Pages Navigation Menu

Question authority Think for yourself

GOOGLE ADVERTENTIE

Bekijk onze helden van jeugdzorg

Bekijk onze helden van jeugdzorg

In onderstaand filmpje ziet u hoe een lief meisje van 9 een lesje terreur krijgt van een man die ogenschijnlijk trots is op zijn manier van opvoeden door middel van afschrikking. Dit is mogelijk de toekomst voor uw en mijn kinderen onder het ‘1 gezin, 1 beleid, 1 regisseur‘-regiem dat in 2015 in zal gaan. Op dat moment kan de jeugdzorg regisseur van ieder kind besluiten dat de ouders niet voldoen aan het beleid van de overheid en zijn de nieuwe peperdure opvoedtempels de ideale huisvesting. De aftiteling van het filmpje wekt de indruk dat deze kinderen terecht opgesloten worden, omdat ze gedragsproblemen hebben. Als je te maken hebt met jeugdzorg krijg je wel gedragsproblemen! Opsluiting van kinderen; jeugdzorg instellingen met ‘time-out’kamertjes. Het is te ziek voor woorden. En dit is gewoon beleid in Nederland. Het verborgen leed in de prachtige nieuwbouw panden van jeugdzorg, waar goedbetaalde mannen en vrouwen hun liefdeloze regiem over deze kinderen uitstorten. En ze schamen zich er blijkbaar niet voor. Denkt u dat een van deze medewerkers ooit zelf een dag in zo’n ‘time-out’isoleercel heeft gezeten? Wat denkt u dat dergelijke opsluiting met een kind doet? Als u en ik onze kinderen thuis in een isoleerkamer gooien krijgen we jeugdzorg op bezoek. En wat doet die zelfde instantie met kinderen? Ze sluiten ze opvoedkundig op.

Al eerder zagen we hoe pubers tegenwoordig niet meer als pubers beschouwd worden, maar in een gevangenisregiem terechtkomen. In het filmpje onder de laatste link hoort u hoe een kind op brute wijze door een jeugdzorg medewerker gevloerd wordt. Uit meerdere bronnen blijkt inmiddels dat dergelijke brute handelswijzen dagelijks voorkomen en dat ook opsluiting in de ‘time-out’-isoleercel dagelijkse kost is. Mijn woede is na het zien van onderstaand filmpje niet te stuiten. Het bizarre is dat de jeugdzorgmedewerker(s) uit het filmpje ogenschijnlijk volledig overtuigd lijken dat ze goed bezig zijn. Het is hartverscheurend hoe kinderen die gewoon liefde en geborgenheid nodig hebben in zo’n schrikregiem belanden. Lees de angst in de ogen van dit lieve meisje en zie het genot aangaande zijn eigen machtsvertoon op het gezicht van de jeugdzorgmedewerker. Hoewel het filmpje 7 jaar oud is, blijft het hartverscheurend. Wie verlost meisjes als deze uit de klauwen van dit soort idioten! Een kind heeft liefde nodig en geen harde hand. En guess what! Dit meisje is niet de enige. U bent aan zet. Of blijft u liever wegkijken? Horror! Bellen, faxen, emailen, opzoeken en ter verantwoording roepen! Hoe zal het met dit meisje gaan nu? Leeft ze nog of heeft deze aanpak inmiddels geleid tot zelfmoord?

UPDATE: het filmpje is door de beheerder uitgeschakeld voor insluiting, maar ik heb het gedownload maar omwille van de copy-rechten kan ik dat hier niet plaatsen. U kunt nog wel klikken op ‘Bekijken op YouTube’.

Bron linkvermeldingen: horizon-jeugdzorg

Alle Shares 18
468 ad

57 Comments

 1. ik kijk het maar niet helemaal ,want dit vind ik geen opvang voor een kind van 9 jaar!!! voorlopig zegt ze nog iets terug ,denk dat ze straks niks meer zeggen gaat,hoe was haar voorgeschiedenis,? thuis zonder eneige liefde???? trouwens hoe komt zo een meisje in een jeugd gevangenis,welke kinderechter heeft dat beslist???? vroeger had je zoiets als een observatie afdeling??? ja ik weet er een klein beetje over is wel al lang gelden,maar zo te zien is e rniks veranderd ,geen wonder dat er zoveel weglopen! elke week weer en verkeerd terecht komen wat je op tv ziet,ik walg hier van kind is al getekend eer ze weet wat het leven te bieden heeft

 2. oooooohhhhh …….. IT IS DONE

  Motherf***kkers JULLIE tijd is NU down!

  TRUTH is HERE

  logos

  Dossier Kinderopvang, Peuterplan & Veiligheid Kinderopvang op de agneda in Den Haag woe 19 febr 2014 Thorbeckezaal

  KIJKT U MEE! Zien wij de ware aard van onze participatiestaat?

  http://www.tweedekamer.nl/vergaderingen/commissievergaderingen/details/index.jsp?id=2013A04855

  shine:

  twitter: COOP Kinderopvang

  NB Hoe heet deze “maatschappelijk werker” ik wil een klacht indienen wb onprofessioneel handelen. Welke organisatie?

  Wiesje Monster

  In lak’ech

  • dus het gaat weer alleen om het geld laat de ouders dat lekker betalen!,die zijn dus gewoon verantwoordelijk voor hun kinderen en hun opvoeding!!!! zo gaan mijn ogen zelfs na 50 jaren dus open!!!! of was dat voorheen anders????en die kerel die op filmpje zo aardig is verdient daar ook nog aan ????????? niet te geloven wat hier allemaal speelt bah meer kan ik e rniet over zeggen,

   • De ouders betalen waar de kinderen in 8 van de 10 gevallen onterecht weg worden gehaald? je ogen zijn nog niet voldoende open

 3. zieke klootzak

 4. Wat een rat, het kind komt net van de vorige gevangenis waar zij eigenlijk niet hoorde maar er was geen geschikte ,,opvang,,
  @ martin, deze etter is er zo een die thuis niets te zeggen heeft en slaafs achter zijn partner aan loopt. je herkent ze uit duizenden.
  Iets in hun jeugd niet lekker gelopen!!
  Ratten zijn het en psychopaten, ben blij dat ik geen minderjarige kinderen meer heb.

 5. het kind

  • Wat is haar naam? Ik wil een klacht indienen voor onprofessioneel handelen van deze “groepswerkster”.

   • En ik wil het adres en telefoonnummer van deze instantie. Als het kan ga ik er met camera naar toe en rust ik niet voor ik dit meisje gesproken heb en de verantwoordelijken een proeftijd in de time-out heb zien doen.

   • Henk van Dam heet de groepswerker, waar werkt hij nu?

   • Henk van Dam, uit naam van alle Moeders heb jij NU een probleem!

    En degenen die jouw arbeidscontract hebben ondertekend en verlengd ook!

   • laat me raden Katholiek soms???

   • Voor mij ben je een held

    @Geweldig Wat een slim kind en ze heeft lef, tegenover zo’n dom wijf die waarschijnlijk zelf nog geen kinderen heeft en waarvan ik hoop dat zij ze nooit krijgt.!!!
    Die hele dialoog van deze zgn jeugdwerkster klopt voor geen meter. Het is puur gezag, macht en zeg maar gerust: terreur over dat kind uitoefenen.

    Deze kinderen hebben we nodig in de toekomst , want die durven zich nog tegen GEZAG te VERZETTEN!!!

   • volgens mij was het wel een man die ik zag op dat filmpje of waren er nog andere filmpjes?

  • Ja, met dit filmpje wordt de vooral indruk gewekt dat het toch wel een verschrikkelijk kind is. Kinderen worden gevormd door hun opvoeding. Dit meisje is overduidelijk in paniek aangaande haar omgeving die haar steeds weer lijkt te bedreigen en haar steeds weer opsluit. Een kind van 9 hoort niet in opsluiting, wat ze ook gezegd en gedaan heeft! Haar zelfbeschermingsmechanismen zijn duidelijk compleet op hol geslagen. En de liefdeloze omgeving stimuleert de verslechtering. Je hoeft geen pedagoog te zijn om te zien hoe dit meisje geestelijk compleet kapot gemaakt is.

   • Liefdeloze klootzak!
    Dit meisje heeft pijn. Pijn vanwege haar buik, zo te zien krijgt ze slecht eten, ik vermoed veel met Exxx nrs vergiftigd junkfood en ze heeft geestelijke pijn omdat ze een echte vader en moeder mist en al volledig heen en weer geslingerd tussen deze imbeciel idioten.
    Dit meisje heeft simpelweg liefde nodig en consequent gestructureerde leiding maar wel vanuit het hart, dus van haar eigen ouders die waarsch dit niet (aan)kunnen of mensen die dit zouden kunnen.

  • Toch hebben ze wel geprobeerd het een beetje gezellig te maken met sterretjes op de muur. zie bij 2:45. Best sfeervol zo,met die sterretjes.

   Ik zeg altijd maar zo, heilige geometrie, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen.

  • Allemachtig, dat deze vrouw een dergelijke functie mag uitoefenen. Ze weet helemaal geen raad met dit meisje en probeert wat dingen om er boven te staan. Dat is natuurlijk het laatste waar dit meisje behoefte aan heeft. Als de vrouw het op inhoud niet kan winnen gaat ze gewoon lekker over op de vorm. Een beproefde truuk. Dit meisje laat zich echter gelukkig niet in een hoek drukken en gelijk heeft ze.

   • De “meeste” ouders kunnen hun kinderen niet opvoeden,het straalt er vanaf,ze zouden zich moeten schamen,en zich afvragen waarom ze eigenlijk kinderen hebben verwekt?
    De meeste “ouders” hebben een na mij de zondvloed mentaliteit en zijn absoluut niet begaan met hun kinderen,ze staan niet in wezenlijk contact met zichzelf,hoe kunnen ze dan liefhebben?
    Ze weten niet eens wat dat is,vinden we het dan gek dat de meeste hulpverleners er niks van bakken,die menen kinderen te moeten “behandelen” en met ze omgaan vanuit en vormgegeven op een technisch-pedagogische manier vanuit de boeken van de new world order.

    De meeste kinderen vandaag worden zoals hun ouders zijn,zelfzuchtig,hooghartig,liefdeloos,egocentrisch,materialistisch en nog veel meer van al dat verderfelijks.

   • Ze kunnen wel toneel spelen,en hun maskerade-rol sociopatisch gezien,redelijk goed vervullen,er zijn vele toppers bij onder hen,het is meer van het interesse tonen,maar in werkelijkheid niet hebben,het is meer een verplicht nummertje om kinderen een vorm van aandacht te geven,zonder wezenlijk-contact=liefdeloos.

    Dit geldt zowel voor de hulpverlening,die minder laakbaar zijn in deze,meer meer geldt het voor de carriere-ouders,die helemaal zijn verziekt door de new world order,en mentaliteit hebben die schadelijk en destructief uit zal pakken bij de meeste van hun kinderen.

   • Het is beter om met de wijsvinger vooruit gestoken,naar de ander te wijzen,en met de rest van je vingers naar jezelf,met de duim omhoog,van zo hoort het in werkelijkheid,nondeju…de overheid dit de overheid dat,maak je dan los van de overheid,hoef je ook minder te zeiken en te klagen,de verantwoording in eigen hand nemen,en dat gezamenlijk met gelijkgestemden organiseren,waar een wil is,is een weg.

   • Helemaal mee eens!

 6. Mijn hart brak, als je haar vrij hebt gekregen breng haar alsjeblieft hier!! Ik heb een dochter van 4, een kopietje (inside and out) van dit prachtige meisje (maar dan blond en blauwe ogen) die inderdaad LIEFDE nodig heeft en dit duidelijk veel te weinig heeft gekregen!!

  Ik hoor overigens net dat dit meisje haar vader vals zou hebben beschuldigd van aanranding.. ZE IS 9!! En hoe oud was ze toen, 5, 6??
  En wie zegt dat die vader niks gedaan heeft dan??? Omdat het zo’n leuke en lieve man is zeker? (net zoals vele pedofielen dat op het eerste gezicht zijn.. lief en aardig..) Vals beschuldigd my ass!!

  Ze zou brutaal zijn en om zich heen meppen.. Want een kind wordt brutaal geboren zeker? En ze slaan natuurlijk ook gelijk vanaf de geboorte om zich heen als ze hun zin niet krijgen???

  Kinderen zijn een ” product” van hun opvoeding of het gebrek daaraan, niets waar dit meisje van wordt beschuldigd is HAAR SCHULD!! Ze heeft een muur om zich heen gebouwd, logisch, een kind van 9 wil maar 1 ding, LIEFDE!!!

  • Ik weet zelf heel goed hoe het is om in tirannie(vader door emotionele pijn en alcoholmisbruik niet in staat om op de juiste manier liefde te geven)en om met gebrek aan moederliefde(moeder die zelf onvoldoende liefde heeft gekregen in haar jeugd)opgevoed te moeten zijn….ik werd er zeer agressief van,begon mijn moeder ook te slaan vanaf mijn 9de,dat heeft lang aangehouden,door de zus van mijn vader werd ik vanaf mijn 7de sexueel misvormt,het zat tegen misbruik aan,het was wel een verkeerde manier van omgaan met een kind,helaas weet ik niets meer van voor m n 7de leeftijd.

