Pages Navigation Menu

Question authority Think for yourself

GOOGLE ADVERTENTIE

Rosetta, ruimtelander Philae en de komeet 67P/Churyumov-Gerasimenko

Rosetta, ruimtelander Philae en de komeet 67P/Churyumov-Gerasimenko

Ruimtevaartuig Rosetta zal vandaag haar ruimtelander Philae op komeet 67P/Churyumov-Gerasimenko laten landen. Kometen staan erom bekend dat ze een soort staart achter zich slepen wanneer ze door sterrenkijkers waargenomen worden. De officiële lezing is altijd geweest dat dit komt doordat kometen grotendeels uit ijs bestaan en door opwarming van de zon een soort waterdamp staart achter zich aandragen. In de Main Stream Media hoor je ook dat men onderzoek wil doen naar de komeet 67P, omdat men wil achterhalen waar al het water op aarde vandaan komt. In 1950 kwam astronoom Fred Whipple met een theorie die de titel ‘de vuile sneeuwbal hypothese‘ kreeg. Kometen zouden voornamelijk bestaan uit bevroren gassen en dampen van water, koolmonoxide, en CO2 vermengd met oerstof van het ontstaan van het zonnestelsel. Omdat kometen echter steeds de zon passeren, moest een dilemma worden opgelost. Als een komeet immers verdampt door de hitte van de zon, zou de komeet dus bij iedere passage langs de zon in afmeting moeten slinken. Dat is niet het geval en dus kwam de Nederlandse astronoom Jan Oort met een nieuwe theorie. Hij bedacht dat er op een afstand 1000x zo ver als de afstand van Pluto tot de zon een soort ijzige omgeving moest bestaan waar zich grote ijsklompen zouden bevinden. Het water op aarde moet toch ergens vandaan komen is het niet? Jan Oort bedacht de theorie dat na miljoenen jaren een zo’n ijsklomp kon worden weg getrokken uit deze ijsgordel en zo in een baan om de zon kon worden gebracht. Nog steeds wordt daarmee echter niet verklaard hoe kometen miljoenen jaren kunnen bestaan en nooit volledig verdampt zijn. Hun staart zou immers uit damp bestaan, dus dan moet dat toch een keer op raken. Die vraag ligt waarschijnlijk ten grondslag aan het feit dat men nu zoveel moeite doet om deze komeet te onderzoeken.

Uit de eerste beelden van de komeet zien we echter dat er weinig ijs zichtbaar is op de komeet. Youtuber DAHBOO77 komt nog met een andere opmerkelijke constatering. Er zou een geluidspuls van de komeet af komen die in de Main Stream Media nergens wordt genoemd. Klik op deze link om dit te beluisteren. Waar dit opmerkelijke verschijnsel vandaan komt en of dit een extra reden was om de komeet te onderzoeken is natuurlijk gissen. Wel zal de theorie van Jan Oort er mee te maken hebben. De belangrijkste constatering is echter dat de komeet op het oog vooral op een behoorlijk solide rotsblok lijkt.

Kijkt u naar onderstaande documentaire van het Thunderbolt Project, dan ontdekt u dat er waarschijnlijk nog een andere reden is om de komeet te onderzoeken. De theorie van het Thunderbolt Project zet namelijk de gehele wetenschap op zijn kop. Zij gaan uit van een elektrische ontlading tussen planeten onderling. Volgens hun theorie – die ze uitvoerig wetenschappelijk onderbouwen – zou de elektrische ontlading tussen planeten een plasmabrander effect hebben op het oppervlakte van planeten. Via laboratoriumproeven laten ze zien dat de diepe groeven die op het oppervlakte van Mars waargenomen kunnen worden dezelfde geometrie vertonen als een plasmabrander op een stalen bol. In hun theorie zijn kometen dus geen klompen bevroren gas en oerstof, maar zijn kometen brokstukken van planeten die zijn ontstaan na elektrische ontlading tussen deze twee planeten. Met deze theorie wordt meteen de Saturnus-aanbidding die we wereldwijd in alle religies waarnemen verklaard, omdat deze theorie uitgaat van planetaire verschuivingen en een oorspronkelijke planetaire opstelling waarbij Saturnus de centrale zon vormde. In deze nieuwe theorie wordt de zichtbare staart achter de komeet dan ook niet veroorzaakt door waterdamp, maar door elektrische ontlading tussen de zon en de komeet.

De vraag is dus of ESA haar bevindingen in alle eerlijkheid naar buiten zal brengen en of deze de degelijk onderbouwde theorie van het Thunderbolt Project zullen bevestigen of dat de oude niet waterdichte theorieën van Fred Whipple en Jan Oort het zullen overleven.

Bekijk alle episodes van ‘Symbols of an Alien Sky’ onder deze link of bekijk deze presentatie.

468 ad

21 Comments

 1. over het Secret space program.

  recall interview met captain mark richards die al dertig jaar gevangen zit vanwege zijn klokkeluiden over deelname aan secret space programms en zijn tour of duty’s op mars en de maan.

  http://youtu.be/R3jpb7LITxQ

 2. Voorspelling (11:00 uur): de Philae-lander zal een enorme elektrische ontlading ondervinden bij het benaderen van de komeet en er zal een enorme flits waargenomen worden. Mogelijk zal alle communicatie en alle elektronica verstoord worden.

  • Rond 17:05 uur NL tijd is de Philae lander volgens de MSM op de komeet geland, maar in tegenstelling tot wat men beweert – namelijk dat dit nooit eerder gedaan is – is dat wel degelijk eerder gedaan door NASA toen trad er een enorme elektrische ontlading op (zie de docu in mijn artikel vanaf ongeveer de 30e minuut). De kans is groot dat dit ook nu gebeurd is. Dat wil niet zeggen dat de lander beschadigd is. Een ontlading hoeft niet per definitie de elektronica te beschadigen. Ook de zonde van NASA werkte gewoon nog na de waargenomen flits. Slechts een tijdelijke black-out is het gevolg.

  • De officiële lezing is nu dat Philae mogelijk op zijn kop licht….

   [citaat] “Door problemen met het afvuren van de harpoenen die Philae hadden moeten vastklinken aan komeet 67P/C is het mogelijk dat de lander is afgeketst en weer ondersteboven is neergekomen. Dat zei Stephan Ulamec, die verantwoordelijk is voor de landing. Hoewel Ulamec benadrukte dat er onvoldoende data beschikbaar is om met zekerheid iets te kunnen zeggen, staat de sonde mogelijk niet meer op zijn poten. . ‘De kans bestaat dat we vandaag niet één, maar twee keer op een komeet zijn geland.’

   De sonde is wel data blijven versturen. Op dit moment is de verbinding met Philae verbroken, maar dat komt mogelijk doordat Rosetta – die als signaalversterker dient – achter de horizon van de komeet is verdwenen. Morgenochtend is het contact als het goed is weer hersteld.”

   http://www.volkskrant.nl/…/live-sonde-philae-op-weg…/

  • Als je een harpoen afstuurt op iets waarvan je denkt dat het een sneeuwbal van oerstof en bevroren gassen en waterdamp is en het blijkt een massief stuk rots te zijn, moet je toch gaan twijfelen aan de officiële theorie over wat kometen zijn. Dit is feitelijk allang aangetoond door het Thunderbold Project van David Talbott, maar men moet de mediashow wel even voortzetten voor de bune.

 3. Bij het ontstaan van ons zonnestelsel en bij het ontstaan van de meeste planetenstelsels bij sterren worden zo enorme massa’s (miljarden, ja triljarden tonnen) materiaal van oerstof dat al eerder in sterren is ontstaan(verbranding waterstof tot Helium, vervolgens alle andere elementen O2,N,C …etc. t/m radioact elementen als U en Pu) die vervolgens uit elkaar knallen(novae en supernovae) door de zwaartekracht ingevangen dat er planeten en manen ontstaan waar alles al inzit, dus ook water(H2O). Dat overigens pas later bij afkoelen van deze planeten ontstaat.

  Alles = al OVeral.
  Zo boven, zo beneden zeiden de “Ouden” al, …… dus…. 🙂

  concl water komt helemaal niet van kometen, water is en was eral.
  Kometen zijn restanten van sterre- en planetenvorming een zeer heftig kosmisch proces dat overal in het Heelal plaatsvond en nog steeds plaatsvindt!

  • Bekijk de docu’s ‘Symbols of an Alian Sky’. Het levert onomstotelijk bewijs en zet alle ontstaanstheoriën op zijn kop.

 4. SIGNALS ACQUIRED FROM PHILAE 12:10 CET

  http://blogs.esa.int/rosetta/

 5. Mooie reclame Propaganda ook voor de Esa en indirect voor het fascistische Europa, ons aller EU!

  p.s. EU: Waar we niet op gestemd hebben en ons gewoon -ongevraagd- door de strot is gewurgd.

 6. Misschien een domme vraag / opmerking van mij, maar… Zou het kunnen zijn dat de kometen niet kleiner worden na verloop van tijd om de “simpele” reden dat het verdampte water nergens naar toe kan?

  De komeet vliegt immers in de lege ruimte, onderlinge aantrekkingskracht en zwaartekracht van komeet zijn voldoende om waterdeeltjes vast te houden?
  Voordat het water verdampt, is het nog onderdeel van de komeet, en dus op het moment dat het verdampt, vliegt het met dezelfde snelheid (innertie) mee…

  Ik ben geen ster op het gebied van astronomie (PUN intended), kan iemand hier even mijn theorie ontkrachten of verstevigen?

  • Zoals gezegd: bekijk de documentaire

   • Will do! Zodra ik thuis ben van m’n werk!!!
    Thnx voor het interessante artikel!

  • Wie zegt dat de ruimte leeg is? Zoals de (mechanische, niet de theoretische) fysica in de documentatie aantonen, is het aantoonbaar veel meer aannemelijk dat de ruimte bestaat uit elektrisch geladen plasma: een supergeleider.

   Vandaar de voorspelling dat de lander een gigantische vonk veroorzaakt zodra het de komeet raakt/benadert. Gebeurt dat dan kunnen er grofweg drie dingen gebeuren:

   1) Geroeptoeter dat de missie een hoax betreft
   2) Cognitieve dissonantie (“dacht al dat het niet klopte”)
   3) String theoristen et al krijgen nog meer €uro’$ 😉

   Zou me niet verbazen als Nicolas Tesla deze onuitputtelijke energiebron wist te benutten voor onbeperkt, gratis energie.

   • +niet … gebeurt dat dan *niet* dan: 1,2,3 (4 etc 😉

 7. Deze hele missie is volgens mij weer een animatie. Kubrick is dood lang leve Kubrick.
  Do you believe they put a man on the moon??

 8. Rond 17:05 uur NL tijd is de Philae lander volgens de MSM op de komeet geland, maar in tegenstelling tot wat men beweert – namelijk dat dit nooit eerder gedaan is – is dat wel degelijk eerder gedaan door NASA toen trad er een enorme elektrische ontlading op (zie de docu in mijn artikel vanaf ongeveer de 30e minuut). De kans is groot dat dit ook nu gebeurd is. Dat wil niet zeggen dat de lander beschadigd is. Een ontlading hoeft niet per definitie de elektronica te beschadigen. Ook de zonde van NASA werkte gewoon nog na de waargenomen flits.

 9. Kan het misschien zo zijn dat een komeet aan de achterkant materiaal kwijt raakt en aan de voorkant opvangt .?
  Net zoiets als regen of sneeuw op een auto tijdens het rijden

 10. Het is mooi,

  Een vliegtuig (vlucht mh370) bemand met superhightec computers en zeer getrainde piloten en in een gebied vliegende waar radar en satelietverbindingen en sociale vliegcontrole is en waarvan de voortstuwing door de fabrikant Rolls Royce continue gevolgd wordt. Het vliegtuig vliegt relatief gezien een paar meter boven de grond(aarde). Maar dan de sonde die naar een komeet afgeschoten is en die komeet raast door de ruimte op een afstand van 6 komma vijf miljard kilometer en deze land op zun pootjes op de komeet.
  Meneer Rolls Royce en Boeing(777) moeten ook naar Estec in Noordwijk.

  Eeen wonderbaarlijke wereld (nederland) leven we in…..Freek de Jonge of John Cleese hadden dit niet kunnen bedenken de show must go on

 11. uit dit bericht, afgelegde weg sonde is 6,5 * 10^9 macht aantal Km en de MH70 was net een paar km onderweg

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/23321205/__Landing_op_komeet_geslaagd__.html

GOOGLE ADVERTENTIE

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Close