FILOSOPHIKAL

Apa yen nanoteknologi lan kecerdasan buatan nyebabake kalanggengan?

Filed in FILOSOPHIKAL by ing 13 Juli 2017 8 Komentar
Apa yen nanoteknologi lan kecerdasan buatan nyebabake kalanggengan?

Apa yen nanoteknologi lan kecerdasan buatan nyebabake kalanggengan? Apa yen transhumanists minangka Ray Kurzweil Google lan Michio Kaku (dikenal saka Discovery Channel) nampa witjaksono lan kita bisa ngganti kabeh sel kena biologi ing awak kita dening nanotechnology maleh sèl saka kang cacat genetik sing njalari penyakit lan kematian, katresnan diprogram ? Napa [...]

Terusake Reading »

Tindakan draining: hukum paling apik saka topi Ronald Plasterk!

Filed in FILOSOPHIKAL by ing 12 Juli 2017 16 Komentar
Tindakan draining: hukum paling apik saka topi Ronald Plasterk!

Sampeyan ngerti panjenengane sing menteri super-simpatik, sing tiba-tiba ditransfer saka apa-apa saka pawarto lan speaker ing Buitenhof dadi Menteri Pendidikan, Budaya lan Sains ing Kabinet Balkenende IV. Ronald Plasterk sing cerdas lan nyenengake mbokmenawa luwih bisa ditemokake kanthi elingan sing rada lengket lan irung khas. Kadhangkala dheweke nganggo topi lan [...]

Terusake Reading »

'Horizon Zero Dawn' saka perusahaan dolanan Amsterdam Gerilya Games 1e langkah nyedhaki kasunyatan ditambah

Filed in FILOSOPHIKAL by ing 11 Juli 2017 6 Komentar
'Horizon Zero Dawn' saka perusahaan dolanan Amsterdam Gerilya Games 1e langkah nyedhaki kasunyatan ditambah

Program televisi VPRO Tegenlicht ngirim program ing 16 pril 2017 kanthi judhul 'All in the game'. A jeneng sing dipilih kanthi apik, amarga dokumenter minangka conto sing becik babagan carane donya sing tambah akeh yuta mayuta-yuta masyarakat sing kalah ing main game. Game-game iki dadi luwih realistis lan wis alon-alon ditransformasi saka 'linear', [...]

Terusake Reading »

Turki lan Iran, serangan nyerang ing Israel lan peta dalan tumrap pemerintah dunya Lucifer

Filed in FILOSOPHIKAL by ing 27 Juni 2017 32 Komentar
Turki lan Iran, serangan nyerang ing Israel lan peta dalan tumrap pemerintah dunya Lucifer

Sadurungé aku nyebutake yen ramalan-ramalan agama dadi tuladha minangka naskah sajrone realita ing ngendi kita manggon. Aku uga nyatakake yen Turki nduweni peran Magog lan Presiden Erdogan iku Gog of Magog kaya kasebut ing kitab Ezekiel (baca kene). Sadurunge sampeyan nyelehake lan mikir: "Oh ora [...]

Terusake Reading »

Internet, wit kawruh, Apple & urip langgeng

Filed in FILOSOPHIKAL by ing 3 Juni 2017 3 Komentar
Internet, wit kawruh, Apple & urip langgeng

Nicholas Copernicus nulis miturut sajarah kita ing 1543 sawise Kristus yen Matahari minangka pusat tata surya kita lan yen bumi mung minangka planet sing gegayutan karo matahari. Panginten punika nggegirisi ing wekdal punika piyambakipun nyegah penulisan karya astronomis ingkang agengipun lan [...]

Terusake Reading »

Umur Aquarius, Umur Anyar lan Ordo Anyar

Filed in FILOSOPHIKAL by ing 29 Desember 2016 19 Komentar
Umur Aquarius, Umur Anyar lan Ordo Anyar

Madam Helena Petrovna Blavatsky bener pangadeg gerakan New Age kang bakal nggabung kabeh agama lan panyiapan saka pemerintah donya 1 proses seng di pengeni. Dheweke kesah ing saindenging jagad kanggo sinau kabeh agama. kasunyatan sing piyambak ngirim wis tandha sing lady iki teka saka bunderan sugih, amarga [...]

Terusake Reading »

Yagene kowe bakal padha sumelang ing bab keadilan ing donya?

Filed in FILOSOPHIKAL by ing 11 September 2016 2 Komentar
Yagene kowe bakal padha sumelang ing bab keadilan ing donya?

Yagene kowe bakal padha sumelang ing bab keadilan ing donya? Iku pitakonan sing akeh wong takon. Kanggo sing asring ditambahake yen iki mung ndadekake sampeyan dadi energi negatif. Sawetara wong uga percaya yen sampeyan nggawe kasunyatan dhewe, dadi yen sampeyan fokus marang ketidakadilan, sampeyan [...]

Terusake Reading »

Pitakonan inti agama: Sapa Gusti Allah sing sejati lan sapa sing setan?

Filed in FILOSOPHIKAL by ing 14 Desember 2015 12 Komentar
Pitakonan inti agama: Sapa Gusti Allah sing sejati lan sapa sing setan?

Ing akeh reaksi saka pembaca aku takon apa aku ngomong akeh babagan satane? Yen ana Ratun Setane, kudu ana uga Gusti Allah? Kanggo nonton sing mung ing situs iki, iki bakal dadi pitakonan sing ora pati akal. Ing pengalaman sing ana mbokmenawa ora ana dewa ing kabeh lan kabeh iku [...]

Terusake Reading »

Magic Leap investasi Google nyampurake khayalan lan realita

Filed in FILOSOPHIKAL by ing 26 Oktober 2015 2 Komentar
Magic Leap investasi Google nyampurake khayalan lan realita

Minggu kepungkur aku rembugan babagan kemungkinan urip ing donya maya, ing ngendi aku nganakake referensi kanggo observasi ilmiah, kayata gambaran alam semesta karo teori string (string theory) sing dumadi miturut kode komputer (ndeleng kene). Aku uga rembugan kemungkinan simulasi ing simulasi. Iki paling apik dimengerteni dening [...]

Terusake Reading »

Multiple dimensi, simulasi piranti lunak, eling utawa nyawa. Apa benere?

Filed in FILOSOPHIKAL by ing 20 Oktober 2015 27 Komentar
Multiple dimensi, simulasi piranti lunak, eling utawa nyawa. Apa benere?

Ing artikel bab basa Ibrani, aku nerangake kepriyé alam semesta kabeh babagan simulasi piranti lunak. Aku ora mung sing pertama lan mung kanggo nelpon, ora malah astrophysicist lan pemenang hadiah Nobel George Smoot gegayutan karo pitakonan sing. Senajan dheweke ngandika ing presentasi TED iki dheweke yaiku 'sethitik [...]

Terusake Reading »

Lisensi AVG

Miturut 25 Bisa 2018 kita kudu ngandhani peraturan EU anyar babagan Peraturan Umum Perlindungan Data (AVG). Maca statement privasi lan ketik utawa ngatur setelan ijin sampeyan.

Kebijakan privasi | Nutup
Setelan

Kanthi nggunakake situs iki, sampeyan setuju kanggo nggunakake cookie. informasi liyane

Setelan cookie ing situs web iki disetel kanggo 'ngidini cookie' kanggo menehi pengalaman browsing sing paling apik. Yen sampeyan terus nggunakake situs iki tanpa ngganti setelan cookie utawa sampeyan klik "Nampa" ing ngisor iki sampeyan setuju karo setelan iki.

Nutup