Pages Navigation Menu

Question authority Think for yourself

GOOGLE ADVERTENTIE

Democratie gefundeerd op genocide

Democratie gefundeerd op genocide

Op de website Voice of Russia wordt de werkelijke geschiedenis van de eerste betrekkingen tussen de Amerikaanse inheemse volkeren en de Europese indringers besproken. Dr. Daniel Paul een Indiase historicus en stamhoofd Mi’kmaq Nation spreekt over de verborgen geschiedenis van genocide, slavernij en verraad.

Hier heb ik deel 2 van een driedelige interview vertaald. U vindt deel 1 door te klikken op deze link: Dr.Daniel Paul Voice of Russia Interview Part 1. Deel 3 moet nog uitkomen.

Ook Nederland heeft in het verleden een behoorlijke rol gespeeld in de slavenhandel. Maar de werkelijke reden dat ik dit wil laten zien is om het psychologisch effect van Die Große Lüge te verduidelijken. Dat is hoe Adolf Hitler het betitelde in zijn boek Mein Kampf. Ik noem dit voortaan ‘het Machiavelli principe‘. Dit omdat Machiavelli eigenlijk de zelfde boodschap had als Adolf Hitler. U weet wel.. Machiavelli; die van die Machiavelli prijs. Kent u die prijs niet? Die wordt uitgekeerd aan mensen die mee geholpen hebben aan dit principe daarbij ondersteund door de krachtige rol van de media.

Feitelijk komt dit principe hier op neer: ‘Je kunt een volk alles laten geloven. Maak de leugen groot, houd de uitleg simpel en herhaal hem veel’.

Dit geldt zowel voor de dagelijkse actualiteit als de geschiedenis. George Orwell beschreef al in het boek ‘1984’ hoe het ministerie van Waarheid continu bezig was om de geschiedenis en het nieuws te herschrijven. En zo gaat dat. Dat is de knetterharde realiteit voor iedereen die het wil zien. De meeste mensen willen het echter niet zien. Daarom hier even een voorbeeldje middels dit interview.

Het interview

Robles: Kunt u ons een idee van hoe vele stammen waren er in Noord-Amerika toen de Europeanen binnenvielen?

Paul: In wat tegenwoordig Canada is bevonden zich 34 verschillende stammen. Trekken de Verenigde Staten en Mexico daarbij dan kom je ergens in de buurt van 100-140 stammen op het continent Noord-Amerika.

Robles: Kunt u ons vertellen wat u ervan vindt dat men beweert dat Columbus Amerika ontdekte? Ik heb daar altijd al een groot probleem mee. Er woonden immers al mensen.

Paul: Columbus ontdekte niets! Oké.. hij kende Amerika niet, dus voor hem was het in die zin een ontdekking. Amerika bestond echter al een lange lange tijd. En er is bewijs dat er al ruim 25.000 jaar geleden mensen woonden. Dus als Christoffel Columbus 25.000 jaar oud zou zijn had hij misschien Amerika kunnen ontdekken. Hij bracht een paar veroveraars met zich mee toen hij Amerika aanmeerde, maar ontdekken deed hij het land zeker niet. Laat ik het zo zeggen mijn vriend: als ik opzoek ben naar een nieuwe auto en jij parkeert je auto naast de mijne, kan ik dan zeggen dat ik jou auto ontdekt heb en dat deze daarom van mij is?

Robles: Natuurlijk diefstal is het. Het is stelen.

Paul: Als je iets ontdekt wat van een ander is en je neemt dit in beslag, heet dat ‘diefstal’. En als je in dat proces van diefstal ook nog eens een enorm groot aantal mensen vermoord, dan heet dat geloof ik ‘genocide’.

Robles: Dat klopt. U schreef een zeer goed stuk over de eerste Thanksgiving en de echte geschiedenis achter deze “feestdag” in de VS. Kunt u ons een paar andere voorbeelden noemen en iets vertellen over Thanksgiving?

Paul: Columbus Day is vooral de grootste leugen. Columbus ontdekte Amerika simpelweg niet. En die Thanksgiving business is een van de grootste sprookjes aller tijden. De indianenstammen – in de gebieden die nu New England en Massachusetts heten – waren in feite hele vriendelijke en behulpzame mensen. Toen  de Europese ‘Puriteinen’ zich daar voor het eerst vestigden werden ze geholpen door de indianen toen hun boerderijen nog niet genoeg op brachten. Twintig jaar later werden de zoons van het stamhoofd door die zelfde Puriteinen die hij geholpen had, gevangen genomen en verkocht als slaaf.

Er is veel desinformatie. Veel mensen denken dat de eerste slaven die in Amerika werden verkocht mensen uit Afrika waren. In werkelijkheid bestond het meeste ‘slaven handelswaar’ in het begin vooral uit inheemse indianen.

Thanksgiving is niets meer dan een sprookje. Ken je het spel waarbij je een verhaal vertelt en iedereen het aan zijn/haar buur door vertelt? Tegen de tijd dat het bij jou terug is, is het een compleet ander verhaal. Er is nooit sprake geweest van enige vriendelijkheid van de Europeanen die het land betraden. Er zijn vele berichten van scalpering van indianen. Connecticut werd volledig plat gebrand 900 mannen en vrouwen werden afgeslacht. De veronderstelde goede interactie tussen de Europeanen en de indianen is dus totale onzin.

Robles: Ik heb gelezen Thanksgiving een dankbetuiging is aan het gemak waarmee ze  het land van de indianen af konden pakken. Is dat waar?

Paul: Dat is inderdaad min of meer waar het allemaal om draait. Er is een oud gezegde: “God hielp de onderdrukten door de onderdrukten tot de onderdrukker te maken.” De puriteinen werden zelf onderdrukt in Engeland. Toen ze hier kwamen, zagen ze hun kans schoon en werden zij de onderdrukkers van de mensen die een vredesgebaar naar ze maakten toen ze voor het eerst aan land kwamen en ze zelfs hielpen te overleven. Er is een hoop verborgen in de geschiedenis van Amerika waar nooit over gesproken wordt.

Zelfs hier in het plaatsje Nova Scotia, Canada zijn drie gevallen van Mi’kmaq (indianenstam) scalpering door de Britten bekend. De eerste is uit 1744. De Mi’kmaq stam had fort Annapolis Royal omsingeld. De gouverneur van het fort stuurde een bericht naar Gouverneur William Shirley van de Mass Bay kolonie. Die verklaarde de oorlog aan de Mi’kmaq stam. In zijn verklaring zette hij een prijs op de hoofdhuid van mannen, vrouwen en kinderen.

Robles: Dus dat scalperen was iets waar de Europeanen dol op waren?

Paul: Scalperen gebeurde al een paar duizend jaar in Europa. Het is niet iets dat is uitgevonden aan deze kant van de oceaan.

Robles: Ja dat is een van de grootste fabels denk ik. U noemde zo juist het onderwerp slaven. Ik begrijp dat indianenslaven veel erger werden behandeld dan de Afrikaanse slaven die werden geïmporteerd. Kunt u daar iets meer over vertellen?

sotd-east-african-slaves_tx700Paul: Nou in feite waren de inheemse indianen niet zo goed bestand tegen de mishandelingen die hoorden bij het slavenbestaan. Ze stierven simpelweg. Hierdoor werden ze uiteindelijk als ongeschikt beschouwd. Dus ging men op zoek naar een nieuwe slavenbron. Afrika bleek een geschikte toeleverancier voor slaven te zijn. Dus begon men bootladingen Afrikanen te importeren. Deze werden als slaaf verhandeld.

Robles: Waarom werden deze Afrikanen niet uitgeroeid?

Paul: De zwarten waren in feite een soort ‘kapitaalgoed’. Ze vertegenwoordigden een bepaalde waarde. Als eigenaar van een waarde vertegenwoordigend ‘kapitaalgoed’ ga je niet aan waardevernietiging doen. De indianen waren niet geïmporteerd en vertegenwoordigde geen handelswaarde. Daarom kon je indianen met groots gemak als wilde dieren afschieten, omdat je niemands ‘kapitaal’ vernietigde als je een indiaan afschoot. Schoot je een Afrikaanse slaaf af, dan deed je aan kapitaalvernietiging en kon je aangeklaagd worden om de eigenaar geld te betalen voor het vernietigen van zijn kapitaal.

Robles: Kan een samenleving die hierop gebaseerd is en op zo’n manier begon ooit democratisch, vrij of eerlijk genoemd worden?

Paul: De gehele Amerikaanse maatschappij – op zeer enkele uitzonderingen na – werd gebouwd op genocide; op het afslachten van de inheemse bevolking. Deze mensen werden gewoon weggevaagd. Sommige mensen zetten de ramingen van het bevolkingsaantal in het Caribisch gebied op 5 tot 10 miljoen op het moment dat Columbus landde. Binnen 50 jaar waren ze bijna compleet uitgestorven. Dus het totale getal van de genocide is onvoorstelbaar groot.

Het Machiavelli principe

Ziet u hoe makkelijk een compleet land met ruim 300 miljoen inwoners na een paar eeuwen de leugen niet meer als leugen ziet en gewoon als waarheid geaccepteerd heeft. Ze vieren het zelfs met Thanksgiving. Het is een kwestie van het er gewoon van kinds af aan in stampen op de scholen.

Maar Adolf Hitler en Machiavelli verkondigden al dat dit met de actualiteit bijna net zo makkelijk gaat. Wie durft er nu ook in twijfel te trekken wat onze geweldig charismatische nieuwslezers en journalisten ons vertellen. Je gaat toch niet een beetje zitten liegen als je zo’n vooraanstaande positie hebt?

Weet u eigenlijk hoeveel mensen er in Irak zijn gesneuveld als gevolg van het Westerse ingrijpen? In Afghanistan? In Libië? Weet u precies wat er gebeurt is? Ja, natuurlijk weet u wat er gebeurd is! En hoeveel mensen er gesneuveld zijn maakt niet uit. Het waren gewoon verschrikkelijke tirannen die hun eigen volk uitmoorden. Toch? U kijkt immers het journaal en leest een hele goede krant, dus u weet het. Het is gewoon zo. Punt. Waarom zou je daar ook over na willen denken. Wat maakt het uit?

iraqdeathsDat het Westers ingrijpen in korte tijd extreem veel meer slachtoffers gemaakt heeft dan in de hele regeerperiode van zo’n tiran – en dat je eigenlijk zou kunnen spreken van een genocide – is dan even vervelend, maar toch…het bleef noodzakelijk. En trouwens..u weet dat niet, want onze lieve nieuwslezers vertellen u dat gewoon maar niet. Het zal heus wel wat mee vallen. Wat moet u met die info? Toch? Stom gelul! We hebben democratie gebracht! Niet zeuren over een paar slachtoffers! Weltrusten

468 ad

No Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Over de doden niets dan goeds, vooral over Els Borst | Martin Vrijland - […] door te prikken, dan zult die oorlogen zien als terecht. Deze man die mede verantwoordelijk is voor 1,5 miljoen…
  2. Schokkende onthoofding Engeland | Martin Vrijland - […] allemaal actief zijn. U krijgt het simpelweg niet of nauwelijks mee in de main stream media. Ook de grote…
  3. Vijfde Olympische ring opnieuw niet open tijdens slotceremonie Sotsji | Martin Vrijland - […] moeten vormen. Willen de Russen de wereld er op wijzen dat het Amerika – dat zich vestigde op basis van…
GOOGLE ADVERTENTIE

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Close