Pages Navigation Menu

Question authority Think for yourself

GOOGLE ADVERTENTIE

Discussie op AT5 over ‘chip je kind’ *Update* uitzending gemist

Discussie op AT5 over ‘chip je kind’ *Update* uitzending gemist

Op de Amsterdamse zender AT5 is 17:20 uur vandaag een discussie over het chippen van kinderen. Er zou een privé initiatief geboren zijn waarbij ouders hun kinderen een chipbandje of een soort horlogetelefoon om kunnen omdoen. Natuurlijk dient dit allemaal voor de veiligheid. Mij is gevraagd om mijn mening te geven tijdens deze televisie discussie. Mocht u niet in Amsterdam wonen, dan kunt u hier live kijken of u kunt de gemiste uitzending op een later tijdstip terug kijken. Recentelijk schreef ik een artikel over dit onderwerp met de titel ‘chip je kind‘ (lezen).

Bekijkt u ondertussen de presentatie van Ray Kurzweil, de CTO van Google. Op 28:40 minuut legt hij uit dat we onze hersenen in principe aan het internet kunnen koppelen. U begrijpt dat dit het punt is waar ik voor wil waarschuwen. Het laten wennen van het ‘gechipt’ rond lopen, maakt de stap steeds kleiner voor full time online. Wat denkt u van de mogelijkheden die dit de NSA biedt om ons niet slechts en alleen meer af te luisteren, maar ons ‘real time’ te beïnvloeden – of nog een stap verder – aan te sturen? En zoals u begrijpt belicht Ray Kurzweil alleen maar de welvaart (inflatie en crisis niet mee gerekend) en vooruitgang die technologie met zich mee brengen. Wat heb je aan een volk dat de gevaren van deze potentiële slavenband ziet.

Update

Hieronder kunt u de uitzending terugkijken:

468 ad

31 Comments

 1. we zijn toch geen schapen of dieren? gaat er wel op lijken

  • ook dieren moeten dit niet krijgen,niemand geen enkel leven. laat je dat ook niet wijs maken dan ben je verloren als mens. met gevoel etc

 2. De site van chipjekind.nl bestaat niet meer. het domein staat te koop….

 3. ik zie al een hegeliaans dialectisch script:
  Er is maar één mindfuck voor nodig.

  ”2 broertjes ontvoerd, verkracht en afgeslacht , chip-horloges gevonden in speeltuin”

  Probleem: Chip-horloge raakt kwijt.
  Reactie : Chip-horloge blijkt niet afdoende !
  Oplossing: onderhuidse chip.

  • En welke sadist verorberde die jochies? Precies, de ultrarijke inteeltsekte! Politie steelt ism trollen meer dan 100 dieren, verkoopt ze en chip doet niks. Ra, ra hoe kan dat?

 4. En zo voert dus de brave new world order hun tempo op in hun eindspel om alles en iedereen 24-uur te kunnen traceren.
  Als blijkt dat een chip-bandje ook niet veilig is zal de brave new world order makkelijk hun laatste definitieve stap kunnen zetten en dat is de chip implanteren onder de huid.
  Deze chip zal dan ook tevens cash geld overbodig maken.
  De meeste mensen zuchten onder deze crisis en zullen hier makkelijk ten prooi vallen aan deze gratis chip-implantaat aangeboden door een brave new world order die de wereld een schijn-vrede zal brengen met een matreya-anti-christ als geestelijk wereldleider.

 5. RFID Verichip Contains Lethal cancer Virus , you become a slave of the state

 6. Chip je kind – AT5 Discussie

 7. ”De nieuwe wereldorde en de microchip-agenda”
  http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M5&s=M11&l=NL
  http://www.bol.com/nl/p/worden-wij-wakker/1001004002726825/

  Marcel Messing was er vroeg bij.
  ———-
  Persoonlijk denk ik dat het middels medische voordelen en id plicht in de toekomst verplicht gaat worden, als deze agenda verder manifesteert.

  Misschien zullen altijd bosjesmannen en indianen zijn die in de bergen en de oerwouden niks merken van deze dingen, misschien niet. Kan ook dat deze worden opgespoord door drones in de buitengebieden van agenda 21. De oergebieden.

  Zie ook de film Hunger games voor hoe er met drones in de buitengebieden beveiligd gaat worden. Vergelijkbaar met de wilde gebieden in de film Equilibrium.

  De officieel gecontroleerde wereld zal 100% bestuurd worden, liefst digitaal… volgens transhumanistische leiders en trendsetters.

 8. Deze techniek van “vooruit” programmeren wordt nu gebruikt om ons aan de chip te laten wennen. De chip wordt zo gepresenteerd dat wij hem graag willen hebben in de toekomst. Met dit proces is men al tientallen jarig bezig. Soms subtiel, soms openlijk.

  • In de openingsscène van de film Logan’s Run uit 1976 ziet men een pasgeboren baby met een chip implantaat in zijn hand. Later in de film begint de chip signalen uit te zenden, rond de dertigste verjaardag, wanneer de chip aan vervanging toe is.

  • In de film Fortress uit 1992 heeft iedere gevangene een “intestinator” geimplanteerd; een apparaatje dat pijn toebrengt of doodt wanneer de gevangene van de gevangenisregels afwijkt. Een artikel uit mei 2009 waarin de Saoedi Killer Chip Implantaat wordt aangeprezen, die ongewensten kan elimineren lijkt erop te wijzen dat de ‘intestinator’ hier is.

  • In de film Demolition Man uit 1993 over “San Angeles” in 2032 wordt alles wat slecht voor je is (zout, sigaretten) illegaal en geïmplanteerd met een chip. Ook iedere burger heeft een chip. Er zijn vele referenties in deze film naar Huxley’s Brave New World dat 100 jaar geleden werd uitgegeven.

  • In de film The Phantom Menace uit 1999, de eerste Star Wars aflevering, heeft een jonge Anakin Skywalker het over een transmitter die geïmplanteerd is in slaven zodat zij niet weg kunnen lopen.
  Star Wars is een van de meest populaire films van de laatste tientallen jaren, deze woorden zullen onbewust blijven steken in de geest van velen.

  • In de film The Matrix uit 1999, laat Agent Smith een mechanisch insect los dat in Neo’s lichaam verdwijnt. Trinity haalt dit insect weg net voordat de beroemde rode pil/ blauwe pil scene te zien is. Deze scene refereert aan zowel Alice in Wonderland en The Wizard of Oz.
  Het concept van leven in een computergegenereerde simulatie kan gezien worden als vooruit geprogrammeerde programmering.

  • De eerste zin in Kevin Haggerty’s Toronto Sun artikel uit 2006 luidt “By the time my four-year-old son is swathed in the soft flesh of old age, he will likely find it unremarkable that he and almost everyone he knows will be permanently implanted with a microchip.” (Tegen de tijd dat mijn 4 jarige zoon oud is zal hij het de meest normale zaak van de wereld vinden dat hij en bijna iedereen die hij kent geïmplanteerd is met een chip).

  • In het BBC drama The Last Enemy uit 2008 zegt de minister van Binnenlandse Zaken zelf een chip te hebben, die aangepast kan worden naar behoefte: het kan een creditcard zijn, deursleutels of autosleutels. Uiteindelijk zal dit de universele gang van zaken zijn, te beginnen op school.
  Opmerkelijk is dat gesproken wordt over de vrijheid om te bewegen door de wereld door de eerlijk gechipte burger. Deze was dus eerst weggenomen!

  Er zijn talloze voorbeelden aan te halen die ons aan het idee van de microchip laten wennen. Er zullen nog vele voorbeelden volgen in de toekomst.

  • In de tekenfilmserie South Park: Bigger, Longer & Uncut uit 1999 heeft Eric Cartman een V-chip. Het is geïmplanteerd in zijn voorhoofd om hem pijnsignalen te bezorgen wanneer hij vloekt. In de parodie kan Eric er uiteindelijk door een malfunctie de wereld mee beschermen tegen Saddam Hussein en Satan.

  • In Mission Impossible 2 uit 2000 is een “transponder chip” geïmplanteerd in Nyah Nordoff-Hall (Thandie Newton) om haar daarmee door middel van een satelliet te kunnen opsporen.

  • In The Bourne Identity uit 2002 heeft Jason Bourne een implantaat in zijn heup met Zwitserse banknummers.

  • In CSI Miami uit 2004 – episode 305, Legal – wordt een jong meisje dood gevonden. Zij wordt geïdentificeerd door een VeriChip in haar schouder.

  • In The Manchurian Candidate uit 2005, snijdt Ben Marco (Denzel Washington) een microchip implantaat uit zijn eigen rug. Hij bijt een andere uit de rug van een compaan en mede slachtoffer van mind controle, Raymond Prentiss Shaw (Liev Schreiber).

  • In Casino Royale uit 2006 is James Bond zelf gechipt. “So you can keep an eye on me?” (Zodat je me in de gaten kunt houden?) vraagt hij. Maar natuurlijk Mister Bond, wordt er geantwoord. James Bond is de held van 22 films in 47 jaar, de wereld, groot en klein, zijn gek op hem. Als gechipt worden goed is voor Mister Shaken – Not stirred, dan is het jammer genoeg waarschijnlijk ook geaccepteerd door zijn fans.

  • Zelfs Oscar winnende sensatie Slumdog Millionaire uit 2008 noemt de chip, om er intelligenter door te worden, of om ermee vals te spelen.

  • In de derde serie van Heroes uit 2009 – episode 14, A Clear and Present Danger – laat de Japanse Hiro zichzelf en zijn vriend met een chip implanteren voor het geval zij ontvoerd zullen worden. Dat gebeurt natuurlijk direct.

  • In het tweede seizoen van Fringe uit 2009 – episode 9, Walter’s Journey – implanteert Walter Bishop zichzelf met een tracking device zodat hij altijd gevonden kan worden.

  Dit voorbeeld verdient het apart genoemd te worden: In de openingsscène van de film Conspiracy uit 1997, praat taxichauffeur Jerry Fletcher (Mel Gibson) met zijn passagiers over diverse conspiracies. Ook de speech van George Bush, waarin de Nieuwe Wereld Orde voor het eerst genoemd wordt komt aan bod. Hij praat met een voruw over het chippen van honden voor identificatie doeleinden. Hij maakt er een punt van te zeggen dat het nu nog te vroeg is om te praten over het chippen van kinderen, maar dat dit de logische volgende stap zal zijn.

 9. Body Scanners Cancer Risk Allowed in UK & European Airports

 10. VEILIGHEID begint onderhand het slechtste argument te worden om het schaapjesvolk mee om de tuin te leiden…….. toch?

  of is het werkelijk zo donker als ik het nu ervaar?

  Al die zogenaamde veiligheidsmaatregelen blijken opmerkelijk vaak geen causaal verband te hebben met daadwerkelijke veiligheid… en dat voelen we ALLEMAAL op onze houten klompjes aan.

  denk eventjes terug aan de introductie van de camera’s op straat….. hoeveel veiliger is het op straat geworden, was dat het argument??
  En door wie wordt er NU het meest mee verdiend? mmm CJIB, verkeersafdeling van onze (r)overheid ?

  WEG met die chips! GEEN gewenning aan pedo’s, geen gewenning aan kanker veroorzakende chips

  en hoera voor dokter Moolenburg:
  http://www.earth-matters.nl/5/8630/gezondheid/dokter-moolenburgh-sr-mag-niet-getuigen-in-umts-zaak-in-hoofddorp-bij-peuteropvangcentrum.html

  Santos Bonacci:

  interview met Marcel Vervloesem 25 nov ’13:

  ooh ja en DEMMINK in de BAK!!!! En zijn Internationale vrindjes erbij!

  • Bedankt voor het plaatsen van het interview met Marcel Vervloesem. Die wilde ik nog plaatsen en verdient zeker aandacht!

  • Lekkere occulte gravatar, tao. Shiva god off destruction(CERN)

   Ik hoop toch niet dat deze je idool is.
   Talk2myra was gisteren kei goed met marcel Vervloesem. Vanavond was er een opname van een gesprek met Baybasin te beluisteren.Zal morgen wel op youtube verschijnen.

   • waterman occult betekent verborgen dat hoeft niet hetzelfde te zijn als duister 😉 All in the eye/mind of the beholder
    En de representatie van Shiva is in deze tijd: NU wel passend, vind ik.

    in lak’ech
    max igan

 11. Compliment Martin, ik heb het at5 stuk gezien.
  Je hebt het nuchter en geloofwaardig gebracht. Iets dat schaars is in de nieuwe media.

 12. laat me vriendin hier maar niet over horen dan doet ze me gelijk chippen , dan kan ik die overwerk smoes gelijk vergeten .

 13. ik zie het plaatje al voor me id kaart verdwijnt iedereen verplicht chippen elke kind vanaf de geboorte, er worden boetes uitgedeeld men kan je controleren waar je bevind wat je doet rij je bijv te snel kunnen ze dat zien krijg je automatisch boete ppffff moet er niet aan denken je hoort meestal meestal de islam kent geen vrijheid nou het westerse beschaving ken geen vrijheid moeten ze bedoelen

 14. Zolang veranderingen langzaam genoeg gaan of in de juiste proeftuin worden geintroduceerd, kun je cultuur veranderen, zelfs als dit oorspronkelijk niet gewenste veranderingen zijn.
  De grot van Plato komt hier om de hoek kijken, want de nieuwe waarheid over de vernieuwing moet heersen in de informatiestromen als media en onderwijs.

  Internet gaat niet weg, maar vrijheid op internet wel, als het aan de bestuurslaag ligt, dan is het internet veiliger en handiger…

  Ik ben benieuwd naar de ontwikkelingen op het gebied van precrime en waarheidsfiltering op internet. Dit lijkt mij de speerpunt tegen het momenteel nog democratische/vrije en soms zelfs (door de bestuurslaag omschreven als) anarchistische internet.

  Misschien maakt het bijvoorbeeld straks niet meer uit of je nu wel of niet verkoper bent van gezondheidsmiddelen, je mag dan bijvoorbeeld alleen de mainstream farmaceutische waarheid verkondigen als waarheid.

  *Vergezocht? –> http://www.earth-matters.nl/5/7025/gezondheid/de-impact-van-de-gezondheidsclaims-verordening-van-de-eu.html

  Waarheidsfiltering op het web is al een feit, dit zal met zachte stapsgewijze ontwikkelen verder gaan. Denk aan termen als: ”Google scant websites op kwaliteit” ”Boete ivm onwetenschappelijke claim”

 15. ”..We will ultimately put them inside our bodies, to make our selfes healthier.
  They will go inside our brain.
  They will put our brains on the internet. ..”
  Aldus CTO van Google in de video in het artikel. (voor degene die het gemist hebben, of niet (willen) geloven.

  Ik moet denken aan cognitieve dissonantie en confirmation bias (bevestigingsbias / vooringenomenheid)
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Cognitieve_dissonantie
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Menselijke_fout#Vooringenomenheid_.28bias.29

  *”JA maar Martin, zo’n vaart zal het toch niet lopen? Dat is complotdenken en science fiction”
  Mensen denken dit net zo lang tot deze gedachte wordt vervangen met: “JA, maar je moet niet denken dat je je kunt onttrekken aan het systeem, je weet toch dat je met trajectcontroles, id plicht, camerabeveiliging, internet en gsm controle etc toch al geen privacy meer hebt? Als je niks te verbergen hebt, is er niks mis.”

  Dus van ongeloof —> naar acceptatie.

 16. Goed interview en ik vond dat je toch wel serieus werd behandeld, het gebruikelijke minzame toontje dat ze op journo-school ingeramd lijken te krijgen daargelaten.

 17. Martin, deze pagina laadt giga-traag. Slecht voor site.

  • Waarschijnlijk wordt er tegengewerkt achter de schermen. DDdos aanval zou zo maar een reden kunnen zijn.

  • Bij mij doet ie ‘t prima

 18. http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/persberichten/2011/10/14/honden-chippen-verplicht-vanaf-2012.html

  De ministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Bleker van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) ingestemd met de plicht om kinderen die vanaf 2012 worden geboren, te chippen en te registreren.

  Hiermee gaat het kabinet misstanden in de kinderfokkerij en -handel tegen en wordt het welzijn van kinderen verbeterd. De consument, zich bewust van deze verplichting, koopt alleen een kind wanneer die gechipt en geregistreerd is.

  Er zijn verschillende problemen die het welzijn van kinderen bedreigen. Zo zijn er kinderen die worden mishandeld, verwaarloosd of achtergelaten door hun eigenaar. Ook vinden er misstanden in de fokkerij plaats, onder meer bij de import van buitenlandse kinderen die zonder juiste vaccinatie of zonder herkenbare afkomst worden verhandeld. Daarnaast vindt bedrijfsmatige kinderfokkerij plaats waarbij de fokker zich niet aan de regels houdt. Om deze problemen meer effectief aan te pakken, moet de herkomst van een kind kunnen worden achterhaald. Veel partijen hebben om invoering van een verplichte identificatie en registratie gevraagd.

  Het besluit treedt in het voorjaar van 2012 in werking en verplicht elke eigenaar om zijn kind/eren binnen zeven weken door middel van een chip te laten identificeren. Daarna moet de houder een aantal gegevens registreren, onder andere zijn naam, adres en woonplaats. Ook de gegevens van degene die het kind voorziet van een chip ter identificatie moeten worden geregistreerd. De gegevens komen in databanken die worden aangewezen door de minister van EL&I en worden aan het ministerie van EL&I beschikbaar gesteld. Per jaar zullen naar schatting 100.000 kinderen worden gechipt. Met de verzamelde gegevens kunnen de toezichthouders op grond van de Gezondheids- en welzijnswet voor kinderen handelsstromen in kaart brengen. Zo kunnen toezichthouders controleren of iemand bedrijfsmatig handelt of nagaan wie de houder is van een mishandelde, verwaarloosde of achtergelaten kind.

  Door het inzetten van private databanken bij de uitvoering van de verplichte registratie worden de administratieve lasten en kosten voor de burger en de overheid zo laag mogelijk gehouden. De minister houdt toezicht op de uitvoering van het besluit door deze databanken.

  De ministerraad heeft ermee ingestemd het ontwerpbesluit voor advies aan de Raad van State te zenden. Daarnaast moet het ontwerpbesluit worden genotificeerd bij de Europese Commissie.

  Trebor:
  Kijk hoe eenvoudig dat zou gaan dat chippen , gewoon even een nieuwe wet met natuurlijk vele mazen , en het is geflikt .

 19. Xbox gebruikers op meerdere manier afgeluisterd door hun Xbox en Skype. Dienst wordt geweigerd bij slecht taalgebruik van de gebruikers.
  http://www.infowars.com/microsoft-denies-monitoring-skype-calls-after-banning-users-for-bad-language/
  (lees gehele artikel en zie korte video, het gaat om meerdere vormen van afluistering en censuur)
  *Ik had dit niet kunnen verzinnen, hoewel ik vergelijkbare techno censuur in de comments hierboven ‘voorspelde’

 20. Tja, waarom breng je iets op de markt? Omdat het geld oplevert. De cognitieve dissonatie zorgt ervoor dat de nadelen goedgepraat worden.
  Nare zakenmensen. Die praten zelfs wapens goed met de riedel, ‘tja een keukenmesje is ook goed om iemand iets naars aan te doen. Het gaat erom wie het mesje (of wapen) hanteert.
  Zielig en triest vind ik het.

 21. Nobody chips my ass

Trackbacks/Pingbacks

 1. Chip je kind – AT5 Discussie (video) | -Dutch [email protected] Nieuws Blog- - […] Discussie op AT5 over ‘chip je kind’ *Update* uitzending gemist […]
 2. Google gaat Deense wielerploeg sponsoren en Tour de France winnen « - […] het verouderingsproces ge-reprogrammeerd kan worden. Ray Kurzweil weet dit allang en noemt dit ook in de volledige versie van…
 3. Media en bobo’s promoten Big Brother en Big Data « - […] in kaart gebracht. Dat dit nog maar een eerste stap is en de technologie klaar is om straks omgekeerde…
 4. Google gaat Deense wielerploeg sponsoren en Tour de France winnen | Martin Vrijland - […] het verouderingsproces ge-reprogrammeerd kan worden. Ray Kurzweil weet dit allang en noemt dit ook in de volledige versie van…
GOOGLE ADVERTENTIE

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Close