Amazon kobong, paru-paru bumi ana geni!

Filed in PAWARTA ANALYZES by ing 23 Agustus 2019 8 Komentar

sumber: abc.net.au

Sapa wae sing eling yen presiden Brasil saiki, Jair Bolsonaro, dadi kekuwatan kaya dene politisi sayap kanan ekstrem sing mbebayani digambar ing media, langsung ngerti yen kita ana hubungane karo wong sing ndhukung agenda anti-globalisasi . Ana wong sing ngajeni kanggo kepentingan bangsane dhewe. Sejenis Boris Johnson, Thierry Baudet, Donald Trump lan kabeh ahli politik sing asipat tengen liyane sing bisa entuk kamulyan, nanging pungkasane diukum gagal, amarga iki agenda gedhe. Kabeh lan kabeh wong sing proteksiis utawa percaya yen ana konspirasi (lan nyatane nglawan) kudu pungkasane bisa nyalahake Zwarte Piet amarga gagal, saengga ana swara kritis marang globalisasi lan klompok elitis lawas mesthi ana gandhengane karo kelompok kasebut sing nyebabake bencana ekonomi.

Dadi, yen Jair Bolsonaro nyatakake manawa NGO tanggung jawab kanggo mbakar kebakaran ing Amazon, sampeyan bisa ndeleng manawa minangka ide konspirasi. Gambar global disetel: ing Jair Bolsonaro, paru-paru bumi ora suwe.

Isih migunani kanggo mbaleni maneh yen kita durung ngerti manawa warta sing kita deleng isih bener utawa ora. Apa sampeyan isih kelingan yen pengungsi mili menyang wates Meksiko karo AS? Apa sampeyan isih kelingan wabah Ebola? Dumadakan kita ora krungu liyane babagan langkah-langkah sing bakal di-push wis ditindakake. Banjur, masalah-masalah tiba-tiba kaya salju ing srengenge. Ing wektu pengungsi mili menyang tapel wates Amerika, Aku nuduhake sepira gampang sampeyan nggawe wong akeh katon piranti lunak; uga ing gambar video. Saiki sampeyan ndeleng luwih akeh iklan ing media sosial kayata Facebook sing nawakake piranti lunak sing apik kanggo nyetel foto (deleng sampeyan kudu). Dadi tambah gampang kanggo ngapusi gambar lan swara. Aku ora ngerti nalika duwe siji wawancara karo Bolsonaro apa dheweke pancen iki awake dhewe utawa apa kita mung tumuju siji swap rai lungguh nonton. Kasunyatan prasaja sing kita percaya yen saluran media utama yaiku perusahaan sing nggunakake atusan utawa ewu wong, lan gambar sing ana ing wanita sing rapi lan wong lanang sing cocog, tegese kita duwe kapercayan babagan apa sing diwenehake.

Apa Amazon kobong? "Ya, sampeyan isih ndeleng gambar!"Terus ngejutake aku yen isih mokal kanggo nerangake kanggo wong manawa gambar ora ana bukti maneh. Gambar mbuktekake apa-apa. Siji-sijine bukti sing sampeyan duwe nalika ndeleng gambar yaiku sampeyan ndeleng layar. Sampeyan ndeleng gambar. Kuwi iku. Kanthi piranti lunak saiki, kabeh bisa digawe lan dimanipulasi kanthi cepet. Coba deleng video ing ngisor iki kanggo ndeleng kepiye jaringan saraf intelijen (AI) saiki bisa ngapusi foto sajrone sawetara detik. Teknik sing padha yaiku nggawe gambar video (deleng kene). Kita nang sampeyan mikir "Ya, kabeh mau bakal ana, nanging aku pancen percaya yen Amazon wis mati". Kowe ngerti kenapa? Amarga sampeyan ndeleng ing media sosial lan ing warta. Pracaya sampeyan saiki ditemtokake dening wong-wong sing duka banget nalika mbayar pajeg sithik lan duwe miliar ing akun bank kasebut; klompok elitis cilik kasebut. Sampeyan bakal ngganggu amarga ana klompok cilik wong sugih sing narik kawigaten kabeh kasugihan kasebut, nanging sampeyan ora nggatekake kasunyatan manawa dheweke duwe saluran media gedhe lan internet minangka alat sing bakal diputer.

sumber: noticias.r7.com

Apa Amazon kobongan? Aku ora ngerti! "Ya, nanging aku ngerti wong sing manggon ing kono sing nandheske dheweke"Ana ing ngendi papan kasebut manggon lan ana ing situs kasebut kanggo mirsani kebakaran utawa wong kasebut uga entuk kabar kasebut? "Ya, nanging ing Brasil, dheweke ora bakal ngapusi kaya ngono? Sapa sing entuk bathi saka iku? Yen Bolsonaro kudu lunga, apa media Brasil ora bakal ngrusak plot kasebut?", Sampeyan bisa mbantah. Banjur sampeyan lali, kaya ing AS karo Donald Trump (sing mesthine nglawan perang sing paling jero), para politisi mung aktor sing kudu njaga penampilan lan nindakake tumindak sing magepokan karo media lan media alternatif. Sampeyan ora bakal dadi kekuwatan yen sampeyan dudu tanggungan darah aristokrat. Iki bisa uga adoh banget kanggo akeh, nanging priksa artikel pungkasan babagan Ursula von der Leyen, presiden anyar EU (pirsani kene) lan temokake cara kerjane.

Media ana kanggo mainake masarakat lan njunjung ilusi demokrasi. Politikus lan media nganakake interplay sing ngawasi skrip master lan kudu ngarahake populasi ing arah sing wis ditemtokake, tanpa nyadari yen dimainake kanthi wektu kanthi tumindak, tumindak lan ngapusi.

"Merek Amazon" iki kanthi gampang mung muter persepsi politik lan penyelesaian karo merek ing sisih tengen. Antarane liyane, aku duwe panjelasan rinci babagan proses iki lan katrangan saka merek dagang ing sisih tengen artikel iki diwenehi. Waca artikel kasebut maneh lan temokake carane dolanan diputer.

496 enggo bareng

tags: , , , , , , , ,

Babagan Author ()

Komentar (8)

URL bali nglacak | Komentar RSS Feed

  1. Anna de Winter wrote:

    Éca! Matur nuwun kanggo nulis carane terus ... persis sing dakkira nalika dumadakan ndeleng "berita" iki bakal teka ...

  2. keazer wrote:

    Video kasebut ngelingake aku maneh yen bisa nggawe kaya ing jagad iki liwat sket bocah sing gampang. Kepiye gampang nggawe perkara kaya ing njaba jagad iki kanggo ngobrol babagan aventar?

  3. DHBoom wrote:

    Kanca sak kanca manggon ing Brasil, uga ing Sao Paulo ... Aku uga mikir yen pengin nuduhake kabar iki karo sampeyan, amarga ana omongan ing media saka wengi kaya wengi amarga kabeh kumelun ing wayah awan. Boten saking pundi !! Aku wis ngirim peta media ide utama babagan apa sing diwartakake ing kene lan dheweke ujar yen ora bener.

    Kepiye media utamane media naif ... Wong sing mikir gampang ngerti yen ana sing kaya pitakon sing gampang bisa dicap minangka warta palsu kanthi takon kanca sing manggon ing kana?!

    Aku duwe kabeh keraguan gedhe babagan warta, nanging minangka asil saka crita iki, kabeh wis ilang kredibilitas .. Disgusting ...

    • Martin Vrijland wrote:

      Aku ora bisa verifikasi tanggapan sampeyan (sing ditrapake sacara umum), nanging yen crita sampeyan asli, mula mesthi ana pirang-pirang tentara troll sing ngenteni sampeyan supaya bisa nyatakake (buruh sing mbayar njaga diskusi media sosial).

  4. Martin Vrijland wrote:

    Oh ya ... yen sampeyan pengin narik dompet kasebut:

    Gesaran alas sing nggegirisi ing alas salju Amazon ora bisa dikendhaleni lan isih saben dinane. Amazon ora larang regane kewan lan wong, lan kanggo ngatasi perubahan iklim. Mangkono WWF miwiti kampanye darurat. Nanging bebarengan kita luwih kuwat, mulane tulung uga! Teks AMAZONE menyang 4333 saiki lan nyumbang 3 euro. Sampeyan bisa ngirim pesen teks asring sampeyan kaya! Pengin ngerti luwih akeh? https://www.wwf.nl/kom-in-actie/noodactie-bosbranden

    • Martin Vrijland wrote:

      Oh ya lan sawise nyuda biaya kanggo Porsche kanggo direktur, dhuwit sampeyan mesthi bakal digunakake kanthi cara sing migunani. Bisa uga ana sawetara wit anyar sing direncanakake ing taman kewan Apeldoorn, nanging mesthi akeh blok pariwara TV kudu tuku lan iklan sing larang ing majalah, saengga luwih akeh wong dadi anggota. Sing mesthi wae yaiku sing paling penting.

  5. Kamera 2 wrote:

    Penghargaan militèr sing dhuwur

    Angon segara

    Nambah lan minus nyiptakake energi ing jagad lingkungan kaya tambah & minus, christ / anti christ, good / bad, etcetera
    Seasheprd ora duwe rambut liyane saka liyane, wong liya sing apik sing dadi sukarelawan nanging direktur mlaku menyang meja karo perusahaan aneh

  6. Presiden Osama wrote:

    NASA ujar manawa ana sawetara kebakaran hutan:

    https://fires.globalforestwatch.org/report/index.html#aoitype=GLOBAL&reporttype=globalcountryreport&country=Brazil&dates=fYear-2019!fMonth-8!fDay-15!tYear-2019!tMonth-8!tDay-22

    Kuwi 5.000, tinimbang 15.000 12 taun kepungkur.

    Dadi jelas manawa Bolsonaro kudu lunga.

Ninggalake a Reply

Kanthi nggunakake situs iki, sampeyan setuju kanggo nggunakake cookie. informasi liyane

Setelan cookie ing situs web iki disetel kanggo 'ngidini cookie' kanggo menehi pengalaman browsing sing paling apik. Yen sampeyan terus nggunakake situs iki tanpa ngganti setelan cookie utawa sampeyan klik "Nampa" ing ngisor iki sampeyan setuju karo setelan iki.

Nutup