Pages Navigation Menu

Question authority Think for yourself

GOOGLE ADVERTENTIE

We gaan naar Mali om de grondstoffen

We gaan naar Mali om de grondstoffen

Het kabinet wil een forse Nederlandse militaire bijdrage leveren aan de potentieel gevaarlijke VN-vredesmissie in Mali. Zo meldt Nu.nl die dat weer haalt uit de de Volkskrant op basis van ingewijden. Nederland zou commando’s, inlichtingenofficieren en Apache-gevechtshelikopter moeten gaan leveren voor de missie in het Afrikaanse land. Maar natuurlijk wordt er met geen woord gerept over de reden waarom we naar Mali moeten. Het excuus van Al Qaïda kan nauwelijks meer met goed fatsoen worden gebruikt. Iedereen weet zo langzamerhand wel dat Al Qaïda niet achter 911 zat, maar dat dat een inside job was. Ook weet iedereen dat Al Qaïda dan wel eerst de vijand was na 911 en de reden om Irak binnen te vallen, maar dat ze nu namens het Westen vechten in Syrië; net als daarvoor in Libië. Daarom noemen de kranten het tegenwoordig maar Jihadisten [Quote] De Fransen strijden al sinds januari tegen jihadisten.

De troepenmacht wordt overigens gestuurd door de VN. En men noemt het een vredesmissie, maar dat is George Orwell nieuwspraak voor ‘oorlogsmissie’.  Hiermee toont de VN aan zuiver en alleen een New World Order club te zijn die pakt wat ze pakken wil. En Nederland is het braafste imperialistische jongetje van de New World Order klas. Want wat is nu de werkelijke reden dat we naar Mali moeten?

Mali’s grondstoffen

Goud:

gold mining maliMali is Afrika’s derde grootste goudproducent met grootschalige exploratie. Mali is beroemd om zijn goud sinds de tijd van het groot Malinese keizerrijk en de pelgrimstocht naar Mekka van de keizer Kankou Moussa in 1324. Met zijn karavaan vervoerde hij meer dan 8 ton goud! Mali was dan ook van oudsher een mijnbouw-land voor meer dan een half millennium.

Mali heeft momenteel zeven operationele goudmijnen waaronder: Kalana en Morila in Zuid-Mali, Yatela, Sadiola en Loulo in West-Mali, en mijnen die onlangs openden: Syama en Tabakoto. Geavanceerde goud exploratie projecten zijn: Kofi, Kodieran, Gounkoto, Komana, Banankoro, Kobada en Nampala.

Uranium:

Bemoedigende signalen wijzen erop dat de urianium delving snel in volle werking kan treden. Verkenning wordt momenteel uitgevoerd door verschillende bedrijven. Er zijn duidelijke aanwijzingen voor de deposito’s van uranium in Mali. Uranium potentieel ligt in het Falea gebied dat 150 km ² van de Guinee bekken Falea-Noord en het Neoproterozoic sedimentair bekken gekenmerkt door aanzienlijke radiometrische anomalieën. Uranium potentieel in Falea wordt geschat op 5000 ton. Het Kidal Project in het noordoosten van Mali met een oppervlakte van 19.930 km2, beslaat een groot kristallijne geologische provincie bekend als L’Adrar Des Iforas. Uranium potentieel in het Samit depot in de Gao regio wordt alleen al geschat op 200 ton.

Diamanten:

Mali heeft groot potentieel aan diamant-exploratie. In de bestuurlijke regio Kayes (Mijnbouw regio 1) zijn 30 kimberlitic buizen ontdekt, waarvan er acht sporen vertonen van diamanten. Sommige van deze acht zijn gelegen in de bestuurlijke regio Sikasso (zuidelijk Mali).

Edelstenen:

Edelstenen bestaan ​​uit de volgende elementen en zijn te vinden in:

De omgeving van Nioro en Bafoulabe: Granaten en zeldzame magnetische mineralen
De omgeving van Bougouni en Faleme Basin: pegmatite mineralen
Le Gourma: granaat en corindons
L’Adrar des Ilforas: pegmatiet en metamorfoseren mineralen
Hombori Douentza Zone: kwarts en carbonaten

IJzererts, bauxiet en mangaan:

Mali heeft volgens schattingen meer dan 2 miljoen ton potentiële ijzererts reserves in de gebieden Djidian-Kenieba, Diamou en Bale. Bauxiet reserves worden geschat op 1,2 miljoen ton in Kita, Kenieba en Bafing-Makana. Sporen van mangaan zijn gevonden in Bafing – Makana, Tondibi en Tassiga.

Andere minerale grondstoffen in Mali

 • Kalksteenachtige rotsafzettingen: 10 miljoen ton (Gangotery), 30 miljoen ton (Astro) en Bah El Heri (Nord de Goundam) 2,2 miljoen ton
 • Koper: in Bafing Makan (Western Region) en Ouatagouna (Northern Region)
 • Marmer: Selinkegny (Bafoulabe) 10.6 MT geschatte reserves en sporen op Madibaya
 • Gips: Taoudenit (35 MT est), Indice Kereit (Nord de Tessalit) 0,37 MT est
 • Kaolien: Potentiële geschatte reserves (1MT) gelegen in Gao (Northern Region)
 • Fosfaat: Reserve gelegen aan Tamaguilelt, productie van 18.000 t / per jaar en een geschatte potentieel van 12 miljoen ton. Er zijn vier andere potentiële afzettingen in het Noorden van 10 miljoen ton.
 • Lood en zink: Tessalit in de Northern Region (1.7 MT van de geschatte reserves) en sporen in Bafing Makana (Western Region) en Fafa (Noord Mali)
 • Lithium: Indicaties in Kayes (Western Region) en geschatte potentieel van 4 miljoen ton in Bougouni (Regio Zuid)
 • Bitumen leisteen: Potentiële geschat op 870 miljoen ton, aanwijzingen gevonden in Agamor en Almoustrat in de Noordelijke regio.
 • Bruinkool: Potentiële geschat op 1,3 miljoen ton, aanwijzingen gevonden in Bourem (Northern Region)
 • Rotszout: Geschat potentieel van 53 miljoen ton in Taoudenni (Northern Region)
 • Diatomiet: Geschat potentieel van 65 miljoen ton in Douna Behri (Northern Region)

Olie

maliHet oliepotentieel van Mali is gedocumenteerd sinds de jaren ’70. Seismische onderzoek en boringen onthulden dat er olie zit. Met de stijgende prijs van de wereldwijde olie-en gasbronnen wordt de interesse in olie-exploratie vanuit Mali vergroot. Mali kan ook een strategische transportroute voor Sub-Sahara olie en gas export bieden. De mogelijkheid voor het ontsluiten van het bekken van Taoudeni naar Europese markt via Algerije wordt zo mogelijk.

Het werk aan vijf sedimentaire bekkens in het Noorden van het land is in middels begonnen. Het gaat om de gebieden Taoudeni, Tamesna, Ilumenden, Ditch Nara en Gao.

Conclusie

Wat ook wordt gemeld in de Main Stream Media; het echte doel van deze nieuwe oorlog is geen andere dan het leegplunderen van een land van zijn grondstoffen. Nu meerdere landen (bijvoorbeeld Turkije) bezig lijken te zijn met de ontwikkeling van kernwapens, is een land met uranium erg belangrijk voor de NWO om in bezit te houden. Wederom is hier sprake van zuiver imperialisme en diefstal!

Bron links: Globalresearch, nu.nl Foto bron: WIkipedia

468 ad

19 Comments

 1. ”met zn caravan vervoerde hij 8 ton goud”
  Waar heb je dat gehoord?

 2. caravan moet zijn karavaan :^)

  • Hahaha ja je hebt gelijk, maar het waswel een KIP

   • Het deed me denken aan Hans Teeuwen’s Bijbelverhaal, vooral het uitroepteken achter ‘caravan’ maakte het compleet.

 3. natuurlijk gaan we niet voor demooie ogen daar heen, er zit altijd iets anders achter wat men kan gebruiken,dus gaat het ook weer niet om de mensen die dan waarschijnlijk wel weer vluchte naar het westen,want e rkan nog meer bij zeggen d ehoge heren dan wel weer want die denken niet aan al het leed wat dit weer veroorzaken gaat voor de bewoners die er niks aan kunnen doen helaas alleen hebzucht van het westen meer niet !

