Martijn van Staveren, Crowd Power en bekrachtigingen bekeken door Martin Vrijland

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 29 juni 2017 28 Comments

Al eerder schreef ik een artikel over de rijzende ster in alternatief-medialand: Martijn van Staveren. Zelf gaf hij in zijn laatste email aan mij, aan dat hij vooral een reizende ster (met ‘ei’) is; in ieder geval is hij dus zo bescheiden om zichzelf een ster te vinden. Dat vele reizen doet Martijn vooral om zijn lezingen te kunnen geven, waarvan ik toen al zei dat hij daar behoorlijk mee verdient. Na mijn artikel over zijn persoon zocht hij enkele dagen later contact. Ik stelde voor om een keer een interview te doen en gaf aan dat dit mij het beste uitkwam voor de 24e. Pas deze week kreeg ik een email dat hij dan nu wel tijd had om af te spreken. Martijn wist natuurlijk dat ik na die datum voor een tijdje uit Nederland zou zijn en dus lijkt hij met deze te late reactie wel te doen alsof hij de intentie heeft om af te spreken, maar omzeilt hij dat slim. Ik denk namelijk dat Martijn wel doorheeft dat ik door zijn verhalen heen prik. Het zou hem zomaar eens tienduizenden euro’s aan lezingeninkomsten kunnen gaan schelen als Martin Vrijland zich ermee gaat bemoeien. Toch denk ik dat te moeten doen; niet omdat ik Martijn zijn geld niet gun, maar meer omdat ik constateer dat veel van mijn lezers door Arjan Bos van de website Earth Matters en Martijn van Staveren afgevangen worden met de verspreide ‘desinfo vermengd met waarheden‘ in hun Crowdpower filmpjes. Naast alle big business lezingen, worden deze filmpjes geproduceerd en op DVD verkocht.

Die Crowdpower filmpjes van Arjan Bos (Earth Matters) en Martijn van Staveren zijn in zekere zin zeer interessant te noemen. Ik vind ze vooral interessant, omdat de rolverdeling tussen de slimme zakenman c.q. hypnotiseur Martijn van Staveren en de altijd onder de indruk ogende (en spiritueel zweverige) marktkoopman Arjan Bos een goed gekozen succesformule lijkt. Voor wie zich enigszins in hypnosetechnieken verdiept heeft, zijn de filmpjes dan ook zeer goed opgebouwd. De interviewer Arjan Bos geeft Martijn van Staveren de ruimte om in de antwoorden op zijn vragen de ‘inductie’ in zijn gesprekshypnosetechnieken te leggen die de luisteraar ontvankelijk maakt voor de hypnose-fase waarin de luisteraar volledig bevredigd wordt met een hypnosemoment van ‘volledig wegzinken’ tijdens wat Arjan en Martijn, heel terecht ‘de bekrachtiging’ noemen. Dat is namelijk ook precies wat er mijns inziens gebeurt; de inductie van de hypnose die gedurende het gehele interview wordt opgebouwd met Martijn, gebruikmakend van heel veel woorden die mensen in de acceptatie modus brengen (conversational hypnoses), wordt bekrachtigd met de feitelijke hypnose. Om dergelijke hypnosetechnieken te begrijpen, moet u zich op zijn minst hebben verdiept in dergelijke technieken. Ik heb daarom ooit een cursus gevolgd om inzicht te krijgen in de verschillende technieken en herken deze technieken terug in de opbouw van het interview en de bekrachtiging zoals Martijn van Staveren dit doet. De bekrachtiging zou zijn bedoeld om jezelf met je hart te verbinden, waardoor je “met je oorspronkelijke zelf” verbindt. Dat klinkt allemaal mooi, maar is vooral een hypnose trucje omkleed in een waarheidsterminologie. Je oorspronkelijke zelf is namelijk gewoon ‘de ziel’, maar het gevoel dat opgewekt wordt tijdens de bekrachtiging, is niets meer dan een shotje LSD; een drug ter bevrediging van een zweverig gevoel. De hypnose die de bekrachtiging feitelijk is, wekt een bepaald bevredigend gevoel op, maar heeft niets met je ziel te maken. Die ziel hoef je namelijk niet te bekrachtigen, die “is” gewoon en neemt niet in kracht af of toe. Je brein en je emoties wekken slechts de illusie dat er een schommeling in de kracht van de ziel kan zitten. Die schommelingen zijn niets meer dan je eigen emoties en die emoties kun je met hypnose perfect even in de maling nemen.

De bekrachtigingen van Martijn beginnen altijd met het advies om je ogen te sluiten (je mag ze natuurlijk ook openhouden). “Doe waar je jezelf goed bij voelt.” Je hoort aan Martijn’s manier van praten dat hij dan de sturing over je bewuste denkprocessen gaat uitzetten (hypnose). Je moet je focussen op je ademhaling, maar feitelijk heeft hij gedurende het gehele interview al de hypnotische aandacht op zijn sturende stemgeluid gevestigd. Dat is een onopgemerkte maar hele krachtige hypnose inductiefase. De feitelijke hypnose begint dus met de focus van ‘de bekrachtiging’. Een zweverig muziekstuk vooraf, met een Arjan Bos die overkomt alsof hij zojuist klaar gekomen is, brengt de toehoorders extra in de ontvankelijke modus voor het wekelijkse shotje hypnose-drug. “Neem 20 seconden rust, adem ondertussen rustig en zo diep mogelijk onder in je buik..” we kunnen exact dezelfde technieken van een hypnotiseur herkennen. Ik kan me goed voorstellen dat mensen uitkijken naar deze bekrachtigingen. Het is tenslotte als een terugkerende behoefte waar je steeds meer van wilt. In feite wek je een hypnose-bevredigingsverslaving op met deze bekrachtigingsreeks. Ik herken het wel uit mijn fase van bezoeken aan feesten en festivals. Je wilt steeds meer en het is heerlijk om zo’n XTC pilletje naar binnen te gooien en even helemaal in trance weg te zweven. Het punt is dat je steeds meer uit gaat kijken naar de volgende gelegenheid om weer even die trance te kunnen ervaren. Het is als het ware verslavend. En de lezer die zich heeft laten meeslepen in deze hypnosetechniek, moet zich misschien eens af gaan vragen wat er dan eigenlijk bekrachtigd wordt? Is het misschien een behoeftigheidsbevrediging die bekrachtigd wordt? Arjan Bos lijkt in ieder geval een spirituele ejaculatie te ondergaan als Martijn zijn hypnosetrucje doet. Verheerlijkt doet hij daarna zijn ogen weer open (vermoedelijk denkend aan de rinkelende kassa bij de verkoop van de DVD’s).

Maar Martijn zegt toch hele goeie dingen over de matrix en over zaken waar jijzelf ook over schrijft“, zult u nu wellicht denken. Daarom heb ik eerder al gesproken over ‘vangnetten’. Je hebt ‘vangnetten’ in de alternatieve media die een hele hoop waarheid vermengen met nonsense. Die stukken van waarheid kun je tegenwoordig overal vinden. Zo heb je boeken als ‘Vinders vliegen vrij‘ van de schrijver Stephen Davis en je hebt de boeken zoals die van David Icke en Wes Penre om de mengelmoes aan “waarheden” te kunnen vergaren die Martijn verkondigt. Hij vertelt veel zaken die ogenschijnlijk lijken te kloppen, maar koppelt dat vaak aan zijn ervaringen in zijn jeugd en de overdracht van kennis via zijn buitenaardse ontmoetingen. Martijn is mijns inziens echter niet ‘boekenwijs’, maar zegt bijvoorbeeld in zijn laatste Crowdpower filmpje (zie onder) dat hij heel veel met ‘mind control’ groepen (8:10 min.) te maken heeft gehad. Hij spreekt hierover al vanaf zijn kindertijd beweert hij. We kunnen het niet checken, want we waren niet bij zijn kindertijd aanwezig. Je zou je echter af kunnen vragen dat wanneer Martijn zo veel met ‘mind control’ te maken heeft gehad, of hij dan zelf niet geprogrammeerd is middels deze ‘mind control’. Alle buitenaardse ontmoetingen die hij heeft gezien; de ontmoetingen van blauwe mannetjes; het reizen door de kosmos; het bijwonen van vergaderingen van (wat hij noemt) ‘de Galactische Federatie’ zouden immers net zo goed in zijn brein geprogrammeerd kunnen zijn. Martijn gelooft en spreekt immers wel van mind control en benoemt allerlei technieken waarmee nu al emoties en gedachten in het brein geprojecteerd kunnen worden. Zou het kunnen dat dit bij hem het geval is? Ik wil niet sceptisch overkomen, want ik geloof absoluut dat er al veel ‘mind control’-technieken om ons heen actief zijn, waarvan we nog niet de impact beseffen. Martijn heeft deze technieken bijvoorbeeld zo rechtstreeks van mijn website kunnen plukken. Het is dan ook opmerkelijk te noemen hoe de Crowd Power filmpjes steeds onderwerpen lijken te behandelen die hier op de site pas besproken zijn.

Mijns inziens zijn de heren Bos en Van Staveren dus vooral goeie copy cats. De geloofwaardigheid van Martijn is echter vooral gebaseerd op zijn hypnosetechnieken. Daardoor weet hij het publiek geloofwaardig aan zich te binden. Dit wordt ondersteund door zijn ogenschijnlijk geloofwaardige verhalen over alien ontmoetingen en intergalactische reizen. Ondertussen beweert hij echter dat we in een holografische projectie leven (bron David Icke?). Er zitten zoveel mengelmoes-theorieën in zijn verhalen, dat het vele lezers in de alternatieve media zal prikkelen. “Hadden we zoiets ook al niet gelezen bij Martin Vrijland?” Juist, maar dan net even anders. En voor de slagroom op het toetje mag je even de extase van de hypnose van de bekrachtiging van Martijn van Staveren ervaren. Het ‘vangnet’ voor de behoeftigheidsbevrediging van een spirituele ervaring. Je kunt charlatans herkennen aan de handel in de tempel.

Martijn is zeer bedreven in het zichzelf neerzetten in de positie van alles wetende. Dit is vooral gebaseerd op zijn verhalen over het van kinds af aan in contact staan met aliens. Dit geeft hem zoveel meer inzicht in deze dimensie dan alle toehoorders. Hij is hier als het ware om de boodschap over te brengen en ons te helpen. Martijn mag zelfs aanschuiven bij de Galactische Federatie vergaderingen. Dan moet je toch wel een ambassadeur van de mensheid ten voeten uit zijn en mag je toch wel spreken van een autoriteit. Dat is althans de indruk die Martijn neerzet en hij doet het met flair. Maar waar je toch begint te twijfelen over zijn verhalen is wanneer hij vertelt dat hij als jongetje bijna met zijn ouders een ravijn in reed. Er kwam een tegenligger aan en er vond een aanrijding plaats. De auto waarin Martijn zat kukelde naar beneden het ravijn in, maar Martijn zei: “Ik ga hier niet mee akkoord!” En wat gebeurde er: de auto waarin Martijn zat vloog in omgekeerde richting en volgorde weer terug tegen het ravijn op en belandde weer netjes op de weg. Vervolgens gebeurde de botsing tussen de 2 auto’s niet! Zo kun je volgens Martijn dus je eigen realiteit beïnvloeden. Het lijkt erop dat we hier een echte messias van de Galactische Federatie cadeau gekregen hebben. De vraag is alleen waarom ze zich wel aan Martijn geopenbaard hebben en niet aan de rest van ons infantiele zielen.

Je moet trouwens toch ook wel een beetje uitkijken voor gevaarlijke ideeën die mensen misschien tot verkeerde daden aan zouden kunnen zetten. Zo stelt Martijn in dit filmpje op 1:11:40 uur dat er geen verschil zit tussen zelfmoord plegen en het op natuurlijke wijze verlaten van deze matrix. Arjen Bos neemt het natuurlijk weer kritiekloos over (zolang de kassa maar rinkelt) om zich vervolgens mee te laten slepen in de buitenaardse technologieën en andere wollige omschrijvingen. Je zou kunnen stellen dat mensen die hun kritisch denkvermogen verliezen door al de gebruikte hypnosetechnieken in Martijn’s gesprekken, hierdoor mogelijk op het idee kunnen komen om (als het dan toch niet uit maakt) deze matrix te verlaten en er een eind aan te maken. Ik ga er voorlopig maar even vanuit dat dit nog niet gebeurd is, maar het zijn gevaarlijke uitspraken omgeven door een berg aan fantastische intergalactische en alien ervaringen gecombineerd met kennis die relevant is (maar daardoor juist zijn geloofwaardigheid verliest door dit soort – in mijn ogen – charlatans). Waar zien we dat meer in de alternatieve media? Dat zien we heel veel in de alternatieve media. Er bevinden zich erg veel van dit soort mensen in alternatief-medialand en op een of andere manier ondervinden ze maar weinig tegenwerking, hebben ze altijd erg “belangrijke” connecties en kunnen ze zich financieel goed handhaven. Dat riekt toch enigszins naar ‘The best way to control the opposition is to lead it yourself‘ (Vladimir Lenin); of te wel betrokkenheid van “bepaalde instanties”. Ik noem namen als David Wilcock, Steven Greer, Benjamin Fulford en nog een hele reeks aan veel voorkomende namen. Ze hebben allemaal een goed verhaal, maar graaf je even dieper, dan blijkt het een mengelmoes met desinfo te zijn. Ik kan niet anders dan concluderen dat dit voor de verhalen van Martijn van Staveren; gehost en gepromoot door Earth Matters eigenaar Arjan Bos; ook het geval is. Heeft u nog een bekrachtiging nodig? (lees hier meer…)

Bron linkvermeldingen: earth-matters.nl, docplayer.nl

Tags: , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (28)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Martin Vrijland schreef:

  Bekrachtingen in de natuur met Martijn van Staveren
  Wollige woorden om de hypnose vanaf het eerste moment te induceren

  • Martin Vrijland schreef:

   Het is trouwens opvallend dat alle Galactische frontmannen in Nederland 5000 Facebook vrienden hebben. Martijn van Staveren 5000, Maarten Horst 5000, Frans Heslinga 5000…zouden ze die in 1x aangeleverd krijgen van onze vrienden van de AIVD?

   Bij Maarten en Frans zijn die aantallen inmiddels iets naar beneden bijgesteld, maar enkele maanden geleden stonden die ook exact op 5000 (ik had daar toen al eens een opmerking over gemaakt)

   https://www.facebook.com/therainbowcirclegroup?hc_location=ufi
   https://www.facebook.com/maarten.horst
   https://www.facebook.com/frans.heslinga.1

   • ellie schreef:

    5000 Vrienden is het maximum wat Facebook toelaat bij een individueel persoon. Als je er meer wil moet je een pagina aanmaken. Het is dus geen toeval als iemand precies 5000 vrienden heeft.

  • Martin Vrijland schreef:

   M.b.t. de witte roos:

   In de 2e helft van19e eeuw werd voor het eerst melding gemaakt van de Witte Roos als symbool van de volmaakte Vrijmetselarij. Zij wordt heraldisch altijd uitgebeeld met 5 bloembladen gescheiden door 5 kelkbladen. Het beeld van de regelmatige 5hoek en de 5puntige ster, symbool van perfecte schoonheid.
   Vrijmetselaren tooien zich op het feest van St. Jan met de Witte Roos. Op de zuivere kubiek leggen wij de 3 Witte Rozen neer ter herdenking van allen aan wie de aardse werktuigen zijn ontvallen. De Witte Roos als symbool van de zuiverheid en stilzwijgendheid, maar vooral ook als symbool van het zuivere licht van de Opperbouwmeester des Heelals.
   De overlevering wil dat dit geschiedt in navolging van de 1e keizer die het christendom vrijliet in het Romeinse rijk, n.l. Constantijn de Grote, die toen de witte Roos als veelzeggende schenking deed aan de toenmalige Bisschop van Rome, de Paus dus.

  • Camera schreef:

   @Martin
   Wollige woorden… ? Dat is te zacht uitgedrukt
   , het doet meer denken aan een priester die niet meer weet waar hij of zij? nou precies voor predikt, het ongeloof in het geloof of het geloof in het ongeloof 🙂 Het kakkafonische geluid over de microfoon heeft ook geen serieuze aandacht meer voor de acteurs (luisterende oren)
   Meneer van Staveren moet je niet op woorden pakken nog op zijn preek maar in de ziel van zijn zijn, laten we hem uitnodigen samen met Micha Kat, Meisje Niburu (Alexandra) en Joost Niemullerr- Brrrr…

 2. Martin Vrijland schreef:

  Martijn van Staveren ontmoet Jezus (over wolven in schaapskleding gesproken):

 3. Martin Vrijland schreef:

  Nog meer van deze kolder verspreid via WantToKnow (Guido Jonkers, tevens organisator van de lezingen van Martijn van Staveren):

  http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/het-buitenaardse-verhaal-van-corey-goode/

 4. jana schreef:

  Hoi Martin, ik ben eerlijk gezegd blij dat je hier aandacht aan besteed, was al bang dat ik de enige ben die het idee had dat dit niet klopt. Ik kan er helaas geen bewijs voor aanleveren, alleen dat ik altijd heel goed aan kan voelen of iemand de warheid spreekt of niet. Ik voelde al vrij snel dat hij niet echt is, en ik vond het best behoorlijk irritant dt iedereen erin tuint. Jij bent journalist, hoop dat je dingen als dit blijft onderzoeken. Dankjewel!

 5. jana schreef:

  mmm, een freudiaanse verschrijving; de warheid…;-)

 6. adje schreef:

  Komt regelrecht uit het huis van Lucis Trust die Martijn. Pure Theosofie.

 7. Martin Vrijland schreef:

  Ter aanvulling:

  Ik geloof best dat je als mens “alien ervaringen” kunt hebben, maar je moet er altijd rekening mee houden dat (uitgaande van mijn allegorie van de computersimulatie) dergelijke verschijningen simpelweg “in het spel gebracht kunnen worden”. Laten we het (om het te simplificeren) maar even ‘demonische entiteiten’ noemen. Liever gebruik ik de term ‘Luciferiaanse interventie’. Ik ken een paar mensen die beweren aliens te hebben gezien in hun leven. Ik ga er vanuit dat ze oprecht zijn, maar mijn antwoord op die verschijningen is dus: houdt rekening met het Luciferiaans krachtveld. Zoals een simulatie-bouwer elke gewenst object in een game kan ‘inbrengen’, zo kan de bouwer van deze Luciferiaanse matrix dat ook.

  Er zijn mensen die beweren dat Arjan Bos zijn baan opgezegd heeft en nu op minimum niveau leeft…ik ben altijd een beetje voorzichtig in het direct geloven wat iemand zegt. Ik heb in mijn leven ontdekt dat je niet iedereen op zijn woord kunt geloven. In alternatiefmedialand lopen een paar hele slimme acteurs rond die waarschijnlijk nooit het achterste van hun tong zullen laten zien. Hou rekening met AIVD krachtvelden. Ik zou, ook al doet iemand zich voor als vriend, toch voorzichtig blijven. Sommige mensen kunnen 20 jaar je vriend zijn en dan pas wordt hun ware aard duidelijk. Nogmaals: The best way to control the opposition is to lead it yourself. Persoonlijk denk ik dat Arjan en Martijn flink omzet draaien met hun ‘Crowd Power’- en ‘bekrachtigings’-filmpjes.

  Ik vind persoonlijk dat Martijn van Staveren veel waarheid vermengt met desinfo en het is me opgevallen dat hij en Arjan Bos veelvuldig handig van mijn artikelen gebruik maken (en er flink aan verdienen) door onderwerpen waar ik over schrijf te bespreken in de Crowd Power filmpjes. Dat is natuurlijk heel slim..of geraffineerd. Pick and choose. Ik vind het in die zin zelfs gevaarlijk, omdat mijn lezers met hun Crowd Power filmpjes het oerwoud ingestuurd worden, terwijl ik juist mijn best doe om het oerwoud weg te kappen en de problematiek begrijpbaar te maken. Kortom: Martijn en Arjan creëren mijnsinziens een oerwoud aan desinfo (door alles te koppelen aan het alien verhaal).

  Mijnsinziens is Martijn voorts ook niet bezig mensen te stimuleren de matrix te ontmaskeren, omdat hij ze op een vals spoor zet en de hoop vestigt op Galaxtische steun (waarvan hij de spreekbuis is). Om de matrix de ontmaskeren, moet je niet een vals/verkeerd beeld van die matrix neerzetten. Ik vindt het valse informatie die hoort bij de Luciferiaanse misleiding; kortom: een vangnet.

  De hypnosetechnieken in de bekrachtigingen die hij toepast zijn mijnsinziens van het zelfde kaliber als het opwekken van de illusie van de vervulling met de heilige geest in de pinkstergemeente; het geeft een leuk gevoelseffect, maar is eveneeens Luciferiaanse desinfo. Je bekrachtigt niks. Je zet alleen de illusie neer van een bekrachtiging. Krachtig worden doe je door in de echte wereld op te staan, de leugens te ontmaskeren, de waarheid te spreken en te zien dat je een krachtige ziel bent. Voor die kracht hoef je geen trucjes uit te halen. Je bent een krachtige ziel; onsterfelijk en scheppend. We hebben warriors nodig en niet zweverige types die met hun hand op het hart een gevoelseffect proberen te ervaren en ondertussen door dansen in de matrix. We moeten dus de agenten van Lucifer duiden en ontmaskeren. Dat is wat ik doe en daarom duid ik Martijn en Arjan ook (agenten in alternatiefmedialand / vangnetten). Daarom duid ik de gate-keepers van deze matrix: de aristocratie; de piramide machtsstructuurlagen waarin die aristocratie, Rome en de geheime genootschappen een belangrijke rol vervullen.

  Je moet de matrix op de juiste manier definiëren. Onderdeel van die matrix zijn de alien-illusie-vangnetten. De juiste definitie van de matrix is wat mij betreft: de gefirewallde simulatieve realiteit (ons 3D universum) waarin Lucifer onze ziel gevangen houdt. De aliens die bestaan, zijn de demonische entiteiten die we ook wel Annunaki, Archonten, jinns e.d. noemen. Zij houden u voor de gek met het bestaan (en soms zelfs “verschijnen”) van verschillende alien-rassen. In een computersimulatie kun je van alles inbrengen. De focus op die valse alien-agenda (die door Lucifer gesimuleerde alien-rassen) is de verkeerde focus. We moeten ons focussen op de bouwer en beheerser van deze matrix: Lucifer. Die matrix moeten we ontmaskeren en ontmantelen.

  Het is allemaal best specifieker te duiden en toe te lichten. Ik heb overwogen om de crowd power filmpjes stap voor stap door te lopen en mijn analyse ervan te geven, maar mijn internetbandbreedte is daarvoor nu te laag in de caravan. Misschien ga ik dat nog wel eens doen, want ik vind het best belangrijk om de desinfo exact te duiden. Dat komt misschien dan nog.

  Voorlopig focus ik me liever op mijn eigen spoor..tenzij ik merk dat de desinfo van de heren weer veel lezers afvangt.

  Lees dit artikel voor een beter begrip:
  http://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/turkije-en-iran-de-profetische-aanval-op-israel-en-de-road-map-richting-luciferiaanse-wereldregering/

  • brain schreef:

   Je hebt naar mijn mening gelijk over de trucs van de beide heren. Gebruikmakend van hypnose- technieken van Milton Erickson, Nlp worden
   veel lichtgelovigen beinvloed. Kwalijke zaak. Het zou mij niet verbazen als beide heren voor een inlichtingendienst werken, de naam noem ik niet.
   Tja verder valt mij op dat beide heren een babelonische achtergrond hebben. Dat zie je bij veel personen in de alternatieve ‘ media’. Dit is geen toeval.

  • adje schreef:

   Wat die Martijn doet om mensen aan zich te binden is het volgende: Hij brengt zijn ‘inzichten’ en ervaringen als ‘waarheid’ , zijn persoonlijke ervaringen waar niet aan getornd mag en kan worden. Jouw levenservaringen zet hij daarbij in de lijn van: je ervaringen zijn vanuit de matrix, dus vals. Je moet a.h.w. bekeerd worden, je bent een zondaar, net als in de religies. Hij breekt je in zijn preken af, en door de z.g. bekrachtigingen ontvang je een cadeautje van hem. Je wordt ‘verlost’ van je zonden. Je ontvangt daarbij blijdschap en vernieuwd inzicht.

   Daarnaast predikt hij duidelijk de boodschap: we are one, of all is one, and one is You. Zijn toehoorders worden voorbereidt op de komende eria van verlossing en samen kunnen communiceren in het diepere Zelf. Ook de christus kracht verkondigd hij. Gewoon duidelijk Theosofie c.q. Luciferianisme.

   • Martin Vrijland schreef:

    Helemaal mee eens. Hij zegt ook dat je door je angst heen moet; dat angst als het ware een noodzakelijk proces is. Hij is zelf ook door de angst van zijn ontvoeringen door buitenaardsen heen gegaan. Wat hij je feitelijk leert is je openstellen voor de archontische/demonische krachtvelden die hij beschrijft (en zelf ervaart) als buitenaardsen (omdat ze zich zo aan hem vertonen).
    Hij propageert dus angst en het verlossingsmoment hangt een beetje af van hoe goed je met je bewustzijn in contact komt. Daarvoor moet je door die angst heen. Laat het allemaal maar toe. Kolder! En erg gevaarlijk. Lucis Trust is waarschijnlijk zeer blij met Martijn.

    http://www.martinvrijland.nl/wp-content/uploads/2017/07/Martijn-van-Staveren-angst.png

    Wat ik het kwalijke vindt is dat Martijn van Staveren, Guido Jonkers en Arjan Bos jaren lang serieuze onderwerpen gekaapt hebben en mensen met desinformatie wegtrekken bij bijvoorbeeld een site als de mijne. Dit door de terminologie over te nemen en het vervolgens te vermengen met deze Lucis Trust (United Nations) Luciferiaanse Theosofische mengelmoes. Ik kan me niet voorstellen dat hier geen professioneel krachtveld achter zit. Mijns inziens is Guido Jonkers de spil (opvolger Marcel Messing) in deze alterntieve media AIVD club en zijn Arjan Bos en Martijn van Staveren goed getraind om deze kolder professioneel middels hun NLP en hypnose trucjes over de mensen uit te storten. Ook John Consemulder is een belangrijke misleider.

    Let op dat je overal zonnebloem- en uil-symboliek bij de heren kunt aantreffen. De zonnebloem is een duidelijk symbool van Luciferianisme (Saturnus matrix). dit omdat de zonnebloem een verwijzing is naar de oude constellatie waarbij Saturnus, venus en mars in één lijn stonden en de plasma ontlading het zonnebloem effect aan de hemel gaf (zie ‘symbols of an alien sky’ van het Thunderbold Porject op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=t7EAlTcZFwY).

    http://www.martinvrijland.nl/wp-content/uploads/2017/07/Martijn-vn-Staveren-uilsymboliek.png

   • Martin Vrijland schreef:

    Verder moet je je toch afvragen als je dit soort filmpjes als hieronder ziet of mensen echt niet meer in staat zijn om te filteren op ‘rijke fantasie verhalen’: Het is toch overduidelijk dat deze Arjan Bos gewoon een verhaal verzonnen heeft om spiritueel over te komen. Come on! Marketing verhalen om de ET healing kassa te laten rinkelen. Wakker worden mensen! Tuin niet in de valkuil van deze misleiders.

    • Martin Vrijland schreef:

     Iemand als Arjan Bos, die zo ingewijd is in de alterntieve media, moet toch weten dat hij hier het 666 handsignaal maakt? Of is hij gewoon een onschuldige/onnozele charlatan?

     http://www.martinvrijland.nl/wp-content/uploads/2017/07/Arjan-Bosd-666-handsignaal.png

   • Martin Vrijland schreef:

    En ja op deze sheet (rechtsonder) zien we duidelijk Martijn’s Lucis Trust Theosofie standpunt uitgedragen. “Alle religies bevatten waarheid; eigenlijk aanbidden ze allemaal dezelfde god…” Weet u welke god dat is? Lucifer; de god van deze matrix. De desinfo van Martijn wijdt u ongemerkt in de leer van Lucis Trust (voorheen Lucifers Trust) van de Verenigde Naties in:
    http://www.martinvrijland.nl/wp-content/uploads/2017/07/Martijn-van-Staveren-Lucis-Trust-Theosofie.png

 8. BartSch schreef:

  Wel jammer dat dat interview er nu waarschijnlijk niet gaat komen, ik was er wel benieuwd naar.

  • jana schreef:

   Ja, vind ik ook! Maar wisten jullie dat hij er ook helemaal mee ophoudt? zijn website eraf stoppen met alles op dit gebied? Hij zei zelf omdat hij niks meer nieuws te vertellen heeft. Ik denk zelf dat hi al binnen is en nu een jaar zeker een sabbatical gaan houden.

   • Martin Vrijland schreef:

    Ik denk ook dat de zakken aardig gevuld zijn. Het is wel opmerkelijk dat deze aankondiging vrijwel binnen een maand na mijn eerste artikel kwam…

 9. ellie schreef:

  Ik ben ook blij met de kritische kijk op zijn materie. Heb alle lezingen bijgewoond en de Crowd powers gezien. Wat mij opviel dat ik na al die info nog steeds moeite heb om het verhaal eenvoudig over te brengen aan een ander. Juist door dat wollige taalgebruik raak je de draad kwijt.
  En wat ik ook verdacht vind is dat hij zegt dat je na de dood niet naar het licht moet gaan, omdat dat vals is. Dit vind ik zo indruisen tegen m’n gevoel.
  En verbaasd ben ik over het gebrek aan kritiek. Mensen vinden het allemaal even geweldig.
  Anderzijds heb ik niet het idee dat Martijn een geldwolf is. Vooral de organisatoren verdienen aan de lezingen en de Crowd powers zijn allemaal gratis op YouTube. Ook het feit dat hij nu stopt geeft dat aan. Dat hij binnen zou zijn geloof ik niet. Zo lang is hij niet bezig.

