Het ‘ego’ is het AI programma dat de autopilot van de mens-avatar bio-robot invult

Filed in DE SIMULATIE by on 11 juli 2019 13 Comments

bron: regmedia.co.uk

Wie het artikel over zielloze mensen (NPC’s) gelezen heeft begrijpt wellicht inmiddels dat de term ‘bewustzijn’ of ‘ziel’ vergeleken kan worden met een draadloze verbinding tussen een brein-interface met een avatar in een simulatie. De avatar in de simulatie wordt als het ware extern aangestuurd en is dus als het ware bezield. In dat artikel heb ik kort gesproken over het AI programma dat het brein van de avatar runt. In dit artikel wil ik daar iets dieper op in gaan. De titel verraadt eigenlijk al mijn visie hierop: Het ‘ego’ is het AI programma dat de autopilot van de mens-avatar bio-robot invult. Laat ik dat hieronder eens nader toelichten.

Gaan we er vanuit dat onze menselijk lichamen (inclusief brein) avatars in een simulatie zijn, dan is er dus ergens een lijntje met een originele speler; datgene wat we bezieling noemen. In het gelinkte artikel heb ik ook toegelicht dat er veel zielloze avatars (NPC’s) rondlopen. Dat zijn dus avatars die niet extern bediend worden. Toch zijn die mensen prima in staat om elke vorm van emotie te beleven, hoogwaardige denkprocessen te vervullen (studeren, carrière maken, etc.) en te kunnen genieten van kunst en muziek. In dat artikel had ik ook al het vergelijk gemaakt met robots uit de Netflix serie ‘Real Humans’ en verwees ik naar de film Transcendence. Laten we er voor het gemak eens vanuit gaan dat kunstmatige intelligentie (AI) in de nabije toekomst het ‘human intelligence’ niveau bereikt. Dan zou je dus een robot een brein kunnen geven en niemand zal meer het verschil kunnen zien met een ‘real human’.

Het blijft wellicht lastig voor de gemiddelde lezer om te zien dat we in een simulatie leven, want alles wat we aanraken, zien, ruiken, horen en proeven is toch echt levensecht. Dat is een groot misverstand. Zoomt u maar eens met een super microscoop in op de stoel waarop u zit of op de tafel waarachter u dit leest, dan kom je uit op enorme lege ruimtes tussen de individuele elementen van de moleculen en de atomen waaruit die bestaan. En doe je een kwantumfysisch experiment (het double slits experiment), dan blijkt dat materie slechts en alleen bestaat als er een waarnemer is. Dat doet denken aan een VR-bril, waarbij de wereld achter u niet bestaat, zolang u uw hoofd niet daar naartoe draait. In een multi-player simulatie moet de waarneming voor iedere speler ook nog eens gelinkt zijn. Het is nuttig om eens dieper in de theoretische verklaring achter de simulatie te duiken, door hier op de website in het menu naar het item ‘de simulatie’ te gaan en de theorie erachter te leren begrijpen.

Er dus vanuit gaande dat u een simulatie waarneemt, bent u dus niet uw mens-avatar (uw lichaam met brein), maar bent u de externe speler die via uw mens-avatar deze simulatie waarneemt en meespeelt. Mijn stelling is dus dat er vele mens-avatars rondlopen die niet zo’n externe aansturing hebben en waarbij er dus geen externe waarnemer/speler is. In alle gevallen is de mens-avatar echter kunstmatig intelligent. Die kunstmatige intelligentie (AI) zit als het ware in het bio-brein van de mens-avatar in-geprogrammeerd. Het basisprogramma zit al in het DNA en wordt via het reproductie-proces van de avatars (het zelf-replicerende proces van de bevruchting, zwangerschap en geboorte) overgedragen op de volgende avatar. De eerste programmering van dat brein geschiedt door de ouder-avatars en door het programmeringsproces via alles wat de zintuigen van de avatar absorbeert. Daarna wordt het programmeringsproces door de maatschappij overgenomen.

Dit avatarbrein-AI-programma is zo geavanceerd, dat het ogenschijnlijk de beste input is om naar te luisteren. Het is datgene wat we in de populaire psychologie ook wel ‘ego’ noemen. Ik noem het liever het AI-programma dat onze bio-avatar stuurt.

Omdat we omringd zijn door mens-avatars met een zeer sterk en imposant ego AI-programma en we ook de succesvolheid van deze avatars zien als de manier om hogerop te komen, zijn we geneigd het programmeringsproces en de AI in ons biobrein de bepalende rol in ons leven te laten vervullen.

Houden we echter steeds in gedachten dat dat AI-programma in de basis afkomstig is van de bouwer van deze simulatie (ook al lijkt die human intelligence AI steeds meer te leren en dus steeds slimmer te worden) dan gaan we het onderscheid leren maken tussen beslissingen die onze mens-avatar maakt gebaseerd op het AI-programma of beslissingen gebaseerd op de draadloze zielsverbinding met ons ‘originele zelf’.

Je zou nog kunnen beargumenteren dat het AI-programma van ons avatar-bio-brein misschien wel beter in staat is om de juiste beslissingen te nemen binnen deze simulatie, maar dan ga je er vanuit dat de ‘originele speler’ niet slim genoeg zou zijn of niet het overzicht zou hebben. Laten we er nou eens even vanuit gaan dat die speler juist wel meer overzicht heeft (het totale speelveld kan overzien) en dus betere beslissingen kan maken. Is het dan niet beter om het AI-programma van ons avatar-bio-brein (en het programma dat in het DNA zit opgesloten) te by-passen? Is het niet beter om weer naar de zielsverbinding te gaan luisteren en daarop te vertrouwen?

Dat is moeilijk, want het AI-programma neemt de leiding graag en steeds weer over. Als het gros van de bevolking om u heen onbezield is en dus leeft op haar AI-programma, zult u geneigd zijn ook voor volledige overgave aan uw AI-programma te kiezen. Sterker nog: u wordt van jongs af aan geprogrammeerd om – juist als u wel die draadloze zielsverbinding heeft – niet naar die verbinding te luisteren. U wordt geprogrammeerd om naar uw bio-brein AI programmering te luisteren. Uw bio-brein AI-programma wordt van jongs af aan getraind en u (uw avatar) wordt beloond of afgestraft in dit trainingsproces. Daarvoor dient het onderwijssysteem en daarom zien we dit onderwijssysteem ook op steeds jongere leeftijd beginnen.

Het wordt dus zaak dat u uw draadloze zielsverbinding weer gaat herontdekken en dan wordt het zaak dat u die draadloze zielsverbinding de controle laat nemen. Het AI-programma dat uw bio-avatar runt doet u geloven dat deze simulatie mega belangrijk is. Ga weer ontdekken dat u een simulatie speelt en luister naar uw origineel via uw draadloze zielsverbinding!

92 Shares

Tags: , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (13)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ZalmInBlik schreef:

  Echoes of Genesis

  Yet, there’s a familiar ring to the idea that there’s a simulator, or creator, who does care about us. Similarly, the idea of a superior being forging a simulated universe parallels the notion of a deity creating the world — for example, as described in the Book of Genesis.
  https://www.nbcnews.com/mach/science/are-we-living-simulated-universe-here-s-what-scientists-say-ncna1026916

  • Martin Vrijland schreef:

   In dit geval denk ik niet dat de bouwer van deze simulatie “does care about us”. Zie daarvoor het artikel onder de laatste link in het artikel.

   Dat de simulatietheorie in zekere zin gepusht wordt heeft te maken met het feit dat men de drempel wil verlagen om de mensheid de singulariteit van de Luciferiaanse AI in te zuigen: in het virussysteem

 2. Martin Vrijland schreef:

  De AI mens-avatar is ondertussen druk bezig een nieuwe simulatie te bouwen met avatars die hetzelfde kunnen als onze huidige mens-avatar:

  Department of Defense’s Defense Advanced Research Projects Agency’s ongoing Machine Common Sense project, which aims to model human common sense at the level of an 18-month-old child. Mansinghka is one of the principal investigators on this project.

  http://news.mit.edu/2019/ai-programming-gen-0626

 3. Zonnetje schreef:

  Blijft zware materie om verstandelijk en gevoelsmatig te begrijpen wat de jongens van het script willen. Volgens mij wordt er gezocht naar een manier om na je/de dood door te leven door je /het bewustzijn up te loaden naar een matrix die nu ontwikkeld wordt door deze scriptjongens. Tja, Zij proberen Hun meester eigenlijk te kopieren en misschien wel juist aan Lucifer/death te ontsnappen door naar een andere matrix/dimensie over te stappen. Volgens mij is dit kortzichtig want die gecreerde dimensie bestaat bij de gratie van het systeem/kaders/parameters welke Lucifer/death mogelijk maakt.

 4. Martin Vrijland schreef:

  De avatar-mens gaat in de nabije toekomst nog beter geprogrammeerd worden door de robots die geen last hebben van eventuele zielsverbindingen met hun origineel (zoals de biologische mens-avatars die mogelijk nog hebben), zodat nieuwgeboren avatars die over een zielsverbinding beschikken nog beter naar hun AI-programma leren luisteren en de Luciferiaamse Ai (die deze simulatie runt) nog meer grip op krijgt:

  https://futurism.com/the-byte/expert-future-robots-steal-children

  Het wordt tijd dat we het Luciferiaanse virussysteem een halt toe roepen.

 5. guppy schreef:

  Ik denk dat deze simulatie een vertraging (van licht) is. Wat wij waarnemen is verleden tijd, vandaar kun je makkelijk de toekomst voorspellen. Wij nemen dit waar omdat we ingelogd zijn. Die matrix film was in veel opzichten heel warm. Op het eind kan Neo de matrix verlaten maar zijn ego en de liefde voor zijn meisje trekken hem weer in het spel. Lastige keuze als je zo gelimiteerd denkt als de tegenwoordige mens. Loslaten, dan zijn we vrij en verlost. Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar veel moeite mee heb. Een ding is zeker, ik begin niet aan kunstmatige ingrepen en dan maar dood en geen eeuwige herhaling op dit niveau.

  We kunnen wel vast genieten van de neutraliteit van het orgineel en het orgineel weet dat het kwaad geschiedenis is.

  We hebben dit moeten waarnemen om de toekomst zuiver te houden.

  • Martin Vrijland schreef:

   De eerste matrix film was vooral bedoeld om te laten zien dat de matrix een oneindige loop is en dat je je maar beter niet kunt verzetten. Ook draaide dat toch weer om een soort verlosser (Neo, the one).
   Een film vol waarheid met een twist die ons doet geloven dat er toch weer een verlosser nodig is. Die is er niet nodig. En de matriz is ook niet onoverwinnelijk. Het is een virussysteem en de man met de witte baard (Lucifer, de bouwer) valt ook gewoon neer te meppen.
   Het belangrijkste is echter de ontdekking dat je niet in een simulatie kunt leven. Je origineel bevindt zich altijd buiten en neemt waar. Een simulatie is een testcase. Een simulatie is een simulatie. Je bent niet je lichaamsavatar.

   • Martin Vrijland schreef:

    Kortom: de film de matrix moest juist de illusie wekken dat het allemaal mega spannend en ingewikkeld is om dit virussysteem te overwinnen. Daar is een soort superheld (Neo) voor nodig; een nieuwe Jezus Christus.
    Nee, onzin. Zodra je je herinnert wie je bent ben je er al.

 6. ZalmInBlik schreef:

  De volgertjes van het script nemen alvast een voorschot op het resultaat, als we het doel van het transhumanisme volgen dan worden we de ultieme slaven.

 7. Supernova schreef:

  Mooi stuk! Vanuit spiritueel oogpunt noemen ze dit proces ontwaken. Het opnieuw in contact komen met dat deel of delen van jouw die in andere dimensies leeft/leven. Je ware Zelf, wat voor naam je het ook wil geven. Het is ook een soort her-innering over wie je bent. Er zijn ook mensen die na het ontwaken weer in slaap vallen. En er zijn mensen die er over kunnen praten omdat ze iets van de concepten denken te begrijpen maar niet echt wakker zijn voor hun ware zelf. Wie wakker is begrijpt/ziet het gewoon.

  Ik hou wel van de manier waarop jij het omschrijft, meer technisch bijna, maar beide zijn waar. Zoals ik het zie zijn de niet-bezielde mensen een onderdeel om de overigen te assisteren in hun ontwaken. Het is juist zo mooi dat deze niet-bezielde gewoon ‘hun ding’ doen. (tot ook zijn ontwaken) Ze zijn er zich niet eens van bewust dat ze onderdeel zijn van een groter programma. Ik denk zelf dat politici en mensen op het wereldtoneel eigenlijk totaal geen weet hebben van het spel waarin ze zijn. Ze spelen enkel hun (onbewuste) rol. Ze kunnen niet anders dan leven volgens het programma. Deze wereld is precies zoals ie moet zijn en doet wat ie moet doen. Niks aan veranderen. Als je in een ontwaken komt of dit hebt meegemaakt, dan gaat het er m.i. in om dat je die verbinding met Je ware zelf herstelt en gaat leven wie je echt bent. Dan kun je ook anderen assisteren in hun ontwaken.

  • Martin Vrijland schreef:

   Het spirituele beschrijft het op een bepaalde manier, omdat toen het technisch inzicht nog niet bestond dat we letterlijk in een simulatie leven. De beeldspraak kan nu dus worden omgezet naar letterlijk. We kijken door ons lichaam (door deze avatar) mee / spelen mee in deze simulatie.
   Het double slits experiment toont het aan. Het universum gedraagd zich ook als computercode. We “leven in” een groot (Luciferiaans virus-) programma.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten