Institusi pemuda nyuarakake weker babagan agresi amarga 'perawatan' bener-bener nyiksa?

Filed in PAWARTA ANALYZES by ing 4 November 2019 11 Komentar

sumber: nu.nl

Menteri Sander Dekker (sampeyan ngerti para hakim kasebut, sing bisa ndeleng kabeh wong minangka menantu sing cocog, nanging mbok menawa serigala nganggo sandhangan domba) ujar supaya kaget amarga intensitas kedadeyan ing perawatan muda. Ya, Sander, bisa uga amarga George Orwell wis nerangake bab ing 1984 anyar yaiku. Ing buku kasebut diterangno manawa tembung kayata 'perawatan' bisa uga ngenyelake jinis medeni kasebut. Aku wis ndeleng kanthi rekaman kamera sing didhelikake ing setelan "perawatan muda" ing 2013 (deleng video ing ngisor iki). Sutradara institusi kasebut ing Heerhugowaard dipecat minangka asil kasebut saka rekaman kasebut lan aturan kasebut wis diatur sethithik, nanging mesthine utamane kanggo njaga pramuka supaya ora luwih jelas ing mangsa ngarep.

Video kasebut nyedhiyakake sawetara wawasan babagan medeni institusi kasebut. Aku nggawe rekaman kasebut nalika ana putri saka kanca kanca ing institusi sing kaya ngono. Amarga dheweke wis mriyang, kita ngakoni banget lan aku bisa nggawe film kanthi kamera sing didhelikake. Kanthi telpon smuggled, sing aku ndhelikake ing kasur saka amben, dheweke bisa nggawe rekaman sing apik kanggo nyiksa kanca-kancane (dening staf institusi kasebut). Sampeyan bakal ngrungokake ing pungkasan video. Ing bagean kapisan video dheweke nglaporake kepiye lapor babagan kegiatan sing ditindakake ing njaba lawang. Medeni murni kanggo remaja sing ora apa-apa serius, nanging mung duwe wektu remaja utawa kahanan omah sing angel. Lan mesthi iki mung jotosan gambar lan tip tutup jilbab. Crita-crita sing wis dikandhani karo aku dening mantan warga (mung) lembaga iki mung metu saka jagad iki! Medeni murni lan ora ana sing ndeleng! Kebon lan bangunan sing rapi, nanging ing njero neraka ana ing bumi.

Ing jaman kepungkur, sampeyan diijini dadi remaja normal; saiki sampeyan dikunci ing sel pamisahan. Yen wong tuwa sampeyan ngunci sampeyan ing omah, dheweke bakal nampa judhul ora lara; yen buruh perawatan pemuda menehi "rangsangan nyeri" (maca: salah siji liyane) utawa kelip ing sel pamisahan, yaiku pendhidhikan lan "perlu". Apa ujug-ujug apik? Endi kita mungkasi!?

Jiwani saka buruh perawatan nonoman iki umume dibuwang kanggo mbayar hipotek utawa nyewa utawa Nike sing paling anyar katurunan. Katon yen gaji rutin nanging tetep ngalangi kalbu. Kesejahteraan rata-rata buruh penjagaan remaja bisa uga ngrasakake konsep 'befehl ist befehl'. Saiki, sampeyan bisa uga nemokake manawa nggawe suasana lan yakin tenan manawa ana uga akeh wong sing duwe ati sing asli kanggo perkara kasebut. Nyuwun sewu, nanging bisa uga ora amarga ana kekerasan marang buruh penjaga muda. Aku wis nampa akeh (pemulihan: Maksud saya akeh) keluhan babagan perawatan pemuda. Akeh banget kanggo sebutno! Ing bab kasebut, aku kudu mbuwang kapak kanggo menehi perhatian marang kabeh keluhan kasebut. Iku mung kakehan lan emosi banget stres!

Ing mratelakake panemume, perawatan para pemuda ora dadi perhatian. Kita nyekseni kamp pendhidhikan medeni ing ngendi saben umat ora dilalekake. Ora, kita ora nyekseni, amarga kita ora ndeleng. Mengkono ing sneak; ing mburi lawang sing ditutup lan taman sing rame. Ngunci remaja sing angel sing omah bisa uga ora lancar lan ngurus sing diarani "rangsangan nyeri," kalebu ngunci sel isolasi, luwih ala tinimbang Medieval. Banjur, menteri kaya ngono lan gelas lan setelan sing apik lan bener bisa ujar manawa dheweke "kaget", nanging kanggo aku sing ora ana liyane nganggo serigala nganggo sandhangan wedhus sing ujar 'beh'. Perawatan remaja sing kabeh minangka sirkuit institusi sing entuk dhuwit akeh saka "layanan" lan mompa dhuwit tengen mburi bocah sing gampang polos. Wis dadi industri sing sejatine!

Aku bakal ujar: Sampeyan Sander Dekker ngenteni sedina ing sel sing enak (amarga ora ana ruangan liyane sing duwe kunci kode PIN ing "institusi") kaya institusi "care" kasebut minangka pemuda. Gawe clamp lengen utawa gulu sing apik kanggo pengamatan kanggo mbuwang sel sithik supaya kelangan (waca: kesel lan rampung diseprasi ing lantai). Banjur kita pengin ndeleng sampeyan maneh miturut setelan sing apik karo dasi. Ndelok yen sampeyan isih ngobrol.

Sampeyan bisa uga takon dhewe: Apa aneh liyane yen karyawan "care" karyawan muncul utawa aneh yen karyawan iki katon kelangan kalbu maneh? Apa sing kedadeyan karo Walanda, negara sing saben-saben katon nyengkuyung tangan siji-sijine bebarengan kanggo mbenerake tumindak salah lan ngangkat kelainan normal. Sapa sing duwe gandum kanggo ngrampungake kalbu lan mungkasi medeni kasebut? Sopo oh? (Uga nonton video kasebut ing komentar)

Daftar pranala sumber: nu.nl

312 enggo bareng

tags: , , , , , , , , ,

Babagan Author ()

Komentar (11)

URL bali nglacak | Komentar RSS Feed

  1. Martin Vrijland wrote:

    Nuduhake bareng bareng bareng !!

    CATETAN: Facebook bakal ngalangi pesen iki ing garis wektu amarga dheweke nemokake "ora pati penting" (maca negara censorship), saengga uga nuduhake liwat email pribadi, WhatsApp utawa liya-liyane!

    Sing paling parah yaiku yen umume wong sing ora ngeling-eling nuduhake artikel ... amarga wedi yen wong liya bakal ngganggu, tinimbang nyadari yen basere isin kudu isin.

  2. Martin Vrijland wrote:

    Kita ndeleng kaping pirang-pirang cara regimen sing dinuga nglawan keadilan sing padha nindakake kepribadian sing padha. Sekutu bakal ngusir Nazi, nanging mbomot Dresden ing paling gedhe ing Winston Churchill nalika perang rampung. Nazi mateni wong ora apa-apa, nanging "penyelamat" iya padha. Luwih saka pitakonan saka sapa sing bener-bener mbiayai Adolf Hitler (dudu dhuwit Zionis kasebut saka AS?): Apa Nazi ora mandheg sadurunge? Utawa, wis ilang Adolf Hitler saka adegan sejatine wiwitan pambangunan maneh fascisme ing jaket demokratis manis anyar?

    Begjanipun, kita isih duwe gambar .. kaya ngono sawise perang (deleng nembak befehl ist befehl saka "penyelamat").
    Kem pendidikan pendhidhikan Soviet ora luwih dikenal dadi gulag dina iki lan kem konsentrasi Nazi ora duwe penampilan sing kasar. Saiki wis diarani klinik GGZ utawa lembaga perawatan pemuda. Kita wis dadi luwih canggih lan dilebokake kabeh ing jaket pamicara anyar Orwellian, saéngga ora ana sing ganggu karo kalbu. Pintu ngarep rapi lan kebon apik lan lawang sela duwe dekorasi sing apik lan kunci pin.

      • Martin Vrijland wrote:

        Jumlah wong sing matine resmi dadi ewu 25, nanging adhedhasar konsep Churchill "Sejarah ditulis dening penakluk"

        Nyatane, kita ngomong babagan atusan ewu nganti pirang-pirang mayuta sawise bom kasebut. Nanging, mesthi maneh ngaku yen neo-Nazi sing nelpon nomer kasebut. Winor nulis ulang buklet sejarah (lan mesthi metu rosy).

        Iki minangka gelombang gedhe saka ombak pengeboman sing gedhe banget lan disusoni dening kebakaran sing gedhe sing ngrusak kabeh. Cathetan: perang wis rampung!

      • Martin Vrijland wrote:

        Napa post ing ndhuwur?

        Kanggo nuduhake manawa kita isih urip ana ing sangisoré rezim sing salah; rezim sing nyipta wong lan nempatake ing kemah. Kemah kasebut mung katon luwih apik, duwe judhul lembaga perawatan lan karyawan duwe gaji sing rapi, volkswagen sing rapi lan taman alihan sing rapi.

        Kesejahteraan karyawan polar karo gaji lan nuduhake crita babagan pakaryan ing pesta lan pesta utawa ing mesin kopi.

        • AnOpen wrote:

          Saben masalah sing disebut, kedadeyan sampeyan nyebabake reaksi kanthi nemen kanggo telpon kanggo ngrampungake, nyegat utawa campur tangan. Sabanjure, tambah akeh undang-undang lan luwih akeh. Idine pangayoman lan kekuwatan kanggo karyawan pemuda. Cukup meneng-meneng lan tindakake apa sing dikandhakake apa wae sing kabenerake utawa ora. Liwat korupsi sing ora sopan lan ora sopan, bisa ngetrapake ukara kasebut ing urusan klien. Sampeyan nyedhaki lan dianggep minangka kayu minangka tawanan maksimal Amerika. Sampeyan pancene dadi perkara ing setelan kasebut. Masyarakat becik? Haha ya befehl ist befelh apik banget karo piranti lunak, apa wae sing disimpulake dianggep pangecualian banget. Pengecualian mung "kewan omo" ing sisteme. Asring dheweke ora duwe anak, nanging pengin melu "luwih enom" miturut buku. Apa meh kaya produk? Sampeyan kudu njaga "ing jarak sing cocog", yen kulawarga ora bisa dijamin. Kaya wong tahanan sing nyata. Sampeyan ora ngerti ngerti?

          Hei Martin lan maneh thx kanggo kawruh kasebut. Matur nuwun kanggo nuduhake kawruh, akeh ngormati. Kadhangkala aku nuduhake artikel sampeyan. Nanging wong mikir aku edan. Utawa, wong nguwatirake babagan topik tartamtu Utawa sampeyan bakal duwe jinis aneh banget. Ora preduli kepiye kecerdasan, nganti ana kepemilikan kognitif tartamtu wiwit muter utawa sirah mudhun ing pasir. Utawa dheweke bakal nentang sampeyan. Aku malah nentang prekara kasebut nalika ngrujuk artikel-artikel kasebut.

          Aja ndemeng jagade karo pawon amarga sampeyan bakal nutul, dheweke bakal mbayar. Sampeyan bisa mbayar maneh?
          Kaya dene wong-wong padha nyidrani penyihir, sampeyan uga kudu nindakake jinis-jinis wong sing nyiksa bocah enom.

          • Sunshine wrote:

            Tanggepan sing apik saka sampeyan. Ya, angel nyana jet saka populasi normal amarga kabeh mung wedi. Dheweke ngrampungake sabisa kanthi tetep karo meksa klompok sabisa lan ngetutake barang-barang agenda sing disetel .. Populasi nyatakake apa sing ditemtokake saka pamrentah. Landa, Madurodam, bisa uga luwih ala tinimbang tilas GDR. Ing kene dheweke main luwih pinter. Kemalangan ing Walanda dibanting, diantemi, meneng nganti mati, lan sapiturute lan yen sampeyan nemoni masalah ing papan liya, sampeyan bakal ngalami kacilakan, ora mesthi diarahake dening wong-wong sing sneaky. Amarga pahlawan ora operasi ing flu. Amarga status quo bocah lanang kudu dijaga kabeh. Pembalikan status status kasebut saka populasi normal dilarang. Naskah kudu dituruti.

          • Martin Vrijland wrote:

            Kabeh mau ora ana maneh sing menengan. Yen aturan kasebut ngliwati ruangan sing saben wong, kulawarga, kanca utawa tangga teparo bisa diarani wong sing bisa uga bingung, mula psikologis bisa nggawa sampeyan tanpa campur tangan hakim utawa psikiater.
            Thanks kanggo Thijs H. PsyOp, Ruinerwold PsyOp lan liya-liyane wiwit taun kepungkur.
            Iki carane ngresiki para pihak sing ora disenengi, dene wong liya entuk urip sing apik minangka karyawan GGZ (pengawal anyar).

  3. Sunshine wrote:

    Ya, pancen bener yen kita urip ing diktator sing sepi. Owah-owahan regimen sanalika bisa banjur pedunung pungkasane bisa manggon ing negara bebas dhewe yen ora duwe posisi utama yen dheweke duwe urip sing apik, suwe banget.

Ninggalake a Reply

Kanthi nggunakake situs iki, sampeyan setuju kanggo nggunakake cookie. informasi liyane

Setelan cookie ing situs web iki disetel kanggo 'ngidini cookie' kanggo menehi pengalaman browsing sing paling apik. Yen sampeyan terus nggunakake situs iki tanpa ngganti setelan cookie utawa sampeyan klik "Nampa" ing ngisor iki sampeyan setuju karo setelan iki.

Nutup