  • jana schreef:

   ik had ook even een rekensommetje gemaakt. De laatste sessies deed hij allemaal in de vrije natuur en je m Moest je eigen eten etc meenemen. Daarvoor moest je 25 eu neerleggen, voor zon 3 uurtjes. Daar kwamen 130 mensen op af. reken maar mee 130x 25 eu en dat 2 x per week. Dat is dus 6000 per week ruim.
   En ik ben blij dat ik niet de enige ben die dat wollige taalgebruik niet okay vind. En wat Martin zegt over die hypnose, daar had ik geen last van maar ik begrijp wel wat hij bedoelt. Ik ben met die bij en zijzinnen en al dat gevogel van paralelle dit en tijds zones dat al gauw de draad kwijt en volgens mij is dat precies de bedoeling. Het is zulke abracadabra geworden dat niemand meer zn mond durft open te doen, bang dat hij voor schut staat het niet te snappen. Ik zeg, dit is: de kleren van de keizer verhaal.
   Niemand durft te zeggen dat ie in zn nakie rondbanjert,bij wijze van.

  • Martin Vrijland schreef:

   Ik denk dat de matrix niet zo ingewikkeld is te doorzien. Ik beschrijf die zaken hier op de site dan ook in relatief eenvoudige en begrijpbare artikelen. De essentie is makkelijk te bevatten en hoeft niet uitgelegd te worden in lezingen die je zo’n berg aan informatie (delen van waarheid gemixt met de alien leugen) geven dat je door de alienbomen het Luciferiaanse bos niet meer ziet en verdwaalt.
   Dus de ogenschijnlijke goede intenties zetten je feitelijk op een dwaalspoor waarna je gedesillusioneerd raakt.
   Die zogenaamde bekrachtigingen wekken de illusie dat je iets kunt veranderen aan deze simulatieve realiteit (/zielengevangenis), maar dat is de verkeerde focus. Je moet als speler van een game niet proberen de game te veranderen. Je hoeft daarentegen slechts te ontdekken dat je ziel een kwantumverstrengeling heeft met haar origineel. Ja, ook die terminologie heeft Martijn slim overgenomen, maar hij gooit dat eveneens in de alien-blender.
   Het enige wat we hoeven te doen is ontdekken wie we zijn. Gooi al die alien-verhalen, buitenaardse rassen en Galaxtische Federaties maar over boort. Dat zijn juist spirituele dwaalsporen. Je gaat er in verdwalen en raakt hopeloos.
   Je hoeft niet te mediteren of andere spirituele activiteit te ontplooien. Slechts het doorzien van de matrix en het weten dat je een oneindige onsterfelijke ziel bent (verbonden met je origineel), is alles wat je hoeft te doen. Dat beseffen heet ‘bewustworden’ en vanuit die bewuste status ga je alles in zijn kinderlijke eenvoud doorzien en de uitweg ook zien.
   Vanuit dat ‘bewustzijn’ ga je ook automatisch het licht op die matrix zetten en mensen laten zien dat ze in een Trumanshow leven.

 10. jana schreef:

  Exact Martin, zo voel ik dat ook. Al de verhalen eromheen heb je niet nodig. Allemaal afleiding. En het woord liefde ben ik in zijn verhaal ook nog niet tegen gekomen al heb ik lang niet alles gelezen of gehord, maar het is wat een liefdeloos armoedig verhaal geworden. Nogmaals dank dat je de handschoen oppakt. Ik ga nog eens op mn gemak jouw versie lezen!

 11. brain schreef:

  De matrix waarin wij ons bevinden waar onze zielen gevangen worden gehouden vind je ook terug bij de Gnostici, zie de Gnostic bible.
  Volgens de Gnostici worden onze zielen vastgehouden door satan, lucifer. Er zijn/waren Gnostici die menen dat deze satan/lucifer, de oud-testamentische god Yahweh is.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten