Големи демонстрации против претстојниот Thierry Baudet

поднесена во ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 25 март 2019 23 Коментари

извор: nieuwsblad.be

Во последно време видовме многу демонстрации. На пример, имаше демонстрации во Лондон против Брексит и видовме левичарски демонстрации велејќи: "Ако сакате да снимате на Тиери, пријавете се!" Ако следната недела видите друга демонстрација на телевизија, тогаш тоа е корисно да се запрашате колку добро сеуште можете да им верувате на сликите на телевизија. Многу луѓе можеби малку се шегуваат за тоа, но навистина има смисла да се биде малку повеќе критичен за сликите што ги гледате на телевизија. Ние имаме тенденција да веруваме во сето она што ни го презентираа медиумите, но забораваме дека големите медиумски мрежи се во рацете на луѓето кои малку ги имаат сите пари и ресурси за макро. Џон де Мол, на пример, е сопственик на холандската новинска агенција АНП.

Погледнете колку луѓе привлекоа големи демонстрации:

Се разбира, многумина ќе тврдат дека на сцената немате такво нешто, бидејќи секогаш постојат сведоци кои можат да потврдат дека демонстрацијата навистина се случила. На пример, може да се каже дека сигурно имало стотици илјади луѓе кои присуствувале на демонстрациите подолу во Лондон, бидејќи БиБиСи нема да лаже нешто така? И сеуште изгледа многу реалистично. (Прочитајте понатаму под видеото)

Сега нема да кажам дека не е можно Британците да се хранат со Брексит и затоа да излезат на улиците. Целиот Brexit процес беше, од моја гледна точка, наменета од самиот почеток за да може да се означи критичната група во општеството како партија што предизвика катастрофа. Брексит никогаш не требаше да успее, а Тереза ​​Мај беше дозволено да го сфати тој неуспех и да ги фрустрира луѓето на таков начин што Европа како целина ќе го види тој национализам и критика кон ЕУ (како што се залагаат десничарските движења низ цела Европа, вклучувајќи го и Тјери Бадет) мора да заврши.

Она што е важно за мене е дека едноставно сфаќате дека толпата не мора да биде толку голема колку што изгледа и дека медиумите ги имаат сите средства и средства за претерување на случајот до одреден степен во полза на агендата. (Прочитајте понатаму под видеото)

Ако работите во медиумите се можеби малку претерани, па дури и делумно или целосно поставени во сцената, природно ви се потребни луѓе кои се на располагање да учествуваат во ова. Со текот на годините, владите имаа доволно време да изградат голема мрежа на Inoffizieller Mitarbeiter. Тој збор беше позајмен од ерата на поранешниот Источен Германски DDR. Всушност, ова се луѓе кои едноставно се движат низ општеството, но кои се ставаат на располагање на државата во замена за предност. Затоа може да биде дека тие се поканети да учествуваат на демонстрации, на пример, да се ослободат од обврската да аплицираат или да уживаат повеќе "финансиски мир" преку други незабележани бенефиции од другите граѓани. Вашиот сосед или сосед само може да биде Инофизилер Митарбејтер, без да забележите или некогаш да го признаете. Честопати се луѓе кои одат во социјалните медиуми и реагираат насекаде колку што е можно за да ги исмеваат ставовите како што се овие и да ги поништат критиките во корист на агендата на државата. Тоа исто така може да биде поларизирачка агенда на лево наспроти десно поле за сила, што го гледаме денес.

И ако, на пример, отидовте да гледате такво молчење или демонстрација и се сеќавате на некои луѓе, но не толку многу, тогаш можеби мислите дека не сте биле во вистинско време или дека имало повеќе луѓе подоцна дојде. Можеби сте биле на погрешно место. Или можеби навистина беше зафатен. Во секој случај, демонстрациите како што е подолу се чини дека служат лево наспроти десната агенда и сценариото се чини дека е видливо и овде. На дневен ред каде што правото без соодветна поткрепа како непожелно или како "а не мислењето на големата група"се рефлектира. Со години велам дека левата наспроти десно поле за сила е наменета за на крајот да го поврзе правото на неуспех. Целта на ова е да се најде во фактот дека правото е поврзано со "критики на воспоставениот поредок" и (што се нарекува) "теории на заговор". Ако може да му служи на таа популациона група преку притисок на групата и врската со екстремната десница, плус економска слабост, дефинитивно се занимававте со критики за воспоставениот ред. Утврдениот поредок кој сака да ја исполни желбата на суперостојанието и сака да спроведе цензура на "теории на заговор" - или "каква било критика". (Прочитајте понатаму под видеото)

Со едноставниот софтвер за домашно кино и кујната од Adobe, можете да направите демонстрација поголема отколку што всушност е дома зад вашиот лаптоп или компјутер. Читателот може да најде сето тоа претерана, но едноставно ги посочувам можностите и со свои очи видов како демонстрациите се потполно контролирани. Видов во Хаг како полицијата ги одржа демонстрантите на Антифа во специјално затворена таа локација на местото на Бургер Кинг, а потоа ги пушти во демонстрантите Пегида веднаш да ги уапси повторно пред камерата. Исто така, целосно беше поставено и апсењето на фронтменот на Пегида. Тие едноставно не беа свесни дека одев таму со камера и тоа успеа да го фати. И многумина сѐ уште не ми веруваат, бидејќи едноставно не сакаме да бидеме измамени од медиумите. Ја заземам ставот дека луѓето се разбудуваат и играат и дека дискусијата за социјалните медиуми е исто така насочена преку тролската војска на Inoffizieller Mitarbeiter кој е подготвен да се нурне во секоја дискусија. (Прочитајте понатаму под видеото)

Медиумите се свесни дека луѓето сакаат да видат докази и да ни покажат слики. Прочитајте овој напис повторно, во која јас со слики како на пример, целиот vloggersrel во Zaandam (2016) беше целосно поставена во сцена. Можно е и тоа се случува. Сепак, бидејќи сме толку визуелно наклонети и имаме толку голема верба во владите и медиумите, ние продолжуваме да веруваме во она што го гледаме. "Ако е на екранот тоа ќе биде точно"Дали е несвесен заклучок. За жал, тоа веќе не е толку едноставно. Ако е на екранот тоа може исто така да биде претерана или создадена. Важно е да се биде свесен за тоа, бидејќи во спротивно сте склони да подлегнете на притисокот на групата, бидејќи вие сте убедени од сликите дека мнозинството претставува одредено мислење и како "групно животно" сте спремни да се придружите на таа група. За жал, убедливата слика што медиумот ја претстави не може да му се верува со 100%. Држете ја таа свест.

Дојдовме до времето кога медиумите, во комбинација со војската на трол, се користат на социјалните медиуми за да играат на лево наспроти десно поле, со цел да ги поттикне луѓето да гласаат за десничарски партии како што е Тјери Бадет или, напротив, за левицата. Таа мора да предизвика цревни чувства, бидејќи на луѓето им е досадено нешто. Она што тие гласачи го забораваат е дека не е важно што гласате. Колку избори треба да поминеме за да ги затвориме нашите очи со ветувања кои никогаш не се испорачуваат? Брексит е можеби најубав пример. Од почетокот предвидев дека Брексит никогаш не требаше да успее (види овде en овде). Единственото нешто што требаше да се постигне е дека актерите на кои им било дозволено да го претставуваат ова политичко движење може да покажат дека напуштањето на ЕУ ќе се претвори во финансиска катастрофа. Оваа игра е распространета во текот на годините и во текот на многу медиумско покривање на политички расправии, но тоа е крајна линија. Ако изборниот резултат излезе како профит од правото, ова е затоа што ова е саканиот профит "со мисија". Медиумите и социјалните медиуми во комбинација со сите големи податоци им даваат на оние на власт одлична алатка за насочување во насока што ја сакаат. Единствениот посакуван исход е поголема моќ кон Европа, иако се чини дека привремено губи моќ. Дали референдумот што го имаме во Холандија некогаш произведе нешто? Не, се разбира, не.

Хегел опиша како тезата и анти-тезата секогаш доведуваат до синтеза. Ова најлесно се опишува како плус и минус столбови на батеријата. Што се случува кога креирате две спротивности? Потоа ја положивте основата за генерирање на директна струја. И така, пушти светлината. Спротивностите во општеството се свесно креирани и доведени до висок напон, со цел конечно да се реализира струјата во саканата насока. Тоа е многу стар закон што ја користи вистинската моќ зад сцената. Тоа е токму она што појавата на демократијата ги исполнува преку добро обучени актери на полето на политичките сили. Тие ви ги нудат вкусовите на спротивностите, кои на овој начин ја обезбедуваат директната струја во посакуваната насока.

Се разбира, сите ние сакаме да веруваме во демократијата. Тоа е единствениот систем што функционира. Таа гледна точка јас целосно да се разбере, но ако ние се случува да се види дека демократијата во Европа има изградено ништо повеќе од една лажна демократија, врз основа на Хегеловата принципи, ние прво мора да се искорени плевел на своите корени да со чист лист започнете.

Зарем не е време да се оди и да се видиме себеси поттикнати да го зајакнеме полето на Хегеловата сила во својот нов поларитет? Вие всушност помагате да ги пополните плус и минус столбовите преку најновиот вкус. Ако сакаме да се придвижиме кон работен систем, прво мораме да престанеме да одиме на избирачките места и на тој начин да му дадеме легитимитет на постоечкиот систем. Актерските пешаци кои го исполнуваат изгледот на левата и десната не претставуваат ништо повеќе од маска на лицето на истата лајв демократија, која само ги разгорува и ги пресретнува различните мислења во општеството. Единствениот начин да се промени нешто е да не се дава легитимитет на систем кој не работи. Нема повеќе гласови и повеќе не трча зад безбедносните мрежи. Ако тоа беше вистинска демократија, може да промените нешто. Додека вие гласате само за контролирани опозициски пешаци, само себе си се залажувате. Вие го одржувате системот со тоа што го очекувате одозгора. Трчањето по политичките залози на власта е синоним за давање легитимитет на полето на силите што свесно ја игра хегелијанската дијалектика на плус и минус столбови. Никогаш повеќе не оди на избирачките места и повеќе не го одржува системот или очекува дека одозгора е единствениот точен почеток. Гнилениот систем може да се рестартира само ако е целосно разрушен и искорен. Тоа нема да се случи ако трчате по нов стратег за безбедност (видете на пример ова објаснување за Thierry Baudet како Clingendael пешак).

Ако во вестите повторно се случи таква голема демонстрација или ако се планира демонстрација против Боуд или против левицата, не учествувајте во таа поларизација. Не се мешајте со Inoffizieller Mitarbeiter. Потоа можете да го користите процесот на поларизација. Наместо да изберете вистинска револуција.

Прочитај Еве како да се направи една и единствена револуција може да почне денес. (Навистина прочитајте!)

Тагови: , , , , , , , , , , , , ,

За авторот ()

Коментари (23)

Trackback рачно | Коментари RSS наслови

 1. SalmonInClick напиша:

  Вие плаќаат многу во даноци и премии, вие гласате како што му припаѓа на добар цивилен роб ... исто така се очекува да размислувате критички 🙂 што е навистина тешко ...

 2. Зајак напиша:

  Штета мене во катастрофата на MH17. Дека имало луѓе кои би изгубиле некој близок и кои реагираа жестоко ако рекле нешто за наводните лажни.

 3. SalmonInClick напиша:

  Лежи како да е испечатено ...

 4. Сонце напиша:

  Зекерс, добредојде во Мадуродам. Корумпирајќи се добро, но скоро сите имаат путер на главата. Пресметување на граѓаните, пресметување на владата. Законите важат само ако се остварат.
  Ние мора да се ослободиме од оваа лажна демократија, како република. Функции базирани на капацитети и не-давање или непотизам, фаворизирање итн. Сите официјални функции мора да бидат привремени. Така што, исто така, важи и за хакерската државна служба. Ротацијата е само демократија и обезбедува транспарентност и ги спречува кликите да ја контролираат моќта.
  Но, еј, обичната популација не го чека тоа. Не мислам дека добивам многу гласови од робовите.

 5. Џоан Хаг напиша:

  Тоа е навистина шоу на моќта на медиумите. ENG !!!

  Ова е случај и со Утрехт!

  Сè уште сакам да видам остар контраст.
  Се прашував зошто полицијата би можела да дејствува толку брзо и нека заврши како што беше.

  Напаѓачот, се разбира, беше познат и достапен и сè беше планирано однапред.
  Единствено што се прашувате е дека ако човештвото одамна се откажа од довербата во политиката и во администрацијата / полицијата, зошто не ги прашувајте овде.
  Или дали оние што се сомневаат, се плашат да дојдат до ова и единствената алтернатива е да се гласа секој пат толку често?

  Но сега контраст.

  Минатиот викенд се движев низ Шевенинген и беше блокиран на пат на велосипед од француско комбе кое очигледно немаше намера да ми даде приоритет.
  Удобно сум возење со велосипед, но забележувам дека се приближувам одзади. тоа беше француското комбе кое дошло ужасно се затвори и ме удри со огледалото, кршејќи го капакот на огледалото.
  Возачот скокна и брзо се истргна низ црвено.
  Сето ова се случи во полициската станица во Шевенинген.

  Мислев дека ќе го пријавам ова со ризик да се разочарам?

  Како и да е, тестот.

  Влегувам во канцеларија и досадна стара полициска жена ми доаѓа со изглед на "не разбираш ли дека е апсурдно да дојдеш тука"
  Сепак, не сум сосема вознемирен, ја раскажувам мојата приказна и ме прашувам дали може да го пронајдат Французинот со сликите на камерата.
  Таа вели дека не можеме, не можеме.
  Инсистирам и велам, ова би можело да заврши поинаку, офицер вели: дали имаш што? Велам дека не мислам така и таа одговори: Па, тогаш!

  Велам, јас сум скептичен, со запирање, таа го повикува својот колега, речиси стар човек.
  Тој повторува што вели г-ѓа, но мисли дека е лошо за мене.

  За жал, дојдоа до мене замислени фрустрации.
  За мене, ова беше водонепропустлив доказ дека Утрехт бил убиен со премамитација.

  Што можеме да направиме со ова?

  Ништо

  Исто така, повеќе не е важно кој доаѓа на власт. Ова секогаш ќе остане начин на управување

  • Сонце напиша:

   Тоа е важно, но тешко е да се ослободите од одреден клуб. Тие не оставаат доброволно и седат во секој дел од општеството, наводно, одделно, но работат заедно на скромен начин.

 6. keazer напиша:

  Можеби сум едноставна, но зошто никој досега не презел акција против Рут?
  Сите сега се смеат на 3 пати.

  Она што јас исто така го најдете толку посебно во интервјуто се Русите !!!! зошто некој мора да патува до Русија, за да може будала да поставува прашања за познатиот начин. тоа не е за ништо.

  • Според мое мислење, нема смисла да се дејствува "против" Руте или "против" демократија ... или "против" на полицијата или "против" владеењето на правото ... или "против" кој било потсистем кој е дел припаѓа на целиот систем кој го задржува човештвото во ропство.

   Луѓето од народот се поделени меѓу себе, а клубот што ја држи власта прави сè за да ги подели луѓето што им припаѓаат на луѓето. Изборите се јасен пример дека луѓето се поделени меѓу себе во своето незнаење. Затоа, демократијата нема никаква врска со солидарноста, туку со взаемна поделба, со поделба и владеење на политиката. Последните избори покажаа колку е лесно да се манипулираат луѓето што припаѓаат на народот да гласаат за одредена партија и со тоа да стимулираат меѓусебна поделба.
   Луѓето живеат на свој "остров", пропаганда и индоктринација како слатка торта во сопствената мансарда, која ја нарекуваат дома. На крајот на краиштата, во секоја куќа има треперење екран кој заедно со задолжителното образование и мејнстрим индоктринација и пропаганда ја создава реалноста на луѓето кои живеат на свој остров и прават се што можат за да го одржат својот остров. Понекогаш луѓето им даваат неколку евра на трета страна, бидејќи гледаат дека на одредени острови работите одат многу лошо или дека се уништени. Причините за проблемите не ги елиминираат овие т.н. добротворни организации, туку се одржуваат.

   Преземањето акција "против" значи дека воспоставениот поредок со системите што ги создале добива само поголема моќ во контекст на одржување на јавниот ред ... што, случајно, никогаш не постоело во сегашната "демократска цивилизација". Преземањето акција "против" значи дека луѓето сè уште живеат на свој остров и се зависни од системите создадени од моќната елита.
   Венецуела е тажен и многу добар пример за ова. Луѓето се гладни таму, а тоа е многу плодна земја со прекрасна клима за одгледување на храна со помош на пермакултурата. Наместо да ја обучуваат владата да ги научи луѓето како да јадат својата храна, на одредени службеници им се дава повеќе и потешко оружје за да ги задржи лутите и гладните луѓе под контрола. Тука во Франција и Холандија не се разликува; ние исто така имаме ред!

   Што треба да правиме тогаш?
   Веб-страниците на Мартин и моите се обидуваат да покажат што се случува ... зошто е толку неред во особено западните земји. Луѓето речиси секогаш се обидуваат да најдат решенија за проблемите, при што решенијата не се ништо друго освен варијанта на постојните системи, кои внимателно се наметнуваа низ грлото на луѓето преку индоктринација уште од рана возраст.
   Постои само едно решение: да се стават постојните системи во офсајд, така што ловците на моќта исто така се обележани. За да дојде до тоа, прво мора да се појави вистинска солидарност меѓу луѓето. Само една (локална) голема група на луѓе може да ги запре т.н. "спроведувачи" на законот и други ѓубриња. Еден бунтовник е безмилосно заклани од луѓе кои "едноставно ја вршат својата работа" или едноставно го прават животот невозможен, додека толпата што е хипнотизирана во сопствениот кафез гледа во треперењето на екранот.

   Вечерва пиво, серија за фудбал и драма ... и убави површни клинци, бидејќи не можеме да помогнеме и мораме да бидеме позитивни!

   • Сонце напиша:

    Добро парче. Што се однесува до мене, постојниот систем може да се разложи на коренот со друг систем за управување, при што вообичаените осомничени можат да работат само во рудниците. Проблемот, ситуацијата е дека робовите го одржуваат постоечкиот систем и ќе го заштитат со сите свои раце. Тие не можат да имаат опасност дека модификацијата на системот ќе го загрози фудбалот или чиповите.

Оставете Одговор

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина