Pages Navigation Menu

Question authority Think for yourself

GOOGLE ADVERTENTIE

Jeugdzorg medewerker over de jeugdzorg beerput *Update*

Jeugdzorg medewerker over de jeugdzorg beerput *Update*

Onderstaande reactie ontving ik gister van een medewerker van jeugdzorg. Omdat ik niemand wil schaden in zijn of haar carrière, plaats ik het bericht onder anoniem (met toestemming). Ik hoop dat onderstaande brief meer mensen binnen Jeugdzorg aan zal sporen om zich uit te spreken.

Persoonlijk ken ik iemand die zijn directiefunctie bij jeugdzorg kwijt raakte, omdat hij het gesjoemel met cijfers weigerde weg te poetsen in de begroting.

Het woord ‘Jeugdzorg’ heeft iets uitermate positiefs in zich. Het woord wekt de indruk dat alles draait om de zorg. Dit woord op zich werkt als een soort mantra voor de vele naïeve Nederlanders die zelf nog nooit te maken hebben gehad met deze organisatie. Maar er is veel mis met deze club. Je zou bijna vermoeden dat het bewust beleid is.

Beste Martin,

Sinds enkele maanden lees ik bijna dagelijks je blog, met andere woorden ik ben aan het ontwaken. Eigenlijk was ik dat al veel langer, maar ik kon nooit de woorden vinden. Ik sta dus ook niet echt te kijken bij het meeste van wat jij schrijft op jouw blog. Ik word alleen maar bevestigd in mijn denken!

Waarom nu ineens een bericht van mij. Ik las vandaag de blog die jij gisteren hebt geplaatst over Jeugdzorg. Dergelijke artikelen lees ik altijd met veel interesse. Ik werk zelf al 13 jaar binnen jeugdinstellingen probeer mijn hoofd boven water te houden. Waarom? Omdat alles binnen die instellingen alleen maar draait om geld en niet het idealisme van hulp; hulp aan gebroken gezinnen! Het is geen publiek geheim dat binnen BjZ en instellingen (waar ik werk) alles draait om subsidie. Dat is het enige wat telt. Hoe krijgen we geld binnen van de overheid, zodat we overeind blijven. Er wordt niet gekeken of een kind de goede zorg krijgt of andere zorg nodig heeft, nee we plaatsen gewoon, zodat er weer geld binnenkomt. Zorgen voor een zo hoog mogelijke ‘indicatie’, des te meer geld er binnenkomt! En o wee diegene die er iets over durft te zeggen, die is zijn / haar baan kwijt. En daar gaat je idealisme dat je iets wilt betekenen voor juist deze doelgroep!!!!

Waarom zijn er geen klokkenluiders binnen hulpverlening? Omdat mensen bang zijn. Omdat de lang gedienden ooit zijn begonnen met dit werk om daadwerkelijk deze doelgroep te willen helpen  en er achter zijn gekomen dat ze vastlopen, maar dit niet willen erkennen. Ze lopen tegen een muur op, vooral tegen zichzelf! Waarom denk je dat steeds meer oudgedienden met dit werk stoppen? Waarom denk je dat er steeds meer jonkies die net hun HBO diploma hebben gehaald, worden aangesteld? Zij stellen geen moeilijke vragen en doen tenminste wat ze op wordt gedragen.. daar waar oudgedienden nog wel eens de discussie opzoeken (die je helaas toch niet wint, want dan komt de geldkwestie weer om de hoek kijken)!

Dit alles bij elkaar maakt dat ik met steeds meer weerzin werk en steeds in conflict ben met mijzelf en waarschijnlijk vandaag of morgen het bijltje erbij neergooi wat betreft mijn werk! Ik zal niet de eerste en enige zijn wat dat betreft.

Nogmaals waarom mijn mail? Omdat ik hoop, echt hoop dat jij iemand vindt binnen jeugdzorg die dit soort wantoestanden naar buiten durft te brengen, zodat de hele jeugdzorg wel op de schop moet gaan en zodat mensen als ik weer met een voldaan gevoel aan het werk gaan. Ben alleen bang dat het valse hoop is en ik zal moeten uitkijken naar ander werk. (Helemaal nu de gemeentes het over gaan nemen. Dan wordt het nog erger).

Ik hoop dat je wat aan mijn mail hebt, ik zal je blijven volgen en je woord doorgeven aan mensen om me heen. Mijn dank daarvoor.

Met vriendelijke groet,

……………………………..

*Update* Authentieke email

Om de authenticiteit van de email aan te tonen, plaats ik hier de email. Natuurlijk heb ik de contactgegevens weg gehaald. Flauwe grappen van “trollen sites”  die doen alsof zij achter de email zitten worden dus niet gewaardeerd (Let op de bewust aangebrachte tekstuele verschillen zoals bijv. de briefaanhef). Klik op de email om te vergroten.

origineel_jeugdzorg_email

468 ad

9 Comments

 1. Triest is het om dit te lezen ,de waarde van een kind in euro,s uitgedrukt.
  Ditzelfde gebeurt ook in instellingen met geriatrische zorg waar een van mijn ouders verblijft ,veel geld komt er binnen en de zorg is van een bedenkelijk nivo met piepjonge mensen die dementenzorg een nieuwe dimensie geven.
  Een uitspraak van een van hen;,, Ik wist niet dat er verschillende soorten dementie zijn ,ik dacht dat er maar een was,,,
  Familie moet steeds meer bijspringen wbt de basiszorg want ze hebben geen tijd.
  Puur geld verdienen en met zo min mogelijk middelen en personeel maximaal het budget innen.zo zie ik dat.
  Ze weten dat thuis verzorgen niet uit te voeren is en daarom komen ze er mee weg.
  Als je klaagt dreigen ze bedekt met een bezoekbeperking dus je zit altijd in tweestrijd.
  Hude voor bovenstaande klokkenluider.
  BJZ voor al uw kinderleed!!

 2. Nog een PS op bovenstaande reactie, er wordt altijd geflipt over de verkoop van zgn plofkippen, in de zorg is het fenomeen plofluiers, loodzware verzadigde inco,s door te lang uitstellen verschonen, er zou een limiet zijn aan het aantal verschoningen per dag!!
  Ze donderen de luiers op de vloer het geluid is een harde plof vandaar de naam plofluier .
  Deprimerend dat dit anno 2013 aan de orde is.
  Ga zo door Rutte lachebek,dit is nederland, een totaal ontspoord land verziekt door corruptie,pedofiele ,,hoogwaardigheidsbekleders,, die met angst en terreur regeren!!

 3. Zo ver ik het weet is momenteel iedere opleiding 100% vol uitgemanipuleerd. Als “ze” zien dat hij of zij heel moeilijk of niet te manipuleren is, komt er nog geeneens meer door. Alle systemen zullen aangepakt moeten worden en naar een neutrale opleiding moeten gaan. Maar dat komt de NWO natuurlijk niet uit. Het zijn degenen die de systemen in handen hebben, die bepalen wat je leert en niet leert. Dus ………………….

 4. In China werd vroeger(tegenwoordig ook niet meer) een dokter betaald naar het aantal gezonde mensen dat hij onder zijn hoede had. Zodra er een ziek werd, werd ook zijn ‘salaris’ navenant gekort.

  Kortom dit toepassende op de Jeugdterreur Jeugdzorg dien je de medewerkers te betalen omgekeerd evenredig met het aantal UHP(uit huis plaatsingen). Bij elke UHP korting op hun budget dus!
  Idem op andere activiteiten die ervoor moeten zorgen dat het gezin zoveel mogelijk intact blijft.
  Dit zou ook moeten gelden voor andere zorg zaken, zoals de ouderenzorg, de gehandicaptenzorg etc. in Nederland.

  Natuurlijk is de huidige situatie er een die in stand wordt gehouden door onze perfide perverse en pedofile regerende zooitje hebzuchtige criminelen.
  Jeugdzorg vormt zo een zekere voedingsbodem en productieterrein van te misbruiken kinderen voor hun satanisch seksuele rituelen(SSR)!!!

  Helaas dat we dat moeten constateren, maar het is zo en helaas zul je nooit daar wat in de MSM(tv, krant) van horen om dat die volledig in handen zijn en door hen aangestuurd worden.

  Wat kunnen wij (wat kunt u) wel doen? Voorlopig is het krachtigste middel de openbaarheid, het licht. Dus aan anderen, aan iedereen doorvertellen, uitleggen, voorbeelden geven en de puzzelstukjes aan elkaar leren passen/lijnen doortrekken.

  p.s. en onderdruk uw woede bij het doorvertellen en uitleggen evenals ik nu probeer te doen.

 5. Nogmaals (het is maar een voorbeeld : de jeugdzorg nml):

  De mensen (de goed dan) in de zorg dienen ook in vast dienstverband met een vast salaris betaald te worden ongeacht of ze nu per jaar 1 UHP of 1000 UHP’s moeten doen!

 6. Ik zou ontslag nemen. redenen genoeg.
  Verschrikkelijk dat iedereen alleen maar aan geld denkt, daarom is het nu zo’n zooitje op de wereld en loopt demmink gewoon los en kan de pedomaffia gewoon blijven bestaan.
  Die mensen die gaan pas hun…. mond opentrekken als ze ontslag krijgen.
  Ik kom liever van 8 euro per dag rond dan dat ik een goed salaris krijg maar wel voor de kinderroofmaffia of andere criminelen werk.
  is allemaal een kwestie van moraal en gezond verstand lijkt mij.

 7. @Martin

  “trollen sites”

  Ja, ik heb het gelezen.”Een ezel die zich twee keer aan dezelfde steen…enz”.

  Ik heb nog twee leuke mededelingen voor de trollen;

  http://www.veteranstoday.com/2013/07/14/whatabout7/

  http://www.thelibertybeacon.com/2013/07/12/cdc-admits-as-many-as-30-million-americans-could-be-at-risk-for-cancer-due-to-polio-vaccine/

  Bedankt voor de update.

 8. Ik denk: waarom anoniem en waarom met zoveel ervaring zelf geen klokkenluider zijn terwijl i.v.m. weerzin om te werken, in conflict zijn met zichzelf, dus schuldgevoelens hebben in kader van dat middels o.a. misleiding, leugens en valse rapportages situaties zwaar uitgebuit en onschuldige mensen sowieso geestelijk mishandeld worden, waarom moet iemand anders klokkenluider zijn terwijl iemand zelf blijkbaar alle redenen heeft om klokkenluider te zijn, om door te kunnen werken bij n instelling waarvan bekend is dat daar de oorzaak ligt van enorm leed dat veel onschuldige mensen is aangedaan, daar weigert iemand die geen parasiet en zich bewust van de situatie is toch aan mee te werken? Ik wel iig dus vraag mezelf af of het zeg maar goede inkomen dus geld de reden is om er toch nog maar te blijven werken dus mee te helpen aan zeg maar giga wangedrag dat maar als doel heeft zoveel mogelijk geld, over de rug van gezond handelende dus liefdevolle onschuldige mensen, te genereren?? Kan me voorstellen dat n bepaald inkomen nodig is om bv vaste lasten te kunnen betalen, heb wat dat betreft hetzelfde doorstaan dus ff getwijfeld omdat financieel n flinke stap teruggezet moet worden dat weer allerlei gevolgen heeft zoals kleiner moeten gaan wonen en minder luxe te moeten leven, maar het welzijn van jezelf en/of iemand anders beschermen is echt veel meer waard hoor, dus ook al kan ik sinds n aantal jaren enorm balen omdat ik maandelijks geeneens alle vaste lasten kan betalen, ik heb geen seconde spijt van de keuze om het welzijn van zowel mezelf als elk onschuldig mens op de 1e plaats te houden en ook ik ben sindsdien n klokkenluider in de zin van zoveel en zo gedetailleerd mogelijk vertellen wat parasieten doen en hoe ze het doen, zijn parasieten geenszins blij mee mja, ze houden ook geen rekening met het welzijn en de welvaart van iemand anders dus waarom ik dan wel met die van hun terwijl ze toch doorgaan met parasiteren, ik ben dus klaar ermee en doe wat in mijn vermogen ligt om parasieten te ondermijnen en waar mogelijk uit te sluiten dus ben dan ook gescheiden haha en ook al heb ik n diploma gehaald om mensen middels reguliere hulpverlening te kunnen helpen, sinds dmv eigen erg nare ervaringen dus weten hoe o.a. hulpverleners van instanties maar ook advocaten en zelfs rechters door regel en wetgeving tgv parasieten moeten werken, weiger ik resoluut om in de reguliere hulpverlening te werken, ik vind het gewoon teveel gevraagd om in principe alleen maar iets te drinken en n tissue om tranen te drogen te kunnen aanbieden en mezelf keer op keer achter regel en wetgeving te verbergen dus te zeggen dat ik er niks aan kan doen omdat ik door mijn werk gebonden ben aan regel en wetgeving toepassen terwijl ik weet dat het leven van onschuldige mensen d.m.v. diezelfde regel en wetgeving willens en wetens min of meer naar de klote geholpen wordt, daar verleen ik dus welbewust geen medewerking aan ღ

 9. Hallo allemaal. Ik ben op dit moment voorzitter van de Cliëntenraad Bureau Jeugdzorg Haaglanden- Zuid holland (onafhankelijk advies orgaan) en op zoek naar (oud) cliënten en ook jongeren van Bureau Jeugdzorg (BJZ) die hun ervaringen willen delen, zowel positief als negatief. Ik zelf ben een onderzoek gestart om inzicht te krijgen naar de klanttevredenheid onder cliënten en deze in kaart te brengen. De nieuw gestarte Cliëntenraad wil een duidelijke stem hebben in het beleid wat BJZ voert. Onze insteek is dat BJZ moet gaan samenwerken, ouders en kinderen als volwaardig gaan zien en niet tegenwerken. Het is hoog nodig dat daar verandering in gaat optreden. Kind en ouder voorop. Wij zullen dan namens alle ouders en jongeren de directie van Jeugdzorg van advies gaan voorzien.
  Ook met (oud) medewerkers die hun ervaringen willen delen (dmv casus) willen wij in contact komen. Meld u aan via http://[email protected] (anonimiteit verzekerd). Deel dit met iedereen die iets zou kunnen bijdragen.

  mvgr Rene Bommele

Trackbacks/Pingbacks

 1. Jeugdzorg medewerker over de jeugdzorg beerput | -Dutch [email protected] Nieuws Blog- - […] Het woord ‘Jeugdzorg’ heeft iets uitermate positiefs in zich. Het woord wekt de indruk dat alles draait om de…
GOOGLE ADVERTENTIE

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Close