Tag: Ottoman

Apa Boris Johnson (para leluhur Uthmaniyana) miwiti huru-hara ing Eropa sing bakal nambah Kekaisaran Ottoman?

Filed in PAWARTA ANALYZES by ing 4 September 2019 10 Komentar
Apa Boris Johnson (para leluhur Uthmaniyana) miwiti huru-hara ing Eropa sing bakal nambah Kekaisaran Ottoman?

Aku panginten dadi guyon nalika maca ngirim tanggapan ing ngisor iki: "Dheweke wong Turk." Aku kaget banget, sebagian Wikipedia ngiringan sing nuduhake Boris Johnson sing sejatine duwe para leluhur Ottoman. Ora mung para leluhur Ottoman; kita bisa ngucapake babagan para leluhur kanthi karir politik. Johnson bakal teka […]

Terusake Reading »

Will Donald Trump nggayuh jangka kapindho utawa bakal ngalami gusi resesi?

Filed in PAWARTA ANALYZES by ing 1 April 2019 22 Komentar
Will Donald Trump nggayuh jangka kapindho utawa bakal ngalami gusi resesi?

Aku wis ngomong kanggo sawetara wektu sing ana mbokmenawa resesi utama teka. Sing mbokmenawa ana ing Amerika Serikat lan Eropa. Ing babagan iki, aku nyathet skenario kasebut ing Brexit sing angel bisa micu resesi kasebut ing wektu sing cendhak. Ing artikel saka 29 Maret aku nganggep [...]

Terusake Reading »

Apa Brenton Harrison Tarrant nyerang wiwitan terorisme anti-Turki sayap tengen?

Filed in PAWARTA ANALYZES by ing 17 Maret 2019 10 Komentar
Apa Brenton Harrison Tarrant nyerang wiwitan terorisme anti-Turki sayap tengen?

Yen kita pracaya karo kabar paling anyar babagan Brenton Harrison Tarrant, dheweke bakal nglakoni lelungan sing dibutuhake sing katon minangka sajarah alam. Financing perjalanane bakal teka saka investasi Bitconnect (crypto currency). Sing mesthi muni kaya alibi sing bisa dipercaya. Apa sing paling penting yaiku laporan sing Tarrant [...]

Terusake Reading »

Saka saiki sejarah Turki Atatürk sekolah Walanda: amarga EU bakal digabungake dening Ottomans

Filed in PAWARTA ANALYZES by ing 18 Februari 2019 9 Komentar
Saka saiki sejarah Turki Atatürk sekolah Walanda: amarga EU bakal digabungake dening Ottomans

Kanggo sawetara taun aku prédhiksi kebangkitan Krajan Ottoman. Bubar iki kita weruh pesen saka Jerman babagan proposal kanggo ngganti pelajaran basa Inggris ing sekolah-sekolah dasar karo pelajaran basa Turki. Dina iki Telegraaf nglapurake yen pawulangan sejarah ing Walanda uga kudu ana ing Atatürk, pendiri Turki. Inggih, utamane [...]

Terusake Reading »

Kita bakal miwiti! 2019 seneng lan sehat kanggo kabeh sing maca!

Filed in PAWARTA ANALYZES by ing 3 Januari 2019 3 Komentar
Kita bakal miwiti! 2019 seneng lan sehat kanggo kabeh sing maca!

Salam saka Enggal kanggo kabeh pembaca kanggo 2019! Iku taun liyane sibuk lan pratandha kanggo prospek ora sejatine aku wrote ing artikel pungkasan taun pungkasan. Mulane Jeroen Pauw nguwuh-uwuh "We are starting!" Katone ide apik kanggo mulai karo. Iku misale jek sing [...]

Terusake Reading »

Kacilakan ekonomi sing wis diprediksi kene bakal teka: Merry Christmas

Filed in PAWARTA ANALYZES by ing 24 Desember 2018 26 Komentar
Kacilakan ekonomi sing wis diprediksi kene bakal teka: Merry Christmas

Ora mung aku ngajak prediksi ing Desember taun pungkasan sing ekonomi Amerika (lan dadi jagad) bakal tiba. Aku uga nindakake iki sajrone pemilihan Donald Trump. Tambahake tarif kapentingan FED, bank sentral Amerika, ing minggu kepungkur kaya-kaya ndudut push terakhir. Beasiswa wis [...]

Terusake Reading »

KTT NATO: silence media babagan potensial konflik lingkungan Turki menyang golèk menyang EU

Filed in PAWARTA ANALYZES by ing 12 Juli 2018 14 Komentar
KTT NATO: silence media babagan potensial konflik lingkungan Turki menyang golèk menyang EU

Sajrone jangkoan media saka KTT NATO ing Brussels, kabeh perhatiane fokus marang tuntutan Trump sing dikarepake kanggo kontribusi sing luwih gedhe saka negara-negara Uni Eropa. Sing kabeh becik lan becik lan mesthi ora penting, amarga pengarepan kula yaiku syarat Trump bakal dhuwur banget kanggo digunakake ing jangka pendek.

Terusake Reading »

Erdogan nyuwun VS yen padha tau duwe 'Ottoman jeblugan'

Filed in PAWARTA ANALYZES by ing 15 Februari 2018 13 Komentar
Erdogan nyuwun VS yen padha tau duwe 'Ottoman jeblugan'

Wis sawetara dina kepungkur wis lan amarga kabeh geger ing lingkungan pemecahan Halbe Zijlstra, hukum donor lan pati Ruud Lubbers, ora bisa nulis babagan sadurunge, nanging warta sing cukup relevan. Ana uga hiburan populer liyane sing ndominasi berita utama lan [...]

Terusake Reading »

Erdogan nyebataken donya Islam kanggé nggabungaken

Filed in PAWARTA ANALYZES by ing 5 Oktober 2016 0 Komentar
Erdogan nyebataken donya Islam kanggé nggabungaken

Presidhèn Turki Erdogan wis nggawé sawetara perangan sing angel menyang stasiun televisi Rotana saka Dubai. Iku luar biasa kanggo ndeleng carane sethitik ana liwat media mainstream babagan Turki, utamané nalika kita ndeleng karo carane serius iki statements njupuk Panggonan lan apa nesu Turki ing ngisor. Iku katon kaya kaya [...]

Terusake Reading »

Kanthi nggunakake situs iki, sampeyan setuju kanggo nggunakake cookie. informasi liyane

Setelan cookie ing situs web iki disetel kanggo 'ngidini cookie' kanggo menehi pengalaman browsing sing paling apik. Yen sampeyan terus nggunakake situs iki tanpa ngganti setelan cookie utawa sampeyan klik "Nampa" ing ngisor iki sampeyan setuju karo setelan iki.

Nutup