Nyerang Turki Suriah dadi harbinger kanggo Eropa

Filed in PAWARTA ANALYZES by ing 10 Oktober 2019 6 Komentar

sumber: thenypost.com

Luwih ora ana akal kepiye reaksi politik pulisi wingi menyang serangan Turki ing Siria Lor. Wis pirang-pirang dina pers internasional wis nggawe perjanjian karo Turki ing AS lan manawa Trump narik pasukane kanggo nyerang serangan Turki. Kita nyebat 'mustar sawise dhahar'. Banjur sampeyan gatekake negara kaya ngono tinimbang ora nangis nalika kasep. Bisa uga jelas saiki ahli politik ngerti babagan naskah master sing kasebut lan umume tumindak kanggo "Duh, apa kita nesuPlay. Amerika mundur saka pejuang YPG Kurdhi sing sadurunge digunakake kanggo nglawan IS sing digawe dhewe (biyen ISIS). Apa swara sampeyan ora aneh, mula aku ujar IS digawe? Banjur sampeyan kudu ngerti dhisik babagan skrip master.

Naskah master yaiku yen Turki kudu tuwuh kekuwatan. Turkey butuh cara kanggo kekuwatan kasebut lan tegese aliran pengungsi menyang Eropa. Kanthi miwiti perang ing Siria liwat tentara proxy sing digawe dhewe, sampeyan ora mung mbantu industri senjata, nanging Turki entuk tapel emas. Yen Turki mbukak gerbang aliran pengungsi menyang Eropa, bakal nggawe akeh kekacauan ing Eropa. Kanggo kuwi kudu ana sethithik meksa ing papan kasebut, kaya menara banyu sing digunakake kanggo menehi tekanan ing pipa. Dadi perang diwiwiti ing Siria. Perang sing menehi tekanan kepemimpinan liwat para pengungsi sing gedhe. Nalika semana, layanan rahasia internasional Walanda lan negara liya mbantu kanthi apik kanthi 'ora bisa tumindak apa-apa' tumrap kabeh jihadist sing semangat banget ngumbara menyang Siria. Iki carane sampeyan nggawe tentara proxy lan njaga penampilan politik sampeyan liwat program pirembagan karo politisi sing duka banget lan Jeroentjes Pauw lan Matthijs van Nieuwkerkjes sing bisa nutup mripate wong akeh banget (nglawan gaji sing cukup).

Nalika semana Turki uga mbangun industri militer sing kuat ing jaman AKP lan Erdogan, sing durung ana media. Saiki bisa ngasilake frigates laut sing gedhe, ngasilake tank, dron, helikopter tempur luwih apik tinimbang Apache lan supaya dhaptar bisa dirampungake. Negara kasebut uga duwe tentara sing sampeyan nyritakake lan yen penting ing sawetara dina muter liwat Eropah. Turkey wis nindakake apa sing ditindakake ing Jerman ing 30 abad kepungkur, nalika ora ana sing nggatekake. Nduwe tentara nomer loro paling gedhe ing aliansi NATO (sawise AS); aliansi sing sejatine ora ana maneh, amarga EU duka karo Turki lan menteri Stefje Blok pengin Turki hak voting ing NATO lan AS saiki wis mbantah karo Turki lan malah ngukum. Sanksi kasebut nyebabake lira Turki saya akeh, nanging beda karo apa sing kita ngerteni efek kasebut, rahasia banget migunani kanggo ekonomi Turki. Ora mung ngasilake turis akeh (amarga preian sing murah), nanging luwih becik kanggo ekspor. Amarga Turki ngasilake luwih akeh gaman saka sing wis sampeyan ngerti, pancen apik banget kanggo industri militer, saengga sampeyan minangka negara bisa nandur modal.

Saiki Turki bisa ngasilake meh kabeh, lan uga duwe jet pejuang generasi 5e. Turkey wis siyap kanggo intake jangka panjang Eropa liwat Blitz Krieg. Kanggo iku, migunani yen wis ana kekacauan ing Eropa lan Brexit digunakake kanggo iki, nanging uga bakal mbantu manawa polarisasi antarane kiwa lan tengen wis tambah gedhe, (terorisme digawe dening layanan kasebut). Wick mung kudu dibuwang menyang keg bubuk ing wates EU. Sawetara luwih akeh media kanthi serangan adegan; sing bakal nindakake kaelokan. Yen Turki gabung nyerang ing Siria Lor kanthi mbukak tapune pengungsi menyang Eropa (amarga EU ora pengin mbukak kabeh kanthi dhukungan 6 milyar sing dijanjekake kanggo resepsi; amarga Uni Eropa wis keganggu pirang-pirang taun karo mlebu Turki ing EU lan amarga EU ora pengin ndhukung wilayah sing aman kanggo nampa pengungsi ing Suriah Lor), banjur para pejuang bekas IS kudu mili menyang Eropa lan banjur bisa mindhah perang proksi menyang wilayah Eropa lan sampeyan duwe masalah, sing endi Turkey bisa tumindak dadi penyelamat.

Sing saiki Trump ngempet pejuang Kurdi YPG kaya bata, yaiku (yen sampeyan ndeleng skrip master) bisa dingerteni. EU bisa uga bakal nyalahake Trump maneh, nanging kita mboko sithik ngerti babagan panyebaran politik kasebut.

Kita ing wengi kebangkitan Kakaisaran Ottoman lan Turki duwe kabeh aset. Kabeh mau miturut skrip master, nanging aku bakal nerangake maneh ing buku anyar. Aku wis nate sering nyritakake babagan situs kasebut, nanging kadang-kadang butuh senine tiba. Turki minangka kekuwatan jagad anyar lan AS yaiku kekaisaran Romawi Kulon ing pungkasan Latin. Merek kanthi bener 'dibangun' kanthi gandhengane karo pemikiran kritis liwat wayang Trump), bakal ditambahi kanthi nyembelake ekonomi Amerika. Iki bakal ngatasi Trump lan tatanan politik lawas bakal diangkat maneh. Ing wektu sing padha, sikap anti-globalisasi lan kritik babagan agenda iklim ditangani; amarga kabeh ana hubungane karo merek 'sing bener'. Peta dalan menyang pamrentahan dunya kudu bisa ditrapake maneh kanthi lengkap, saéngga 'hak' merek diwenehi kekuwatan kanggo nyalahake bencana ekonomi lan kekacauan ekonomi. Sing terakhir yaiku apa sing ngenteni Amerika lan Eropa. Lan banjur ana lintang-lintang lawas Romawi ditrapake: "Ordo ab Chao". Sampeyan nggawe huru-hara banjur mulihake order. Tatanan anyar kasebut bakal teka saka Erdogan ing Eropa, sing wis dakduga nganti pirang-pirang taun. Entuk pelajaran Turki.

Daftar pranala sumber: telegraaf.nl

1K enggo bareng

tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Babagan Author ()

Komentar (6)

URL bali nglacak | Komentar RSS Feed

  1. Riffian wrote:

    Dorongan pertama sing diwenehake dening para ahli lucah, sampeyan bisa ndeleng manawa Erdogan nglampahi jabatane minangka jaran trojan NATO. Prediksi yen ana konflik internal lan bebarengan nyebarake wedhi ing mripate kanthi laporan konflik (deleng uga Brexit). Kita arep ndeleng kepiye domino arep tiba ..

    Wis pirang-pirang taun saiki, aku wis fokus ing jumlah analisis sing akeh banget babagan subyek Siria, kanthi negesake pentinge negara ing elit global minangka detonator jenis utawa geopolitik; domino pisanan ing rantai domino sing bisa nyebabake perang nglibatake kekuwatan internasional. Aku percaya yen perang iki bakal tuwuh ing pirang-pirang lapangan, sing paling penting ing ngarep ekonomi, nanging kanthi becik bisa dadi perang shooting sing melu aktor akeh.

    Kaya sing wis dakcritakake ing artikel sadurunge, prekara geopolitik dieksploitasi panyiapan globalis minangka gangguan lan nutupi perobohan ekonomi sing dikontrol. Dheweke butuh scapegoat kanggo implosion of All Bubble, implosion sing diwiwiti ing 2018 kanthi kabijakan kenceng kenceng sing saiki wis cepet dadi krisis finansial lengkap. Serangan Turki Siria bisa uga dadi gangguan distribusi sing paling apik.

    "Mundur" AS ora mundur total, mula dadi konflik sing luwih gedhe sing mupangate cabal globalis.
    http://www.alt-market.com/index.php/articles/3965-the-syrian-debacle-is-actually-well-planned-chaos
    https://en.wikipedia.org/wiki/Tel_Megiddo

Ninggalake a Reply

Kanthi nggunakake situs iki, sampeyan setuju kanggo nggunakake cookie. informasi liyane

Setelan cookie ing situs web iki disetel kanggo 'ngidini cookie' kanggo menehi pengalaman browsing sing paling apik. Yen sampeyan terus nggunakake situs iki tanpa ngganti setelan cookie utawa sampeyan klik "Nampa" ing ngisor iki sampeyan setuju karo setelan iki.

Nutup