Apa persis masalah nitrogen, kenapa petani sambat lan kenapa cepet banget?

Filed in PAWARTA ANALYZES by ing 7 November 2019 11 Komentar

sumber: nos.nl

Kayane pancene nyata! Kabeh petani dumadakan kudu nyuda nitrogen. Tembung 'nitrogen' kasebut wis duwe tembung subliminal 'nyemprot' dhewe lan supaya wong rata-rata ing dalan bakal mikir yen kita bakal ngrampungake zat sing bakal ditindakake. Mesthine ana uga sing nggandhengake tembung karo CO2 lan bedane ora dingerteni. Nitrogen umume minangka partikel dhasar. Istilah 'nitrogen' iku nuduhake atom sing mung bisa kedadeyan minangka wujud sing kaiket (minangka molekul). Mangkono, minangka petani, sampeyan ora bisa nyuda nitrogen. Sampeyan bisa, umpamane, nyuda ammonia. Ammonia NH₃ sejatine bisa diukur lan ditemokake, umpamane, ing ekskresi sapi. Sing negara pengin nggawe pengurangan ing nitrogen jelas dadi pilihan NLP (Neuro Linguistic Programming) kanggo muter wong ing tingkat subliminal. Pengurangan nitrogén sejatine tegese ora ana. Apa sing dikurangi gas nitrogen, amonia of siji bahan liyane ing endi unsur nitrogen dumadi?

sumber: indiamart.com

Sampeyan bisa uga ngerti nitrogen luwih apik saka barang sing ana ing tekanan dhuwur lan sampeyan kudu ngetokake kanthi sarung tangan sing kandel (utawa kaya ing foto saka botol terisolasi), amarga ora, driji bakal beku: gas nitrogen (N2). Iki digunakake umpamane kanggo mbusak kutil. Sanalika nitrogen metu saka botol tekanan tinggi, mula bakal adus lan nguap. Nduweni suhu sing nggodhok -195,8 ° C lan yaiku suhu sing ana nitrogen cair. Gas nitrogen dadi kadhemen lan langsung wiwit nguap ing udhara. Tetep ing tekanan dhuwur ing botol baja sing kuwat ndadekake cairan. Yaiku undang-undang fisik.

Kita wis ngerti manawa kita kudu nyuda CO2. CO2 ora ana gandhengane karo gas nitrogen (N2). CO2 tegese karbon dioksida. Saengga tembung kasebut terstruktur kaya iki: di-oxide tegese oksigen 2x. Atom karbon sing ana rong atom oksigen sing dipasang. Karbon dioksida diproduksi kanthi nggunakake bahan bakar sing ngemot atom karbon. Gasoline, minyak tanah lan diesel kabeh ngemot atom karbon. Dadi, bahan bakar bahan bakar digawe, antara liya, atom karbon lan, nalika diobong ing udara (oksigen, dadi O2 gas), CO2 dibentuk ing kasus pembakaran lengkap lan karbon monoksida (CO) bisa kedadeyan yen ana pembakaran sing ora lengkap. Sing terakhir kadang kedadeyan ing pemanas gas ing omah, nyebabake choking. Ing kana, sampeyan uga bisa ndeleng link subliminal antarane nitrogen lan CO2. Secara kimia lan ing jagad nyata, loro kasebut ora ana gandhengane karo saben liyane.

Yen petani kudu nyuda nitrogen, mula kudu nyuda sing definisi durung jelas. Iki amarga petani ora ngasilake gas nitrogen. Gas nitrogen yaiku gas murni sing paling umum lan dadi 78,1% saka total swasana. Elinga yen atom mung bisa ditemokake ing alam sing gegayutan karo atom liyane. Kaya atom atom (O) mung, kayata gas oksigen (O2) utawa ing banyu dumadi (H2O). Senyawa nitrogen tetep ijol-ijolan ing antarane swasana lan organisme urip. Nitrogen kudu diproses utawa "tetep" dadi tanduran sing bisa digunakake, biasane amonia. Ammonia yaiku sing diasilake para petani (paling ora kewan). Ammonia migunani lan migunani kanggo tanduran, dadi yen petani nyebar pupuk ing tanahe.

