Напад на Нов Зеланд: дефинитивно воспоставување на светска цензура, разоружување на населението и поларизација

поднесена во ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 18 март 2019 29 Коментари

извор: theguardian.com

Ако нападот на "Брентон Харисон Тарант" во Крайстчерч во Нов Зеланд не е PsyOp, тогаш тоа сигурно служи за голема агенда многу добро. Цензурирање на наводни слики во живо, тврдејќи дека тоа би можело да им даде повеќе луѓе на идејата за извршување напади, е совршен алиби за целиот свет социјална медиумска цензура да стане норма. Може да се запрашате кој воопшто гледал такви преноси во живо? Дали го објави тоа господине на својата Фејсбук листа на пријатели? Не е изненадувачки што луѓето посакуваат да ги видат сликите подоцна, бидејќи она што медиумите го прават со години, кога ни прикажуваат слики од војни или терор? "Нападот" исто така беше добра причина за разоружување на населението за да влезеш. Последно, но не и најмалку важно, значително придонесува кон поларизацијата помеѓу левото и десното и религиозното население, како што е опишано во овој напис.

Сведоци сме на сценарио што мора да постави основа за глобална влада. Оваа светска влада се стреми кон една светска религија, еден пол и една раса. Тоа ќе се направи преку стариот римски максимум "Ордо Аб Чао" (цел од хаос). За ова, светското население прво мора да помине низ трета светска војна (според сценариото), во која доминираат религиозните интереси. Пророштвата на големите светски религии играат важна улога во ова. Откако ќе заврши битката за Ерусалим, светската популација ќе изгледа исцрпена и разочарана и ќе го прифати новиот светски поредок на Луцифер. За овој процес, религиозната напнатост прво мора да се рафинира. Мојата проценка е дека исламскиот блок ќе добие власт. Верувам дека Турција ќе има водечка улога во ова преку воскреснувачката Отоманска империја. Во исто време, ќе видиме дека американската власт се распаѓа. Ќе повторам ако повторно го опишав целиот процес (сценариото), па затоа ве упатам на повеќе детали овој напис.

Додека оваа голема агенда продолжува да се гром, сега гледаме дека интернетот низ светот (интернет) буквално затвора се повеќе и повеќе. Мерењата за цензура на главните социјални медиумски партии (Фејсбук, Гугл и др.) Се дефинитивни со Нов Зеланд "напад" во удар на 1. Никој кој може да го брани и поради таков "напад" од големо емотивно влијание, ние исто така ги гледаме доказите за тоа како максималната "Проблем, реакција, решение"работи во својата целосна слава. Во минатото, на медиумите им беше дозволено да покажат видео снимки од убиството на Џон Ф. Кенеди, 911 нападите или ИС обезглави, без да се рече дека ова може да ги инспирира другите. Сепак, социјалните медиуми сега тврдат дека не се борат ниту правото да се цензурираат светските слики на овие Нов Зеланд. Слики кои, патем, може да го покренат прашањето дали тука се занимаваме со длабока лажна.

Мојот Vimeo канал беше затворен во рок од неколку секунди од поставувањето на сликите, додека пред сè сакав да покажам колку се бизарни сликите и колку тие личат на длабоко лажензатоа што не гледате никакви влијанија врз крв или куршуми во ѕидовите. (прочитај повеќе ...)

И додека по овој "напад" сите паднаа во страв, тага или бес и се разнесени поларизацијата, трча на дневен ред на трансгендеризација и трансхуманизација. Иако контрадикторностите меѓу земјите како што се САД, Русија, Турција, Кина и слично се чини дека се прошируваат, сите овие земји сега работат на воведување на технологија која може да го доведе човештвото во дигитално ропство. Тоа е затоа што сите земји што се борат во видливата област служат на истата агенда зад сцената. Оваа поларизација во видливото поле е неопходна само за да може да го заврши големиот главен скрипт. Ова секогаш се прави преку борбата помеѓу поларизираните групи и преку патот на верските пророштва, бидејќи тие се дел од тоа господарско писмо. Крајната цел, сепак, е да се донесе човештвото под луциферско владеење. Човештвото мора да биде поврзано на интернет со мозокот и телото со цел конечно да се постигне сингуларност. Очекуваната бројка на месија од религиите, веројатно, ќе дојде и од "облакот" (мислам на зголемена реалност, види овде en овде за повеќе).

Јас разбирам дека сето ова може да звучи како abracadabra за вас, но тоа е од суштинско значење да учат овој концепт, бидејќи тоа тоа е она што го следат сите големи технолошки компании (кои сега ја презедоа оваа последна мерка за цензура). Тие се стремат кон трансхуманизација на луѓето и сингуларност. "Што Трансхуманизација? Единственоста?Слушам како размислуваш. Да, трансхуманизација и сингуларност. Многу е важно да се земе предвид оваа терминологија. Политичките движења во меѓувреме ги следат религиозните сценарија во пресрет на големата битка за Ерусалим, но исто така спроведуваат закони кои вршат притисок за трансхуманизација и трансгеренција. Создавање на 5G мрежи; инсталирање на ДНК бази на податоци; воведување на закон за задолжително вакцинирање; туркање трансродов законодавство; сите тие придонесуваат за токму оваа агенда (види овде en овде). Значи сите тие треба да го нарекуваат "господар сценариото", како што обично го нарекувам. Затоа препорачувам овој напис проучете го темелно, за да можете да видите низ големата слика. Земете ги проблемите за да ги прочитате статиите под сини врски, за да ви стане господар скрипта.

Ако само можеме да заклучиме дека се повеќе и повеќе луѓе сфатија дека целиот свет преку медиумите во еден вид Trumanshow што се одржува во реалноста, каде што масите се игра преку наводни напади за поларизација на популационите групи. Тогаш процесот може да запре. Поларизацијата е посакуван процес за создавање на хаос. Откако ќе има хаос, повикот за интервенција со "силна рака" се појавува автоматски. Само ако луѓето почнуваат да гледаат дека работите се изведени, може да се спречи поларизацијата и сценариото да се поткопа.

Листа на изворни линкови: theguardian.com

Тагови: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

За авторот ()

Коментари (29)

Trackback рачно | Коментари RSS наслови

 1. guppy напиша:

  Не смееме да заборавиме дека живееме истовремено со Ное. Повеќето се уште се чисти од ДНК, барем не сме сé уште измешани со технологијата. Можете да го ебеете она што го сакате поплава, но повеќето луѓе постојано се смеат кон вас.

  Луѓето овде во Нов Зеланд добро реагираа, не обрнаа внимание на злото и јасно ни кажаа дека не сме такви. Од друга страна, ништо не е прикажано на вести за христијаните што се колат во Африка или ако Израел ги истреби Палестинците.

  На училиштата им е кажано да не ги делат филмовите, бидејќи е премногу ужасно или затоа што е подобро да не се обрнува внимание на сторителот. Не е кажано да свири повик или должност или две недели повеќе. Не се вели дека насилните серии на Недликс не се навистина добри за умот. Да, но тоа не е навистина се рече тогаш, да знаеме денес многу добро што е реално и лажни.

  Покрај тоа, исто така може да биде дека времето тука во Нов Зеланд е (падне) жетва време. Луѓето се чувствуваат многу депресивно по овој викенд, можете да проверите колку енергија е генерирана, и позитивна и негативна. Особено единаесет (екстремно ниски фреквенции) продолжуваат да постојат поради сите чувства на одмазда што се создадени. Додека тие се хранат, светот се врти околу себе во државата како и сега.

  Постои превез над мајката земја, така што жените на оваа земја исто така одат наоколу, без разлика меѓу религиите.

  Сепак, ние сме сега во време кога превез почнуваат да се раствораат и почнувам да забележувам се повеќе и повеќе дека времињата се менуваат. Токму затоа сè се движи брзо бидејќи времето на стариот свет е истекувано.

  Ви посакувам многу задоволство со новиот дигитален свет, знам каде е заробениот брод или ковчегот. Затоа мислам дека си во право за Турција!

  Јас не учествувам, само доаѓам да го набљудувам 😎

 2. mb. напиша:

  Преку христијански пријатели добив извештаи за напади во Нигерија и Египет. Ако е точно, многу повеќе жртви отколку во НЗ. Не сум ја видел во вестите, можеби ми е виновна.
  https://www.breitbart.com/africa/2019/03/16/nigerian-muslim-militants-kill-120-christians-three-weeks/?fbclid=IwAR3nkvuL7faIpCyH19Zgi9tR6v6vfSClxhFym5XPqHhWbWqKBQMnc8a0ti0

  Ѕвездите ќе дадат пари за НЗ;
  https://www.msn.com/nl-nl/entertainment/nieuws/sterren-geven-geld-voor-christchurch/ar-BBUTQ7N?ocid=spartanntp

  Се прашувате дали тие исто така ќе донираат пари за Нигерија и Египет.

 3. Сонце напиша:

  Добро, знам дека е цинично и Мартин не е среќен.
  Но оваа ропска земја веќе не е добра. Тие се на удар денес што едвај траеше 66 минути! Публицитетот за тоа траеше подолго. Кои се минутите на 66? Како "синдикат", правиш будала од себе со тоа што ќе бидеш на поводник на режимот. Синдикатот бара "добра" пензија. Убаво и нејасно што е сега "добро". Едноставно поставете тешки барања и одете за тоа. Ако е потребно, прекини го 2 со месеци повремено. Но, да, робовите не се осмелуваат. Се вршат. Холандија има голема уста во однос на другите земји. Па, како може да биде поинаку, бидејќи во живо има, вообичаени осомничени лица, непријателска елита, кои се задолжени за услугата, ги држат клучните позиции .. Режимното менување колку што ми е загрижено.

  • Мартин Vrijland напиша:

   Можеби е време да ја прилагодите мантрата за промена на режимот откако ќе го проучувате главниот сценарио. Тогаш ќе откриете дека промената на режимот може да биде направена само од будените души и затоа е неопходно да се објаснат на колку што е можно повеќе луѓе како се игра играта. Вие не можете да стигнете таму само со политички промени.

   • Сонце напиша:

    Ви благодарам Мартин. Мастер-скрипта на вообичаените осомничени се заснова на моќ и стекнување поголема моќ, лишувајќи ги луѓето од обичната популација. Тие го прават и можат да го направат тоа, бидејќи тие имаат моќ во политиката, медиумите, итн. Затоа се на клучни позиции и нема доброволно да се откажат. Затоа манипулираат со сè. Ако сакате да се случи ова, според моето скромно мислење, тоа не може да се случи со тоа што ќе стане "свесен". Тие само се смеат на тоа. Покрај тоа, често гледате дека контролираната опозиција го усвоила терминот "свест". Многу паметно, патем. На крајот на краиштата станува збор за акција, не можете да се ослободите од пречката со тоа што ќе станете свесни .. свеста или манипулацијата има смисла само ако имате моќ и дека ги имаат вообичаените осомничени и ја користат свеста за да го донесат општеството до нивното вообичаено осомничено мени да се прилагоди. Можеме ли да се согласиме да не се согласуваме?

    • Мартин Vrijland напиша:

     Можеме, но мислам дека акцијата дефинитивно ќе дојде ако знаеш кој е на контролите на твојот живот (твојата душа). Потоа ќе го поткопате сценариото и повеќе не ја играат играта (симулацијата) според правилата. Ова потоа води, на пример, на пропуштањето на религијата, левицата и десната парадигма или, конкретно, повеќе да не вршат задачи во системот (како на пример во работата). Тоа мора да се случи масовно, но на ниво на душата можеме да ги репрограмираме / измами работите (од оригиналниот слој во кој се наоѓа душата)

     • Мартин Vrijland напиша:

      Дека терминот "свест" е киднапиран од контролираните алтернативни медиуми, јас се согласувам со вас.

 4. Сонце напиша:

  Ви благодариме за местата или темата коментар.

  Па што се случува сега. Тарант е претставен како тој
  претставуваат одредена група. Ова намерно го прават вообичаените осомничени, непријателска елита, маргинализираат и исклучуваат одредена група со него и на тој начин да се подложат на вообичаената политика за осомничените. Покрај тоа, непријателската елита погрешно размислува дека Tarrant не е избран или назначен да претставува одредена група. Ако Tarrant би направил нешто, тој само ќе се претставува себеси и никој друг.

 5. Џоан Хаг напиша:

  Всушност, сето тоа е многу едноставно.

  Секогаш пронајдоци се користат за нанесување на оружје и затоа се користат за сузбивање на оние за кои владетелот смета дека треба да бидат потиснати.

  Тоа беше дрво, барут, метали, тенкови, авиони, нуклеарно оружје, но потоа ...... ..

  Тогаш дојде интернет.

  Потиснување од fakenews, брз трансфер на пари, опаѓање на приватноста, надзор над камерата со голем брат, терористички лажни напади, а потоа и понатаму ограничувајќи ги слободите.

  Џорџ Орвел не можеше да го замисли ова. Ова е 1984, но потоа 1000 пати полошо.

  Интернетот е подарок за нашите корумпирани политичари / банкари и интернационалци.

  И идиот граѓанин не го забележи тоа, тој ќе престане со климата.

  Ништо повеќе не помага против ова.
  Биди добро на семејството, пријателите и саканите и нека Бог понуди решение

 6. SalmonInClick напиша:

  Обучени од страна на ИРАлејската тајна разузнавачка служба ..

  Имаме еден млад човек, стар 28, физички тренер со тони наследени пари, кој патува низ светот, фотографира сè, е сакан од сите, а потоа мистериозно оди на лично убиство на дивеење.

  Она што навистина го имаме е обучен убиец од 42 години, од еврејско семејство, кои се обучени против Палестинците и служеа во Јужна Сирија и во Идлиб со Ал Каеда, транзитирајќи во и надвор од Турција.

  4 жените "туристи", потпомогнати од "ракување и логистика", а локалните полициски сили за борба против тероризмот обезбедија втор стрелач.

  За време на неговиот свет патува како "млад човек со лудило", ние немаме социјални медиуми. Ние немаме школски фотографии, немаме историја на работа, немаме образование, немаме работа историја, друга "празна личност", како нашата стрелец на Сенди Хик и многу други.

  Овој пат тој ја направи грешката да премине во области следени од руската и сириската разузнавачка служба, каде што ВТ прима дневни приватни брифинзи. Тие го познаваат, сепак, тој требаше да биде претседател Асад. О, тоа? Ен-Ен не успеа да го спомене тоа?
  https://www.veteranstoday.com/2019/03/17/new-zealand-the-unraveling-of-a-israeli-mass-murder/

  • mb. напиша:

   Проблемот со VT е често дека тие претпоставуваат лажно знаме наместо измама, е моја идеја.

   • mb. напиша:

    Ако има вистински жртви, преживеаните роднини (најчесто мајките) ќе сакаат долниот карпа. Иако тоа трае со години.

    • Камера 2 напиша:

     @mb.
     Точно МБ, тоа е суштината, мајките навистина (татковците исто така) ќе ги користат сите средства за да дознаат, нема да дозволат еден ден да одат без да ги мачат властите и сл. Тоа е суштината.
     Во измама, актерите, наводно, викаат само на ТВ и радио, а потоа на јавноста им се чини дека членовите на семејството се луди. Медиумите имаат моќ

     Со лажно знаме Ништо не е предвидливо, а луди работи може да им се случи на роднините во случај на измама, тие имаат "сè" во свои раце, многу посигурно

   • Сонце напиша:

    Ердоган, "супермуслиман", исто така ја игра играта со своите европски браќа на Запад, изразувајќи закани. Патем, дали некогаш бил висок во списанието "Тајм"? Сите актери кои ја користат истата скрипта, кои прават нешто само кога осомничените за ушите ги дадоа дозвола за тоа. Ние сме раководени од непријателска елита, аутсајдери, а тоа се случува глобално. Тие го кријат ова од обичната популација. Ова исто така важи и за обичниот турски народ. Религијата како средство за угнетување.

  • mb. напиша:

   Тие исто така фрлаат коментари ако не се согласуваат со вас.

  • Сонце напиша:

   Јас разбирам преку медиумите дека еден Тарант е затворен во Нов Зеланд за нападот. Јас, исто така, разбрав дека нема слика е објавена додека е заглавена ??? Ги повикува прашалниците. Не може да се исклучи дека двојката е во затвор или се преправа дека Тарант лежи на плажа со убав коктел во рака. Потоа добива нов идентитет и продолжува. Патува низ светот.

   • Мартин Vrijland напиша:

    Со длабоки лажни видеа можете едноставно да креирате непостоечки луѓе

    • Сонце напиша:

     Дека е точно, ти беше јасно на вашиот сајт. "Оригиналното" видео на Тарант не може да биде прикажано на Нов Зеланд, прекршок. Тие почнаа да прават сè во мемориската дупка да исчезне. Добро сомневање за "фактите" не може да се направи. Ние мора да веруваме во "фактите". Само религија.

    • SalmonInClick напиша:

     Тие работат со двојки на телото, лажни идентитети итн. Тоа е светот на разузнавањето, па затоа и идните лажни видеа, техники на зелен екран, видете на пр. Лажни е видеа без глава произведени од Бел Потеринг. Но, јасно е дека ционистичкото движење во рамките на разузнавачкиот свет даде зелено светло за примена на поделба и владеење, особено меѓу исламската заедница и ционизмот, вклучувајќи ги евангелските христијани. Местото Крајстчерч кажува ..

 7. guppy напиша:

  https://www.nzherald.co.nz/business/news/article.cfm?c_id=3&objectid=12214083

  Неколку извештаи дека луѓето добиваат казни за мислења на Фејсбук со односи за напад.

  Не е дозволено никакво споделување со цел да не се обрне внимание на сторителот. Паричните казни, затворските казни и слично може да им се даде на големата агенда.

  Навистина нема никаква врска со едни со други. Тие се навистина вознемирени луѓе со едно дејствување кои го прават тоа 👽

 8. mb. напиша:

  Пораката прв погреб НЗ, статијата зборува за повредени 30 (?).

  "Расистички мотивираниот масакр минатиот петок ги чинеше луѓето од 50 досега. Уште еден човек на ХНУМХ беше повреден. Наводниот сторител - десничарски екстремист од Австралија, од 30, од Австралија - е во притвор пред судење. "

  https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/buitenland/eerste-slachtoffers-christchurch-begraven/ar-BBUZ3ZA?ocid=spartanntp

  Извор; ANP

 9. Камера 2 напиша:

  Помина вирално дека пукањето наиде на "лажни" или "лажни", што навистина мора да биде причина што случајно паднаа низ кошницата. Тоа е втората најголема истрага на Нов Зеланд, 1 истрага, и ќе одите во затвор ако ги споделувате снимките?

  Исто така објаснето подолу

  види YT филм со објаснување по коментарите ...

  Бил Вагнер1 ден пред
  Недвосмислено ова е псиоп. Затворено време за дисеминација или снимки е пиштолот за пушење.
  253
  ОДГОВОРИ
  Приказ на 16 одговори

  чад калдерон1 ден пред
  Девин Нунез ги започнал тужбите $$$ почнувајќи со Твитер.
  61
  ОДГОВОРИ
  Погледнете го одговорот

  genesis7771 ден пред
  Причината зошто им се заканува на луѓето е ако тие се фатени и тоа е се што тие се предадени .. Ова е местото каде што сме денес кога политичарите се толку корумпирани

  Youtube филм подолу

 10. SalmonInClick напиша:

  Да, пинг-понг помеѓу масонството започна и копилињата можат да гледаат како сè е претепан до големи височини, или како што Канис би рекол или треба да го кажам Танис 😀 "И потоа само тропај"

  И го гледаме Истанбул сè повеќе и повеќе во центарот на вниманието ... тоа беше намерата
  https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/buitenland/australi%C3%AB-woest-op-turkse-president-erdogan/ar-BBUZ3Zy

  • Сонце напиша:

   Дали Ердоган на крајот ќе добие и водич како вујко Адолф за услугите што им ги даваат на вообичаените sispects?
   Или сега сум далеку пред војниците.
   Трпение Сонце ќе го видиме.

 11. Сонце напиша:

  http://www.renegadetribune.com/wp-content/uploads/2019/03/11076644-0-image-a-20_1552748413386.jpg

  Дали човекот сега носи шише крв? Што друго би можело да биде. Суди за себе

Оставете Одговор

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина