Apa sampeyan uga bodho kaya ngono?

Filed in PAWARTA ANALYZES by ing 2 September 2019 7 Komentar

sumber: tenor.com

Apa sampeyan uga bodho kaya ngono? Kepiye? Babagan kasunyatan sing meh kabeh wong ing saubeng sampeyan isih percaya yen politik minangka masalah sing bisa dipercaya. Wong pancen mikir banget yen demokrasi ana. Sampeyan bisa uga mikir:Aku uga percaya banget. Sampeyan bisa uga ora tansah ngetrapake cara kasebut, nanging kita sejatine urip ing demokrasi". Apa aku bakal njaluk supaya sampeyan terus nemplekake sirah ing pasir sing anget alus karo sisa Walanda? Utawa apa sampeyan isih maca sethithik, amarga rasa penasaran sing ora bisa dingerteni?

Pancen wektu kanggo ndeleng jagad iki. Tampilan donya sampeyan diwarnai kanthi warna. Saka pethikan nganti tekan 'kene lan saiki' sampeyan diprogram karo pandhangan sing salah. Iki diwiwiti karo wong tuwa sing wis nglampahi program lan wis nggawa program kanggo sampeyan. Sanajan padha uga mbrontak marang gereja tradisional utawa partai politik. Mungkin dheweke uga ngalih saka PvdA menyang Groenlink utawa dheweke minangka hippies nyata.

Sampeyan wis diprogram sak suwene kanthi tampilan global sing ditemtokake dening pendidikan, media, musik, film, majalah, radio, internet, Facebook, lan sapiturute. Yen sampeyan saiki mikir:Ya, pancen masuk akal. Kita kabeh urip ing jagad sing padha, saengga kita kabeh bisa ndeleng luwih akeh sing padha. Paling saka sudut sing beda; yen sampeyan lair ing negara liya, nanging kita kabeh padha urip ing alam sing padha". Sampeyan bisa uga wektu kanggo ndeleng manawa kabeh sing wis disumurupi karo mata lan kupinge sajrone urip sampeyan mung ditemtokake dening klompok sing cilik. Mungkin pirang-pirang wong sing kerja kanggo klub cilik kasebut, nanging wong-wong yuta sing gumantung marang pakaryan kasebut lan kabeh padha nyambut gawe ing bagean cilik kasebut, yen dheweke ora nganggep gambaran gedhe. Nanging ing ndhuwur kabeh, dheweke dhewe wis diprogram wiwit jaman tuwa sing ora ngerti luwih apik lan, kaya sampeyan, yakin kasunyatan palsu sing kolektif.

Sampeyan bisa uga uga percaya manawa omah-omah kerajaan ora ana sing bisa dikandhakake. "Omah-omah kerajaan mung upacara. Dheweke duwe fungsi pemasaran sing penting, amarga kadang-kadang padha nindakake misi perdagangan menyang negara liya lan banjur njupuk manajer saka perusahaan gedhe kanggo ngasilake kanthi tawaran gedhe. Dheweke penting banget ing babagan iki. Dheweke pancen migunani banget kanggo negara kita.'Apa aku nerangake gambar kulawarga kulawarga Walanda kanthi becik? Yen sampeyan wong wadon, sampeyan bisa uga wis ngalamun Cinderella lan pangeran ing jaran putih, lan ibumu bisa uga mirsani kreta emas lan Day Day ing TV kanthi sagelas pait jeruk. Apa aku isih bisa nglaporake perkara ing ngisor iki maneh? Sampeyan wis diprogram karo gambar sing ora padha karo kasunyatan.

Saben agen, pengacara, prajurit, PNS, hakim, menteri, petugas penyiasat sing luar biasa (BOA) - lan liya-liyane - sumpah setya karo makutha. Dadi ing kulawarga kraton. Sapa sing ditandatangani ing saben ukum? Ya, prabu kuwi. "Ya, nanging ukum kasebut digawe liwat proses demokratis lan akeh diskusi babagan kasebut lan pungkasane sampeyan bakal nemoni soko sing diatur kanthi persetujuan antarane partai politik paling gedhe. Lan pihak-pihak kasebut makili swarane wong-wong sing melu asil pemilihan". Sampeyan isih percaya manawa, apa ora? Enek sampeyan pinten Pira pemerintah sing wis weruh sadurunge? Nanging sampeyan isih pretyaya?

Apa sampeyan uga percaya manawa diskusi babagan radio lan TV, kayata Jeroen Pauw, Eva Jinek utawa DWDD, pancen otentik? Sampeyan ora ngandel yen iki bisa nyebabake pandhuan sethithik? Sampeyan ngerti manawa wong-wong sing ora nate milih ing misi kasebut lan diskusi mung ana kanggo nggayuh kritik utawa nyingkirake diskusi saka pitakonan utama?

Kita diakoni banget olahan, aku kudu ngakoni. Contone, aku ngerti saka munggah Forum Forum Demokrasi (FvD) Thierry Baudet yen iki minangka punggawa kakuwatan sing terpelajar. Wong sing bisa duwe oposisi sing bisa dipercaya. Yen sampeyan ndeleng program diskusi ing TV, sampeyan mikir tenan yen asli lan ana pungkasane ana wong sing wani menehi kritik serius. Ora kena nggempur dadaku, nanging dakkandhakake kaya ngono minangka ilustrasi. Sawise kabeh, aku wis mbadek manawa kebangkitan FvD mung lan mung tujuan kanggo ngilangi kritik ing masyarakat, kanthi ngubungake menyang 'sing bener, pemikiran konspirasi, nasionalisme lan wanita sing ora ramah', lan banjur nyelehake bom kasebut ing udara. kanggo ngaktifake ngisor ngisor. Saiki kita ndeleng proses sing padha ing saindenging jagad. Wacanen sadurunge artikel iki sak tenane.

"Cukup Vrijland, kabeh kritik kasebut, nanging apa sing kudu kita lakoni?"Yen sampeyan takon lan miwiti, mula sampeyan ngerti manawa gambar sampeyan ing donya mung gambar warna sing eksternal: gambar sing diprogram. "Ya, uga lan!? Aku manggon ing jagad iki, saengga bisa dadi pangerten?"Ya, pancen masuk akal, amarga kita kabeh wis ngalami pemrograman. Punapa kasebut nguciwani yen wis apik? "Ya, nanging aku ora pengin dadi maverick. Ayo kula tetep melu ngaso!"Sampeyan bisa uga, nanging sampeyan duwe kesan yen jagad iki mlaku kanthi becik? Aku ora nganggep babagan pesta sing nyenengake sing dikunjungi nalika musim panas lan liburan minggu kaping 2 sing apik lan kabeh bir lan liya-liyane. Aku ngomong babagan tren global babagan mbayar pajak, lingkungan, perang, penyakit lan liya-liyane. Apa sampeyan rumangsa bakal maju lan Walanda uga negara sing apik banget karo struktur sing apik banget.

Ya, mungkin sampeyan ana ing sistem kepercayaan kasebut: "Kita Walanda duwe jaringan dalan paling apik ing kabeh Eropa. Kita duwe aturan sing apik, umpamane, babagan konstruksi, duwe jaring safety sosial sing apik lan kualitas perawatan sing apik. Kita wirausaha internasional lan politik lan akuntansi banget". Aku ora ngarep-arep (yen sampeyan mikir) yen sampeyan rampung ing situs iki, nanging sampeyan bisa maca. Wong sing padha bener-bener percaya iki asring duwe masalah sing angel kanggo ngrampungake lan akeh wong Walanda ing antidepresan, nanging bangga amarga ngerti yen ana salah ing endi wae, bisa uga dadi bukti 'para budak sing paling cocog. Sanajan kekeselen wis cedhak: kita tetep nglayangake panji oranye ing Hari Pangeran lan kita terus percaya marang sistem sing nggawe stres banget.

Ringkesan paling cendhak sing bisa dakparingake, yaiku sing sampeyan butuhake:

Pandeleng dunia sampeyan diwarnai dening sakelompok cilik sing duwe kekuwatan kanggo kabeh pendidikan lan media lan nggunakake ilusi kebebasan pilihan miturut jeneng demokrasi. Politikus minangka aktor sing dilatih kanthi tliti sing ngerti kepiye nanggapi kabutuhan lan rasa masarakat. Media bisa nggawe warna lan mbantu ngategori kasebut. Media lan media sosial ana kanggo nuntun persepsi sampeyan lan milih swara iku ora liya saka cara tumindak teknik sing pengaruh. Media sosial uga dipantau dening pirang-pirang tentara 'reaguurer' sing bisa uga judhulé Inofizieller Mitarbeiter ing tilas GDR. Reaksi Facebook lan Twitter asring dikontrol dening tentara kasebut, sing ndhelikake profil jero. Imej sampeyan ing donya diwarnai kanthi lengkap dening media, majalah, radio, TV, film, musik, lsp. Sampeyan manggon ing siji Trumanshow kolektif; kasunyatan palsu.

"Aku ora mung percaya karo Vrijland ing kana. Pancen ora nyenengake tumrap aku. Sampeyan ora arep ngandhani manawa akeh wong sing melu ngapusi". Wong-wong kasebut ora ngerti manawa dheweke kerja sama, amarga mung ngisi wilayah cilik banget lan ora ana sing ngawasi gambar gedhe. Yen sampeyan pancene bakal luwih jero (umpamane liwat artikel ing situs web iki), sampeyan bakal nemokake manawa pandangan dunia sampeyan salah banget. Priksa, amarga sampeyan uga bisa nggambar menyang jaring safety saka masyarakat sing bener. Blok kakuwatan cilik sing ngontrol jagad uga duwe oposisi ing kanthong. "Cara sing paling apik kanggo ngontrol oposisi yaiku kanggo mimpin dheweApa kridit sing. Aku nerangake, antara liyane artikel iki.

Yen sampeyan nemoni masalah kanggo maca artikel ing ngisor link biru (iku mung 4), mula kita bakal takon babagan kepiye cara ndeleng jagad iki. Kepiye kasunyatan sing nyata manawa kesimpulan bener yen kita wis katahan ing jagad impen sedina wae? Aku wis nulis sawetara artikel babagan topik kasebut, nanging sampeyan bakal nemokake sing paling anyar ing judhul 'Informasi nyimpen gesang kanggo urip saiki' link iki. Aku arep ngandhani yen aku nindakake kabeh usaha iki kanggo menehi katrangan iki kanthi ora ana minat. Dhewe iki pancen ninggali dhuwitku. Ora ana motivasi religius ing mburi (aku percaya yen agama iku kontrol pikiran) lan ora ana motivasi finansial ing mburi. Aku nindakake iki amarga aku rumangsa minangka cara sing bisa diowahi. Mulane, waca artikel ing sangisore link biru lan supaya aku krungu apa sing sampeyan pikirake.

126 enggo bareng

tags: , , , ,

Babagan Author ()

Komentar (7)

URL bali nglacak | Komentar RSS Feed

  1. Dick Klein Oonk wrote:

    Tulisan liyane sing jelas, Martin, Aku bisa setuju kabeh. Mulane dienggo ing Twitter lan FB.

  2. Willem S wrote:

    Démokrasi dadi apikan.

  3. marcos wrote:

    Mbok manawa luwih dhisik ngerteni manawa kaya ing UK, wujud negara kita dudu demokrasi nanging monarki konstitusional. King / ratu duwe peran ing iki. Conto sing apik yaiku ing Inggris sing diduga Johnson njaluk penundaan parlementer. Apa kahanan iki utawa skenario iki diwenehi warna kanggo kita? Sampeyan bisa uga yen konstitusi kasebut ditindakake ing endi sing diarani Dewan Privey wis mutusake nggantungake parlemen. Iki skenario sing luwih nyata tinimbang sing ditampilake.
    Mungkin ora kaya Martin nerangake téater kabeh kanthi sampurna, nanging isih ……. Aku mikir minangka conto sing kabeh kita ditampilake gambar sing kadhangkala ora bisa dipercaya.

    • Martin Vrijland wrote:

      Yaiku wadhah sinetron.
      Delengen sapa sing lungguh ing tahta ing Brussels (ketik 'Ursula' ing lapangan telusuran ing situs web iki).
      Arristokrasi aturan lan ndhelikake tampilan demokrasi (kontradiksi sing jelas) sing didol dening media (mesin propaganda) lan para aktor sing asring diarani 'politikus'.
      Brexit mung diwiwiti kanggo nuduhake sisa Eropa sing anti-globalisasi nyebabake siksaan lan kasusahan finansial Lan nggawa pound lan euro menyang tingkat sing padha.
      Game diputer kanggo sawetara wektu: kanggo kredibilitas.
      Johnson bisa dadi hardliner kanggo sawetara wektu.
      Iku ora luwih saka tumindak.

  4. guppy wrote:

    Sing ditindakake saben-saben yaiku mbuwang bal kanthi ngarep-arep supaya kita bakal nampa. Kita wis nrima akeh ing generasi anyar sing saiki manggon ing jagad sing ora adil lan ora adil.

    Padahal prajurite (adol Yunani kanggo nyawa jiwa) isih perang kanggo ratu (agama) dheweke, perang bakal tetep ana. Iki minangka korban sing ngasilake energi negatif. Ora luwih melu upacara pengetan, fokus energi sampeyan ing kene saiki.

    Ing trick (khayalan) sing kita temokake wis kepungkur. Iki diarani dosa, dosa wektu-wektu

  5. Willem S wrote:

    Uga, kita minangka demokrasi sing ora suwe saya percaya, kita urip ing negara kriminal.

Ninggalake a Reply

Kanthi nggunakake situs iki, sampeyan setuju kanggo nggunakake cookie. informasi liyane

Setelan cookie ing situs web iki disetel kanggo 'ngidini cookie' kanggo menehi pengalaman browsing sing paling apik. Yen sampeyan terus nggunakake situs iki tanpa ngganti setelan cookie utawa sampeyan klik "Nampa" ing ngisor iki sampeyan setuju karo setelan iki.

Nutup