sumber: wikipedia.org

Nalika amonia diserep dening tanduran, digunakake kanggo sintesis protein. Tanduran iki banjur dicerna dening kewan sing nggunakake senyawa nitrogen kanggo nyintesis protein dhewe lan sisa sampah nitrogen. Pungkasan, organisme kasebut mati lan bosok, ngalami oksidasi lan denoksifikasi bakteri, lan ngeculake gas nitrogen bebas (N2) menyang swasana. Siklus migunani sing migunani lan perlu.

Kaya ta CO2, ora ana racun utawa mbebayani babagan gas nitrogen. Kasunyatane, gas nitrogen minangka gas 'lenga' ora kanthi alami mlebu menyang reaksi kimia karo bahan liyane. Mula, iku ora beracun, ora beracun, ora mambu lan kita ambegan sajrone sedina; kaya oksigen. Oksigen sing diproduksi maneh dening wit minangka panyerepan saka CO2. Loro-lorone CO2 lan gas nitrogen dadi gas positif lan apik, lan politik saiki (lan klompok aktivis) nyatakake mbebayani. Iki amarga pamrentah ing skala global wis kompromi para ilmuwan supaya bisa dipercaya crita kasebut, nanging ora bisa menehi katrangan biologis, kimia utawa fisik sing ora bisa ditemtokake. Laporan sing bakal nuduhake manawa ana CO2 ing udhara sajrone periode sing luwih anget ing Bumi, nuduhake yen CO2 minangka akibat saka kegiatan solar lan ora dadi sebab. Kita dadi seksi ilmu ilmiah kanggo ngenalake sistem pajak global lan sistem ing ngendi biaya kabeh wong bisa ditelusuri (dadi dhuwit blockchain)

Wiwit 2015, para petani wis dianakake ing PAS (Program Pendekatan Nitrogen). Kita ndeleng protes sawetara minggu kepungkur amarga ngetrapake syarat-syarat sing angel utawa ora bisa ditindakake, sing nyebabake para petani bangkrut. Kasunyatan manawa Mark Rutte nglampahi sedina wingi ngrungokake para petani (ngomong kanthi wol lan ora nindakake apa-apa) iku padha karo ekstraksi gas Groningen lan gempa sing kedadeyan: Saben saiki ana sawijining politisi ngunjungi potongan tumindak. lan wong-wong padha nyebul uap. Rutte bisa nemoni rapat petani kaya ngono, ngerti yen negara Walanda wis nginep pirang-pirang taun ing jaringan pidak ing saben profesi; jaringan Inoffizieller Mitarbeiter minangka panksi oposisi sing dikontrol ing saben lapisan masyarakat. Minangka aktor sing bisa diarani dheweke dadi 'Perdana Menteri', dheweke ora kudu wedi serangan nyata, amarga para petani sing bakal diidhari kabeh kasusahan uga ana ing antarane klompok iki lan dheweke bakal meneng.

Amarga sampeyan ora bisa ngukur emisi nitrogen, yen sampeyan ora duwe definisi sing jelas babagan sapa utawa apa sing nerbitake nitrogen, sampeyan duwe masalah. Contone, apa sapi ngetokake gas nitrogen nalika dheweke mabur? Ora, ana senyawa nitrogen ing urin lan ing poo, nanging sapi ora ngetokake gas nitrogen. Gas nitrogen asring digunakake dening petani, umpamane kanggo nyegah tuwuh jerami utawa kanggo nyimpen woh, nanging ora kasebut luwih akeh lan uga, gas nitrogen ora mbebayani lan gas sing apik. Para petani kudu golek alat pitungan, sing negara nemtokake dheweke kanggo polusi nitrogen. Wujude pungkasane dadi amonia lan mulane apa sing ana ing kandhang lan cipratan. Nitrogen tetep dadi tembung sing dipilih kanggo alasan propaganda lan program subliminal "sing nyekeli". Napa iku ora polusi amonia disebutake lan apa kita mesthi ngrungokake jeneng sing ngeling-eling kesabaran? Kaya sing diterangno: kuwi sing diarani 'pamrograman subliminal'.

Rencana paling anyar saka asosiasi aktor The Hague yaiku yen kacepetan maksimal ing dalan kudu dikurangi. Banjur banjur ana liyane babagan konstruksi? Apa kowe isih njaluk? Ketoke kudu luwih sithik petani, amarga pengin bisa luwih akeh omah lan infrastruktur, lan saengga kacepetan ing dalan kasebut kudu suda, amarga negara bisa mbuwang pirang-pirang miliar kanggo denda lalu lintas. Saben logika ora ana ing saben diskusi lan ketoke niat kasebut. Ana sing mung dibuwang karo istilah sing ora bisa ditrapake saka rasa weteng (nanging sejatine isih lunga menyang darat). Pancen ora ana babagan logika lan konten; kabeh sing ana ing jagad media, politik, lan lingkungan sekitar raos weteng. Saiki, ana mung siji efek lan yaiku saben wong kudu nyelehake dhuwit akeh utawa mung (kaya petani) bangkrut.

Shell, sampeyan ngerti manawa perusahaan ing kulawarga kulawarga duwe bagean penting (didhelikake konco kabeh jinis konstruksi sing apik) sing diwiwiti ing senyawa nitrogen 2009 ing kanggo nambah bahan bakar sawijining. Iki bakal nggawe emisi mesin luwih resik. Kasunyatane, sebaliknya bakal kedadeyan lan kita bisa ujar manawa masalah kasebut ditambahake karo bahan bakar dening perusahaan minyak. Masalah kanggo pamrentah Rutte saiki nyoba golek solusi kanthi nyuda kacepetan maksimal saka 130 dadi 100 ing dalan motor. André L. Boehman (sing saiki bakal dadi bogeyman), profesor ilmu bahan bakar, ilmu bahan lan teknik ing Universitas Penn State ing New York, wis dilaporake ing 2009 ing New York Times:

Bahan bakar nitrogen wis digunakake 'kanggo sawetara wektu'. Dheweke ujar manawa istilah "nitrogen sing digawe" ora ana sing ngandhani wong rata-rata sing ora ngerti kimia aditif. Apa sing dakkarepake dhewe minangka ahli bahan bakar yaiku: "Napa dheweke nambah liyane nitrogen, amarga umume bakal nambah emisi NOx?"

Penambahan senyawa sing ngemot nitrogen kanggo bahan bakar dadi sababe. Mula, solusi kasebut kudu ditemokake: ing antarane wong-wong sing nyedhiyakake bahan bakar kasebut; Sampeyan ngerti manawa pirang-pirang yuta dolar kulawarga sing urip ing kraton lan sing kita mbayar pajak ing ilusi sing diarani demokrasi. Mung mbusak aditif senyawa nitrogen!

Saben langkah sing saiki bisa ndeleng wong sing mabur murni lan mung adhedhasar propaganda rasa usus sing didhukung dening para ahli sing disewa dening Jeroen Pauw lan program TV manajemen pemahaman liyane. Ora ana kritik banget utawa dhasar ilmiah sing kuwat. Lan yen ana kritik, censorship bakal mesthekake yen ora ndeleng wong. Iki kabeh babagan perasaan weteng, pemrograman subliminal, lan aktor sing mbayar kanthi akeh mbayar sampeyan ing wol kanthi gombal. Ing pendapatku, syarat nitrogen kanggo para petani muter ing landjepik, ing negara kasebut pengin nggawe angel kaya para petani. Dadi angel amarga ana sing bangkrut lan tanggane petani bisa ngrebut tanah lan sisane lahan kasebut bisa lunga menyang negara kasebut kanggo nindakake proyek konstruksi lan infrastruktur. Kasunyatan manawa kacepetan maksimal mudhun bakal nyebabake miliaran dolar liyane (saka dendo), mula ana prekara lan proyek konstruksi anyar bisa dibiayai. Kasunyatan manawa sawetara petani mlebu ing botol bakal nggawe kekacoan negara. Petani-petani iki bisa melu apik dadi abdi karo tanggane. Iku ora kabeh babagan lingkungan; iku kabeh babagan dhuwit lan peraturan liyane (waca: kendali luwih akeh, kahanan polisi). Landa minangka lapangan uji kanggo sisa Eropa lan jagad liyane.

Lees terus kene

Daftar pranala sumber: nytimes.com

472 enggo bareng

tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Babagan Author ()

Komentar (11)

URL bali nglacak | Komentar RSS Feed

  1. Matthijs van den Brink wrote:

    "Heath tuwuh kanthi wungu lan ungu," ujare para petani, saengga ora bisa (ketoke) akeh banget nitrogen. Sing nuduhake manawa uga ana akeh nitrogen. Utawa iki luwih amarga acidisasi lemah amarga kakehan amonia? Lan ora akeh nitrogen? Nanging uga panyebaran manure sing tetep ora apik. Apa saiki sampeyan ora duwe titik (sanajan istilah nitrogen salah)?

    • Martin Vrijland wrote:

      Ammonia dhewe ora asam, nanging dhasar; yaiku netralake asam kasebut.
      Istilah nitrogen diterangno ing artikel lan ora ana hubungane karo lembu sing dicritekake saliyane ing atom nitrogen minangka bagean amonia. Ammonia migunani lan apik kanggo tanduran.

      Mesthi wae sampeyan bisa ngucapake manawa kabeh sing ujar 'kakehan' iku ora apik, nanging agenda politik kayane muter-muter dhuwit lan kepemilikan tanah (utawa njupuk), kanthi syarat lingkungan kasebut minangka alibi

    • Martin Vrijland wrote:

      Crita iki yen Walanda duwe sapi akeh lan mulane uga akeh emisi manure lan amonia. Yen iki mapan ing dharatan, tanduran sing seneng lemah sing lemah - lan ora bisa ngolah akeh nitrogen - nandhang lara. Tanduran sing tuwuh ing lemah sing sugih karo nitrogen, kayata suket lan jala, entuk tangan ndhuwur.

      Yaiku kuliah resmi ... iki kalebu kenangane "udan asam" sawetara taun kepungkur. "Tanduran sing seneng lemah sing lemah ...", "tanduran sing kaancam" .. ya iya .. Sawise maneh, kita ndeleng lemah sing ana nitrogen lan nitrogen. Tembung nitrogen tetep ora sabener. Nitrogen mung dumadi ing senyawa kaya sing wis dakkandhakake ing gambar ing artikel kasebut.

      Aku dakkandhakake: kabeh babagan dhuwit, peraturan sing luwih akeh lan nyekel tanah

    • Martin Vrijland wrote:

      Dadi maca resmi yaiku amonia bakal ala kanggo sawetara tanduran ing cadangan alam tartamtu.
      Mesthi akeh banget sing ora kepenak, nanging kabeh mau meh padha karo karusakan kewan petani ing Walanda. Lingkungan minangka alibi supaya entuk dhuwit luwih adoh saka populasi.

      Kabeh bisa uga kurang, nanging misale jek babagan introduksi lan habituasi kanggo sistem kontrol totalitarian lan babagan dhuwit.

      Kita uga ndeleng cara 'ilmuwan sing terkenal sing mbantah kuliah resmi entuk promosi lan liyane sing nyetujoni crita entuk promosi' ing crita CO2. Pitakonane apa uga kedadeyan ing kene.

  2. Martin Vrijland wrote:

    Cathetan:

    Nindakake pengurangan emmo ammoina minangka langkah cilik kanggo nyuda konsumsi daging. Kepiye sampeyan mriksa kepiye daging sing tuku lan mangan? Liwat 'internet internet' (5G) lan konsumsi sing bisa ditelusuri. Sing mbutuhake sistem dhuwit basis blockchain lan barang-barang kaya meter cerdas ing omah (kulkas kanggo ngukur apa sing mlebu, jamban cerdas kanggo ngukur apa sing metu).

    Alibi "nitrogen", bebarengan karo hype CO2, dadi cara sing apik kanggo ngenalake sistem kontrol totalitarian.

  3. SalmonInClick wrote:

    Lan yen petani banjur golek solusi, mula logis wis mandheg, amarga ora cocog karo agenda 2030 ing saindenging jagad. Watesan kebebasan lan mlebu ing sawah kaya bocah ..

    https://www.rtvoost.nl/nieuws/320525/Ondernemer-uit-Almelo-Mijn-biologische-ammoniakfilter-wordt-bewust-tegengehouden

    • Martin Vrijland wrote:

      Solusi sing apik. Aku nate miwiti bisnis grosir ing zeolite lan minangka sing pertama nggawa barang kasebut menyang Eropa saka tambang tambang saka Turki lan Australia. Sayange, ing wektu tartamtu, pembeli gedhe ora mbayar tagihan, mula aku ora bisa nyimpen perusahaan kasebut. Pamilik anyar sing tuku saka bangkrut wis kabeh teks sing ditulis dening aku ing situs web kasebut isih ana ing situs web. Sing paling apik saiki dadi jutawan lan matur nuwun kanggo kabeh karya kanthi telpon ponsel.

      Zeolite, lan ing Clinoptilolite, nyaring amonia saka telesin lan regenerasi liwat adus uyah. Clinoptilolite sing diwenehake uga wis disetujoni dening EU minangka suplemen panganan. Aku iki sing pertama ngirim iki menyang peternakan jaran lan omah gedhang pitik omah.

      Solusi liyane sing bisa ditindakake. Nanging wong ora pengin solusi, dheweke pengin ngilangi industri lan entuk genggeman sing luwih apik.

  4. Danny wrote:

    Elinga manawa boom diwiwiti karo "keputusan nitrogen" saka dewan negara.
    Klub sing dienggo dening Willen-Alexander dadi kepala.
    Dadi jelas saka kasus iki ngrusak.

    • Sunshine wrote:

      Kabeh, utamane perkara-perkara sing penting kanggo bocah lanang ing naskah, dituju sampurna. Mula ora ana gunane kanggo pengadilan ing 'pengadilan'.
      Aku ora ngerti manawa petani, jagad konstruksi, lsp. Bebaya kasebut tetep, manawa organisasi sing pengin jero banget, wis disusupi dening pirang-pirang undercovers. Negara apa. Untunge kita manggon ing 'aturan hukum'.

  5. Martin Vrijland wrote:

    Lan koran propaganda paling gedhe ing Walanda saiki bisa uga nggawe kontrol karusakan, saiki wis dadi jelas (amarga ngukur dingerteni, data gedhe) sing ora dikepengini dening masarakat.

    https://www.telegraaf.nl/nieuws/1439735619/doorgeslagen-onbegrip-over-groene-maatregelen

    (gratis kanggo maca ing mode Incognito, nanging luwih becik ora ndeleng iku omong kosong)

    Wong tetep ngomong babagan nitrogen, nanging ora babagan nitrogen. Yaiku jeneng propaganda, kanggo menehi kesan yen sampeyan cuwek!

Ninggalake a Reply

Kanthi nggunakake situs iki, sampeyan setuju kanggo nggunakake cookie. informasi liyane

Setelan cookie ing situs web iki disetel kanggo 'ngidini cookie' kanggo menehi pengalaman browsing sing paling apik. Yen sampeyan terus nggunakake situs iki tanpa ngganti setelan cookie utawa sampeyan klik "Nampa" ing ngisor iki sampeyan setuju karo setelan iki.

Nutup