Pages Navigation Menu

Question authority Think for yourself

GOOGLE ADVERTENTIE

Verborgen beeld- en geluidopnames binnen Jeugdzorg

Verborgen beeld- en geluidopnames binnen Jeugdzorg

doneer

De afgelopen week is duidelijk geworden dat Jeugdzorg de mogelijkheid krijgt om naar eigen inzicht kinderen bij ouders uit huis te halen. Er komt geen kinderrechter meer aan te pas. Nu had de tussenkomst van de kinderrechter al niet veel om het lijf, want die neemt over het algemeen direct het advies van Jeugdzorg over. Daarmee is dus slechts een formele drempel weggehaald en wordt het simpelweg een iets minder administratieve en tijdrovende kwestie om snel kinderen van ouders af te kunnen pakken.

Veel mensen van de generatie 40+ hebben wellicht nog het idee dat – wil je voor Jeugdzorg in aanmerking komen – je wel heel wat fout moet hebben gedaan. “Ouders van wie de kinderen in een jeugdzorginstelling geplaatst worden moeten wel compleet ontspoord zijn“, is veelal de gedachte. Dat de realiteit echter veel ernstiger is, zullen mensen pas gaan ontdekken als het al niet meer terug te draaien valt. Pubers of kinderen die wellicht sociale problemen hebben kunnen bijvoorbeeld al door de directie van een school bij jeugdzorg aangemeld worden. Ook kan bijvoorbeeld een boze ex er met behulp van een verzonnen aangifte voor zorgen dat jeugdzorg de pijlen op jouw kind richt. Er wordt niet gewacht tot de rechter oordeelt of er wel of niet schuld is. Nee, de aangifte op zich is al aanleiding genoeg. Zo zijn er inmiddels tal van scenario’s te bedenken waardoor jeugdzorg zich in het leven van een kind gaat mengen.

Als het huidige beleid 25 jaar geleden van kracht was geweest, was ik zelf ongetwijfeld binnen jeugdzorg beland. Ik spijbelde wel eens en heb bijvoorbeeld wel eens fikkie gestookt in het scheikundelokaal. Vroeger heette dat ‘de puberteit‘. Tegenwoordig kom je dan – na een tip van de directie van de school – al gauw in aanmerking voor jeugdzorg. En met de huidige wetgeving mogen ze dan de politie opdracht geven om je uit huis te halen bij je ouders.

Inside jeugdzorg

Dat overkwam ook het meisje uit onderstaand filmpje binnen een Jeugdzorginstelling ergens in Nederland. Luister naar haar verhaal en ontdek dat ook hier geldt dat de term ‘zorg‘ in het woord ‘Jeugdzorg‘ in aanmerking komt voor de door George Orwell bedachte term ‘dubbelspraak‘. Wij gingen naar binnen om te filmen en ontdekten dat zo’n Jeugdzorgcomplex van buiten misschien wel heel vriendelijk mag ogen, maar van binnen eigenlijk een gevangenisregiem kent.

Architectonisch gezien is zo’n Jeugdzorgcomplex heel slim opgebouwd. De entree is heel vriendelijk. Door de glazen puien en beveiligde zware glazen deuren kijk je uit op een tussenhal (in feite een beveiligingssluis), waarachter ook weer een glazen pui. Zo kun je door kijken naar een soort klein dorp met huizen met tuintjes en een groot middenpad dat alle huizen verbindt. De gevels zijn mooi van kleur en de begroeiing zorgt ervoor dat alles zeer warm en vriendelijk oogt. Als u er niet op let zou u de breed gebouwde “begeleiders” bijna over het hoofd zien, maar als je er iets beter op let, kom je er achter dat ze in feite klaar lijken te staan om in te grijpen. Om toegang te krijgen tot dit deel van het complex, moet je via allerlei beveiligde deuren en word je steeds begeleid door een zware jongen. Achter de prachtige geveltjes ontdek je dan ineens dat al die huizen in feite cellencomplexen zijn. Ieder huis heeft een tiental “kamers”. De kamers zijn echter niet door de kinderen zelf te openen. Het oogt allemaal net iets vriendelijker dan een gevangenis, maar meer kan ik er niet van maken.

kampement_jeugdzorgNormaal gesproken kom je in dit deel van het jeugdzorgcomplex niet. Ouders zien daarom normaal gesproken niet meer dan de mooie huizen met de mooie tuintjes. Maar de tuintjes blijken ook afgesloten en omheinde gebieden te zijn. Dat zijn dus de ‘luchtplaatsen‘ als je het in gevangenis termen vergelijkt. De ouders kunnen de kinderen in aparte bezoekruimtes ontmoeten. Alles gaat steeds op slot, waar je ook komt in het complex. En als u dan denkt dat ik overdrijf met mijn geschetste gevangenisbeeld, dan heb ik het feit nog niet genoemd dat zo’n Jeugdzorginstelling een isoleercel heeft. “Nou, dan moeten die kinderen toch vast wel iets ernstigs op hun kerfstok hebben..” zult u nu denken. Nee, dit zijn geen strafinstellingen. Het zijn Jeugdzorginstellingen. Precies zoals het er staat. Het begrip ‘zorg‘ wekt de indruk dat er voor de kinderen gezorgd wordt. De realiteit is een stuk weerbarstiger. Na mijn bezoek aan zo’n instelling kom ik tot de conclusie dat de term ‘zorg‘ in het woord ‘Jeugdzorg‘ beter vervangen kan worden door ‘detentie‘. Het zijn heropvoedingskampen die naar de buitenwereld een sausje van vriendelijkheid uitstralen.

Wij hadden het voorrecht binnen te komen, omdat een medewerker af durfde te wijken van het strikte regiem. Normaal gesproken komt er geen ouder op de ‘kamers‘ (lees ‘cellen’). Daardoor hebben we geluk gehad dit in beeld te kunnen brengen. Ook hebben we een geluidsopname naar buiten kunnen smokkelen van een 14 jarige jongen die tegen de grond gewerkt werd en in een isoleercel gegooid werd, omdat hij compleet psychisch gebroken wordt door de leiding. De mannen die onderdeel uitmaken van die leiding kwamen op mij al over als sadistische kampbeulen, maar na het horen van deze geluidsopnames weet ik dat dat gevoel niet helemaal onterecht is geweest.

Kijkt u zelf naar de opnames en luister goed naar wat de jongedame vertelt. Zij vertelt onder meer hoe de leiding met piepers aan hun riem lopen en dat vrijwel dagelijks kinderen in een isoleercel worden gegooid. Dit soort dingen komt vrijwel nooit naar buiten, omdat de kinderen simpelweg niet durven. Als ze al contact hebben gehad met familie, moeten ze opschrijven wat er precies besproken is en als de leiding het gevoel heeft dat ze iets achterhouden, handhaven ze een streng opsluitingsregiem. Er is sprake van een compleet psychologisch brekingsproces van deze jonge mensen. Je kunt gerust stellen dat psychologische mishandeling een manier is om de kinderen er onder te houden. En bedenkt u dan dat dit een kind van ieder gezond gezin in Nederland kan zijn. Het zijn pubers, geen criminelen!

468 ad

32 Comments

 1. mijn reactie is van 50 jaar geleden ,heb zelf in zo een tehuis te Overschie gezeten,alleen niet door jeugdzorg ,maar door verhalen door eigen moeder verzonnen,die werden voor waarheid aan genomen! het waren nonnen die daar zaten en ik heb het er niet zo meegemaakt nooit in zo een cel gezeten ,die was er wel en geloof mij maar meiden in jonge jaren ,hoewel ik was dus al 18 jaar !!!! toen was je met 21 pas volwassen,maar die kunnen best opstandig zijn ,geslagen werd daar dus niet,ik had het e rbeter dan thuis ,maar heb dus ook geen contact meer gehad met mijn ouders weet niet eens of moeder nog in leven is ,kijk dit is een andere kant van het verhaal jaren 1958 was dat ,

  • Dan heb je dus niet bij Jeugdzorg gezeten, maar bij de nonnen.
   Dat is hele andere koek!

   • ging dus ook via een kinderechter stichting Raymundus ,er zaten van alles door elkaar en wel alles op slot dus misschien was er toen geen jeugdzorg????

   • Bepaald niet hoor, lees maar eens wat vrouwen die bij de nonnen hebben gezeten vroeger zoal te verduren hebben gehad – echt niets beter dan bij Jeugdzorg nu. Natuurlijk zijn er ook mensen met goede ervaringen.
    Zelf heb ik ook niet zulke bijster goede herinneringen aan de nonnen.

 2. Jeugdzorg en de groepsleiders op die internaten zijn twee verschillende dingen dat is appels met peren vergelijken, die mensen zijn daar veelal met de beste bedoelingen en dan heb ik het niet over de roofdieren die er niet thuishoren maar de normale mensen met een goed hart en de beste bedoelingen, die krijgen wel van jeugdzorg uit huis gerukte zwaar gemedicineerde kinderen getraumatiseerd door de hele ellende die ze hebben meegemaakt en proberen daar ook maar het beste van te maken. Die kun je niet over 1 kam scheren met de harteloze psychopaten bij jeugdzorg. Ik heb op zulke internaten gezeten en als ik als kind weer eens door het lint ging door die ellendige kutmedicijnen waar ze je vol mee stoppen dan klonk het precies zo als aan t eind van dat filmpje, maar dat nam en neem ik de groepsleiders daar niet kwalijk de mensen die me er heen stuurden wel en me die pillen gaven wel. Denk daar maar eens over na.

  • ook in de internaten worden dergelijke praktijken uitgevoerd , maar dat ligt weer aan het soort , open, half open of gesloten internaat . maar dat jeugdzorg in zijn al geheel nu zijn doel voorbij loopt is wel zeker en is er spraken van een ander belang dan het welzijn van kinderen .

 3. heftig!

 4. werkt 2 kanten op —-> 1 dit verhaal , en 2 mensen die ze wel nodig zijn maar….
  DAN GEEN RUK DOEN ! mn zusje is zeer hard door hun en door de leefgroepen getroffen en zal dat met zich mee moeten dragen de rest van dr leven.

 5. te gek voor woorden ! when does the world finally wake’s the fuck up ? niet normaal wat er binnen nederlandse zorginstellingen gebeurd , heb het zelf gelukkig niet zo erg meegemaakt omdat ik niet in een instelling van jeugdzorg heb gezeten maar wel degelijk onder jeugdzorg viel vanaf me 12 tot aan met me 14e en wat die mensen doen is op je inhakken wat je zogenaamd allemaal fout doet , naar beneden halen , en wel degelijk er voor zorgen dat je als ouders en kind tussen wal en schip valt , nog maar niet te spreken over de daarop volgende jaren onder (toezicht) van sensire (waardeloos) humanitas dmh (waardeloos) pluryn ? krijg je lekker pilletje mag je eerst een drie dagen winterslaap houden .. ook in mijn omgeving om me heen ken ik personen en verhalen van mensen die door toe doen van jeugdzorg uit huis zijn geplaats of dreigen te worden wat catastrofale resultaten met zich mee bracht , het gezin ontwricht , op ouders wordt ingespeeld om ze te laten denken dat het het beste is voor de kinderen nou niet dus ! het had mijn jeugd een stuk makkelijker gemaakt als ik wellicht zelf niet zo een pain in the ass was geweest maar hey daar ben je ook kind voor ! maar jeugdzorg heeft tot op een zekere hoogte zelfs met een verkeerde diagnose mijn thuissituatie alleen maar verslechterd .. ik kan me nog herrineren dat ik niet alleen op kantoor moest komen met mijn ouders maar dat er ook geregeld iedere dinsdag eerst een mevrouw (altijd kwam polshoogte nemen ) en daarop volgend omdat ik niet mee werkte een mnr . wie aan een stuk door wel bijna anderhalf uur op me in zat te praten blablabla hoezo brainwashing ??? ben blij dat mijn koppigheid gezonde verstand , en eerste gevoel mij nog nooit verraden heeft en ik wel degelijk die satanistische subsidietrekker te slim af geweest !

  laat dit ergens een boodschap zijn voor ouders en aankomende ouders !

 6. In mijn gemeente is stichting jeugdzorg ook heel erg actief. Daarnaast het maatschappelijk werk, het o.g.g.z , g.g.z en natuurlijk ook de woningstichting. Dit onder de bezielende leiding van de gemeente. Daarnaast worden de thuiszorginstellingen middels kwaliteitszorgkeurmerk gesommeerd om luizen in de pels van de overheid uit hun zorgtaak te ontheffen.En hebben we onze eerste B.O.A,s. En daar zijn we, als gemeente, trots op. De woningbouwstichting heeft een fantastisch plan ontwikkeld, om de armste wijk van onze stad te herstructureren, waarbij er rekening wordt gehouden, dat er in de toekomst minder woningaanvragen zullen zijn. Dit is geen grapje maar bittere ernst. Ik woon in een, relatief gezien, kleine gemeente, waarbij de lijntjes kort en daardoor overzichtelijk (lees doorzichtig) zijn.
  Tijdens de 2e wereldoorlog kwam de bezetting vanuit Duitsland, waardoor we de vijand meenden te herkennen. De 3e wereldoorlog vindt als een veenbrand plaats, omdat de ware bezetters niet meer vluchten naar het buitenland om te investeren, maar om in eigen land te confisqueren.
  En door de wereldpopulatie te reduceren (FEMA), hoopt men de schulden van hun eigen falend economisch stelsel te verbergen, waardoor de eindbalans kan worden opgemaakt.
  Dit zijn de mensen, die de mens weer in balans met de aarde willen brengen.
  Simpelweg door genocide, in plaats van hun falend denkvermogen te onderkennen.
  En dan moeten wij er in geloven, dat het beter gaat.
  Over goede doelen gesproken.

  • @Gea (even terzijde: Ben jij Gea van Elly?)

   Ik kan me goed voorstellen dat er in de Jeugdzorg goede mensen werken die echt hun best doen, maar de jeugdzorg trekt ook minder goede mensen aan.
   Zeg maar psychopaten en pedofielen.
   ook als je een gewoon medewerkertje bent en je ziet en werkt in al die ellende dan is de kans groot en evenzeer de verleiding (want de hormonen blijven gaan) zowel bij man als vrouw om je macht te misbruiken, macht ook vaak ingegeven door angst en onbegrip voor de wereld. Dat misbruik kan alle kanten op: Geweld, sexueel misbruik, geestelijke marteling etc.

   Op het ogenblik is het zo dat het beleid(quod non) van de overheid erop is gericht om de kinderen daar eerder kapot te maken dan met liefde en aandacht op te voeden.
   (Juist deze kinderen, zijn vaak origineel, zijn dwarsliggers die we hard nodig hebben in deze maatschappij van hielenlikkers en meelopers.)

   Dit beleid dat gevoerd wordt door de (r)Overheid doet mij vermoeden dat er vanuit hele HOGE (quod non) kringen gemonitoord wordt om er de kinderen uit te pikken die weinig ‘achterban’ hebben voor hun pedopleziertjes.
   Dat is van alle tijden. Dit was zo en dit is zo, wat betekent dat dit niet zo moet blijven.

 7. Bethanie horn ik was daar op mijn plek.
  had het daar goed.
  En toch zo beschermd tegen de boze buiten wereld.
  ik ben nooit in staat geweest om normaal te functioneren.
  sociale omgang daar loop ik in vast.
  In mook was ik ook en ik zag kinderen opgesloten worden in de isoleercel.
  plat gespoten omdat ze weg gelopen waren .
  De kinderen mee gesleept door de nonnen het beeld staat nog steeds op mijn net vlies.ik ben nu 61 jaar oud.

  • hoi francisca ik francis heb ook in huize bethanie gezeten dit was en is voor mij nog steeds een hel tijd geweest. en ben nu 34 jaar dus er is zelfs later in de tijd niet veel veranderd.ik zou graag eens in contact met u komen over deze tijd te praten we zijn zekers slachtoffer van hoe ze het ook noemen internaat of weeshuis voor ons was het dit in ieder geval niet. ook later heb ik in rekken gezeten ja gezeten terwel ik geen jeugd tbs heb gehad.je heb wel deze stempel naar de buiten wereld toe.nu maak ik als ouder ook mee hoe het is als je kind bij je weg gehaald wordt en weer begint het verhaal van vooren je wordt gebroken door hun je wordt beschuldigd van alles.en liegen is normaal voor ze.

 8. Transferium zag ik op de deur van de instelling,slechte bastaards op zijn zachts gezegd en ze zitten ook in Bergen Noord-Holland met een instelling,een en al medicatie en psychiaters en psychologen .Dit is allemaal heel schadelijk voor de kinderen en het gehele systeem moet afgebroken worden het is onmenselijk en wreed tegelijk.Enkele jaren geleden in het Ock Het Spalier in Zandvoort zagen wij op de groep daar een jongen die 10 jaar oud was en voortdurend met dwang aangepakt worden door de begeleiders daar.De jongen was een leuke gozer die samen met zijn jongere broertje op de groep van Demi en Nirvana zat en die altijd met ons mee aan het voetballen was tijdens onze bezoek ,binnen de kortste keren een complete verandering in zijn gedrag door opgelopen trauma .Wat bleek ook nog eens het geval te zijn ? Leonie en ik bezochten de jongens moeder in Hoorn en die vertelde gelijk dat haar 10 jarige zoon K de eerste week op de groep in Zandvoort een oudere jongen oraal moest bevredigen .De commissie samson was van mening dat er vervolging van de daders mogelijk was ook inzake onze dochters en verwees de zaak na het O.M in Haarlem ,we kregen een 30 minuten gesprek met dezelfde rechercheur als Marcel Vervloesem sprak jaren eerder in de Zandvoort Files .Dhr de Ruijter en die dekte het misbruik af en deed er niets mee zoals in de Zandvoort Files .

 9. @Ben Precies Geweld roept geweld op en waanzin, waanzin.
  Als je als kind in zo’n inrichting zit met, zeg maar op z’n zachtst gezegd, dit soort luizige medewerkers en nog luiziger beleid dan kweek je zowel bij de kinderen, hen toevertrouwd(?) als bij deze medewerkers zelf de nodige abberraties/afwijkingen en perversiteiten in gedrag.

 10. stomme klote kut instellingen !!!!!
  heb er in 4 gezeten en het heeft niet niets goed gebracht !!!!!
  heb op me 20 alles zelf moeten doen samen met me vader en me broer

 11. ‘U laat zich maar moeilijk behandelen hr. ……’ zei de rechter tegen mij (juni2013) waarna ik mijn zoontje van 10 helemaal kwijt raakte.In 2010 pakte ze eerst 17½u p2wkn af waarna ik mijn medewerking begon te frustreren met bjz,dat resulteerde in 2012 dat ik mijn zoontje nog maar 8uurtjes p4wkn mocht zien en uiteindelijk 2013 was ik ‘m kwijt(dat omdat ik opkwam voor mijn omgangsrecht die geschonden was in 2010).
  Terwijl in de vele rapporten staat dat we een ‘diepe gezonde warme band’ hebben.Ze doen mijn zoontje zoveel verdriet aan,waarom?Omdat ik me niet wil laten behandelen??Wie zou er baat bij hebben dat ik krankzinnig wordt verklaard terwyl ik nooit iemand pijn heb gedaan in m’n leven danwel nooit met geweld in aanraking ben geweest?
  Het lijkt wel of ik slachtoffer ben van ‘wraak’ van één of andere machtige megalomaan. (huwelijk is kapot gemaakt,werk kwijt,financieel aan de grond,mensen tegen me uitspelen dmv afluisteren enz..)
  Maar wie zou dat moeten doen zul je je mss afvragen?

  Nou ik heb ‘s in 1998 een conflict gehad met Drs. Weber,clubarts voetbalclub PSV Ehv,n.a.v. missen halswervelfractuur in 1997.Sindsdien overkomt me vanalles van wat ik onder een ‘complot’ versta,heeft hij soms baat dat ik door een ggz instelling voor gek wordt verklaard?En als ik mijn verhaal zou moeten definieren naar de buitenwereld toe dan zou ik voor ‘gek’ worden aangezien vanwege de cognitieve dissonantie.De klacht (1998) tegen de desbetreffende chirurg heb ik uit angst maar laten vallen vanwege tegenwerkingen medische wereld.
  Nu anno 2013 heb ik nog steeds vage klachten en dat terwijl er nog nooit een MRI van aangedane plek is gemaakt(doch ik er verschillende malen om gevraagd heb).
  Idd geen MRI na een halswervelfractuur,raar hé!

  Nu heb ik het gevoel alsof ze mijn kind gebruiken om mij psychisch te breken zodat ik me laat behandelen.
  Sooo unfair allemaal :'(

 12. Heel bitter, ik heb nooit begrepen wat het nut van dit soort instellingen is. Ze zouden ook helemaal niet mogen bestaan. Meisjes en jongens die weglopen uit deze Jeugd’zorg’instellingen hebben daar zeker een reden voor. De opsporingsberichten zijn dan ook aan mij niet besteed. Het ziet er naar uit dat we kindershelters moeten gaan oprichten, om kinderen tegen jeugdzorg te beschermen. Ik heb als pleegmoeder pubers in huis gehad, die hebben extra zorg nodig en begrip en geen heropvoeding ‘nazi’-stijl. Altijd bereid om te helpen.

 13. Heel ernstig,triest,onbegrijpelijk
  Totaal geen respect en begrip
  Het word met de dag erger in de jeugdzorg!
  Nu de gemeentes deze taken gaan overnemen
  Dit heeft zeker aandacht nodig en is zeker een aandachtspuntje voor clientenraden!

 14. De term ‘jeugdzorg’ omvat alleen wel meer dan alleen de gesloten instellingen. Neemt niet weg dat verschillende aspecten mij ontzettend verbazen. Je hebt overal rotte appels zitten? Mensen die gelijk over subsidies inkorten beginnen, denk ook even aan de vele ouders/opvoeders en vooral (!) kinderen/jeugdigen die wél gebaat zijn bij hulpverlening vanuit de jeugdzorg. Voor de rest prima dat er kritisch gekeken wordt naar de zorg en dat mensen kanttekeningen maken!

  • Die er wel baat bij hebben? Nou dan moet het thuis wel heel erg zijn…Helpen doen ze in ieder geval niet…integendeel…ze maken meer kapot als heel!!

 15. Martin, goed dat je hier aandacht aan besteed. De respectvolle wijze waarop je dit benaderd kan ik erg waarderen, terwijl het toch allerlei gevoelens op zal roepen als je dit zo ziet.

  Ik lees er veel over maar ik realiseer me dat ik ook niet alles weet en kan van de mensen die ik kende die bij jeugdzorg werkten zeggen dat er een heleboel mis is, bij twee van hen had ik zelf mijn bedenkingen, terwijl er ook mensen met hart en ziel in staan. Er zijn zoveel uitersten te vinden vandaag de dag, tegelijkertijd zaken die soms ook echt niet zouden mogen bestaan. Hoe kan het bv. dat een Joris Demmink, hoogste ambtenaar van justitie niet vervolgd wordt vanwege zijn betrokkenheid in het pedofilie netwerk? Rechters zich teruggetrokken hebben uit de zaak? Angst? Wat mij betreft wordt hem duidelijk de hand boven het hoofd gehouden en durft niemand zijn nek uit te steken, hoe érg voor de slachtoffers en hoe érg dat dit zomaar kan bestaan zonder enige consequentie. Wat bieden we onze kinderen op deze manier nog? Ik maak me daar regelmatig zorgen over er zijn zoveel waarheden en ondertussen wordt er zo geleden, is dat nu echt nodig? Ik ben het niet eens en ook niet oneens met bovenstaande titel van dit hartverscheurende filmpje, ik weet niet of deze uithuisplaatsing terecht of onterecht was, maar wat mij als bewoner van deze aarde vooral dwarszit is dat kinderen verscheurd raken en de puinhoop die volwassenen creëren. Ik schaam me soms een volwassene in deze puinhoop te zijn, is dit de wereld die we voor onze kinderen voor ogen hebben? Als zo’n filmpje ziet kun je niet anders als heel, heel erg stil worden, we weten het allemaal zo goed, maar een kind dat zó om zijn moeder roept spreekt voor mij een taal die boven de wet staat.

 16. Alleen al de manier waarop kan toch nooit iets goeds opleveren…kom op!!

 17. ONGELOVELIJK , Hoezo we helpen kinderen , dit is je reinste verkloten van kinderen,gezinnen en samenleving in 1. Jeugdzorg? nee Jeugdmishandeling !

  En dan vindt men t gek dat er zoveel criminaliteit is? Ze worden daar gewoon tot waanzin gedreven!

 18. Ja, dit is wel erger dan ik heb meegemaakt, dit is inderdaad een gesloten inrichting zeg. deuren op slot, het is gewoon een bajes. Vroeger had je de freudsers en de Jungerts (groepsleiders) Zij die Freud en zij de Jung aanhingen. De ene groep was begaan met de kinderen, bijna grijze sokken, en het andere kamp waren de rechtserts die vooral voor straffen en onderdrukken waren. Ik geloof dat die groep gewonnen heeft repressie en onderdrukking is wat de klok slaat.

 19. Iedereen heeft wel iets te zeggen, maar wat gaan we er tegen doen?? Dat is de vraag, kinderen die te maken krijgen met het AMK/kinderbescherming komen alles behalve goed terecht en gaan nog schuiner door het leven dan eerst.

 20. ja wij zijn na ons aanraken met jeugdzorg vaak helemaal gebroken en dan krijg je termen opgelegd van borderline enz maar is gewoon ptts door jeugdzorg veroorzaakt.niet meer en niet minder.als je wist waar je als kind mee te maken krijgt en nu als ouder met jeugdzorg dan is de mafia er niks bij.

 21. Veel ouders hebben dezelfde ziektes of wat ze maar bedenk en je ben incognitief beperkt,zitten niet op een lijn ,houden teveel van de kids en heb ook nog leuke (minder leuke) plaatjes van Emaus gevangenis aar ze zelf dokterje spelen oa cardiologie afijn kan nog effe doorgaan kots erop schoften….

 22. Ik heb jaren geleden ( 2001/2002) ook in een tehuis gezeten en dit was ABSOLUUT geen pretje dankzij me biologische vader ben ik erin getrapt doordat me ouders gingen scheiden en hij vond dat me moedere niet voor mij kon verzorgen met haar nieuwe vriend.. dat kon ze wel gemakkelijk maar door makkelijk leugentjes en de manupulatie van mij biologische vader naar de rechter EVERT VAN DER HULST DIE NAAM ZAL IK NOOIT MEER VERGETEN ! als ik hem tegen kom krijgt ie niet 1 .. maar een hele magazijn + 1 extra voor de zekerheid door z’n hoofd

  Hoe er in dit filmpie word gesproken was ook net zo als bij mij in het tehuis nog net GEEN isoleercel maar wel een kamer wat op slot kan !!

  SCHANDALIG !!

 23. nou ik weet er alles van mijn kleindochter zit in de wilker wat vroeger het poortje heet in groningen ze slapen in een cel waar de wc in de kamer staat en wasbak er bij de deuren worden gesloten is ze ziek word ze op gesloten en aan het lot overgelaten en dat doordat jeugdzorg dingen op papier zet wat niet eens waar is de rechter gelooft alles en de kids zitten met het probleem kan zoveel meer schrijven hoe schrijnend het is

Trackbacks/Pingbacks

 1. De volledige afscheidsbrief van Bernd K.B. « Martin Vrijland - […] is druk bezig het perfecte excuus voor een sneller ingrijpen van Jeugdzorg goed te praten. De vaders die hun…
 2. Angstvallige reactie directeur Jeugdzorg instelling « Martin Vrijland - […] ziet u hoe een Jeugdzorg directeur reageert als hij ontdekt dat er gefilmd is binnen zijn instelling. Daaronder vindt…
 3. Mega claim om ruïneren gezin « Martin Vrijland - […] van veel lezer reacties dat ze het zelfde mee gemaakt hebben als het meisje uit het filmpje in dit…
 4. Verborgen beeld- en geluidopnames binnen Jeugdzorg (video) | -Dutch [email protected] Nieuws Blog- - […] Nu had de tussenkomst van de kinderrechter al niet veel om het lijf, want die neemt over het algemeen…
 5. Website Niburu wordt aangevallen en platgelegd na Jeugdzorg-onthullingen « Martin Vrijland - […] voor het gegevensuitwisselingssysteem. Binnen een uur na deze publicatie en na plaatsing van mijn artikel met filmopnames binnen Jeugdzorg,…
 6. Nog een schrijnend Jeugdzorg verhaal « Martin Vrijland - […] Hoe kan het dat gezonde kinderen die simpelweg puberaal gedrag vertonen in een dergelijk gevangenis regiem belanden? Kunnen we…
 7. De Jeugdzorg heeft de toekomst « Martin Vrijland - […] beschreef in zijn boek 1984 de term ‘dubbelspraak’ of ‘nieuwspraak’. Eerder kaartte ik deze term al aan, maar het…
 8. Breng uw kinderen naar de veilige kinderopvang « Martin Vrijland - […] worden (lees ook hier). Luisteren ze dan niet goed, dan heeft de jeugdzorginstelling altijd nog een isoleercel voor […]
 9. My Letter to Verene Shepherd | uvrm - […] [66] http://martinvrijland.com/2013/09/09/verborgen-beeld-en-geluidopnames-binnen-jeugdzorg/#! […]
 10. Wie gelooft er nou eigenlijk echt in Sprookjes? | uvrm - […] [38] Jeugdzorginstellingen zijn gevangenissen, waar kinderen opgesloten en mishandel worden http://martinvrijland.com/2013/09/09/verborgen-beeld-en-geluidopnames-binnen-jeugdzorg/?goback=%2Egm… […]
 11. Bekijk onze helden van jeugdzorg « - […] Al eerder zagen we hoe pubers tegenwoordig niet meer als pubers beschouwd worden, maar in een gevangenisregiem terecht komen.…
 12. De Jeugdzorg heeft de toekomst | Martin Vrijland - […] beschreef in zijn boek 1984 de term ‘dubbelspraak’ of ‘nieuwspraak’. Eerder kaartte ik deze term al aan, maar het…
 13. Nog een schrijnend Jeugdzorg verhaal | Martin Vrijland - […] Hoe kan het dat gezonde kinderen die simpelweg puberaal gedrag vertonen in een dergelijk gevangenisregiem belanden? Kunnen we de…
 14. Website Niburu wordt aangevallen en platgelegd na Jeugdzorg-onthullingen (Update) | Martin Vrijland - […] voor het gegevensuitwisselingssysteem. Binnen een uur na deze publicatie en na plaatsing van mijn artikel met de verborgen filmopnames…
 15. Mega claim om ruïneren gezin | Martin Vrijland - […] van veel lezers reacties dat ze het zelfde mee gemaakt hebben als het meisje uit het filmpje in dit…
 16. Angstvallige reactie directeur Jeugdzorginstelling | Martin Vrijland - […] ziet u hoe een Jeugdzorg directeur reageert als hij ontdekt dat er gefilmd is binnen zijn instelling. Daaronder vindt…
 17. Fred Teeven introduceert NWO razzia-wetgeving | Martin Vrijland - […] van de kinderrechter voor het weg roven van uw kinderen. Ook ontdekten we al hoe kinderen in isoleercellen gestopt…
GOOGLE ADVERTENTIE

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Close