Pages Navigation Menu

Question authority Think for yourself

GOOGLE ADVERTENTIE

DNB: Herstel economie propaganda

DNB: Herstel economie propaganda

De Nederlands Bank (DNB) gebruikt Telegraaf.nl vandaag opnieuw om een stukje propaganda de wereld in te helpen. Of is het andersom? Nou ja, het komt er feitelijk op neer dat het niet uitmaakt wat er staat, als er maar iets staat. Dat is namelijk wat je doet als je bezig bent met perceptie management. Voor programmering van het onderbewustzijn van mensen heb je geen waarheid nodig, het gaat erom dat je een boodschap subliminaal als waarheid in het onderbewustzijn van de lezers programmeert. Dat is waar de Main Stream Media niet een klein beetje mee spelen, nee het is hun full time hoofdtaak. Het programmeren van de perceptie van het volk. Reichsleiter für Propaganda Joseph Goebels was hier ook full time mee bezig, maar we hebben van de geschiedenis geleerd dat niet alles zo nadrukkelijk bekend moet zijn. Dat gebeurt nu in het geniep. We kunnen dergelijke zaken alleen herkennen als we de contouren van de berichtgeving in de gaten houden. Dat is iets waar maar weinig mensen zin in hebben. Het is veel plezieriger om maar gewoon het nieuws wat op je afkomt als waarheid te absorberen. In de uitzending van Frontier Radio van afgelopen vrijdag, waar ik te gast was, komt dit onderwerp (na 20 minuten) nog uitgebreid ter sprake.

armoede-europa

Meerdere wetenschappelijke studies laten zien dat subliminale boodschappen heel erg effectief zijn voor het programmeren van mensen zonder dat ze dit door hebben. TV shows als die van Derren Brown worden vaak afgedaan als het werk van een illusionist of als “in scene gezet“, echter realiseren mensen zich niet dat het ridiculiseren van dergelijke zaken wel moet, omdat het niet de bedoeling is dat u het echt door krijgt. In onderstaand filmpje ziet u hoe Derren Brown het winkelende publiek een half uur lang een boodschap laat horen en ze zo onbewust programmeert. Het resultaat spreekt voor zich. Kranten, radio- en tv-journaals doen feitelijk niets anders. Zonder dat u het weet krijgt u de hele dag te horen en te zien wat u moet aannemen als de waarheid. En de berichtgeving is zo opgebouwd en ingemengd tussen allerlei andere berichtgeving dat het uw bewuste processen passeert en in uw onderbewuste geprent wordt.

Op 11 november 2013 kwamen de Telegraaf en andere media nog met de boodschap dat de crisis voorbij zou zijn. Steeds weer zien we dat er gegoocheld wordt met teksten. Een economische krimp wordt gebracht als groei, zo ook in het bericht van vandaag. Het woord ‘krimp’ wordt verpakt tussen woorden van ‘groei’. Leest u maar even Het prille herstel uit zich in een bescheiden economische groei van een half procent volgend jaar, na een krimp van 1% dit jaar. In 2015 gaat het nog veel beter. De crisis was vlak voor Sinterklaas al ineens spontaan voorbij, maar we hebben toch een krimp van 1% dit jaar. Los van de vraag of we de cijfers van de instanties die daarmee strooien überhaupt nog serieus moeten nemen, hebben we vooral te maken met woord-goocheltrucs. Je zou het ook Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) kunnen noemen. Als u dit eenmaal begint te doorzien, dan komt u er op den duur achter dat al het nieuws op die manier is opgebouwd. Nieuws draait dus niet om het verkondigen van de waarheid, maar om uw perceptie.

Een goed voorbeeld daarvan is ook de grafiek rechts. De grafiek is afkomstig van BloombergBriefs.com (via MarketUpdate.nl) en laat het aantal mensen binnen Europa zien dat onder de armoedegrens dreigt te geraken. Als u de grafiek zo bekijkt, zult u denken “Ooh dat valt dus best mee in Nederland“. In Nederland is het staafje immers het kleinst. Allereerst zou u zich af moeten vragen waar deze grafiek op gebaseerd is. Maar bovenal zou de oplettende lezer moeten kijken naar de schaal op de horizontale as van de grafiek. Die begint bij 15%. Als de cijfers afkomstig zijn van de propagandistische cijferfabrieken als het Centraal Bureau voor de Statistiek, mag u er sowieso wel vraagtekens bij zetten. Maar als de grafiek zou kloppen, dan is het niet voor niets dat de Main Stream Media u dit niet laten zien. Zij propaganderen alleen maar groei. Als het slecht gaat benadrukken zij dat niet, maar verpakken zij dat in een groeivoorspelling voor volgend jaar. Dat elke voorspelling in het verleden een flop is gebleken, is de gemiddelde lezer immers allang weer vergeten. Heeft er 1 krant of econoom of deskundige in dit land de crisis voorspeld? Nee! Dus dan weet u wat u met deze voorspelling kunt doen. Meestal is zo’n ding rond en zit er een plasticzak in. Wel goed mikken.

Bekijkt u de grafiek nog eens goed en laat de cijfers eens serieus tot u doordringen. Het gaat bar slecht in Europa. 15 van de honderd Nederlanders leeft onder de armoede grens. Vertaalt u dat even naar de straat waarin u woont of naar uw stad. Een rekenmachine vindt u onder ‘Bureau Accessoires’ onder Windows. Dat 1 op de 3 Grieken onder de armoedegrens leeft, zal u waarschijnlijk niet deren. Veel mensen denken nog steeds dat de Grieken lui waren en deze ellende aan zichzelf te danken hebben. Maar weinigen zullen door hebben dat de Grieken via financiële oorlogsvoering bewust onderuit gehaald zijn, omdat zij een lastige luis in de pels waren in de Joegoslavië oorlog. In de rest van Europa gaat het al niet veel beter. Gemiddeldgenomen kun je zeggen dat minstens 1 op de 4 mensen in Europa onder de armoedegrens leeft. Wordt het daarom niet eens tijd dat u die perceptie management methodes van de Main Stream Media gaat doorzien? De hele wereldeconomie staat op instorten. En dat alles heeft een doel. De gevolgen van deze bewust geschapen crisis moeten goed voelbaar worden. Men wil paniek en chaos zien. Want in paniek en chaos kun je de oplossing aanreiken. Die oplossing zal zijn: één wereld regering, één nieuwe munteenheid en één politiestaat.

Bron linkverwijzingen: Mindmaster.tvMarketUpdate.nl, RT.com

468 ad

8 Comments

 1. Van elke boodschap wordt het begin en het eind het beste onthouden. Wat er tussenin staat is dus vaak de echte boodschap bij verbloemende persverklaringen en zo……. Dit leerde ik 30 jaar geleden nog gewoon op school. Scholen zijn er tegenwoordig echter alleen nog maar om te scholen en niet meer om te leren.
  John Gatto https://www.youtube.com/watch?v=ZKci3_cmlqI

 2. @donquijotte,

  Inderdaad het voornaamste wat je nu op scholen leert is oefeningen in het maken van toetsen.
  Of een kind de leerstof begrijpt doet niet meer ter zake….
  Het is te ziek voor woorden waar scholen zich nu noodgedwongen op moeten richten.
  Met dank aan wederom onze achterlijke overheid!!
  Cito als monopolist wil zijn gouden handel kwijt waarbij de overheid deze handelswaar fanatiek promoot middels wettelijke maatregelen richting scholen.
  Van kinderen worden min of meer robots gemaakt door het oeverloos oefenen van toetsen.
  Wat levert onderwijs op indien de leerstof niet wordt begrepen maar uitsluitend wordt ingestampt voor het leveren van procuctie?!
  Weinig tot niets dus….wat beklijft.
  Knettergek zijn ze bij het Ministerie van onderwijs!

  Toetsterreur….

  http://brandpunt.incontxt.nl/seizoenen/2013/afleveringen/24-11-2013/fragmenten/de_macht_van_de_toets

 3. Helaas zijn ze dat dus niet. Maakt gewoon onderdeel uit van het grote plan.
  Of dacht je soms dat ze zitten te springen om goed opgeleide mensen ?
  Die zijn kritisch en gooien roet in het eten. Hoe minder begrip hoe beter, als je iedereen afhankelijk en tot slaaf wilt maken.
  Net zoals je alcohol tot achttien jaar verbiedt als je echt persé meer comazuipers wilt hebben…

 4. Waarheid hoeft niet verkondigd te worden. Die ligt altijd recht voor onze neus. Alleen onwaarheid moet worden verkocht en dat is (inderdaad) de enige taak van de media en de politiek, voor wie die media een instrument zijn. Wil je jezelf “deprogrammeren”, keer dan alles wat je via de media hoort en ziet 180 graden om, en je komt aardig in de richting.

 5. @Martin, was mijn vraag te lastig om geplaatst te worden?
  (ging over zelf censuur als blogger/niuwsbrenger bij financiele info)

  • Je stelde sterk suggestieve vragen. Dat wil zeggen dat je in je vragen uitgaat van bepaalde aannames die mij niet zo aanspraken. Dat doen bepaalde trollenwebsites al genoeg en soms moet je dus even filteren.

   Ik vindt dat nieuws moet gaan om waarheid en niet om het sturen van de perceptie van mensen. Dan moet je het geen nieuws noemen, maar beeldvormende informatievoorziening. Het instant houden van het financiële stelsel door mensen met gebakken lucht positief te houden is kolder. Het ineenstorten van dat ‘geld uit het niets’ scheppingsproces zou goed zijn voor het ineenstorten van het machtssysteem dat daar aan gekoppeld zit. Dus sturende berichtgeving om de gemoederen te pamperen lijkt misschien nuttig, maar ook dat is een zelfgeschapen geloof door de Main Stream Media. Ooit gehoord van Machiavelli?

   • Ok, je had het bewust niet geplaatst. Fijn dat je daar open over bent.

    Bedankt voor alsnog een antwoord (op de niet geposte comment). Wel zo sportief.

    Gegroet.

Trackbacks/Pingbacks

 1. De Nederlandsche Bank fantaseert herstel economie | - Dutch [email protected] News - - […] DNB: Herstel economie propaganda […]
 2. Google topman: over 5 jaar chip in je hoofd « - […] door de elite ‘zelf geïmplementeerde crisis’, zorgt ervoor dat 1 op 4 mensen in Europa onder de armoedegrens leeft.…
 3. EU besluit: spaarders gaan failliete banken redden « - […] Het is natuurlijk niet de bedoeling dat mensen in paniek raken of in opstand komen. Trouwens 1 op de…
 4. George Orwell Nieuwspraak Mark Rutte Soevereiniteitsoverdracht naar EU « - […] onrust in Europa neemt toe. Hoe kan het ook anders als 1 op de 4 onder de armoede grens…
 5. De EU maakt de economie bewust kapot « - […] deze manier bewust de economie in geheel Europa om zeep helpen. De werkeloosheid is dramatisch hoog in geheel Europa.…
 6. Google topman: over 5 jaar chip in je hoofd | Martin Vrijland - […] door de elite ‘zelf geïmplementeerde crisis‘, zorgt ervoor dat 1 op 4 mensen in Europa onder de armoedegrens leeft.…
 7. Amerika en Europa gebruikte neo-nazi’s Oekraïne voor regime change | Martin Vrijland - […] er in het Westen niet allang achter de tralies moeten zitten? Hoeveel Europeanen leven inmiddels onder de armoedegrens? Hoeveel…
 8. Amerika en Europa gebruikten neo-nazi’s Oekraïne voor regime change « - […] er in het Westen niet allang achter de tralies moeten zitten? Hoeveel Europeanen leven inmiddels onder de armoedegrens? Hoeveel werkeloosheid is er…
GOOGLE ADVERTENTIE

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Close