Џули ван Еспен, белгиската Ана Фабер и убиецот Стив Б. белгискиот Мајкл П. во најновиот PsyOp?

поднесена во ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 7 мај 2019 7 Коментари

извор: nieuwsblad.be

Тоа е уште една извонредна приказна, приказната за Џули ван Еспен (23) и нејзиниот убиец Стив Б. Приказната, секако, веднаш потсетува на холандската Ана Фибер (25) и нејзиниот убиец Мајкл П., но тогаш сето тоа е малку побрзо истечен. Дали повторно се занимаваме со психолошка операција (PsyOp) од која новата легислатива мора да се спроведува низ цела Европа, или барем во Белгија? Сигурно е дека гледаме слики во медиумите и дека тие слики нè убедуваат.

Во неколку написи јас опишав зошто случајот Ана Фабер (во кој Мајкл П. бил сторителот) најверојатно бил PsyOp (психолошка операција). Операција за протурка на повеќе закони. Дозволете ми да започнам со објаснување повторно како медиумите ја играат оваа игра PsyOp и што Проблем, реакција, решение Максим е тоа што се чини дека се применува повторно време и време, а потоа да видиме што гледаме за ова во случајот Џули ван Еспен и Стив Б.

Проблем, реакција, решение

Што е тоа максимум тогаш Проблем, реакција, решение? Она што вие како влада го направите е: Вие создавате социјален проблем со големо влијание (Проблем) предизвикува жестока емоционална реакција кај луѓето (Реакција) и може да имплементира нови закони и мерки кои нормално никогаш нема да бидат прифатени (Решение). Потоа пакувате со зборови како "Владата не успеа во заштита која општеството може да го очекува од неа", Како што неодамна дојде од холандскиот министер Сандер Декер.

Длабоки фалсификати

"Да, но навистина постоела Ана Фабер. Видовме толку многу фотографии од неа и ги видовме нејзините родители на сликата и има доволно докази во форма на фотографии и видеа кои таа постоела. Таа работеше овде, а таа сестра и работи. Видовме нејзини родители, видовме толку многу докази!"Сега можеме да го кажеме истото на Џули ван Еспен. Можеби навистина постоеле, но ако знаете кој ја поседува холандската агенција за печатот, на пример, АНП, тогаш исто така знаете што стојат зад големите пари и какви технички средства би можеле да бидат достапни за да се направат длабоки фалсификати. Не е без причина дека Џон де Мол (сопственик на АНП) е телевизиски продуцент и милијардер. Денес, со AI (вештачки интелигентен) софтвер, лесно можете да создадете непостоечки луѓе, да фотографирате и видете како изгледало како дете, и на тој начин да создадете цела социјална мрежа, вклучувајќи историја со слики и звучен материјал. Тоа е веќе возможно на просечен компјутер што го имате дома; а камоли што можат да направат професионалците. Погледнете го видеото подолу за да откриете како ова функционира (а потоа продолжете со читање подолу од видеото).

Беше толку очигледно дека во случајот на Ен Фабер се појавува построга рестриктивна легислатива, дека е донесен предозирање со емотивно стимулирачки медиуми за да ги привлечат луѓето во Реакција да ја убеди фазата. Емоцијата секогаш добро функционира и така можете да ги користите актерите да ја играат родителската улога и така да ја стимулирате емоцијата. Кој ќе каже? Кој ќе ги препознае? Никој, бидејќи тие можат да бидат непрепознатливи во реалниот живот и сè ќе се качи со (главно) сојузната државна улога на социјалните медиуми, која ќе каже "Го знам тоа лице, бидејќи тоа е познавање"Или"тоа е колега на". Кој ги контролира медиумите и социјалните медиуми, може да ја обои и да ја промени целата перцепција на реалноста. Погледнете го видеото подолу за да откриете како тоа функционира со длабоки фалсификати. Значи, можете да направите лица од сино и да ги ставите во живо преку интервју со актер, така што вашиот "татко" или "мајка" можат целосно да лажат. Тоа е исто така можно за група луѓе, затоа што тогаш го правите тоа преку зелен екран. Конечно, исто така можете да работите со големи групи на компромитирани актери или Inoffizieller Mitarbeiter. Мајкл П. навистина не мора да постои, Ана Фабер може да се создаде со помош на длабок лажен софтвер и интервјуата со нејзините родители, исто така, лесно може да се фалшифицираат. Истото важи и за профилите на социјалните медиуми за кои приоѓате во дискусија. (Прочитајте понатаму под видеото)

Прашања во случајот на Ана Фабер

"Но, Вриланд, убиството на Ана Фабер може исто толку добро да се случи?"Да, можеш, само во серијата статии што ги напишав за тоа (види овде) Станува јасно дека се покажало дека е многу неверојатна приказна. Која млада жена добива на велосипед за да започне со бура предвиде, а потоа започнува возење на ANWB пат и зошто беше нејзиниот слој пронајден на 3 октомври и дали зеде 6 дена за DNA натпревар со Мајкл Panhuis да се реализира? Тоа едноставно не е точно. На NFI може да го стори тоа да се направи во 6 часа. Зошто Мајкл ги раширил сите пронајдени предмети и што е со неговото битие? скутер возење со Анне Фабер зад? Зошто била прво погребана, а потоа кремирана, а потоа повторно да биде погребан? Зошто биле пријавени судски и аутопсии? не е прикажано во судскиот случај? О, добро, и во овој случај има многу повеќе необичности, но главно затоа што сте ги виделе сликите на емотивните родители, сте поверувале во него. Возбудлива приказната плус богатство (Проблем) емоционално влијаеја на луѓето енормно и така станаа во Реакција со цел да се опфати новата легислатива (Решение). Ова сега може да го стори вашето дете или се случи и со себе:

Декер вели дека е "многу несакано" што се сомнева дека им е потребен третман во ТБС, кој може да избега со тоа што не соработува со истраги и дека ова повеќе не може да се случи.

Покрај тоа, се врши задолжителна структурна проценка на ризик и анализа на криминал. Социјалните ризици при доделување на слободи за притворените лица стануваат поважни.

Накусо: истражувањата во психолошката состојба стануваат задолжителни, а потоа размислуваме за Мајкл Панхус и затоа сме убедени во потребата. Фактот што за многу граѓани тоа може да значи дека тие ќе бидат ставени на располагање на државата за живот (а со тоа и да ги изгубат сите човекови права), по предавањето на задолжителното испитување, значи дека секој што сака да психички ја игнорира државата може да биде наведено. Толку повеќе полициска држава.

Емоционална игра

Случајот на Ана Фабер и Мајкл П., според тоа, срамнува како час на ветерот и се чини силно дека приказната е изведена во голема мера со соработката на судството, медиумите и политичарите за едноставно протурање на новото законодавство кое никогаш нема да бидат прифатени од луѓето. Со играње на луѓето во голема мера на емоциите, масите се убедени да бидат во корист на таква промена на законот, бидејќи секој го поврзува со чудовиштето Мајкл П.

Медиумите нè убедија дека сето тоа ќе биде вистина, но ние никогаш нема да можеме да го провериме самиот себе и мораме да претпоставиме дека не играме со холивудски техники. Резултатот е дека луѓето можат да бидат ослободени психијатриски без причина и може да исчезнат во нивната вина целиот свој живот, бидејќи законодавството повеќе не ги заштитува.

А што е со Џули ван Еспен и Стив Б.?

Она што веднаш се забележува е дека полицискиот сигнал Стив Б. е следниот текст vrt.be:

Според нашите информации, сликите би биле фотографирани во интерес на истрагата, пред да бидат дистрибуирани како извештај за истрага (видете ја фотографијата подолу, ја напуштија фото-продавницата на сликата - токму оригиналната слика на камерата). Полицијата веднаш ќе знаеше дека тој не е само "сведок".

Зошто полицијата "ќе ја купи кошницата што ја носеше Стив Б" во интерес на истрагата? Може да се каже дека тоа го сториле за да не се демотивираат некои сведоци, но исто така може да се каже дека тие веќе знаат дека Стив Б. може да биде поврзан со исчезнатите Џули, бидејќи одеше наоколу со нејзината кошница . Исто така можете да кажете: овде го гледаме живиот доказ за тоа колку лесно може да се манипулираат сликите и тука, исто така, го гледаме доказот дека ова се случува.

извор: vrt.be

Она што е уште поинтересно е дека не е татко на жртвата што зборува, туку очув. Во случајот на Ана Фабер видовме чичко кој беше првиот што зборуваше. Само подоцна родителите почнаа да се појавуваат. Продолжувам да ја истакнувам можноста за длабоки фалсификати и актери, каде што сликите можат да се манипулираат во живо и новото лице лесно може да се стави во едно интервју (вклучително и гласовни преклопувања). Армијата на социјалните медиуми која е подготвена да каже "тоа беше пријател или познавање на .."Ги убедува масите да го отфрлат последното сомневање.

На "Решение"

Во потрагата по Џули имаше голем повик за пребарување на граѓаните. Ова е веројатно да се направи големото општествено влијание и да се фокусира целото внимание на луѓето во врска со ова прашање. Се разбира дека овој сторител, исто така, се чини дека има силување минатото и така можете да го земете здраво за готово дека сме повторно тука Проблем, реакција, решение видете акција, со ново законодавство (исто така во Белгија) што секој може да задржи подолго или да наметне психијатриски третман (дали психијатарот смета дека е тоа потребно или не). На Default.be извештаи:

"Судот го осуди обвинетиот на четиригодишна затворска казна за силување и кражба". Така тоа звучеше пред речиси две години, на 30 јуни 2017, во судот во Антверпен. Сепак, Стив Б. не заминал во затвор тој ден. Јавниот обвинител побарал негово веднаш апсење, но судот не одговорил на ова.

Б, исто така, поднесе жалба на неговото убедување. Како резултат на тоа, таа не беше конечна и тој остана слободен додека не се обжали пресудата.

Тетка сведочи дека, благодарение на неа, тој бил ослободен под одредени услови. "Неговиот психијатар дојде да разговара со мене", вели жената, која сака да остане анонимен. "Тој не го виде Стив како криминалец. Тоа момче му треба само помош, си помисли. И ако можеме да му го дадеме тоа? Ние го сторивме тоа. "

Во ова, всушност можете веќеРешениепрочитај. Веројатно по овој случај, луѓето ќе бидат убедени дека ќе бидат ослободени кога ќе поднесат жалба и судијата (не повеќе, туку само 1) мора да процени дали некој треба да биде заклучен во клиника или не. Дека ваквото законодавство тогаш може да влијае врз сите, е поплавено од бранот на емоции со кои се играат масите во таков случај на сомневање за PsyOp.

Исто така, прочитајте ги коментарите од оваа статија за дополнувањата. Дали сакате да ја прочитате целата датотека на Anne Faber, кликнете овде.

Листа на изворни линкови: vrt.be, standard.be

Тагови: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

За авторот ()

Коментари (7)

Trackback рачно | Коментари RSS наслови

 1. Мартин Vrijland напиша:

  Извонреден текст во Telegraaf:

  "Полицијата го уапси Б. во понеделникот на станицата во Левен. Тој тогаш ќе им кажа на властите каде да го побараат телото. Кога беше откриено, според инсајдерите, човекот направил признанија. Властите се уште не го потврдија тоа. "

  Значи прво кажете каде да го барате телото, но не знаете за убиството? Како "Знам каде е, но јас не го направив тоа!"

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/3545631/verdachte-moord-studente-belgie-heeft-bekend

  • Мартин Vrijland напиша:

   Петар Р. де Врис не ја спомнува приказната за кошничката на Photoshop што се купува.

   https://www.rtlboulevard.nl/video/tv-fragmenten/video/4701971/lichaam-van-de-23-jarige-julie-van-espen-gevonden

   Излегува дека вели дека човекот на сликите на камерата за прв пат бил идентификуван како сведок, но тоа не е вистина, бидејќи полицијата свесно ја купила кошницата.

   За тоа уште можеше да каже: Полицијата сакаше да го убеди човекот да се поврзе со себе, па така ја купија кошницата, така што тој не се чувствуваше како осомничен.

   Uuuuhmm .. како ако човекот не се сеќава себеси одење наоколу со таа кошница (!)

   Ужасно е што овој убиец исто така се рашири со добри работи (расејување околу вашата ДНК).

   И, се разбира, извонредното возење велосипед се издвојува (што повторно не е извонредно) ...

   • Мартин Vrijland напиша:

    Па, сценариото на Anne Faber PsyOp работеше одлично во Холандија, па Петар, можеби, беше во можност добро да го продаде во соработка со Џон де Мол, исто како и кај ТВ-емисиите.
    Кеш регистар!

 2. SalmonInClick напиша:

  Имам темно кафеава сомневање дека Де Мол е вклучен во ова, во лицето на Џули ги препознавам БН'ерс меѓу другите, што секако е потсвесен факт во НЛП. На пример, погледни го ликот на Софи Хилбранд ..

  Кон европска полициска држава под надзор на ЕВРОГЕНДФОР.

 3. mb. напиша:

  Приказната за "обдукциските извештаи" исто така се враќа на друго место.

  Лондон 7 / 7 (не форматиран)
  Брисел напади. (чувана тајна)

 4. mb. напиша:

  И половина 7 се уште е полна со светлина ... ќе беше многу тивко место.

 5. Камера 2 напиша:

  Точно, овој напис има ноктите на главата

  Осуден во медиумите,
  Сепак,
  Ништо од тоа, нормално месеци минуваат

  Но, веќе доаѓаат со таква голема изјава, таа станува многу транспарентна.

  https://www.knack.be/nieuws/belgie/moord-julie-van-espen-vlaams-belang-vraagt-ontslag-geens/article-news-1461213.html#cxrecs_s

Оставете Одговор

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина