Ако се исполнуваат пророштвата, дали тоа е доказ дека твоите верувања се вистинити?

поднесена во ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 17 јуни 2019 24 Коментари

извор: wordpress.com

Многу читатели го гледаат исполнувањето на пророштвата како знак дека нивните верувања се добри. За оние кои не се заинтересирани за религија, сакам да кажам: размислете повторно, бидејќи целата светска политика се заснова на религиозни верувања. Ако не го видите тоа, едноставно не обрнувате внимание. Зошто е основана државата Израел, зошто многу Евреи заминаа во Палестина, зошто Трамп минатата година го прогласи Ерусалим, главниот град на Израел, и зошто тој наведува дека Голанските висови припаѓаат на Израел? Од религиозни причини и ништо друго. Религиозните мотиви се испреплетуваат во сите поголеми политички движења низ целиот свет.

Ако нешто тогаш претставува заедничка нишка во големи процеси, всушност не сте навистина паметни ако не сакате да ја видите таа заедничка нишка или дури и да го негирате. Религијата е нешто на што мораме да му посветиме сериозно внимание, бидејќи тоа е водечки фактор во светската политика. Таа ја формира аортата на сите политички процеси кои можеме да ги набљудуваме околу нас секој ден. Можеби си одлучил дека не сакаш да бидеш религиозен или религиозен, но негирајќи ја важноста на религијата на светската сцена е нешто како негирање дека 70% од земјата е покриена со вода.

Значи, ако сте ја одзеле главата од песок во врска со важното влијание на религијата врз светската политика, тогаш можеме да видиме каква е таа улога. Ако навистина го проучувате сериозно, може да најдете дека многу од вашите колеги, соседи или познаници ги вреднуваат пророштвата; какви верувања имаат. Ова значи дека можеме да заклучиме дека луѓето се цврсто убедени дека овие пророштва веќе се исполниле или ќе се остварат. Значи, ако милијарди луѓе веруваат во нешто слично, можеби ќе треба да обрнете внимание на тоа, бидејќи ако не, вие едноставно припаѓате на малцинството. Милијарди луѓе веруваат дека ќе има месија, дека ќе има антихрист, и дека ќе има битка за Ерусалим во последното време. Само да знаете дека можете да разберете зошто, на пример, Ерусалим е толку важен на агендата на толку многу политички движења. Тоа е друго прашање ако не одвоите време да истражувате во тие работи затоа што претпочитате да се вклучите во излегување, работа, плаќање на сметки, леб и игри и така натаму. Според мое мислење, вреди (или поточно: од суштинско значење) да се истражуваме во овие работи. Зошто? Затоа што тогаш разбирате што се случува и каде "оди".

Добив многу реакции од двете христијански и исламски страни дека одредени настани се доказ за исполнување на нивните пророштва. Прашањето што би сакал да ги прашам овие луѓе е следното: дали е фактот дека постои пилешко одење околу доказ дека јајцето било прво таму? Може да го најдете тоа чудно прашање, но она што сакам да го кажам е дека фактот дека пророштвата се обистини не мора да значи дека вашата религија е вистината. Можеби оние читатели најпрво треба да се запрашаат дали тие не бараат докази за тоа од што се воспитувани уште од детството. Јас исто така се подигнав со христијански догми, но ако навистина имате храброст да размислувате надвор од вашата кутија, нема да заглавите во вашиот претходно создаден меур. Стравот од напуштање на вашиот христијански меур или стравот да се оди подалеку од вашиот исламски меур се заснова на стравот од казната на пеколот и недостасува главната награда во задгробниот живот. Се извинувам, но секој што нема храброст да размислува надвор од тие основни рамки е, според мое мислење, заплашувачки зајак.

Кога се исполнија пророштвата, многумина ги гледаат доказите за нивната вера. На пример, кликнете овој линк за да видиме како Јеховините сведоци гледаат одредени настани како пророштва се исполнети. Подолу овој линк ќе најдете краток преглед на она што е христијанската визија за пророштвата кои ќе се остварат; забележавте дека повторно имате разлика помеѓу сите видови "христијански движења". Евангелското или баптистичкото движење уште еднаш размислува за временската линија на настаните од Реформатираните христијани и на тој начин можете да направите цела листа на разлики во ставовите, врз основа на разликата во библиските толкувања. Ние го гледаме истото на исламистичката страна и така вие всушност гледате соодветни и конфликтни ставови во сите поголеми светски религии. Потоа, постојат многу сличности меѓу исламот, јудаизмот и христијанството. Оставам настрана од другите големи светски религии овде, но во принцип ги гледаме истите основни принципи насекаде на поинаков начин. Меѓутоа, сите три споменати се сите Аврамски системи на верување. Сепак, муслиманите веруваат дека нивната вера го коригира христијанството, а христијаните веруваат дека исламот ја претставува верата на лажниот пророк.

Многу кратко, тоа се суштинските разлики меѓу исламот и христијанството (каде што може да се каже дека христијанството е силно поврзано со јудаизмот, бидејќи е како што еврејската вера е дел од планот на Христос за последно време):

Ислам верува врз основа на Куранот и Суннетот (Хадис):
Во доаѓањето на Махди ("ветениот", "носител на мирот" или "дванаесеттиот имам" или "скриен имам").
Во доаѓањето на Иса (Иса е арапски за "Исус".)
Во пристигнувањето на Даџаил. "големиот измамник кој ќе дојде на мазга".

Христијаните веруваат врз основа на Библијата:
При доаѓањето на антихристот
Во доаѓањето на "лажниот пророк"
Во доаѓањето на Исус Христос, кој ќе воспостави нова светска империја.

И двете вери веруваат во враќањето на Исус и истовремено веруваат во доаѓањето на антихрист; кој во Исламот се нарекува Даџал. Погледнете на пример овој филм да се добие идеја за ова.

Она што се обидувам да го направам преку моите статии е да го стимулирам читателот да размисли дали пророштвата и како тие се остваруваат не се знак дека постои голема скрипта. Верниците од различни религии, исто така, сакаат да одат заедно со тоа. Сепак, тие потоа осигуруваат дека сценариото е контролирано од нивниот бог; или богот на Библијата или Аллах (во случајот со исламот). Сепак, се обидувам да ги охрабрам читателите да размислат дали едноставниот факт за кој се чини дека сме сведоци на сценариото, не укажува на тоа дека целата програма е пре-програмирана и дека живееме во симулативна реалност (во симулација). Дали може да биде дека доаѓањето на пророштвата не само што укажува на тоа дека вашиот специфичен бог е единствениот вистински, но особено дека мора да постои "бог"? Дали може да биде дека овој бог свесно го изградил сценариото на таков начин што потребни се повеќе религии за да се создадат плус и минус столбови кои би требало да ја исполнат таа битка со последното време? Дали може да биде дека сценариото е изградено на таков начин што во сите аспекти на општествениот дуализам секогаш е потребен за да се вози струјата во правецот на 1 (како со директна струја од батерија со позитивен и негативен пол)? Дали може да биде дека религиозниот товар на доказ за кој мислите дека го наоѓате вашиот систем на верување од својата света книга е неопходен за да бидете дел од една од тие спротивности?

Ако квантната физика веќе покажува дека е потребен набљудувач и ако неколку откритија од квантната физика покажуваат дека е потребен набљудувач за да се создаде материјалниот свет, тогаш, заедно со тие верски пророштва, не е индикација дека всушност сме во симулација живот? Напишав сеопфатна статија за ова овде en овде наоѓа. Во ред е да се објасни дека постои бог од симулациониот модел. Тоа е имено градителот на оваа симулација. Исто така е добро да се објасни дека постојат пророштва кои веќе се исполнија и дека ќе треба да се остварат. Тоа е сценариото или изворниот код на симулацијата. Ако претпоставиме дека тоа е симулација на повеќе играчи, тогаш е потребна еквивалентна опсервација за сите учесници (Монт Еверест мора да биде на истото место за секого). Тоа се објаснува со квантната заплетка од квантната физика и го наоѓаме тој основен принцип во ова Технологија на Google за облачно прицврстување на својата платформа за симулации (зголемена реалност). Значи, постојат многу индикации дека живееме во реалност слична на матрица и дека тоа е игра со повеќе играчи. Така да можеш of дојдете до заклучок дека треба да продолжите да го следите скриптот на вашата религија врз основа на вашите верувања of може да дојде до многу попаметен заклучок.

Дефиницијата за бог е: Бог е градител на симулацијата

Кој е толку попаметниот заклучок тогаш? За тоа навистина треба да ја прочитате мојата статија за симулацијата. Ако навистина почнете да гледате дека е веројатно дека живееме во симулација, тогаш исто така можете да сфатите дека симулацијата секогаш мора да го почитува слободниот избор. Вие бизаконот за слободна волја"може да се нарече, бидејќи без слободна волја програмата не е симулација, туку всушност е еден вид филм чиј исход е веќе сигурен. Суштината на симулацијата, сепак, е тоа што им нудите на играчите предизвик и сакате да проверите колку добро ја играат играта. На пример, не градите симулатор за летање за да го направите леталото да лета и да слета на автопилот, ќе го изградите за да го тестирате пилотот. Во симулација на мулти-плеер сакате да учат како играчите се однесуваат индивидуално и колективно и да види кои избори ќе ги направат индивидуално и колективно. Меѓутоа, можете да поставите не-играчки ликови во симулацијата што следат одредена скрипта и да се обидат да ги убедат играчите во играта да го следат тој скрипт. Дали можеби ја препознаваме улогата на светските политички и верски лидери таму? Да, што се однесува до мене.

Што ако градителот на симулацијата се надева дека играчите доброволно се предадат на одредена крајна цел? Потоа тој мора да ги стави ликовите кои не се играч во играта на важни позиции и да се осигура дека играчите кои не ја играат сценариото според правилата на не-играчите (што тој ги стави во играта) заработуваат помалку поени во играта. Градителот на симулацијата на тој начин го прави непривлечна да не ја играат играта според правилата. Дали може да биде дека тој сака да постигне одреден исход кој му е поволен, без да се наруши законот за слободна волја? Да претпоставиме дека сме низ добра тизерски филм се искушувани на оваа симулација, но само во рамките на симулацијата дојде до откритието дека сето тоа е помалку забавно и пријатно; дека можеме да се разболиме, да одиме во војна, да работиме, да продолжиме и така натаму? Можеби ќе мораме да ја одиграме играта, бидејќи потпишавме договор за да го играме. Меѓутоа, ако градителот на симулацијата не структурира и сепак нѐ тера да доброволно му служиме во рамките на симулацијата, тогаш тој се уште ја почитува слободната волја, но можеби ќе мора да бидеме предупредени и се прашуваме дали нема лоши намери има.

Според мое мислење, оваа симулација е контролирана од страна на аватари (изведувач, не-плеер) во одреден правец. Тие се обидуваат да го насочат сценариото во одредена насока преку верски и политички процеси врз основа на двојност (бидејќи двојноста дава директна струја во саканата насока). Според мое мислење, крајната цел е да се препуштам на спојувањето со системот за градење на АИ; со други зборови: подлабоко тоне во симулацијата. Во религиите го наоѓаме ова во "вечен живот". Во трансхуманизмот (видете го извршниот директор на Гугл, Реј Курцвеил) ова се нарекува сингуларност. Доаѓањето на анти-Христос или месија како фигура од воздухот (облакот) е прилично лесно да се постигне. На овој начин, градителот на игри може да направи аватар да се појави во играта многу лесно. Ако почнете да го гледате сето тоа од таа перспектива, ќе почнете да сфаќате дека тоа е навистина еден вид на хиперреалистична игра на Sony Playstation, каде што материјата, чувството, мислите и сѐ што го гледате ја перцепира душата (набљудувачот / играчот) преку вашиот аватар во играта (вашето тело). Затоа е од суштинско значење да го сторите тоа експеримент со двојни прорези добро разбира.

Значи, ако верувате дека можете да освоите вечен живот со предавање на богот на вашата религија, правите суштинска грешка во 2. За да почнете со, живеете засекогаш и вие сте само играч во симулација на повеќе играчи. И точка два, тогаш сте во служба на ставање на сценариото кое има за цел да се поврзете уште попрецизно со градителот на оваа симулација. Сега можете да кажете:Да, но мојот бог има само добри намери!"Па, тогаш сето тоа убиство и убиство, болест, работа за пари и ропство не би било неопходно. Вие се предадете на дуалистички систем со позитивни и негативни аспекти. Градителот на оваа симулација јасно има лоши намери; имено оние каде што треба да се предадеме и да станеме се повеќе зависни. Тој се обидува да го постигне ова преку сценариото и насочниците на ова сценарио; аватари поставени од него во оваа симулација (контролирана од него) на врвни позиции. Секој кој се става во служба на овие аватари преку менаџерски позиции и сите оценки подолу, придонесува за исполнување на ропското писмо. Така, единствениот начин да не му се даде на сценариото резултат кој симулатор-градителот сака да престане да работи на сценариото. Прочитајте продолжи тука како можете да го направите тоа.

Листа на изворни линкови: jw.org

Тагови: , , , , , , , , , , , , , ,

За авторот ()

Коментари (24)

Trackback рачно | Коментари RSS наслови

 1. Danny напиша:

  Како Дејвид Icke еднаш го опиша:
  Дека луѓето имаат одредено верување е во 99,9 проценти од случаите, бидејќи нивните родители и нивната околина / култура го имале тоа верување.
  Не затоа што ги споредувале сите религии и на тој начин заклучиле која е "најдобрата" религија.

  Освен тоа, јас исто така верувам дека, бидејќи луѓето веруваат дека се исполнуваат пророштва, ова се случува и се потврдува.
  Кажи еден вид на закон за атракција (мисли / верувања создаваат реалноста).

 2. SalmonInClick напиша:

  Увидлив напис, јас отсекогаш реков дека ова е само-исполнувачки скрипта, програмирање што го вршат верниците. Луцифер, иако не морам да правам ништо, јас давам избор и душите доаѓаат на лажното светло како муви ..

  само-исполнување

  (или мислење или предвидување) мора да се докаже точно или да се оствари како резултат на однесувањето предизвикано од неговото изразување.
  очекувајќи нешто да биде лошо, може да испадне да биде само-исполнувачко пророштво

  Единствениот точен одговор не е да се игра 🙂 # неуспех

 3. guppy напиша:

  Така е сето тоа Мартин!

  Ако сето тоа беше толку лесно, тогаш и немаше никаква смисла.

  Исто така се согласувате со Дени, ќе бидете програмирани за првата 7 година од вашиот живот. Ако сакате да се ослободите од ова, треба да го репрограмите. Ова нема да функционира ако останете во вашата доверлива кутија.

  Ако луѓето или групите веруваат во истиот скрипт, тогаш тоа всушност ќе се случи.

  Јас исто така верувам во тоа, но јас нема да останам на оваа планета за вечноста.

  Се враќам во мојот оригинал преку страв / смрт.

 4. Мартин Vrijland напиша:

  Реакциите од читателите кои првпат се појавуваат овде и кои покажуваат дека не се труделе да ги прочитаат основните (поврзани) статии и кои покажуваат дека не сакаат да гледаат подалеку од "довербата во Господ" и верата "(или полесно да останат со старото познато чувство) не се дозволени.

  Поминуваат многу време во моите статии и не одговараат на хуманите snackers.

  • johnberrevoets напиша:

   Тоа е срам затоа што одговорите од сите видови на луѓе често даваат подобра идеја за тоа каде се наоѓаат луѓето во статијата што ја напишавте. Тие се како што беа огледалото на вашата статија. Со само предавање на мислења кои ја содржат целата статија, огледалото е речиси покриено. Покрај тоа, Фебо има многу добри крокети на сатеј.

   • Мартин Vrijland напиша:

    Сите видови на реакции на интернет веќе не даваат точна слика, бидејќи таа е полна со онлајн чувари на агендата; без разлика дали или не се скриени зад длабоки профили на Фејсбук со длабока социјална мрежа.
    Можете ли да оставите коментари под статии за пропаганда на Telegraaf? Не.
    Ако луѓето не преземат соодветен напор да ги прочитаат моите статии правилно и да го проучат докажувањето, нема да дозволам такви реакции да минуваат низ нив. Кој управува со оваа веб-страница? Ти или јас?

 5. Сонце напиша:

  Добар напис. Се прашувам дали сите читатели разбираат што мислите. Тоа е само прашање.

 6. guppy напиша:

  Тоа точно ја објаснува слабоста на религиите во сегашната состојба. Ако излезете со јасна приказна, луѓето се превртуваат, повторно доаѓаат спасител и го враќаат надвор од себе.

  Можете исто така да ги упатите на форумот xandernieuws верба 😉

 7. guppy напиша:

  Или тоа беше голи, морам да продолжам да работам на мојот холандски 😊

 8. Maasland напиша:

  Добро, прилично тврдоглави изјави. Се вели дека многумина се наоѓаат во нивните меурчиња и не можат да излезат. Сепак, некои луѓе се ослободуваат од нивните меурчиња ... но тогаш тие не автоматски "завршуваат" со визијата како што е опишана од вас (и во коментари) (= всушност меур? Но, друг вид меур?).

  Да ја наречеме религија, или да ја наречеме "вистината надвор од себеси" ... но
  - Вие не треба да го направите вашиот најдобар екстра за добар понатаму дестинација; тоа тврдоглавост е типично за религиозни деноминации, и го зајакнува размислувањето за моќ
  - Воопшто не постои рај или пекол. Не, ќе има обновена / обновена Земја
  - Погледнете ги визиите зад статијата, а потоа гледајте што е можно пообјективно што ви треба повеќе вера и претпоставки за да направите ... Библијата, или оние визии споменати?
  - Постои "Универзална Вистина" надвор од самите нас, во крајна линија не управувано од Луцифер-во-а-симулација.
  - Постои Бог кој направил Ера план.
  - И покрај многуте докажани грешки во преводот и компилацијата и малцинствата во една од светите книги, можете да знаете дека сега сме во средината на 5 ерата. 2 ерата подолу се за изградба и поправка !!
  - Значи, мислите дека за сегашната "гневна еонка", "невидливите луѓе" пишуваа и ги исполнија сценариото? И ако тоа е симулација, ќе треба да има "човечки тип" како суштества во контрола на контролниот стап? Колку "верувања" се веќе во ова сценарио ...
  - Не, вели дека наменетиот Бог, доброто и злото и двете имаат своја улога во оваа еон ... и со цел.

  Проучувајќи се, отстранувајќи ги емоциите и "наоѓање", дојдов до заклучок дека, во споредба со многуте "варијанти" што се спомнати (исто така и вашите појдовни точки Мартин), постои за вистината на Едното Божјо Битие кое беше целосно сама пред тогаш план засновани во кои човекот и доброто и злото и сл. имаат место за потоа (така овој Бог) да стане од Сè-во-Себе на се-во-сите преку градење кон тоа преку тоа времено планирање ...., помалку претпоставки или верување е потребно од сите други варијанти кои не се базираат на Библијата.
  Значи, јас го претворам прашањето околу вас: Дали може да биде дека постои една Вистина (Бог) која ги тера луѓето да го имплементираат Неговиот план / скрипта? Значи Вистина (Стандард), која е безвременска и надвор од себе? Бог вистината која ќе го обнови сè за подобро во Неговата слика?

  Или имате ли убедливи факти за 100,0% кои во секој случај никогаш не можат да бидат такви?

  • Мартин Vrijland напиша:

   Тоа ново небо и земја е новата симулација (во рамките на оваа симулација) во која градителот на оваа симулација (Луцифер) сака да нè привлече.
   Нема теорија. Експериментите со квантната физика покажуваат дека живееме во симулација. Тоа исто така не е прашање на толкување или верување.
   Но, само држете му се на Бога и на Исус. Зошто? Затоа што се плашите дека ќе го пропуштите новото небо и нова земја? Па, би рекол: да се приклучите на Реј Курзевел, Елон Маск и сите пиони кои нè натераат кон сингуларност. Тоа ново небо и таа нова природа се единственоста (ветувањето за "живеење во" нова симулација).

   • Maasland напиша:

    Ви благодариме за вашиот одговор Мартин.
    Ако не сакате да се одделите (исто како мене, како што мислите) од таканаречената "оваа симулација", тогаш преминете на следната симулација, како што укажувате (новото небо и нова земја што беше претставена). Дали луциферските администратори на таа симулација никогаш нема да умираат? Или имаат добри наследници? И "perseverers" како мене умираат еден ден, нели? Или умира друг процес?
    Колку е бесконечна нашата актуелна симулација?

    Уште еднаш истото прашање: зошто сте и акцепторите на вашето пишување (видете ги коментарите) сè уште во неа? Зарем не е толку паметен?

    Дали е "вашата алтернатива" (кога влегувате) вечна? Или што се случува таму? Ќе умрете (кога ќе стигнете таму) еднаш? Или не умира таму проблем?

    • Мартин Vrijland напиша:

     Мислам дека не разбирате што мислам.
     Умирањето во симулација може да се спореди со куклата на екранот на играта Playstation која умира. Душата не умира.
     Изгледа дека сте заглавени во претходно програмиран концепт дека мора да има добродушен бог. Градителот на симулацијата што сега и ние ја играме може да се идентификува како Луцифер (барем од нашата аватарска позиција). Тоа едноставно може да биде Марк Цукерберг од горниот слој (можеби оригиналниот) слој.
     Прашањето за тоа кој тогаш го изградил оригиналниот слој и дали ова е едно божество или дали сè доаѓа од еден вид на целосен индекс на податоци, не може да се одговори од симулацијата / аватарската позиција (во внатрешноста на играта). Тогаш го правите тоа со книгите и информациите достапни во играта (како што е Библијата). Кој вели дека информациите за услугите се точни?
     Единствено што можеме да направиме се експериментите кои водат кон анализа на нашата ситуација. Овие експерименти со квантната физика докажуваат дека живееме во симулативна реалност (како набљудувачи / играчи). Повторно: тоа не е теорија, тоа е чекор-по-чекор обиди и грешка метод за да дознаете суштината на нашето постоење тука.

  • guppy напиша:

   Зошто Исус вели во Библијата "не ја гради својата куќа на оваа земја"? Ова едноставно значи дека ова е привремено место. Со други зборови, не губи својата душа овде на оваа земја. Тој, исто така, вели дека "тоа е завршено", а не е завршено само кога речиси сте завршија во име на бог. Вие не сте на оваа страница за ништо и сеуште можете да верувате во Исус. Ако сакате Исус да се врати на земјата, мора да бидете сигурни дека ќе станете Исус. Мартин го кажува истото како Исус и, за жал, сеуште се разболуваат од повеќето луѓе.

   Ако го споделите зборот Исус во Библијата за Христос - светоста, единствената свест во себе, тогаш сте многу далеку.

   Исус не се грижел што рекоа другите и им кажале какви информации добил однатре. Тоа значи дека се креваш над овој свет и неговите закони. Светот ќе ве мрази затоа што нема влијание.

   Исус отиде против богот на овој дуалистички свет, што значи дека Луцифер е богот на овој свет.

   Луцифер е полубог кој се разделил, зависи од нас дали и ние се делиме.

   • Maasland напиша:

    Здраво Гуппи
    Ова се прекрасни работи што ги спомнувате; според мене, нашите ставови се разликуваат помалку отколку што мислите.
    Но, како што јас, исто така, му одговорам на Мартин: и вие "седите" овде. Малку не-паметно нели? Исус или не, крис-совесност или не .... Во тоа време ние не можеме да одиме во следната фаза (инаку ќе биде квадратна симпатичност што ќе се задржите во оваа солза за да нè, евангелизирате '...).
    Во најмала рака, може да дојде до заклучок дека постои "лидер" кога ќе го видиме "интелигентниот дизајн" во создавањето. Па, затоа е многу поверојатно дека овој Лидер ќе нè однесе до следната фаза (во чекори на опоравување).
    И што мислам за Гуппи е тоа што се прашувате: за кое сценарио ви требаат повеќе верба и претпоставки?
    Ви благодариме што останавте во оваа симулација ... ... барем можеме да размениме идеи за овие прашања.

    • Мартин Vrijland напиша:

     Ако сте го прочитале мојот напис правилно, играњето во оваа симулација нема никаква врска со сочувство ако сте потпишале договор за да ја играат оваа симулација. Сепак, не сакам да бидам воден од следната симулација и да паднам на аватарите на градителот на оваа симулација (како аватарот Исус) и, секако, не слепо се потпираат на неколку убави книги (како Библијата) подготвени од аватари на градител на оваа симулација.
     Поентата е во тоа што се сеќавате дека не сте вашиот аватар, туку вашата душа. Ова е очигледно од експериментите со квантната физика.
     Јас разбирам дека е лесно да седиш и да чекаш за Исус, а потоа да се надеваш на ново небо и нова земја. Добро и? И тогаш? Живеам под ропството на истиот тирански бог? Што сакаш да го сториш сето ова време на тоа ново небо и земја? Како да ја плетеш градината? Или владее со Исус од престолот во Ерусалим во милениумското царство на мирот? Правило за тоа кој? Во него има нешто елитарно (како што е тоа ... "ха-ха, можам убаво да владеам со Исус над остатокот од толпата").

 9. guppy напиша:

  Мислам дека сте реинкарнирани само онолку пати, сѐ додека не сфатите дека ова е илузија. Ова е исто така идеално време за да дознаете со сите информации што се достапни и покрај сета сензација.

  Ова е последната рунда за Мартин и јас и многу други. Ако сакате моќ и слава можете да останете тука (засекогаш), но ако не сфатите дека е илузија, тогаш навистина нема длабочина.

  Вие сте тука за да ги отворите седумте печати, седум чакри, да се кренете над Луцифер. Ова нема да ве спаси со нови религии и јога секоја вест секоја недела. Ќе го зачувате ова со излегување од кутијата и собирање на информации што се важни. Ние не успеавме во тоа во нашите минати животи, и затоа сме уште тука.

  Имаме цело време да учиме, бидејќи времето не постои.

  Покрај тоа, ние мора да сфатиме дека нашето его (од нашиот аватар) е толку голем што навистина сакаме да останеме тука.

  Мислам дека можеш да одиш само ако навистина сакаш да си одиш.

  Тоа е веќе голем предизвик.

 10. Maasland напиша:

  Мартин / Гуппи, благодарам за различните перспективи. Сега ќе го паркирам.
  Според мое мислење, немате доволно свест за тоа колку претпоставки најпрво морате да си ги направите, а потоа да ја задржите вашата визија; само дел од "физички доказ" не е доволно за да се направи целата приказна точна.

  Можете исто така да го кажете ова за "доктрината за обновување на сите нешта".
  Иако во моментот немам сè што е подготвено, знам дека многу работи, како што се оние што ги почитувам, исто така, може да се демонстрираат емпириски. Покрај тоа, можете да ја демонстрирате главната линија во Библијата од многу различни агли (мислам на чиста форма на гематрија / скрипта со скрипта која се споредува со независни извори / историографија на други народи итн.)

  Тоа е одлично за вас дека ова е вашиот последен круг. Не знам колку кругови ќе ги имам пред да те запознаам. Од моја гледна точка, сигурно ќе се гледаме "во догледна иднина".
  Мартин, твојата последна реакција падна нешто ... (косење / тиранија итн.); Во најмала рака, заклучувам дека сé уште има простор за развој при проучувањето на овие прашања.

  Добро патување заедно!

  • Мартин Vrijland напиша:

   Не, јас не одам надолу. Јас се осврнувам на библиските пророштва за милениумското царство на мирот.
   Тоа е пророштвото на милениумското царство на мирот во кое Исус ќе владее со својата невеста (или сите верници, неговата црква, "црквата", или она што сакате да го наречете).
   Тоа значи дека христијаните се гледаат себеси како избрани. Сега; Верувам дека ова ќе се исполни токму ако продолжиме да го следиме сценариото и завршуваме во трансхуманистичката фаза, каде што секој поддржувач на Луцифер (кој верува во овде Исус, аватарот на Луцифер) ќе добие ново тело (нанотехнолошки аватар).
   Сепак, тоа е само почеток. Целата симулација ќе претрпи трансформација (новото небо и нова пророција на Земјата).

   Вие не мора да ја напуштате својата вера од мене, но мислам дека е толку тесна што вие (и многу други) се приврзани кон неа. "Спасителот доаѓа одозгора". Би било убаво ако разбравте дека вашата вера е дел од дуализмот потребен за исполнување на истиот скрипта за последното време (и сè што следи - како што е тоа царство на мирот, итн.). Имаш многу слепа вера во тој суров Бог, кој, ако е потребно, мораше да види крв да им прости гревови. Беше убаво што тогаш го жртвуваше својот син (аватар во симулацијата); Но, ајде, едноставно за себе. Колку долго луѓето продолжуваат да се судрат во таа приказна?
   Кој бог сака да види крв? Не плашете се да излезете од вашиот Христов меур.

   Лошото е тоа што верските убедувања го задржуваат сценариото. Затоа и јас продолжувам да инсистирам на тоа.

   • Maasland напиша:

    Мартин, ги почитувам вашите аналитички вештини кои лежат зад вашите статии. Но, околу христијанството не добивате подалеку од знаењето што го користеле христијаните "95%". Но, многу "темели" во Библијата се навистина различни.

    Само малку за твојата визија: кои луциферистите секогаш се реинкарнираат со нив? Дали тие остануваат во својата улога како владетели?
    И каде завршуваш по твојот 85e? И што е вашето секојдневно трошење таму?

    • SandinG напиша:

     Инаку започнете веб-страница каде што може да ги прочитате вашите интересни перспективи, очигледно имате многу мудрост за закуп и би било срамота да се види дека е изгубена. Јас сум љубопитен ...

    • guppy напиша:

     Прашањата што ги поставувате не се толку чудни, се прашував. Добивањето одговори не е толку лесно и добив одговор само кога научив да мислам надвор од кутијата.

     Зошто мислите дека сите светски лидери сакаат да го задржат својот имот во семејството? Покрај тоа, тие ја одржуваат линијата на крвта, бидејќи нивната ДНК е програмирана да управува со овој свет како и сега.

     Нашата ДНК исто така мора да се обнови со одвојување од оригиналот.

     Овој свет е копија и да одговори на вашето прашање што правиш на повисоко ниво: исто како и создавањето на светови тука преку мислата. Но, за да имате одговорност, прво треба да се спуштите на најниско ниво. Ова е единствениот начин да не се загубите во себичноста како што направи богот на овој свет. Тој вели со причина "Постои само бог 1 и не може да сакаш друг бог освен мене".

     Лидерите на овој свет ги презеле овие својства и навистина веруваат дека тие се единствените кои можат и можат да го контролираат овој свет.

 11. Christian van Offeren напиша:

  Здраво Мартин,
  Можеш ли да истакнеш (или да се повикаш) ако веќе си разговарал.
  Како се вклопува "концептот на единство" во ова? (што често се дистрибуира во духовна заедница)

  Така, во теоријата на симулацијата се зборува за "оригинал"
  Во концептот на единство се претпоставува дека секој е дел од "големиот извор". И така, всушност, нема "оригинален" ..? Се е едно и едното е сето? Дали ова е верувањето што се користи во сценариото за да ги добие сите под 1 шапка.

  Јас сум љубопитен како би го опишале ова.

Оставете Одговор

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина