Apa hardline Trump tumrap China dadi awal musim gugur dolar lan ambruk ekonomi?

Filed in PAWARTA ANALYZES by ing 18 Bisa 2020 12 Komentar

sumber: abril.com.br

Kanthi standar standar emas lan standar minyak, dolar dadi mata uang sing bakal dicithak tanpa watesan. Kita nyebat arta Fiat. Dhuwit Fiat pancen elek amarga perdagangan internasional. Sawise kabeh, nyithak ratusan milyar nyebabake panyusutan dhuwit.

Amarga bank sentral AS (Fed) ngontrol proses nggawe dolar iki lan dolar minangka standar ing perdagangan internasional, panyusutan dolar iki uga nyebabake panyusutan mata uang liyane, kalebu euro.

Kanthi rega larang minyak langsung cepet-cepet (sing artine sampeyan entuk dhuwit kanggo tuku minyak) ing sawetara minggu kepungkur, apike minyak ora dadi standar maneh. Minyak bakal diganti karo Bill Gates dolanan paling anyar (sinar srengenge sing fokus kanggo nggawe hidrogen kanggo mesin pangobongan).

Siji-sijine alesan sing isih kita ketinggalan karo standar dolar dolar yaiku hegemoni militer AS (nganti saiki). NATO meksa saben negara utawa pimpinan supaya ora nyingkir dolar. Wis mesthi campur tangan karo bom lan granat lan ngresiki pimpinan.

Tuladhane?

  1. Yugoslavia taun 90an. Kanthi samubarang utang (dadi dolar mandiri). Tentara dhewe sing kuwat (dudu anggota NATO lan ora. 4 saka segi kekuatan tentara ing jagad). Sasampunipun tiwas Tito, masarakat wiwit pating sesrawungan kanggo miwiti perang sing kudu ngrusak negara kasebut, saéngga IMF mundur lan nyilih dhuwit kanggo ndandani maneh (dependensi dolar).
  2. Irak, Saddam Hussein pengin perdagangan minyak ing euro. Dadi ngresiki.
  3. Libya, Moammar Mohammed al-Qadhafi pengin dinar Afrika sing didukung emas kanggo ngeculake katergantungan dolar. Rapi lan rapih.

Saiki perang ing Suriah wis nedahake manawa kekuwatan NATO (dolanan Amerika) ora luwih utama, iki uga dadi wiwitaning standar standar dolar global. Negara liyane lan saya mundur ing AS, lan mung jawaban saka Donald Trump minangka garis sing angel: perang perdagangan. Lan saiki - kanthi kahanan koronavirus - dheweke mundhak maneh kanggo ngundhakake China. Ing wawancara pungkasan karo Warta FOX nyatakake bahkan dheweke kepengin ngrusak kabeh hubungan karo China.

Kanggo cathetan kasebut, migunani yen ngerti manawa pamrentah China wis njaga ekonomi mandhiri luwih utawa kurang dolar. Dolar kasebut mung digunakake kanggo perdagangan internasional, nanging bank sentral Cina mesthi tuku dolar saka multinasional negara lan wis ngatur supaya yuan China kuwat ing wates dhewe.

Kajaba iku, China duwe pengaruh ekonomi sing akeh ing pirang-pirang negara ing saindenging jagad lan proyek Cina Belt and Road Initiative (BRI) njamin kerjasama karo 120 negara lan 40 multinasional gedhe. Sing nggawe negara-negara lan perusahaan kasebut luwih gumantung ing China.

Nalika Donald Trump mbengok manawa dheweke pengin ngilangi China, meh padha karo tumindak terdesak sing paling gedhe saka tenaga kerja sing ilang genggaman. Nalika Trump nduga manawa nesu dheweke ana hubungane karo pendekatan China ing virus korona, alasan nyata kekarepane yaiku kemungkinan dolar kasebut bakal kelangan standar perdagangan jagad lan yuan China wis entuk landhungan.

China ngenalake siji ing wates dhewe dhuwit cyber anyar tegese pambayaran: e-RMB (Ren Min Bi, sing artine 'dhuwit wong'). E-RMB iki saiki dites ing sawetara kutha China, kalebu Shenzhen, Suzhou, Chengdu lan Xiong'an. Ing kutha kasebut, e-RMB meh ditampa sacara universal kanthi bayaran gaji, transportasi umum, panganan, lan tuku ing umume toko. Sistem kasebut disambung karo WeChat lan AliPay (saka Alibaba). Cryptocurrency anyar iki dijamin dening Bank Pusat Cina.

IMF netepake prinsip Hak Nggambar Khusus ing taun 2016, sing ana "mata uang lawas" minangka jinis serep kanggo standar SDR cryptocurrency anyar iki. Masalah ing inisiatif IMF iki, yaiku dolar ngasilake 41,73% nuduhake ing standar cryptocurrency anyar iki, dene yuan Cina mung duwe 10.92% saham (yen Jepang 8.33%, pound Inggris 8.09%, euro 30.93%). Dadi, nalika ekonomi Tiongkok bakal dadi ekonomi paling kuat ing saindenging jagad, bagian saka standar IMF crypto (SDR) kurang sithik.

Dadi ana perang finansial terus; perang sing berkisar nyetel standar dhuwit anyar. Dolar katon kelangan kekuwatan lan krisis korona wis nyurung pungkasan, amarga pers dhuwit ora nate cepet banget. Saiki paribasan, amarga ora ana dhuwit sing dicithak maneh. Mung nomer ing komputer sing ditambah.

Yuan Cina katon saya kuwat, déné dolar saya tansaya tambah akeh.

Pitakonan saiki yaiku apa multinasional lan bank pengin pindhah saka standar dolar menyang standar yuan utawa apa ana sawetara standar emas internasional maneh. SDR minangka standar crypto ora dadi pilihan sing dipercaya, amarga karo panyusutan dolar kasebut, SDR uga mudhun (amarga saham dolar 41,73% ing SDR). Dadi, sampeyan kudu nyingkirake pengaruh dhuwit fiat (dhuwit sing dicithak tanpa wates) minangka basis sistem finansial internasional.

Dolar katoné wis tekan waktune. Ekonomi ing AS lan Eropa bakal ketaman ing wulan-wulan sing bakal teka amarga ana akibat saka krisis korona. Harga ing pasar pasar saiki wis mundhak. Akeh perusahaan sing bakal tiba lan amarga atusan milyar wis dicithak, panyusutan dhuwit kasebut bakal langsung dingerteni kanggo kabeh wong ing wulan sing bakal teka. Wong sing isih duwe tabungan sawetara bakal kuwatir.

Nyatane, skenario kiamat nggambarake akeh perusahaan lan penyelam. Kanthi tiba dolar kasebut, emas katon minangka papan perlindungan sing aman, amarga jumlah emas ing jagad iki asring digunakake kanggo nutupi mata uang sajrone ngreset finansial.

Nanging, bitcoin uga koyone nambah papan sing aman kasebut. Kanthi ancaman potensial saka bank-bank sing tiba (amarga perusahaan bangkrut lan individu ora bisa mbayar silihan utawa kapentingan kanggo utangan kasebut), ancaman bail-out lan bail-in dadi apike. Iki tegese manawa negara kasebut nyimpen bank (maca: sing mbayar pajak) utawa tabungan kasebut digunakake kanggo ngirit bank.

Dadi, sampeyan bakal bisa ndeleng dhuwit sing kuwat kanggo bitcoin lan emas ing wulan sing bakal teka.

Bisa diramalake, penerbangan menyang bitcoin bakal paling gedhe, amarga sampeyan mung ora tuku emas kanthi push tombol. Sampeyan ora mbukak dompet bitcoin ora ana wektu lan apa sing ana ing bank sampeyan saiki bakal ana ing dompet bitcoin sesuk. Penerbangan kasebut menyang bitcoin, sing digabungake karo prinsip pertambangan sing didhasarake, kemungkinan menehi posisi internasional sing kuwat kanggo bitcoin amarga nduweni potensial kanggo njupuk papan dolar.

Yuan Cina bisa uga ditutupi bank sentral Cina, nanging alesan manawa emas isih dadi cadangan serep ing saindenging jagad iki biasane didhelikake manawa sampeyan kudu emas. Sampeyan kudu metu saka lemah liwat karya penggalian ing tambang emas, yaiku proses sing larang lan intensif lan ora ana kekurangane. Prinsip pertambangan Bitcoin adhedhasar idea sing padha, kaya sing diterangno artikel iki.

Volume dagang bitcoin ing saindenging jagad saiki akeh banget lan akeh perusahaan lan investor gedhe kasengsem lan bakal mlebu. Yen sampeyan nambahake kasunyatan kasebut babagan panyusutan dhuwit hiper sing paling nggumunake lan kemungkinan dolar tiba, koyone akeh bitcoin bakal dadi papan perlindungan bom. Mula, potensial kanggo nyetel standar internasional anyar lan yen dolar kasebut tiba, bitcoin uga bisa njupuk papan dolar ing standar cryptocurrency SDR IMF.

Daftar pranala sumber: edition.cnn.com, ft.com, globalresearch.ca

75 enggo bareng

tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Babagan Author ()

Komentar (12)

URL bali nglacak | Komentar RSS Feed

  1. marcos wrote:

    Miturut pendapatku, kita bakal weruh pamisah USD antarane dolar internasional (petro) lan USD lokal kanggo AS dhewe. Sing terakhir bakal menehi nilai gedhe, kayata skenario kayata Venezuela. Pecah dolar minangka bagean saka ngreset finansial, amarga saben negara wis nandur modal tabungan warga akeh (ing mata uang lokal, kayata raksasa Iniase) ing sekuritas utang AS ing sistem utangan bank kanggo mbiayai perdagangan internasional sing dienggoni USD. Negara-negara mula ora pengin ndeleng tuntutane AS z = nguap amarga hiperinflasi, mula ide pamisah kasebut. Salajengipun, China nduwe luwih saka triliun sekuritas utang AS. Yen China kepengin tumindak salah bisa mbuwang utang kasebut ing pasar lan yen ora ana panjaluk, FED kudu tuku utang iki sing bakal nyebabake hiperinflasi ing AS. Garis hard Trump babagan perang tariff, mula aku bakal dadi panggung kanggo masal kanggo nglakokake ngreset finansial. Aja lali manawa ngreset finansial tegese akeh utang bakal diilangi, amarga kanthi ngreset ora ana gunane kalebu utang sing ala saka sistem bangkrut ing sistem anyar. Wigati, iki mung bisa digunakake kanggo klompok pilih lan ora kanggo hipotek utawa wong sing duwe utang pribadi, iki mung bakal dilanjutake ing sistem anyar. Aku uga percaya yen bakal weruh penghargaan gedhe dolar internasional sadurunge ilang saka adegan. Tambah iki utamane amarga panjaluk dolar kanggo ngrampungake kompleks turunan kabeh. Aku mikir iki uga bakal dadi wektu nalika para pemain (bank lan bank pusat) bakal adol utang Amerika.

  2. SalmonInClick wrote:

    Hidrogen minangka revolusi energi sing bakal teka lan bakal nyebabake shift paradigma. Cukup saka implikasi ekonomi langsung, meh kabeh model adhedhasar sumber energi lawas bisa metu jendela.
    https://www.rtlnieuws.nl/tech/artikel/5016231/bill-gates-jacht-waterstof-schip-superjacht-duurzaam-varen
    https://archive.org/details/ColdFusionTheSecretEnergyRevolutionByAntonyC.Sutton1997_201903/page/n13/mode/2up/search/hydrogen

    Perang proksi antarane China lan Amerika saiki wis ditindakake lan bakal terus tuwuh amarga patine duta besar China ing Israel lan tuduhan biowarfare. Pasukan sing dibangun ing Laut China Kidul (Diego Garcia) uga kudu dipantau.

    Hong Kong minangka operasi CIA Otpor klasik lan mesthi China bakal nanggapi kanthi cara yen pas.

  3. njelasno wrote:

    Sanksi kasebut malah luwih akeh, TSMC minangka perusahaan Taiwan kanggo jotosan sensitif marang China.

    Kontributor Chipmaker Paling gedhe ing Dunia Ngirim menyang Huawei Minangka Sanksi New US
    https://www.zerohedge.com/markets/worlds-largest-chipmaker-halts-deliveries-huawei-new-us-sanctions-bite

  4. Sunshine wrote:

    Poster Israel ing 4 chan ujar Shin Bet, internal Mossad Israel, mateni duta besar ing panjaluk China sawise Du Wei nyoba ngilangi lan nuduhake info babagan lab bio-perang China, lan banjur nyabrang pindho.

    Henrymakow.com

  5. Riffian wrote:

    Bener, biasane curiga Bannon wis nantang konflik sing diarahake karo China.
    https://www.breitbart.com/politics/2017/11/13/im-proud-to-be-a-christian-zionist-steve-bannon-gets-standing-o-from-leading-jewish-organization/

    Bannon WarRoom - Warga Republik Amerika
    66,6K pelanggan

  6. marcos wrote:

    Mula wiwit katon luwih akeh kaya strategi ing endi urutan kasebut wis dibalik. Apa sing dakkandhakake ing kene yaiku sisih suplai ekonomi yaiku mateni SME lan pirang-pirang sektor liyane, amarga ora bakal dibutuhake maneh, lan nalika bisa ngedhunake sisih panjaluk, umpamane, vaksin. Biasane, jumlah wong sing bakal tuwuh lan bakal luwih akeh panyedhiya, utawa jumlah populasi bakal nyuda lan jumlah panyedhiya bakal mudhun. Saiki iki katon kuwalik.

Ninggalake a Reply

Kanthi nggunakake situs iki, sampeyan setuju kanggo nggunakake cookie. informasi liyane

Setelan cookie ing situs web iki disetel kanggo 'ngidini cookie' kanggo menehi pengalaman browsing sing paling apik. Yen sampeyan terus nggunakake situs iki tanpa ngganti setelan cookie utawa sampeyan klik "Nampa" ing ngisor iki sampeyan setuju karo setelan iki.

Nutup