Pages Navigation Menu

Question authority Think for yourself

GOOGLE ADVERTENTIE

De illusie die ‘liefde’ heet

De illusie die ‘liefde’ heet

Als ik dit onderwerp aansnijd zult u zich wellicht afvragen of de titel van dit artikel uit frustratie voortkomt. Dat zou kunnen. Misschien kom ik daar al schrijvende achter. Dan zal ik het eerlijk toegeven. Ik heb gewoon mijn twijfels over ‘het gevoel’ dat we ook wel ‘de liefde’ noemen. Wat is dat eigenlijk liefde en wat betekent het nu echt voor ons? Is liefde een gevoel wat je niet uit kunt leggen? Iets magisch wat ontstaat tussen twee mensen? De meest interessante vorm van liefde is waarschijnlijk die je als ouder ervaart als je kind geboren wordt. Maar hoe standvastig is de liefde nu eigenlijk echt? Hangt liefde niet gewoon samen met ons ego? Wat is dat eigenlijk, ‘ego’? Er zijn ook mensen die zeggen dat de liefde voor God, Jezus of Allah de mooiste vorm van liefde is. Dat laatste heb ik geprobeerd, maar daarvan heb ik moeten concluderen dat het niets meer dan een ervaring als gevolg van hypnose en indoctrinatie was.

[restrict paid=true]Het heeft er alle schijn van dat de mens ergens gebouwd moet zijn geweest. De Sumerische kleitabletten spreken erover en alle grote wereldreligies spreken erover. De evolutietheorie is de religie die gelooft in een geleidelijk proces van miljoenen jaren waaruit de natuur in al haar complexiteit zou zijn ontstaan en uiteindelijk ook de mens. In essentie zijn de scheppingsleer en de evolutietheorie beide geloofsovertuigingen. Je hebt er net zoveel geloof voor nodig, want als een god alles schiep, waar komt die god dan vandaan en als de Big Bang alles in gang zette, wie initieerde dan die kracht of energie achter die Big Bang? Het zijn beide geloofsovertuigingen die nooit te bewijzen zijn. Om met Hans Teeuwen te spreken: “Geloof, dat is een gevoel, dat kun je niet uitleggen.” Probeer met iemand die in de evolutietheorie gelooft in discussie te gaan en je blijft ook weer hangen op die kernvraag waar dan die oerknal vandaan komt. En als alles bijvoorbeeld uit een Higss Boson deeltje zou komen, dan is de vraag: “Wie maakte dat deeltje dan?” Je komt er bijna niet uit. Afgelopen weekend had ik daarover een discussie met een vriend. In mijn optiek is er een collectieve energie die achter alles zit. Ik gebruik het woord ‘energie’, omdat we er geen ander woord voor hebben. Eigenlijk noem ik het liever ‘het collectieve bewustzijn’. De kracht waaruit alles voortkomt. Dat zou dan weer impliceren dat ik niet in een god geloof. Nee, ik kijk gewoon naar de hogere lagen in de realiteit die wij kunnen waarnemen of filosofisch kunnen beredeneren.

Vaak vergelijk ik onze waarneming van de realiteit met een computer. Op uw scherm ziet u prachtige beelden. Op YouTube kunt u filmpjes kijken. Uw scherm presenteert u een redelijk realistische weergave van de realiteit. Om dat te kunnen bereiken heeft u een computer met hardware en software nodig. Het besturingssysteem van uw computersysteem is mogelijk Windows. Het besturingssysteem van uw smartphone is wellicht van Apple i-OS of Android van Google. Dit besturingssysteem is echter ook weer geschreven in software. Die software kent weer een broncode. Uiteindelijk is alles wat u op uw scherm waarneemt gebaseerd op 1-tjes of nulletjes. Vroeger betekende dit een stroompulsje of het ontbreken van een stroompulsje. Tegenwoordig kan het ook een lichtpuls zijn. De centrale processor van de computer verwerkt dit allemaal en stuurt de juiste poorten en modules op het moederboard van de computer aan, zodat u op het scherm krijgt wat u verwacht. De meeste informatie die u op uw computer of smartphone waarneemt komt van buitenaf; van het internet, via WiFi of 4G. Onze hersenen doen als het ware hetzelfde. Onze hersenen laten ons de omgeving als een driedimensionale holografische projectie zien. Binnen onze hersenen zijn het echter slechts de elektrische pulsen tussen de neurotransmitters die beeld voor ons vormen. Dit is dus vergelijkbaar met wat er binnen een computer gebeurt. We zijn als het ware biocomputers en onze hersenen presenteren onze omgeving aan ons.

Je zou kunnen zeggen dat binnen de hoogste laag van de realiteit, de hoogste dimensie die alle lagen van softwarecode en broncode overstijgt, er een ontstaanskracht moet zijn geweest. De hoger dimensionale laag waar iets of iemand besloot scheppend bezig te gaan zijn. Wie is dan dat iets of iemand geweest? Dat is de levensvraag waar iedereen mee worstelt. Het is het gemakkelijkst om te geloven dat het een god was. Maar waarom schiep die god dan alles zo imperfect dat er dualiteit ontstond? Want ook al geloof ik dat we nu in een digitale matrixgevangenis leven – waarbij onze biocomputer genaamd ‘lichaam’ een ingebouwde beperking heeft, die ons bij onze werkelijke capaciteit vandaan houdt – wie heeft er dan voor gezorgd dat die dualiteit kon bestaan die de bouwers van deze matrix inspireerde om onze ziel gevangen te zetten? Waaruit kwam die aandrang tot ‘slecht zijn’ voort? Waarom geloven alle religies in hemel of hel? Ik denk het antwoord te hebben gevonden. Om te kunnen scheppen heb je dualiteit nodig. Je kunt pas springen als je je ergens tegen af kunt zetten. De eentjes en nulletjes in de computerprocessor betekenen alleen iets in relatie tot elkaar. Zonder de nul, betekent de 1 niets. Zonder duister, betekent licht niets. In de basis is echter alles ‘collectief bewustzijn’. Dat is de collectieve ‘energie’ die het menselijk bewustzijn en het gehele bewustzijn waaruit alles voortkwam, initieerde. Het ‘collectieve bewustzijn’ zette alles in gang. Als we dat ‘collectieve bewustzijn’ met zijn allen God willen noemen, is dat wellicht een prima keuze.

De dualiteit in de matrixgevangenis waarin we nu leven is erg groot. Het heeft er alle schijn van dat de negatieve destructieve krachten de overhand hebben. We kunnen enorm veel ziekte, oorlog, dood en verderf constateren. Heeft dat misschien te maken met die dualiteit? Kan de scheppende kracht pas groot genoeg zijn als de ‘duistere kracht’ diep genoeg kan buigen; als een springplank voor de schoonspringster die hoger kan springen als de plank dieper doorbuigt? Is deze tsunami aan duistere krachten binnen deze matrixrealiteit nodig om als springplank te dienen en de bouwers van deze matrix nieuwe scheppende kracht te geven? Weet u wat wij zouden moeten doen? Gewoon terug naar het ‘collectieve bewustzijn’; terug naar onze bron die zich buiten deze matrix bevindt. We zitten gevangen in een schijnrealiteit.

Wat heeft dat allemaal met de liefde te maken Vrijland? Je dwaalt af en snijdt weer veel te veel onderwerpen aan.” Nou goed, het is wel essentieel, want als we ons realiseren dat we nu in een matrixrealiteit leven (zie hier uitgebreide toelichting), dan is alles wat we hier en nu ervaren slechts een illusie. Dat geldt voor elke vorm van genot of geluk, maar ook voor elke vorm van ellende, pijn, ziekte en dood. De dood is niets anders dan het afsterven van deze biocomputer waarin onze ziel – die een onderdeel van het collectieve bewustzijn is – gevangen gehouden wordt. We gaan dan terug naar ons origineel, naar de stamcel van het ontstaan, het collectieve, het goddelijke of de god die we gezamenlijk vormen. Angst voor de dood is dus onterecht, maar ook het jezelf verlekkeren aan gevoelens die net zo goed een illusie zijn is vastklampen aan iets wat hoort bij deze matrixrealiteit en slechts bedoeld is als verleiding om te vergeten wie we buiten deze matrix daadwerkelijk zijn.

Laten we eerlijk zijn; binnen deze matrixrealiteit is de liefde misschien wel de meest tastbare illusie. Hoeveel mensen raken niet gedesillusioneerd door de liefde? Het is meestal in onbalans; de koek is nooit exact gelijk verdeeld. Vrouwen gebruiken de zorgzaamheid en seksuele verslaving die ze mannen kunnen geven als manier om mannen het gevoel te geven dat er van ze gehouden wordt en mannen kopen deze “liefde” met geld. Het gevoel van liefde is niets meer dan een ruilmiddel. “Jij mag aan mijn lekkere lichaam zitten, mijn borsten strelen en geil van me worden als je mij kan geven wat ik wil.” Binnen deze matrix is de liefde niets meer dan een ruilmiddel. Vrouwen gaan doorgaans voor het geld; mannen gaan doorgaans voor de seks die ze kunnen kopen met geld. Want ook een relatie houdt alleen stand als de man voor de vrouw kan blijven zorgen en voldoende inkomen heeft. Er zijn natuurlijk andere varianten, zoals ‘lust‘, ‘vertrouwd gevoel‘ of ‘zekerheid dat je niet alleen bent‘ of andere bindingsvormen, maar liefde is niets meer dan een illusie die ons richt op het hier en nu binnen deze matrixgevangenis. Natuurlijk zijn er ook stellen die zullen roepen: “Wij hebben allebei ons eigen geld, dus dat is bij ons niet het bindmiddel.” Dan is het waarschijnlijk een invulling van leegte of een ander belang dat je bij diegene houdt. De mens doet niets waar hij niet zelf baat bij heeft. Wat dat betreft zijn we allemaal in meer of mindere mate bezig ons eigenbelang te bevredigen. Als dat chronisch achtergesteld wordt, willen we losbreken. Uiteindelijk draagt ‘de liefde’ ook bij aan het in stand houden van de voortplanting, maar als we naar zoogdieren kijken, dan kan dat ook in groepsverband en zonder de relatievorm zoals de mensheid of – liever gezegd –  de kerk die bedacht heeft.

Niet voor niets worden relaties al eeuwen gepromoot door de kerken; niet voor niets wordt de liefde zo gepromoot in de media. Het zorgt ervoor dat we gefocust zijn op het zoeken naar schijngeluk binnen deze matrixgevangenis, waardoor we niet verder kijken dan de driedimensionale-vijfzintuiglijke realiteit. Ja maar, zullen de gelovigen onder u zeggen: “God is liefde!” Ja, de religies hebben u zeker de ideale liefdesbron als worst voor uw neus gehouden. “Kijk toch eens, arme verloren ziel in deze wereld vol zondigheid, ziekte, dood en verderf! God is liefde en geef uw hart aan De Heer, zodat u de eeuwige liefde van God kunt ervaren in het hiernamaals.” Liefde is een illusie. Ons werkelijk geluk ligt verscholen in ‘bewustzijn’ en ontwaking uit de gevangenis voor onze ziel. Het surrogaat dat liefde heet is slechts een zwak synoniem voor het ‘bewustzijn’. U kunt pas ‘bewustzijn’ ervaren als u de drang naar de illusie genaamd ‘liefde’ loslaat. Bedoelt u met ‘liefde’ het onvoorwaardelijk en onzelfzuchtig uiten van een positieve energie naar een ander, dan is dat al weer een heel ander synoniem voor het woord liefde, dat meer richting ‘bewustzijn’ gaat. De vraag is of we dat kunnen?

Weet u wat het punt is, alles wat ons binnen deze matrixrealiteit houdt is zo lekker. Het is zo verslavend en we blijven er steeds weer naar op zoek gaan. De liefdesdrug doet ons verlangen naar meer. De bouwers van deze valse realiteit weten echt wel hoe ze ons verleiden moeten. Ons geluk ligt niet in de liefdesdrug, maar in het ontwaken en bewustwording van onze echte capaciteiten buiten deze matrixgevangenis. De jacht naar meer liefde, meer geld, meer geluksmomenten in het moment dat steeds weer voorbij is als het moment is geweest, is slechts het invulling geven aan de zinloosheid van deze tijdlijn. Als u 80 bent zijn het slechts herinneringen. Morgen is het al weer een herinnering. Het gaat voorbij. Leef in de oneindigheid van het ‘nu’ en maak contact met uw origineel. Maak contact met de hogere dimensies en de allerhoogste laag van ‘bewustzijn’ waarbinnen tijd niet bestaat en waar ‘geluk’ en ‘liefde’ slechts slappe aftreksels zijn van iets veel mooiers.[/restrict]

468 ad
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/martinvrijland/public_html/archief/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/martinvrijland/public_html/archief/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405
42 Comments

 1. De stelling die ik beschreven heb in de energieniale leven boeken.

  De mens snapt nog steeds niet dat hij/zij ZELF de wereld schept en deze wereld any time kan aanpassen. Als leven energie is zoals we weten, is energie zo te kneden naar ons hand.

 2. Maar waarom schiep die god dan alles zo imperfect dat er dualiteit ontstond?

  God schiep alles volmaakt, alleen heeft God de mens een vrije wil gegeven. God wilde dat de mensen ZELF voor Hem zouden kiezen. Hij had ze ook zonder vrije wil kunnen scheppen, dat de complete wereld als makke schaapjes zouden doen wat Hij zegt. Echter wou Hij de keus aan de mens laten. Die keus werd voor het eerst zichtbaar bij Adam & Eva. Waaruit blijkt dat de mens voor “zichzelf” koos. De mens zelf zorgt voor imperfectie. Waarom altijd God overal de schuld van geven (dood, ziekte, oorlog etc.) terwijl de fout bij de mens ligt?

  Volgens jou, Martin is de liefde een illusie. Ik kan je vertellen dat in deze satanische wereld de liefde verkilt is. Dit zal de komende tijd alleen nog maar erger worden waarbij WO III nadert en de NWO zijn opmars maakt. Zonder liefde Martin hebben wij geen bestaansrecht en zonder Gods liefde hebben wij geen eeuwig leven. Nu krijg ik vast het verwijt dat “mijn gedachten vastzitten in de matrix en dat religies zijn gecreëerd”. Dat zal allemaal best Martin.. maar geloof mij nou maar zonder liefde is deze wereld ten dode opgeschreven..

  • Helemaal mee eens! Liefde is de drijvende kracht en je wilt niet weten hoeveel mensen vanuit liefde handelen, juist in deze tijd! Het zooitje bovenin de piramide heeft weinig met liefde te maken, maar er is een gigantische opmars van liefdevolle mensen in opkomst, je moet het alleen WILLEN zien.

   Wie goed doet, goed ontmoet. Alles wat je aandacht geeft groeit, dus als je in een negatieve geestestoestand blijft hangen, dan komen er negatieve dingen op je pad. Dat is een universele wet. Dus laten we ons meer gaan focussen op het goede, elkaar helpen etc. dan komt het echt wel goed. Ondanks dat ik je artikelen erg goed vind Martin, misschien wordt het eens tijd om positievere artikelen te plaatsen? Die zijn er ook nog genoeg!

   “Bedoelt u met ‘liefde’ het onvoorwaardelijk en onzelfzuchtig uiten van een positieve energie naar een ander, dan is dat al weer een heel ander synoniem voor het woord liefde, dat meer richting ‘bewustzijn’ gaat.” Voor mij persoonlijk betekent dit hierboven gewoon Liefde! Maar inderdaad het is ook bewustzijn…

  • “maar geloof mij nou maar zonder liefde is deze wereld ten dode opgeschreven.”

   Als we de natuurwetenschap mogen geloven, dan is dat met liefde ook al het geval.
   Uiteindelijk zal volgens de wetenschap de zon zo ver opzwellen dat het de aarde zal verschroeien. Na supernova van de zon is het compleet gedaan met de structuur en rest er nog een wolk protonen en neutronen.

  • @Squenzy: je zegt “Maar waarom schiep die god dan alles zo imperfect dat er dualiteit ontstond?”

   DUALITEIT is onderdeel van deze zogenaamde PERFECTIE.
   Zonder dualiteit is er niets mogelijk. Let dan ook speciaal op het woordje “niets”. Zonder “niets” heeft het woordje “iets” helemaal geen betekenis.

   “niets” is de afwezigheid van “iets”…

   Schaduw (donker) kan alleen bestaan in de aanwezigheid van een lichtbron (licht), al is dit voorbeeld niet helemaal “juist”, het ene heeft het andere NODIG om te kunnen bestaan.

   Zo kan het leven ook niet (blijven) bestaan zonder de dood, omdat het lichaam zich aan moet kunnen passen aan een veranderende omgeving (via mutaties, al dan niet “spontane” mutaties). Zonder deze mutaties zou de mens (en dier) uitsterven bij de eerste belangrijke verandering in de omgeving…
   Dit aanpassingsvermogen is enkel mogelijk via een geboren worden / doodgaan cyclus.

   Zo is deze dualiteit overal terug te vinden.

   Yin/Yang, Ja/Nee… Nulletjes en Eentjes :oD

 3. @Martin Een goed stuk. Veel, heel veel om over na te denken en wellicht ‘na te voelen’.

  Dat liefde vaak een illusie is, staat buiten kijf. Gisteren was Gerrit Komrij in een programma, waar hij een gedicht over ‘de liefde’ voordroeg. Schitterend en ook komisch eigenlijk.
  Liefde is een leugen zei hij, die probeert een hoop goed te maken. HEt heeft niets met sex te maken en sex niets met liefde, ja het geeft de sex wel een wat mooier randje als er liefde bij te pas komt.

  Toch is liefde een universeler iets dan sex. Je kunt ook liefde voor je vak, voor de kunst voor muziek hebben en zelfs voor de mens in het algemeen!

  “Het is meer dan we soms denken en vaak minder dan we hopen/hoopten.”
  btw ik kom hierop nader terug (dit even als eerste reactie.)

 4. “Binnen deze matrix is de liefde niets meer dan een ruilmiddel.”
  Het grappige is dat liefde als ruilmiddel ook bij andere diersoorten(de mens is een diersoort, ja! Geloof dat nou maar, huid, haren, vlees, poep en pis enz, net als wij toch?) voorkomt.
  ‘Verliefde’ vogeltjes waarbij het mannetje de meest vreemde dansjes en andere capriolen moet uithalen om het vrouwtje te ‘veroveren’. HIer zie je weer een woord als veroveren en niet ‘verliefd laten worden’, dat is te lang en duurt te lang. Tenslotte moet de soort wel voortgeplant worden.
  😉 😉

 5. wat gebeurd er als we gevoelens (liefde) ontdekken
  http://www.youtube.com/watch?v=EoQuVnKhxaM
  nieuwe film voor 30 april 2015

  of is liefde als mannen en vrouwen in hun echte eigen kracht elkaar mogen ontmoeten (verbinden) en welke krachten spelen er om dit tegen te gaan. http://www.savethemales.ca/000585.html

 6. In gedachten ben ik in een StarTrek aflevering, de mensen leven in een illusie die door een vreemd ras wordt gestuurd, of was het “Q”? In iedergeval is het een versiezoals the Matrix het ons kan laten zien, of wil men dit alten zien. Geloof is in mijn ogen, no offence aan wel gelovigen, een manier om onbegrijpelijke zaken een plekje te geven. Waarom moet iemand zo jong dood, gods wil? Het onweert, dat is vast Wodan of was het Thor? Oit hadden de vikingen, germanen, grieken en romeinen velen goden voor iets te verklaren. Het is blijkbaar ontastbaar en daarom willen we het een plekje geven. Deels ben ik het met martin eens, het is nullen e enen, donker en licht. Na de regen is er zonneschijn. Altijd mooi weer word meer gewaardeerd na een winter. De wereld i net Hans Klok, illusies, Tesla zag te veel en snapte te veel.

 7. Vroege dahct ik ook liefde is een soort ruilmiddel, maar sinds mijn man invalide is weet ik zeker dat dit niet is. Ondanks dat hij amper nog goed kan praten en hij niet meer alles kan zoals de papier werk hier thuis kan doen, de kost verdienen en klusjes in huis enz. Ben ik zeker nog dol op hem. Het si niet dat hij een leegte vult want hij was vaak van huis voor zijn werk en dan stond ik er ook alleen voor en was het ook okee.

  Liefde is gewoon een vreemd iets.

  En op de vraag terug te komen waar komen wij vandaan die vraag had ik als kind al ik was denk ik ene jaar of negen toen ik dacht wat doe ik hier op aarde. Waar komen wij vandaan. Wat voor nut hebben wij mensen.
  Wie heeft ons hier neergezet en met welk doel.
  Waarom si er zoveel ellende en waarom houd die geenb die ons neergezet heeft dit niet tegen.
  Wat is het doel van het leven?
  Tig vragen spookte door mijn hoofd als kind, als ik in bed lag en naar buiten keek.

  • Dan ben je de uitzondering die in staat is om onvoorwaardelijk en onzelfzuchtig positieve energie te uiten naar een ander. Fijn om te weten dat mensen zoals jij nog bestaan.

 8. Goed artikel Martin! Als onze werkelijkheid nep is, en we weten al dat dat het geval is, dan moeten we inderdaad alles, maar dan ook alles met een kritisch oog bekijken… zo ook het fenomeen “liefde”…

  Als we aannemen dat de mens een gefabriceerd wezen is, dan is alles wat wij zijn – incl. onze gevoelens – ook een onderdeel van dit ontwerp / blauwdruk.

  Om hier intelectueel vat op te kunnen krijgen, laat staan om het uberhaupt maar te kunnen begrijpen of zelfs te bevatten, dat is erg moeilijk of zelfs onmogelijk: hoe kan een product in “gods naam” de machine “begrijpen” die het product in elkaar zet en uitspuugt?

  Hier moet ik nog even serieus over nadenken ;o)

 9. Ik denk dat het woord liefde en harmonie (of balans) in onze maatschappij dikwijls door elkaar worden gehaald.

  Des te meer iemand innerlijke harmonie heeft weten te realiseren, des te gelukkiger deze persoon door het leven gaat. Deze gelukzaligheid is onafhankelijk van factoren van buitenaf, hoewel factoren van buitenaf wel een hindernis blijken te zijn om deze innerlijke gelukzaligheid te kunnen realiseren. De Archonten komen hier niet ver in het realiseren van gelukzaligheid en dat is dikwijls dan ook te zien aan hun fanatische of psychopatische blik in hun ogen. Des te meer innerlijke gelukzaligheid iemand heeft weten te realiseren, des te meer de ogen stralen.
  Bij mensen, die op zoek zijn naar macht, heb ik nog nooit stralende ogen kunnen waarnemen.

  Liefde is een vorm van geluk en is tijdelijk. De persoon moet keer op keer aan het werk of op zoek om de dorst naar (tijdelijk) geluk te lessen. Des te hoger de zogenaamde “liefde”, des te duurzamer en dieper (of intenser) het bijbehorende geluksgevoel is. Helaas is het allemaal maar tijdelijk in ons korte leven.

  De Archonten doen er alles aan om de mensheid te doen geloven dat het echte geluk of liefde ergens in deze tijdelijke vorm te vinden is.
  In mijn meditatie heb ik wel eens hogere vormen van geluk mogen ervaren. Ik noem het expliciet geen gelukzaligheid, ook al bleef het gevoel dagen lang meer of minder op de achtergrond aanwezig en gebeurden er rare dingen met mijn perceptie. De dwang om in deze idiote matrix weer mee te moeten doen (zij het zo beperkt mogelijk), heeft er bij mij toe geleid dat ik dit gevoel niet vast kon houden.

  Innerlijke harmonie is het in balans zijn van de vrouwelijke- en mannelijke energieën. De energie van de andere sekse kan als springplank worden gebruikt om deze energieën in balans proberen te brengen. Des te gevoeliger beide mensen zijn, des te beter dit kan lukken. Het mag duidelijk zijn dat bij de Archonten deze gevoeligheid mist en bij de “gewone” mensen een verschil in spirituele ontwikkeling aanwezig is en dus niet voor iedereen hetzelfde niveau aan gelukzaligheid te bereiken is.

  Wanneer de Matrix valt, zal naar mijn idee ieder levend wezen op aarde het geluksgevoel (terug)krijgen dat past bij zijn/haar spirituele potentie.

 10. Als je de liefde buiten jezelf zoekt, kan het een illusie zijn.
  Vindt de liefde in jezelf, en je krijgt antwoorden.

  liefs, ikbeneenanderejij

 11. De mens is zwaar gehersenspoeld door het systeem, dat het geloof in dit soort liefde, die je vanaf je geboorte tot de dood door je strot geduwd krijgt, de enige juiste is.
  De reinste liefde vind je in je ziel (om het een naam te geven), daar heb je geen impulsen van buitenaf voor nodig.

 12. moeder58 amen

 13. Ik geloof dat alle gevoelens hier onder de invloed van maan/saturn matrix zijn, dat dat wat wij liefde noemen een zwake echo van universele (of cosmische) liefde is, en dat het ons terug naar “huis” kan leiden. (mijn liefdespijn heeft toe geleid dat ik matrix als reele optie ben gaan beschouwen).
  Theorie van holographic universum lijkt mij goed onderbouwd.
  http://www.youtube.com/watch?v=lMBt_yfGKpU#t=330
  Dr Silvester Gates heeft 0-1 code aan de rand van onze werkelijkheid ontdekt.
  Eens heb ik hem horen zegen dat, als hij stout zou willen zijn, dat als een teken dat onze universum is gehackt zou kunnen interpreteren.
  http://www.youtube.com/watch?v=lMBt_yfGKpU#t=330
  Ik denk dat het de taal/hack van maan/saturn matrix is.
  Iets zegt mij dat mensen een goedaardige, liefdevolle soort zijn en dat (mede) door die hack alle ellende is ontstaan.

  • Bedankt voor deze interessante bijdrage. Het omschrijft exact waar ik op doel.

 14. Mooi stuk idd veel om over na te denken, maar vraag ik me ook af wat “universele liefde” betekend. Beetje hetzelfde wat Schnijder zei over dieren, dat vogels aparte kunstjes moeten doen om de vrouw te veroveren. Zal het gewoon “empathie” zijn voor de ander, heet dat “liefde” of totaal iets anders?

 15. Aan de hand van je artikel moest ik direct denken aan dit filmpje.
  https://www.youtube.com/watch?v=fcPWU59Luoc

 16. Wanneer langzaam maar zeker de vrijheid wordt ingeperkt verdwijnt de zogenaamde liefde en voert angst de boventoon.En juist angst is een slechte raadgever.

 17. Alles = Energie
  Alles = Liefde
  Energie = Liefde

 18. Beetje off topic, maar [niet]/leuk!!!
  Eigenlijk reclama….of toch niet?!
  zie:
  http://www.ambilight.philips.com/nl_NL/ambilight?origin=|mckv|sao6ScEpA_dc&pcrid=57615711124|plid|

  * Tv met achtergrond wandverlichting voor het speciale hypnotische effect. * Versterkt de impact van alle brainwash/hersenspoel programma’s.
  * Met Ingebouwde perceptie-monitor en div. ontregelsystemen.
  * 2-weg zend- en ontvang systeem.

  Precies ze(=Big Brother) kunnen je dus al ontvangen; heel slim door je en je kids eerste de nodige games te voeren etc.
  Scherm kan namelijk ook meekijken en meeluisteren in de woonkamer, dus!
  haha alleen zeggen ze dat er niet bij.

  Voor 50 euro extra krijgt u er een volledig volautomatisch uitschakel systeem bij. De handlijding vermeld alleen niet wat wordt uitgeschakeld 🙂 🙁

  • Ik zou deze tv (haha Android) er meteen uitflikkeren.
   Ik heb nog analoog haha, daar kunnen ze helaas niets mee.
   Maar tja, computer en internet he…

   advies 1: veel schakelen
   advies 2: veel onnozele van alles en nog wat googelen (#&$Q#AJHFGG doet het ook heel goed, als je te vaak doet, gaat google klagen en je input vertragen pesten heet dat.)
   advies 3: veel browsers tegelijk aanzetten.
   advies 4: uit en weer aan zetten.
   advies 5: ….
   etc. u wordt uitgenodigd ook de nodige adviezen in te brengen!

   Ze krijgen het druk daar bij ANS 😉 😉 😉

   • Voor diegene die echt zo,n 2 meter tv aan de muur willen raadt ik aan

    A. deze zo te plaatsen dat in ieder geval de WC en slaapkamers niet in beeld komen
    B. een aluminium folie (mag ook zilver of goudfolie) danwel een grote doek met metaalflinters erin verwerkt aan te schaffen of te maken, die nadat u
    de NOS leugens, de SBS braindead pulp tot u heeft genomen, etc , gewoon over het scherm heen kan gooien. Eigenlijk moet er ook piepschuim of ander geluidsisolerend materiaal in want anders kunnen ze u nog steeds de WC horen doortrekken of horen knorren e.d. in de slaapkamer of zeer gemene jihadistische plannetjes bespreken in de achterkamer. 😉

 19. Dus wat ik zoek is een illusie? Jammer want ik kan veel liefde geven.

  • Aangenaam kennis te maken.
   Mijn ruilmiddelen beginnen op te raken maar ik heb wel onvoorwaardelijke liefde te geven 😉

   • Voor echte liefde is geen ruilmiddel nodig denk ik Femke. Het zit in je of niet en het overkomt je zomaar. Onvoorwaardelijke liefde…. euhm misschien moesten we eens praten! 😉

   • Ik wil ook wel een dating-sectie aanbieden op deze site 😉

 20. Martin, goed artikel die mensen aan het denken zet. Weet je wat ik in mijn leven leerde. Dat wat ik zocht, ik op plekken vond waar ik het niet had verwacht. Wist je dat over ALLE religie ( er bestaat namelijk geen ware religie ) gezegd werd dat haar zonden “tot aan de hemel zijn opgehoopt”. En dat van de mensheid verwacht wordt dat we uit ALLE religies moeten stappen. “Ervan uit moeten gaan”. Drie keer raden waar dat beschreven staat. Juist de God “die wij vaak buiten beschouwing laten” denkt er qua religie net zo over als het gros op jouw blog 🙂 Martin, die saturnus cult waar jij vaak naar verwijst, is exact de bron die sluiers over alle waarheden legt. Wat wij niet verwachten is dat de Grootste Kracht, Energiebron en Geest een Persoon is die net als jij en ik Zijn “buik vol heeft van de satanische leugens”. En wat meer is, Hij gaat er wat aan “laten” doen. Ik zeg “laten” omdat er dus nog zo`n Machtig Schepsel in de andere dimensies klaar staat straks de grootste oorlog aller tijden uit te vechten. Dat Schepsel zal in ALLE dimensies orde op zaken gaan stellen. De “god van dit samenstel van dingen”, satan, zal straks alles uit de kast trekken om de mensheid op het verkeerde been te zetten en desnoods ruimteschepen boven wereldsteden laten verschijnen. satan zal er alles aan doen over “alle waarheden” een mist of sluier te leggen zodat mensen het niet zullen zien en begrijpen. Dat er dus ook een oplossing is voor het probleem waar de mensheid mee kamp , is goed nieuws. Maar nou juist dat “goed nieuws” is ook gesluierd. Neem me niet kwalijk dat ik een tekst aanhaal maar als je het goed leest, moeten we iets herkennen. Let wel, religie is iets anders dan een persoonlijke band en geloof in God: . . .Als er nu in werkelijkheid een sluier ligt over het goede nieuws dat wij bekendmaken, dan is het gesluierd onder hen die vergaan, 4 onder wie de god van dit samenstel van dingen de geest van de ongelovigen heeft verblind opdat het verlichtende licht van het glorierijke goede nieuws over de Christus, die het beeld van God is, niet zou doorschijnen. 2 Korinthiërs 4:3, 4

  • Een onderzoeker heeft uit de tijd van de zogenaamde Jezus 126 boeken onderzocht waarin de naam Jezus niet in voor kwam. En liefde heeft een naam nl: LIEFDE, iets dat in jezelf zit en niet door her- her-herschreven boeken komt. Zelfs las je thuis als kind geen liefde hebt gekregen voel je wel dat je het geven kunt. Ikzelf denk dat verliefde mensen en mensen die echt liefde voor elkaar voelen op dezelfde resonantie zitten. Ik had altijd graag willen zeggen; Ik hou van alle mensen. Helaas kan dit niet, we resoneren niet allemaal op dezelfde lengte.

  • @MARTINn Je ziet met dit artikel over Liefde, dat je een uitermate ‘gevoelig’ snaar en ‘teer’ punt raakt bij de mensen/mensheid.
   Dit is het laatste sprankje hoop naast religie dat ze willen opgeven.

   Ze(=de mensen i.h.a.) maken zich meer druk over liefde en god(sdienst) dan over de mis(selijk)daden van ons mensen zelf, hun eigen soort, hun eigen ras dus!
   Kijk naar de wereld om ons heen: Syrie, Oekraine, Mali, Irak, Afghanistan, Palestina…etc e.e.a. in anti-chronologische volgorde. Kijk naar keizer Nero, de inquisitie,….ik sla even een stukje over ….de moord op Pim Fortuyn en de nepmoord op Theo van Gogh(&Magogh)!
   Ja kijk naar de NEanderthaler, de hele geschiedenis door van de mensheid is het moord, roof en doodslag.
   En dat alles in de naam van … vul maar in : God? Satan?

   Waar is hier de Liefde (met de grote hoofdletter L van “Leven” of die van “Lulkoek” misschien wel)????
   Waar is hier begrip, empathie, ja zelfs erkenning dat het is gebeurd nog erger gebeurt; Hic et Nunc!!!!???

   Juist. Dus waar zouden we ons echt druk over moeten maken?
   Juist, U weet het antwoord al, toch?

   N.B. Als u goed leest is bovenstaande geen ontkenning van de liefde, de grote LIEFDE, dat deze bestaat en zou kunnen worden toegepast, maar niet -ik zeg NIET zonder echte kennis en gevoel voor zaken…ook de duistere

   • Juist

   • Inderdaad door Liefde en Bewustzijn is er nog hoop. Angst (Satan) is het tegenovergestelde van Liefde (de Schepper).

    Ik denk dat de mens hier is om ervaring op te doen en te evolueren van 3d naar 5d. En door de vele false flags van de laatste tijd is het duidelijk de de gewone mens niet meer zoveel haat in zich draagt. Anders zouden ze toch niet zoveel in scene hoeven zetten? De elite voert ons graag met lage frequenties en een gevoel van afgescheidenheid (Satan is de grote misleider).

    Tijdens mijn wereldreis werd het duidelijk dat het gros van de mensen vredelievend is, als je ze tenminste met respect behandeld. Ik heb toen mijn TV de deur uit geschopt, omdat het niet meer overeen kwam met mijn wereldbeeld.

    Doordat we allemaal verschillend zijn, zijn we allemaal hetzelfde. Als je dat Eenheidsbewustzijn geen Liefde kunt noemen, dan weet ik het ook niet meer… Voor mij is er maar één antwoord op alle vragen: Liefde! 🙂

 21. Martin, Het schrijven ligt je goed. Mooi omschreven.

  Wanneer ben je dit gaan zien?

 22. martin, ik zou het fijn vinden[ en met mij misschien best wel nog een aantal mensen] als jij gewoon eens lezingen gaat geven over deze dingen. Ik weet dat je de resistance tour hebt gedaan maar dat was alweer een tijdje geleden en toen was ik nog niet bekend met je site en ik heb het gevoel dat ook jij de laatste 2 jaar best wel heel erg gegroeid bent.

  kan je een keer een lezing geven centraal in nederland zodat het voor iedereen te bereizen is. Ik woon nl zelf in limburg en als je dan helemaal naar friesland moet reizen is best wel ver maar als je je lezing op tijd aankondigt zal ik het beslist wel doen.

  Ik zie er naar uit

  groetjes ElveTwelve

 23. Mooi artikel. Ik vraag me alleen wel vaak dingen af, als je het hebt over het ‘ontwaken uit de matrix’ en ‘bewust worden van de echte realiteit’. Ik denk wel dat je gelijk hebt over het ‘gevangen houden van onze ziel’, maar hoe kun je er überhaupt uit ontwaken? Is dit door rationeel na te denken en de waarheid onder ogen te zien, zoals vele lezers van je doen? Of heeft dit weer met de zogenaamde pijnappelklier te maken, ik noem maar wat. Hoe ontwaken wij, de gevangenen in deze matrix, naar de hogere dimensies waar ons echte geluk zou liggen dan?

 24. Ik moet zeggen dat ik gisteren dit artikel grote nonsens vond. Maar dat ik nu reacties van Martin zelf lees (zowel hier als op FB) die ervoor zorgen dat ik wat beter begrijp hoe hij het werkelijk bedoelt.
  Ik zal uitleggen waarom ik het onzin vond:
  21 Weken geleden leerde ik een ziel kennen via FB. Er was vanaf het eerste moment herkenning. Onze levens bleken hetzelfde te zijn; we reflecteerden elkaar. “You make me feel like home”, zeiden we tegen elkaar. Als we sterk aan elkaar dachten, konden we dit van elkaar voelen. En we zagen elkaar zelfs in onze dromen. En konden dit de volgende ochtend dan ook precies navertellen. Ik noem dit ‘instant liefde’. Het was er meteen en ik vroeg me naderhand ook af hoe het kon dat ik hem na al die jaren pas leerde kennen. Inmiddels is hij 18 weken weg van deze matrix, maar de liefde voor hem is niets minder geworden. Het is er nog net zo sterk. Ook al hebben we elkaar nog nooit in levende lijve hier op Aarde ontmoet.
  Het gevoel dat ik kreeg was pure liefde. We hadden elkaar niets te bieden op het gebied van ‘ruilhandel’ zoals jij dat beschreef, Martin. Ik kan en wil geen kinderen krijgen, zijn gezondheid was zodanig slecht dat we eigenlijk niet eens seks hadden kunnen hebben, beiden kampten we met schulden dus geld was ook geen issue.. het enige dat we hadden was (en is) onvoorwaardelijke liefde.
  Maar zoals ik al zei: dankzij je reacties begrijp ik het nu wat beter.

 25. Fantastisch goed artikel, Martin!
  Vooral deze zin: “Ons geluk ligt niet in de liefdesdrug, maar in het ontwaken en bewustwording van onze echte capaciteiten buiten deze matrixgevangenis.”
  Heel mooi samengevat, het IS inderdaad zo.

GOOGLE ADVERTENTIE

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Close