Треба да го прочитате ова тивко, има вистинска лекција во животот

поднесена во ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 7 март 2019 7 Коментари

извор: thedailysheeple.com

Денес ќе разговараме за политиката: демократија. Време е луѓето да почнат да гледаат дека демократијата не постои. Тоа е фарса; измама на добро обучени актери; пиони и маски на исто лице кое само го одржува појавувањето на демократијата. Што прават западните земји по Втората светска војна? Што се случи во Европа по Втората светска војна? Што да правиме кога ќе го испуштиме "диктаторот" некаде и ги фрлам целите племиња со нашите беспилотни летала? Ние ја инсталираме демократијата. Ние го правиме тоа со пешаците избрани од нас самите, на кои им е дозволено да гласаат на населението, така што тие имаат избрана влада. Вкусовите што можат да бидат избрани секако се испорачани од нас. Морам ли да ви дадам некои примери? Југославија, Ирак, Авганистан, Либија, Украина и слично? Самата Европа можеби е најдобриот пример. По Втората светска војна, беа инсталирани влади, кои беа ништо друго освен американски пешки. Танцувавме со децении во висина од САД и ЕУ е само пупка на Bilderberg група Принцот Бернард е секогаш беше планирано да се направи истата голема империја како нацистите на Хитлер, кој помогна во седло: Ајн Волк, Ајн Рајх, Ајн Фюрер.

Истиот принц Бернхард работел како шпион за нацистичка група. Финансиерите зад Адолф Хитлер од истото поле на сила како и сите оние нацистичките лидери од КЛМ и Црвениот крст кон Јужна Америка транспортираат и оние кои ги финансираат Хитлер. Европските локални демократии им беа понудени на пешаците од истата моќ да гласаат за (навидум демократија), а во децениите што следеа, ова не се промени. Затоа е доста корисно ова парче историја добра студија пред да прочитате. Најважната поука почнува со разгледување на корените на демократиите како што мислиме дека тие знаат.

Зошто беше активиран повторно да се справи со оваа тема? Јас бев активиран во ова, бидејќи во последно време гледате на сите видови на пораки кои минуваат низ социјалните медиуми, кои се чини дека го разгоруваат левото и десното поле на сила. Ние сме, како што беше, во фокусот да гласаме за партиите a, b или c на претстојните избори. Следниот пост дојде до ова утро и излезе од вистинското поле и затоа веројатно треба да ги турка гласачите на десно. Пред да тргнеме назад во гласачката кутија, можеби ќе биде време добро да ги разгледаме корените на системот во кој сме. Можете да гласате, но што ако сите понудени партии доаѓаат од истиот шпорет и имаат намера само да ја освојат намерно поттикнати тензии во општеството? Зар не е време да се види дека народот се игра само со хегеловиот принцип на очигледни контрадикции? Сè започнува со основна, односно на почетокот од кои покажуваат дека демократијата навистина не постои и дека пиони што ги гледате на политички план, не се ништо повеќе од маски на исто лице; маски од полето на Хегеловата сила. Тие имаат толку не вистинска опозиција општество продолжи да се одразува на илузијата на демократијата и продолжува да игра во системот, така убаво опишани се користи од страна на филозоф Хегел, кои покажаа дека разликите со цел да се постигне саканиот синтеза на скриената моќ .

Ја видов следната порака ова утро, го прочитав тоа пред да продолжам:

Треба да го прочитате ова тивко

има вистинска лекција во животот ....
Купив птица фидер.
Го закачив на мојот заден балкон и го наполнив со семе.
Колку убава птица фидер беше кога јас со љубов го полни со семе.
Во рок од една недела имавме стотици птици, користејќи непрекинат проток на слободна и лесно достапна храна.
Но, тогаш птиците почнаа да градат гнезда во шуплините на балконот, над масата и покрај скарата.
Тогаш дојде поо.
Тоа е насекаде: на плочка тераса, столици, маса, насекаде!
Тогаш некои од птиците станаа досадни.
Тие се нуркаа и се обидоа да ме земат, иако ги хранев од мојот сопствен џеб.
Другите птици беа напнати и гласни.
Седеа на птицата и викаа и викаа на мене.
Сите часови на денот, па дури и ноќе и бараа дека морав да го полнам кога истекува храната.

По некое време не можев ниту да седам на мојот балкон зад куќата.
Значи јас го зедов птицата фидер далеку и за три дена птиците исчезнаа.
Го исчистив нивниот хаос и ги отстранив многуте гнезда што ги изградив насекаде на балконот.
Наскоро, задниот балкон беше како порано.
Тивко, мирно .... и никој не беше на нивно право на бесплатен оброк.

Сега да видиме.
Нашата влада обезбедува бесплатна храна, социјално домување, бесплатна медицинска нега и бесплатно образование и им овозможува на сите што се родени тука да бидат автоматски холандски.
Потоа нелегалните лица дојдоа со десетици илјади.
Одеднаш нашите даноци се зголемија за бесплатни услуги; продавниците се ограбени и сторителите не се гонат; домови вклучувајќи комплетен мебел за семејства со бројни членови;
Треба да чекате часови за итен лекар; Полицијата дури и не доаѓа повеќе.
Вашето дете од групата 4 стои зад другите училишта, бидејќи повеќе од половина од класот не зборуваат холандски.
Морам да притискам "Притиснете 1" за да ја слушнам мојата банка со мене на холандски јазик.
Покрај тоа, луѓето трепери со знамиња, одат низ улиците и викаат и бараат повеќе права и слободни слободи.

Можеби е време владата да ги однесе храните.
Ако се согласувате со ова, предадете,
... ако не ...
само продолжи со чистење на Poo.

Гледаме дека овде се користат одличен пример за тоа како социјалните медиуми да се игра лево наспроти десно поле на сила, со цел луѓето да ги поттикнат луѓето да гласаат за партии како Тиери Baudet или Герт Вилдерс. Треба да предизвика чувство на стомакот, бидејќи луѓето се чувствуваат добро од нешто. Она што тие гласачи секогаш забораваат е дека не е важно за што гласате. Колку избори мораме да ги доживееме за повторно да ги затвориме нашите очи со ветувања кои никогаш не се исполнуваат? Брексит е можеби најубав пример. Од почетокот предвидев дека Брексит никогаш не требаше да успее (види овде en овде). Единственото нешто што мора да се постигне е дека актерите на кои им било дозволено да го претставуваат ова политичко движење може да покажат дека напуштањето на ЕУ ќе стане финансиска катастрофа. Оваа игра е размачкана со години и поради многу медиумско покривање на политичките расправии, но тоа е крајна линија. Ако гласањето резултира со добивка од правото, ова е затоа што ова е посакуваната добивка "со мисија". Медиумите и социјалните медиуми во комбинација со сите големи податоци им даваат на сопствениците на енергија одлична алатка за насочување во насока што ја сакаат. Единствениот посакуван исход е поголема моќ кон Европа, иако се чини дека е привремено потребна моќ. Дали референдумот што го имаме во Холандија некогаш ни даде нешто? Не, се разбира, не.

Хегел опиша како тезата и анти-тезата секогаш доведуваат до синтеза. Ова најлесно се опишува како плус и минус столбови на батеријата. Што се случува кога креирате две спротивности? Потоа ја положивте основата за генерирање на директна струја. И така да ја оставите светлината. Наспроти половите во општеството се намерно создадени со цел конечно да се реализира протокот во саканата насока. Тоа е многу стар закон кој користи вистинска моќ зад сцената. Тоа е токму она што појавувањето на демократијата ги исполнува добро обучени актери во полето на политичките сили. Тие ви ги нудат вкусовите на спротивните полови, кои на тој начин обезбедуваат директна струја во посакуваната насока.

Се разбира, сите ние сакаме да веруваме во демократијата. Тоа е единствениот систем што функционира. Таа гледна точка јас целосно да се разбере, но ако ние се случува да се види дека демократијата во Европа има изградено ништо повеќе од една лажна демократија, врз основа на Хегеловата принципи, ние прво мора да се искорени плевел на своите корени да со чист лист започнете.

Значи, ако ја прочитате горенаведената "вистинска" парабола што ја избрав од Фејсбук ова утро, тогаш заклучокот е: Тоа е до сегашната влада; Владата. Тоа потоа треба да стимулира да гласа за новите пешаци на моќ. Зарем не е време да се види дека не правиш ништо друго освен да го зајакнеш полето на Хегеловата сила во својот нов поларитет? Вие всушност помагате да ги пополните плус и минус столбови преку најновиот понуден вкус. Ако сакате да одите на работен систем, прво мора да престанете да одите на гласачката кутија. Актерите-пешаци кои го исполнуваат изгледот на лево и десно не се ништо повеќе од маска на истата фантомска демократија, која ги опфаќа само различните мислења во општеството. Единствениот начин да се промени нешто е повеќе да не дава легитимитет на систем кој не функционира. Ако тоа беше вистинска демократија, тогаш можете да промените нешто. Додека вие гласате само за контролирани опозициски пешаци, само се шегувате. Вие го одржувате системот со тоа што го очекувате одозгора. Гласовите даваат легитимитет на полето на силите, кое намерно ја игра хегелијанската дијалектика на плус и минус столбови. Никогаш повторно не трчате кон гласачката кутија и повеќе не го одржувате системот со тоа што сте пасивни и очекувате од горе е само вистинскиот почеток. Гнилениот систем може да се рестартира само ако е целосно разрушен и искорен.

Или сакаш следниве видови кловнови да станат фюрер од големата Европа, затоа што давате легитимитет на идејата дека гласањето прави нешто? Единственото нешто што го правите е да ја нахраните Хегеловата батерија. За жал, сепак, премногу луѓе се финансиски зависни од истиот систем и тоа е можеби најголемиот проблем. Прочитајте затоа Еве како револуцијата денес може да помогне да се започне. (Навистина прочитајте!)

Дали го цениш овој напис? Споделете го, се пријавите за билтенот и подржете го писателот со тоа што ќе се приклучите на пример. Вашата поддршка е потребна за да продолжите.

Тагови: , , , , , , , , , , ,

За авторот ()

Коментари (7)

Trackback рачно | Коментари RSS наслови

 1. Луѓето кои поминуваат нивниот глас, пасивни или активни, свесно или несвесно се соучесници во уништувањето на малку човечка цивилизација уште останува на земјата.

  Во западните земји, на маса се направи зависна од технолошки материјал, кој се вклопува совршено како луѓето таму се третираат од страна на системот, луѓето станаа човечките ресурси кои defecated биде од страна на системот, ако тие веќе не можат продуктивно. Луѓето знаат дека секојпат може да завршат во цепката како тенка срања и затоа живеат во страв. Каков фантастичен демократски систем имаме! Овој систем базиран на страв навистина мора да се спроведува низ целиот свет, така што Новиот светски поредок ќе се приближи со текот на деновите.

  Во НАЗИ Германија, пред почетокот на војната, луѓето беа наградени и ако учествуваа во системот. Впрочем, она што мораше да биде повторно изграден по загубата на Првата светска војна ... Во тоа време имало неколку кои предупредија на масата на опасностите што доаѓаат. Но овците некогаш биле полесно сега да бидат водени од страна на овчар со познатиот мустаќи, кој се стави во сила од страна на силите зад екранот. Сите ние го знаеме исходот: цела-деструктивна војна која сè уште не е обработена.

  На што работиме сега, за разлика од неколку поединци?

 2. Мартин Vrijland напиша:

  Сè е проверено .. и опозицијата ..

  • Сонце напиша:

   Сè е проверено, па и опозицијата. Удира како автобус. Секој се однесува како во оваа фарса или е премногу глупав за да го разбере ова. Но, да, такви видови сакаат да бидат глупави и послушни. Сè што е контролиран од страна на вообичаените осомничени, во секоја партија како шпиони, се во секоја религија, социјални инженери итн итн вообичаените осомничени се преправаат дека се вистински кавга со едни со други, сите играат и afgesproken.Dat тие го направиле со векови како можеби милениуми. Јас не сум обожавател на вообичаените осомничени.

 3. Мартин Vrijland напиша:

  Ако референдумот за членство во Велика Британија и Гибралтар Европската унија подоцна не успеа и камп право може да се обвини за сите критики (и се чини дека тие се за - контролирани - донесоа голем проблем), секој кој се осмелува да биде покритичен право собраа за таа група (т.н. заговори). Тоа е причината зошто овој критичен бучава во комисијата на ЕУ може да го каже своето мислење.

  За повеќе информации погледнете ги двата поврзани статии во врска со Брексит во погорната статија.

 4. guppy напиша:

  Примерната приказна потсетува на:

  Дајте човек на риба и мора да јаде за еден ден. Научи човек да риби и тој има храна за целиот свој живот.

  Што прават владите е да се направи бизнис на риболов, така што сме зависни од другите. Гласањето на политичките лидери кои трошат пари во вашето име и ги притискаат законите преку нив, доаѓа до истото.

  Забележете што наскоро ќе се случи, слободните пари (основен приход) ќе бидат искористени низ целиот свет. За да останеме во истиот фидер / кутија. Слободни риби и особено не наоѓаат начин да бидат слободни, но целосно зависни. Како резултат на тоа, скоро сите ќе бидат полесно да ги убедат да имплантираат чип, инаку нема да ја добиете вашата основна плата.

  Што можеме да направиме? Прво одете на риболов, ќе бидете мирни и ќе заштедите малку пари.

 5. Ибери напиша:

  Господа, политичарите ги претставуваат владетелите и никогаш не слепите маси! Треба да се направи избор повеќе да не се измами! Ако тие се игнорираат тие губат контрола и колапс! Повеќе едни на други од нивните власти за помош! Немој да работиш на криминален систем и да се храни колку што е можно повеќе сеопфатен (интелектуален и автономни) психопат како Бога!

 6. Djurkwin напиша:

  Наидов на нешто убаво за овчар. Морав да го споделам тоа тука. Јас немам социјални медиуми инаку би го споделиле со cKerZz.
  Но, ова треба да го гледаат сите пред "изборите". Тоа е илузија, хехе.

  https://youtu.be/HleoVusFWmw

  Мир и љубов

Оставете Одговор

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина