Венецуела е пример за тоа што нè очекува и Европа и воведување на криптовалентност како светски стандард

поднесена во ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 20 август 2018 13 Коментари

извор: zerohedge.com

Вчера избувна уште повеќе хаос и паника во земјата која се печатени од страна на САД, преку слични финансиски војна, како што неодамна во Турција финансиски на колена. Од поширока перспектива, Венецуела е веројатно избран од страна на централните банки како поле за тестирање на уривање на светската економија, нејзините ефекти и воведувањето на нови стандарди крипто валута како исплата. Всушност, САД чекаат што се случува сега во Венецуела. Тарифната војна на Трамп, наскоро ќе се врати на САД; барем тоа е причината зошто е во видливото поле. Всушност, тоа е неограничен "снабдување со хероин" од билиони Препечатени пари, кои се предизвикани од САД и европските економии жив вештачки и под постојан "наркотик зависник" се одржуваат. Компаниите имаат на пример, може да се купи до нивните сопствени акции и на тој начин вештачки да се манипулира со цените на акциите и така постои меур создадена планински долгот стана астрономски.

Се чини дека светот преку Трамп подготвени за финансиска ресетира и ресетирање што треба да дојде преку илузија на исходот на идиотски тарифни војна Трамп, кој тој лови против сè и секого во темперамент. Во пракса, сето тоа е оркестрирано од полето на Луциферско сили и постои скрипта која се одвива.

Ако Кина и Јапонија ги продадат своите американски државни обврзници, истиот феномен ќе се појави во САД, како што е сега случај во Венецуела. Ќе има хаос меѓу населението, луѓето ќе одат на плен и парите не вредат ништо. Тоа ќе има реперкусии кон остатокот од светот, но најголемите удари ќе паднат во самата САД. На крајот на краиштата, земјата веќе повеќе или помалку се изолира под Трамп. Од тој хаос може да се создаде нов финансиски поредок. Венецуела покажува дека криптоваленцијата, најверојатно, ќе се искористи за ова. Претседателот Мадуро вчера ја поврза валутата на Венецуела (Боливар) со монетата за крипто, која беше создадена минатата година: Петро. Со тоа, доларот е целосно ослободен. Веројатно, остатокот од светот, со Турција како go-kart, ќе направи нешто слично кога падот на доларот. Ова со цел да ја сочувате штетата. Веќе гледаме дека земјите одлучуваат да дејствуваат во своја валута. Доларот, исто така, губи моќ во трговијата со нафта, каде кинескиот јуани сега формира нов официјален стандард за нафта и јуанот, исто така, е одобрен од страна на ММФ како СДП (специјални права на влечење); што значи толку многу што ММФ ја покрива валутата (со, по желба, повеќе печатени пари во форма на кредити, каде што е потребно да се собере инфлацијата).

Венецуела е целосно исцрпена. Земјата има инфлација од повеќе од една сто илјади проценти во 1 година! Тоа значи дека околу колку што е ако сте имале еден милион Боливар со Вашата сметка за минатата година, а цената на лебот на пример 1 1 Боливар беше, сега само 10 лебот може да се купи за кои милиони Боливар. Графикот подолу ја покажува оваа екстремна инфлација (прочитајте понатаму под графикот).

извор: zerohedge.com

Така можете слободно да кажете дека официјалната "бела економија" во Венецуела не работи повеќе од една година. Тоа значи дека луѓето веројатно го направиле шопингот во друга валута и на црните пазари.

Веб-страницата Zerohedge објави вчера за интервенцијата на претседателот Мадуро:

Како резултат на дејствијата донесени, новата верзија на боливарот ќе биде врзан за вредноста на државниот крипто валута, Етро, Колку следбеници Според Блумберг изнесува до девалвација на 95% од официјалната стапка, и ќе се тргува според линијата каде што е црниот пазар; Владата, исто така, ќе ја подигне минималната плата повеќе од 3,000 процентот, кој работи на околу $ 30 месечно.

Мадуро изјави дека новата валута, во собата да влезе циркулација во понеделник, ќе се вика "суверена Боливар" и ќе се базира на Петро-кој е во вредност од $ 60 или 3,600 суверена bolivars, по redenomination планирано за август 20 засеци пет нули надвор од националната валута. Минималната плата ќе биде поставена на половина од тоа, 1,800 суверените боливари. Владата ќе го покрие минималното зголемување на платите кај малите и средните претпријатија за денови на 90, додаде Мадуро. Не беше јасно што се случува после.

"Тие ги доларизираа нашите цени. Јас сум petrolizing плати и petrolizing цени ", Мадуро објасни во петокот телевизиска адреса. "Ние ќе го претвориме петрото во референца која ги поткрепува движењата на целата економија".

Со други зборови, за прв пат, криптовалуцијата поврзана со нафта ефикасно ја заменува суверената валута. Како резултат на тоа, петрото, кое драматично ќе варира, ќе се користи за цени. Пакетот мерки е неопходен со збунетоста, изјави Луис Висенте Леон, претседател на анкетарот на Datacalisis, со седиште во Каракас.

"Владата ја препозна потребата за зацврстување на економијата со надворешна варијабла надвор од нејзината контрола, како што е меѓународната цена на нафтата. Мудрена одлука, но тоа не се случува во возило што страда од недоверба и одржливост, како што е Петро ", рече Леон.

"Вие нема да ги најдете канџите на ММФ или лошо добиле рецепти овде", рече Мадуро, иако по неколку години социјалистички маки не е јасно дали обичните граѓани на Венецуела нема да се одлучат за таа алтернатива. Мадуро, исто така, рече дека "не се вклучени експерти, кои не чувствуваат врева на луѓето" ... Само диктатори.

Мадуро, исто така, рече дека има намера да создаде унифициран девизен курс низ целата земја. Новата стапка на петро-до-долар-боливар би била од еден до шест милиони долари (или 60 пост-причина), што е околу 25 пати полошо од официјалната стапка.

За спроведување на бизарниот план, министерот за информации, Хорхе Родригез, во саботата рече дека владата ќе ги отвори киосците за размена на 300 во хотели, аеродроми и трговски центри, како дел од обидот да го надмине црниот пазар во земјата. Мадуро во петокот рече дека централната банка ќе ја зголеми зачестеноста на девизните средства пет пати годишно.

Иако се чини дека е бизарно она што го прави Мадуро, ова е единствената можност навистина да излезете од санкциите на доларот. Изборот за врската на новата криптомонета "Петро"Нафтата не е изненадувачки, бидејќи Венецуела пука со нафта, а САД е еден од најголемите купувачи, и покрај сите санкции што се наметнати. Големото прашање сега е: како САД ќе купуваат нафта од Венецуела, во долари или во Петро? Дали Мадуро сега го смени проблемот и дали САД мора да вложат максимални напори да дојдат во Петрос? И како ќе го направат тоа?

Како Мадуро е многу добри пријатели за неколку месеци со турскиот претседател Ердоган, а ние сега го видите слично противење од страна на Турција на санкции од САД, може да се претпостави дека ова би можело да се очекува. Иако можеби ќе има видливи првата светска некои средно фази, како што е движењето на пазарот на нафта кон Кинески јуани и билатерални трговски договори во своите валути, се чини дека е пристап кој светот насока крипто валута да се ловат од страна на голем светски проблем .

извор: fortunedotcom

Постојат неколку сигнали кои укажуваат на тоа дека светот се подготвува за криптовалентност. Претходно објавив дека има код во изворниот код на Биткоин и шифриран Ethereum што укажува на врската до крипто SDR преку ACChain, со одобрение од ММФ (Ажурирање: види коментари за повеќе за ACChain). Тоа би значело дека криптовите како Биткоин и Етериумот би можеле да преживеат како дел од новиот светски стандард. Тоа нема да биде изненаден дека во глобална финансиска ресетирање а со тоа и крипто валута е ставен под SDR за името и тоа Bitcoin и Ethereum можат да се разменуваат за овој нов стандард. Исто така, на говорот на шефот на Банката на Англија дава индикации дека глобалната ресетирање одамна е во подготовка и дека сите банкарски системи во светот веќе се наместени за "преку ноќ" се префрлат на крипто валута. Карни зборува во својот говор од 21 Јуни 2018 за "тектонски промени, големи структурни промени"Па дури и за иднината"ребаланс на глобалниот поредок". Крис (Тине) Лагард, кој ги покажува сите карактеристики на трансферот на Луцифер, изјави на Светскиот економски форум во Давос во 2014 дека е време да се премести во друга монетарна политика.

Без разлика дали големата финансиска ресетирање доаѓа пред да избие светска војна или веднаш по оваа војна ќе го фрлам светот во финален хаос, не е сосема јасно. Моето силно сомневање е дека кинескиот јуани прво ќе игра важна улога во трговијата со нафта и дека земјите како Турција, Русија и Кина ќе тргуваат со сопствената валута. Се појавува поголем проблем за земји како Германија. Тие се поврзани со еврото и еврото е поврзано со сите други европски земји.

Што е кристално јасна, во секој случај е дека доларот е осуден да падне и дека овие видови на економиите кои се уште се здрави очи, ќе оди надолу. Секако дека ќе има неколку големи банки и компании кои паѓаат, а тоа е верижна реакција кон граѓаните. Затоа сме во пресрет на нова голема финансиска криза и во пресрет на летот за криптовалентност. Биткоин и Етерјум ќе се зголемат експоненцијално кога ќе падне доларот. Златото и среброто, исто така, ќе се подобрат, но просечниот граѓанин смета дека купувањето вакви сертификати е веројатно премногу непријатно. Се гледаме утре преполови вашата банкарска биланс, бидејќи на нова криза, а потоа ќе ги троши во текот на вашиот крипто паричник со 1 допре пари. И особено затоа што вредностите на тие монети брзо ќе се зголемат, тоа е најзгодно. Покрај тоа, веќе постојат многу места каде што можете да платите со вашиот cryptowall. Тоа сигурно ќе биде полесно за време на таква криза.

Накратко, затоа можеме да кажеме дека сме во Проблем фаза од сценариото на Луцифер, наречено "Проблем, реакција, решение'. Реакцијата допрва треба да дојде, бидејќи доларот мора прво да се сруши, но се чини дека ова ќе се случи оваа година. Решението (Решение) е, секако, веќе долго време подготвена и е целосно подготвена на полица. Ова решение е нова дигитална валута која ја прави секоја трансакција на сите во светот следлива: крипто-светот стандард со веројатно име SDR. Дотогаш, веројатно ќе видиме дека одредени форми на моќни блокови, исто така, ќе се обидат да го отстранат ММФ. Мојот сомнеж е дека новите самата Османлиската поле на сила ќе се средство лабава од интервенции од страна на ММФ и ќе се направи нешто слично на она што го направив вчера Мадуро: преструктуирање на долгот на своето и преку нов "несфатливо" систем.

Листа на изворни линкови: zerohedge.com, bankofengland.co.uk

Тагови: , , , , , , , , , , , , , , ,

За авторот ()

Коментари (13)

Trackback рачно | Коментари RSS наслови

 1. SalmonInClick напиша:

  Индија (1 милијарди луѓе) исто така беше таков тест, каде што од еден ден на одредени готовински сметки беа забранети. Овие чекори, тука во ЕУ е пример за € 500, - забелешка, тоа оди чекор по чекор ... и не треба паметен телефон, тоа дури и може да 2G со мобилен уред (IFSC)

  http://cashlessindia.gov.in/
  https://www.bloomberg.com/view/articles/2016-11-09/india-gets-rid-of-cash-too-soon (9-11)

  Програмата Digital India е предводник на програмата на Владата на Индија со визија да се трансформира Индија во дигитално зајакната општество и економија на знаење. "Безличен, без хартија, Безготовински" е една од најистакнатите улоги или Дигитална Индија.

 2. Ако луѓето се принудени да се префрлат на Bitcoin насекаде, времето на чекање (време на чекање за трансакција на Bitcoin) на трансакцијата само ќе се зголеми. Покрај тоа, употребата не изгледа дека е бесплатна, бидејќи "надоместоците" за трансакција треба да се платат.
  Затоа гарантира хаос ...

 3. Yolo напиша:

  Верувам дека е крипто стандард, но acchain е мртов ако морам да верувам минатонеделните пораки

 4. Yolo напиша:

  Гледам две можни страни на приказната.

  #con acchain
  Недостаток на комуникација
  Нема активност на официјалниот github
  Празна канцеларија
  Поаѓање од оригиналниот тим
  Недостасува цели на патоказот
  IDAXC повеќе не постои
  Групата Telegram повеќе не постои (сега)

  #pro acchain
  Сепак, (платено) соопштение за печатот испратено по обвинувањата
  Ограничена активност на github repo вилушка од еден од оригиналните програмери
  50.000.000.000 максимална понуда на монети и само продаваше дел. (алтернативен резерват, наместо пари на печатот)
  Само комуницирањето со добри вести се чини дека е кинески начин на работа
  Верувам дека приказната за еден удар со секира во април, од кога огромен токени за продажба дојде на tradesatoshi по тргување беше запрено, и до неодамна се повлече не беше можно. Вториот сега е можно повторно.

  Засега продолжува да шпекулира, а оние со најдолг здив ќе го доживеат. Со нетрпение ја очекувам новата книга и каква било активност.

 5. Вилфред Бакер напиша:

  https://youtu.be/FkhUn7nh33Q

  Дали веќе го имаме ова?

  Секој поздрав од шталата

Оставете Одговор

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина