Pages Navigation Menu

Question authority Think for yourself

GOOGLE ADVERTENTIE

Lodewijk Asscher voorziet baanloze toekomst door overname werk robot

Lodewijk Asscher voorziet baanloze toekomst door overname werk robot

Gister was uitgebreid in het nieuws dat Lodewijk Asscher een duidelijke visie heeft over zijn baan als minister. In feite wordt de gehele ministersploeg overbodig door de ontwikkelingen op het gebied van robotica. Dit blijkt uit een recent rapport van Technische Universiteit Delft. Robots zouden toegankelijker, goedkoper en betrouwbaarder zijn. Ook zijn ze sneller en werken ze 24 uur per dag door. Natuurlijk voorziet Asscher vooral eerst zijn eigen functie als overbodig, omdat de kunstmatige intelligentie volgens het rapport van de TU Delft al op een dusdanig niveau zit, dat het denkvermogen van een minister geëvenaard of zelfs al gepasseerd is. In feite waren ministers natuurlijk al jaren robots die de instructies van hogerhand als marionetten opvolgden, maar ze hadden hun beperkingen. Een robot zal wellicht iets minder vaak geneigd zijn te liegen, maar daarvoor zal een kleine softwarematige aanpassing toereikend zijn. Vandaag introduceerde Asscher een proefmodel van zijn opvolger aan de Tweede Kamer. Deze werd eerst met enige scepsis ontvangen, omdat de overige ministers en Kamerleden zich enigszins bedreigd voelden in hun positie. Toen echter duidelijk werd gemaakt dat iedereen een wachtregeling tot aan zijn/haar zevenenzestigste zou krijgen, nam het enthousiasme zienderogen toe. Hieronder ziet u de uitgelekte foto.

Asscher_vervanger

Bron linkvermeldingen: nu.nl

468 ad

27 Comments

 1. kunnen we dan ook eindelijk gewoon het basis inkomen invoeren aangezien geld toch uit het niets getoverd word. De nederlandse regering van de bataafse republiek kan gewoon zelf rentevrij geld uitgeven. Niets geen staatschuld meer om de elite te onderhouden.

  • Eén van m’n grootste kritiekpunten op de EU(RO), aangezien soevereine landen in Europa voorheen inderdaad over die geldvoorziening zelf beschikte, maar nu oliedom uit handen heeft gegeven aan de witte boordcriminelen bij de Europese Centrale Bank. De ECB is niets anders dan de fuçking ‘Federal’ Reserve Bank v2.0.

   Let me issue and control a nation’s money and I care not who writes the laws. –Mayer Amschel Rothschild (1744-1812), founder of the House of Rothschild.

   Op zich wel ironisch dat wijlen Wim Duisenberg, de eerste voorzitter van de ECB na zijn invloedrijke posities bij de DNB en het IMF, uitgerekend getrouwd was met Gretta Nieuwenhuizen die met haar anti-Israël opvattingen schuldig was bevonden aan antisemitisme.

   He who controls the past controls the future. He who controls the present controls the past. –George Orwell, 1984

 2. Het hele paradigma(standaard idee/voorbeeld) van een toekomst zonder menselijke interactie in de vorm van werk of werk dat overgenomen wordt door robots getuigt van een ongelofelijk perfide amorele of nog beter immorele visie op wat een mens is en wat menselijke waardigheid is.

  Als je de gedachtgang van een totale robotisering doortrekt namelijk, kun je eigenlijk de mens zelf opheffen ofwel de mens als overbodig zien.
  Echter ook een wereld waarin robots werken, elkaar groeten op (de robot)straat, eten (=energie electr olie kernenergie) voor elkaar maken elkaar onderhouden en repareren(robotziekenhuis) is totaal doelloos en zinloos.
  Het beste is dan een wereld waarin de mens EN de robot NIET meer bestaat, maar of zo’n wereld zin heeft?
  U mag zelf het antwoord geven.

 3. Waar het juist om gaat is de mens een zinvol bestaan te geven. Dit kan best zo zijn met enige hulp van robots ok, maar de mensen moeten ALLEMAAL het recht op inkomen, werk en vrije tijd hebben zonder als SLAVEN hiervoor te ploeteren om een wangedrocht van psychopatische PARASIETEN in leven te houden. Ook deze zullen moeten werken.

  En is er X hoeveelheid werk en X+N hoeveelheid mensen OK, dan gaan die X+N mensen allemaal minder werken, desnoods 3 uur per dag of 3 dagen in de week, ok 1 dag ook goed haha. Dat is allemaal te realiseren en te regelen, mits de mensen dat zien en willen en zich niet door deze parasieten laten leiden etc.

 4. Het is een valse droom die robots , robots moeten ook onderhouden worden , geupdate , gerepareerd en hoeveel moet er worden weggegooid door productie fouten en wat mag een robot wel kosten [[ het totaal plaatje ]].
  ik zeg maar zo ,Computer says NO !

 5. Indien energie onuitputtelijk en vrij wordt geleverd, houdt niets ons tegen om nagenoeg alles te automatiseren, wat is er mis met de hele dag op cruiseships hangen en je laten verwennen door robots?
  Zoals het nu gaat is dat iemand een fabriek neerzet, personeel groeit met de fabriek mee, maakt winst, gaat automatiseren maakt veel meer winst, automatiseert verder, ontslaat mensen, maakt nog meer winst, de ontslagen mensen drukken op de maatschappij en dat gaat zo door. De rijken worden rijker, dat moet eens afgelopen zijn. Dat is smerig kapitalisme (in tegenstelling tot goed kapitalisme)

  • Eens, wat wel zou helpen is als mensen het significante verschil inzien tussen enerzijds ‘n job/baan en anderzijds (levens)werk.

   Denk bij levenswerk aan werkzaamheden waar een mens met passie en plezier zijn of haar tijd aan -wil- besteden. Bijvoorbeeld onderzoeken en ontdekken, kunst maken en bewonderen, waardevolle lessen volgen en delen, filosoferen, schrijven, lezen, uitvinden, ontspannen en genieten van en met liefde. Zaken waarbij mechanica, robotica en technologie hooguit hulpmiddelen zijn ter ondersteuning die de menselijke capaciteiten nooit kan vervangen: to think.

   Versta onder ‘n job of arbeidsbaantje aan inspanningen waar een mens vindt nu nog tijd en energie in te -moeten- steken, maar robots veel efficiënter kunnen werken. Bijvoorbeeld lopende band fabrieksarbeid, schoonmaak, assemblage en nagenoeg alles wat repetitief volgens een standaard proces verloopt. Prima vervangbaar door precies dat: ‘n ding.

   Je kunt mij immers niet wijsmaken dat iemand liever zelf een bezem beetpakt dan een robot programmeert die voor je stofzuigt. Zeker weten dat zo’n ding netter schoonmaakt dan ik met de franse slag 😉 We rekenen toch ook liever zaken sneller en makkelijker uit met computers dan op onze vingers of met ouderwetse telramen.

   Ik zou alleen niet dag in, dag uit op een cruiseschip willen hangen. Mijn leven wil ik wel een diepere betekenis geven. Mijn kinderen zelf opvoeden en zien opgroeien. Mijn tijd besteden aan (inter-)persoonlijke ontwikkeling in plaats van mijn energie moeten laten inpikken door monarchen via proxy (=Belastingdienst).

   Hoe langer ik denk aan het verneukeratieve geldscheppingsproces met rente en te innen belastingen, hoe zotter de wereld eruitziet die ze ons vals voorspiegelen.

   Henry Ford had grotendeels gelijk:

   It is well enough that people of the nation do not understand our banking and monetary system, for if they did, I believe there would be a revolution before tomorrow morning.

   Alleen de eerste drie woorden had hij weg moeten laten, want deze duistere illusie die de elite instandhouden duurt nu al meer dan genoeg; it’s prime time for revolution!

   • @Sablo 🙂 Soms is een bezem hanteren helemaal niet zo slecht. Beetje lichaams beweging, wat buitenlucht, zien dat iets opgeruimd wordt, kleine beestjes die wegspringen, plotseling zie je langs de rand van je straatje een eenzame klaproos…etc.

    Maar helemaal gelijk dat het vooral gaat om onbegrip van mensen in zake ons systeem, de matrix waar we al deep down, tot onze nek in zitten.

    Maar zie maar eens dat deel van de bevolking dat dat andere deel uitbuit, of zich net iets beter voelt of een net iets grotere auto, tv, vakantie etc. wil hebben maar eens bij te brengen dat het om ONS ALLER belang *) gaat en niet van hen alleen, om niet te spreken van deze reuzeparasieten, ook wel koninklijke constuCriminele bananen monarchie geheten!

    *) Ons aller belang , omdat uiteindelijk hun kinderen of kleinkinderen met onze kinderen en kleinkinderen spelen of zullen spelen.

   • Hi @Schnijder, volledig met jou eens.

    Natuurlijk was de bezem slechts een voorbeeld, het kan zeker geen kwaad om onze handen vuil te maken om de shitzooi van onszelf en/of anderen op te ruimen.

    Zet desnoods een modern woon/werk-community op waar bewoners met z’n allen taken verdelen om bijv. nabijgelegen land te ontplooien en wateren te zuiveren. Geen hypotheek of huur, de ene groep kookt, een andere onderzoekt en innoveert en roterende groepen die de boel vrijmaakt van rotzooi. Niets monetair stelsel en kapitalisme, puur moderne samenlevingsvorm waar mensen vrij leven zonder het gedoe van kosten en belastingen.

    Soort utopia, maar dan wetenschappelijk zonder camera’s en drama driehoeken 😉

  • @Robert – Dat Utopie verhaal van Zeitgeist (uiteindelijk)…bedoel je dat?

   • Hi @Erick S,

    Of Robert met dat Utopie verhaal Zeitgeist bedoelde, weet ik natuurlijk niet, maar met mijn ‘soort utopia’ denk ik inderdaad aan de Zeitgeist movement en documentaire(s) waarin Jacques Fresco vertelt over zijn Venus Project en geniale ideeën.

   • @Sablo – Die hele Zeitgeist Movement is toch 1 grote farce gebleken? Maar buiten dat…de beelden die leuk werden geschetst door ‘dat mannetje met dat baardje’ zijn natuurlijk onmogelijk zoals alles nu in elkaar steekt.

    Dat kan alleen als je de huidige situatie ‘afbreekt’ en geheel opnieuw begint. Zoals toendertijd ook door ‘dat mannetje met dat baardje’ werd uitgelegd.

    Hey…nu valt het ineens het 20 eurocent muntje!

    Oorlogen, Ebola, armoede…ze zijn druk bezig met de uitvoering van het Venus Project! Een schone lei.

    Was/is de Zeitgeist Movement niet een verkapte vorm van de NWO…gewoon effies wat flitsender verpakt? In alles dat ik hier over heb gelezen en gezien betreft het mijns inziens een soort van Ubermensch-achtig geheel…maar ja, wie ben ik?

    Net als in de film ‘The Island’…maar dan leven de ‘echte mensen’ zoals de klonen in deze film (op een cruiseschip?).

    Lijkt dat je wat?

    En wat is ‘het nut van een individu’ als deze alleen maar op het dek van een cruiseschip ligt te zonnen tussen robots die hem op zijn wenken bedienen? Hoe voelt een mens zich ‘na 20 of 30 jaar zonnen op een dek van een cruiseschip’? Ik denk als een uitgeputte bejaarde. Zie je het voor je? De nutteloosheid.

    Momenteel krijgen mensen tenminste nog of hebben mensen nog het gevoel dat zij 1 of ander nut hebben of moeten nastreven omdat zij ‘een functie’ hebben in de maatschappij.

    En of dit nu komt doordat we zo zijn gecondioneerd of omdat men zich nu eenmaal ‘echt’ graag nuttig voelt weet ik niet. Maar na 1 a 2 weken ‘strand’ verveel ik me al dood…kun je nagaan na ‘2 jaar op een cruiseschip’.

    …ik weet helaas ook dat veel mensen geen baan hebben en dat dit steeds erger zal worden (door automatisering die wordt verheerlijkt door dingen als ‘The Venus Project’!)..maar dat is/was het raamwerk waarin wij tot op heden bewegen.

    Een switch van ‘huidigige situatie’ naar een situatie zoals ‘The Venus Project’ is gezien de ongelijke verdeeldheid wereldwijd slechts een natte droom…en geef nu toe…geheel onrealistisch…om mis ik iets?

   • Hi @Erick S,

    Geen idee wat ervan de Zeitgeist Movement terecht is gekomen. De film sprak mij in ieder geval aan vanwege het revolutionaire karakter en aan de kaak stellen van het corrupte monetaire stelsel.

    Je vraagt me toe te geven dat zo’n switch slechts een natte, onrealistische droom is. Ik wil best toegeven dat het een aardige natte droom is en de weg daarnaar toe geen walk in the park is, maar niets is in mijn ogen onrealistisch, immers:

    Als 1% in staat is om de rest van de wereld te onderwerpen aan slavernij, onderdrukking en corrupte systemen dan lijkt mij andersom nog veel realistischer dat 99% prima in staat is om die elitaire 1% voor eens en altijd uit ons systeem te werken.

    Zelfs met een kritische massa vanaf 10% lukt dit al, mja dat zijn nog steeds ~700 miljoen wereldburgers. Dat zouden we net redden met de VS en EU maar we weten dat die helaas nog volop in de pocket van de foute NWO zitten.

    En ja de nutteloosheid van continu op een cruiseschip rondhangen zie ik ook voor me, alleen slingerde Robert dit scenario aan, niet ik 😉

    Ik blijf bij mijn standpunt dat er minimaal twee NWO-stromingen zijn: [1] de huidige en opkomende elite voor centrale macht en totale onderdrukking [2] vrijheidsstrijders tégen die elitaire heersers

    Ook bij m’n opvatting dat het jammer is dat de Illuminati over de afgelopen eeuwen zo besmeurd en geïnfiltreerd is geraakt. Noem me naïef, maar volgens mij strijdt de kern van hen onder NWO #2 tegen de elitaire NWO #1.

    Mja, geef het beestje ‘n naam. Deze strijd betekent simpelweg veel contra-spionage met (drie-vier)dubbele spionnen. Wie weet onder welke geheimzinnige groepering we opereren zonder dat we er erg in hebben in the Game of Life 😉

 6. off topic maar wel heel actueel

  anyone care to comment???

  de jongens en meisjes uit het AIVD Cafe misschien want die hebben vast toegang tot betere informatie dan dit wereld wijde militaire magazine

  http://www.veteranstoday.com/2014/07/19/alien-agenda-v-world-zionists-play-russian-roulette-with-alien-ets/

  http://www.veteranstoday.com/2014/09/30/alien-agenda-vi-the-worm-has-turned/

  altijd fijn om te weten waar je paycheck vandaan komt. vooral ook voor je kinderen

 7. Wel opmerkelijk, deze timing trouwens, net nu de overheid 100.000 of zo banen uit het niets moet gaan creëren. Wordt hier een excuus voorgebakken?
  Of gaan ze de regeltjes om werklozen te tellen gewoon aanpassen?(zoals met BNP waar het hoerenlopen van de politici nu ook deel uitmaakt van de omzet) tip: alleen die mensen tellen die een uitkering hebben en dan de uitkeringsduur verkorten,ziet het er net zo goed uit als in het gidsland het mooie prachtige VS waar ook zo’n gave demoncratie heerst

 8. Dit is echt te dom voor woorden… Dat computers het niveau van inteligentie van een minister evenaren geloof ik best.Zeker van Asscher.
  Maar een computer kan alleen maar rekenen… Hij voelt niet. Het is alleen een rekencentrum . Kunstmatige intelligentie is vooralsnog imitatie.
  Dus een computer of robot die intelligenter is dan een gewoon normaal gezond mens is vooralsnog een illusie.
  Ministers is een ander verhaal… Die zijn vaak ook “kunstmatig” intelligent.

 9. een robot kan wel slimmer zijn dan een mens ,maar de mens zal altijd slimmer zijn

 10. Hoe intelligent je een robot ook maakt, emoties ontbreken. Zelfs als
  emoties worden geprogrammeerd gebruikt een robot deze niet op de juiste manier. Voor het goed regeren van een land is emphatisch vermogen onmisbaar. Zitten we wellicht al in de overgangsfase ? Dhr. Asscher en consorten ontbreekt het namelijk ook aan emphatisch vermogen. Ze kijken enkel naar de cijfertjes, niet naar de narigheid die ze veroorzaken. Het betere hak- en snijwerk om de begroting sluitend te krijgen kan een robot inderdaad vele malen efficiënter.

 11. Ha! Hoe kunstmatig “intelligent” moet een machine zijn om een politicus te kunnen vervangen???

  Mijn oude rekenmachientje op zonnecellen is daarvoor al goed genoeg, is stukken “intelligenter” dan dat regeringstuig!

  En dat automatisering mensen effectief kan vervangen, daar is geen twijfel aan (Venus Project / Zeitgeist) en dat zou de mensen juist meer tijd geven om zich bezig te kunnen houden met echt creatieve en nuttige bezigheden!

  Technologie an sich is niet evil, hangt alleen af wie die technologie toepast en met welk doel… Technologie in de handen van kwaadwillend tuig is bad news. Dus voorlopig geldt nog: robotisering = meer werkeloosheid…

 12. En als ze eenmaal geautomatiseerd zijn hebben ze de mensen niet meer nodig en kunnen ze zich volledig op hun eigen soort gaan richten en zal de mens vernietigd worden

 13. Dit verhaal klinkt als: een koetsier in 1466 vertellen dat hij binnenkort kan opdoeken omdat de trein, auto en vliegtuig aan staan te komen.

  AI ….Bestaat nog niet. Alle machines zijn nog input afhankelijk.

  • Vergis je niet. Men is verder dan wij denken. Achter het pushen van de robotica schuilt de transhumanistiche agenda. Mensen zijn totaal naïef waar het gaat om de technologische stand van zaken achter de schermen. Ik merk op dat zelfs de lezers hier dat zijn ondanks meerdere artikelen over het transhumanisme van mijn hand. In die zin heeft Lodewijk Asscher een mooie test uitgevoerd. Er wordt nog smakelijk om gelachen.

  • @Scalple – Maar…de vergelijking gaat toch niet echt op? ‘Een koetsier’…vervangen door ‘een machinist’…so what? Dat lijkt mij voor iedereen beter geweest. Dat is zeg maar ‘ontwikkeling’, vooruitgang.

   Maar…

   We hebben het nu over vervangen van ‘de mens’, niet een beroep of ambacht hier en daar.

   Als dit soort ideeen normaal gevonden (gaan) worden dan lijkt het mij ook redelijk eenvoudig om de wereldbevolking te chippen. Tsja…anders kun je natuurlijk niet communiceren met de robots die je op je wenken bedienen.

  • Dat is anders , het is het paard vertellen dat hij naar de slachtbank gaat omdat zijn koetsier binnenkort een auto koopt en met de techniek van zelf rijdende auto,s kan je zo ook tegen de koetsier zeggen dat hij naar de slachtbank kan want hij wordt ook overbodig .

   • @trebor2110 – Maar…dat het paard gespaard wordt is toch niet erg? Die hebben geen ‘werklozen’ 🙂

    Zogenaamd innovatieve ideeën als ‘The Venus Project’ zijn best creepy. Als Google dergelijke ideeen verspreid (om maar iets groots en technisch te noemen) dan is het eng en moeten we oppassen niet teveel op te gaan in de prietpraat die leid tot een ‘totaly enslaved chipped humanity’…maar als een organisatie als ‘The Venus Project’ het presenteert met leuke 3D-modellen is het fantastisch.

    Werkelijk?

    Het idee dat ‘alles’ in deze perfecte wereld de kleur ‘wit’ heeft stond mij trouwens ook meteen al tegen 🙂

    Ik ben echt de laatste die concrete oplossingen heeft, ik probeer echter wel zo veel mogelijk realistisch te blijven.

 14. Als deze visie inderdaad werkelijkheid wordt, zijn er over 30 jaar 3 miljoen slaven in NL teveel. De illusie die sommigen hebben dat de overheid die wel zal pamperen deel ik niet. Zij zijn in de ogen van de overheid niet meer nuttig. Vraag rest dan hoe zal de menselijke populatie verminderd worden.

 15. Hahaha ik voorzie een Asscher loze toekomst. These is “we hebben een Asscher”, Antithese is een wereld ZONDER Asscher, synthese is een Asscher in 2en gedeeld (kop eraf (guillotine)). Pak ze op hun eigen Hegeliaanse wijze!!!

GOOGLE ADVERTENTIE

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Close