Penyusutan dhuwit sing gedhe banget sajrone krisis korona nyebabake hiperinflasi: apa solusi bitcoin?

Filed in PAWARTA ANALYZES by ing 13 Bisa 2020 22 Komentar

sumber: chello.nl

"Dhuwit Fiat" utawa "dhuwit kesetiaan" yaiku dhuwit sing entuk regane dudu saka materi sing digawe (kayata dhuwit emas lan salaka), nanging saka kapercayan yen bisa digunakake kanggo tuku barang lan layanan. Nilai kasebut ora adhedhasar bobot tartamtu lan konten logam sing larang regane, nanging yakin manawa operator ekonomi nempatake nilai mata uang kasebut.

Yen sampeyan duwe dhuwit recehan emas utawa perak wiwit kepungkur, nilai kasebut dihubungake kanthi cepet lan sepira emas utawa perak bisa ditambang. Kanthi introduksi dhuwit kertas, pers cetak bisa diuripake. Kanthi angka 'dhuwit komputer', standar dolar OPEC lan link produksi produksi minyak kudu menehi liputan. Kabeh standar kasebut dibuwang nalika krisis korona.

Bank pusat nyithak dhuwit tanpa wates. Dheweke nindakake iki amarga panjaluk dhuwit tambah akeh. Kepiye cara sampeyan, minangka pamrentah, nawakake kabeh paket bantuan kasebut sing sampeyan setorake masarakat supaya bisa slamet?

Napa jangkoan dhuwit penting?

Nalika sampeyan isih duwe dhuwit recehan salaka lan emas, panjaluk mata uang kasebut tansaya nalika pedunung tambah lan nalika perdagangan tambah. Iki tegese sampeyan kudu duwe dhuwit recehan maneh kanggo nindakake barter. Aku tuku produk sampeyan lan bakal menehi sawetara dhuwit recehan emas kanthi regane tartamtu. Sampeyan bisa tuku apa sing dibutuhake saka dhuwit recehan emas kasebut.

Amarga sampeyan ngerti yen wektu iku proses intensif tenaga kerja kanggo ngekstrak salaka utawa emas saka lemah, sampeyan uga ngerti manawa luwih akeh dhuwit recehan bakal ditambah, nanging butuh dhuwit dhuwit liyane ora ateges dhuwit recehan kasebut bakal tiba sajrone dhuwit seminggu. wis dibagi ing regane. Sawise kabeh, butuh wektu lan usaha kanggo njupuk bahan kasebut saka lemah lan cair dadi dhuwit recehan. Dadi, sampeyan bisa nglamar dhuwit sawetara wektu kanggo tuku ing minggu ngarep, tanpa wedi yen duwit emas regane larang regane.

Yen dhuwit koin abot diganti dhuwit kertas, dadi luwih gampang. Kertas gampang dicithak. Kangge, bank pusat mung kudu mencet pencet. Sing isih butuh wektu lan gaweyan, nanging wis luwih gampang. Tulisan iki banjur dihubungake karo pertambangan emas. Sing dadi standar emas. Contone, percetakan dhuwit tetep ana gandhengane karo kacepetan tambang emas bisa tambang emas, saéngga sampeyan nyegah penurunan nilai kanthi cepet.

Minangka kabutuhan dhuwit tambah nalika populasi jagad lan perdagangan saya tansaya, standar emas iki ditinggalake ing sawetara titik. Mangkene carane OPEC didegake. Organisasi minyak iki kudu ngubungake produksi dhuwit menyang produksi minyak. Dadi perjanjian ing saindenging jagad digawe babagan tong minyak sing bisa diproduksi dening negara-negara. Dolar kasebut dihubungake karo produksi minyak, dadi yen sampeyan pengin nyetak dolar, sampeyan mung bisa nindakake miturut jumlah minyak sing dipompa.

Standar minyak kasebut uga wiwit wiwit diluncurake lan saiki ora ana liputan. Saiki, bank pusat saiki nggawe 'dhuwit sing apik'. Iki tegese ora ana watesan babagan nyithak dhuwit lan amarga ora ana garansi sing ana gandhengane karo kecepatan yen emas utawa minyak bisa dijupuk saka lemah, panyusutan dhuwit ora disekat. Sampeyan bisa ngalami panyusutan dhuwit gedhe sajrone 1 minggu.

Apa tegese bathi fiat sing ora dijamin?

Ing praktik, iki tegese dhuwit cepet mundhak. Atusan milyar dolar lan euro dicithak sajrone krisis korona. Tegese dolar lan euro kasebut mung larang regane. Cepet utawa mengko, iki bakal mengaruhi rega ing toko.

Saiki bank-bank pusat wis golek trick kanggo topeng sing nyuda dhuwit. Contone, yen sampeyan minangka perusahaan multinasional nyilih dhuwit saka bank gedhe, bank gedhe kasebut wis nyilih dhuwit kasebut saka bank sentral. Bank pusat kasebut banjur nyithak dhuwit liyane (kanthi bener, ora bener nyithak, nambah jumlah ing sistem komputer) kanggo tuku sekuritas utang (obligasi, bukti utang) saka multinasional kasebut.

Dadi mesthine perusahaan duwe 100 yuta utang. Yen ECB saiki tuku sekuritas utang saka perusahaan kasebut, mula perusahaan kasebut bener-bener nampa 100 yuta gratis. Perusahaan kasebut bisa tuku maneh saham saka dhuwit utawa tuku saingan sing regane.

Kanthi cara iki sampeyan mesthekake yen masal mikir manawa ekonomi isih apik. Nanging ing praktik, sampeyan langsung nyebabake 100 juta panyusutan dhuwit. Saiki satus yuta saka sawetara atus milyar mung persentase cilik, dadi yen sampeyan nggawe gunung utang cukup dhuwur, efek panyusutan kasebut katon mudhun saka persentase. Saiki, bank-bank pusat uga percaya yen luwih dhuwur nggawe gunung kasebut, sing luwih murah efek penurunan nilai minangka persentase.

Sing uga saiki kita weruh ing AS, lan kuwi uga sing katon ing Eropa uga. Gunung utang saya gedhe banget. Nanging, kabeh ahli finansial ing saindenging jagad setuju manawa panyusutan babakan dhuwit sing nggegirisi.

Bandhingake karo koin emas kasebut. Dhuwit duwit emas sing sampeyan entuk minggu kepungkur nalika sampeyan adol tas kentang pancen meh padha karo minggu iki, amarga emas ora bisa ditambahi kanthi cepet. Nanging, euro ing akun bank kanthi cepet ilang nilai amarga dhuwit akeh sing dicithak kanthi cepet supaya plumme regane cepet banget.

Bitcoin minangka standar emas anyar

Pencipta bitcoin kanthi anonim wis teka kanthi solusi sing cerdas banget sing ngelingake emas pertambangan.

Kita mesthine ora sithik, babagan dhuwit koin crypto kasebut, amarga menehi kamungkinan kanggo nggawe transaksi. Uga kasunyatan Microsoft ing 2019 paten 2020-060606 diajukake minangka indikasi yen cryptocurrency bisa dihubungake karo 'internet barang-barang'; ing awake dhewe bisa dadi salah sawijining perkara kasebut.

Nanging kita wis ana ing jaman dhuwit digital sing ditelusuri. Sawise kabeh, iku dhuwit sing bisa diakses liwat aplikasi utawa kertu bank. Kanthi penghapusan dhuwit kertas sing bakal teka, mula kita wis ana ing web digital traceable. Masalah tambahan karo dhuwit kasebut, ing saiki, iku uga kanthi cepet nolak dhuwit kanthi cepet.

Satoshi Nakamoto minangka jeneng jeneng wong utawa klompok sing ora dingerteni sing ngrancang cryptocurrency Bitcoin lan nggawe pangkalan data blockchain pisanan. Kita bisa uga kepingin weruh manawa kacilakan sistem finansial saiki ora mung direncanakake kanggo drive kita menyang bitcoin minangka standar anyar. Kanthi sampeyan bisa uga mikir apa Satoshi Nakamoto ora mung saka klompok tenaga elit sing padha.

Mining

Nanging, sistem bitcoin dianggep cerdas banget lan bener adhedhasar prinsip pertambangan emas. Kanggo pasar jumlah bitcoin, bitcoin kudu ditambang. Iki ora mungkin nganggo spatula lan shovel ing lemah, kayata karo emas, nanging kanthi akeh komputer cepet sing regane tuku sing akeh lan nggunakake akeh bahan bakar (kekuwatan). Iki mesthekake yen ora kabeh wong mung bisa ngasilake bitcoin.

Proses ngasilake bitcoin diarani 'pertambangan', sing bener ngelingake emas pertambangan saka tambang. Proses pertambangan iki tegese komputer kudu ngatasi rumus matematika sing kompleks banget supaya bisa entuk sawetara dina kanggo nemokake solusi kasebut. Nanging, kerumitan formula kasebut saya tambah amarga ana luwih akeh komputer ing jaringan. Semono maneh, sing miwiti pertambangan, saya angel ngitung solusi.

Saben-saben komputer kaya ngatasi rumus kasebut, 1 bitcoin digawe. Minangka matur nuwun kanggo petungan iki, panambang dadi bagean saka bitcoin kasebut minangka hadiah.

mandheg

Kanggo luwih rumit game kasebut, hadiah kasebut dipotong setengah saben patang taun. Babagan kasebut kedadeyan kanthi kebetulan minggu iki. Ing 12 Mei dadi pas. Dadi, yen sampeyan bisa duwe 12 bitcoin sadurunge 1 Mei, sampeyan entuk x%. Sawise 12 Mei, jumlah kasebut dipotong. Iki tegese sawetara pelombong ora bisa tuku "spatula" lan "shovels" anyar kanggo nindakake karya. Dheweke ora bisa mbayar maneh tagihan listrik utawa ora bisa tuku maneh komputer paling cepet sing bisa. Dheweke tiba.

monopolisasi

Yen sampeyan ngrungokake kanthi mangkono, sampeyan bisa langsung mikir: Sing nyebabake monopolisasi. Tegese perusahaan sing sugih maneh bakal dadi penambang paling gedhe lan saengga sampeyan bakal entuk titik pusat ing ngendi kabeh pertambangan kasebut dilakoni. Nanging critane, yen ilang pirang-pirang komputer ing jaringan, rumus pitungan uga mundhak kanthi proporsi. Iki bakal ngrangsang panambang anyar kanggo milih spatula lan miwiti shovels.

Nanging sampeyan ngaktifake utawa mateni, sampeyan uga bakal bisa ndeleng peningkatan skala ing kene lan ana risiko.

Nanging, liyane akeh investor sing kasengsem ing prinsip operasi bitcoin, amarga proses pertambangan iki. Sawise kabeh, ngelingake kerumitan sing sampeyan njupuk emas saka lemah lan uga dibandhingake dhuwit koin emas sing kepungkur lan kepastian sing 'rem ing panyusutan'. Mangkene sampeyan ndeleng manawa saiki ana pirang-pirang atus milyar ing dagang bitcoin.

Dadi, Bitcoin nduweni potensi kanggo mbentuk standar emas sing anyar. Iki bisa uga, menehi rem babagan panyusutan babakan dhuwit sing kurang karo sistem fiat saiki.

Link mata uang menyang bitcoin

Ing telpon demokrasi langsung I wingi diterbitake, Aku ngomong babagan ngubungake dhuwit menyang bitcoin minangka "standar emas". Sampeyan bisa ngomong yen dhuwit kudu digandhengake karo soko. Sampeyan bisa uga bali menyang emas fisik nyata minangka standar, nanging sampeyan kudu terus ngedhunake emas saka lemah lan pancen ora ramah lingkungan. Komputer sing luwe uga ora pati apik kanggo lingkungan, nanging kita ndeleng teknologi sing luwih akeh, sing bisa ngasilake listrik luwih ramah lingkungan lan supaya sampeyan bisa ujar yen pilihan luwih becik kanggo "standar emas" bitcoin.

Cetha yen kudu ana jinis "standar emas" maneh. Yen ora, kita kudu ngatasi panyusutan moneter hiper. Yaiku kedadeyan sing kedadeyan sajrone krisis korona. Setel maneh kanggo standar emas anyar kudu diiringi ngreset ing piramida listrik. Ing endi saiki garis-garis munggah lan luwih akeh kekuwatan menyang klompok cilik sing luwih akeh, kekuwatan kasebut kudu digawa menyang tangane wong-wong.

Kekuwatan mbalekake marang masarakat mesthi dadi acara bersejarah. Sing durung nate kedaden ing sejarah. Nanging teknologi sing padha adhedhasar basis bitcoin, yaiku blockchain, menehi kesempatan kanggo menehi panguwasa keputusane rakyat. Sampeyan ora kudu mratelakake kabeh struktur masyarakat, nanging sampeyan kudu ngowahi manajemen.

Contone, sampeyan bisa duwe menteri sing dipimpin para menteri sing wis dipilih wong lan menehi laporan marang wong liya. Nanging ora sumpah setya marang makutha, saiki dheweke sumpah setya karo masarakat. Iki uga kudu ditrapake kanggo kabeh layanan sipil lan kabeh profesi sing saiki sumpah setuju marang tahta (hakim, pengacara, polisi, inspektur, pelaksana, lan liya-liyane).

Mesthi wae sampeyan ora bisa nglaporake kabeh lan diwartakake menyang masarakat, mula langkah sing pas kudu ditindakake. Pitakonane yaiku apa massa bisa motivasi kanggo revolusi kaya ngono utawa apa maneh bakal ngenteni nganti kita yakin karo salah sawijining miliar milyar kaya Elon Musk lan Bill Gates, sing bakal mbukak risiko manawa sesambungan karo blockchain bakal diiringi nyambungake otak kita menyang sistem kasebut utawa nyambungake sistem kasebut kanthi sertifikat vaksin.

Yen ana kesempatan kanggo miwiti owah-owahan, mula saiki. Kita ora kudu uwal kesempatan kasebut. Nanging, kanggo kita kudu bisa mindhah dhewe.

Revolusi?

Yen sampeyan pengin ngganti kita bisa nindakake rong perkara. Utawa, kita ngenteni nganti masalah dhuwit fiat banget lan inflasi banget angel amarga dayahebatan sing padha nawakake "standar emas" minangka solusi. Utawa kita ngetrapake awake dhewe.

Apa kita nunggu inflasi dadi dhuwur banget lan supaya kita ana ing web kontrol totaliteri piramida listrik sing ora ana mundur? Banjur, kita duwe jaminan pamaréntahan teknologi. Yaiku, kita bakal dihubungake ing kabeh cara menyang sistem sing nggunakake teknologi supaya kita dadi batur digital.

Yen kita milih kanggo ngatasi reins dhewe, kita bisa ngetrapake rem lan isih entuk manfaat saka sisih migunani teknologi iki. Banjur kita bisa masang rem ing pembangunan gratis AI lan bisa sijine rem ing sentralitas kekuwatan.

Dadi, pitakon, apa kesempatan sing kasedhiya saiki wis cukup kanggo motivasi sampeyan. Pitakonan yaiku apa kasempatan yen ana cahya cukup kanggo motivasi atusan ewu kanca.

Ing kana iku psikologi manungsa dadi dolanan, lan mula ana tantangan kanggo owah-owahan nyata ing pola pikir sing akeh. Apa wae, aku kepengin bisa ndeleng awake dhewe ing pangilon lan ngerti yen wis nindakake kanthi apik. Peluang ana, kemungkinan ana ing kana. Kita mung kudu ngangkat lan kasebut. Ora mbutuhake pitchforks lan bal. Mung mbutuhake revolusi ing pola pikir sampeyan.

Kanthi sistem swara langsung online, kita bisa nginstal pimpinan anyar sing nglaporake marang wong, nggawe undang-undang luwih jelas lan luwih gampang, ngilangi sistem dhuwit fiat lan nyambungake mata uang anyar kanggo bitcoin. Kita bisa uga ngilangi minangka ora bisa dilebokake utawa kita kena ngetik lan ngluncurake petisi kasebut saya saya nyebar. Apa sampeyan mlebu?

langsung demokrasi saiki

113 enggo bareng

tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Babagan Author ()

Komentar (22)

URL bali nglacak | Komentar RSS Feed

  1. Martin Vrijland wrote:

    Temokake ing kene kenapa prinsip pertambangan bitcoin dadi apik banget:

  2. Benzo Wakker wrote:

    Pituduh mlebu, ala banget amarga sithik wong sing nindakake iki.

    • Martin Vrijland wrote:

      Pranyata praktike wong seneng sambat lan seneng ngrungokake apa sing salah, nanging dheweke ora pengin ngupayakake upaya kanggo miwiti pangowahan kasebut. Mlaku menyang polling saben patang taun lan nyelehake salib cukup nyenengake, mesthine kudu ngaktifake dhewe supaya bisa nindakake apa-apa - sanajan ing kasus iki, iku ora luwih saka ndhaptar petisi menyang kanggo entuk gerakan.

      Dadi wong ora percaya yen bakal ganti lan ketoke luwih becik. Umume wong sing awake wis tangi yen ora nuruti praktek.

      Saka 'karo tas kripik tangan' kanggo DWDD, kanggo 'nganggo tas Kripik ing tangan' katon Jensen mung siji-sijine pangowahan sing katon 😉

  3. Sunshine wrote:

    Uga, sinis utawa uga nyata. Aku ora ngarep-arep apa-apa saka para abdi. Dheweke mesthi ora pengin ngganti dhuwit liyane. Budak bagus kanggo budak. Sepira tentrem nalika bocah-bocah padha ora mlebu ing dalan amarga wedi karo 'corona'. Aku kantun kabeh istirahat saiki, nanging dheweke ora peduli karo moral lan apa sing bener. Madurodam dudu negara perubahan lan révolusi. Yaiku sifat budak lan mentalitas sing ana ing kene.
    Budhak-budak isih apik, mula kaluwihane dadi batur ngluwihi kekurangane. Uga aja lali mupangat kanggo mentingake awake dhewe lan ngantuk.
    Martin, sampeyan minangka pahlawan, nyoba paling apik kanggo narik jaran sing wis mati ..

  4. SandinG wrote:

    Pengalamanku yaiku yen ana olahraga maneh ing kantong kentang.

    • Martin Vrijland wrote:

      Kentang duwe ciri positif sing ditandur kanthi alami. Yen sampeyan sijine kantong kentang kasebut ing lemah, sampeyan duwe troli kebak kentang sawetara minggu mengko. Aku sampeyan kudu luwih positif babagan tas kentang. Jaran sing mati yaiku crita sing beda-beda 😉

      • SandinG wrote:

        persis titikku, pakurmatan ora salah karo…

      • Sunshine wrote:

        Jaran sing mati yaiku crita liyane. Nyuwun pangapunten menawi kula kepengin banget.

        • Martin Vrijland wrote:

          Bisa dingerteni. Thanks kanggo penghargaan sampeyan kanthi.
          Aku kudu ngakoni manawa saya nesu banget karo panemuan iki manawa isih ora ana gerakan sing ana ing manungsa, nanging saya terus ngarep-arep yen bakal ana titik tipping.

          Aku kaget banget amarga wong ora malah repot ngisi petisi banjur mencet tombol. Sing tenan mung 30 detik karya. Apa ora percaya utawa wedi banget? Malah kabeh ewu pengikut sedina? Utawa, pancene mung Kripik lan hiburan bir.

          • njelasno wrote:

            Sawetara ngerti implikasi saka kahanan saiki. Ningali sambungan lan akibat saka tumindak tartamtu isih mbutuhake EQ / IQ tartamtu lan aku ora mung ngomong babagan para budak sing ora kena indok karo 'judhul' sadurunge jeneng kasebut.

            Deleng tampilan Helikopter dadi syarat, ngilangi blinker ora gampang banget. Dadi aku ora ngomong babagan blinders fisik 😉

          • Sunshine wrote:

            Aku mikir ora pengin ngumumake rincian jenenge lan alamat. Wedi marang juragan, 'karier', layanan keamanan AIVD etc lsp. Untunge kita manggon ing negara konstitusional. Watuk. Pahlawan kaos kaki. Apa maneh, ora ana risiko kanggo para abdi. Bayangake.

          • Martin Vrijland wrote:

            Aku tau duwe "kanca" (kenalan) sing ora nganggur ing omah suwene pirang-pirang taun. Iku spesialis. Kepakaran khusus: ngubungake lan nyaring data saka database.
            Ing sawetara wektu dheweke bisa bali kerja sawise nyegerake kursus.
            Katrangan profil: wanita lan bocah sing ora duwe omah sing adol.

            Nalika aku takon marang apa luwih becik - kanthi kabeh kawruh babagan kepemilikan pemerintah wong-wong liya - kanggo ngrampungake kalodhangan tinimbang njupuk proyek sing bener mbantu mbangun kakang amba (data amba nganalisa) sistem, wangsulane: "Apik banget yen aku bisa ganti saka jero. Lan aku meh ilang omah. Saiki aku mung bisa manggon ing kene lan tetep nyetir mobilku ”.

            Owah saka njero isih ora katon 😉

            Wira pahlawan? Dheweke ana ing omah lan terus bisa nyetir mobil.

          • SalmonInClick wrote:

            Apa iki minangka conto sing apik banget kanggo wong sing ora nduwe pandhuane lan ora ngerti manawa dheweke ngetrapake bar kunjara sing dheweke ngunci awake sacara digital?

  5. SalmonInClick wrote:

    Ngendi ing Jerman lan Prancis, Kampfgeist isih urip, Madurodam tetep mantep lan figuratif. Kanthi tembung Resistance siji mikirake pangalihan ..

  6. Martin Vrijland wrote:

    Gelembung bakal bledosan, lan austerity bakal ngetutake

    https://www.rt.com/op-ed/488540-covid-19-rishi-sunak-scheme/

  7. mec wrote:

    Sisa sisa ing donya sing duwe kekuwatan marang kita duwe masalah gedhe yen sampeyan mbuwang smartphone sampeyan utawa mungkasi nggunakake barang kasebut, dheweke bakal kelangan kontrol NWO kanggo sampeyan. Tanpa spyphone kanthong telek, dheweke ora bakal bisa ngawasi sampeyan 24/7 lan dhuwit gelembung digital ana risiko manawa kabeh wong meksa.
    Supaya mungkasi prilaku junkie ing smartphone sampeyan

  8. njelasno wrote:

    Bagéan saka dhukungan korona ngancam kudu dibayar: 'Kesalahan gedhe'
    https://www.rtlz.nl/algemeen/politiek/artikel/5120746/grote-fout-now-regeling-deel-steun-moet-mogelijk-terugbetaald

    Uga aku nganggep iki dudu kesalahan gedhe, nanging pas karo agenda bilderberg kanggo ngrusak kabeh kelas tengah lan masrahake menyang pemerintah, saengga luwih akeh wong sing luwih murah.

    Saka 33:10 Rutte: "Aku percaya kahanan sing kuwat. Negara iki butuh negara sing kuwat. " 34:23 "Kita minangka negara sing sosialis banget."
    https://www.npostart.nl/nieuwsuur/11-05-2020/VPWON_1310794

    biasanipun Stiglitz dijupuk saka stabil kanggo nerangake sawetara perkara, dadi luwih sentralisasi. Sosialisme minangka gapura kanggo (teknologi) Komunisme Sampeyan wis dielingake!

  9. Future wrote:

    Lagi cepet banget. Prototipe saka Mac anyar. Kalebu apa sing kudu sampeyan lakoni, apa sing kudu didandani supaya sampeyan (maca kabeh padha lungguh karo tangane ing tandha tatanan kasebut, kesalahan), nimbang karo tawa lan ing ngendi sampeyan, lan kepiye tumindak. Ing sangisore simbol siji-mripat lan kabeh ngisin. Apa uga salah sawijining mripat, mripat maca AI. Mesthi nyamar dadi nglirik.

    https://youtu.be/kfkgm2HAfVk

Ninggalake a Reply

Kanthi nggunakake situs iki, sampeyan setuju kanggo nggunakake cookie. informasi liyane

Setelan cookie ing situs web iki disetel kanggo 'ngidini cookie' kanggo menehi pengalaman browsing sing paling apik. Yen sampeyan terus nggunakake situs iki tanpa ngganti setelan cookie utawa sampeyan klik "Nampa" ing ngisor iki sampeyan setuju karo setelan iki.

Nutup