 4. Ooit gehoord van Art 100? En Weer gaat Nederland deelnemen aan een illegale oorlog!

  *Artikel 100 *

  Met gevangenisstraf van ten hoogste tien jaren of geldboete van de vijfde categorie wordt gestraft:

  1

  *hij die, in geval van een oorlog waarin Nederland niet betrokken is, opzettelijk enige handeling verricht waardoor het gevaar ontstaat dat de staat in een oorlog wordt betrokken, of enig van regeringswege gegeven en bekendgemaakt bijzonder voorschrift tot handhaving van het niet deelnemen aan de oorlog opzettelijk overtreedt;** *

  2

  *hij die, in tijd van oorlog, enig voorschrift van regeringswege in het belang van de veiligheid van de staat gegeven en bekendgemaakt, opzettelijk overtreedt.** *

 5. Binnenkort gaan men de geprogammeerde en hersenloze zombies van defensie weer toekomstige (jonge) lijken recruteren in naam van vaderland en vooral de Oranjes gang(sters) (kots kots kots)

 6. En dit is mijn laatste bijdrage Martin 😉

  Hierbij enkele bestanden die kan downloaden met betrekking tot hoe de transnationale heersende klasse in elkaar zit.

  Hoe de transnationle heersende klasse in elkaar zit -1

  http://www.mijnbestand.nl/Bestand-XCGBMCXUUSIK.pdf

  Hoe de transnationle heersende klasse in elkaar zit -2

  http://www.mijnbestand.nl/Bestand-W7DLPDEHEFZH.pdf

  Hoe de transnationle heersende klasse in elkaar zit -3

  http://www.mijnbestand.nl/Bestand-MB3FWFHKGM6X.pdf

  Hoe de transnationle heersende klasse in elkaar zit -4

  http://www.mijnbestand.nl/Bestand-XVXEIQQSCWYE.pdf

  Hoe de transnationle heersende klasse in elkaar zit -5.pdf

  http://www.mijnbestand.nl/Bestand-DS4UWALEXFEE.pdf

  Hoe de transnationle heersende klasse in elkaar zit -6

  http://www.mijnbestand.nl/Bestand-UPG7SNVMFCPI.pdf

  Hoe de transnationle heersende klasse in elkaar zit -7

  http://www.mijnbestand.nl/Bestand-VSC3X8HEQ4VY.pdf

  Hoe de transnationle heersende klasse in elkaar zit -8

  http://www.mijnbestand.nl/Bestand-Y3LVOXQPZSZC.pdf

  • Wat is dit voor een troll/zombie?

   • Hola Schnijder,

    Die zombies/trollen worden ook wel als personeel/slaven van defensie genoemd

 7. Volgens mij heeft Duitsland zijn goudvoorraden in de US opgeëist. De VS vroeg 7 jaar om aan deze verplichting te voldoen omdat ze geen goud meer hebben. Alles is al verpand aan o.a. China. Ze hebben nu dus nog 6 jaar de tijd om Mali van zijn goudvoorraden te verlossen.

 8. TROTS OP NEDERLAND!!!

  Balkenende werd enkele jaren geleden, tijdens een tweede kamer toespraak, uitgelachen.
  Omdat hij opperde dat wij als Nederlander weer terug moesten naar de V.O.C. mentaliteit.
  In de V.O.C. tijd opereerden we nog vanuit een handelsmissie (WAAAAT!! JAAH!!).
  Tegenwoordig heet dat vredesmissie.
  En natuurlijk staan wij weer met de neus voorop om de leugen tot waarheid te promoten.
  WAAR EEN KLEIN LANDJE GROOTS IN KAN ZIJN!!

  HYPOCRIET is een Grieks woord wat door de Nederlander tot in detail wordt uitgebuit.
  Over Babylonische spraakverwarring gesproken.

  Jammer voor de Malinezen, om Rita Verdonk haar woorden te gebruiken, WEG WEZEN!!

  WEES TROTS OP NEDERLAND, WANT WIJ ZIJN DE MAKSTE SCHAPEN. TOTDAT JE IN EEN FEMAKAMP IN MAG SLAPEN.

  RUST IN VREDE, Gr. HENK.

 9. Zet svp iemand dit stuk op NU.NL bij de lezersreakties.
  Zie dan hoe snel het weer wordt verwijderd door de censuurhoeren van deze “nieuws”website, welke niks anders is dan een staatsgecontroleerd propagandakrantje.
  (ik kan dat niet omdat ik een permanente ban heb)

 10. Vandaag zondag in Schapenhok Buitenhof Jaap wanHoopSchoffer en Petra Stinens nevens een paar jokers van GroenSlinks , VVD, CDA en Brenninkleier Breenninktemeier Brenninkmeier. Ging over de vluchtelingen bij Lampedusa, ja zei vd Kamp da most niet magge en ik voel me heel betrokken(dus niet) etc etc en vooral zaten er veel economische vluchtelingen tussen(lees mensen die kunnen kiezen tussen hongerdood of vluchten naar de EU, de vraag is wat is erger misschien toch maar de hongerdood?).
  (Kijk naar de uitzending en let op de ongelooflijke lichaamstaal van mensen met een heel slecht geweten.)

  Doet mij denken aan de vgl van “een man stond aan de oever van de rivier lijken uit het water te vissen. Komt een andere man aan en vraagt wat ie doet. Hij zegt ik haal de lijken uit de rivier anders bederft ons water. Zegt de andere man: Waarom ga je niet naar de bovenloop van de rivier om te kijken hoe die lijken in de rivier terecht komen?

  Kortom: dit heet symptoombestrijding.

  Tot slotte is het zo dat wij met onze “vredesmissies”(lees VOC missies of oorlogs of plunder of …missies) deze gigantische vluchtelingen stromen ZELF veroorzaken!!
  Bovendien komt dat ons goed uit want de EU dus ook Nederland dient volgepompt te worden met allochtonen en vreemde cultuurelementen zodat men(sic) altijd de mogelijk heeft de verschillende bevolkingsgroepen(bv Islam, Christenen(quod non) tegen elkaar op te kunnen zetten.

  //Divide et Impera\

 11. Volgens mij en ik kan het mis hebben, is voor onze machtselite een oorlog in Mali onvermijdelijk.
  Dit om de geïnvesteerde, virtuele tegoeden, binnen hun eigen gecreëerd economisch stelsel (gebaseerd op rente) af te boeken.

  Anders verwoord, de schuldenaren hebben de grootste schulden en hebben hun bezittingen gekocht op krediet (lees virtuele tegoeden).
  En dat mogen wij niet weten.

  Dit brengt mij tot een raadsel.
  Wat is 1 woord voor vals geld?
  Antwoord: RENTE!!!!

  Gr. Henk.

  .

 12. Ik moet voor Nederlands debat de stelling:”De VS moet Syrië aanvallen” verdedigen. Zonder enige inspraak daarop moet ik de klas argumenten geven waarom de VS Syrië moet aanvallen… Nou vraag ik mij af, is het uberhaupt wel goed voor iets??!

  • Dat is de juiste vraag! Misschien moet je die vraag helpen onderzoeken voor de klas en juist dat onderwerp bespreken.

 13. Martin, heb je een link voor me naar een artikel dat de waarschijnlijkheden nader toelicht over Turkije en het ontwikkelen (gebruik?) van kernwapens.

  B.v.d.

Trackbacks/Pingbacks

 1. We gaan naar Mali om de grondstoffen - […] […]
 2. Elke vorm van terrorisme is door het Westen gedirigeerd « - […] gerept over hoe het Westen landen in Afrika bewust arm houdt en leeg plundert, zoals op dit moment in…
 3. Het Mali schoolreisje gaat beginnen « - […] Telegraaf.nl kopt vandaag over de imperialistische missie van de Nederlandse militairen alsof het om een schoolreisje gaat. [Quote] Voordat…
 4. Elke vorm van terrorisme is door het Westen gedirigeerd | Martin Vrijland - […] hoe het Westen landen in Afrika bewust arm houdt en leegplundert, zoals op dit moment onder andere in Mali gebeurt.…
 5. Rusland gaat in meerdere landen militaire bases installeren | Martin Vrijland - […] grondstoffen onder het mom van dreiging van terroristen. Nu ligt Mali – waar we op dit moment grondstoffen aan…
 6. Vakantie periode | Martin Vrijland - […] op mijn website in het zoekveld rechtsboven op het woord ‘Mali’. Dan komt u onder meer dit artikel tegen…
GOOGLE ADVERTENTIE

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Close