Pages Navigation Menu

Question authority Think for yourself

GOOGLE ADVERTENTIE

De moord op Theo van Gogh 2 november 2004 en de vragen die nooit gesteld zijn

De moord op Theo van Gogh 2 november 2004 en de vragen die nooit gesteld zijn

Afgelopen vrijdag ben ik op de plek geweest waar Theo van Gogh op 2 november 2004 vermoord werd. Ik wilde de straat zien, de plek voelen en de route lopen die Mohammed Bouyeri na zijn daad gelopen zou hebben. Ik moet u zeggen dat dit erg verhelderend heeft gewerkt. Of liever gezegd heeft het vraagtekens bij me opgeroepen die je niet krijgt als je alleen maar de berichten uit de Main Stream Media of de gecontroleerde oppositie leest. Ook heb ik enkele voorbijgangers – die overigens onder geen beding genoemd wilden worden – over hun ervaring met de aanslag gesproken. Dat laatste bevestigde vooral het beeld hoe bang mensen zijn. Een jongen van Marokkaanse komaf attendeerde ik er op dat ik een foto wilde maken en dat hij met zijn scooter exact op de plek stond waar Theo vermoord was. Hij wist dit niet, wat ik gezien zijn jonge leeftijd, op zich wel kon begrijpen. Toen ik aangaf op deze locatie te zijn, omdat ik de officiële versie van het verhaal wantrouwde, zei hij: “Het zijn allemaal leugenaars en zelfs Rutte is een poppetje.” Dat gaf mij weer hoop. Niet iedereen is blijkbaar bang zich uit te spreken en niet iedereen vertrouwt ‘de gevestigde orde’.

Omdat ik op de plaats des onheils geweest ben, zijn er gewoon wat vragen in mij opgekomen die ik u voor zou willen leggen. Er zijn namelijk enkele opmerkelijke en opvallende zaken die nergens genoemd worden, ook niet in de pogingen van Katja Schuurmans om kritisch te doen. Ook vind je ze niet bij schrijvers of vrienden van Van Gogh die beweren dat de AIVD achter de moord zit. Om te beginnen moeten we er rekening mee houden dat ‘de gevestigde orde’ altijd haar eigen complottheorieën zal lanceren, om er zo voor te zorgen dat ‘dat marktsegment’ alvast ingevuld is. De slager zal nooit zijn eigen vlees écht afkeuren, dus wordt het tijd voor een kritische blik van iemand die niet betaald wordt door diezelfde overheid of ogenschijnlijk onafhankelijk is, maar stiekem dezelfde meester dient. Ik heb vragen die nooit eerder gesteld zijn.

Om te beginnen wil ik u vragen eens een zoekactie in Google te doen op bijvoorbeeld ‘Theo van Gogh 2004‘ of elke andere zoekactie die u zelf beter acht. Klikt u vervolgens op afbeeldingen. Diegene die een andere foto weet te vinden dan die ene foto van Theo in zijn spijkerbroek en een mes in zijn borst, mag zich direct bij mij melden en gaat door voor de hoofdprijs. Ook verzoek ik u hetzelfde te doen bij YouTube. U vindt maar 1 foto! Altijd 1 en hetzelfde shot! Hoe kan dat? Slechts 1 foto?

Er zijn meer vragen die in mij opkwamen toen ik op de locatie kwam. Wist u dat Mohammed Bouyeri een wel erg opmerkelijke plek uitgekozen heeft voor zijn daad? Hij zal geweten moeten hebben van de dagelijkse fietsroute van Theo van Gogh. Waarom koos Mohammed Bouyeri dan een locatie die vlakbij het politiebureau aan de Linnaeusstraat lag en schoot hij Theo exact en pal voor een stadsdeelkantoor neer? Is dat toeval? Sterker nog, Mohammed koos een locatie voor de moord die tussen twee politiebureaus in lag (zie hier). Een daarvan lag aan de zuidelijke zijde van het Oosterpark en de andere lag ongeveer honderd meter achter hem toen hij Theo neerknalde voor het stadsdeelkantoor. Nu zullen mensen wellicht zeggen “Ja, maar hij wilde waarschijnlijk gepakt worden.” Dat is een erg interessante stelling, maar dan is de vraag: “Waarom bleef Bouyeri niet gewoon bij Theo staan en schoot hij daar zijn magazijnen leeg op eventueel naderende politie?” Ook kun je je afvragen of Mohammed B. wel echt een serieuze martelaar wilde worden. Hij vluchtte namelijk het Oosterpark in. Maar daarvan kon hij weten dat er een politiebureau aan gelegen was. Waarom rende hij niet een andere kant op (gesteld dat hij vluchtte om niet gepakt te worden)? En als hij gepakt wilde worden, waarom zou hij dan überhaupt wegrennen? Waarom verliet Mohammed het Oosterpark aan de Mauritskade waar eigenlijk niemand zicht op heeft en het aantal potentiële getuigen lager is (zie hier)? Waarom heeft de beschoten motoragent eigenlijk geen motorbroek aan en staat hij lachend op beeld (zie hier vanaf 1:32 min.)?

Vervolgens wil ik u wijzen op dit YouTube filmpje (of op elk ander filmpje dat u kunt vinden) waarin ik u specifiek vraag op twee dingen te letten. Allereerst stel ik u de vraag: ziet u ergens bloed of een spoor van bloed? We hebben het toch over een aantal kogels die Theo raakten, waarvan 1 in de hals (wat erg veel bloed moet geven). Het exacte aantal wordt door bijvoorbeeld Wikipedia niet genoemd. Is er iemand geweest die daar ooit vragen bij heeft gesteld? Andere sites beweren dat Van Gogh door 8 kogels werd geraakt. Maar ook twee omstanders zouden zijn geraakt. Zijn die kogels door Van Gogh heen gevlogen en hebben ze toen de omstanders geraakt? Het type pistool dat Bouyeri gebruikte was een HS2000. Dit type pistool kan 16 stuks 9mm kogels in een magazijn bergen (zie hier). Waarom is het exacte aantal kogels dat Mohammed Bouyeri afschoot nergens vermeld in de Main Stream Media?

Vervolgens wil ik u vragen op het ambulance personeel te letten. Wat valt u op? Heeft u gezien hoe Pim Fortuyn erbij lag toen hij vermoord werd? Waarom deed het ambulance personeel bij Pim Fortuyn wel iets en stond bij de moord op Van Gogh het ambulance personeel naar de camera’s te kijken met de handen in de zak? Dat ambulance personeel lijkt zich toch enigszins te vervelen vindt u niet?

vangogh_fortuyn

Laten we eens naar het officiële vonnis van Mohammed Bouyeri kijken. Wat staat daar eigenlijk precies in? [Citaat] Op 02 november 2004 in de Linnaeusstraat te Amsterdam opzettelijk en met voorbedachten rade [slachtoffer] van het leven heeft beroofd, immers heeft verdachte met dat opzet en na kalm beraad en rustig overleg met een pistool, merk HS, zeven kogels in de rug en rechterflank en linkerarm en nek van [slachtoffer] geschoten en met een mes de halsorganen van [slachtoffer] doorgesneden en met twee messen in de bovenbuik van [slachtoffer] gestoken, waardoor [slachtoffer] zodanige verwondingen aan de darmen en nier en lever en milt en longen en strottenhoofd en slokdarm en bloedvaten heeft opgelopen, dat hij daaraan, door bloedverlies en weefselschade, is overleden, welk misdrijf is gepleegd met een terroristisch oogmerk, te weten het oogmerk om de bevolking of een deel van de bevolking van Nederland ernstige vrees aan te jagen en de fundamentele politieke en/of constitutionele structuur van Nederland ernstig te ontwrichten.

Heeft u goed tot u door laten dringen wat daar eigenlijk staat? …zeven kogels in de rug en rechterflank en linkerarm en nek van [slachtoffer] geschoten en met een mes de halsorganen van [slachtoffer] doorgesneden en met twee messen in de bovenbuik van [slachtoffer] gestoken. Heeft u enig idee wat dat inhoudt? Het staat er even verderop ook: door bloedverlies en weefselschade, is overleden. Kijkt u nog eens goed naar alle beelden die u mogelijkerwijze op het internet kunt vinden over deze moord. Ziet u ergens bloed? Is het witte laken niet erg wit voor een bloedbad? Ziet u een bloedplas of een bloedspoor van Theo die al vol met kogels naar de overkant gelopen moet zijn?

Ik heb nog een vraag voor u. Er waren nog twee gewonden aldus Wikipedia. Vraagt u zich niet af hoe het kan dat er 3 mensen geraakt waren – Theo van Gogh en 2 omstanders – en er maar 1 ambulance zichtbaar is? Nu zijn er mensen die zeggen: “ja, maar die zijn naar het politiebureau gevlucht“. Het politiebureau ligt echter in het zicht van de camerabeelden die er te vinden zijn op YouTube of welk filmpje u ook bekijkt. Dat politiebureau ligt op niet verder dan honderd meter van de plaats waar Theo “vermoord” werd. Nergens zijn 2 extra ambulances te zien voor de twee overige gewonden. Voor 3 gewonden heb je 3 ambulances nodig. Waarom heeft niemand die vraag ooit gesteld?

camerasVanGoghxsmallWist u dat de beveiligingscamera’s van het politiebureau aan de Linaeusstraat zowel Mohammed Bouyeri als Theo van Gogh vastgelegd moeten hebben? De camera’s staan in beide richtingen op het fietspad gericht (zie rechts). Waarom zijn daarvan nooit beelden getoond in de Main Stream Media en waarom heeft geen enkele journalist daar ooit een vraag over gesteld? Of heb ik iets gemist? Kijkt u eens op onderstaande foto hoe dichtbij het politiebureau ligt ten opzichte van de plek waar Theo bleef liggen en waarvan slechts die ene foto op het internet te vinden is. Zouden er niet nog 2 ambulances vastgelegd moeten zijn op beeld of geluid vlak na de moord? Er waren toch nog 2 gewonden? En als die ambulances zich dan eventueel bij het politiebureau zouden hebben gemeld, zouden die dan toch ook zichtbaar moeten zijn geweest? En waarom bekommert dat ambulance personeel zich niet om Van Gogh of eventueel om de twee overige gewonden? En tot slot vraag ik u: “Kunt u 1 foto of 1 videoverslag vinden waarop het gezicht van Theo van Gogh duidelijk herkenbaar in beeld is?“.

De plek waar Van Gogh vermoord zou zijn, ligt overigens onder het schijnsel van de Saturnus die afgebeeld staat bovenop het gebouw van het Stadsdeel (zie hier), dat inmiddels is omgedoopt tot hotel. Ach, het zal vast niets met de Saturnus cult te maken hebben.

Wilt u weten wat ik denk?

Theo_moordplek_small

 

Bron linkvermeldingen: Wikipedia, moordzaken.com, world.guns. ru, hetparool.nl, blikopdewereld.nl

468 ad

23 Comments

 1. Date: Fri, 31 Oct 2014 13:51:08 +0100 (CET)
  From: Robert M. Stockmann
  To: [email protected]
  Subject: RTL Gemist
  Message-ID:

  Naam : R.M. Stockmann
  Email : [email protected]
  Telefoonnummer : 076-7370062
  Programma : RTL Late Night

  Geachte Mevrouw/Meneer,

  Hierbij laat ik U weten dat het terug bekijken via RTL Gemist
  van de uitzending van gisteravond (30 Okt 1024) [1] met geen
  mogelijkheid voor elkaar gekregen kan worden. De uitzending stopt
  steevast iedere keer na 16 minuten en 22 seconden. Erg jammer
  want een het was een zeer interessante uitzending met o.a.
  Curtis “50 Cent” Jackson, de zoon van Theo van Gogh en
  anderen.

  Hopelijk kan dit euvel snel worden verholpen.

  Met vriendelijke groeten,

  Robert Stockmann
  PS.
  [1] RTL LATE NIGHT
  Donderdag, 30 Oct 2014
  http://www.rtlxl.nl/#!/gemist/rtl-late-night-301978

  Het is nu 2 dagen later en via RTL Gemist loopt nog steeds de Uitzending van RTL LATE NIGHT van Donderdag, 30 Oct 2014 vast op 16 min en 20 seconden. Precies op het moment dat het item over de zoon van Theo, Lieuwe van Gogh aan de beurt was in de uitzending.

  • hier vind ik het verhaal van Liewe http://www.youtube.com/watch?v=9TnurTxBhHM, wellicht bedoel je dat?

   • Helaas is het interview niet meer vrij te bekijken maar wat zegt die Liewe nou eigenlijk allemaal , helemaal niks , hij komt moeilijk uit zijn woorden heeft een hele droge mond [ super stoned , of super gespannen ] kijkt naar de presentator van alsjeblieft vraag niks meer aan mij maar aan de andere 2

 2. Goede vragen! Ze zijn wel erg brutaal!

  En over Saturnus en brutaal gesproken: Barbie brengt Baphomet speelgoed uit:

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=643348962440359&set=a.391126914329233.1073741826.100002957848247&type=1

 3. Vanaf dag 1 heb ik het een vaag en raar verhaal gevonden en toen wist ik nog lang niet wat ik nu allemaal weet. Vooral dat er geen bloed om hem heen lag en dat het geen enorm bloedbad was zette mij tot nadenken. Maar ook wat daarna gebeurde over het denken van moslims en dat hij geen uitkering kreeg maar wel gefinancierd werd Door iets of iemand. Nu herhaalt het patroon zich met de zogenaamde jihadisten in ons land. En na het lezen van deze tekst lees ik tussen de regels Door dat de aivd zelf schade zou oplopen als er het een en ander na buiten zou komen http://dossiereenvandaag.eenvandaag.nl/dossier-eenvandaag/54066/hoofdofficier_mohammed_bouyeri_handelde_niet_alleen

 4. Theo kwam m.i. te dicht bij de waarheid en was niet bang het te vertellen. 0605 was meer dan theorie denk ik. Fortuyn wilde geen koningshuis, geen JSF, een kleinere regering, geen EU, geen Euro, eigenlijk alles wat het volk wil(de), maar wat door quasi-enquêtes (feitelijk propaganda) wordt gezegd dat we het niet willen. Dat is de reden dat Fortuyn dood moest en ook daarin verdenk ik de overheid van betrokkenheid. Theo is tot zwijgen gebracht, of dit nu wel of niet op die locatie is gebeurd, het doel is bereikt en hiermee tevens een waarschuwing naar een ieder die zich al te vrij wenst uit te spreken over genoemde thema’s.
  0605 kun je trouwens op gewoon YouTube vinden, ik denk dat ik hem ook nog een keer bekijk.
  Voorheen mochten we niet praten over de ongebreidelde import van bijstandtrekkers, het was taboe, toen kwam er een korte periode van vrijheid voor en tijdens Fortuyn, dat moest de kop worden ingedrukt, want het doel staat vast, het volk van slaven en erboven de jaknikkers van de NWO.
  Wilders is alleen een ingehuurde spons om de kritische mens monddood te maken, controlled opposition.
  Mannetje Pechtold was al jaren terug bij Bilderberg, wordt dat de nieuwe MP?

 5. beste martin, dank je wel dat je deze moordaanslag[ hoe dan ook] voor mij scherp geanalyseerd hebt.ik was toen nog niet wakker en bovendien erg ziek dus heb het allemaal niet zo meegekregen maar eerlijk is eerlijk. De lachend motoragent, het ontbreken van enig bloedspoor, de ambulance medewerkers met de handen in de zakken het is weer allemaal erg vreemd. Ook het feit dat er maar 1 foto’te vinden is etc. ik wordt er wel een beetje moe van hoor. van al die vuiligheid en vooral ‘de vijfde colonne’ die zich de media noemt.

 6. Alvast nog een klein tipje van de sluier…wordt vervolgd:

  http://www.literatuurplein.nl/nieuwsdetail.jsp?nieuwsId=2922
  http://www.literatuurplein.nl/persdetail.jsp?persId=1158 (filmpje vanaf 12e minuut)

 7. Wow, goed stuk Martin. Was er vorige week net zelf mee bezig en had precies dezelfde vragen. Heb zelf in de uitvaart gewerkt en weet dat wanneer iemand overlijdt na zulke verwondingen het bloed niet meer stolt. Het bloed blijft dus het lichaam uit stromen. Ook had hier een GGD wagen horen te zijn om de dood vast te stellen. Nu bij het schietpartij in Ottawa ook politieagenten staan te lachen zou een hoax niet uit te sluiten zijn.

  • De schietpartij in Ottawa is een hoax. Kijk maar eens naar dit filmpje. Reanimatie is 100 % fake. Let met name op de hand van Nathan Cirillo en op de man die de hartmassage uitvoert: waar drukt/pompt hij op?? In ieder geval niet op het borstbeen. Er is geen samenwerking tussen de vrouw die mond-op-mond beademing doet en diegene die de hartmassage uitvoert.

   A close up look at CPR being performed on Cpl. Nathan Cirillo shortly after he was shot in Ottawa by alleged gunman, Michael Joseph Zehaf-Bibeau at the National War Memorial

   • betekenis namen: Nathan:geschenk van God, geschenk voor hoax

 8. 11/2, daar red je levens mee.
  9/11, exact hetzelfde verhaal.

 9. V olkert
  V an
  D er Graaf

  Kun je je de reactie van Annemarie Jorritsma nog herinneren? Of wat Frits Bolkestein een week voor de moord op Fortuyn uitkraamde?

 10. OK, de vader van Theo van Gogh BVD?, dan spreek ik mijn gevoel maar uit, ik denk dat Theo in Thailand zit, dat gevoel kreeg ik al eerder, ik zag de video van Lieuwe, deze zat steeds te lachen, wilde eerst niets zeggen, nu wel en gaf aan het eind aan dat hij naar Thailand gaat. Ik denk dat Theo de keus had, dat of dood of erger nog, zijn kinderen.

  • En Michael Jackson zit samen met Whitney Houston een crackpijp te roken op Bahrein. 🙂

 11. Dag Hans,
  Toen dat speelde was ik nog jong en de goede vragen stellen leerde ik pas een jaar geleden. Kun je vertellen wat je nog weet uit die tijd? Alvast dank!

  En Martin, fantastisch artikel. Complimenten.

 12. oh oh oh Meneer Vrijland, hiermee slaat u wel de spijker op de kop.

  (beeld)Feiten liegen niet, mensen wel en zijn zeer makkelijk om te kopen.
  Sommige mensen staan zelfs de hele dag aan de lopende band voor 50E terwijl andere dit per minuut “genereren” voor gedane zaken.

  Overigens, heb zelfs van iemand gehoord dat de Mauritskade exact is afgezet ten tijde van de hele schietpartij, dat zou helemaal wat zijn.

  Nu dachten we dat mevr Schuurman een leuke docu had maar blijkt dus dat ze de “eerste belangrijkste” seconde van de algehele gebeurtenis compleet genegeerd heeft, ai ai ai we zoeken met z’n allen verder want terecht merkt de heer Dolman op in zijn colum, de onderste steen zal boven komen. Gaat u Theodor Holman nu bellen?

  De ambulance staat zeer vreemd opgesteld voor een gewonde persoon, wat ook wel heel toevallig is, is dat het een verboden parkeerplek is maar dat zal de kijker niet ontgaan zijn.

  Ga zo door,

 13. Na het bekijken van `2/11 Het spel van de Wolf’ het volgende. Op 18 januari 2012 besloot minister Gerd Leers middels een ambtsbericht dat Slobodan Mitrić, aka Karate Bob [1], terug kon keren naar Servië [2]. Tot overmaat van ramp werd Karate Bob in diezelfde periode ook nog eens behoorlijk ziek. Wat was er aan de hand ? Alleen de AIVD had het toen al in de gaten. Hoe gaat het tegenwoordig eigenlijk met Slobodan Radojev Mitric aka Karate Bob ? Karate Bob is niet zo maar een martial arts specialist, hij heeft minimaal 17 boeken geschreven en gepubliceerd waar zijn laatste werk toch wel heel uniek is :

  Doodlopende weg – Waarom de Nederlandse geheime dienst hun top geheimagent Theo van Gogh heeft vermoord
  by Slobodan Radojev Mitric (aka Karate Bob)
  Paperback: 192 pages
  Language: Dutch
  Publisher: Uitgeverij Willehalm Instituut – Amsterdam, (February 2012)
  ISBN: 978-90-73932-23-4
  http://www.boekenroute.nl/gasten/gtn1Boek.aspx?BoekID=29143

  Hier een boek bespreking van dit werk door RobertJan Kelder :

  http://www.youtube.com/watch?v=vyTbQENEhEY

  http://doodlopende-weg.blogspot.nl/2012/10/de-aankondiging-orders-van-hogerhand.html

  [1] Slobodan Mitrić
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Slobodan_Mitri%C4%87

  [2] ‘Karate Bob’ kan het land uit
  Gepubliceerd: 18 januari 2012 10:37
  Laatste update: 18 januari 2012 10:54
  http://www.nu.nl/binnenland/2717892/karate-bob-kan-land.html

  • 2/11 is niets meer dan een witwasfilm die een beeld neer moet zetten van een klein knullig clubje genaamd de AIVD die nog met afluistermethoden uit het jaar nul werkt. De gehele film is zuivere perceptiemanagement. Wat een bullshit verhaal.

 14. Waarom is er meer media aandacht voor tien jaar v Gogh dan voor de politieke moord Fortuyn? Deze aanslag heeft me tot dit moment eigenlijk nooit echt geboeit, maar er is toch een lijn zichtbaar mijn inziens…
  V Gogh, opkomst Wilders met zijn Fitna, isis jihadisten?

 15. http://www.novatv.nl/page/detail/uitzendingen/7349/Theo%20van%20Gogh,%205%20jaar%20later

  Ik weet niet of jullie deze al hadden maar zet hem der ff bij

 16. Goed werk Martin.
  Gewoon een kwestie van zelf nadenken en logisch deduceren, analyseren…
  En conclusies trekken op basis van feiten.

  Ik mis ook het bloed, bij de zogenaamde “afslachting” van Van Gogh…
  Ik vond die ” aanslag op de koningin ” met dat autootje ook zo slecht gedaan.
  En dan nu die belachelijke MH17 ramp weer…
  Een prijs voor het slechtste acteerwerk in het leven roepen en dan aan onze politieke elite toekennen….

  Ze allemaal in de bak gooien lijkt de enige oplossing.

GOOGLE ADVERTENTIE

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Close