   Ik ging zelf vooral schreeuwen en smijten met dingen,je raakt afgezonderd op den duur,je wordt een ongelukkig kind,op individueel en sociaal niveau raakte ik onderontwikkeld….het is een hel om door te maken,het enige wat door m n hoofd speelde was dat ik onder die omstandigheden niet wilde leven,aan zelfdoding heb ik nooit gedacht of maar overwogen om het te doen…bij mij kwam pas de kentering op m n 19de,de hand van G-d zelf heeft zich over mij ontfermt,nadat ik op m n 17de heel luidt vanuit m n onderbewuste ineens spontaan schreiend m n beklag deed bij G-d richting de hemel.
   Aanvankelijk ging het de eerste 7 jaar negatiever,ik moest door een pijnlijk herstel heen,een proces van helen…niet gemakkelijk,ik heb het alleen met G-d gedaan,ik trok me terug van mijn kameraden,ik heb ze daarna ook nooit meer echt gezien,in ieder geval had erna nooit meer met hen vriendschappelijke omgang.

   Ik weet wat dat meisje doormaakt,de kans is groot als ze niet goed terecht komt,dat ze dingen gaat doen die mensonwaardig zijn,en dat ze op den duur zou kunnen belanden onder mensonterende omstandigheden.

 7. Hier wat info van dat “werkgroepje”horizon.
  Wat een stelletje mindfuckers.
  Hoe die man met een toch wel lichtelijk getraumatiseerd kind omgaat en aanspreekt is niet gezond meer.
  Moeders en vaders bescherm jullie tegen deze psychopaten wat alleen maar overheids mars orders blindelings uitvoeren.

  http://horizon-jeugdzorg.nl/raadsleden-onder-de-indruk-van-bezoek-jeugdinstelling/

 8. Jammer dat mensen nog steeds niet genoeg snappen om te zien dat de ouders er ook waanzinnig ingeluist worden

 9. Reblogged this on Ontembare Vrouwen Web and commented:
  get up stand up

 10. Feiten en cijfers

  In 2012 is Horizon gefuseerd met Avenier jeugd- en opvoedhulp. Dat brengt ons op de volgende cijfers.

  Momenteel zijn maar liefst 1800 medewerkers werkzaam bij Horizon. Horizon draagt de zorg voor:

  20 jeugdzorglocaties
  2 topklinische behandellocaties in Gelderland;
  29 kinderen onder de 12 jaar in gesloten jeugdzorg;
  200 kinderen boven de 12 jaar in gesloten jeugdzorg;
  900 kinderen en jongeren in project-, netwerk- en pleeggezinnen;
  330 kinderen die in residentiële setting worden opgenomen en behandeld;
  120 kinderen en gezinnen behandeld en begeleid via dagbehandeling;
  80 ouderparen begeleid bij het omgangshuis;
  60 jongeren worden begeleid en voorbereid op re-integratie in JJI De Kolkemate;
  70 gezinnen die thuis gezinsbehandeling krijgen;
  6 intercedenten die verbindingen maken tussen Bureaus Jeugdzorg, Centra voor Jeugd en Gezin, Horizon en de gezinnen (cliënten);
  Frankrijk projecten, waarin jongeren negen maanden wonen, werken en worden behandeld op een boerderij;
  26 scholen voor basis- en voortgezet speciaal onderwijs (cluster 4);
  begeleiding van 1000 leerlingen via de Ambulante Onderwijsdienst;
  140 kinderen actief in leerwerkbedrijven in Alphen aan de Rijn en het Educatief Centrum in Rotterdam.

  We hebben als vernieuwde organisatie nog meer vormen van zorg en onderwijs in het pakket dan voorheen, voor alle hulpvragen een passend aanbod op maat.
  Jaarverslagen:

  Horizon Jeugdzorg Jaarverslag 2010

  • (abacadabra)

   Algemene informatie over de Leerstoel

   Horizon heeft bij de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Universiteit Leiden de leerstoel orthopedagogiek ingesteld. Dr. Evert Scholte is per 1 juni 2007 benoemd tot hoogleraar op deze leerstoel, in het bijzonder de studie van de integratie van het custer 4 speciaal onderwijs en de jeugdzorg. Scholte (1950) studeerde filosofie en pedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam, met als specialisatie algemene opvoedkunde en ontwikkelingspsychologie. Hij pro­moveerde in 1988 op een onderzoek naar vroegtijdige hulp­verlening aan jeugdigen die met de politie in aanraking ko­men vanwege delicten, verwaarlozing of mis­han­de­ling.

   http://www.boekenroute.nl/gasten/gtn1Boek.aspx?BoekID=2396

   Diagnostiek en effectieve pedagogische aanpak in de jeugdzorg

   dr. Evert Scholte ; Prof. dr. Jan van der Ploeg
   [omslag]
   ingenaaid € 17,00 ISBN: 978-90-77024-01-0, 128 blz., augustus 2001
   Formaat: 24,0 (h) x 17,0 (b) x 7,2 (d) cm. Gewicht: 325 gram.

   Uitgever: Graaff, Uitgeverij De

   trefwoorden: ADHD
   beschrijving

   De meeste ADHD-kinderen komen weliswaar later goed terecht, maar hun opvoeding verloopt soms zo moeilijk dat de ouders er alleen niet uitkomen. Er is dan specifieke begeleiding nodig van professionele hulpverlening. Dat kan ambulante hulp inhouden, maar het kan ook betekenen dat er daghulp moet worden ingeschakeld of dat een kind tijdelijk uithuis wordt geplaatst. Maar voordat het zover is moet eerst een juiste diagnose worden gesteld. Daar mankeert het nog weleens aan vandaag de dag, want drukke en impulsieve kinderen krijgen zowel door ouders als door hulpverleners al gauw het etiket ADHD opgeplakt. Verder heeft het kind recht op een adequate behandeling en dat vergt in de eerste plaats een effectieve pedagogische aanpak. Wat is de juiste aanpak? De auteurs hebben meer dan 150 kinderen met ADHD in hun ontwikkeling gevolgd. In dit boek stellen de auteurs hun verrassende bevindingen open voor een breder publiek en geven ze antwoord op twee cruciale vragen.
   – Hoe kan de ADHD-problematiek verantwoord worden bepaald?
   – Hoe kunnen de jeugdigen met ADHD op een effectieve wijze pedagogisch worden begeleid?

   Het boek is zo geschreven dat het toegankelijk is voor een ieder die met ADHD-kinderen van doen heeft of daar meer van wil weten. Ook bevat het een groot aantal tips om jeugdigen met ADHD pedagogisch te begeleiden. Het boek is daarmee niet alleen waardevol voor professionele hulpverleners maar ook voor ouders.

   http://95.211.20.22/~biezonder/horizon/wordpress/wp-content/uploads/2012/09/samenvatting-Quickscan.pdf

   • Effectiviteit in de residentiële jeugdzorg
    Evaluatie van de
    ontwikkeling
    na een jaar
    residentiële behandeling in
    Horizon
    Prof. Dr. E.M. Scholte
    Prof
    .
    Dr
    .
    J.D. van der Ploeg
    m.m.v.
    mw. Drs H. Leloux

    Opmeer
    mw. R.
    van Keulen
    , BSc
    December 2011

    http://95.211.20.22/~biezonder/horizon/wordpress/wp-content/uploads/2012/09/ECHT-DEF-Rapportage-eerste-follow-up-Horizon-6-1-2012.pdf

   • Ina van Berckelaer-Onnes werd met haar emeritaat in juni 2007 benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. (Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Ina_van_Berckelaer-Onnes).

    http://www.petitiejeugdggz.nl/uncategorized/705/

   • Mijn moederhart bloed tijdens het kijken en horen van deze verschrikkelijke filmpjes…uiteraard kennen wij de voorgeschiedenis niet maar dat is ook niet nodig omdat wat dit arme kind ook al allemaal heeft mee moeten maken in haar prille leventje…..hier totaal niet hoort te zitten!!!! Dit meisje moet in therapie en wel zo snel mogelijk….en met therapie bedoel ik ,liefdevol en met respect bejegend worden. Buiten ADHD is er ook nog ADD en ODD….vaak in combinatie die alleen maar met goede behandeling te monitoren is. Terug kijkend naar mijn eigen zoon met zeer moeilijk gedrag qua luisteren-afspraken maken en spullen vernielen…was het voor mij duidelijk dat psychologische diagnostische centrum de viersprong de enige instantie was waar ik vertrouwen in had….en met recht…een zeer vakkundig instituut die alles in harmonie met de ouders organiseren. Alles heb ik er aan gedaan om niet met de reguliere jeugdzorg te maken te krijgen……tot aan de dag van vandaag ben ik blij….dat ik zelf de touwtjes in handen heb gehouden. Iedere ouder zou moeten weten dat je zelf…bepaalt waar jou kind naar toe moet voor onderzoek en behandeling !!! Gewoon alles in de basisverzekering hoor….maar dit moet je wel weten !! Helaas had dit meisje niet zulke bijdehante ouders!! En ook een vreselijke domme huisarts…want ook die weet dat er meer wegen naar Rome leiden!! Dit is nu een schoolvoorbeeld van ONWETENDHEID…..dit arme , mooie , beschadigde kind!!

   • De ellende is nu juist dat alle wegen naar Rome leiden.

   • ADHD=nonsens,allemaal pseudo-wetenschap,in de meeste gevallen kan er wel een aanleg zijn of gevoeligheid voor het een of ander,maar het hoeft niet persee te ontstaan,zelfs daar waar ze gevoeliger voor is,kan twee kanten op gaan,het kan op den duur als het goed gaat in haar ontwikkeling,een kwaliteit zijn.
    Dat meisje heeft geen therapie nodig van harteloze figuren,zonder dat er werkelijk een verbinding ontstaat in het contact van hart tot hart,dat kind moet bij de naaste familie van die ouders groot worden gebracht,met liefde,waardoor dat meisje zich goed kan gedijen en ook haar verleden geleidelijk aan een plaats kan geven.

    Als kinderen druk zijn,dan zijn ze energiek,ook wat dat aangaat,kan het beide kanten op,het ligt er maar net aan hoe ze zich ontwikkelen en wat ze aan opvoeding meekrijgen en externe factoren spelen een belanrijke rol,maar gezien het systeem waarin we leven,krijgen veel kinderen en pubers te maken met negatieve invloeden die op den duur destructief voor ze zijn.

   • Je moet kinderen niet behandelen,een behandeling past men toe op mensen die ongeneeselijk ziek zijn,kinderen vinden het leuk dat gewaardeerd en zich begrepen voelen,daar groeien ze van op,interesse tonen zonder liefde,is slechts jezelf voor de gek houden,een intuitief kind,prikt daar door heen.

 11. Een nieuwe ziekte?

  Wat is het Smith Magenis syndroom (SMs)?

  Jaarlijks worden er in Nederland zes tot acht kinderen geboren met SMs. Het syndroom wordt veroorzaakt door het ontbreken of de mutatie van een stukje erfelijk materiaal (korte arm van chromosoom 17). Begin jaren tachtig wordt het syndroom voor het eerst beschreven door de naamdragers. Bij kinderen met SMs zijn er als baby weinig opvallende gedragskenmerken. Wel zijn er problemen met de motoriek, de voeding en het op gang komen van taal. In de peutertijd verandert het gedrag en dit leidt snel tot problemen. Het kind wordt drukker, kan niet omgaan met afwijkingen in de routine, heeft een zeer sterke eigen wil, er zijn slaap- en medische problemen en er kan sprake zijn van zelfverwondend gedrag. Daarnaast is het kind innemend, waardoor de problemen niet altijd worden onderkend en begrepen.

  *.. zucht..**

  http://www.cce.nl/hoofdmenu/expertise/expertisedossiers/smith_magenis_syndroom

 12. Dit is op donquijotte herblogd.

 13. Euphoria

 14. De kinderen hebben ouders nodig die hen ondersteunen, die hun stabiliteit zijn in deze wereld zodat zij zich vrij kunnen uitdrukken, expressie kunnen geven aan zichzelf.
  En ze hebben iemand nodig die weet dat kinderen gelijk zijn aan hem/haar.
  Met andere woorden – je dochter heeft iemand nodig waarvan ze weet dat die persoon het kind als gelijke ziet. Dat is alles wat kinderen vragen.
  Maar wat doen ouders?
  Ze zeggen: ‘Ik ben je meerdere en ik ben je ouder en daarom is het zo. Daarom doe ik dit, daarom doe ik dat. Omdat ik je moeder ben’.

  Je dochter is niet je dochter. Je moeder is niet je moeder.
  Jullie zijn twee wezens in deze wereld die ieder individueel expressie geeft aan zichzelf. Als je je dochter echt wilt leren kennen zoals ze is, begin dan met haar vrijheid van expressie te geven.

  Wat bedoel ik met vrijheid van expressie?

  Begin eerst met communicatie. Ik stel voor dat je meer tijd doorbrengt met haar. Ik stel voor dat je met haar praat. Heb je haar ooit gevraagd: ‘Hoe ervaar je jezelf? Hoe ervaar je dat wat je aan het doen bent? Wat zie je? Wat begrijp je van jezelf in deze situatie? Hoe doe je dat? Wat ontdek je in jezelf waar je meer aandacht aan moet geven? Wat zie je in jezelf waar je plezier in hebt? Wat kan ik voor je doen om je te helpen in jouw wereld en wat je ervaart?
  Ouders stellen niet zulke vragen. Ze zeggen: ‘Hoe was je dag, liefje?’
  Nee!

  Ik zou zeggen dat je je dochter helemaal niet kent op het moment en je dochter kent jou helemaal niet. De enige manier om dat wel te gaan doen is door een communicatiemodel toe te passen. Je dochter verbergt en onderdrukt zichzelf heel erg. En ze is een prachtig wezen! En ze zal je prachtige kado’s brengen – door je dingen van jezelf te laten realiseren die je je nog niet had gerealiseerd.

  In werkelijkheid zijn kinderen hier voor de ouders – en niet omgekeerd

  Dus leer zoveel mogelijk als je kunt van je dochter. Praat echt met haar over waar ze mee bezig is. En leer haar echt intiem kennen. Intimiteit is de sleutel. Zodat je in staat bent om intiem te worden met jezelf.

  Bron: http://desteni.net/index.php?option=com_content&view=article&id=277:wat-hebben-kinderen-nodig-in-deze-wereld-&catid=80:kinderen-en-ouderschap&Itemid=129

 15. Nederland is al heel erg lang de weg kwijt.
  Het is beschamend om te zien hoe de waarden en normen worden weggevaagd, in naam van ontwikkeling en vooruitgang.
  Mensen zouden zich moeten bezig houden met de zin van leven.
  Weten of geloven……..alles in deze wereld is gebaseerd op geloven…
  Ik zelf geloof niks…ik weet weing, maar ik leer.
  Maar nooit zal ik geloven.

  • Ik ben te weten gekomen,vanuit die wetenschap zet ik mezelf vol vertrouwen in met een rotsvast geloof door kennis en wijsheid waar liefde niet ontbreekt….op zielsniveau bestaat er inderdaad geen ouders en kinderen,wanneer kinderen en ouders zich op dat niveau weten uit te drukken,dan heel de wereld daar getuigen van moeten zijn,het haast een wonder in deze wereld,maar de dag breekt aan,dat door aanwezigheid van licht,dat dat wat schadelijk is niet getriggerd wordt,wat nu continu met name door externe factoren gevoed wordt.

   Wie het verdienmodel instand wilt houden,begaat een grote dwaasheid en zij die het willen doen verdwijnen,zijn in hun ogen criminelen,het zuiver goede,wordt niet gewaardeerd,men kan er niks aan verdienen.

  • @GBYF, dan is ”Mark Passio WOEIH” wel wat voor je, en ook op youtube ”wegschuiven van de sluier” is een aanrader.

 16. http://cirrie.buffalo.edu/database/authors/16042/
  http://cirrie.buffalo.edu/database/?au=Scholte%20EM

  Op en of andere manier past dit op een Stapeltje..een diederik stapeltje?

  Of is het gewoon lekker samenwerken in een “vast’ team?

  Scholte EM, Van Berckelaer Onnes IA, Van Der Ploeg JD. (2001).

  DSM-IV related ADHD symptom ratings by professional caretakers in residential treatment centres. Journal of Child Psychology and Psychiatry and Allied Disciplines 42(3):341-346.

  just … connecting the dots …….

  breathe in ….. breathe out …….. release……

 17. Henk van Dam is later een eigen bedrijf gestart (Viproxy). Daar heeft hij het PGB opgelicht, bakken geld weggetrokken.
  De man heeft nimmer een opleiding gevolgd, kwam van een baan op Schiphol binnenrollen bij Horizon, zag en overwon. Hij is niet meer te traceren op internet, geen idee wat hij nu uitvreet.

  • dat deze man geen opleiding heeft gehad hebben die z.g.n hulpverleners zeker niet na gegaan dacht dat je voor zo een baan toch wel opleiding moet hebben anders krijg je natuurlijk zulke onnozele figuren die dus alleen op geld beleust zijn ,maar ja sommige mannen kunnen goed kletsen he en dat schijnt dan te werken ,alleen met kinderen had hij geen ervaring dus!en daar werden kinderen aan overgeleverd,gek he dat e rzoveel fout gaat!!!!!macht beluste lui zijn dat.

 18. Wat ´n smerige hond zeg , die Henk v Dam.
  Beetje popie beginnen en vervolgens maar dwingen dwingen dwingen !
  Je hoort de gristelijke echo van Bahlekkende en Rauwvoet er in naklinken. Schandalig.

 19. Bij kinderen en jeugdigen moet je de connectie zoeken. Je moet contact maken, inbreken op hun gevoel vanuit intentie om hun te helpen. En dat moet ECHT zijn, en transparant. Een hulpverlener moet het opbrengen om echt een vriendje te worden.

  Maar dat past niet in de sfeer van dominantie, met autoriteit. Want dat is heulen met de ‘vijand’. Je kunt dan geen gezag meer uitoefenen. Oh nee? Hoe werkt dat dan met werkgevers/werknemers, met ouders/kinderen, met overheid/burger?

  In alle relaties kun je pas vooruit als je jezelf gelijkwaardig opsteld en in samenwerking gaat. Het hele dominantie, gezag en autoriteiten verhaal werkt niet, heeft nooit gewerkt en zal nooit werken.

 20. Het begint er steeds meer op te lijken dat men kinderen gaat behandelen zoals velen al een tijdje (huis)dieren be-/mishandelen.
  Toen ik een aantal maanden geleden een katje wilde adopteren uit een asiel, werd me een overeenkomst onder de neus gedrukt waarin stond dat ik het beestje weliswaar mag “kopen” en meenemen, maar dat ik het slechts in bruikleen heb, en dat het katje dus uiteindelijk eigendom blijft van het dierenasiel.
  Ik zou er niet raar van opkijken als binnen een aantal decennia ditzelfde geldt voor kinderen. Kinderen zijn dan volgens de wet vanaf hun geboorte zonder meer eigendom van “de staat”/”het systeem”; ouders hebben hun kinderen slechts in bruikleen en mocht “het systeem” oordelen dat het om al dan niet onderbouwde redenen voor het kind niet langer goed is om bij zijn/haar ouders te zijn, dan wordt het kind “teruggevorderd”, om te worden geplaatst in instellingen zoals in dit filmpje, uitbesteed aan pedofielen, wat dan ook, het kind is volgens de wet immers eigendom van het systeem… uiteraard voor zijn/haar eigen veiligheid, en ter voorkoming van allerhande terroristische activiteiten!

 21. Ik ben bij 2:42 en ben totaal aggressief!!! Wat een idioot en HOE goed hij zich voelt, die gek!…. Die man moet meteen VER WEG van alle kinderen opgeSLAGEN worden! Heb gezien, dat er meer filmpjes als antwoord op komen…. Het kan dus nog erger?!

  • bij 0:00 (video,De besloten groep)kun je al zien wie hier eigenlijk diegene is met een echt gedragsprobleem en ook straalt Mina veel meer wijsheid uit dan die imbeciel.
   Ik vind dat ze het goed doet, maar ze krijgen haar heus wel klein in de isoleer.
   Jeugdzorg-nazis zijn het.

 22. Misselijkmakend hoe deze vent zijn ingehouden agressie manipulatief gebruikt. Deze vent zouden ze moeten opsluiten.

 23. Zou deze link onder de aandacht van Johnny de Mol willen brengen ivm zijn actie ” de 42.000 vergeten kinderen in NL”. Tel er dan een paar duizenden bij op…..
  SAfschuwelijk wat daar is gebeurd (en nog plaastvindt)

  • graag mijn achternaam onzichtbaar maken aub

   bvd

   gurtie pors

   • waar???????

   • Hoi Gurtie….. Als het goed is heb je zelf een account gemaakt om hier een bericht te kunnen posten.
    Daar zul je zelf je achternaam weg moeten halen wil je het hier niet zichtbaar willen hebben. Dus weer inloggen en dan naar je profile gaan en wijzigen.
    Succes!!

 24. Tsja, ik ben het met Maasdonk eens.
  Veel mensen in de hulpverlening, niet allemaal maar echt wel een meerderheid, zijn de opleiding SPW gaan doen vanuit verkeerde motieven.

  Ze roepen allemaal mooi “ik wil mensen helpen” , maar dat is slechts een manier om mooi over te komen. De meesten willen op die manier hun eigen onverwerkte jeugdtraumaatjes verwerken.
  En een deel wil hier nooit mee beginnen en gebruikt het hulpverlener zijn als dekmantel. Zo word minder snel gezien dat zij eigenlijk zelf allang niet meer sporen. Psychopaten inderdaad.

  Wat jammer dat deze mensen niet fatsoenlijk gescreend worden.
  Op psychische en emotionele stabiliteit, de meesten zouden meteen door de mand vallen. Wie zichzelf niet kan helpen kan ook een ander niet helpen. En wie zelf vanuit trots geen hulp durft te vragen mag zich zeker geen hulpverlener noemen….

  Bovendien is zowel het bewustzijn als het begripsniveau van deze mensen veel te laag om zich werkelijk met psychologie bezig te houden maar ze pretenderen toch een soort psychologen te zijn. Wat jammer…

  Onze Psychologische Wetenschap is toch al totaal verziekt door de psychiatrie die gewoon aan bepaalde vooroorlogse ideeen vast blijft houden, en ziektes mogen verzinnen voor alles waar de Elite geen behoefte aan heeft.
  Zoals bevoorbeeld mensen die hun bedrog doorzien “schizotypisch” zijn…

  Alles word verziekt door de handel, van psychologie tot gewone ziekenzorg, van opleidingen tot kinderopvanghuizen….

  Tijd dus weer voor een nieuwe beweging van en voor de mensen.
  I.p.v. die nep-linkse partijtjes die we nu nog over hebben, zij hebben het al te druk met zichzelf en hun vermeende “imago”

GOOGLE ADVERTENTIE

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Close