Pages Navigation Menu

Question authority Think for yourself

GOOGLE ADVERTENTIE

Al Qaïda in Syrië, soennieten en sjiieten, moslimbroederschap, de uitleg

Al Qaïda in Syrië, soennieten en sjiieten, moslimbroederschap, de uitleg

Overal waar het woord Al Qaïda wordt gebruikt is dat aanleiding tot verwarring. Het Westen lijkt die term te gebruiken waar nodig en heeft daarin een hele slimme verwarringsstrategie gevolgd. Zo was Al Qaïda de terroristische groepering die de aanslag van 9/11 op zijn geweten zou hebben. Osama Bin Laden komt uit dezelfde Bin Laden familie als die waarmee de familie Bush flinke deals sloot. Salem Bin Laden (de 2 jaar oudere broer van Osama) investeerde zelfs in het familie Bush’ start-up oliebedrijf Arbusto Energy, Inc. Zou dit vraagtekens moeten doen rijzen? Op zichzelf is het al opmerkelijk dat de hele Al Qaïda groepering door de CIA is opgericht om tegen de Russen in Afghanistan te vechten. Hoe toevallig is het dan dat Osama Bin Laden namens een CIA club genaamd Al Qaïda achter de aanslag van 9/11 zou zitten? Dat op zich is al een overduidelijk teken aan de wand dat er een luchtje aan 9/11 zit.

Je kan dus wel met een gerust hart zeggen dat de banden van Amerika met bepaalde islamitische groeperingen sterker zijn dan dat je van een so called christelijk land mag verwachten. Amerika is nogal close met bepaalde Islamitische regiems. De naam van Al Qaïda duikt steeds weer op. Dat geldt van Koeweit, Irak, tot Libië en Syrië. Eigenlijk kun je zo langzamerhand wel stellen dat Al Qaïda een zelf geschapen vijand vormt waar nodig. Tegelijk wijst alles erop dat de Al Qaïda strijders onder een andere titel namens het Westen de rebellen vormen die opstanden tegen regeringen starten, zoals nu in Syrië. Een dame die zichzelf Syrian girl noemt, legt het in dit filmpje goed uit, maar ook in onderstaand filmpje. Over het algemeen noemen de Main Stream Media de rebellen tegenwoordig steeds vaker ‘jihadisten‘.

What’s going on?

Wat is er nu op grote schaal eigenlijk echt gaande. Welnu, wat mij betreft is er sprake van een zionistische agenda (lees: New World Order agenda), waarbij bepaalde Islamitische landen namens het Westen het imperialisme van het Westen steunen via groeperingen als The Moslim Brotherhood. Er schijnt een grote verdeling te bestaan in de Islamitische wereld en persoonlijk denk ik dat de aan Arabië gelinkte islamitische groep zonder dat ze het doorheeft bijdraagt aan de zionistische agenda. Zo zag ik op Pownews een interview met Sharia4Belgium en kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat dergelijke groeperingen zogenaamd ‘controlled opposition‘ zijn en gelieerd kunnen worden aan Arabische Soennitische mosliminvloeden. Deze groep houdt de 9/11 mythe van een aanslag door Al Qaïda in stand, terwijl ook zij inmiddels allang zouden moeten inzien dat 9/11 een inside job was. Echter dient dat niet het Arabische (Bin Laden familie en de Bush familie) Soennitische belang. Arabië is immers stiekem gebaat bij de zelfgeschapen War on Terror en is daarmee stiekem bondgenoot van Amerika en het Westen. Nou ja, je zou het openlijk kunnen noemen in plaats van stiekem, maar niet iedereen doorziet dat.

