Pages Navigation Menu

Question authority Think for yourself

GOOGLE ADVERTENTIE

De klok van Gizeh door Johan Oldenkamp

De klok van Gizeh door Johan Oldenkamp

Allround wetenschapper Dr. Johan Oldenkamp werkt als onderzoeker, schrijver, spreker, radiopresentator, adviseur, trainer, coach en uitgever vanuit Pateo. Zijn meertalige website is Pateo.nl. Pateo is Latijn voor ‘niet langer verborgen‘. Pateo hoort bij patent, wat het tegenovergestelde is van latent. Een naam dus die wellicht na een paar keer wel in uw geheugen blijft hangen. Johan is opgeleid als psycholoog, kennistechnoloog en bedrijfskundige, gespecialiseerd in kennis, leren en (kunstmatige) intelligentie. Voorheen werkte hij onder andere als consultant, docent en lector. Johan heeft, naar eigen zeggen, de behoefte om alles tot op de kern te willen doorgronden. Zijn onderzoekingen hebben inmiddels geleid tot 30 boeken en meer dan 100 (wetenschappelijke) artikelen. In zijn werk laat hij zien hoe alles met alles is verbonden. Voor Johan is er daarom ook maar één wetenschap waarin alles draait om het bewustzijn. Die wetenschap noemt hij Wholly Science. Wholly Science is -aldus Oldenkamp – de hereniging van zuivere Wetenschap en ware Spiritualiteit. Johan is dus als het ware zijn eigen wetenschappelijke stroming begonnen en heeft daar deze titel aan gegeven.

Omdat ik vind dat Johan veel te weinig exposure krijgt, leek het mij goed enkele artikelen van zijn hand te plaatsen die hij speciaal voor deze site zal schrijven. Deze artikelen zullen terug te vinden zijn onder de categorie ‘Wholly science‘ in het menu van deze website. Het plaatsen van de artikelen van Johan impliceert wellicht dat ik het met de inhoud eens ben. Daarom vermeld ik expliciet dat ik de artikelen van Johan plaats ter lering en als stof tot nadenken. Dit kan betekenen dat ik het in sommige gevallen niet met Johan eens ben en soms juist wel. Alleen de artikelen van mijn hand representeren mijn persoonlijke visie. Dit wil ik noemen, zodat daar nu of in de toekomst geen misverstanden over ontstaan. Vandaag het eerste artikel van Johan’s hand, genaamd ‘de Klok van Gizeh‘ over de piramide van Gizeh en Johan’s visie op dit bijzondere bouwwerk.

Johan Oldenkamp:

De Grote Piramide op het Gizeh-plateau nabij de Egyptische hoofdstad Caïro behoort tot het enige van de zeven klassieke wereldwonderen dat heden ten dage nog bestaat. Deze Grote Piramide vormt het keiharde bewijs dat er in een ver verleden een beschaving is geweest die veel geavanceerder is dan wij ons nu voor kunnen stellen. Afgezien van de dekstenen, die er later af zijn gehaald om er huizen van te bouwen, bestaat de Grote Piramide uit 2,3 miljoen betonblokken met een gemiddeld gewicht van 2500 kilogram, waarvan de zwaarste maar liefst 70,000 kilogram weegt. Met een totaalgewicht van 5,3 miljard kilogram is de Grote Piramide al duizenden jaren lang het zwaarste bouwwerk op deze planeet.

Indien je het voorgaande aandachtig hebt gelezen, dan is je vast opgevallen dat het woord ‘betonblok’ is gebruikt. Die 2,3 miljoen blokken zijn namelijk allemaal op maat gegoten in beton, gemaakt via een mengsel van kalksteen, klei, kalk en water. En dat is zelfs zo nauwkeurig gedaan, dat er nergens een bankpasje tussen twee betonblokken in gestoken kan worden.

Iedereen die even de moeite neemt om hier dieper over na te denken, die kan niet anders dan tot de slotsom komen dat we hier met een overblijfsel van een hoogwaardige beschaving te maken hebben. Op tal van manieren hebben de piramidebouwers bijvoorbeeld laten zien dat zij meetkundige kennis hadden van de verhouding tussen de omtrek van een cirkel en diens diameter, evenals van het allerbelangrijkste verhoudingsgetal dat er is. Dat eerstgenoemde verhoudingsgetal duiden we tegenwoordig aan met de Griekse letter Pi (π) en die allerbelangrijkste met de Griekse letter Phi (Φ).

Er is geen enkele indicatie dat de oude Egyptenaren kennis hadden van beide essentiële verhoudingsgetallen. Dat zou voor iedereen die logisch kan redeneren genoeg moeten zijn om te concluderen dat de oude Egyptenaren de Grote Piramide niet zelf hebben gebouwd. Dit klassieke wereldwonder stond er namelijk al toen de eerste Dynastie zich vestigde langs de Nijl. Uiteraard hebben de oude Egyptenaren vervolgens deze piramides een belangrijke rol laten spelen in hun cultuur.

Ben je nog niet overtuigd? Vergelijk dan maar eens de locaties van de drie bovenste endocriene klieren bovenin ons fysieke lichaam met die van de drie kamers in de Grote Piramide. Deze overeenkomst is namelijk onmiskenbaar. Endocriene klieren zijn voor alle duidelijkheid de organen die onze hormonen produceren, en deze hormonen zijn stofjes die ons fysieke lichaam op celniveau in beweging brengen. De bovenste kamer, die doorgaans de Koningskamer wordt genoemd, komt overeen met de pijnappelklier. Door in de sarcofaag in de Koningskamer te gaan liggen werd, toen de Grote Piramide nog functioneerde, deze epifyse gestimuleerd. Tegenwoordig is deze endocriene klier door tal van redenen verschrompeld tot de grootte van een erwt, maar bij voldoende stimulering van jongs af aan wordt deze zo groot als een golfbal. Het is bekend dat natriumfluoride verkalking van de pijnappelklier veroorzaakt. Waarom zou dit basisingrediënt van rattengif toch in nagenoeg iedere tandpasta zitten?

Via een goed functionerende pijnappelklier zijn wij in staat om rechtstreeks contact te maken met de energetische realiteit achter de materiële werkelijkheid die onze zintuigen waarnemen. Wie dit eenmaal begrijpt, die weet dan dat de materiële werkelijkheid in feite een hardnekkige illusie is. Om mensen vast te kunnen houden in die schijnwerkelijkheid, is het dus zaak om te zorgen dat die pijnappelklier bij de meerderheid van de mensen niet tot een natuurlijke ontwikkeling komt. Hoogst waarschijnlijk is die les al geleerd door de machthebbers in het oude Egypte.

Afijn, waarom zouden deze piramides zo tot onze verbeelding spreken? Zit er in ons onderbewustzijn misschien een collectieve herinnering aan de beschaving waarin ze zijn gebouwd? Ik denk van wel. In 2011 ontdekte ik dat de piramidebouwers ons nog iets extra’s hadden nagelaten. Er ligt namelijk een onzichtbare cirkel op het Gizeh-plateau. En die cirkel geeft weer hoe laat het is in de derde tijdsdimensie. De eerste tijdsdimensie is de dagelijkse tijd, waarin het iedere ochtend licht wordt en iedere avond duister. De tweede tijdsdimensie is de jaarlijkse tijd, waarin het ieder voorjaar lichter wordt en ieder najaar duisterder. De derde tijdsdimensie werd door Plato uit het oude Griekenland het Grote Jaar genoemd. Het meest duistere deel van dat Grote Jaar wordt het IJzeren Tijdperk genoemd, en meest lichte deel het Gouden Tijdperk. Daartussen zitten dan nog het Bronzen Tijdperk en het Zilveren Tijdperk.

Die onzichtbare cirkel op het Gizeh-plateau heb ik ‘de Klok van Gizeh’ genoemd. Die klok laat ons zien dat we in 2012 eindelijk uit het IJzeren Tijdperk zijn gekomen, en dat we ons nu in het Bronzen Tijdperk bevinden. Wil je hier meer over weten, bekijk dan onderstaande Engelstalige video.

Bron linkvermeldingen: livescience.com

468 ad

6 Comments

 1. We zitten nu ongeveer 30 jaar in de lente tijd, de zomer komt er aan, nog 220 jaar en dan begint de zomer definitief, het licht begint te dagen, dat klopt. Uit onze traditie noemen we dit de dagen van de Messias, de restauratie van alle dingen onder de zon, er zal steeds meer het accent gelegd worden om ons voor te bereiden op de zomerperiode, in die tijd van vrede en rust zal het eeuwige licht voor altijd schijnen, de overgebleven mensheid zal elke vorm van kwaad afleren en die niet meer praktiseren, de mensheid zal dan de neiging gaan ontwikkelen, goed te doen en de weg in slaan om de dood te overstijgen, zodat men in eeuwigheid zal leven, en onvernietigbaar zal zijn, men zal dan in staat zijn zich te materialiseren en te dematerialiseren. Nog voor dat de lente periode eindigt, zullen alle huidige en bestaande koninkrijken en regeringen, van alle kwade elementen zijn verlost en elke regering zal zich aan passen aan het koningschap van G-d.

 2. off topic:

  ¨Vanavond is een gewapende man de studio’s van de NOS binnengedrongen. Vlak voordat het Acht Uur Journaal begon eiste hij zendtijd. Daarbij nam hij een NOS-medewerker in gijzeling. Direct werd het hele gebouw ontruimd en de politie ingeschakeld. Kort na acht uur werd de man door de politie overmeesterd.

  Onduidelijk is wat de man nu precies wilde. Tegen de man die hij onder schot hield zei hij: ,,Ik hoop dat u daar wil zitten, dan straks, als ik moet beginnen. Ik beloof dat u niks zal gebeuren.”

  Verder zei de man: ,,De dingen die gezegd gaan worden, dat zijn wel hele grote wereldzaken. Wij zijn zeg maar ingehuurd door inlichtingsdiensten en daar hebben we zaken vernomen die de huidige samenleving in twijfel trekken. En die gaan we nu naar buiten brengen. Wij doen dit ook voor de gewone burger.

  Wat hij hiermee allemaal bedoelde, bleef onduidelijk, want daarop werd hij door vier gewapende agenten gearresteerd.¨
  ….

  De bewuste jongeman zou lid zijn van een hackers collectief!!
  Kwam op mij erg vaag over. False flag ???
  Neem aan dat als je kunt hacken je ook slimmer bent om de zaken iets beter aan te pakken.Dachten ze of hij echt dat dit ging werken?

  Dit gaat de alternatieve media geen goed doen ben ik bang.

 3. Ik weet niet of jij Martin ervan op de hoogte bent dat er nl. in China tientallen piramides zijn. Hoe kan je dat verklaren? Is het niet merkwaardig dat daar vrijwel nooit aandacht op is gericht maar alleen op die piramides in Egypte? Als je dit googled, blijken er maar zeer beperkte berichten over deze Chinese piramides te zijn terwijl dit juist heel boeiend is en vooral onverklaarbaar waarom die daar zijn. Feit is wel dat de Chinese regering maar 1 buitenlandse fotograaf heeft toegestaan om deze piramides vast te leggen.

 4. Eureka, Atlantis – waar ook de Egyptische piramidebouwers hun wortels hebben wordt door deze bepaaldelijk niet op zijn kanis gevallen – werp slechts 1 blik door zijn cv , http://www.atlan.org/author/ – Braziliaanse professor Arysio Santos gesitueerd in Indonesie.

  Ben benieuwd wat dr. Johan Oldekamp van deze collega wetenschapper vindt.

  https://www.youtube.com/watch?v=k29S1drqGmk

  1997 Interview with Brasilian Prof. Arysio Santos – Atlantis, The Lost Continent Finally Found

  ….Atlantis was never found because we have all been looking in the wrong places. Realizing that, we started to look for the spot where an entire sunken continent could be hiding itself. Geology afforded the correct, irrefutable answer: down under the South China Sea, that is where. That region is what we now call Indonesia. The rest followed quite naturally and, in fact, far more serendipitously than we ourselves could ever have imagined beforehand….

  ….A professional scientist with a PhD in Nuclear Physics and Free-Docency in Physical-Chemistry, the author has dedicated himself intensely to the study of the Atlantis problem, for more than 30 years….

  …Atlantis-Indonesia is so the motherland of humanity as we know it. This region, called Sundaland, is the lost Paradise from all traditions. Mankind evolved in Africa in prehistory, but civilization was not fully developed there. This lost site in the East Indies, the Paradise on earth, disappeared with the flood at the end of the last ice age. Many puzzles in our history end here. All these facts may soon be recognized by science…

  http://www.atlan.org/articles/true_history/

  CIA O

 5. In het spoor van Arysio dos Santos vraagt Frank Joseph- hij schreef o.m. 8 boeken over Atlantis- zich twee omwentelingen van de aarde om de zon in New Dawn Magazine:

  http://www.newdawnmagazine.com/back-issues/new-dawn-136-january-february-2013

  Mankinds Craddle of Civilization Found in Java ?

  Joseph stipt aan dat de Indonesesische Pres. Yudhoyono er voor zorgde dat door onderzoekers state of the art technologie kon worden gebruikt. Hun bevindingen gingen vervolgens door de zeef van het onafhankelijk BETA lab in Miami: deze Gunung Padang heuvel herbergt een 13.000 tot 23.000 jaar oude man-made megalieten structuur.

  Dat dit dit nog niet door de Westerse msm etc. is opgepikt moge duidelijk zijn. Het gaat de OT/NT pet keppel te boven.

  http://www.theeventchronicle.com/study/gunung-padang-mysterious-ancient-pyramid-indonesia-rewriting-history/#prettyPhoto

  CIA O

  • En in het verlengde van OT/NT ook de Koran.

   CIA O

GOOGLE ADVERTENTIE

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Close