Pages Navigation Menu

Question authority Think for yourself

GOOGLE ADVERTENTIE

De opmerkelijke CV van Ben Ottens, de Roestige Spijker

De opmerkelijke CV van Ben Ottens, de Roestige Spijker

Tijdens de getuigenverhoren aangaande Joris Demmink viel mij één persoon in het bijzonder op. Dat was meneer Ben Ottens van de stichting ‘De Roestige Spijker’. Niet alleen het eerder besproken oranje lintje van Ben Ottens van ‘de Roestige Spijker’ blijft een opvallend punt; ook zijn Curriculum Vitae vormt een opmerkelijk verhaal. Hierop wil ik dan ook eens heel specifiek inzoomen. Er is immers nooit echt kritisch naar deze stichting gekeken, omdat velen door Micha Kat bezig gehouden werden met het inzoemen op de advocaat van Demmink, genaamd Harro Knijf. De CV van Ben Ottens is echter zo bijzonder dat het extra aandacht verdient (zie onder). De vraag rijst dan ook meteen waarom journalist Micha Kat hier nooit aandacht aan besteed heeft.

Ben Ottens kwam in 1978 ogenschijnlijk rechtstreeks uit de schoolbank terecht bij de ‘counsil of Haarlemmermeer’ (hiermee zal wel de gemeente Haarlemmermeer bedoeld worden). Ottens werd fractie-assistent en was dat van 1978 tot 1990. Twaalf jaar lang was hij dit. Van welke partij laten we dan nog maar even in het midden. Ottens begon zijn carrière erg rustig. Jarenlang zat hij bij de gemeente, maar toen ineens was daar de Blitz Krieg carrière van Ottens. Niet alleen werd hij van assistent ineens fractievoorzitter van 1990 tot 1999, maargedurende deze periode ging hij als een raket omhoog! In 1993 had hij zelf 6 functies tegelijkertijd:

 1. Fractievoorzitter in de gemeenteraad
 2. Regionaal directeur van het gevangeniswezen
 3. Regiodirecteur bij de immigratie en naturalisatiedienst (IND)
 4. Directeur grensbewaking, toezicht en terugkeer als lid van de hoofddirectie van de IND
 5. Directeur Raad voor de kinderbescherming in Amsterdam
 6. Program manager voor het opzetten van het Joegoslavië tribunaal

Ronduit imposant! Deze man kan toveren. Zo ben je 12 jaar  lang assistent en mag je spontaan fractievoorzitter worden en zo ben je vanuit complete onervarenheid regionaal directeur van het gevangeniswezen om 2 jaar later 6 functies tegelijk te bekleden. Nu begrijp ik ook waar alle werkeloosheid in ons land vandaan komt. We hebben gewoon hyper slimme mensen als Ben Ottens die zo intelligent zijn dat ze 6 functies gelijktijdig bekleden. Zo houd je mensen over.

Opmerkelijk is dat Joris Demmink directeur-generaal Internationale Aangelegenheden en Vreemdelingenzaken was van 1993–2002. Hij heeft dus blijkbaar meneer Ottens de functie van ‘directeur grensbewaking’ gegeven. Als je kinderen wilt transporteren is dat wel een erg handige positie. Waarom sluit Micha Kat zijn ogen eigenlijk voor deze zaken? Mag er simpelweg niet ingezoemd worden op de stichting ‘de Roestige Spijker’? Gelukkig was Ben Ottens ook directeur voor de Raad voor de kinderbescherming van Amsterdam in die periode. Er zullen heel wat kindjes bescherming hebben genoten in die tijd van hechte samenwerking met Joris Demmink. Of dat oranje lintje daar iets mee te maken heeft blijft een openstaande vraag.

Op gegeven moment zou meneer Ottens met ruzie weg gegaan zijn bij het ministerie; zo zei Micha Kat in ons telefoongesprek van gister. Ottens’ banden zouden zelfs lek geprikt zijn aldus Kat. Dat is wel een zeer geloofwaardige en ernstige bedreiging. Journalist Fred de Brouwer wordt overreden als hij op zijn scooter in Thailand rond rijdt, maar Ben Ottens zijn banden worden lek geprikt. De arme man moet bevend van angst zijn leasemaatschappij hebben gebeld voor vervangend vervoer. Micha Kat meldde mij dat dit ook al in het boek ‘De Demmink Doofpot’ vermeld zou staan. Dat boek heb ik er dus maar even bij gezocht. Een digitale zoekactie in dat PDF document levert geen enkele keer de naam Ben Ottens op. Hij komt simpelweg niet in dat document voor en dus ook niet het lek prikken van zijn banden noch de reden van zijn vertrek bij justitie. Los daarvan gaat van een paar lekke banden geen enkele dreiging uit. Het zijn maar banden.

Eigenlijk is de gehele CV van de heer Ottens zo opmerkelijk, dat je van verbazing achterover valt. Het barst van de onverklaarbare sprongen en vooral de naam ‘Menkind’ is – als je het een beetje vrij vertaalt – best interessant. ‘Men‘ is Engels voor ‘mannen‘ en ‘kind‘ laat je gewoon in het Nederlands staan. Ook noemenswaardig is het feit dat meneer Ottens ineens veel geld lijkt te hebben. Hij kan dit zelfs investeren in een wonderbaarlijke oliekan. De “hoogbegaafde” Ben Ottens investeert in een bedrijf dat software ontwikkelt dat andere software gaat testen op fouten. Dat is uitermate bijzonder! Deze super software van meneer Ottens kan alle, door hele slimme jongens bedachte software, testen op fouten. Deze supersoftware is dus slimmer dan alle softwareontwikkelaars ter wereld bij elkaar en haalt alle fouten eruit. En het mooie is: als je investeert in deze software ben je over 3 jaar multi multi miljonair. Gegarandeerd! Gelooft u dat niet? Kijkt u dan maar even naar onderstaande presentatie. Of moeten de door de familie Poot verdiende miljoenen in de deal met justitie van een mooi alibi worden voorzien met behulp van Ben Ottens? Is het niet opmerkelijk dat Micha Kat nooit aandacht heeft besteed aan zijn CV?

CV_BenOttens

 

Bron linkvermeldingen: Uitdediepte.nl, Wikipedia

468 ad

16 Comments

 1. opmerkelijk.
  een foutere cv kun je je niet voorstellen.

 2. Had meneer Poot dan toch gelijk toen hij in een krantenadvertentie schreef dat er binnen Justitie een criminele organisatie actief is die geleid wordt door pedofielen?

 3. Martin, de naam ‘Ben Otten’ komt inderdaad niet voor in de Demmink Doofpot, maar er wordt op de pagina’s 8 en 9 wel gesproken over een voormalig topambtenaar wiens 4 banden van de auto zijn lekgeprikt.
  Moet je maar even zoeken op ‘banden’ of kijken op pagina’s 8 en 9.

  Op pagina 9 staat dit:

  Dat deze angst zo niet terreur een cruciale rol speelt bij de handhaving van Demmink als s-g, staat buiten kijf en is geen theorie of verzinsel. Een blijk daarvan is het harde feit, dat deze voormalige Justitie-ambtenaar op het laatste moment geweigerd heeft de toegezegde nadere uitwerking van bepaalde onderdelen van zijn rapport aan Chipshol te verstrekken, uit vrees voor repercussies voor zijn gezin. Met als verklaring dat na besprekingen met voormalige collega’s 4 banden van zijn
  auto lek geprikt zijn. Overigens is daarover een proces-verbaal opgesteld.

  • Mooi verhaal. En waarom staat zijn naam niet in dat boek? Opmerkelijk.
   Dus van 4 banden (bewijs graag) wordt je bang voor repercussies voor je gezin? Heeft Ottens eigenlijk wel een gezin. Ik ben benieuwd…waarom hangt er zoveel geheimzinnigheid rond Mr. Lintje Ottens?

   • Dag Martin,
    Ik volg je site met veel belangstelling.
    Misschien dat het volgende iets zegt over de gezinssituatie van Ottens.
    Quote:
    “Justitie-minister Piet Hein Donner was zijn collega en Rita Verdonk zijn adjunct. Ben Ottens – raadslid voor D66 in de gemeente Haarlemmermeer – werkte 38 jaar voor het departement van Justitie, waarvan vijftien jaar als directeur. Op 1 juni verliet hij het ministerie met een fpu-regeling. De inmiddels zestigjarige Ottens ziet dat eerder als het begin van een nieuw leven dan als een moment om het allemaal wat rustiger aan te doen. Enkele weken geleden werd hij – voor de eerste keer – vader. Intussen bezint hij zich alweer op nieuwe arbeidsmogelijkheden. Ottens: ‘Mijn vrouw zoekt een baan, ik zoek een baan.”

    Bron 20 januari 2006
    http://www.binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-organisatie/achtergrond/achtergrond/haags-dedain-voor-lokale-politiek-springlevend.99601.lynkx

  • En waarom is hij dan nu niet meer bang voor zijn gezin?

   • De hele wereld is zijn gezin, volgens mij haha, althans wel gezinnen met kinderen graag(sic).

 4. 1. ‘Menkind, Counsil, informatietechnologie en service indsutry’.
  De eerste twee termen zijn fout gespeld, de laatste term is een allegaartje van Nederlands en Engels door elkaar, maar goed als je je middelbare school niet hebt afgemaakt dan krijg je dit.

  2. Niemand die ‘speciale diensten’ levert kan zo snel promotie maken. Vandaar dat dit al uitermate vreemd zo niet verdacht is.

  3. De functies van Ottens brengen veel mogelijkheden (en ik zeg het maar hardop) voor contact met kinderen van vluchtelingen enasyslzoekers (Grensbewaking), ‘probleem’kinderen, UHP’s (kinderbescherming) en jonge delinquenten(Gevangeniswezen).

  4. Vanuit diverse functies kan hij mogelijk (wat mij betreft is dat zeker) contact hebben gehad met Demmink in de periode (vrijwel zijn hele leven 😉 ) dat Demmink zich fors te buiten ging aan illegale activiteiten(zal ik maar zeggen) met kinderen.

  5. Tot slot het verhaal vd vier banden is bull-shit. OF een hoax of een vooropgezette actie om hem ‘wat lucht’ te geven in zijn div activiteiten.

  Duidelijk dat als je alles op een rijtje zet alles convergeert naar maar een conclusie en deze laat ik graag aan de lezer over.
  Echter het laatste woord is hie zeker niet over gezegd. Er zal zeker meer informatie lekken.

 5. Heel internet weet het al
  Zelfs NuJij besteedt er aandacht aan.

  De heer (quod non) B. Ottens dreigt zwaar door de mand te vallen.

 6. die 4 irritante cameras die in de bus van connexxion hangen voor onze VEILIGHEID zijn dus het werk van deze 100% zeker NWO-fascist.

 7. Je hebt gelijk Martin, altijd kritisch blijven. Heb eens even op de site van “Menkind” gekeken. Ten eerste staat Ben Ottens als een ‘Menkinder” op de site vermeldt maar als Ben Otten, en niet als ben Ottens!! Foutje zullen we maar zeggen. Als hij echt wat doet in die club dan was dat allang aangepast natuurlijk. Dan ten tweede wat opmerkelijker is: Iedere menkind trainer/coach verbindt zich aan een pro bono-opdracht. Werken ze daar voor niets soms? Daarbij zijn er onder het kopje “referenties” geen referenties genoemd. Die kunnen dan weer “vanwege het vertrouwelijke” karakter opgevraagd worden.
  Nou goed, wat die club echt doet weet ik niet, maar pro deo consultancy om organisaties te veranderen daar heb ik nog nooit van gehoord!!

 8. dit gaat een hele pijnlijke ontknoping worden zegt slaafNL op http://www.klokkenluideronline.is tegen boris.

  Dit betekent einde Micha Kat.

 9. weten baybasin en adele van der plas het al?

 10. Ja, Martin, het zat er dik in, dat een jood ooit de kluit gaat belazeren. Lang geleden heb ik mij ooit laten verleiden om 50 US dollar aan hem over te maken, omdat dat bedrag zich ooit fors zou kunnen vermenigvuldigen. Maar een jood zal jou nooit iets betalen, dat had ik beter moeten weten met mijn website stopzionism.com. Het is niet anders, hoef dus eigenlijk verder niets meer te lezen op Kat’s site. En vooral nu er tot 11 april ook geen zittingen meer zijn, is er alle tijd om een aftocht van Kat leuk te regelen en zijn zakken te kunnen vullen.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Micha Kat over Ben Ottens, Peter Poot en Hans Vrakking | Martin Vrijland - […] Waarom mag niemand inzoomen op deze man die zo dicht bij Joris Demmink stond en die een wel heel…
 2. Micha Kat en zijn deal met Yehudi Moszkowicz | Martin Vrijland - […] stichting ‘De Roestige Spijker’ maakt daarbij gebruik van mensen die niet bepaald een onopvallende CV hebben. Ben Ottens heeft…
 3. ‘Zo helpe mij God Almachtig’, de familie Poot, Chipsol, Pandora’s box | Martin Vrijland - […] hadden we een meneer genaamd Ben Ottens die ooit voor de familie Poot het een en ander regelde van…
GOOGLE ADVERTENTIE

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Close