Stigma 'iklim deniers' gegandhengan karo teori konspirasi, politik sayap tengen lan perasaan usus

Filed in Pungkapan Pungkapan, PAWARTA ANALYZES by ing 1 Oktober 2019 15 Komentar

sumber: bssnews.net

Crita 'pemanasan global' yaiku dolanan sing dibangun kanthi ati-ati, yaiku politik, media lan tokoh terkenal dadi peran utama. Ora bisa disalahake manawa media lan politik ngubungake gerakan politik sayap sisih tengen karo 'denier' steni kasebut lan nyengkuyung panyengkuyung teori konspirasi. Kita nyebat 'bangunan merek' utawa 'merek' kasebut. Iki minangka strategi pemasaran sing dimainake kanthi ati-ati lan global.

Kanan (Inggris: 'sayap kanan') diidini tuwuh lan dhukungan lan 'sayap tengen' kudu digandhengake karo sawetara stigma sing terus-terusan. Klompok 'sayap-tengen' stigmatized kanggo: nasionalis (anti globalisasi), wanita ora grapyak, ora peduli, nolak pamanasan global ("denier") lan manut teori konspirasi. Sing pungkasan wis digayuh liwat paningkatan media alternatif kayata Infowars (Alex Jones), David Icke lan ing wong Walanda kayata Thierry Baudet lan Robert Jensen. Media alternatif kasebut wis ditrapake menyang situs konspirasi lan ngeculake dhukungan terbuka lan dhukungan fanatik babagan nasionalisme lan anti-globalisme lan proses Brexit, sampeyan wis ngrampungake konstruksi merek kanthi sayap tengen internasional. Siji-sijine prekara sing isih sampeyan lakoni yaiku jotosan, kayata, krisis ekonomi lan sampeyan mbayar kabeh kanthi merek kasebut.

Liwat Greta Thunberg lan kabeh jinis perayaan, masarakat saiki wis dimainake kanthi rasa usus sing gampang diakses. Umume wong mung kesed utawa wis rame banget karo 'klompok mikir' kanggo sinau presentasi kaya ing ngisor iki. "Nonton film sajrone rong jam? Aku ora tumindak kaya ngono. Kabeh wong bisa mambu ambek lingkungane ngrusak lan bumi iki dadi anget". Ora ana sing bisa mbantah manawa lingkungane disirami, umpamane, plastik ing banyu, nanging stigma 'denier' macet ing kabeh barang lan kabeh wong sing nindakake masalah kasebut bakal katon ing njaba tokoh sing wis diresiki dening media ide utama. Nanging, akeh sing ora ngerti (utawa ora mung ngerti) manawa media bisa ngasilake propaganda utawa ngapusi barang-barang kanggo mimpin jagad menyang jotosan finansial (saka wong umum) lan sistem administratif global .

Gagasan babagan politik kudu tumindak ora nggatekake kasunyatan manawa politik dibiayai dening lobbies industri utama. Industri sing dadi panemu lan produsen kabeh plastik ing segara, umpamane. Nanging, kita ora kudu galau prekara. Fokus ing saindenging jagad babagan pajak tambahan adhedhasar CO2 ing swasana lan pemanasan global. Katon yen masalah global dikembangake supaya bisa nyusup solusi sing menehi kendhali lan kendhali luwih akeh. Kayane minangka tujuan pungkasan sing didhelikake.

Sawise kabeh, asil dandan mung bisa kedadeyan yen ana kedadeyan. Dissonansi kognitif kedadeyan nalika sampeyan nuduhake wong sing luwih dhisik kudu ngerti apa ana pancacahan iklim. Wong wis macet ing sistem kepercayaan kasebut. Iki jenis 'kelompok mikir' utawa nolak malah njupuk masalah kanggo sinau iku. Sawise ditampa, angel mbuwang. Sing ngalangi akeh wong supaya ora nonton presentasi kaya ing ngisor iki. Kita milih yen sampeyan ngirim artikel iki menyang kanca, dheweke bakal nolak ndeleng presentasi kasebut lan nyusut pundhake lan banjur nelpon sampeyan "iklim denier" utawa "pemikir konspirasi"? Iki bisa dibandhingake karo sing sampeyan weruh ing pasamuwan sadurunge. Wong-wong mung nganggep apa sing diomongake pastor, amarga dheweke wis sinau babagan iki. Kasedhiyan ngladeni wong lan sistem kapercayan. Sapa wae sing nyimpang saka sistem kapercayan kasebut diolok-olok karo stigma sing diucapake dening pasamuwan sing padha. (Watch presentasi lan waca ing ngisor video kasebut).

Wong-wong kasebut mesthi ora bakal nonton ing presentasi ing ndhuwur. Iki bisa mengaruhi sistem kapercayan sing diadopsi lan sampeyan ora pengin. Ing psikologi, fenomena kasebut diarani "kekurangan kognitif." Ing sawetoro wektu, sistem kepercayaan kasebut wis dikonfirmasi dening play emosi paling anyar liwat Greta Thunberg. Wanita enom sing ora nemoni bantahan sing substansial, nanging sejatine muter emosi para pamireng kanthi pangrasa weteng (amarga dudu kasunyatan) manawa iklim kasebut dadi anget nganti saiki, spesies kewan wis tiwas lan yen para pemuda bisa uga ora duwe masa depan. Iki uga gampang banget kanggo ngapusi nomer, kayata David Icke ing iki presentation njlentrehake kanthi tliti. Nanging saiki sing nggunakake sistem kepercayaan 'perubahan iklim' ora bakal lan ora katon ing presentasi kaya ngono. Sampeyan ora pengin bingung karo bukti sing bodho kasebut, nanging mung kudu terus emosi sing ana sing kudu diganti. Yen wong-wong sing padha, taun-taun mengko, 10, ora weruh pangowahan, nanging duwe ewu euro saben taun kanggo mbuwang luwih akeh lan akeh kebebasan wis dijupuk, mula bisa uga nyata bakal ditindakake, nanging mengko bakal telat.

Kasunyatan manawa drama nyata ora ana masalah kanggo wong sing melu sistem kepercayaan 'pemanasan global' utawa 'perubahan iklim'. Malah, yen sampeyan nyatakake yen Sir David Attenborough lan tim film kasebut wis ngetrapake trickery lan penipuan sing jelas ing seri dokumenter Netflix 'Planet Kita'. Yen 1 ngapusi saka seri kasebut, sampeyan bisa uga mikir kepiye luwih bisa diterbitake bareng kanggo menehi gambar palsu. Ing kasus apa wae, jelas manawa critane walruse saka pucuk tebing akibat saka es kutub sing ilang iku goroh banget. Yen sampeyan kirimake artikel iki kanggo wong-wong sing nyebut sampeyan "iklim denier" utawa "pemikir konspirasi," dheweke mesthi bakal nyusut utawa mung ngutip alesan sing ora jelas sing ditindakake Attenborough lan Netflix. Kagiyatan 'mriksa fakta' saéngga dadi strigmatized menyang prekara sing mung wanita umur pertengahan-ora grapyak, sayap tengen, nasionalisme, wong sing konspirasi ora keganggu wil dijupuk. Kajaba iku, priksa kasunyatan saiki wis ditindakake dening ahli media lan ahli Facebook. Jagal sing mriksa daginge dhewe. Pemrograman dening media sing padha uga wis nate tugas tenan!

Pancen ora ana babagan fakta-fakta, nanging babagan fiksi liwat propaganda, nggunakake aktor terkenal sing main maneh ing rasa usus. Gambar Harrison Ford saka karir film saiki digunakake kanggo main game sing bisa dipercaya. Dheweke bubar nggunakake api-api ing Amazon minangka boo emo paling anyar ing pidato sing ora ditulis dhewe. Mesthi aktor bisa muter emosi! Dheweke dadi aktor kanggo kasebut. Kita kabeh ngerti yen Amazon penting kanggo nyerep CO2 (nanging luwih akeh CO2 nggawe Amazon tuwuh), kanggo bio-bhinéka lan kanggo hawa sing kita ambegan. Harrison Ford ora kudu ngandhani manawa. Kabeh liyane sing dikandhakake Ford ora liya, Neuro Linguistic Programming para pamirsa kanthi gambar sing Amazon "luwih saka ' lagi kobong. Ford pengin sampeyan krasa kaya yen ruangan ing omah sampeyan murub lan dheweke bakal ngrungokake pamrih kasebut kanthi bener. Dheweke ngluncurake gambar sing kabeh omah kita 'bumi' lan geni 1 minangka 12. Nanging, yen sampeyan maca lan nonton video ing sisih ngisor artikel iki, sampeyan bakal nemokake manawa masal wis diputer maneh karo gambar palsu kasunyatan liwat media propagandis. Minangka bocah, kita ngerti manawa Sinterklaas ora ana, nanging kita isih pengin tetep ngrayakake.

Dheweke ora ujar manawa wicara Harrison Ford babagan Amazon isih nyoba kanggo misahake arus 'sayap tengen' saka blackjack babagan apa sing sejatine adhedhasar tuntutan palsu. Iki kabeh ngubungake pemikiran kritis menyang barang sing kalebu merek sing jelas stigmatized (sing bakal cepet diluncurake karo krisis, supaya dheweke dadi pelanggaran). Ford minangka aktor lan aktor sing disewa lan dibayar kanggo tugas.

Amazon durung ngerti geni liyane ing 2019 tinimbang ing taun-taun sadurunge lan materi visual sing digunakake tanggal. Nanging pitakon, apa sampeyan pengin njupuk masalah kasebut maneh kanggo klik ing video iki utawa apa sampeyan mung mandhiri stigma "Ya, iki mesthi dadi teori konspirasi liyane". Ing cendhak: pitakon yaiku apa sampeyan wis dadi korban pemrograman luhur (uga dikenal minangka 'propaganda') lan sampeyan nindakake tuntutan palsu. Apa sampeyan wani takon dhewe babagan pitakon kasebut utawa luwih seneng sistem kepercayaan sampeyan? Sampeyan wis dadi bagean saka polarisasi sing wis dibangun ing masyarakat lan polarisasi kasebut mesthi ngasilake arus (minangka cagak lan minus baterei). Sampeyan bisa uga ngira arah endi energi sing mili. Tip: Harrison Ford minangka salah sawijining pamicara ing 'Summit Pemerintah Dunia'. Kita dadi seksine maksim umur: Dibagi lan mrentah.

121 enggo bareng

tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Babagan Author ()

Komentar (15)

URL bali nglacak | Komentar RSS Feed

  1. SandinG wrote:

    Wayahe wektu kanggo ngomong babagan bahaya gedhe nyata tinimbang psyops klub utawa rome kaya iki. Sing ora langsung dingerteni yaiku kemungkinan bebaya langsung kanggo wong lan alam. Bencana ekologis nunggu kita yen ora tumindak langsung.

  2. Kamera 2 wrote:

    Kaya tsunami, pesen kasebut terus kasedhiya kanggo kabeh wong,

    PBB, nggeser, mencet lan njaluk ditundhung.
    Maneh dina iki, 1 Oct sawise Greta njijiki (nyiksa bocah) kedadeyan ing UN
    (lan mesthi ana manipulasi cuaca nganti pirang-pirang puluhan, uga kedadeyan)

    https://www.nemokennislink.nl/publicaties/nieuw-vn-klimaatrapport-zeespiegel-stijgt-sneller-oceanen-warmer-en-zuurder/

    • Martin Vrijland wrote:

      Propaganda kudu terus diulang maneh.
      Presentasi ing artikel kasebut nuduhake cara IPCC ngapusi data kasebut.
      Mung wong sing ora ngatasi masalah kasebut.
      Kita duwe jarak perhatian paling akeh sajrone detik 8

  3. Wilfred Bakker wrote:

    Sarwa !!! kita arep mangan bayi kanggo nylametake iklim!

    Bocah: "Langit saya sawetara wulan. Kita kudu mangan bayi-bayi. "

    AOC: "Yo ora, ora apa-apa. Nanging kita luwih saka sawetara wulan. "

    https://youtu.be/8Qx38bK81gM

  4. Martin Vrijland wrote:

    Aktor liyane sing dibayar kanthi promosi "manunggal global" lan kanthi mangkono sikep piramida ing pungkasan wicara kasebut nyerat naskah Luciferian.

    Ora ana sing pengin polusi. Kabeh wong kepengin duwe planet sing sehat, nanging para pelaku ing ndhuwur perusahaan lan wong kudu mbayar. Akeh gambar polusi yaiku prodhuksi film. Iku kabeh babagan Masalah, Reaksi, Solusi.

    https://youtu.be/qSB7PJQqzak

  5. Mbah wrote:

    Aku mikir yen kultus iklim global minangka organisasi diabolis. Para ilmuwan kanthi visi beda, mula, sing ora ngetutake agama iklim wong akeh, mung diancem ...
    Apa lara sampeyan pengin karo kultus iklim pemanasan kasebut ...!

    Swindle Anget Global sing Umum [NL Subs]

  6. Mbah wrote:

    Ana ilmuwan sing nglawan arus kasebut lan nuduhake manawa jagad ora bakal panas saka 2020 nanging bakal adhem banget.
    Kita ngarepake umur es es ...
    Malah NASA prédhiksi karo bumi sing kuat.

    https://electroverse.net/nasa-predicts-next-solar-cycle-will-be-lowest-in-200-years-dalton-minimum-levels-the-implications/

    Sifat, srengenge sing kuwat nyerang lan ngrusak goroh IPCC ing taun-taun bakal teka kanthi adhem bumi sing kuat .... hebat!
    Supaya ora bisa dibuang kabeh, IPCC saiki nyamar kanthi nggawe owah-owahan cilik nanging penting kanggo laporan.

    "Heibel kanggo IPCC"

    https://doorbraak.be/heibel-om-het-ipcc/

Ninggalake a Reply

Kanthi nggunakake situs iki, sampeyan setuju kanggo nggunakake cookie. informasi liyane

Setelan cookie ing situs web iki disetel kanggo 'ngidini cookie' kanggo menehi pengalaman browsing sing paling apik. Yen sampeyan terus nggunakake situs iki tanpa ngganti setelan cookie utawa sampeyan klik "Nampa" ing ngisor iki sampeyan setuju karo setelan iki.

Nutup