Apa sing bisa kita lakoni kanggo ngatasi masalah kita? Aksi aneh ing kadohan!

sumber: memegenerator.net

Video ing ngisor iki nyedhiyakake wawasan sethithik babagan konsep entanglement kuantum. Terjemahan Inggris iki Mengkono kuantum. Yen sampeyan nonton video ing ngisor iki, sampeyan bakal entuk raos babagan apa tegese istilah kasebut. Istilah kuantum mujudake migunani kanggo mangerteni, amarga mratelakake panemume, akeh babagan eksistensi kita. Ing sandi artikel sadurunge Aku nerangake eksperimen slith. Watch video ing ngisor iki link iki mbok menawi malah sethithik mangertos eksperimen kasebut kanthi sae. Singkat, tegese apa sing kita tingali minangka donya kita lan alam semesta kita (lan perkara kasebut dhewe) mung ngrembaka nalika diamati. Ing artikel aku ngusulake yen alam semesta minangka simulasi.

Kanggo mangerteni konsepsi kuantum, sampeyan uga kudu ngupayakake, lan gaweyan iki diganjar, amarga mratelakake panemume, babagan apa sing awake dhewe. Watch video ing ngisor kasebut kanthi teliti, yen sampeyan duwe wektu. Sampeyan ora nindakake iki ing menit 5 antarane perusahaan ing karya. Kanggo artikel iki sampeyan kudu njupuk wektu.

Ing video pungkasan diwenehi apa 'spin' (tollen) punika. Partikel sing diukur katon duwe spin tartamtu. Iku misale jek yen panaliti sing nggunakake test iki wis lali yen partikel mung materializes nalika diamati. Film kasebut nyatakake nggawe partikel saka apa-apa. Apa sing diarani presenter iku bener aplikasi eksperimen slith, ing ngendi elektron mung mulai nindakake minangka partikel sawisé diamati. Wektu pengamatan kasebut ditetepake ing film 2e, kaya sing kasebut, minangka wayahe materi sing digawe. Lan yen sampeyan njupuk elektron ing slot kaping pindho, iku bener gerakan gelombang. Mung liwat pemahaman ora dadi kenyataan. Nganti wekdal punika, "elektron" pindhah liwat rong bukaan minangka gerakan gelombang. Mulane sampeyan ndeleng Leo Kouwenhoven ing 4: 57 min. Ing video ing ngisor iki uga bisa ngomong babagan rong jalur elektron. Dheweke bener nggambarake eksperimen slith pindho lan fenomena sing elektron liwat rong kesenjangan minangka geter, banjur ditetepake minangka superposisi.

Ing kasunyatan, tegese ilmuwan isih ora bisa ngandhut utawa nerangake prinsip kuantum lan superposisi. Ejaan kuantum bener efek sing mung ana ing pengamatan. Ing panemu iku mujudake logika yen ilmu pengetahuan ora bisa nerangake fenomena, amarga ora ana kasunyatan yen pengamat nyata ana ing njaba 'layar' utawa ing njaba simulasi iki. Supaya sampeyan ora bisa nerangake fenomena sing ana ing simulasi karo hukum alam sing digunakake ing simulasi kasebut. Para ilmuwan kaya Leo Kouwenhoven ora nggawe fenomena, nanging nyoba nemokake aplikasi praktis.

Ora kaget yen Einstein nyebat fenomena aksi spooky akal kuantum ing jarak ". Dheweke ora bisa nerangake babagan hukum kasebut ing sajroning hukum alam, ing ngendi kacepetan cahya minangka wates, kayata.

Yen ana simulasi, banjur ing simulasi kasebut angger-angger sing disimpulake dening simulasi dening penulis kode sumber kasebut. Yen sampeyan nyetel Playstation Game, sampeyan bisa kadhangkala ana ing game, ngendi sampeyan bisa kanthi cepet nggawe lompatan gedhe. Avatar sampeyan ing game ngalami beda hukum saka alam tinimbang sing digunakake ing jagad iki. Sampeyan ora bisa nerangake menyang avatar ing game sing mlumpat supaya dhuwur iku bener ora mungkin. Aturan gravitasi kaya sing kita ngerti manawa beda ing game. Gravitasi, kacepetan cahya lan kabeh hukum alam kaya sing kita ngerti iku ana ing angger-anggering game kita. Mung apa kita tansah kathah lali iku gambar ditampilake mung ing layar (3D pemahaman kita mung materializes) kita ndelok iku (sing muni ora klebu nalar, nanging mikir saka eksprimen slits pindho).

Mbok menawa iki paling apik digambar nalika nonton video ing ngisor iki saka Muse band. Iku klip video 3D. Nalika sampeyan miwiti klip, sampeyan bisa nggunakake mouse kanggo muter gambar derajat 360. Nanging, nalika sampeyan ndeleng siji, sampeyan ora bisa ndeleng apa sing ana ing sisih liyane. Ing game gambar kasebut bisa diduweni dening kode software. Uga nganggo video YouTube iku kode sing mili liwat internet lan sampeyan iku penampil sing "mujudake" gambar kanthi arah sing pengin ditrima. Nanging iku ing kode wis ditemtokake apa kowé weruh, mung sampeyan ora bisa ndeleng kabeh 360 derajat bebarengan, amarga pemahaman iku winates kanggo kothak persegi ing layar utawa sesanti lensa mripat (ing cilik saka kaca tingal VR).

Yen masalah kasebut minangka pengamatan, iku tegese kode sumber saka program iki njamin yen iki tansah tetep padha kanggo saben pengamat ing game kasebut.

Yen entanglement kuantum tegese rong partikel persis njupuk tolling ngelawan, iku amarga padha kaya nganggo ing sisih liyane sing diamati, sing tekan presentation 2D (ing layar) film 3D kamera perspektif liyane bisa ndeleng yen sampeyan mindhah mouse menyang derajat 180 saka sudut pandang saiki; utawa nalika sampeyan ngontrol controller ing game kanggo ndeleng bali saka apa avatar sampeyan kudu ndeleng ing game. Sawise sampeyan wis katon siji sisih amba lensa ing layar lan sampeyan bakal 2D wektu sing padha bola-bali mundur ing film lan arah mlaku persis 180 derajat, sampeyan isih bakal duwe tampilan padha. Kode perangkat lunak wis nemtokake manawa pengamatan ora bisa diganti maneh. Supaya manawa sampeyan bakal nguripake gambar kasebut mudhun, banjur nguripake derajat 180 menyang posisi ndeleng liyane uga bakal dadi kuwalikan. Mulane, persepsi sing ora bisa diowahi yen kode kasebut wis nggambarake dhewe ing donya maya, sing nerangake fenomena entanglement kuantum. Mulane, partikel bisa ganti posisi nalika nguripake partikel liyane. Malah yen taun cahya adoh saka siji liyane. Kode kasebut wis kabentuk saka kode software (informasi) ing layar lan ora masalah yen piksel 2 ana ing siji utawa liyane utawa dumunung ing beda layar (proverbial: taun cahya).

Iku piranti lunak (kode sumber) saka simulasi sing ndadekake fenomena entanglement kuantum perlu. Yen ora, saben pengamatan kanggo saben pemain ing game bisa nyimpang. Yen aku nyekel apel lan sampeyan weruh woh pir utawa aku weruh yen sampeyan lagi lungguh ing kursi, nalika sampeyan nemu sing numpak jaran, iku dadi game sing aneh banget. Kita ana ing game multi-pamuter, supaya konsep entanglement kuantum luwih saka siji requirement kanggo observasi sing ora jelas dening pemain. Sambungake iki menyang game multi pamuter online saka Playstation. Yen kabeh pemain kudu ndeleng bab sing padha ing layar supaya bisa main bebarengan, kode sumber piranti lunak kasebut mbutuhake informasi sing padha "dadi" ing kabeh layar bebarengan ing layar TV. Mulane game nyawa multi player kita mbutuhake yen jiwa kita ndelok apa sing tau ditindakake dening pemain 1 sadurunge. Sing dadi bagian saka kode sumber simulasi kita. Lan iki pancen panjelasan saka fenomena 'entanglement kuantum'.

sumber: ytimg.com

Fenomena 'superposisi' iku negara sing durung ditemtokake informasi dumunung sadurunge diamati. Supaya saiki kita (saka jero ing simulasi iki) nemokake yen prakara bisa nduwe superposisi. Sing cukup pinter ing dhewe. Posisi ing ngendi kabeh informasi bisa isih ana ing wangun materi. Katoné, kabeh pilihan isih bisa dicithak, nanging pengamatan pisanan sing geter (aliran informasi) "runtuh" ​​menyang prakara. Lan amarga nyawa iku pengamat saka game lan ndadekake pilihanipun saka posisi wong karo controller ing tangan (saka njaba), supaya iku "operator saka controller" sing nemtokake apa informasi materializes saka superposition ing ( posisi sing kabeh opsi isih kasedhiya).

Dibandhingake karo film 3D saka Muse sing bisa dideleng ing artikel kasebut utawa karo game 3D (ing layar 2D). Kabeh kemungkinan tampilan sudut pandang wis ana ing kode kasebut, mung sampeyan sing sisih sampeyan ngirim lan gambar sing "materializes" ing mripatmu. Ing kasus film 3D saka Muse, babagan kode disimpen sing wis didaftarake dening kamera. Ing kasus game, gambar kasebut dibangun saka kode sumber piranti lunak. Ing wektu muter game Playstation, sampeyan bisa umpamane narik pemicu senjata menyang tangan avatar sampeyan. Kabeh opsi sing bisa dilakoni liwat tindakan iki wis diatasi ing kode sumber. Iku mung materializes ing layar nalika sampeyan (pemain) nggawe pilihan. Sing bener ditrapake kanggo kode sumber kabeh game. Aturan aturan dhasar wis ditulis dening tim pemrogram. Sampeyan mung bisa milih avatar, milih senjata, pilih arah mlaku (mlumpuk, muter, ngadeg) lan apa wae sing dipilih mesthi ngurus apa sing katon ing layar. Panggunaan superposisi minangka posisi sing bisa mbukak. Panjenengan "eling" utawa nyawa sampeyan milih sing mbukak nalika pengamatan (sawise pilihan sampeyan). Lan amarga kita ana ing game multi pamuter, sing observasi pisanan tentukan status final, supaya pemain liyane bakal nglakoni pengamatan sing padha.

Pangertosan prinsip superposisi lan entanglement kuantum mulane banget nemtokake kanggo kesadaran sing kita lan apa kita ing. Sawise kita sedyuti yen kita minangka pengamat iki (simulative) 'realita', kita uga ngerti yen kabeh sing materializes ing game kita meets aturan aturan dhasar sing digandhengake karo game iki. Yen sampeyan nulis game tanpa aturan gravitasi, sampeyan bisa mabur menyang game kasebut. Sing banjur dadi kode dhasar sing kagandhèng karo aturan saka perangkat lunak kode sumber game kasebut.

Dadi yen nyawa kita observes pratelan kasebut ing basis saka rong pranata dhasar:

  1. kode sumber sing nyakup aturan dhasar
  2. opsi minangka asil saka apa sing kita pilih (nalika sampeyan ngontrol controller ing game Playstation).

Kita bisa ngerti yen aturan dhasar bisa banget nemtokake kanggo asil ing game, yen kita wis tau main Playstation Game. Sampeyan kudu muter akeh jam kanggo bisa maneuver kanthi cukup lumantar game kasebut. Game kita uga nduweni kode sumber sumber sing cukup ekstensif lan rumit - aturan dhasar.

Mulane sampeyan bisa nelpon komunikasi antarane pemain game lan avatar ing game sing minangka sabab saka fenomena entanglement kuantum. Sawise kabeh, iku pilihan sing sampeyan gawe minangka pemain karo controller sampeyan, sing nemtokake materiisasi kode kasebut ing layar (ing set dhasar kode sumber game). Sawise dadi materi, persepsi ora bisa diganti maneh lan bisa uga ditemokake dening wong liya. Nyawa kita kaya mangkono, ing sisih 'superposisi' game. Iku isih bisa nggawe pilihan ing game iki lan milih materialisasi saka pemahaman ing dhasar aturan aturan game kasebut. Nanging, misale aturan kasebut dhasar ora persis gampang lan ora nggawe sampeyan seneng. Iku ora game munggah.

Ing artikel sadurunge aku nerangake yen kabeh nuduhake yen Lucifer minangka pambangun aturan dhasar saka simulasi iki. Saka superposition kita ing sisih pengamat (saka kang bisa nggawe pilihan), 2 prakara iku penting kanggo kula:

  1. Sing kita bakal mangerteni sing ana ing kontrol
  2. Supaya kita arep "hack" game lan nulis ulang saka kode sumber

Ing game, kita bakal keterbatasan lan uga bisa ngatasi. Sing paling apik diterangake nalika penulis game (Lucifer) nduweni kabeh jenis avatar ing game ing sangisore sing nggawe avatar sampeyan angel banget. Sampeyan uga bisa dicegah saka dadi sukses ing game iki. Bagéyan saka set dhasar (source code) katon minangka 'Masalah, Solusi Reaksi"dadi. Mulane game iki mesthi wis ditulis kanthi khusus kanggo tansah njaluk kita menyang alangan. Mung sing avatar sing nyedumake awake dhewe kanggo gawe game kasebut mesthine bisa sukses ing game kasebut. Solusi iki mulane njaba game.

Saka iki posisi "superposition" kita bisa nyoba kanggo muter game luwih, nanging yen game kebak avatar iku thwarts lan minangka pesawat dhasar lunak mbutuhake sing bisa menang sakbenere mokal, sampeyan bisa uga luwih arep sumber game hacking lan nyetel. Sampeyan ora bisa nulis ulang piranti lunak game saka njero. Avatar ing game ora bisa ngganti kode sumber game. Kanggo nindakake iki, pemain sing ana ing tombol kudu nggodho software lan nyetel kode sumber. Jiwamu iku pengamat saka simulasi iki, supaya jiwane (sing sejatine sampeyan) bisa nyolok dolanan lan nyetel kode sumber.

Ana alesan sing aku ngandel yen nyawaku bisa nindakake iki. Kanggo Lucifer wis mbangun game kasebut kanthi cara kaya mangkene, kanthi cara ngapusi, dheweke bisa nyetujoni nyawa kita kanggo nemtokake awake dhewe kanggo rencana nefarious. Dheweke mesthi perlu daya kreatif saka jiwa kita soko. Iki nuduhake yen kita bisa luwih saka tinimbang kita katon (saka posisi avatar ing game). Mulane penting kanggo ngenali kapasitas sejati kita ing tingkat jiwa lan kanggo mbukak kasunyatan virtual iki supaya jiwa sing isih kepepet ing game Lucifer uga bisa nemokake manawa mung persepsi; sing bisa nemokake status superposisi lan ora digunakake dening Lucifer. Ing tampilan, kabeh sing kudu kita lakoni yaiku:

  1. kanggo nyadari yen kita dadi pengamat ing kasunyatan maya (Luciferian)
  2. éling manawa kita dadi pencipta ing tingkat jiwa lan kita ora kalah karo Pak. Lucifer saka tingkat (asli).

Kita ora ilang lan kita ora butuh Juruwilujeng. Iku mung wedi digunakake ing game iki kanggo ngapusi kita. Kita wis abadi lan tanpa wates. Kabeh sing kita pikir kita ngerti mung bagian saka pikirane ilusi saka avatar kita ing game. Dadi weruh super superposisi.

20 enggo bareng

tags: , , , , , , , , , , , ,

Babagan Author ()

Komentar (4)

URL bali nglacak | Komentar RSS Feed

  1. Awakening Spirit wrote:

    Hi Martin, Aku mung maca komentar sampeyan ing artikel liyane lan uga melu artikel iki lan bakal luwih jelas, wow! Matur nuwun kanggo sing, Aku ngerti saiki. Dadi apa sing sampeyan gunakake yaiku yen kita (avatar) kudu "superposisi" (utawa pemain utawa jiwa kita) ngerti yen iki game sing dimanipulasi? Lan yen kita nindakake kabeh iki, banjur yen Enki mbangun kabeh cara kanggo kiten? Lol, sing bakal nyenengake! Pitakonan, apa sampeyan kudu nindakake iki karo kabeh manungsa utawa sampeyan bisa nindakake iki karo sawetara? Lan apa sing kelakon kanggo sampeyan minangka avatar yen sampeyan nyimpang saka "standar" nalika sampeyan hack software? Ngomongi akeh pitakonan, nanging aku kepengin weruh?

    Minangka prastawa kasunyatan, yen sampeyan ngetutake statement sampeyan, teori Soul Patching saka Wes Penre bakal runtuh, amarga minangka avatar sampeyan minangka salinan lengkap superposisi. Iki ndadekake rasa!

    • Awakening Spirit wrote:

      Lan ya, aku wis maca komentar sampeyan ing saluran, bener yen aku rampung munggah kene ??

    • Martin Vrijland wrote:

      Ya, jujur, aku ora yakin yen pancene prasaja yen simulasi wis dibongkar kanthi sakabehe. Yen kaya prasaja kanggo bisa nindakake piyambak, bisa uga wis kasil. Perlu sawetara gaweyan ing "sisih liyane" garis. Lan ya, mungkin kita butuh luwih saka nyawa 1 sing teka ing kasunyatan. Aku ora ngerti carane rumit kode game iki. Mulane aku ora duwe jawaban kanggo kabeh pitakonan, nanging ayo miwiti karo jaminan apa posisi kita.

      Mungkin rencana Lucifer kanggo nggunakake kanthi nggunakake bottom-up jiwo ing lapisan asli ora layak kabeh lan kita aja padha sumelang ing posisi asli kita. Maksudku; ayo dadi jujur: dheweke kudu bisa ngaktifake kabeh "pengamat" (sing wis wiwit ngenali piyambak karo avatar ing game). Mungkin mbokmenawa bisa meyakinake milyarane jiwa ing game kasebut (minangka avatar), nanging ora diandharake yen iki uga ateges para pengamat nggabungake ing rencana saka posisi observasi. Paling akeh, ing babagan pemikiran logis, iku mung kasempatan. Supaya utamane babagan realisasi superposisi: kesadaran yen jiwo iku pengamat lan ora gumantung ing asil ing simulasi iki. Lan sanadyan nyerang utawa nyeselake simulasi (disebut 'peretas' dening aku ing metafora) banjur uga kanthi otomatis mbukak. Aku bisa mbayangno yen sethithik wong ngurusi jiwa wis diaktifake.

      Mbayangno yen sampeyan duwe Playstation Game online karo milyaran peserta sing wis dadi melu ing game, yen sampeyan wis rampung brainwashed lan duwe wong ing tangan sampeyan. Apa sing bakal ditindakake nalika nyelehake kacamata VR lan dumadakan nemokake yen dheweke bali menyang kasunyatan sing beda ing ngendi Lucifer ora luwih saka programmer pinter; Ray Kurzweil kanthi telu ing dhuwur. Bakal padha nari ing pipa? Kesempatan iki mesthi saiki yen sampeyan wis nggawe tampilan simulasi supaya padha karo asli sing padha ora bisa ndeleng prabédan. Lan mbokmenawa ana malah ngomongake game ing game ing game ing game (kaya saiki wis digunakake ing teknik kasunyatan sing ditambahake ing ilusi iki) kanthi uga akeh lapisan dimensi ing game kaya kasebut, ing ngendi kita tambah akeh saka asal kita. Sing ora koyok dikalahake.

      Aku mikir Lucifer mbokmenawa wis luwih penting kanggo nylametake wong-wong mau sajege bisa nggawe wong-wong lali sing lagi asli saka game iki. Mulane dheweke butuh banget transhumanisme lan singularitas, amarga banjur bisa nyekel jiwa kanggo maneh. Dheweke bener bisa terus njupuk "selawase" lan nggawe manawa dheweke ora ngilangi kaca mata VR maneh. Banjur dheweke bisa nggunakake asli saka posisi sing luwih apik kanggo rencana jahat. Nanging, strategi tetep angel ditindakake ing mripatku.

      Aku suggest yen kita mung mbuwang spanner ing karya, nanging Mungkin kita ora padha sumelang ing bab apa lan (sing rencana Luciferian) mung rencana unfeasible sing nemu ing paling akeh kridit ing game iki.

  2. JHONNYNIJHOFF@GMAIL.COM wrote:

    "Momentum sudut total o jagad kudu tetep konstan" Saben rumus matematika kasusun saka konstanta! (https://nl.wikipedia.org/wiki/Wiskundige_constante) Teori relativitas nggambarake kacepetan cahya ing wektu (wektu iku variabel "bayangan saka wayahe").
    Teori relativitas dikelola dening ilmu pseudo!
    https://nl.wikipedia.org/wiki/CERN_Neutrinos_to_Gran_Sasso

Ninggalake a Reply

Kanthi nggunakake situs iki, sampeyan setuju kanggo nggunakake cookie. informasi liyane

Setelan cookie ing situs web iki disetel kanggo 'ngidini cookie' kanggo menehi pengalaman browsing sing paling apik. Yen sampeyan terus nggunakake situs iki tanpa ngganti setelan cookie utawa sampeyan klik "Nampa" ing ngisor iki sampeyan setuju karo setelan iki.

Nutup