Фејсбук забранува неколку големи алтернативни сајтови за вести, како што се Infowars и други: оваа страница беше исто така известена

поднесена во ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 3 мај 2019 16 Коментари

извор: rt.com

Фејсбук забранува денес неколку големи алтернативни сајтови за вести како Infowars, Farrakhan и други. Дури оди уште еден чекор понатаму: ако објавувате статии од тие сајтови на вашата временска линија, исто така ќе добиете забрана. Исто така на страната на Мартин Vrijland имаше порака за неколку дена дека сите видови на поставувања мора да се направи од страна на 2 во мај. Во филмовите овој напис и (и под тоа во одговорите) покажувам како да направам повеќекратни обиди да ги обезбедам потребните податоци од Фејсбук (иако всушност ги наоѓам тие барања апсурдни), но именуваните копчиња за поставување едноставно не функционираат.

Веќе неколку години велам дека веб-страниците како Infowars се контролирани од опозицијата. Таквите локации всушност се лансирани и се користат за снимање на растечката група на критички мислители. Прво мора да бидете во можност да ги држите на чист печат и да ги поставите во десниот агол. Фактот што Фејсбук сега отворено ја практикува оваа сурова цензура и забранува страници значи дека крај на слободата на изразување е факт. Овие веб-сајтови сега можат да се справат со ударите и, исто така, ја критикуваат таа игра на контролиран начин. Од денот 1, владетелите го контролираат полето на силите на интернет.

Политиката и медиумите се врти околу интеракцијата на способноста да го категоризираат општеството во делови. Вие всушност сакате да бидете во можност да го насочите секој граѓанин кон одреден начин на размислување и да го поврзете тоа со политички тренд. Ги користите медиумите за да ги водите перцепцијата и да ги нудите луѓето оваа палета на вкусови и бои. Ако сте биле во можност да ги убеди сите дека е добро да припаѓаат на одреден вкус или боја, можете да ги натежите луѓето да гласаат. Тогаш точно измерете колку ефикасно управувањето со перцепцијата функционира и како успеавте да ги добиете овците за да трчаат по мажите a, b или c. Сето тоа е за тоа држи зафат за визијата на луѓето за животот. Така се нарекува: управување со перцепцијата. Сепак, морате да ја понудите целата палета. Се разбира дека би сакале да видите дека можете да ги убедите сите на едно исто мислење, но човечката психа функционира поинаку. Некој сака да вози Мерцедес, другиот Фолксваген или БМВ. Исто така, сакате да бидете во можност да ги фатите сите тие различни мислења и по можност да ги испратите. Оние кои ги повлекуваат жиците на светската сцена (преку нивната мрежа на тајни организации како што се масонеријата, сите видови универзитети што ги формираат институциите за обука за оваа група) и политичките и верските организации, подобро знаат од секој што секогаш ја оградувате опозицијата мора да се одржи.

Луѓето идеи може да се карактеризираат како бои и вкусови. Сакате да бидете во можност да ставите луѓе во категории што е можно повеќе, за да можете да поврзете одредено однесување или однесување што медиумите ја формираат во таа група. "Вие сте во право, бидејќи го имате тоа и тоа мислење" Порано сте биле реформирани, реформирани или католички, денес политиката ја игра улогата на дистрибуција на вкус и медиумите ја зацврстуваат таа слика. Политиката е новата црква. И треба да припаѓате на некоја црква, инаку не се броиш. Исто како што треба да си за Ајакс, ПСВ или Фееноорд. Значи, ти си лева, право, либерална, социјал демократ и така натаму. Ова е начинот на кој можете да ги поврзете луѓето со "брендови": да се одбележи. Постои заштитна мрежа за секое мислење во општеството. Големите анализи на податоци за сите интернет сообраќај, онлајн разговори, прислушувани е-пораки, телефонски разговори, активности на социјални медиуми и сите други внесувања на податоците за локацијата (со што зависите и со кои се занимавате), им дава јасен увид на тоа кој е мислењето се придржува. Се разбира, тоа не се случува официјално и затоа што е во можност да го поништите, имате пиони Џорџ Ван Хутс кој тогаш дозволил таа приказна да потоне на контролиран начин.

Работата на безбедносните мрежни стратези е ви даде чувство дека тоа ќе биде договорено за вас и ќе ве фати во рибарската мрежа. Меѓутоа, пешакот на моќ, најмногу ќе им биде дозволено да направи некои гребнатини на нозете на столчето на моќта, но тие никогаш целосно не го загубија. Сегашната вознемиреност во врска со цензурата на Фејсбук и можното изненадување што можат да се појават со него може да бидат фатени преку веб-страниците на горенаведените контролирани опозициски канали. Секогаш има намера обичниот човек на улица да остане пасивен. Тој турка чаша кафе и претпоставува дека другите ќе го организираат за него. Алекс Џонс или Роберт Јенсен само ќе биде убаво за вас и така секој останува пасивно во место и не прави ништо.

Медиумите и алтернативните медиуми имаат за цел да ја водат перцепцијата на следбениците, а исто така и да ја насочат акцијата што следува од неа. Најмногу треба да бидете охрабрени да учествувате во контролиран отпор, како што е оној на жолтите елеци. Тоа е за оние кои се премногу нервозни. Тие потоа може да ја изгубат својата фрустрација на канализиран начин. Во меѓувреме, агендата на тоталитарната држава работи со полна брзина.

Се разбира, можете да верувате дека Фејсбук е случајен успех на еден паметен човек по име Марк Цукерберг, кој беше толку брилијантен да креира сајт за социјални медиуми. Време е да ги упропастате тие приказни "Американски сон". Таквите организации и фронтмени се лансирани од страна на оние на власт. Од денот 1 Фејсбук е поставен како алатка за шпионирање, алатка за перцепција која влијае врз влијанието и порталот во тоталитарен систем за контрола. Тоа е чекор-по-чекор план и конечната дестинација станува сè појасно за оние кои се уште имаат малку буден дух.

извор: thejournal.ie

Драмата во која Фејсбук ги сподели своите податоци со Кембриџ Аналитика беше само прикривање за да даде впечаток дека ова е еднократен исклучителен настан. Тогаш Фејсбук имаше алиби за да ви дозволи да потпишете уште поголема повреда на приватноста, бидејќи во спротивно веќе не можеше да се користат одредени услуги. И вниманието на длабоко вкоренетата шпионажа на луѓето беше накратко расеано преку претходно сфатената драма во Кембриџ Аналитика, како што е авионот кој фрлаше светлина за да го одбрани ракетот што сакаше топлина. Фејсбук е само тело формирано од и за групата која го насочува светот кон тоталитарна полициска држава. Социјалната исклученост преку поврзување на луѓе со група која е забранета од Фејсбук затоа едноставно припаѓа на стратегијата за јасно стигматизирање на одредена група.

Оттаму, луѓето што се критични можат секогаш да бидат јасно идентификувани. "О, вие сте еден од оние од Infowars, Jensen или Форум за демократија. О, вие сте еден од оние кои исто така се забранети на Фејсбук."На овој начин, луѓето кои не се контролирани исто така се поврзани со контролираната група.

Се одигра многу умен шаховска игра. Не е за ништо што владетелите на овој свет имаат пристап до суперкомпјутери кои можат да ги победат најдобрите шахисти или Go играчи во светот. Тие знаат како да го играат ова стратешки на таков начин што го задржуваат секој поединец во пасивен режим, можат да ја насочат фрустрацијата и знаат како да наметнат стигми и да ги поврзат со групата што ја контролираат. На крајот, безбедносниот брод на таа контролирана група ќе биде потонат, поврзувајќи го со одредени намерно вградени дезинформации или со социјални немири и економски хаос. Вклучувајќи во овој напис (и многу други) Објаснувам како мислам дека играта работи точно.

И ќе го погледнете, истурете во друга чаша кафе и стегнете ги рамената, бидејќи не можете да смените нешто во врска со тоа. Вашиот живот ќе продолжи. Според мое мислење, тоа не е вистинскиот став. Ако видите дека затвор се гради околу вашето поле за играње и не правиш ништо за да ги запрете градителите, вие сте одговорни. Можете сами да започнете револуција. Револуција која ќе донесе вистинска промена. Не е еден од жолти елеци или банери и демонстрации против владата. Не, револуција која започнува со поинаков став кон животот и може да донесе вистинска промена. Тоа започнува со пресврт на верувањето во "промената доаѓа од погоре"до"промената доаѓа од мене". Вистинската револуција започнува со верување во моќното влијание на твојата душа и на твоите (резултат) акции на овој свет. Наречете го како "ефект на пеперутка" или наречете го "пад на блескавата плоча", разликата во моќта е во себе. Ние веруваме во неа влијанието на нашата волја изгубени. Ние заборавивме кој навистина сме на ниво на душата и заборавивме какво моќно влијание може да има секој поединец на неговата околина. Тоа започнува со одлука за силна волја.

Откако ќе видиме дека душата е движечка сила зад сите наши избори и сите наши постапки, тогаш почнуваме да слушаме повеќе за таа душа, а помалку за "она што е сигурно и сигурно". Ќе направиме храбри одлуки; се осмелуваат да ги остават на краткорочни определности и се осмелуваат да веруваат во промената што може да ја предизвикаат овие храбри избори.

Големата промена не доаѓа одозгора, ниту од организиран (контролиран) отпор, ниту од политичари или опозициски пешаци или нови медиумски извори. Големата промена започнува со вас. Тоа започнува со изборот што ќе го направите од сега па натаму. Започнува со слушање на твоето срце; портата со твојата душа. Кој е во џојстикот од твојот живот? Дали сте сами или сте (преку контролната линија на стравот и загубата на колатералот) вашата банка, шеф, политичка партија, вашата кариера или што и да е? Вие едноставно не можете да верувате дека вашиот избор има никакво влијание врз светот, бидејќи пареа локомотива е тркачки! Зошто мислите дека масите на луѓе се програмираат од лулка до гроб за да се задржи чекор и да учествуваат во системот? Време е за револуцијата од твојата душа. И тоа започнува со вашите избори. Започнува со слушање на срцето и совеста. Исклучете го вашиот телевизор, исклучете ги сите извори на вести и обидете се да се исклучите од програмирањето што дневно ви бомбардира, за повторно да го слушнете вашиот внатрешен глас. Тој внатрешен глас, се разбира, не е водопад на говорот што всушност разговара со вас. Тоа е твојата душа што те прави да правиш чисти и гротескни избори; што ви покажува дека сигурноста е очигледна и дека храбрата те прави посилна. Твојата душа што ти го покажува тоа твојата промена на големо влијание врз системот и сценариото.

Промените во овој свет нема да дојдат ако останете пасивни и се потпрете назад. Промената нема да дојде ако го пополните гласачкото ливче еднаш на секои четири години и се надевате дека следниот пешак на моќ ќе ви помогне овој пат. Колку слеп мора да биде да сеуште верувате во тоа? Тоа е всушност форма на мрзеливост. Промената ќе дојде кога ќе се преземе акција. Нема мисли, без зборови, само дела. Затоа направете промена и пуштете сè што гледате како поддршка на тоталитарниот систем или структурата на тој систем. Не учествувајте повеќе. Оди го направи тоа поинаку. Можете лесно да размислите за тоа сами, бидејќи и јас го правам тоа, и јас сум ништо повеќе од обичен човек на улица, кој се повлече од 7 години и презеде конкретни акции. Направете го тоа!

Листа на изворни линкови: rt.com

Тагови: , , , , , , , , , , ,

За авторот ()

Коментари (16)

Trackback рачно | Коментари RSS наслови

 1. Сонце напиша:

  За да им дадат некој кредибилитет на Infowars, итн, тие мора да ги "забранат" тие сајтови. Ова осигурува дека Џонс и ко може да се продаваат како "жртви" на "установата", додека Infowars, итн, се чисто контролирана опозиција. Џонс ќе биде во ред, тој е еден од кокошките и преку адвокат за кокошки ќе биде во ред повторно. Џонс, итн, се фаќачи на стаорец и "Американците" продолжуваат да паѓаат за него, исто како што Трамп, исто така, останува популарен со режирање на "басен". Како и секогаш, тие се вечни трикови на Кокошка.

 2. Никој Недостаток напиша:

  Можеби ќе сакате да го смените она што го сакате, но ако завршите во едно општество со сите силно индоктрирани луѓе кои ве разнесоа мозоци, нема да се промени толку многу, и ако редовно се обидувате, ќе добиете непријателство и глупави реакции.
  И, исто така, верувам дека веќе е премногу доцна, луѓето имаа можност да се разбудат со проучување на многуте грешки направени во 9 / 11. Тогаш можеби беше 2 за 12 .... веќе сме околу вечера и луѓето ќе го добијат она што мислат дека го заслужувам, барем оние кои се уште ги гледаат НОС за вестите и го исполнуваат својот завршен живот со добри времиња, лоши времиња и не заборавајте фудбал! тие навистина знаат сè за тоа ... но тие не јаделе сирење за светот во кој живеат и психопати кои го водат тој свет.

  Имам план да ја напуштам Илуминати-Холандија на време, пред да започне европската војна и ние ќе бидеме halal заклани од луѓето со таа мирна религија, но каде ќе биде безбедно ???
  Се разбира, нема место во светот каде што Ротхилдите ги напуштаат луѓето сами, ги гледам моите последни денови, бегаат од војна и мизерија и го должиме тоа на сите оние рак-глупави луѓе околу нас, за кого мразам најмногу, елита или мои сограѓани? Хм ...

  • Марга напиша:

   No Undone, зашто повторно ја објавувам мојата реакција од 1 во мај, тоа е барем почеток ако сите луѓе го направат следното, да го споделат со што е можно повеќе луѓе.

   Во моите едноставни зборови, сакам да пренесам порака.

   Со векови светот владееле луѓе кои некогаш одлучиле дека сакаат да бидат одговорни, сакаат да имаат моќ над населението и ги принудуваат луѓето да го прават она што го сакаат.
   Населението низ целиот свет со векови го индоктринираат оние што се на власт, живеат со страв, се плашат да бидат казнети, да бидат заклучени, да бидат заклучени.
   Населението, луѓето, не може да биде оној што сакаат да бидат, не се слободни и се должни да ги почитуваат сите видови (глупави) закони и правила, закони и правила што ве спречуваат во сè што би сакале во животот.
   Но, што ако секој работник, во секој сектор, но, навистина, секој во светот, ќе ја спушти работата 1 ден, погледнете што се случило, 1 ден, што е 1 ден цел живот.
   Да не чекаме, понеделник 3 Јуни 2019 е одличен ден за тоа.
   Снимете ја униформата, исклучете го компјутерот, затворете ја продавницата, именувајте ја, но направете ја.
   И камионџии и земјоделци, вие имате голема улога во ова, бидејќи без твоите празни полици во продавниците нема леб на полицата, но може да се надгледува денот 1.
   И ако тоа не е доволно, ние ќе го направиме тоа повторно и можеби повторно.
   Оние кои се на власт не претставуваат ништо, тие зависат од луѓето што сакаат да ги контролираат, ни требаат и со векови го прават тоа најдобро за тоа.
   Сите ние сме слободни луѓе и не мораме да го прифатиме.
   Јас не сум на социјални медиуми, но многу други луѓе се и се надевам дека сакаат да ја споделат оваа порака колку што е можно.
   Ние луѓето можеме да направиме нешто во врска со тоа, ставете го стравот настрана и направете го тоа.

 3. Зошто сакаш да го знаеш ова? напиша:

  "И тоа го должиме на сите оние (...) глупави луѓе околу нас, па кој најмногу го мразам, елитата или моите сограѓани? Хм ... "

  Дадете убава претстава за тоа како функционира софистицираниот систем. Уште еднаш успеа да создаде поларитет предизвикувајќи емоции.

  Она што најдобро функционира за мене е да се обидам да останам со себе во секоја ситуација и со тоа да ја спротивставам сета лудост околу мене. Ако дури и една личност зема пример од тоа, тогаш сигурно придонесов за промена.

  • Сонце напиша:

   Можете ли да дадете конкретен пример за тоа? Како знаеш дека другата личност те земала како пример? Колкава беше таа промена, каква беше таа промена во конкретни услови.
   Сега добивам нова вечност со која не можам да правам ништо.

   • Зошто сакаш да го знаеш ова? напиша:

    Тоа понекогаш може да биде фрустрирачко, никогаш не знам што прави за другите луѓе. Јас само се обидувам да го живеам животот на начин кој ми се чувствува удобно. Однесувајте се кон другите со начинот на кој би сакал да се лекувате, останете со себе, додека сите околу мене се чини дека се луди, преферираат разбирање наместо да мразат.

    За жал, сите видови на религии и трендови се прошетаа со вакви логички прашања. Христијанството, Њу Ејџ, сите логични прашања од животот биле киднапирани од страна на религија, вклучувајќи ја и науката.

    Ова го постигнува токму она што Мартин редовно го опишува овде. Секој може да се турка веднаш, поларитетот може да се создаде и одеднаш јас сум Њу Ејџ.
    Пред само еден месец, според еден мој пријател, јас бев поддржувач на Форум ван Демократија. И ова попладне за време на разговорот со строг религиозен католик кој ги виде сигналите од Армагедон насекаде, јас бев отпадник и јас би горел засекогаш во пеколот.

    Ако не останам со себе, тогаш мислам дека ќе имам голема криза за идентитет 😉

    За среќа понекогаш добивам некои повратни информации кои покажуваат дека не сум луд: https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/landelijke-peiling-vertrouwen-in-de-media-wat-laat-dat-zien/#comment-23048

 4. Сонце напиша:

  Да, тоа е тажно, но каде што робовите ги совладале заповедите и забраните на елитата на непријателските имигранти. Робовите немаат идеја дека идеите што ги имаат во главата не се сопствени идеи, туку се целосно вклучени како сунѓер за таа непријателска имигрантска "елита". И навистина тоа е робовите кои го одржуваат системот на Кокошка и ги заштитуваат нивните непријателски имигранти "мајстори", со своите раце и заби. Перење на мозокот преку телевизија, интернет го завршија своето дело. Покрај тоа, многу нискиот iq на робовите и
  егоизам, аутизам, интернализиран од страв и вина и од воила, се оствари влажниот сон на Хен. Мајстори за робовите и робовите дури и не го сфаќаат тоа. Нека бидат робови, велат тие.

  • Riffian напиша:

   Idd постојано се повторуваме овде на локацијата, па дури и Bernays и Goebbels гледаа послушни овци со отворена уста ... и што сакаш ако системот е фино подесен на милиметар со доброволна соработка на робовите

   Дали не се убави на ливадата ... се вели дека не можеш да скокате овци повеќе од два пати добро, тогаш тие се уште не гледаат во Madurodam 😀

   "Никој не е повеќе безнадежно поробена од оние кои лажно веруваат дека се слободни".

 5. guppy напиша:

  Парите ја претставуваат енергијата што ја ставаме некаде. Ако не се согласувате со нешто, мора да престанете да плаќате. Прво запирање на работите што можеме директно да влијаеме, како што се весници, запирање на купување големи брендови и купување колку што е можно локално или самите да се реконструираме е уште подобро. Не земајте хипотека и обидете се да најдете евтини станови со група која е посилна заедно.

  Точно е дека ако престанеме да плаќаме даноци тоа навистина ќе има влијание. За жал, групата е премногу мала и еден или два дена нема смисла на подолг рок.

  Сеуште имаме долг пат, но чекор по чекор се враќаме на основите. Добро е да се размислува за тоа однапред, бидејќи јас сум сигурен дека на крајот ќе мораме да се вратиме на основите.

  Тој пат што сега го зема светот е ќор-сокак и нема да трае вечно. Подобро е ако веќе однапред се ослободиме од себе, тогаш ударот нема да дојде толку тешко.

 6. Сонце напиша:

  Не се работи само за пари. Станува збор за членови на група кои се над законот и дека исклучок од законот секогаш е направен за нив на еден или друг начин. И дека овие лица ги држат рацете на другите над главите ако го прекршат законот или не се придржуваат кон него, за да не може да се ослободите од нив. Ова, исто така, ги тера да уживаат во конкурентната предност над другите, нормалното население. Дека тие секогаш им даваат предност на Хунтите за клучните позиции, така што овој систем, режимот, не може да се скрши, исто така, со оглед на однесувањето и iq на робовите. Покрај тоа, во секојдневниот живот тие се толку паметни за да се сокријат од обичната популација дека се дел од елита на непријателски имигранти.

  • SalmonInClick напиша:

   Дали разбирате криптични описи за да ја опишете оваа група, тие исто така користат различни, ајде да речам венецијански маски (политички струи / идеологии) за да ги постигнат своите цели ... токму она што ЏФК го опиша во неговиот познат говор на 1961 ..

   Дали ќе се сетите, дали сме ослободени и не може да биде помалку за унца?

   https://www.telegraaf.nl/video/3535313/we-herdenken-te-veel-mensen
   https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/4699861/israel-gazastrook-raketaanval-vergeldingsactie

   и противречностите се вознемирувачки .... 😉

  • guppy напиша:

   Не, но парите се првенствено алатка што ја користат за да контролираат сè. Ова е причината поради која тие убиваат некој кој планира да формира сопствена валута или да сака да се повлече од централните банки.

   Дали мислите дека војниците / судиите / ТВ-продуцентите работат бесплатно за нив?

   За жал, тие се обично оние што стојат зад новите решенија како што се bitcoin или тие можат да ги преземат подоцна со нивните дигитални лажни пари.

 7. Diewer напиша:

  "Не е за ништо што владетелите на овој свет имаат пристап до суперкомпјутери кои можат да ги победат најдобрите шахисти или Go играчи во светот." Кој ги надгледува суперкомпјутерите? Кој обезбедува цензура? Погледнете ги сите статии за вестите објавени тука со години:

  • Riffian напиша:

   За среќа, Адам не е единствениот кој ја гледа целата слика, за среќа, затоа што повеќе луѓе почнуваат да ја препознаваат субверзивната агенда, толку подобро (експоненцијално) можеме да ја спречиме оваа злонамерна идеологија + скрипта, Откуп преку грев и да го спречиме да го одложи и да го елиминира врвот (Армагедон). Според моето знаење, Третата светска војна се случува, видете ги сите жаришта што се осветлени и сите кукли кои се под контрола на оваа група, можам да ви кажам дека на врвот тесно работат заедно и прилагодуваат сè прецизно за да ја држат машината на пареа. Дел I и II не беше неуспех, но намерата е дека повеќето луѓе не сакаат ... за жал

   Се надевам дека мнозинството ќе се разбуди навреме и веќе не дозволуваат да бидат ставени во количката на оваа т.н. елита / избрана личност ....

   Во овој контекст, исто така, може да препорача работа на Кристофер Јон Bjerknes и секако многу напишани статии од Хенри Маков ... познатите Протоколи + Црвената симфонија за жал го формираат планот на овој луциферски план
   https://archive.org/details/RedSymphony

   Ова интервју е забрането на каналот на Адам со причина, би рекле дека преземам многу (непознат) изворни материјали споменати ..

   • SalmonInClick напиша:

    одлични информации не е во ред со тоа 🙂 и ако сега се погледне кој го финансираше грофот Кууденхове-Калерги за практичната идеја за идеализмот и разбере зошто куклите како што се Макрон, Меркел, Мај (3Ms) се маневрирани на клучни позиции за да го дадат конечниот знак за смртта и целиот континент за да влезат во социјалистичка или марксистичка држава на обожување тогаш кругот е речиси целосен

    Во тој поглед, Кина се уште е пред целиот настан и не можеме, секако, да останеме зад 😀
    https://www.nu.nl/270414/video/zo-werkt-de-app-waarmee-de-chinese-politie-massaal-burgers-volgt.html

Оставете Одговор

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина