Arjan Bos van Earth Matters valt volledig door de mand in haastig gemaakte video

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 13 september 2017 30 Comments

Arjan Bos van de website Earth Matters valt volledig door de mand in zijn poging om zijn gezicht op een komische manier te redden met onderstaande video. De maskers zijn natuurlijk leuk bedacht, maar hij lijkt zich vooral op Martin Vrijland te richten en dat is begrijpelijk, want vooral ik kaartte hem recentelijk aan als 1 van de personen die bezig is ‘kritisch nadenken’ te koppelen aan wollige verhalen en desinfo. Arjan beweerde zelfs in een recent interview bij weer een zoveelste verschijning in de alternatieve media, Lilian Ferru (zie hier), dat hij 50 dagen gevast zou hebben. Vijftig dagen zonder eten. Dat is knap want er zijn hongerstakers dood gegaan na 50 dagen niet eten. Ook hoor je Arjan wollige verhalen vertellen over een vriend die in zijn opa veranderde en zie je hem het 666 handgebaar maken op 1 van zijn filmpjes. We gaan het maar niet hebben over de 33 k volgers op Facebook. Dat getal wordt alleen herkend door mensen met een neus voor de vrijmetselarij. Veel interessanter wordt het echter als Arjan zichzelf in onderstaand filmpje ontmaskert.

Natuurlijk heb ik Arjan een compliment gegeven voor de grappige setting en ik heb mijn excuus aangeboden voor het gemiste dagje golf (wat hij ongetwijfeld “sarcastisch” bedoelde). Het is overigens interessant om te zien hoe die alternatieve media zo “professioneel” kunnen filmen en editen. Maar dat komt wellicht omdat Earth Matters een goedlopende business is? Er is nogal wat geknipt en geplakt in onderstaand filmpje en Arjan komt nogal quasi relaxt over. Het is namelijk best een probleem om uit te leggen dat je in de bijstand zit én tegelijk een stichting en meerdere BV’s binnen een holding hebt. Ik kan me niet heugen dat er een bijstandsuitkering verstrekt wordt als je dergelijke dingen op je naam hebt staan. Op het moment dat je met zo’n bruin gekleurde kop (zie interview Lilian Ferru) zojuist teruggekomen bent van een vakantie in Kroatië, moet je toch echt wel iets meer te besteden hebben dan een bijstandsuitkering? En moet je dan niet verplicht solliciteren en vrijwilligerswerk doen? Of doet Arjan dat vrijwilligerswerk voor zijn eigen stichting? Welnu, als je geld hebt om al die reisjes te betalen, dan ben je misschien ook wel in staat om een salaris uit de stichting of uit je BV’s te halen. Die bijstandsuitkering is dus onzin. Of Arjan heeft hier zojuist zijn AIVD-bijstand gedefinieerd?

Hoe kan het eigenlijk dat Stichting Earth Matters een ANBI is? Dus de staat heeft de donaties aan Earth-Matters fiscaal aftrekbaar gemaakt? Daaruit zou je dus kunnen concluderen dat er in ieder geval op zijn zachtst gezegd “niet al te veel kritiek richting de staat geuit zal mogen worden”. Arjan zegt dat in alle BV’s ongeveer € 120.000 is omgezet. Hij heeft het over 2 BV’s in een holding; dus dat is € 240.000. Wat er in die BV’s gebeurt, is dan wel interessant om nog eens te horen. Arjan zegt dat hij daar € 5.000 van heeft kunnen “toucheren”. Dat is een mooi gekozen woord, maar laten we zeggen dat hij dat privé opgenomen heeft. Dat is € 416 per maand. De rest zou aangevuld zijn door de bijstandsuitkering. Maar hoe kan het dat Arjan een stichting en meerdere BV’s heeft terwijl hij in de bijstand zit? Hoe kan het dat Arjan zoveel omzet in BV’s draait en zichzelf niet op de loonlijst kan zetten? Mag je überhaupt BV’s en een stichting hebben als je een uitkering hebt? Nee, natuurlijk niet. Dat is je reinste kolder.

Waarom zo inzoomen op deze man? Welnu, het wordt eens tijd dat mensen gaan inzien achter wat voor figuren ze aanrennen in de alternatieve media. Deze man lijkt alles wat ikzelf de afgelopen jaren heb meegemaakt te kopiëren. Zo ben ik daadwerkelijk mijn huis uitgezet en ben ik daadwerkelijk noodgedwongen antikraak moeten gaan wonen (lees hier). Ook Arjan hangt nu zo’n verhaal op. Ik begin een website met de naam ‘Beyondthematrix’ en Arjan Bos begint met een YouTube filmpjes reeks genaamd ‘Unmatrix’. Hij zegt een bijstansduitkering te hebben terwijl hij een stichting heeft. Ik heb ervaren dat het aanvragen van een uitkering op alle fronten tegen wordt gewerkt en dat ik de Stichting Martin Vrijland op zou moeten heffen alvorens de aanvraag überhaupt in behandeling genomen zou worden (met nog steeds het risico op afwijzing van de uitkering). Ik heb dit zelfs aangevochten bij de rechtbank, met negatief resultaat. Wat deze man beweert is dus absoluut onmogelijk en staat volledig haaks op de praktijk. Het alternatief is dat hier sprake is van een verkapte vorm van staatshulp. Of Arjan vertelt gewoon fabeltjes. Al die reisjes die hij maakt (zie het YouTube Kanaal van Earth Matters) kun je echt niet betalen als je in de bijstand zit. Bovendien gaan die dan aan de bel trekken.

Dus los van de poging om er met “gevoel voor humor” onderuit te draaien, kunnen we bijna niet anders dan concluderen dat deze man een AIVD-shill is. En zoals ik in dit artikel heb uitgelegd, kunnen AIVD-shills dat nooit toegeven, maar zullen zij altijd hun verhaal moeten blijven verdedigen.

Arjan is, naast Guido Jonkers van WantToKnow, één van de meest actieve promotors van de verhalen van Martijn van Staveren (zie hier toelichting 1 en toelichting 2). Martijn deed verwoede pogingen mij te paaien en ik vroeg hem of dit misschien te maken had met het aanboren van de Duitse lezingen-markt. Er worden namelijk tienduizenden euro’s aan lezingengelden binnen gehengeld met de verhalen van Martijn van Staveren en Duitsland lijkt de nieuwe open markt te zijn. Martijn volgde hiervoor zelfs een cursus Duits. Zijn verhalen, die je na de eerste lezing waarschijnlijk nog steeds niet helemaal begrijpt, zorgen ervoor dat je geprikkeld wordt om nog maar eens de volgende lezing te volgen (tegen betaling). Ook kun je DVD’s en CD’s kopen. U begrijpt dat dit een goede cash cow is. Ook promoot Arjan’s site Earth Matters de verhalen van Ronald Bernard. Deze man lijkt ook weer uit te zijn op geld voor zijn op te richten Blije Bank.

Zoals ik begin september al schreef, is de alternatieve media mijns inziens volledig door de mand gevallen. Ik denk inderdaad dat deze is opgezet door de AIVD met als doel: toewerken naar een alibi voor de oprichting van een Ministerie van Waarheid. Het is jammer dat zoveel mensen verblind zijn door de mooie praatjes van de frontmannen van deze alternatieve media met hun ogenschijnlijk geloofwaardige complot-ontmaskeringen. Zij vermengen waarheid met pulp en die blendermix zorgt straks voor het legitimeren van het stigma ‘nepnieuws’ vanuit de staat. En dat is een ideaal alibi voor Facebook-censuur en de vorming van een Ministerie van Waarheid. Dat zou zeer kwalijk zijn. En daarom is het genoeg geweest.

Bron linkvermeldingen: demorgen.be

Tags: , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (30)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. tedsdam schreef:

  Ik ben na 1 minuut gestopt met kijken brrr wat een engnek zeg.

  • Martin Vrijland schreef:

   Je moet je “kwetsbaar opstellen”, dan weet je zeker dat je niet gevoelig bent voor mind control (zo luidt Arjan’s boodschap als wijze autoriteit en goede vriend van super autoriteit en uitverkorene van de goede aliens, Martijn van Staveren).

   Het is echt de moeite waard om het uit te kijken!
   Ikzelf ben niet zo kwetsbaar…dat is mijn probleem..dus sta ik waarschijnlijk wel onder mind control 😉

  • ClairVoyance schreef:

   Martin, je aanval op Arjan Bos en zijn collega die 500.000 jaar uit de toekomst komt is…..uhh…hoe zeggen ze dat….. ongefundeerd.
   Zou wel prachtig zijn als je op z’n uitnodiging ingaat. Wel tegen een redelijke vergoeding natuurlijk, en dan zelf ook de confrontatie filmen want men is wel van het knippen heb ik de indruk. Alle foutjes moeten worden geknipt, en dat zijn er in bovenstaande video wel een heleboel.

   • Martin Vrijland schreef:

    Ja inderdaad er zat geen fonds achter mijn kritiek (geen fonds = ongefund) en dus deed ik het vooral omdat ik het stompzinnige hypnose geklets een beetje vervelend begon te vinden…zeg maar gerust dat ik vind dat het ‘kritisch nadenken’ in de hoek van zweverige gekkies plaatst die alles voor zoete koek slikken.
    Noem de woorden ufo’s en aliens en je hebt 10 duizenden Nederlanders geïnteresseerd.

 2. Martin Vrijland schreef:

  Voorzichtig zijn er wat mensen die het spel beginnen te doorzien. Het valt ook niet mee als je bakken met geld aan lezingen gespendeerd hebt of donaties gepleegd hebt aan mensen die waarschijnlijk alleen maar een slim verhaal in elkaar gedraaid hebben dat mensen aanspreekt:

  http://www.martinvrijland.nl/wp-content/uploads/2017/09/arjan-bos-reactie.png

 3. Notis schreef:

  Nou wees een man? Ik zou zeggen een Oranje strontvlieg in het kwadraat. Wat een oneindig suf geL.. eh geklets quasi grappig, maar in wezen zeer tendentieus.
  Met zn bv-en. Duidelijk zo’n sociale geitenwollensokken NET-NIET afgestudeerde zegmaar gerust gesjeesde nepstudent haha feeste, feeste reizen, reizen en uiteindelijk toch nog een baantje als anti-waarheid activist junior medewerker bij BIZA(Binnenlandse zaken ministerie) afdeling aivd kunnen worden met wat extra budget om de nodige webdeskundigheid in te kunnen huren. In gewoon Fries wordt zo iemand een “minsken verrieder” genoemd.

 4. ClairVoyance schreef:

  ”Het is allemaal op basis van ons menselijk vermogen hoe we het een betaal..uhh bepaalde betekenis kunnen geven bla bla bla”
  Dit is het schoolvoorbeeld van een freudiaanse verspreking mag ik wel zeggen.
  zie minuut 37:40- 37:44

  • Martin Vrijland schreef:

   De 50 dagen hongerstaking heeft Arjan wel goed gedaan. Een XTC pilletje per dag voorkomt veel honger en maakt je extra lief – inclusief big smile – op camera 😉

   Mijn vriend verranderde in mijn opa.nl

  • Martin Vrijland schreef:

   It takes to (men) to tango
   Arjan is dol op dansen (zie interview Lilian Ferru).
   Twee lieverds is altijd beter dan 1

   • Martin Vrijland schreef:

    Maar zonder gekheid…deze Martijn van Staveren koppelt een hoop waarheid aan zijn alien-contact en uitnodiging bij de Galactische federatie en dergelijke. Dat is de waarheid-kolder blender die het zo kwalijk maakt. En dat alles kunt u natuurlijk leren tijdens de (kassa) lezingen. En om het gevoel te geven dat u wijzer bent geworden wordt u even onder hypnose gebracht tijdens de ‘berkachtiging’. Een prachtig concept als cash cow.

 5. Martin Vrijland schreef:

  Meestal kun je een AIVD-er wel herkennen aan het hun drang om actie te voeren en mainstream media aandacht. Wat ik me afvraag is of er wel gaswinningsscheuren in het huurhuis van Arjan zaten? Of had hij een koopwoning? Hij was toch zijn huis uitgezet? Hij woonde toch antikraak?
  Hij moest al zijn spullen toch in een schuur opslaan? Wanneer dan precies?

  http://www.martinvrijland.nl/wp-content/uploads/2017/09/Arjan-Bos-rijdend-graf.png

  • Martin Vrijland schreef:

   In het gesprek met Lillian Ferru zegt Arjan dat hij een huis toe gewezen heeft gekregen van de gemeende nadat hij zijn antikraakpand uit was gezet. Dit zou de gemeente hebben gedaan omdat een gezin met kinderen niet op straat mag leven. Maar een gezin met kinderen wordt per definitie niet toegelaten in de antikraak verhuur (juist vanwege het feit dat je ieder moment weer moet kunnen verhuizen). Dit is een duidelijke regel in de anti-kraak verhuur. Ik kan dat weten omdat ik zelf antikraak woon. Arjan kan dus niet met zijn kinderen een anti-kraak pand uitgezet zijn, omdat hij überhaupt niet antikraak zou mogen wonen met zijn kinderen.

   Maar dus je woont naar eigen zeggen anti-kraak en krijgt dan barsten in je gevel en dus stap je op een bakfiets omdat je het vervelend vindt voor de antikraakvereniging dat hun gevel zoveel scheuren heeft? Of? Hoe zit dat nu eigenlijk Arjan?

   En hoe oud zijn je kinderen dan eigenlijk Arjan? Wonen die bij jou of bij je ex? Of woonden ze ook bij je toen je nog met Judith van Beers samen was? Hadden jullie niet een nieuwe keuken in jullie huis laten plaatsen? Hoe zit het nu eigenlijk precies allemaal Arjan?

   Dus je woonde antikraak met je kinderen (terwijl dat helemaal niet toegestaan is); wordt je antikraak pand uitgezet (wat niet kan, want je mag niet antikraak hebben gewoond met je kinderen) en beland op straat met je kinderen om vervolgens een woning toegewezen te krijgen omdat de gemeente het niet vond kunnen dat je met je kinderen op straat woonde.

   Nou goed…en was dat allemaal in de periode dat je ook die scheuren in je gevel had vanwege die Groningse gaswinning? Leg eens uit!

 6. Martin Vrijland schreef:

  Hebben we met deze Arjan Bos gewoon te maken met een rijke fantast of wat denken we? Zijn huis zat VOL aardbevingsscheuren. Welk huis? Het huurhuis? Of de koopwoning? Uit welk huis is Arjan dan “uitgezet” en om welke reden? Of heeft hij gewoon een nieuw huis gekregen van de woningbouwvereniging omdat het vol aardbevingsscheuren zat? Ik denk dat het een verzonnen verhaal is van een professioneel activist. Unmatrix Arjan…

  http://www.martinvrijland.nl/wp-content/uploads/2017/09/arjan-bos-aardbevingsscheuren.png

 7. ClairVoyance schreef:

  Leuk om hem wat vragen te stellen. Hij heeft je uitgenodigd. Helaas kan ie zich nu voorbereiden op deze lastige vragen, maar hij moet dan maar met bewijzen komen in welk huis met aardbevingsscheuren hij woonde. Vastbijten als een terrier nu Martin. Exposen die engnek.

  • Martin Vrijland schreef:

   Sorry, maar ik zie deze video niet als een uitnodiging, maar als een studentikoze manier van kritiek afwenden en je flink voordoen nadat je al door de mand gevallen bent.

   Kortom: Arjan Bos en Martijn van Staveren zijn wat mij betreft al duidelijk doorgeprikt.

   Dat dit misschien voor sommige mensen nog niet lijkt te gelden heeft 2 redenen:

   1. mensen willen graag in hun nieuwe dominee blijven geloven (cognitieve dissonantie)
   2. veel reageerders op social media zijn van de categorie Inoffizieller Mitarbeiter en die verdedigen dus hun gezamenlijk heimelijke verradersbelang

   Als mensen nu nog niet doorhebben dat deze Arjan een mooiprater is die fantastverhalen vertelt, zullen en willen ze het nooit zien. Bovendien zal een beroepsleugenaar altijd blijven liegen en draaien. Dus ik laat me niet uitnodigen in een AIVD studiosetting.

   Alleen al zijn youtube filmpjes leveren bewijs genoeg. Mensen slikken graag alles voor zoete koek a la Lillian Ferru, maar alleen al het ’50 dagen niet eten’ (vasten) is fysiek niet mogelijk.

   Ik praat alleen met mensen die ik serieus denk te kunnen nemen, niet met de clown en de acrobaat.

 8. Martin Vrijland schreef:

  Hoe kan Earth Matters eigenlijk een een-oog symbool voerende interim directeur betalen? Als Arjan Bos een uitkering heeft, wie betaalt Ellen Oortwijn dan? Toch geen familie van Maud Oortwijn?
  In ieder geval wordt steeds duidelijker dat Earth Matters een goedlopend bedrijf moet zijn en dat er voldoende geld is voor een salaris voor een interim directeur.

  https://www.facebook.com/ellen.oortwijn

  Nou goed, bij Earth-Matters zijn ze niet zo goed op de hoogte van symboliek, dus wel zullen Arjan zijn 666 handgebaar maar vergeven en Ellen Oortwijn doet ook maar gewoon per ongeluk een 1-oogje. Maar waarom zit Arjan bij de sociale dienst en is hij zijn huis uitgezet terwijl er een interim directeur ingehuurd kan worden? Wie betaalt dat?

  http://www.martinvrijland.nl/wp-content/uploads/2017/09/Ellen-Oortwijn-Earth-Matters.png

 9. Camera schreef:

  Indien je weet dat die Henk Fransen gewoon z’n prijs heeft gekocht, het is bewezen en al dan ga je toch geen interview met zo’n persoon afnemen. Arjan Bos/ Earth Matters heeft daarmee aangetoond dat ze niet meer serieus te nemen zijn, zie filmpje onder en de link naar het bewijs van het kopen van de prijs. (soort matchfixing maar dan anders)

  https://www.youtube.com/watch?v=-yLYFk3auYQ

  De prijs is gewoon gekocht , ha ha

  http://www.kwakzalverij.nl/nieuws/alternatieve-genezer-henk-fransen-kocht-ondernemersprijs/

 10. Jan Heuvelman schreef:

  Het is aan arjan zijn hoofd al te zien dat hij niet deugt!
  Ik geloof nu ook dat er velen op de loonlijst van de staat staan.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten