Грчките F16 ги ловат турските F16 над Егејското Море

поднесена во ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 18 февруари 2016 14 Коментари

f16s_smallОткако Европа успеа економски да ја разбие Грција преку Марио Драги Во текот на својата позиција како потпретседател на Голдман Сакс, каде што тој беше одговорен за долговите на Грција, а потоа и со кауција испис од Европската пакети помош (повеќе долг), Турција сега се чини дека улогата на ја стави војската под притисок од Грција. На непријателски односи меѓу Грција и Турција се навраќа век, со почетокот на османлиското освојување на Константинопол во 1453, вековите на Отоманската турската окупација на Грција. Повеќе војни се одржа во 19e и 20e век, завршувајќи со инвазија од Турција и окупација на северниот дел на Кипар во 1974. И, се разбира, Грција е поврзана со Русија преку старата византиска империја и ортодоксната вера. Значи, можете да разберете дека односот Грција - Русија е трн на страната на двете земји на НАТО и членка на НАТО Турција.

Тензиите неодамна беа дополнително влошени од економските интереси откако нафтата беше пронајдена на континенталниот гребен на Егејското Море. Прашањето за тоа кој може да се нарече сопственик на оваа област со ненаселени острови, станува повторно релевантен. Џек Ј. Гринберг, претседател на компанијата за нафта Гринберг, проценка на вредноста од нафтените полиња на 35 милијарди долари. Сериозни пари. И Грција и Турција ги спорат меѓусебните дозволи за екстракција на нафта во спорните води. Тие се осудуваат едни на други за испраќање истражувачки бродови во областа и обвинуваат едни со други дека се обидуваат незаконско да го контролираат учеството на нафтата.

Денес ова ескалира така што во брзањето на турските F16s од грчките F16s. Иако можеме да кажеме дека Грција е политички поробен од Европа преку економска војна, прашањето е, се разбира, до кој степен военото раководство е подложно на ова. Несомнено, воениот буџет, исто така, ќе биде зафатен назад поради влијанијата на Европа. Во 2015 отиде грчки воен буџет со 65% надолу во споредба со 2010. Затоа се чини дека влијанието на Европа врз Грција е многу големо и дека успеа да ја пробие својата воена независност преку економскиот напад на земјата. Секако дека не сакате да имате земја на НАТО во рамките на европските граници, која историски силно зависи од Русија и има доволно силна армија да преземе независни дејства против воена суперсила, како Турција. Сепак, се чини дека сеуште постојат сили во Грција, кои не само што ја прифаќаат провокацијата на Турција. Можеби наскоро ќе можеме да очекуваме воена операција во Грција, покрај воената интервенција на Турција во Сирија. Според Генералштабот на Грција, турските авиони имаат грчки воздушен простор оваа недела во рамките на 24 часа 22x прекршени. Двајца од турски авиони, наводно, биле вооружени.

Листа на изворни линкови: hellenicshippingnews.com, defensenews.com, sputniknews.com

Тагови: , , , , ,

За авторот ()

Коментари (14)

Trackback рачно | Коментари RSS наслови

 1. Анализира напиша:

  РАНТ (СФЕРА СОН СФЕРА)

  Еремија 51: 56
  Нова меѓународна верзија
  Разрушител ќе дојде против Вавилон; нејзините воини ќе бидат заробени, а нивните поклони ќе бидат скршени. Бидејќи Господ е Бог на одмазда; тој ќе отплати во целост.

  "Овие чудотворни демони ги натераа сите владетели на светот да се соберат против Господа за тој Семоќен Бог". Откровение 16: 14

  Колбрин: Ракописи 3: 4 "Кога крвта ќе падне врз Земјата, ќе се појави Разурнувачот и ќе отвори оган и пепел. Дрвјата ќе бидат уништени и сите живи суштества ќе зафатат. Водата ќе биде проголтана од земјата, и морињата ќе врие. "

  http://www.ibtimes.com/iran-preparing-armageddon-islamic-republic-backs-shiites-syria-iraq-afghanistan-2267065 (Sijil / Saqar)

  Сите овие се знаци на почетокот на крајот на времето како што го знаеме. За време на Армагедон / Malhama (исламска теологија), влезе во следната фаза, односно. Астролошки фаза и на крајот на циклусот на 3600 година и почетокот на Novus Ordo nieuwe..Novus ќе (тие знаат нешто, сведоци на подземјата)

  Разрушител ќе дојде против Вавилон; нејзините воини ќе бидат заробени, а нивните поклони ќе бидат скршени. Бидејќи Господ е Бог на одмазда; тој ќе отплати во целост.

  Христос (светлина = сонце) Антихрист / Махди оној (планета) што оди против светлината Абадон / Аполо aka НАСА Ерис (G1.9)

  Армијата на скакулци се секундарните планети на овој мини сончев систем

  Затоа ЦЕРН е одвраќање, се однесува нагоре, кон ѕвездите или планетите, а не на земното.
  http://www.bibliotecapleyades.net/hercolobus/esp_hercolobus_91.htm

  -----------------------

  РЕФЕРЕНТЕН 9-11!

  Откровение 9: 11 И тие зборуваа за нив, што е убод на дното без дно, чие име на хебрејски јазик е Абаддон, но во грчкиот јазик има свое име Аполион.

  Лук 21: 25-26

  "И има знаци во сонцето, месечината и ѕвездите; и на земјата страдање на народите, во збунетост за рикање на морето и billows; паѓајќи од страв, зашто моќта на небесата ќе се разниша ".

  {Rev.8: 5} И ангелот го зема кадилот; и тој го наполни со огнот на жртвеникот, и имаше грмотевици, молњи и земјотрес. {6} И седумте ангели што ги имаше седумте труби се подготвија да звучат. {7} И тие беа живи, и тие беа изгорени, и тие беа изгорени, и тие беа изгорени, и целата зелена трева беше запалена. {8} И вториот ангел звучеше, и како што беше, огнот беше фрлен во морето, а третиот дел од морето стана крв; {9} и таму суштества што беа во морето, [дури] тие што имале живот; а третиот дел од бродовите бил уништен. {10} И третиот ангел звучеше, и падна од небото голема ѕвезда, како факел, и по водата на реките; {11} и името на ѕвездата се нарекува Пелин: и третиот дел од водите стана пелин; и многумина умреа од водите, бидејќи беа огорчени. {12} А четвртиот ангел звучеше, третиот дел од сонцето беше поразен, а третиот дел од ѕвездите; Третиот дел од нив треба да се затемни, а денот не треба да свети.

  {Rev.6: 12} И видов кога тој го отвори шестиот печат, и имаше голем земјотрес; и сонцето стана црно како вреќиште или коса, и целата месечина стана како крв; {13} и ѕвездите на земјата, како смоква, кога таа е потресена или голем ветар. {14} И небото беше отстрането како свиток кога се свитка; и секоја планина и остров беа преселени од своите места.

  {Rev.16: 8} И четвртиот излеа од чашата врз сонцето; и му беше дадено да ги изгори луѓето со оган. {9} И тие беа изгорени со голема топлина; и тие го хулеа името на Бога, Кој има моќ над овие неволји; и тие се покајаа да не му дадат слава. ... {18} и имаше молњи, гласови и громови; и имаше голем земјотрес, како што не беше бидејќи имаше луѓе на земјата, толку голем земјотрес, толку силен. ... {20} И секој остров избега, а планините не беа пронајдени. {21} И голема град, [секој камен] за тежината на еден талент, слегува од небото врз луѓето; и луѓето се хули од чумата на градот; за чумата Неговата е многу голема.

  {Eze.38: 19} За во мојата љубомора и во огнот на мојот гнев го реков, Сигурно во тој ден нема да има голем тресење во земјата на Израел; {20}, така што лази на земјата, и сите креации, кои лази на земјата, и творби на земјата, во моето присуство, и планините ќе се спуштат, а стрмни места ќе паднат, и секој ѕид ќе падне на земја. ... {22} И со помор и со крв влегувам во суд со него; и ќе дождам врз него и врз неговите орди, и врз многуте луѓе што се со него, со преплавен туш и со големи гради, оган и сулфур.

  {Иса. 24: 1} Еве, Јехова ја прави Земјата празна и го уништува, го превртува, и ги расејува луѓето од него. ... {19} Земјата е крајно скршена, земјата трча пореметена, земјата е насилно протресена. {20} Земјата ќе биде зафатена како пијан човек, и ќе биде како хамак; и престапот.

  {Иса. 34: 4} И сите небесни домаќини ќе се свиткаат заедно како свиток; и сите нивни домаќини ќе исчезнат, додека листот ќе исчезне од смоквата.

  {2 Pet.3: 10} Но, денот на Господа ќе дојде како крадец; во местото каде што небесата ќе бидат запалени.

  {Иса. 4: 5} И Јехова ќе создаде над целата населба на планината Сион и за неговите собири, облак и чад во текот на денот, и сјајот на пламен оган ноќе; зашто над целата слава [ќе се шири] покритие. {6} И ќе има павилјон за сенка од дождот и дождот.

  Исаија 24: 1

  "Ете, Господ ја прави Земјата празна и го отфрла и го превртува, и ги расејува народот во странство".
  -----------------------

  Многуте имиња на "Уништувачот"

  На ѕвездата му се дадени многу имиња за време на неговиот тек низ историјата на човештвото

  "Уништувачот" во Стариот Завет на Библијата
  "Уништувачот" во древни текстови на Египќаните

  "Пелин" во книгата на откровение

  "Нибиру" во делата на Сумерите и Вавилонците

  "Мардук" во вавилонската религија

  "Фатеон" во грчката литература

  "Немези" во грчката митологија

  "Аполион" во Вавилонската митологија

  "Аполо" во грчката митологија

  "G1.9" како работен наслов од НАСА

  "Ерис", името што го даде НАСА на новооткриената 10th планета исто така може да биде

  "Планета Х" од разни астрономи и автори

  "Nemesis" како прекар од научниците од НАСА

  "Планетата на крстот" во древни текстови

  http://www.bibliotecapleyades.net/imagenes_planetx/kolbri6.jpg

 2. Анализира напиша:

  Библијата Колбрин - 21st Century Master Edition

  Создавање 3: 1

  ... Факт е познат на мудрите дека Земјата е целосно уништена откако се прероди на второто тркало на создавањето. [Нова Земја во нова орбита - GJ]

  Создавање 3: 2

  ... Бог предизвика [небесниот] ДРАГОН од небесно да дојде и да ја опфати ... Морињата беа олабавени од нивните лулки и станаа, истураше по земјата [создавајќи гигантски цунами ...]

  Создавање 3: 3

  Мажите, погодени од терор, се лутат на ужасната глетка на Небото. Здивот беше вовлечен од нивните тела и тие беа изгорени со чуден пепел.

  Создавање 3: 4

  Потоа помина, оставајќи ја Земјата и завиткана во темна мантија, која беше внатрешно осветлена. Цревата на Земјата беа отворени со големи пресврти ...

  Создавање 3: 5

  Земјата исчезнала со големи удари или збунети здив од ужасните усти кои се отворија во средината на земјата. Злиот здив малку залета во грлото пред да ги истера мажите и да ги убие ...

  Создавање 3: 8

  ... само небото камења [астероидниот појас] и црвена земја остануваат таму каде што беа, но среде сета пустелија неколку преживеаја, зашто човекот не е лесно уништен ...

  Создавање 3: 10

  Тогаш големата крошна на прашина и облак, која ја опфаќаше Земјата, а таа беше во тешка темнина, беше прободена од румени светлина, а крошна е зафатена во големи облаци и беснее бурните води ...

  Создавање 3: 11

  Кога светлината на земјата беше обвиткана ... Нечистиот воздух беше прочистен, а новиот воздух го облекуваше СВЕТЛОТО ЗЕМЈА, заштитен од темната непријателска празнина на Небото.

  Создавање 3: 12

  Дождовните дождови престанаа во земјата и водата ги смири превирањата. Земјотресите веќе не ја раскинаа отворената Земја, ниту, пак, тоа беше запалена од жешки карпи ...

  Создавање 3: 13

  Водите беа прочистени, седиментот потона и животот се зголеми во изобилие ... Сонцето не беше како што имаше коска, а месечината имаше задачи за нозе ...

  Создавање 3: 14

  Човекот ја најде фирмата НОВО ЗЕМЈА и небесните фиксни. Тој се радуваше, но исто така се плашеше, бидејќи живеел во страв дека небото повторно ќе предизвика чудовишта и ќе се урива околу него.

  Создавање 3: 15

  Кога луѓето дојдоа од нивните скривалишта и засолништа, светот знаеше дека нивните татковци заминале засекогаш. Лицето на земјата беше сменето ...

  http://beforeitsnews.com/alternative/2016/01/nibiruplanet-x-gently-announced-in-the-mainstream-news-what-signs-proceed-the-destroyers-return-as-stated-in-secret-bible-cree-prophecy-revisited-3282316.html

  http://yowusa.com/wp-content/uploads/2016/02/Sascha-Klement-15-jan-16-analysis.jpg

 3. Анализира напиша:

  Shofar = религиозно значење на космичкиот звук што се слуша низ целиот свет.
  Метафорично кажано, Сион (исто) го удира Доналд Трамп (et), во овој момент, за богатството на Вавилонија (Ваал)

 4. Анализира напиша:

  "Црна ѕвезда":

 5. Анализира напиша:

  Русите во моментов го користат Pantsir (S2) системот за одбранбена точка (далеку од Советскиот џанк) во Сирија, најнапредниот систем за воздушна одбрана во светот. Уште еднаш, Русите се оние што се бранат, а НАСИ и нејзините сојузници и парамилитарната прокси-армија СЕ (ИС) се оние кои напаѓаат (агресори).
  http://www.globalresearch.ca/end-nato-now/5507590
  https://en.wikipedia.org/wiki/S-400_%28missile%29

 6. Анализира напиша:

  Турската база НАЗИИ Инџирлик (САД) игра клучна улога во глобалното поле за играње и ескалирачката војна на Блискиот Исток:
  "Извидничките податоци покажуваат дека плановите се спроведуваат на цивилните објекти од американската база во турскиот Инџирлик, каде се засноваат коалицијата предводена од САД и турските авиони"

  http://atimes.com/2016/02/kremlin-rejects-turkeys-war-crime-claims-over-bombing-of-syrian-health-facilities/

 7. Анализира напиша:

  Многу интересна информација и психо-социјална анализа во врска со извештајот на Железната планина од 1963 (САД).
  Главниот заклучок на оваа студија беше откривањето дека светскиот мир нема да биде во интерес на стабилно општество.

  Заклучок кој беше поткрепен со верувањето дека:
  1. Војните ја водат економијата
  2. владите без војна немаат одржливост
  3. Војните ја колат колективната агресија меѓу населението.

  Во извештајот на Железната планина буквално е:
  "Воениот систем не е од суштинско значење за постоењето на држави како политички единици; исто така е неопходно да се создаде стабилна политичка структура. Без војна, ниедна влада не можеше да го легитимизира сопственото постоење или да го признае своето право да владее со општеството. Заканата од војната го оправдува постоењето на владата ".

  Според тоа, во извештајот се заклучува дека војната не може да се замени освен ако таа замена ги исполнува следниве три услови:
  1. Тоа мора да биде непотребно од економска гледна точка;
  2. Таа мора да претставува веродостојна закана од огромна големина, и
  3. Таа мора да даде логичен изговор за присилување на луѓето да им служат на нивната влада.
  http://www.joop.nl/opinies/de-onmisbaarheid-van-oorlog

 8. Анализира напиша:

  Causa (Причина) cuessequencing (ефект):

  1897 Првиот ционистички конгрес предводен од Бинџамин Се'ев Бен Јаакоб (Теодор) Херц во Базел (Баал) SuiSSe

  Ноември 1910 Семоќните банкари и корумпираните политичари се собираат во тајност на островот Џекил (Aldrich-Vreeland Act)

  Април 1912 Титаник тоне со најбогатите семејства во Америка: Гугенхајм, Астор и Штраус, кои се чини дека се против планот за приватизација на ФЕД.

  1913 Вудро Вилсон го приватизира ФЕД, т.н. федерални резерви:
  "Владата, која беше наменета за луѓето, влезе во рацете на газдите и нивните работодавци, посебните интереси. Невидливата империја е поставена над облиците на демократијата ".

  1914 еден Ленин се спријателува со еден Алан Далес (Шредер банка) во Берн СуиСе

  Јуни 1914 Почнува војводата на Првата светска војна Франц Фердинанд од Австрија е убиен од член на бандата наречена "црна рака".

  Мај 1916 Sykes-Picot Договорот, Отоманската империја се раздвојува со овој договор и границите се намерно и погрешно поставени.

  1916 Лев Давидович Бронштајн (Троцки) доаѓа во САД преку банкар Јаков Шиф

  Октомври 1917 RSDAP (болшевици) дојде на власт по револуцијата финансирана од Вол Стрит

  Ноември 1917 Balfour изјава испратена до Господ Ротшилд

  1919 Договорот од Версај кон Првата светска војна

  1920-1933 Drooglegging, модел за дополнителен приход се зголемува она што инвартира незаконитост во вредност.

  1929 берза пад на Вол Стрит

  1933 Glass-Steagall Act (анти-шпекулации) одобрен од Рузвелт и ставен во функција од страна на Конгресот.

  1933 Во Германија, еден Адолф (NSDAP) како одговор на чувствата и економската криза преку банкарите на Вол Стрит и лажно знаме на (Reichtagsbrand) во седлото, помогнаа.

  1939 лажно знаме операција Химлер, започнете Втората светска војна со помош на инвазија Полска.

  1944 Бретон-Вудс, победник Американскиот долар е поврзан со златниот стандард.

  Април 1945 основање ОН, со седиште на теренот донирани од Рокфелер

  Јули 1945 капитулација Германија, крајот на Втората светска војна

  Започнете со Студената војна

  1948 Израел е основан (види Херцл, Балфур и Сајкс-Пико)

  Април 1949 НАТО е основана

  1949-1990 OSS / CIA (Dulles) Операција Paperclip

  1953 Демократски избран ирански претседател Мосадек е соборен од страна на ЦИА.

  1961 JFK го ослободува Далс по "неуспешната" операција на ЦИА во "заливот на свињите"

  Јуни 1963 JFK Извршниот налог 11110

  22 ноември 1963 JFK е убиен во Далас, Линдон Б. Џонсон враќа извршна наредба 11110.

  29 Ноември 1963 Претседателот Линдон Б. Џонсон го назначи Алан Далс како член на Ворен комисијата.

  21 февруари 1965 Малколм X убиен.

  4 април 1968 Мартин Лутер Кинг убиени.

  6 Јуни 1968 Роберт Кенеди е убиен од страна на МК-Ултра жртва Сирхан Сирхан.

  1971 Никсон одвојува долари од златниот стандард и го поврзува со нафтата, роден е петродолар.

  1974 Никсон е под притисок од скандалот Вотергејт.

  1979 ЦИА Бересенски е испратен во Авганистан за да му ги обезбеди на муџахет оружјето што е во спротивност со СССР. Ал Каеда е роден.

  1979 Започнете иранска револуција, корумпиран Шах е протеран

  Крајна Студената војна 1989

  11-9-1990 Членот на черепот и коските Џорџ Х.В. Буш држи неславен говор на NWO
  https://www.youtube.com/watch?v=7iUX3yP9M8g

  1990-1991 Првата заливска војна

  1998 Bilderberger Clinton се враќа под влијание на Citibank Glass-Steagall Act ..Спекулацијата може да започне

  2001 Вол Стрит

  11-9-2001 точно 11 години по говорот NWO, Џорџ Буш започнува "војна против тероризмот" со лажно знаме.

  2001 Авганистан, контролираат полиња на опиум.

  2003 САД инвазија на Ирак под лажни претензии (Колин Пауел)

  2008 токсични хипотеки пакувани во деривати на goldman sachs предизвикуваат нова финансиска криза

  2008-? Американскиот долар и еврото во постојана состојба на опаѓање се одржуваа преку QE и се надевам дека тогаш ќе се соочиме со мирна иднина.
  ----------------------------------------------
  JFK, и покрај неговата позадина, знаеше каква сила имаше во позадина. Нарекувајте ја "Длабоката држава"

Оставете Одговор

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина