Дали Биткоин и "Биг податоци" се новото злато или новата нафта?

поднесена во БИТКОИН, ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 27 ноември 2017 8 Коментари

Во првите години, биткитен главно ги користеле луѓе кои сакале анонимно да ги пренесат своите лекови и по пошта дома. Оние кои почнаа со тоа и години 7 10 евра bitcoints заборавил да дишам, сега може да биде прв bitcoinmiljonairs. Ако го остави само 2010 евра Bitcoins во вашиот профил во 10 сега 1,6 милиони побогати. Вредноста на bitcoin оттогаш е 16.255.800% се зголеми. Ако си ја купил пред една година за € 1000 во Bitcoins, сега ќе имаше € 9.000 побогати, бидејќи порасна во една година, Bitcoin повеќе од 1000%. Во текот на последните 6 месеци имаше зголемување на 275%, па дури и минатата недела на bitcoin направи скок од речиси 20%! Што е проблемот со тој биткоин? Што ја прави вредноста на оваа дигитална валута толку посебна?

Има многу аналитичари кои го нарекуваат преголемо зголемување на вредноста на битката на следниот балон; меур што може да го засени секој момент. Затоа, многу искусни инвеститори ве советуваат да не одиш заедно со брзањето на битките и да вложите пари во злато. Но, про-биткитен звуците се исто толку фанатични. Денес биткоин веќе оди во насока Граница на 10.000 долар; ограничувањето на 8000 веќе е надминато во евра.

Што е биткоин?

Всушност, вредноста на битката е определена од нејзиниот пронаоѓач (и). Според официјално читање е дека анонимен човек кој е самиот Сатоши Nakamoto повици. Тој го применил принципот на биткоин во 2009. Може да се тврди дека биткоин би можел да биде идеална валута на Новиот светски поредок, па може да се запрашате кој сатоши навистина е. Значи, прашањето е: што точно е биткоин, што можете да направите со тоа и што ја одредува вредноста?

Битката е дигитално креирана валута, чија количина е достапна, одредена од нејзиниот творец (и). Се чини дека количината на bitcoins е определена со еден вид на трикови за дигитално криптирање. Тоа е, како што беше, валута која плови невидливо на интернет. Можете да го споредите со дигитален минерал. Авторот измислил енкрипција која е толку сложена што тешко може да попуштат. Битките се плови некаде во шифрирани пакети некаде на интернет. Тие можат, како што беа, се сместија како вирус насекаде во светот. Може да се каже дека пронаоѓачите на биткитен направиле еден вид нов скапоцен метал кој е толку уникатен што никој друг не може да го направи. Потоа го сокриле во сите видови планински шахти и пештери ширум светот. Сега е уметноста на "злато копачи" да го пронајдат овој нов скапоцен метал. Ова го нарекуваат "рудари". Ова се поединци или компании кои се обидуваат да го најдат новото дигитално злато направено од Сатоши Накамото. За ова најверојатно ќе треба да најдат одреден код, што без сомнение ќе докаже дека е пакет за bitcoin. Целата биткоин игра затоа се врти околу енкрипција и наоѓање на шифрираните пакети за да пронајде количина биткоини. "Рударите", исто така, придонесуваат за безбедноста на биткитен пакетите со нивното пребарување. Колку повеќе го бараме, побезбедно биткоин станува за хакери (барем тоа е верувањето).

Посебно е што ограниченото количество биткоински велигденски јајца се скриени во таа светска мрежа. Во раните денови на bitcoin, го видовте подемот на рударите (дигиталните злато копачи). Тие понекогаш најдоа пакет со биткоини, така што се повеќе и повеќе bitcoins дојде на пазарот. Во меѓувреме, се чини дека количината на пронајдени битковини станува сè поретко. И ако bitcoin може да се спореди со нов тип на уникатен благороден метал со многу интересни карактеристики, тоа би значело побарувачка за тоа. И ако тој скапоцен метал се покажа многу интересен, тогаш побарувачката се зголемува. Ако тогаш бројот на Bitcoins се пронајдени од страна на стагнација "prospectors", тогаш ќе добие зголемување на вредноста на новите специјални предмети од скапоцени метали. Потоа добиете недостиг и недостаток значи "зголемување на вредноста".

Сега bitcoin не е скапоцен метал, но има уникатни карактеристики, па можете да кажете дека тоа е многу посебен скапоцен метал. Сепак, тоа не е физички метал или нешто што може да го зграби или допрете. Тоа не е ништо повеќе од дигитално креиран енкрипциски пакет. Значи, еден биткоин е, каков што е, пакет со нечиј и нула во дигиталниот свет. Вие не го гледате, не можете да го мирисате или да го допирате и, секако, не го наоѓате физички во рудник. Оттаму, рударството на биткоините е аритметички проблем. За тоа ви требаат компјутери, најдете го кодот и потоа извлечете ги битките.

Што е толку посебно за биткоин? Битката беше првата т.н. криптовалентна валута. Потоа, постојат и други на пазарот. Сепак, тие изгледаат помалку успешни. Ова може да има две причини: 1. тие не беа први en 2. тие сè уште не го достигнале недостигот, така што немало експлозивно зголемување на вредноста (поради што тие не станале профитабилна шпекулациона единица). Битката ги направила раните шпекуланти богати и сѐ уште ги прави луѓето богати без да мора да прават ништо. Кој не го сака тоа сега? Валутата која не постои физички (бидејќи е шифриран пакет еден и два) е популарна кај барателите на среќа. Во исто време, оваа растечка побарувачка осигурува дека големите компании, исто така, почнуваат да ги прифаќаат битките како платежна единица. И, се разбира, можеш да го размениш биткоин за евра, долари и ти го именуваш. Овие евра и долари исто така се само број на бројот на вашата банкарска сметка, но на крајот можете да ги извлечете како канцелариски материјал од банкомата и тоа е опипливо, па така ние го знаеме тоа.

Затоа, биткоин ќе преживее затоа првенствено е прашање на износот што циркулира на потрошувачкиот пазар. Ако bitcoin се повеќе и повеќе прифатени како средство за плаќање, тогаш тоа е веројатно знак дека медиумот за размена ќе преживее. Предноста на таквото средство е тоа што ја прави зависноста од сите видови комплицирани меѓународни трансакции преку редовни банки излишни. На пример, ако сакате да префрлите пари во Јапонија преку банка веднаш, тоа ќе потрае неколку дена и ќе ве чини пари. Банката би сакала да биде платена за трансакцијата; тие го нарекуваат "трансакциски трошоци". Биткоин е на самото место и се пренесува без трошоци. Значи, би можело да се каже дека биткоин би можел да биде многу интересна вкрстена валута за глобален режим каде што валутите, како што се доларот, еврото, рубљата или јуанот и нивните девизни курсеви може да се надминат. Тоа само ќе стане факт, ако можете исто така да купите сè во битките. И тогаш, веројатно, ќе го видиме и повикот за глобален даночен систем преку биткоин. Впрочем, таа валута ги избегнува сите видови на даночни граници, а вие не го сакате. Значи, би можеле да речете дека биткоин е алатка која го забрзува и помага во воспоставувањето на глобален финансиски систем. И, исто така, може да се тврди дека биткитен им помага на безготовинското општество.

Прашањето ќе се запрашате право, па сега можете да се запрашате е: Дали сакам да се збогатат брзо со дигитална валута, која, најверојатно, ќе продолжи да расте во наредните години во вредност (поради гореспоменатите недостаток) или јас не ќе ви помогне да се подигнат на дигиталниот свет и глобален систем за контрола каде сè е дигитално (вклучувајќи и пари)?

Колку е сигурен криптовалентност како биткоин?

Сепак, можете да го вклучите или пак да го направите: некој или група на луѓе излезе со принципот на bitcoin. Сега ја нарекуваме оваа валута "криптовалентност". Терминот всушност го издава суштината на "валутата": крипто. Постои енкрипција. И енкрипција е нешто што има формула зад неа. И за пресметување на формулата ви е потребен калкулатор. Ние сега, исто така, се однесуваат на компјутери како компјутери. За многу комплицирана енкрипција ви треба многу тежок компјутер за да го пресметате исходот. Тој исход мора да биде некаде во пакетот. Така мора да постои натпревар некаде. Неколку натпревари мора да бидат можни за да се најдат повеќе bitcoins. Поради тоа "рударите" имаат потреба од тешки компјутери. Но, тоа покренува прашања за пронаоѓачот на формула за енкрипција. Ако Сатоши Накамото (или групата што себеси се нарекува) дојде до овој концепт во 2009, тие би ја изградиле играта, како што беше, за технологијата што беше достапна во тоа време.

ние се погледне на моменталната технолошкиот развој, тоа не е 1%, или 20 90 %% сигурни дека за енкрипција на крипто валута ќе биде разбиена, но 100% сигурен. Како можеш да бидеш толку сигурен во врска со ова, се должи на развојот во областа на квантната физика и затоа во полето на квантните компјутери (квантни компјутери на холандски јазик). Никој не може да го објасни ова подобро од Лео Кувенховен. Ако го гледате видеото подолу, ќе разберете дека крипто- или "енкрипција" - нема да биде проблем за квантните компјутери кои во моментов се во развој. Големите компании веќе имаат компјутери кои симулираат квантен компјутерски принцип, но сега сме во пресрет на времето кога ќе дојде вистинскиот квантен компјутер. Енкрипцијата е решена за овие компјутери за кратко време. Значи, еден квантен компјутер во рацете на хакер може да го парализира целиот криптовалентен свет. И штом ќе се појави меѓусебна поврзаност помеѓу криптовековноста и реалниот свет, може да даде доста шокантни ефекти. Покрај тоа, нормалните банкарски трансакции се исто така организирани преку методи за енкрипција. Затоа мора да ја ставите картичката во таков банкарски читач со поголеми трансакции.

Што ќе биде решение за овој проблем на непосредна опасност? Решението обично е во регулирање. Crypto валута и енкрипција воопшто е ахиловата пета на дигиталниот свет. И енкрипцијата во тој дигитален свет само ќе се зголеми и ќе се зголеми. Во "интернет на нештата" сè ќе добие уникатен шифриран белег. ACChain сега е осмислена за ова. Ако сакате да станете богати во дигиталниот свет, тогаш мора да отидете на ACChain чекори. На ACChain е како нов стандард кој сега се чини дека да се турка од Јапонија до нешто произведени за да се даде код digitaalversleutelde. Новата крипто валута е поврзана со ова; ACC. Тоа е како биткоин, но потоа ACC, исто така, води сметка за кој производ е поврзан. Тоа е медиум на размена како на Bitcoin, но тоа го прави токму на чии раце тоа е и какви производи се тргувало со. Ако сакате да изградите светски систем за контрола, ACC е можеби bitcoin 2.0 и влажниот сон на групата која е фокусирана на управувањето со 1 централниот свет. Во "Интернетот на нештата" сè и секого добива уникатен код и сè може да се следи. Сепак, целиот систем е целосно зависен од принципот 1: енкрипција.

Значи, ако целиот свет зависи од енкрипција и дека енкрипцијата е блиска во блиска иднина со пронајдок што го направивме самите, нели тоа го повикува регулативата? Зарем оваа заканувачка глобална закана не бара глобално решение? Да, се разбира. Тогаш ќе видиме дека правото на енкрипција е во рацете на големите компании кои потоа можат да ги користат истите квантни компјутери за да направат енкрипција "квантен доказ". И големите компании се (за оние кои се продлабочиле) ништо повеќе од веб-градители за се вртат во центарот. Се разбира, зборувам за големите технолошки компании како Гугл, Фејсбук, Мајкрософт и Епл. Интернетот, интернетот на нештата и крипто-толеранцијата ќе го направат повикот за централизација на моќта очигледен. Затоа ние сме зависни од технолошкиот напредок поврзан со дигитализацијата на светот и дека зависноста ќе нè натера понатаму да зависи. Ти и јас тлееме на нашата сопствена мрежа; на www.

Биткоин и Биг Податоци новото злато и новата нафта?

Тоа нè доведува до прашањето дали биткоин е новото злато и дали големи податоци се новите нафта? Одговорот на ова од финансиска перспектива се чини дека е одлучувачки да. Се разбира, Bitcoin може да биде возбуда, но откако големите компании почнуваат да се во согласност со таков крипто валута, битката се чини дека да се освои и тоа нема да биде меур толку брзо што експлодира. Единствената закана опасност е тоа што на хакирање на енкрипција. Понатаму, недостатокот се чини дека останува мотор зад постојан пораст на вредноста. Ова зголемување на вредноста можеби можеби е малку борба ако конкурентната валута е да се надмине првата варијанта. Ние го видовме тоа со "Хајвс" и "Фејсбук", а можеби и истото ќе се случи со сега релативно непозната валута како ACC. Кој знае? До сега биткоин изгледа силен и вредноста се чини дека се зголемува. Ова се должи на недостигот: понудата и побарувачката. Колку повеќе може да се тргува со биткоини, толку повеќе луѓе сакаат да имаат биткоини.

И додека овие криптовектации се зафатени со нивното појавување, ние исто така го гледаме појавувањето на "интернет на нештата" и придружните големи податоци. Во "Интернетот на нештата" комуницира сè со сè, како што беше. Се движиме до времето кога секој пакет што го носите од супермаркет е "почувствуван" од страна на паметните мерачи во вашиот автомобил, во вашиот телефон и во вашиот дом. Познато е што јадете кога го јадете. Всушност, секој е секогаш и насекаде познат. И сите тие податоци се анализираат за филтрирање на сè што постои. На овој начин може да се направи комплетен, социјален, психолошки, финансиски и здравствен профил на секој човек. И тоа е интересен податок. Тоа се податоци со финансиска вредност. Можете, на пример, да победите на изборите затоа што точно знаете што размислуваат луѓето и всушност како можете да влијаете врз нив. Всушност, можете да управувате многу фино кога сè е паметно; вклучувајќи го и градот во кој живеете. Можете да ги доближите луѓето, без да бидете свесни дека ги собирате заедно, можете да управувате со протокот на сообраќај и да управувате со општествените движења. Големи податоци се големи пари и може да се каже дека големите податоци се новите масла денес.

Со сето ова знаење на ум, прашањето веќе не е: "Дали дигитализацијата на светот е добра или лоша?" Јас дури и не се зборуваше за вештачка интелигенција и плачот на луѓе како Елон Маск да се логирате со дигиталниот свет, со цел да се спречи AI (вештачка интелигенција) фаќа чекор со нас. Затоа мораме да се интегрираме и преку мозочната врска (во развојот) на Неуралникот на Елон Маск да формира еден вид интелигентна мрежа на човечки мозоци, така што ќе имаме предност над АИ. Тоа е извонредна мисла и звучи веродостојно еднаш од перспектива на заканата на АИ, но ние се справи со тоа на мозокот врски и на знаење дека серверите Биг податоци на Google и другите сите следење и анализа, не е многу страшно да се сретнеме со светот? Cryptocurrency, интернет на нештата, 5G мрежи, големи податоци и поврзување на мозокот; каде се запира ова? Или ние едноставно треба да се предадеме на сингуларноста? Знаете ли дека единственоста каде извршниот директор на Гугл Реј Kurzweil сака да ни испрати? Соединување на човекот и вештачка интелигенција; следниот еволутивен чекор. Дали е тоа она што го сакаме или е тоа конечно отстранување на кого сме во најдлабокото битие? (Прочитај тука повеќе)

Листа на изворни линкови: nos.nl, bitcoinspot.nl

Тагови: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

За авторот ()

Коментари (8)

Trackback рачно | Коментари RSS наслови

 1. Мартин Vrijland напиша:

  Или има повеќе за тоа?

 2. mec напиша:

  (Од Википедија) Сигурност: Постојат неколку специфични значења:

  • сингуларност (математика): вредност во која функцијата не е дефинирана, на пример со асимптота
  • сингуларност (физика): точка во просторот-време во кое законите на природата ја губат својата важност
  • сингуларност (контролна техника): состојба во која робот може да дојде, ако две или повеќе независни движења имаат резултат дека резултатите од тие движења имаат исто влијание на целта
  • сингуларност (метеорологија): временски услови или временски промени во прилично фиксирани времиња, како што се световите на мразот
  • технолошка сингуларност: точка во иднината во која технолошкиот напредок станува бесконечен.

  Книги полни со теоретски топки за тоа.

  Сингуларноста не е ништо друго освен теоретска концепција, ако е вистина дека целиот наш универзум не може да постои. Да се ​​даде "правото на постоење" тоа е можно само во дигиталната илузија создадена од човекот. Дека човекот на крајот мора да помине / умира од АИ, е смешно, да претпоставиме дека може да се случи, тогаш само треба да го повлечете приклучокот и да си заминеш AI ...... кој е зависен од тоа кој?

  • Мартин Vrijland напиша:

   Затоа АИ е испреплетена со финансискиот систем (преку блокчејни пари) и преку јазли меѓу врсници и врсници, кои се прават поинтелигентни со користење на секој компјутер што го среќава во својата мрежа. Тоа е прекрасно прикажано во филмот Transendence. АИ на тој начин обезбедува, како што е, хив ум преку blockchain. И бидејќи АИ се збогатува преку блокчеин (крипто валута како биткоин) и луѓето во нормалниот свет (особено големите корпорации), исто така, инвестираат многу во блокченот, никој нема да биде наклонет да го повлече приклучокот од АИ.

   Дека терминот е позајмен од природните науки, дава авторот на терминот, Реј Курцвеил, самиот. Суштината е дека сингуларноста е цел на луѓето на врвот на големите компании, претседатели и земји. Тоа не е за ништо што Саудиска Арабија се предвидени државјанство на Софија.

 3. SandinG напиша:

  Совршено се вклопува во сликата за безготовинското општество:
  http://www.zerohedge.com/news/2017-11-26/which-europeans-carry-most-cash

  Извор: Економист; 01 / 9 / 88, том. 306, pp 9-10
  Триесет години од сега, Американците, Јапонците, Европејците и луѓето во многу други земји, како и некои релативно сиромашни, веројатно ќе плаќаат за своите шопинг со истата валута. Цените ќе бидат цитирани не во долари, јени или Д марки, туку, во, да речеме, фениксот. Фениксот ќе биде фаворизиран од компании и купувачи, бидејќи ќе биде поудобно од денешните национални валути, што ќе биде необична причина за многу нарушување на економскиот живот во последниот дваесетти век.
  https://socioecohistory.wordpress.com/2014/07/26/flashback-1988-get-ready-for-a-world-currency-by-2018%E2%80%B3-the-economist-magazine/

  • SandinG напиша:

   Тие го кажуваат правото во нашите лица и знаеме кој е Економист:

   Bitcoin
   Монетаристи Анонимни

   По спектакуларен пад, онлајн валута прави изненадувачки камбек

   Печати издание Финансии и економија
   Септември 29th 2012

   "Дај ми контрола врз паричната набавка на нацијата и не ми е гајле што ги прави нејзините закони", рече Мајер Амшел Ротшилд, основач на банкарската династија Ротшилд. Што би тој или Биткоин, онлајн валута без орган што издава? Онлајн криптовалентност се уште е силна, не само благодарение на неговата способност да го заобиколи законот.
   http://www.economist.com/news/finance-and-economics/21563752-after-spectacular-crash-online-currency-makes-surprising

  • SalmonInClick напиша:

   @ZIo, разбирам каде сакаш да одиш, а графиконот на zh покажува дека нивото на адаптација во Холандија е многу високо. Помалку пари во вашиот џеб и повеќе дигитални / безжични трансакции. Ова е токму онаму каде што елитата сака и единственото нешто што е потребно за да го добиеме остатокот од стадото овци во друго поле за играње е соодветна криза.
   https://www.rtlnieuws.nl/geld-en-werk/nederlanders-kopen-voor-tientallen-miljoenen-aan-bitcoins
   https://www.rtlnieuws.nl/geld-en-werk/cryptomanie-bereikt-hoogtepunt-bitcoin-knalt-door-10000-dollar

   Само погледнете ја вкупната пазарна вредност на криптовите и погледнете го вкупниот инвестициски капитал во светот, што е огромно. Гледам дека битките и другите криптони се зголемуваат лесно и експоненцијално, дури и чесно во случај на криза. И навистина, Ротшилд го дал во 1988 веќе и тука сме сега, па чека само кризата / кризите што ги прават сите фиатски пари безвредни. Централните банки ја играат оваа игра многу добро, особено ФЕД и ЕЦБ.

Оставете Одговор

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина