Kepiye carane bisa mungkasi proses panemune mangsa?

Filed in SIMULASI by ing 5 Januari 2019 9 Komentar

sumber: pixels.com

Pitakonan saka judhul bakal dadi aneh banget kanggo akeh wong. Sampeyan bisa uga ngapa-ngapa lan sampeyan bakal nemokake istilah akhir wektu kanthi omongan kosong. Apa sampeyan ora nemokake manawa wong-wong ariel isih duwe sistem kepercayaan? Contoné keyakinan ing téori évolusi, umpamané. Ya, iku uga minangka sistem kapercayan, amarga senadyan ing babagan ilmu iku nyoba mbuktekake teori kasebut, ora ana apa-apa sing angel lan ana kesenjangan ing substantiasi. Iman ing horoskop utawa psikologi minangka conto prasaja saka sistem kapercayan. Wong sing ngaku dadi ateis percaya yen masa depan dheweke ditemtokake dening bintang-bintang. Yen sampeyan sejatine materialis, apa sampeyan ora ngandel yen ana sing bisa nyebabake garis wektu urip? Aku bubar ngucap karo ateis sing percaya ing reinkarnasi. "Apa sing bener reinkarnasi banjur", aku takon marang, banjur dheweke kudu netepi jawaban lan ana sing ngomong karo gaya energi. Nanging, ana milyar wong sing ngeloni agama lan pracaya marang anané udara utawa jiwa sing urip. Wong-wong iki umume uga pracaya ing prophecies akhir-wektu. Disambungake menyang sing pracaya marang kedatangan mesias tartamtu. Wong-wong iki ora katon nganti wekasan amarga padha percaya yèn bakal ditebus lan manggon ing salawas-lawase.

Sing diringkes kanthi ringkes lan ana sawetara titik sing sengketa ing tujuwan agama kasebut, nanging kabeh ing kabeh cetha yen ana perang pungkasan kudu teka: perang dadi. Pendhaftaran posisi iku sing nilai-nilai sing bertentangan ing agama minangka daya pangaribawa sing ana ing perjuangan kasebut. Panjaluk kasebut konflik mesthekake yen kabeh suku pengin entuk asil saka agama sing. Iki mesthekake yen mayuta-yuta wong nylametake dhéwé ing layanan tentara lan nggawe wong kasedhiya kanggo perang donya gedhe sabanjure. Sing perang pungkasan mesthi kudu ngubengi Yerusalem lan bakal dadi perang antarane Islam lan Zionisme (utawa Kristen Kulon bebarengan karo Israel). Panyengkuyung sing paling akeh agama njupuk alun alim nalika maca iki. Padha mikir sing paling apik ing donya sing perang pungkasan iki teka lan yakin yen bakal menang. Punika ing prophecies agama lan padha pracaya. Kajaba iku, pembunuhan massal sejatine ditemokake karo frivolity sing paling gedhe sing bisa ditindakake. Pemimpin donya lan pemimpin agama nggunakake kapercayan agama kasebut kanggo ngedegake wadyabalane kanthi jangkep. Ora, sing ora mung kanggo Islam; sing uga ditrapake (lan utamané) kanggo Kristen lan Yudaisme, ing ngendi loro, loro tangan ana ing weteng.

Cara sing mung kanggo nyegah roadmap nyedhaki perang donya pungkasan yaiku milyar wong ngerti yen dheweke ora ngidini anak ngukur seragam. Sanajan kita tansaya maju menyang robotisasi peperangan, korban daging lan getih tetep penting banget. Nanging, kasunyatan bilih miliaran sadhèrèk sanès badhé nyingkiraken imanipun langkung ageng, amargi sampun dipunpendhet generasi kanthi generasi lan saéngga kapercayan punika kuwat. Pitakonan saka carane Gusti Allah cinta, perang lan panganiaya bisa ngidini lan malah prédhiksi iki, ngirim ora bakal dijaluk. Iku uga kasunyatan sing ditampa dening wong sing duwe keyakinan agama nganggep prophecies cocok kanggo kapercayan. 'Pungkasan apik' iku banjur ganjaran saka rawuh saka Juruwilujeng, ing pungkasan iku kabeh revolves ing njaga saka nyawa lan urip langgeng sing nyawa.

Konsep jiwane dadi penting banget. Yen jiwa ora ana lan urip sejatine materialistis, kita ora bakal ngidini kita bisa setya marang peperangan, saka gagasan yen jiwa kita bisa pungkasane menyang swarga utawa manggon ing salawas-lawase (thanks kanggo pilihan Allah). Nanging, kanggo sapa waé sing nyinaoni fénoména paranormal utawa fénoména agama, mesthine kudu jelas yen kudu ana sing cocok karo definisi istilah 'jiwa' utawa napas urip.

Mung nalika kita nemokake yen kabeh prophecies lan kabeh kontrol sing njupuk Panggonan nyedhiyani bukti ekstra kanggo idea sing kita manggon ing simulasi multi-pamuter sing wis diprogram, bisa kita arep kanggo mungkasi hasil liwat cara agama programming supaya bisa nemtokake, nanging ora bisa muter maneh miturut aturan. Yen sampeyan nemokake manawa prophecies agama metu luwih akeh, sampeyan bisa ndeleng manawa minangka bukti yen agama sampeyan bener utawa sampeyan bisa miwiti ndeleng yen iki minangka bukti yen ana naskah.

Maca sethithik artikel saderengipun lan uga nelusur artikel kasebut babagan simulasi. Dibandhingake menyang game online sing milyaran pemain liyane karo controller ing tangan njagong ing layar lan nyoba kanggo menang game, pinter muter, lan menang. Titik punika kita nemokake sing ngontrol karo controller. Iku babagan nemokake yen kita lagi ngati-ati (wong-akting) jiwa sing ndelok dunya sing mujudake, ing endi fenomena kuantum-fisis entanglement kuantum njamin yen kabeh pemain nindakake pengamatan sing padha.

Eksperimen ilmiah sing sering diulang (sing malah ngemuli teori Albert Einstein), 'percobaan pindho slits'(eksprimen rangkep kaping pindho), nuduhake yen prakara mbutuhake pengamat kanggo metu saka' superposisi '. Sampeyan bisa mbandhingake yen kanthi pengamatan ing layar nalika sampeyan muter game playstation. Mung nalika sampeyan mindhah kontroler, gambar ing layar awakmu dadi sumber saka kode sumber (materi sing asalé saka 'superposisi', posisi ing ngendi kabeh kemungkinan isih mbukak). Ing game multi-pamuter, pengamat pisanan sing nemtokake manawa pemain liya bisa ngerteni. Yen pemain pisanan ndeleng gunung ing posisi tartamtu, gunung kasebut mesthine kudu ing panggonan sing padha kanggo kabeh pemain liyane. Ing seri artikel babagan simulasi (pirsani menu 'pemikir', 'simulasi') sampeyan bisa maca panjelasan rinci lan sampeyan uga bakal nemokake artikel sing nuduhake platform Cloud Google kanggo multi-player game Reality Augmented aplikasi metode sing persis mirip prinsip entanglement kuantum. Ing kasunyatan, kabeh sinyal nuduhake ing idea yen kita manggon ing kasunyatan simulasi.

Kasunyatan simulasi kasebut (minangka game playstation) bisa diprogram miturut aturan para pembangun. Nanging, para pemain nduweni kepengenan gratis. Sing penting, amarga tanpa pilihan sing bebas bakal dadi deterministik (predetermined) lan sing tegese yen jiwa ora bakal bebas lan kanthi mangkono, simulasi kasebut ora ana gunane, amarga hasil kasebut bakal diatasi. Nanging, amarga panyedhiya game kepengin ngowahi hasil kanggo karsane (ndeleng prophecies), dheweke nduwe pemain dhewe ing game sing pemain liyane ing game multi-pemain (jiwa-jiwa kanthi karsanipun bebas) kanggo nyenengake asil sing dikarepake. Gambar kasebut ing game sing ana ing kontrol pangembang game, nyoba ngirim pemain liyane ing game menyang arah. Iki isih ngurmati karsipan bebas saka jiwa sing miwiti main game, nanging gedhe pangaruh, amarga game kasebut dibangun nganti meh ora bisa kanggo urip yen sampeyan ora melok aturan sing diwenehake saka ndhuwur ( dening avatar sing dikuwasani dening gawe). Gambar kasebut dikontrol dening gawe game kasebut ing wilayah paling dhuwur ing game kasebut. Padha mbentuk klompok elit, kayata; kene asring disebut garis darah pharaoh. Padha ana ing posisi paling dhuwur ing pamaréntahan, bank, lembaga agama lan kabeh piramida skema sing paling akeh sing maca saiki ngerti sing luwih gedhe utawa luwih cilik.

Nalika kita nyadari yen jiwa kita mung pengamat ing game multi-pamuter sing gawe nyoba ngontrol hasil liwat mengaruhi pawns kontrol, kita bisa nggambar loro conclusions. Kaping pisanan yaiku identitas asli kita lan eksistensi kita ana ing njaba 'layar' iki. Kesimpulan kaping pindho yaiku nalika kita mandheg muter game miturut aturan sing ditindakake dening pembangun, kita bisa ngganti hasil. Kamungkinan katelu bisa uga kita bisa ngganggu simulasi saka njaba lan nyetel kode sumber. Nanging, pitakonan sing paling penting yaiku nyawa kita bisa kepepet ing simulasi multi-pamuter iki lan mung kita mikir iki lan sing mbok menawa minangka pawulangan paling gedhe: ora kenal karo wayang ing game. Sauntara kuwi, aja diresiki ing seragam, senjata lan perjuangan. Mungkasi muter game miturut aturan sing dileksanakake ing ndhuwur lan ngetokake kontrol pikirane agama.

Ing ngisor iki minangka conto visi religius perjuangan mburi-wektu.

63 enggo bareng

tags: , , , , , , , , , ,

Babagan Author ()

Komentar (9)

URL bali nglacak | Komentar RSS Feed

  1. Vitalinfo wrote:

    Aku mikir iku kabecikan sing pungkasan bakal mbebasake kita saka matriks.
    Cita-cita iku keberanian, toleransi, kasetyan, kejujuran, pangapunten, rasa syukur. Yen cukup wong nglakoni prakara iki, program anyar diwujudake ing pikiran universal, saengga ngalahake divisi lawas lan aturan perjuangan.

    A divisi muncul liwat divisi. Iki misale jek dadi pemrograman dhasar sing kita wis nggarap wong kanggo dangu. Iki kudu disusupi lan ditindih karo program sing luwih apik. Carane aku ndeleng.

    Aku bener? Aku dadi. Aku ora ngerti carane sampeyan bisa metu saka perang.

  2. Sunshine wrote:

    Kita bakal nindakake karo matrik sing saiki kita urip. Njupuk metu lan ora melu ora bisa. Yen sampeyan ora pengin prophecies dadi bener, banjur kita kudu njaluk driver anyar. Iki mung bisa dilakoni liwat owah-owahan rezim Iki ora bisa dileksanakake liwat pemilihan umum, nanging ora ana oposisi politik ing Walanda. Owah-owahan rezim bisa, contone, bisa ditrapake saben dina (relay) lan / utawa kabeh laporan sing lara lan / utawa nindakake karyane luwih alon, lan liya-liyane. Apa aku sebutno mung kemungkinan lan aku ora nelpon sapa-sapa kanggo nindakake iki, sejatine latihan latihan pikirane. Saben uwong duwe tanggung jawab dhewe ing angger-anggering Toret. Kita uga kudu nduwe demokrasi sing sejati, sing tujuane bakal ana republik. Ora ana sing kudu njaluk proyek lan / utawa pengaruh liwat warisan. Saben uwong kudu duwe kesempatan kanggo dadi presiden Walanda. Fungsi abdi sipil uga kudu dadi fungsi yudikatif sementara supaya saben wong bisa nindakake fungsi kasebut. Kompetensi mung kriteria pilihan lan ora motif politik.
    Kanthi mengkono, tersangka biasa bakal kudu bisa ngyakinake kanggo nuduhake kabeh posisi kunci sing ana ing masyarakat utawa kanggo nuduhake kekuwatan bareng karo wong sing ora dadi anggota Club. Pemilihan kudu tenan rahasia lan saben warga bisa mriksa hasil dll.

  3. guppy wrote:

    Sangat setuju Martin Iki pitakonan sing aku takon minangka bocah lan ora nampa jawaban sing puas.

    Anak-anak lan awakku mesthi ora bisa perang. Kita uga ora ngrayakake kabeh korban saben taun. Wong-wong iki dibantai amarga ngandharake yen Eropa merdika sing jenenge Eropa sawetara taun mengko.

    Kene kita teka marang sing disebut pemimpin sing dipilih sing jeneng kita nemtokake apa privasi punika. Saka umur awal kita sinau butuh pemimpin, nanging past wis nunjukake yen iku lan tetep dadi bayaran karo pemimpin eksternal.

    Pimpinan sejati iku abdi!

    Yen sampeyan muter Minecraft sampeyan bisa milih antarane donya tentrem lan donya karo zombie lan liya-liyane. Aku uga bisa ngetrapake versi zombie lan angel nggoleki menu utama. Para penyelamat dunya zombie iki pengin kita yakin yen donya duel iki bakal dadi tentrem, nanging aku ora ngandel. Aku sampeyan kudu mati sadurunge sampeyan bisa bali menyang menu utama. We digawe ing cara sing kita wedi pati. Kajaba iku, yen kita mati liwat panganiaya, kita bisa nggawe pilihan salah maneh ing menu utama.

    Iki pitakonan saya angel: Apa kahanan jiwa / roh kita sawise pati. Punapa kita saestu bebas roh utawi kita isih dipengaruhi dening nggawe pilihan ing menu utama?

    Aku yakin yen kita wis entuk kawruh akeh banget ing jaman saiki, supaya kita bisa tambah akeh pangaruh.

    Sampeyan bisa uga teka mudhun kanggo kasunyatan sing thanks kanggo game iki kita ninggalake konco banget ora nyenengake dhewe ing kene.

    Kanthi ngamatake, kita bakal diluncurake lan ora bakal bisa bali.

    Kita ngerti yen versi tentrem lan tetep tentrem amarga kita murni ati. Jumlah bakal dadi dhuwur supaya jumlah sing kurang padha ora bisa ditemokake!

  4. ClairVoyance wrote:

    Ana, lawang wis dilor.

  5. ClairVoyance wrote:

    Nanging ana apa-apa.

Ninggalake a Reply

Kanthi nggunakake situs iki, sampeyan setuju kanggo nggunakake cookie. informasi liyane

Setelan cookie ing situs web iki disetel kanggo 'ngidini cookie' kanggo menehi pengalaman browsing sing paling apik. Yen sampeyan terus nggunakake situs iki tanpa ngganti setelan cookie utawa sampeyan klik "Nampa" ing ngisor iki sampeyan setuju karo setelan iki.

Nutup