Adobe, Twitter lan media mainstream bakal melu perang jero?

Filed in PAWARTA ANALYZES by ing 6 November 2019 0 Komentar

Sumber: aolcdn.com

In bukuku anyar Aku nggambarake kepiye cara jero bisa ditrapake ing macem-macem lapangan ing media, nanging uga ing platform media sosial lan diskusi, lan aku nerangake carane media duwe kabeh teknik kanggo nyelehake kabar sajrone pirang-pirang dekade. Iki dibuwang dening akeh minangka konspirasi, miturut yen ana wong sing kudu ngomong, ora nggatekake kompartemenasi kawruh. Yen perusahaan media lan koran nampa kabar saka sumber 1 lan siji sumber kasebut, umpamane, Pejabat Jenderal Walanda Umum John de Mol, mung tim cilik ing ANP kasebut kudu ngerti babagan operasi kasebut. Lan ing tim kasebut uga, kawruh babagan pemisahan bisa njamin mung sawetara wong sing kudu ngerti babagan trik lan apus-apus.

Aku asring kaget banget karo kapercayan ing media kasebut, uga ing antarane sing diarani awakened. Yen reaksi pisanan babagan item warta isih kaget utawa "kesengsem", mula sampeyan durung sadhar babagan kepiye rakyat diarah menyang aturan anyar sing luwih ketat karo operasi psikologis. Wong wani ujar babagan 'kesadaran' lan percaya banget yen kadhangkala operasi panji palsu wis kelakon, nanging kabeh kasebut adoh banget lan mesthi ora kedadeyan ing Walanda, amarga Walanda dipercaya lan kita kabeh duwe wong sing diwenehi hadiah ing media lan politik lan akeh politisi kritik ing The Hague. Wong kaya Jeroen Pauw lan Matthijs van Nieuwkerk isih ana lan kita isih ora ndeleng manawa manajer pengurus persepsi canggih sing duwe diskusi kanggo nggawe penampilan kritik lan nyuda kamungkinan nemokake babagan jero manawa penipuan kasebut. . Kita isih ora percaya manawa oposisi bisa dikendhaleni.

Yen, sajrone operasi psikologis sing saben wong curiga yaiku warta palsu, sampeyan bakal duwe diskusi serius, kanthi ahli serius lan akeh emosi, mula kabeh wong bakal kanthi otomatis percaya. Lan yen sampeyan mbaleni maneh berita ing kabeh stasiun radio, ing kabeh koran lan kabeh warta, kabeh yakin. Daya sing luwih kuat iki dikuatake dening media kritik sing disebut media alternatif kasebut, kabeh padha bisu sepi sajrone operasi psikologis. Dheweke njaga kawigatosan sing diarani awakening nanging fokus marang perkara kaya 911, JFK, pendhak rembulan lan kabeh jinis warta lawas utawa 'kesadaran warta' liyane; saengga bisa siyaga ing mode asor babagan (meh saben dina) main karo berita palsu sing diasilake kanggo ngrampungake agenda politik. Media lan media alternatif kasebut ana kanggo njaga masarakat ora ngerti babagan cara 'Wag the Dog' (film saka 1997) media lan kolektif Truman Show (film saka 1998) sing ditindakake masarakat. "Cara paling apik kanggo ngontrol oposisi yaiku mimpin dhewe"

Adobe, perusahaan sing ngasilake piranti lunak grafis, kayata, film bisa diowahi, ngumumne dina sadurunge wingi kanggo kolaborasi karo Twitter lan New York Times. Dheweke pengin ngenalake standar keaslian konten. Ing bukuku, aku wis ngumumake manawa iki bakal teka lan bisa uga ana inisiatif sing hebat banget, sing bisa nyegah "pabrik warta Rusia palsu" saka nggawe video palsu kanggo mbantu Donald Trump menang ing pemilihan mbesuk, nanging Sapa wae sing nyekel kunci standar keaslian iki, miturut prinsip, ujar manawa saben video saka "sumber sing disetujoni" asli lan sapa wae sing repot ngomong yen iki palsu warta. Ing kasunyatan; kita bakal bisa ndeleng film palsu sing dibutuhake ing wektu sing bakal teka kanggo nggambarake perhatian luwih akeh babagan masalah kasebut. Kita bisa mbandhingake karo situs warta palsu sing sengaja dirancang, sing tegese bisa ujar "katon situs warta palsu wis ana, dadi kita kudu nyetel sawetara jinis 'pelayanan bebener' Facebook lan censorship media sosial". Standar keaslian anyar iki ora bakal luwih akeh tinimbang: sertifikasi sertifikasi kabeneran George Orwell 1984.

Saiki mesthi ora bakal dadi ahli sing diundang maneh ing meja Jeroen Pauw kanggo nerangake manawa apik lan perlu tandha kualitas kasebut, nanging yen agensi berita utama nampa kode enkripsi kanggo nyetujoni kabeh warta palsu. dudu apa sing sampeyan entuk saka solusi kasebut lan iku sejatine mung nguatake monopoli babagan produksi berita palsu.

Daftar pranala sumber: engadget.com

44 enggo bareng

tags: , , , , , , , , , ,

Babagan Author ()

Ninggalake a Reply

Kanthi nggunakake situs iki, sampeyan setuju kanggo nggunakake cookie. informasi liyane

Setelan cookie ing situs web iki disetel kanggo 'ngidini cookie' kanggo menehi pengalaman browsing sing paling apik. Yen sampeyan terus nggunakake situs iki tanpa ngganti setelan cookie utawa sampeyan klik "Nampa" ing ngisor iki sampeyan setuju karo setelan iki.

Nutup