WerkenvoorNederland.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent
werkenvoornederland.nl

Webcare-redacteur

Ministerie van Veiligheid en Justitie, Bestuursdepartement, directie Voorlichting

Ga direct naar:

Functieomschrijving

Je achterhaalt hoe burgers online praten over het ministerie van Veiligheid en Justitie (VenJ). Met monitoring- en webcaretool Coosto speur je naar gesprekken op fora en sociale media, zoals Twitter, Facebook en Youtube. Je neemt proactief deel aan gesprekken over VenJ-beleidsterreinen, VenJ-organisaties en de VenJ-bewindslieden, en helpt zo het imago van VenJ op te bouwen en beschermen.

Als webcare-redacteur fungeer je als spin op het web. Je ben de online vertegenwoordiger van het ministerie van Veiligheid en Justitie en je rapporteert regelmatig over je belangrijkste bevindingen over online gesprekken. Je ziet vaak als eerste welke onderwerpen spelen en hoe burgers daarover praten. Die signalen deel je met de rest van de organisatie. Vervolgens adviseer je hoe we het beste met discussies en reacties om kunnen gaan. Zo werk je mee aan relevante content in reactie op veel voorkomende vragen, opmerkingen en klachten over VenJ-beleid.

Belangrijk in je functie is dat je relevante in- en externe contacten onderhoudt. Je functie is politiek gevoelig, daarom is het bijvoorbeeld belangrijk om reacties op vragen, opmerkingen en klachten over VenJ-onderwerpen af te stemmen met relevante afdelingen en organisaties binnen VenJ. Tot slot volg je nauwlettend de ontwikkelingen op het vakgebied van webcare.

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding communicatie, journalistiek of politicologie.
 • Je hebt veel kennis van en ervaring met de inzet van onder meer Facebook, Twitter, fora, blogs en content in het kader van webcare.
 • Je hebt aantoonbare ervaring in soortgelijke functie(s) binnen of buiten de overheid, en je kunt enthousiast het belang van webcare aangeven.
 • Je hebt relevante kennis over de overheid in het algemeen en het beleid van het Ministerie van Veiligheid en Justitie in het bijzonder.
 • Je hebt een goed gevoel voor bestuurlijke, maatschappelijke en politieke verhoudingen.
 • Je bent communicatief sterk, zowel schriftelijk als mondeling.
 • Je bent servicegericht, hebt een groot inlevingsvermogen en aandacht voor het opbouwen van duurzame relaties.
 • Je kunt ingewikkelde onderwerpen eenvoudig en begrijpelijk verwoorden.
 • Je hebt een open, positieve en vooral proactieve werkhouding. 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau schaal 10
Minimum salaris € 2396 bruto per maand
Maximum salaris € 3852 bruto per maand
Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
Dienstverband Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Contractduur 1 jaar
Minimaal aantal uren per week 32
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogenaamde 13e maand.
De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Functiegroep

Deze vacature valt in de functiegroep Medewerker Advisering. Binnen het Functiegebouw Rijk staat deze functiegroep omschreven als: ondersteunt, bereidt voor en adviseert op onderdelen van het adviesproces.

Wil je meer over de functiegroep Medewerker Advisering en de betreffende doorgroeimogelijkheden te weten komen, ga dan naar het Functiegebouw Rijk en kom alles te weten over Medewerker Advisering.

Wil je meer weten over het Functiegebouw Rijk? Bekijk dan de uitleg.

De organisatie - Ministerie van Veiligheid en Justitie, Bestuursdepartement, directie Voorlichting

Werken bij de Rijksoverheid betekent een bijdrage leveren aan een beter Nederland. Dus ook aan een veilige en rechtvaardige samenleving voor iedereen. Veiligheid en Justitie verdedigt en beschermt de rechtsorde.

Het Bestuursdepartement maakt beleid, wetten en regels over de meest uiteenlopende vraagstukken. Bijvoorbeeld over veiligheid op straat, internetfraude, jeugdcriminaliteit, nationale veiligheid en rampenbestrijding. We houden ons bezig met de nationale politie, crisisbeheersing en terrorismebestrijding. De minister en staatssecretaris worden ondersteund bij hun parlementaire werk. Internationale ontwikkelingen worden gevolgd en beïnvloed. Onze meer dan 2.000 medewerkers hebben uiteenlopende opleidingsachtergronden, zijn deskundig en maatschappelijk betrokken. In alle gevallen houden we ons bezig met zaken die direct van invloed zijn op het dagelijks leven. Dat maakt werken voor het Bestuursdepartement van Veiligheid en Justitie zo bijzonder. Want recht raakt mensen.

Meer informatie over de organisatie

De afdeling - Directie Voorlichting, afdeling Communicatieadvies en Redactie

De directie Voorlichting levert een onmisbare en eigentijdse bijdrage aan het realiseren en visualiseren van de beleidsdoelstellingen van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Daarvoor zetten we in op hoogwaardig, strategisch advies en bijpassende voorlichtingsmiddelen.

De afdeling Communicatieadvies en Redactie ontwikkelt de uitgangspunten van het communicatiebeleid en bewaakt dit beleid. De afdeling ontwikkelt ook speerpunten en een consistent departementaal communicatiebeleid en houdt dit beleid in stand. De afdeling geeft concrete adviezen, ontwikkelt campagnes, maakt communicatieplannen, doet onderzoek, coördineert projecten, begeleidt producties en helpt mee aan ideeontwikkeling. De afdeling springt in op nieuwe ontwikkelingen op het terrein van communicatie. In dat kader start de afdeling in 2014 met webcare. De afdeling is verantwoordelijk voor de off- en online-media van het ministerie van Veiligheid en Justitie, waaronder de corporate accounts het ministerie van VenJ op Facebook en Twitter. 

Bijzonderheden

 • Je kunt ook per e-mail solliciteren. Stuur daarvoor je brief en cv naar [email protected] en vermeld daarbij het vacaturenummer BD14/DV047.
 • Sollicitanten in dienst van het Rijk met een aanwijzing als verplichte van-werk- naar-werkkandidaat of herplaatsingskandidaat vragen we een kopie van de aanwijzingsbrief mee te sturen. 

Nog 3 dagen

Je kunt nog tot 27 mei 2014 solliciteren.

Digitaal solliciteren

Solliciteer snel en gemakkelijk op deze vacature. Zowel mannen als vrouwen worden uitgenodigd te solliciteren, tenzij anders vermeld. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Schriftelijk solliciteren

Je reactie op de vacature Webcare-redacteur ontvangen wij graag.

Stuur je Curriculum Vitae met begeleidende brief onder vermelding van vacaturenummer JUSB140047 naar:

Ministerie van Veiligheid en Justitie, Personeelszaken bestuursdepartement
DP&O, 17e etage, Werving en Selectie
Postbus 20301
2500 EH Den Haag

Ook als je kiest voor schriftelijk solliciteren, kun je gebruik maken van je Persoonlijk Dossier.

Je kunt je CV vanuit je Persoonlijk Dossier per e-mail naar je toe laten sturen, deze printen en per post versturen.

Als je nog geen Persoonlijk Dossier hebt, dan kun je hier registreren.

Vacature in het kort

Informatie over de vacature
Werkplekken 2
Vacaturenummer BD14/DV047-140047
Standplaats Den Haag
Niveau Bachelor - HBO
Dienstverband Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Functiegroep Medewerker Advisering
Uren per week 32 - 36
Maandsalaris Max. € 3852 (bruto)

Meer informatie over de vacature

Ivo Hommes (hoofd Communicatieadvies en Redactie) 06 536 77 067 [email protected]

Lixel Huijts (plv. hoofd Communicatieadvies en Redactie) 06 481 00 071 [email protected]

Meer informatie over de sollicitatieprocedure

Ivo Hommes (hoofd Communicatieadvies en Redactie) 06 536 77 067 [email protected]

Lixel Huijts (plv hoofd Communicatieadvies en Redactie) 06 481 00 071 [email protected]

Direct solliciteren

Nog 3 dagen

Je kunt nog tot 27 mei 2014 solliciteren.

Een grafisch overzicht van de vacatures op een kaart.