In feite is er een grote tweedeling tussen Sjiitische- en Soennitische moslims wereldwijd. En dat zou de islamitische wereld zelf wakker moeten doen schudden. Hoe kan het dat zij onderling zo verdeeld zijn dat ze elkaar zelfs bestrijden? Zo kunnen de Syrische rebellen gelinkt worden aan de Soennitische Salafisten en kunnen de regeringstroepen van Assad worden gekoppeld aan de Sjiitische beweging, waar ook bijvoorbeeld Hezbollah (Palestijnse en Libanese belangen) onder valt. Het is een gevaarlijke conclusie, maar het lijkt er op dat alles wat uit de Soennitische kweekvijver komt te koppelen valt aan Arabië en dus eigenlijk aan Amerika (of liever gezegd het gehele Westen). En zoals iedereen zo langzamerhand wel moet weten, volgt het Westen een zionistische agenda die uiteindelijk wereld dominantie zoekt.

Is het misschien mogelijk dat er een hele lange planning achter deze Soennitische beweging zit? Zitten zij ook achter The Moslim Brotherhood waar ook Obama aan gelinkt wordt? De Soennitische moslims zijn blijkbaar degenen die we ‘jihadisten’ plegen te noemen en die roepen om de Sharia-wetgeving.

De Soennieten en de Sjiieten

Wat is eigenlijk het verschil tussen Soennitische moslims en Sjiitische moslims? Na de dood van de profeet Mohammed in 632, werd een trouwe metgezel van de profeet, genaamd Abu Bakr, zijn opvolger of kalief. De meeste moslims vonden echter dat de vier meest bekwame en vrome volgelingen van de profeet, kaliefen (opvolgers van Mohammed) konden zijn. De volgelingen van deze vier kaliefen vormden de orthodoxe tak van de islam: de soennieten. Zij erkennen de erfgenamen van deze vier kaliefen als de legitieme religieuze leiders. Deze kaliefen regeerden in de Arabische wereld tot het uiteenvallen van het Ottomaanse Rijk (Turkije) aan het einde van de Eerste Wereldoorlog .

Een paar moslims waren het niet eens met de argumenten met betrekking tot de opvolging en waren voorstander van opvolging op basis van bloedlijnen. Volgens die andersdenkenden had de opvolging onmiddellijk moeten gaan naar Ali, de vierde kalief. Sjiieten geloven dus dat alleen de erfgenamen van de vierde kalief, genaamd Ali (de neef van de profeet Mohammed), de enige rechtmatige opvolger is van de profeet Mohammed.

In het jaar 931 verdween de sjiitische Twaalfde Imam onverwacht. Dit was een baanbrekende gebeurtenis in de geschiedenis van sjiitische moslims. Volgens R. Scott Appleby, professor in de geschiedenis aan de Universiteit van Notre Dame, ontstond er een machtsvacuüm onder de sjiitische moslims (die zijn geconcentreerd in Iran, Irak, Libanon, delen van Syrië en andere landen). De opkomst van de Iraanse ayatollah Ruhollah Khomeini in 1978 zorgde ervoor dat deze groep weer het idee had opnieuw onder het gezag van een legitieme religieuze leider te leven. De sjiitische moslims geloven dat alle imams opvolgelingen zijn van de profeet Mohammed. Overigens is de sjiitische groep de kleinste wereldwijd. De verhouding soennieten en sjiieten is 85% – 15 %.

Sharia wetgeving

Vaak hoor je dat moslims Sharia-wetgeving willen invoeren. Maar wat is dat nu eigenlijk? Sharia betekent letterlijk “Weg naar de drinkplaats”. De Sharia is als het ware een levenswijze die vooral aangehangen wordt door de soennitische moslims. De Sharia regels worden gehaald uit de Koran en uit de Hadith. Dat laatste woord staat voor ‘overdragingen’ of ‘getuigenverklaringen’. Misschien wel de twee grootste oorspronkelijke oprichters van de Sharia waren Malik Ibn Anas en Ibn al-Shaf’i. Anas vestigde de Maliki school van de jurisprudentie. Al-Shaf’i was een van Anas’ studenten, hij was het niet eens met zijn leraar over de betrouwbaarheid van de Hadith. Hij voelde dat het nodig was om elke Hadith aanwijzing uit de tijd van Mohammed af te meten aan vrome moslims van zijn tijd. Deze stroming zorgde ervoor dat islamitische geleerden gingen kiezen welke ideeën uit de Hadith wel of niet correct waren. Dit leidde tot conflicten tussen geleerden over de juiste toepassing van de Sharia.

Binnen de Sharia is er een groep van “Haram” (feiten) waarop strenge straffen staan. Deze omvatten geslachtsgemeenschap voor het huwelijk, seks door gescheiden personen, overspel, valse beschuldiging van onwettige geslachtsgemeenschap, het drinken van alcohol, diefstal en roofoverval. Op Haram seksuele misdrijven kan een straf staan van steniging tot de dood of ernstige geseling.

Het grote plaatje

Waarom ga ik daar iets dieper op in? Dat heeft te maken met het vraagstuk waarom er zo’n strijd is tussen deze twee moslimgroepen en waarom deze nu zo hoog oploopt. Het heeft er alle schijn van dat de soennitische moslims zich – zonder dat ze het zelf doorhebben – laten gebruiken door het Westen. Het Westen wil de New World Order vestigen. Één wereld regering die waarschijnlijk zal worden gevestigd na nog 1 grote wereldoorlog. En die wereldoorlog zal volgens voorspellingen ontstaan uit de strijd tussen het zionisme en de islamitische wereld. Er zou dan dus een grote islamitische vijand op de loer moeten liggen, zodat Israël een legitieme reden heeft om zich bedreigd te voelen (en zichzelf te “verdedigen”). Je zou dus kunnen veronderstellen dat de rebellen die namens de soennitische groepering en via de door het Westen gesteunde en bewapende aan Al Qaïda gelieerde groepen, in landen als Libië en Syrië de regeringen omver moeten werpen, het zionistisch belang dienen. Dat is nogal een boute uitspraak, maar hij komt niet van mij persoonlijk, maar vooral ook uit de mond van Sheikh Imran Nazar Hosein.

barackobama-thepostamericanworldJe zou dus ook kunnen veronderstellen dat The Moslim Brotherhood gesteund wordt door het Westen, om uiteindelijk de grote zelfgeschapen islamitische dreiging voor Israël op te tuigen. Is dat wat we nu zien in een land als Syrië? Is het Westen wellicht de reden dat Fethullah Gülen wereldwijd zoveel steun krijgt en jarenlang in Amerika woonachtig kon zijn? Gülen, de religieus leider die het herstel van het soennitische Ottomaanse Rijk aanhangt. Vanuit de soennitisch islamitisch religieuze principes van het Ottomaanse Rijk is Gülen al jarenlang succesvol bezig wereldwijd een netwerk aan soennitische islamitische instituten, scholen en opleidingscentra op te zetten. Ook in Nederland is dit gaande. Op de website Xandernieuws.punt.nl wordt dat hier en hier goed uitgelegd. Door het lezen van dergelijke artikelen kom je er achter dat de VS en Europa in feite al jarenlang op de hoogte zijn van de dubbele agenda van Erdogan en Gülen. Heeft het Westen zo misschien zelf de islamitische groepering die zij wil laten groeien ruim baan gegeven? Is het Westen de kweekvijver van haar eigen jihadistische strijders die de klus in landen als Syrië voor ze klaart? Kunnen we zeggen dat het Westen The Muslim Brotherhood (de Moslim Broederschap) en de soennitische moslims ruimbaan geeft om die landen over te kunnen nemen die zij wil (bijvoorbeeld Egypte), zodat zij die landen uiteindelijk op kan zetten tegen Israël, zodat zich een derde wereldoorlog kan ontketenen? Of zijn de sjiitische moslims in landen als Iran, Libanon, de Gazastrook en delen van Syrië (Assad’s aanhangers) een groot genoeg alibi om deze derde wereldoorlog oorlog op korte termijn al te laten ontketenen? In ieder geval lijkt het er sterk op dat het Westen de soennitische beweging steunt. Wie daar het meest bij gebaat is, is de grote vraag.

Bron linkvermeldingen: Huffington Post, Voltairenet, Middle East About, ReligiousToleranceXandernieuwsXandernieuws

468 ad

11 Comments

 1. Goed beschreven!

 2. Ik deel je visie absoluut in deze Martin.
  De Moslim Broederschap is simpelweg een tool in de handen van Amerika en Israel. Nogal grappig om te bedenken dat de jihadisten in principe een heilige oorlog voor hun aartsvijand Israel vechten.
  Naar mijn informatie zijn het de zionistische elementen in Amerika en vanuit Israel die al sinds jaren aan de touwtjes trekken. Het zijn zio-joden als Rahm Emmanuel en David Axelroth die de Obama administration sturen.
  De christenen bij Xandernieuws hebben niet door dat het in feite de staat Israel is die Amerika in oorlog na oorlog heeft gesleurd. Daar blijven ze fel achter Israel staan en zien de moslims als het ultieme kwaad.
  Het was Israel die het meest profiteerde van 9/11 en de aanwijzingen dat de Mossad deze gruwelijke aanslag op de mensheid op zijn geweten heeft zijn dan ook talrijk. Dus in die zin was het een outside job in samenwerking met de verraders inside Amerika. Het waren israelische veiligheidsbedrijven die verantwoordelijk waren voor de WTC gebouwen en de drie luchthavens vanaf waar de vliegtuigen vertrokken.
  De opgezette revoluties in landen als Egypte, Libie en Syrie, moeten we misschien wel zien als deel van ‘The Greater Israel Project’. Hoewel ik me afvraag of alles wel volgens plan loopt, gezien in Egypte de extremisten inmiddels geband zijn. Uiteraard ziet Israel graag dat fundamentele moslims aan de macht komen in de landen langs de Israelische grenzen, zodat Israel een reden heeft oorlog te voeren en hun grenzen te verleggen.

  Laten we niet vergeten dat de elite in de schaduw de zionistische plannen ondersteund. Denk maar terug aan het 2012 logo van de Olympische spelen in London, waarin de letter Z I O N verborgen waren. Daarnaast waren er nog enkele verborgen symbolieken rondom die Olympische spelen die op Zion wezen.

  • Als je verder gaat graven zal je uiteindelijk in Zwitserland uitkomen als basis van de macht. Dat verhaal begint ongeveer in 1291 met het stichten van Zwitserland door de tempeliers en de priorij van Sion. They run the whole show! Gaat terug naar de faraonische bloedlijnen van de priesters van amen-ra.

  • de muren van jericho zijn ook door de israelieten neergehaald.

   gewoon zelfde truukje als 9/11,’simpelweg’ een statisch veld creeren en dan een geluidsfrequentie erop.
   Statisch veld jericho: de ark des verbonds (een free energy apparaat)
   Statisch veld 9/11: de door haarp en chemtrails gecreerde en verzwegen hurricane Erin.
   Geluidsfrequentie jericho : ‘bazuinen’ +geheim wapen(?)
   Geluidsfrequentie 9/11 : geheim DEW (direct energy wapen)of misschien beter genoemd een FEW, een Free Energy Wapen. zie dr Judy Wood op Youtube

   en tegen de goedwillende maar altijd zo verwarde christenen zoals bij xandernieuws e.d zou ik willen meegeven,
   denk uit de box,(mark Passio WOEIH) wees eerlijk en niet hypocriet en stop direct met fluoride tandpasta.

   Ab uno disce omnes

 3. @bubucho Goede aanvulling(en).
  Ik vraag me af of die ZIonistische reclame in de Olymp Spelen b.v. een openlijke uiting is om de geesten onbewust voor te bereiden op een groter Sion/Israel dus of dat het een afleidings manoevre is want het is wel heel “heel openlijk” hoor.

  Voor degene die het nog niet gelezen hebben 1984 van Georg Orwell.
  Big brother het alziende oog (NWJO) en de Hate-sessies van ca 3 min op het alziende ‘Telescherm’ (scherm dat uitzend en ontvangt en die zijn er al m.i.!) van de jood Goldstein.

  Als we Goldstein vervangen door Al Quaida of Jihadisten dan hebben we een treffende paralllel van het boek 1984 en de huidige situatie op het wereldtoneel!

  Georg Orwell was zijn tijd zeker vooruit en visionair !!!

 4. *Martin, aanvullende punt over dit stuk:
  “Het Westen wil de New World Order vestigen. Één wereld regering die waarschijnlijk zal worden gevestigd na nog 1 grote wereldoorlog. En die wereldoorlog zal volgens voorspellingen ontstaan uit de strijd tussen het zionisme en de islamistische wereld.”

  Ken je dat bij christenen (voornamelijk fundamentalistische) het idee leeft dat Jezus zou terugkeren als er een oorlog in Israel gaat plaatsvinden. De Eindtijd. Slag bij Megiddo of zo iets
  Daarom zouden die christenen aansturen op een conflict daar.
  Misschien is dit een overlappende concept van wat jij NWO agenda noemt?
  Doe dit uitzoeken, iets voor een artikel denk ik.

  *Over Moslimbroederschap.
  1. Morsi heeft Amerikaanse paspoort (heeft bij NASA gewerkt).
  2. Moslimbroeders kregen VIP behandeling toen ze VS ingingen
  http://www.prisonplanet.com/dhs-gave-muslim-brotherhood-vip-treatment-no-tsa-pat-downs.html
  http://www.prisonplanet.com/state-department-silent-on-vip-treatment-for-muslim-brotherhood.html

  • Juist. De grootste supporters van Israel zijn de Amerikaanse christenen die in de staat Israel de vervulling van eindtijdprofetien zien en er bijna naar smachten dat de hel losbreekt, omdat ze werkelijk geloven dat aan het eind in een soort final event Jezus terugkomt om de aarde te oordelen en de joden uiteindelijk Jezus als hun ware messias zullen erkennen. Let wel, niet alle christenen zijn het eens met deze interpretatie van wat men de tijd van het einde noemt.
   Het is eigenlijk pas sinds begin 1900, toen de Scofield referentiebijbel het standaard naslagwerk in kerken werd, dat christenen Israel-minded zijn gaan denken en toen in 1948 de staat Israel tot stand kwam ging de eindtijdmania echt los onder christenen. Deze Scofield-bijbel komt echter van de Oxford University Press, die door The House of Rothchild gefinancierd is. Goed mogelijk dat we hier te maken hebben met een langgeplande bewuste opzet om christenen kritiekloos achter Israel te krijgen. Zonder de enorme (financiele) steun vanuit de christelijke wereld, met name uit Amerika, zou Israel het een stuk moeilijker hebben.
   Het zijn figuren als John Hagee en Chuck Missler die de hordes christenen opzwepen om vooral maar Israel te steunen. Van de eerste, is zelfs een filmpje te vinden waarin hij vanaf de kansel oproept tot een ‘pre-emptive strike on Iran’ onder het goedkeurend gejuich van met Israelische vlaggen zwaaiende ‘christenen’.
   Persoonlijk zie ik de 3 Yahwistische religies als bron van veel ellende en oorlog op deze planeet. De ‘heilige’ geschriften zijn altijd voor interpretatie vatbaar, maar deze interpretatie wordt altijd gedaan door een religieuze elite, die vervolgens dicteert hoe de gelovige massa deze teksten moet begrijpen. Het moge duidelijk zijn dat dit uiterst gevaarlijk is aangezien de massa op deze wijze in een bepaalde richting gemanipuleerd kan worden.

   • En het zijn nooit de mensen achter de kansel die de martelaarsdood sterven. Het gelovige gepeupel doet the druty job.

 5. Wel eens afgevraagd waarom Al Qaïda nooit aanslagen op Israel pleegt?

  • Ja, dat vond ik ook opvallend.

Trackbacks/Pingbacks

 1. De nieuwe vriendin van Poetin en een legendarische toespraak « - […] hun arrogantie in deze toespraak. In het ligt van de huidige ontwikkelingen in de Oekraïne en in Syrië is…
 2. Europa is failliet, de superstaat maakt haar eigen volk kapot « - […] goeds gebracht. Los van het feit dat het leidt tot een politiestaat en militaire arrogantie en imperialisme, is het…
GOOGLE ADVERTENTIE

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Close