Pages Navigation Menu

Question authority Think for yourself

GOOGLE ADVERTENTIE

Symbolen in de lucht uit de oudheid verklaren de piramide, het ‘alziende oog’ en meer

Symbolen in de lucht uit de oudheid verklaren de piramide, het ‘alziende oog’ en meer

Wist u dat archeologen bevroren mammoeten gevonden hebben waarvan sommigen het voedsel nog in de bek hadden? Ik wil het daar met u over hebben, omdat het duidt op een plotselinge bevriezing, waardoor de restanten extreem goed geconserveerd zijn gebleven. De mammoeten leefden in noordelijke gebieden, waar toen blijkbaar geen sprake was van enorme ijskappen, zoals wij die nu kennen. Er leefden ook andere grazende diersoorten en de vegetatie was talrijk. De theorieën van wetenschapper Dr. Immanuel Velikovsky zijn veel geridiculiseerd en nog steeds wil de main stream wetenschap er niet aan, maar het zijn wel zijn theorieën die tot vele correcte voorspellingen leidden en ook de geschiedenis van de mammoeten verklaren. Zo voorspelde hij dat de planeet Venus erg heet zou zijn. Ook voorspelde hij hoe de oppervlakte van de maan er uit zou zien en dat er sprake zou zijn van magnetisme in het maan-gesteente. Ook voorspelde hij de aanwezigheid van radioactieve straling. Al zijn voorspellingen zijn tot nu toe accuraat geweest en ook verklaren zijn theorieën bijvoorbeeld de vorm, de baan en de staart achter kometen op een wijze die veel steekhoudender is dan de main stream theorieën (zie hier). Had men naar de theorieën van Velikovsky en David Talbott – de man die in zijn voetsporen trad – geluisterd, dan wist men bijvoorbeeld vooraf dat een harpoen ter verankering van de ruimtesonde Rosetta op komeet 67P, niet zou werken. Kometen bestaan namelijk uit rotsmateriaal en niet uit samengepakt ruimte ijs. Velikovsky’s theorieën verklaren ook de acute bevriezing van de mammoeten. Dit heeft te maken met een planetaire verschuiving in de oudheid, waarna de huidige planetaire opstelling ontstond.

planetaireconstellatie

Velikovsky legt uit hoe ooit Jupiter, Saturnus, Venus en Mars lineair achter elkaar opgesteld stonden ten opzichte van de aarde, waardoor op het noordelijk deel van de aarde een andere lucht zichtbaar was dan die wij nu kennen. De planetaire verschuiving zou een pool-shift teweeg hebben gebracht, waardoor acuut extreme klimaatverandering optrad. De lineaire opstelling waarover Velikovsky spreekt is als volgt. De Zon verlichtte wel de Aarde, maar de overige planeten stonden veel dichter bij de Aarde en in een andere opstelling dan nu. Jupiter, Saturnus, Venus en Mars stonden lineair opgesteld ten opzichte van de toen geldende magnetische noordpool van de Aarde. De centrale as waarom de aarde draait stond dus lineair ten opzichte van de genoemde 4 planeten. Stond je op de magnetische noordpool, dan kon je respectievelijk Mars, Venus en Saturnus zien. Jupiter was niet zichtbaar, omdat deze door zijn omvang en afstand van Saturnus relatief gezien kleiner was dan Saturnus en dus daarachter verdween. Velikovsky onderbouwt in zijn theorieën dat het universum elektrisch geladen is. Door deze theorieën kon hij bijvoorbeeld de hitte van de planeet Venus voorspellen, voordat NASA dit kon bevestigen uit onderzoek. De genoemde lineaire opstelling zorgde ervoor dat er in de lucht een draaiend wiel zichtbaar was als je op de magnetische noordpool zou hebben gestaan. Dit visuele effect was een gevolg van de elektrische ontlading tussen Venus en Saturnus, waardoor een plasma effect optrad. De planeet Mars is kleiner dan Venus en was de eerste planeet, gezien vanaf de Aarde. Door de draaiing van de Aarde om haar magnetische centrale as, zag je dus een draaiend wiel in de lucht. Dit is het wiel dat we op veel oude mythologische afbeeldingen terugzien (zie hier) en waar tegenwoordig nog veel autovelgen naar vernoemd zijn (zie hier). De gloed die de elektrische ontlading tussen Venus en Saturnus opleverde gaf een lichtkrans met een donkere centrale as (Mars). Dit leverde Saturnus de naam ‘black hole Sun’ (‘Zon met zwart gat’) of ‘black Sun’ op. Mars zorgt immers voor het ‘zwarte gat’ in de as van het wiel dat zichtbaar was vanaf Aarde. Wellicht herkent u deze naam uit de muziekindustrie (zie hier).

Als je niet op de (toen geldende) noordpool (dus niet onze huidige noordpool) zou staan, maar bijvoorbeeld wat zuidelijker, zou de gloed afkomstig van de ontlading tussen Venus en Saturnus een ander beeld op hebben geleverd. Op onderstaand plaatje ziet u dit weergegeven en ziet u meteen de (zeer waarschijnlijke) reden dat de schelpvorm is toegepast in het Shell-logo. In feite zijn heel veel bedrijfslogo’s een verering van deze oude planetaire opstelling. Sterker nog: niet alleen alle mythologie is verweven met deze oude planetaire opstelling, maar ook ons dagelijks leven is doorspekt met verwijzingen hiernaar.

shell_logo_verklaard

Eerder al liet ik zien hoe belangrijk Saturnus voor de elite is. Zij stoppen de symboliek in letterlijk alles waar u maar kijkt. Ik liet al zien hoe het ‘alziende oog’ door ruimtetelescoop Cassini werd vastgelegd op de zuidpool van de planeet Saturnus. Ook liet ik zien hoe de kubus en de zespuntige ster een verwijzing zijn naar de noordpool van Saturnus (zie onder).

saturn_eye

(zuidpool Saturnus)

saturn_hexagram

(noordpool Saturnus)

Het piramide-symbool is voor velen misschien nog een vraagteken. Waarom zien we dat piramide-teken toch overal om ons heen? Waarom maken deze soldaten bijvoorbeeld het piramide-teken met hun handen? De piramide staat voor de 3 planeten in 1, wat een verwijzing is naar de 3 planeten die visueel 1 geheel vormden, gezien vanaf de Aarde; de planeten Saturnus, Venus en Mars. Herkent u deze goddelijke drie-eenheid wellicht ergens van? In de bijbel wordt ook gesproken over een drie-eenheid. Deze goddelijke drie-eenheid leverde in de vroegste opstelling van de planeten een evoluerend beeldtype op, waarbij als eerste een driepuntige ontlading zichtbaar was vanaf Aarde; een plasma ontlading tussen Venus en Saturnus die de vorm van een piramide aan de hemel zichtbaar maakte (zie onderstaand filmpje vanaf 2:40 min.). Misschien dat we nu met zijn allen ook een verklaring hebben gevonden voor het feit dat de piramide van Giza in Egypte het topstuk mist. Er is veel over gespeculeerd en bijvoorbeeld geopperd dat dit stuk wellicht van goud zou zijn geweest. Wat dacht u ervan dat dit topstuk gewoon zichtbaar was in de lucht en de piramide compleet maakte? In onderstaande korte film ziet u vanaf 2:50 min. hoe dit er uit heeft gezien. Ik raad u echter aan het hele filmpje te bekijken.

De reden dat ik het zo vaak over Saturnus heb, heb ik al eerder toegelicht. Persoonlijk zou mij die planeet een rotzorg zijn, ware het niet dat ik u er niet steeds op wil wijzen, maar die verdomde elitaire kliek die ons bestuurt. Zij stoppen die symboliek overal in. Als u uw Samsung smartphone opstart ziet u de ring van Saturnus. In heel veel bedrijfslogo’s ziet u verbasterde verwijzingen naar Saturnus. In religie barst het van de verwijzingen naar Saturnus (Ra). Roept u op een verjaardag “hoera!”, dan zegt u eigenlijk “heil Ra”. Ook de obelisken die u in veel steden of andere locaties wereldwijd ziet zijn een verwijzing naar de lineaire opstelling van de planeten en het topstuk heeft een piramidevorm; de vorm die ik zojuist toelichtte. We kunnen er simpelweg niet omheen dat de mensen die deze wereld in hun greep houden overduidelijk aan Saturnus verering doen en dit aan ons opdringen. Dat is de reden dat ik ze de ‘Saturnus cult’ genoemd heb. Er moet dus wel iets zijn met die planeet dat van meerwaarde is. De genoemde cult houdt dat echter goed voor ons verborgen. Zo langzamerhand vullen we de puzzelstukjes echter zelf in. Kijkt u voor het slapen gaan vanavond daarom toch even naar onderstaande documentaire reeks. Kennis hiervan zal uw begrip van de symboliek in mythologie en religie verfrissen.

Bron linkvermeldingen: creation.com, gizapyramid.com

468 ad

84 Comments

  • The Spiritual Path is actually very simple; where you are and what you are is already the Path—and you are already on it. You don’t have to go anywhere, you don’t have to become something else. In “What You Need For Your Journey You Already Have Within You”, author Imre Vallyon explains a new way of looking at the Spiritual Path: not so much as a journey but as a further unveiling of what you already are as a multidimensional human being. So why is everybody not enlightened and experiencing what they already are? Here the author clearly outlines the obstacles to Higher Consciousness and how, in the moment itself, we can remove those obstacles that prevent us from seeing and knowing

 1. Ik heb net het boek gevonden bij een kringloop winkel voor een euro , Velikovsky werelden in botsing. Erg interessant.
  Martin als we echt willen begrijpen ,wat alles aanstuurt achter de schermen, moeten we de link die Hamecon heeft geplaatst tot in detail bestuderen.
  Volgens de link is de hoogst magische order de Fraternitas Saturni.
  http://www.parareligion.ch/saturn.htm
  Er staat zelfs een interview tussen met Jeroen van Swapchou.
  Ook zal je dan lezen hoe het allemaal connected is.
  Wat ik nu wel weet is dat Hross gelijk had met dat de Templi diep in de wapenhandel zitten.

  • Kun je aangeven welke link je bedoelt en deze hier dan nog een keer plaatsen?

  • Dit bijvoorbeeld kan je er vinden over Crowley.(MEDE OPRICHTER OTO en groot voorbeeld voor Swapichou schrijvers)

   Maar eerst dit.
   Het is nu 100% duidelijk dat Jeroen Hoogeweij OTO is , staat vast!
   Jeroen zit op een blogje met Ziva ,een uber jodin, alles wat niet joods is ,zijn apen en dom, daar windt ze geen doekjes om, zeg maar een racist eerste klas.
   Elk kritisch woord over zionisme, the holohoax, joden, wordt als anti-semitisme weggezet en er worden zelfs aangiften bij de polite gedaan ,wegens racisme.
   Nu komt het,
   Haar goede billemaat Jeroen is OTO en zijn boekenkast zal ongetwijfeld vol met die Crowley shit staan (de man zat overigens vol met contradicties),
   Dit is een klein stukje , wat Crowley over joden schrijft,(nog veel meer!)

   Crowley’s diaries are full of anti-Semitic and intolerant outbursts. It is pointless to list all of them here: there are too many. By way of example, we will quote a few: “stupid Jewish tart”, “cheap frivolous Jew — very low class”, “very Jewish & vampirish”, “Send us a Hitler!”
   His diaries display these outbursts: “He now cheats me just a little on each payment, like a Jew clipping coin.”

   Hij beweerde zelf dat Mein Kampf, grotendeels op zijn werk was gebaseerd!!!
   Dat rijmt toch niet?
   Of die Ziva is heel erg dom ,dat ze niet weet wat de Oto echt is of ze is een priesteres en speelt het chaos spel mee.

   Ik ga nu ook al die documenten doorlezen, dan pik ik ze er zo uit.
   Kom er maar in Swapichou losers!

 2. Interessante materie maar bij mij komt bij dit soort materie altijd de vraag op, ja en dan…

  Er id zoveel interessants te onderzoeken in de oude werelden. Atlantis is ook zo een onderwerp. Maar hoe is dat relevant voor mijn leven hier en nu en kan ik er praktisch iets mee.

  • Dan heb je het nog niet begrepen. Ik zou aanraden om nog eens alle artikelen over de Saturnus matrix te lezen.

   • Bashar en David Icke spreken ook over Saturnus en ook uitgebreid over de maan.

    Maar wat ik idd niet goed begrijp is wat ik met deze info moet. Hoe kan ik in je ogen na deze kennis te weten het beste mijn leven inrichten om zo maar te zeggen.

   • Beste Douwe,

    Door te weten wie je ten diepste bent (niet het lichaam, maar jij, het bewustzijn) en door een leven te leiden in balans (vanuit je ware zelf, het bewustzijn) en in harmonie met de natuurlijke orde, zul je je gaan realiseren hoe je je leven vormt wilt geven, het wordt je dan openbaar gemaakt door je innerlijke zelf, je ik, het bewustzijn die zich aan het verruimen is vanwege het ontwaken.

    Alleen door de geest van dualiteit op te heffen in jezelf, en in harmonie met de natuurlijke omgeving te leven, zul je in staat zijn het kwaad in je eigen leven te elimineren, en in het kwaad in je directe omgeving minder voeding te geven.

    Ik pleit wel voor zelfverdediging, mocht dat gevraagt worden, zoals men recht heeft op een bestaan als individu/ziel in dze 3-D-5 zintuigen-realiteit, net zo goed heeft elk individu/ziel recht om zijn tijdelijke (gemeenschappelijke) bezittingen, inclusief dus het tijdelijke voertuig (lichaam) te verdedigen mocht daar inbreuk op gemaakt worden.

    Er zijn vele mogelijkheden en initiatieven nog om die in te gaan zetten, om de rollen om te draaien, en de verantwoordelijken voor het wanbeleid ter verantwoording te roepen, en hun te dwingen met hun wan en genocidebeleid te stoppen.

   • Ter inspiratie het interview van Jeroen Ghuijs met Francis Capelle (voormalig activist) van 10 December 2014. In dat interview komen heel wat dingen aan bod, en dienen ter inspiratie en de te organiseren mogelijkheden en initiatieven.

    http://www.4shared.com/mp3/mH2XWZmUba/From_the_Unseen_Worlds_met_Jer.html..

   • Dank voor de constructieve antwoorden.Je eigen vrijheid begrijpen en vervolgens je leven vanuit liefde en eigen determinisme en integriteit gaan leiden inplaats vanuit angst en op orde van de huidige heersende club psychopaten spreekt me zeer aan.:)

    Misschien interessant om daar ook eens dieper op in te gaan in een toekomstig stuk?

    Beetje de richting van de soevereine mens beweging?

   • Wat je op persoonlijk niveau zou kunnen doen, mits je daartoe in staat bent en de wil en mogelijkheid hebt, is minder voeding te geven aan “the system” je steeds meer jezelf weet te bevrijden van hun boeien en steeds meer in contact treedt met jezelf en van daaruit leeft. Van daaruit zouden gelijkgestemden elkaar kunnen ontmoeten om iets goeds neer te zetten, iets wat fundamenteel hout zal snijden gezien de toestand waarin we ons bevinden binnen dit systeem. Dus waar ik voor pleit, is dat we overheden en de aan overheden en banken gelieerde instanties, loslaten, er geen beroep op doen, de stekker uit hun stopcontact trekken, en de krachten bundelen en de middelen gebruiken om onszelf staande te houden met als motivering het wakker zijn, in daden om te zetten, want alleen dan is er een kans van slagen om datgene waar we ons in bevinden, minimaal te kunnen pareren en stagneren. En in zekere zin dient het een mondiaal-gebeurten te worden, het initiatief dient dus groots aangepakt te worden.

    In feite, hoeven we niet bij de overheid aan te kloppen om een fictieve eenzijdige fictieve soevereiniteit (blijkt slechts een psychologische waanboost te geven, met riskante gevolgen, best ondoordacht) op te eisen, wat de natuurlijk-persoon betreft, daarmee zou je een criminele overheid erkennen in de waan dat ze je die status zouden verlenen. Terwijl dat in werkelijkheid niet gebeurd dat zij jou die status geven omdat zij het verzoek van de betreffende burger zouden hebben gehonoreerd. Ook zouden we het criminele (economische) systeem in stand houden onder die Status die zij ons zouden hebben verleent.

    Dat soort bewegingen komen regelrecht uit de koker van de V.N. en doen de mensen niet opstaan om het systeem te breken en in de kiem te smoren, maar juist zal er een compromis gaan ontstaan met de vijand, een soort van onderhandelen op gelijke voet vanuit een gelijke Status. Het is de bedoeling dat al die vangnetten, de mens gecompromitteert&gecorrumpeert houden.

 3. Mijn vader, een visser in “de Noord”, nam altijd mammoet tanden/kiezen mee naar huis. We hadden er zoveel, dat we niet wisten wat we er mee moesten. Ze gingen ook stinken. Dus hoppa, in de vuilnisbak. Dom he? Maar wisten wij veel. Er kwam zoveel uit de zee.

 4. Op 0:45 min. in onderstaand filmpje ziet u hoe de stier, ‘the bull’ of de Baäl gevormd werd aan de hemel. De verering van de stier, ‘the bull’ of de Baäl is dus niets meer dan saturnus aanbidding en is dus afkomstig van diezelfde Saturnus cult. Neemt u nog even een redbull.

  http://www.martinvrijland.nl/wp-content/uploads/2015/03/bull_baal_saturn.png

  • Stieren zien we overal:

   Het beursplein in Amsterdam

   http://www.martinvrijland.nl/wp-content/uploads/2015/03/beursplein_stier.png

   De rotonde (ring) Amersfoort:

   http://www.martinvrijland.nl/wp-content/uploads/2015/03/stier_amersfrt.png

  • Den Bosch..

   http://www.martinvrijland.nl/wp-content/uploads/2015/03/stier_denbosch.jpg

  • Het plaatsje Neer

   http://www.martinvrijland.nl/wp-content/uploads/2015/03/stier-neer.jpg

   Alphen a/d Rijn

   http://www.martinvrijland.nl/wp-content/uploads/2015/03/Stier_AlphenadRijn.jpg

   Breda

   http://www.martinvrijland.nl/wp-content/uploads/2015/03/Stier-breda.jpg

   Deventer:

   http://www.martinvrijland.nl/wp-content/uploads/2015/03/stier_deventer.jpg

   Beuningen:

   http://www.martinvrijland.nl/wp-content/uploads/2015/03/Beuningen.jpg

   Utrecht

   http://www.martinvrijland.nl/wp-content/uploads/2015/03/Utrecht_Rijnbaan_stier.jpg

  • Ach…we zijn in Nederland gewoon gek op stieren, omdat we hier tradiotioneel zoveel koeien hebben…toch?

   Bull-shit

  • The background of Saturn worship goes back to 600 BC with Greek poet Hesiod’s ‘Works and Days’ where he discusses the various ages of man. One of the ages was referred to as the Golden Age. The Golden Age was referenced in several prominent ancient cultures, similar to how the cultures would adopt each other’s gods and rename them. The ancient Romans worshipped the god Saturnus, who was the god of agriculture and time, and his reign was known as the time of Golden Age of peace and harmony. The Greek god that was the same as Saturnus was Cronus, the youngest of the Titans. The Carthaginian god Ba’al (or Moloch) was the same god, and devoured children (similar to Cronus who ate children).

   http://www.martinvrijland.nl/wp-content/uploads/2015/03/baal_saturn.jpg

  • Hoi Martin, doet het weer de comments

 5. In de tijd van de mammoet – de tijd voor de vloed – was er over de hele planeet geen lente, zomer, herfst en winter, maar een klimaat wat je in een broeikast zou vinden. De waterbel die om de hele planeet zat veroorzaakte dat. Lees de aangehaalde tekst uit Genesis eens aandachtig om dat te begrijpen. Voor de watervloed waren er meerdere “vloeden” geweest die op aarde het leven uitroeiden waarna God steeds nieuw leven schiep. De ringen om Saturnus waren ook eens om de aarde en de laatste ring was die van water, welke voor de – ons bekende – vloed is gebruikt. Dat water is door de draaiing van de planeet naar de buitenste punten gedrukt en bevroren. Dat is het ijs op de noord en zuidpool. Die mammoet werd dus door het neerstorten van water overvallen en vroor in terwijl het nog aan het eten was. Dus plotseling niet langzaamaan. De vloed vernietigde het meeste leven op aarde, zoals we weten. God deed dat omdat satan druk bezig was het menselijk ras te verbasteren zodat het beloofde zaad niet meer uit een 100% volbloed mens geboren zou kunnen worden. God stak daar dus een stokje voor, daar middel van de vloed, het water boven het uitspansel. Iedereen mag lachen 🙂 Maar lees de volgende tekst en denk er eens over na, ik citeer letterlijk: . . .Verder zei God: „Er kome een uitspansel tussen de wateren en er kome scheiding tussen de wateren en de wateren.” Toen ging God ertoe over het uitspansel te maken en scheiding te maken tussen de wateren die onder het uitspansel zouden zijn en de wateren die boven het uitspansel zouden zijn. En het werd zo.  Genesis 1:6, 7

  • De b-ij-b-e-l mijn trouwe metgezel, ‘k vind alles wat ik maar nodig heb in de b-ij-b-e-l” is een liedje dat veel kinderen met christelijke opvoeding leren. Vandaar dat ik het ook ken.

   De b-ij-b-e-l is een boek gebaseerd op de kennis van de Saturnus cult. Zij hebben het boek immmers samengesteld.

   Ondertussen doet de bijbel alsof er een satan en een God is en dat er maar 1 weg tot God is en dat is via Jezus; de zoon van God die het ultieme bloedoffer bracht voor de gehele mensheid. Want ja God blijft een God van rechtvaardigheid en als er bloed moet vloeien, moet er bloed vloeien.

   De bijbel is een mindcontrol boek gebaseerd op veel waarheid, maar bedoeld om je ziel in handen te leggen van de cult. Religie geeft je het gevoel dat je het zelf niet kunt, maar een externe macht nodig hebt. De profetieën wekken de indruk dat het wel een heel serieus boek moet zijn. Anders kwamen al die profetieën niet uit. Echter zijn zij slechts het script dat de Saturnus cult volgt. De tijdlijn in deze 3D-5-zintuigelijke realiteit ligt een dimensie hoger allang vast (om het maar zo te verwoorden). Buiten deze matrix gevangenis is al de bevrijding. Daar is geen Jezus of Mohammed voor nodig. Binnen deze matrix realiteit is de religie in diepste wezen ontsproten uit de Saturnus cult. De leiders van de religies weten dit. De volgelingen worden zoet gehouden met bijbelstudies en devotie.

   Je kunt de bijbel bestuderen en veel zaken vinden die de waarheid raken; net zoals je tegenwoordig de website Infowars.com kunt bezoeken en veel ‘bijna’ waarheden kunt vinden. Ondertussen houden religies je bij de échte waarheid vandaan en zijn ze bedoeld als massa-besturingsmiddel.

   Dus voordat je met Genesis smijdt, is mijn vraag: heb je het artikel en alle aanverwante zaken serieus bestudeerd of beperk je je tot het uiten van de voorgekauwde bijbel-koek?

  • De God die er is, is de God waar jezelf onderdeel vanuit maakt buiten deze matrix-gevangenis. Onze ziel heeft zich laten verleiden om hier te komen. Laten we ons niet in gevangenschap laten houden door ons over te geven aan de oplossingen van de Saturnus cult, maar ons bevrijden van religie en de verlossing door wie of wat dan ook. De verlossing ligt bij het doorbreken van alle Satrunus cult banden.

  • Overal waar er bloed moet vloeien klopt er iets niet. Dat geldt ook voor de bijbel. Ook de God van de bijbel wil bloed zien. Hij zond dan wel heel nobel zijn zoon, maar bloed moet er vloeien. Take it or leave it!

   En natuurlijk zijn soldaten wel te motiveren als ze de weg van Elia moeten bereiden, zodat Jezus snel terug komt. Dat daar ook wat bloed bij vloeit vindt God vast niet erg. Het is nu eenmaal een strijd en het staat nu eenmaal in de profetieën (ja…haha daarom zijn ze ook geschreven).

   Religie is valse hoop noodzakelijk om de mens zich nietig en klein te doen laten voelen en zich over te geven aan een valse hoop gebaseerd op verdraaide waarheden ten bate van mind control.

   • Je hebt mijn gedachten neergezet. Het is een heel verdraaide wereld en hoe kom je daar uit? Het kost tijd en energie, maar het gaat lukken.

   • en Soldier komt van Soul-dier. Zieldoder dus.

 6. Isis = Venus
  Ra = Saturnus
  El = God

  IsRaEl

  • je bent weer goed bij de pinken vandaag martin,

 7. . . .Hierop zei de slang tot de vrouw: „GIJ zult volstrekt niet sterven. Want God weet dat nog op de dag dat GIJ ervan eet, UW ogen stellig geopend zullen worden en GIJ stellig als God zult zijn, KENNEND goed en kwaad.. . . Genesis 3:4, 5. En vandaag de dag geloven mensen nog steeds deze leugen. Dat ze zelf God kunnen zijn. Ik beweer overigens niet dat de 66 boekrollen die samen de bijbel vormen compleet zijn. Ik weet dat niet zeker. Boek van Henoch zou er zomaar bij kunnen horen. En als verschillende vertalingen kan je sommige dingen op verschillende manieren uitleggen. Tenminste zo lijkt het. Maar zelfs buiten de bijbel om kan je in het bestaan van God ( gaan ) geloven. Achter alles wat geschapen is vind je intelligentie, wijsheid, liefde, macht en zelfs humor. Dus Martin, je zit vaak in de goede richting en ziet het scherp, maar omdat je nog steeds God buiten beschouwing laat, loop je keurig voor het karretje van degene die Eva ook wijs maakte dat ze “als God zou zijn en nooit zou sterven”. En nogmaals, wat betreft ALLE religie ( er bestaat geen ware religie ) is het volgende Gods zienswijze en waarschuwing aan ons: . . .Gaat uit van haar, mijn volk, indien GIJ niet met haar in haar zonden wilt delen, en indien GIJ geen deel van haar plagen wilt ontvangen. Want haar zonden hebben zich helemaal tot aan de hemel opgehoopt, en God heeft zich haar ongerechtigheden te binnen gebracht. . . Openbaring 18:4, 5

  • Wie bepaalde dat het boek Enoch er niet in thuis hoort eigenlijk?

  • Rijk, Wat zeg je nou? Een pratende slang?

   Ongelooflijk dat er vandaag de dag nog mensen zijn die in pratende slangen geloven.

   • Rijk, je stelt:
    ‘Martin, je zit vaak in de goede richting en ziet het scherp’

    Rijk, Je voelt je wel heel erg superieur.
    Een soort ubermensch die bepaalt wat wel en niet in de goede richting is en wat en leugen is en wat niet.

    Je acht je dus zelfs slimmer dan Velikovski
    en Nicola Tesla.
    (Wat heeft Nicola Tesla er mee te maken hoor ik je denken)

   • @Flabbergasted2 Kom nou Flab, Als eenden en muizen (cf Donald Duck & Mickey Mouse) en zelfs een paard kunnen praten, dan kunnen slangen dat ook! 😉

  • Ja Rijk ik ben het met je eens,die verschillende vertalingen kun je op verschillende manier uitleggen.

   ‘En Ti-Ta-Tu zag dat het goed was’

   misschien zei Ti-Ta-Tu wel; ‘Ik vind het wel goed zo’

   • Herstel, Ti-Ta-Tu dat moet natuurljk zijn:
    To-Ti-Tu.
    ik was even in de war met Tita tovenaar.

    Op de rietlanden in het Titicameer,Bolvia ,wonen de Uro’s, die beweren dat hun volk ouder dan dat van de Inka’s is,ja en dat zij al voor To-Ta-Tu,de vader des hemels die de blanke mens schiep,bestonden.
    Zij leefden al toen de aarde nog in duisternis gehuld was.’Wij zijn niet zoals de andere mensen,want wij komen van een andere planeet’ (uit Erich von Daniken)

   • Precies en hun DNA bestaat uit silicium, helium en titanium atomen.

   • En ik het het vermoeden dat de naam ti-ta-to-venaar geen toeval is.
    Lijkt mij te veel op To-Ta-Tu.
    To-Ta-Tu toverde ook.

    En wat te denken van Maya de Bij?

    In Goud der Goden van E. von Daniken lezen we;
    In de tempel der fresco’s in het mexicaanse Tulumn,ontdekten Maya-archeologen (Redfield,Landa,Cogoluddo Roys)bijengoden.
    Uit de literatuur(jawel er is meer geschreven dan alleen de bijbel)komt niets over de bijenstaat en zijn rangorde naar voren, vermeld wordt alleen dat de ‘Ah-Muzencab’grote bijen waren,die de anderen overheersten.Maar het relief van de bijengod vertoont nietde geringste overeenkomst met bijen!Je ziet een op zijn buik liggend wezen-beslist geen bij!-die je het liefst een stuurknuppel in de handen wil geven.De geschoeide voeten schijnen voetpedalen te bedienen.
    En om de bijengod wemelt het van de technische details,die bij geen enkel bijenvolk passen! Is er een verstandig mens,zonder oogkleppen,bereid om in dit wezen een bijengod te zien?
    Ik citeer verder;’
    In de Codex-Coresianus in Madrid,staat ook een bijengod.Weer ligt er een afschuwelijk wezen op zijn buik,eveneens met de armen gespreid
    ,op zijn rug heeft ie twee bommen van klassiek format. Van deze bijengod uit Madrid zal men ongetwijfeld zeggen;dat zijn toch geen bommen, dat zijn bijenvleugels!Maar sinds wanneer zien bijenvleugels eruit?-Om eerlijk te zijn;Ik vind het onbegrijpelijk dat bijengoden als technische monsters door de Maya-literatuur brommen”

    Opmerkelijk toch?

  • Huh? Was het dan een leugen Rijk? Nee hoor, de Elohiem bevestigden dat zij (Adam en Eva) 1 van hun zijn geworden door de kennis van goed en kwaad, dat was geen leugen, en het werd op basis daarvan niet toegestaan te eten van de boom des levens waarvan zij nog niet hadden gegeten, en dat impliceert de originele tekst te zeggen.

   Zij waren met betrekking tot de kennis van goed&kwaad verstoken, het kunnen onderscheiden wat goed is en wat kwaad is. In die zin waren zij als blinden, waarbij de ogen van het verstand gesloten was totdat zij van die boom aten en niet langer onwetend waren ten opzichte van die kennis. Ze stierven inderdaad aan de onwetendheid, maar die kennis is op zich niet verkeerd, sterker nog die kennis is juist een must om te kunnen kiezen te leven, en dat fundamentele recht mag niemand onthouden worden, en niemands ruimte om te bewegen en keuzes te maken mag men beperken. Uit het Genisisverslag van 1:26-6 is op te maken, dat de mens (de uiterlijke mens, het lichaam) sterfelijk geschapen is, dat hele verslag is eigenlijk een tijdlijn-matrix-realiteit-programma die men heeft willen scheppen op deze aarde, en op de zesde dag (5000 tot 6000 in een tijdlijnprogramma) zal hun mens worden geschapen, en dat is in deze tijd, die mens-soort (genetisch gemanipuleerd/cyborgwezen) zal er voor gaan zorgen dat er een wereld orde tot stand zal komen die in eeuwigheid zal moeten voortbestaan, dat is de agenda.

   De Elohiem deden Adam en Eva geloven, om dan in dat verhaal mee te gaan, dat ze slechts stof zijn, terwijl het Evangelie waar jij in je vertrouwen op hebt gesteld, leert dat wij geen stof zijn, dat er duidelijk een onderscheid wordt gemaakt tussen het lichaam, en het ik die in het lichaam woont.

   2 Korintiers 4:16-18. 5:1-10. Er komt ook duidelijk aan het licht dat er na de dood de ziel wordt geoordeeld, dus is er leven/bewustzijn na de dood? Ja, die is er blijkbaar.

   • Beste Rijk; jij zit duidelijk nog diep vast geworteld in deze matrix. Ik hoef verder ook niet uit te leggen waarom, dat hebben anderen al gedaan in deze post. Waarom denk je dat juist de slang Eva heeft verleid Tot de verboden vrucht? Waarom droeg iedere belangrijk persoon in het oude Egypte en slang op zijn hoofddeksel? Waarom zien de meeste ‘goden’ uit de oude wereld eruit als een slang/draak? Waarom staat er zo’n mooi slangetje afgebeeld op alles wat met geneeskunde heeft te maken. Onze wereld is doordrenkt van slangen, draken en andere reptielen. Zowel nu als in de oudheid. Dat is nou jou zogenaamde God, dezelfde die zovele voorouders aanbaden! Laat dat sprookjesboek los!

  • Beste Rijk,

   De kiem der eeuwigheid is in ons al gezaaid, dat wat we zijn, hebben we nog niet ontdekt, dat is de schat in aarden vaten, onze lichtkern die in het lichaam woont, die is nog niet geactiveerd.

   Dus de weg naar binnen, is de weg naar boven, is jezelf, je licht-eesentie activeren en ontdekken wie we ten diepste zijn. Maar omdat de Elohiem van SATURN ons in de overlevingsmodus hebben gezet in hun 3-D-5-zintuigen Moon/Saturn-matrix-realiteit, worden we bezig gehouden met de stof en het opgaan in een materialistisch bestaan en valse zelf-identificatie “gij zijt stof”) en zo wordt de weg terug, naar je ware zelf, je onmogelijk gemaakt, want ja, ze hebben ons uitgerust met een animalistisch-lichaam (dierenhuiden, DNA MANIPULATIE en firewalled en ons beperkt met een 2-strengen-DNA??)

   Wij komen hier niet vandaan, onze oorsprong ligt in de wereld van het pure licht, boven de dimensievelden van etherisch tot op astraal niveau van de Archonten/Wachters/ Elohiem. De toegang tot de boom des levens, die je in wezen bent, wordt je onmogelijk gemaakt, en wat ze met name doen is ons in onze emoties gevangen zetten, ons als dieren reactief laten reageren, zonder een verlicht bewustzijn, onwetend houden, onderdrukken in verband met hun te realiseren tijdlijn-programma binnen de context van de door hun kunstmatig geschapen Moon/Saturn-matrix-realiteit.

  • @Rijk

   Waarom blijf je met teksten smijten uit een vervalst boek? Ik ga jouw toch ook niet steeds wijzen op de persberichten van Reuters om de huidige stand van zaken in de wereld te onderbouwen, toch? Dat zefde kritisch denkvermogen moet je dan misschien toch ook eens bij die bijbel durven te hebben. Wie zegt dat de opstellers van dat boek niet een paar zaakjes enigszins naar hun hand gezet hebben?

   De b-ij-b-e-l (bedankt voor het liedje Flabbergasted) is gebaseerd op kernen van waarheid, maar het is simpelweg niet slim om daar zo aan vast te houden. Ik ken een andere groep die dat ook doet met een ander boek. Je weet wel.. die vinden ook dat dat boek de enige waarheid is. “De profeet zegt…”

   Steeds verwijzen naar teksten uit dat boek bewijst vooral dat je dat vervalste boek goed uit je hoofd kent, maar als ik alle persberichten van Reuters uit mijn hoofd ga leren, geef ik waarschijnlijk blijk van hoge intelligentie of (liever gezegd) een goed geheugen, maar of het slim is, is de vraag.

   Reuters 11 september 2001 vers 10 zegt: En in die tijd waren er mannen met lange baarden die gevleugelde paarden in twee hoge torens storten. En God zijde laat ons ze opjagen tot den uiteinden der aarde, opdat wij de dagen van Elia in vervulling brengen.

   • 😀 😀 😀 😀 😀 😀
    Precies, zo is het exact.
    De overwinnaar schrijft de geschiedenis(boeken) zoals de bijbel.
    En wee die gene die anders beweert!!

   • “Ja, maar Martin…al die profetieën komen toch wel echt uit, dus het boek moet wel waar zijn”

    Nee Rijk, die profetieën zijn opgesteld door de Saturnus cult die deze wereld bestuurt en worden als script uitgevoerd. De software voor deze valse realiteit is al geschreven, dus de schrijvers weten hoe de simmulatie zal verlopen.

    Het mind control effect horende bij dat geloof in de profetieën en de hoop op verlossing en het eeuwig leven geeft grip op grote massa’s mensen. Het uiteindelijke doel is het miljoenen mensen de dood in jagen (de oorlogen en rampen van diezelfde profetieën). Hun ziel wordt geofferd. De scheppende kracht wordt geoogst om zo deze simmulatie als gevestigde macht definitief te vestigen; zoals ‘the matrix’ in de film the matrix naast de “echte wereld” (Zion) moest blijven bestaan.

 8. Stel dat de elite in het geniep al over free-energy apparaten beschikt.
  Dan zijn de crop circles misschien ook beter te verklaren. En nog meer.
  Die vrije energie is dan pas officieel beschikbaar als ze de hele planeet in hun macht hebben.
  Martin, wat is jouw visie op de vernuftige graancircels?
  Geen buitenaardse ufo’s toch?

  • Flabbergasted2; Daar ben ik ook wel benieuwd naar. Zou het fenomeen werkelijk bestaan uit boodschappen vanuit en andere realiteit of ‘buitenaardse’, òf is het toch van de menselijke hand?
   Sommige lijken zo complex gemaakt te zijn, dat je haast niet kan voorstellen dat het door de laatst genoemde gemaakt kan zijn. Maar goed, Als je bedenkt wat ‘ze’ allemaal kunnen zonder dat wij het weten….

  • Openbaringen 5:23 “En in die tijd zullen cirkels de hele aarde in verwarring brengen opdat een ieder die het ziet zal getuigen dat de Nephilim ze zullen komen redden

   Wat mij betreft zijn die graancirkels een wereldwijde mind fuck waar een stukje technologie voor gebruikt wordt. Waarom zouden hogere intelligente wezens zo dom zijn om graan te knakken. Dan kunnen ze heus wel iets anders doen om ons te laten weten dat ze er zijn.

   Al die verhalen over de Grey of andere soorten alians die de mensheid mogelijk komen helpen, horen bij deze matrix illusie. Het is een leuke zoethouder en een prima vangnet. Ik geloof wel dat er soorten zijn of hybride bloedlijnen zijn die de mensheid klein moet houden en die zich genesteld hebben in koningshuizen en topposities. Dat is bijvoorbeeld de reden dat wij voor de joden Goyem zijn (dieren).

   Wie weet bestaan er wel alians, maar als ze bestaan behoren ze nog steeds tot deze matrix gevangenis; tot deze illusie. En hoop op redding van een illusionair leven binnen een illusionaire realiteit – of te wel hoop op redding door alians – is hoop op een beter of langer leven binnen deze illusionaire zielgevangenis. Willen we langer in deze avatar – genaamd ‘menselijk lichaam’ – gevangen zitten in de matrix?

   • Martin,; wil je daarmee zeggen dat joden van oorsprong een buitenaards ras zijn? Of hybriden? En geld dat dan voor het gehele joodse ras, of bv. alleen de Asjkenazische Joden? Misschien heb je het er al een keer over gehad, en kun je mij een link sturen van het betreffende onderwerp. Ik heb ook wel eens gelezen dat joden van oorsprong van Mars kwamen, en daar gevlucht zijn om voor mij niet bekende reden en zo op de aarde terecht zijn gekomen. Maar er zijn zoveel filosofieën 😉

   • Een stukje technologie van aardse makelij, dat bedoel ik dus.Al vind ik ‘een stukje’technologie een understatement.

   • Interessant,
    Boeing Completes Preliminary Design Of Free Electron Laser
    Op de site in de linker kolom kun je Space products bekijken.
    Ik vermoed dat Boeing de graancircels maakt.

   • Boeing werkt volgens mij samen met Leidos (dat heette eerder SIAC.)Dat is een soort speelgoedfabrikant voor militairen. 😀
    Science Applications International Corporations.
    Die hebben ook allerlei types DEW (Direct Energy Wapens )ontwikkeld zo weet ik.
    Wat mij betreft is het graancircel-fenomeen opgelost.(net als 9/11)

   • en de ufos die steeds in de nieuwsuitzendingen zijn te zien natuurlijk.
    vandaag weer bij niburu.com te zien.
    Is waarschijlijk allemaal Boeing die dat doet.

 9. http://www.martinvrijland.nl/wp-content/uploads/2015/03/the-Annunaki-of-Sumerian-Mythology-Giant-Wheel.jpeg

 10. Wie zou deze tekst geschreven hebben met welke opdracht daar in .

  https://www.youtube.com/watch?v=wGn965TFUQM

  Het werd ook nog een Hit wereldwijd.
  Ja , ons Nederlandje werd er heel bekend door.

 11. Beste Martin,

  Zoals je weet ben ook ik bijzonder geïnteresseerd in de occulte wereld.
  Wat mij op gevallen is tijdens mijn onderzoek is dat er meerdere theorieën zijn die zichzelf sluitend maken. Er wordt vaak gebruik gemaakt van zaken zoals, kijk, een hoorn van een stier dus dan zal dit wel dit of dat betekenen…. Het lijkt dan sluitende informatie te zijn maar dat hoeft het niet perse te zijn.

  Ik ben daarom gestopt met het absolute stelling in nemen omdat niemand precies weet waarom de dingen zijn zoals ze zijn maar goede onderzoekers wel verschillende theorieën kunnen aandragen hoe die zaken eventueel tot stand gekomen zijn.

  Hoe dan ook, wel denk ik dat wij met zijn alleen op de goede weg zijn de geheimen verder te ontsluieren dan ooit tevoren. Dat is dan weer heel positief.

  Ik geloof niet in Satan maar ik weet dat er mensen die zijn die dat wel doen. De meeste mensen menen dat Lucifer de grote boosdoener is maar het zou zomaar kunnen zijn dat ook hier, dat doet die kliek nu ook systematisch, de zaken om draaien. Zo zien wij dat de meeste geloven het kwaad eeuwen hebben uitgedragen en zelf het kwaad zijn geweest voor een groot deel.

  Hoe dan ook, interessante verhandeling! Maar stelligheid, dat kan niemand innemen mbt deze kwesties. Er is nog zoveel dat wij niet weten!

  Zo lang wij zelf niet in staat zijn in te tappen in wat Tesla de Ether noemde zullen wij verstoken blijven van het hele verhaal. En daar doen overheden wereldwijd heel hard hun best voor, om ons zo ver mogelijk vandaan te houden van de kennis die in de ether te vinden is. In lang vervlogen tijden communiceerden wij net als de dieren via de ether, dat zijn wij verleerd. Straling en andere vervuiling doet de rest.

 12. Prof. Arysio Santos (1937 -2005) schrijver van ‘Atlantis the Lost continent finally found’ laat in het volgend antwoord weten hoe hij zich in zijn studententijd geinspireerd voelde door Velikovsky maar later afstand nam van hem: Velikovsky is een Orthodoxe Jood, die data en de gebeurtenissen tot op de cijfer en de letter nauwkeurig nam…….

  http://atlantisonline.smfforfree2.com/index.php?topic=22680.0

  ……Velikovsky is another unusual character. A Russian Jew and an emigré to the US, his books became the delight of all inquisitive persons who, in the 1950’s,were discontent with the obscurities of Academic Science.
  Among these, I should be counted, as his books opened my eyes to the inconsistencies of theories such as Darwin’s Uniformitarian Geology and his theory of Evolution, based on precisely this false premise.

  The problem of Velikovsky was taking the catastrophic events he proposed as the literal truth. Moreover, as an orthodox Jew, Velikovsky also believed the dates and events of the Bible — ridiculously small by geological standards — to be actual facts which should be implicitly believed by all.

  Of course, most of his proposals proved to be false, excpt insofar as Catastrophism seems indeed to be one important feature not only of Evolution, but also of geology, in contrast to what Darwin in and Lyell so emphatically argued.

  But his books — like the ones of Blavatsky and even Graham Han**** are a good read even today, as long as they are considered what they indeed are: pleasant Sci Fi, based on ill-digested pseudo-Science…..

  CIA O

  • Voor alle duidelijkheid: in principe gaat mijn belangstelling uit naar de onderbouwingen van David Talbott, die niet het religieuze facet belicht, maar de ideeén van Velinovsky verder uitgebouwd heeft in zijn theorie van ‘the electric universe’. Ik zou me daar vooral op richten en niet zozeer op Velikovsky (hoewel ik die naam steeds noem).

 13. There’s a place for “us”

  http://youtu.be/cAu3a7CMA84

 14. Ik zet gewoon mijn mening neer en hoe ik in de loop der jaren zaken ben gaan zien. Volgens mij doen we dat hier op het moment allemaal. Ik lees jullie berichten en onthoud wat ik redelijk en misschien als ( een deel ) van waarheid kan zien. We moeten allemaal onszelf blijven en als ik dat ben door bijbelteksten ter onderbouwing van mijn gedachten meer te zetten, moet dat volgens mij kunnen. Welke techniek of gave die opstandige engel gebruikte om door middel van een slang met Eva te praten weet ik niet, maar lijkt me een koud kunstje gezien wat hij in de eeuwen daarna voor elkaar heeft gekregen en tot op de dag van vandaag. Binnenkort krijgen we veel directer met die “slang” te maken, ik citeer: ” . . .En er brak oorlog uit in de hemel: Mi̱chaël en zijn engelen streden tegen de draak, en de draak en zijn engelen streden, maar hij zegevierde niet, en ook werd er voor hen geen plaats meer gevonden in de hemel. Neergeslingerd werd daarom de grote draak, de oorspronkelijke slang, die Duivel en Sa̱tan wordt genoemd, die de gehele bewoonde aarde misleidt; neergeslingerd werd hij naar de aarde, en zijn engelen werden met hem neergeslingerd. Openbaring 12:7-9

  • De Elohiem zeiden “de mens is geworden als 1 van ons, door de kennis van goed en kwaad” dat was geen leugen, als de mens ook zou hebben gegeten van de boom des levens om in eeuwigheid te leven (en die boom zouden worden, dat ze dus tot hun eigen wezenskern zouden zijn ontwaakt, en zouden schouwen en weten wie ze ten diepste zijn), dan zouden ze amper zich hebben voortgeplant en zouden ze niet 1 millimeter vrucht gedragen hebben om ook maar voor de Schepping der Archonten zorg te dragen.

   • Zij die ontwaken en uit het graf van het lichaam opstaan (uit de gevangenis/kerker zichzelf uitleiden, omdat zij al het verschuldigde aan de Rechters/Elohiem teruggeven wat van hun is) zij zullen zijn als de lichtengelen uit de lichtwereld, hoe kan dan een geslachtloze lichtziel nog huwen en/of een relatie aangaan en kinderen voortbrengen en dus de schepping der Archonten?

   • Aan wie vragen de Dienaren van ongerechtigheid belasting? Aan de kinderen slaven of aan de kinderen van de vrijen? Zodra je weet te identificeren naar je ware zijn, kun je al geen belasting meer opbrengen, gelden regel en wetgeving niet voor jou, diegene staat daar boven, en dus ben je hier om de duisternis en het kwaad te vernietigen, en je met je broeders/zusters te verenigen om dat werk te doen. Het Christendom heeft de boodschap corrupt gemaakt, aangepast aan de Elite en agenten van Saturnus.

    Wie hun systeem dient heeft hun TAG/MERKTEKEN en staat ingeschreven in het boek der doden/slavenregister bij de burgelijke stand, en staat als zodig ook geregistreerd in de Akasha-Kronieken van de Archonten, jazeker zo boven zo beneden in hun wereld-orde.

 15. Goedemorgen Martin, je schreef en ik citeer je letterlijk: “Ja, maar Martin…al die profetieën komen toch wel echt uit, dus het boek moet wel waar zijn” Einde citaat. Bedoel je dat ik dat ergens geschreven heb? Dat is namelijk niet mijn gedachte. Waar heb ik dat geschreven, kan je dat laten zien? Je haalde ook Openbaring 5:23 aan. In welke Bijbelvertaling staat die tekst want ik kan hem nergens vinden. Volgens mij bestaat de tekst in geen enkele vertaling. Nou snap ik waarom je zo weinig vertrouwen in de Bijbel stelt 🙂 Geintje 🙂 Welke “vertaling” gebruik jij dan? Ik heb overigens je laatste artikelen gelezen en mijn mening is weer opnieuw dat Martin Vrijland iemand is die serieus genomen moet worden. Veel waarheid maar niet met alles. @ Freeman, je haalde aan dat de Elohiem in het meervoud sprak.”De mens is geworden als één van ONS”. Adonaj betekend HEER en Elohiem betekend God. De Almachtige God JHWH sprak hier in meervoud om de doodeenvoudige reden dat Zijn Eerstgeborene Zoon – het eerste van de Schepping – bij Hem was. Samen hebben ze alles geschapen, dus niet alleen JHWH ontwierp alle dingen en het leven maar ook Zijn Eerstgeborene Zoon. Jahweh was wel de bron van het leven. Uit De Almachtige kwam al de energie voort die voor leven zorgde. Geestelijke lichamen in de andere dimensies en de vleselijke lichamen in onze dimensie bijvoorbeeld. De latere creaties van satan uitgezonderd, denk daarbij aan alles wat op andere planeten leeft en voortkomen uit de fokprogramma`s van die engel. Ik laat je een stukje lezen waarvan ik zeker weet dat het je nooit opgevallen is. Gaat dus over de Zoon van God in verband van wat ik hierboven aanhaalde wat betreft de Schepping en wie daar verantwoordelijk voor waren, ik citeer letterlijk: . . . Jahweh zelf heeft mij voortgebracht als het begin van zijn weg, als het vroegste van zijn werken van oudsher. Vanaf onbepaalde tijd was ik aangesteld, van de aanvang af, vanaf tijden vroeger dan de aarde. Toen er geen waterdiepten waren, werd ik als met barensweeën voortgebracht, toen er geen bronnen waren, zwaar beladen met water. Voordat de bergen waren neergelaten, vóór de heuvels, werd ik als met barensweeën voortgebracht, toen hij de aarde nog niet had gemaakt, noch de open ruimten, noch het eerste gedeelte van de stofmassa’s van het productieve land. Toen hij de hemelen bereidde, was ik daar; toen hij een kring over de oppervlakte van de waterdiepte verordende, toen hij de wolkgevaarten daarboven verstevigde, toen hij de bronnen van de waterdiepte krachtig maakte, toen hij de zee zijn verordening stelde, dat de wateren zelf zijn bevel niet zouden overschrijden, toen hij de grondvesten der aarde verordende, toen werd ik als een meesterwerker naast hem, en ik werd degene op wie hij dag aan dag bijzonder gesteld was, terwijl ik te allen tijde vrolijk was voor zijn aangezicht, vrolijk over het productieve land van zijn aarde; en de dingen waarop ik ten zeerste gesteld was, waren bij de zonen der mensen. Spreuken 8:22-31

  • @Rijk

   Het komt er in feite op neer dat de God van de bijbel, YHWH, eigenlijk dezelfde persoon is als de grote architect; kortom Saturnus (Kronos, Osiris, Satan).

   Ik blijf in dat kader zeggen dat het geen nut heeft naar de teksten van de bijbel te verwijzen, omdat het een door de Saturnus cult opgesteld Mindcontrol boek is, gebaseerd op verdraaide waarheden. De Romeinse farao afstammelingen hebben het boek geredigeerd. Het boek is wel gebaseerd op hogere kennis, waardoor het wel prikkelt, maar wat beschreven wordt is de schepping van de Saturnus matrix.

   • Ok, dan hebben we een verschil van mening. De tijd zal het leren wat niet waar is en wat wel. Ik ben nu trouwens het boek van Robin de Ruiter aan het lezen, de nieuwe uitgave van de satanische bloedlijnen. Qua geloof en zienswijze betreft God en satan verschillen Robin en ik niet zoveel. Ik merk duidelijk dat hij – net als ik – wat meegekregen heeft van wat hij bij JG hoorde (leerde). Nou slaan JG vaak flink de plank mis en zeker betreft die vrijmetselaars boeken uitgeverij ( WTG ) maar het was niet allemaal onzin blijkbaar wat we van de mensen die zich Jehovah`s Getuigen noemen hoorden en/of leerden 🙂 Vind jij het erg Martin als ik mijn mening – ook al is het op de bijbel gebaseerd – hier blijf geven, of zie je liever niks over wat de bijbel zegt? Ik ben overigens geen JG meer. Zit een beetje tussen de wal en het schip. Mensen verwijten mij dat ik een JG was of zelfs volgens hen nog ben, en Jehovah`s Getuigen kunnen mijn bloed figuurlijk wel drinken, sommige tenminste 🙂 Maar ik voel me er wel lekker bij, dat mensen zo over mij denken 🙂 Als ik complimenten ga krijgen moet ik uit gaan kijken 🙂

   • Be my guest Rijk

 16. Onder trefwoord “Eye” :
  “… The eye of Horus : the other he had lost in his eternal fight with Seth (Saturn), who had lost his genitals.”
  Vries, A. & Vries, A. (2009). Elsevier’s dictionary of symbols and imagery. West Yorkshire: Emerald, p. 208.

  • Ja de Mainstream ideeën over het 1 oog symbool zijn bekend. We mogen er vooral niet achter komen dat het feitelijk om Saturnus gaat. Het oog van Saturnus zichtbaar op de zuidpool. Ik probeer te verduidelijken dat Immanuel Velikovsky – en misschien nog meer David Talbott – aantonen dat de oude mythologische “vertalingen” over interpretaties niet kloppen. Dat wil zeggen dat we dus ook waarschijnlijk op dat terrein met geschiedvervalsing te maken hebben. Dat zorgt voor een rookgordijn. Daarom heten geheime genoodschappen ook geheim.

GOOGLE ADVERTENTIE

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Close