Грчкиот финансиски атентат врз Европа

поднесена во ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 6 јули 2015 15 Коментари

greece_ debtНе сте биле во можност да видите некои вести за мене за некое време, но веста за грчката финансиска криза е толку импресивна што е невозможно да се каже нешто за тоа. Мојата прва статија беше за грчката економска криза (види овде). Во неа објаснив дека американската инвестициска банка Голдман Сакс грчката влада обезбеди години на ризични финансиски конструкции што предизвикаа долгот на земјата да биде помал отколку што навистина беше. Притоа, Голдман Сакс не само што й помогна на Грција да живее над својата класа и да се продлабочува се повеќе и длабоко; исто така, дадоа стотици милиони Голдман Сакс и беше почеток на структурното поткопување на еврото. Можеме да тврдиме дека тоа е одговорност на тогашните владини лидери на Грција и тоа е добро набљудување, знаејќи дека повеќето државни лидери - ако не и сите - доаѓаат од жариштата на елитата. Имајте на ум дека демократијата е само измама да им даде на луѓето илузија на избор. Но, пред сè, важно е да се знае дека не е населението, туку особено владините лидери кои се одговорни за направените избори. Покрај тоа, Брисел ги одобри финансиските конструкции кои Голдман Сакс ги обезбеди стотици милиони. Тогашните државни лидери на еврофили во Грција се фатени во финансиското самоубиство на Грција со затворање на договорите за размена на долг преку "Голдман Сакс". Потпретседателот на Голдман Сакс кој беше одговорен за ова беше Марио Драги. Тој беше, како што беше, докторот евтаназија кој обезбеди финансиски самоубиствени таблети (види овде). Овој херој е сега претседател на Европската централна банка. Неодамнешната историја покажа дека ако сте добар доктор за евтаназија, ќе дојдете повисоко во Европа (види овде).

Ако навистина одиме во прашање, можеме да заклучиме дека на Грција намерно му се помага на Филистејците. Претходно објаснив дека Грција е силно поврзана со Русија. Руската православна вера ги наоѓа своите корени во грчката православна вера. Всушност, станува збор за старото римско царство, тоа е да се каже Византиска империја. Финансиската состојба на Грција изгледа катастрофална. Европа само сака Грција да понуди поддршка (поголем долг) ако Грција направи уште повеќе кратења.

Претходно, за време на војна, на пример, градот беше опкружен со војници и сите снабдувачки патишта беа затворени. Ленинград е добар пример за ова. Ленинград беше во текот на Втората светска војна опкружен и населението речиси умре од глад. Денес повеќе не мораме да опкружуваме град или земја. Вие применувате финансиска војна и имате сличен ефект. Грција е убиена и тоа нема никаква врска со население кое живеело на преголема нога. Таа има се што да прави со геополитичките и историските односи на моќ. Па тоа мораше да Југославија за да им се помогне и известувањето и историјата околу таа војна беа фалсификувани. Југославија беше земја со армија на место 4 во светот пласман во сила на армијата. Сепак, српскиот дел на земјата имаше силна врска со Русија. Вие не го сакате тоа, ако се стремите кон една голема Европа и на крајот се стремите да ја добиете Русија на колена. Всушност, можеме да го поставиме истиот за Грција. Грција има силни историски односи со Русија и со Србија. Овие моќни блокови мораше да бидат уништени и луѓето мораа да се исцрпат во исцрпеност, така што тие нема да можат да се бунат. Грција, исто така, одби да го поддржи НАТО за време на југословенската војна. Во овој контекст, вреди внимателно да се разгледа следниот документарен филм за војната во Југославија.

Прашање е дали сегашните шефови на влади во Грција всушност можат да променат нешто. Многу е веројатно дека сегашните шефови на влади се исто така дупки во установата што се чини дека се таму само за луѓето и се спротивставуваат на европските мерки. Ова исто така може да биде метод (точка 1) да ги задржи луѓето свежи и уште повеќе прекини со притискање или (точка 2) да се покаже на луѓето од Европа дека Европа има направено се што е во Грција за да се добие под контрола, но европскиот народ ќе биде презентиран со законот и ќе мора да се направат повеќе кратења во сите земји за да се носат нерешливи долгови на Грција. И ние нека се занесуваат во оваа пропагандна игра, каде што изгледа како да нема решение. Сепак, постои. Ако едноставно почнете да размислувате трезвено, тогаш може да се дојде до заклучок дека е сосема поинаква дека на земјата со долгови им се помага уште поголем долг од централната банка (ЕЦБ) на тие пари (на изворот). ) создава од ништо. Тоа е долг за заем кој е дигитално внесен во компјутер. Ништо навистина не се губи кога тој долг е едноставно поставен на нула. Значи, нема потреба да се штеди во други земји, бидејќи ЕЦБ треба да ги врати парите. Не, тоа не е пари! Тоа е само внесено број во компјутерски систем. Тоа не е ништо друго освен воздух за она што овие заеми стојат. Целиот затегнување на војната на сите оние земји со долгови и сите наметнати мерки на штедење се целосни глупости за да се одржи играта на долгови и плаќања во рамнотежа. Но, тоа е сосема бесмислена рамнотежа, која дури и не функционира веќе. Така, единственото решение е да се откаже без да се оптоварува остатокот од Европа со уште поголеми намалувања. Целиот финансиски систем се заснова исклучиво на чување на луѓе под робови, со постојано затегнување на јаката. Вие сте измамени.

Листа на изворни линкови: Wikipedia.org

Тагови: , , , , , ,

За авторот ()

Коментари (15)

Trackback рачно | Коментари RSS наслови

Сајтови кои водат до овој пост

 1. BOINNK !!! | Грчкиот финансиски атентат врз Европа | 7 јули 2015
 1. Трева напиша:

  "Ти се измамени".

  Целосно точен конечен заклучок, драг Мартин, веднаш до добра анализа на она што се случуваше во последно време околу Грција.
  Но, има уште да се дојде Австрија се подготвува за обновен референдум: 260,000 Австријците ја потпишаа петицијата за излез од ЕУ, принудувајќи ја референдумската дебата во парламентот
  http://rt.com/news/271279-austria-petition-eu-exit/
  И Италија, предводена од движењето "Пет ѕвезди" под водство на Бепе Грило, се движи во иста насока: 100,000 Италијанците потпишаа петиција за референдум за излез од еврозоната
  http://rt.com/news/248769-italy-eurozone-referendum-petition/

  Можеби е време да ја преземеме одговорноста во Холандија и на крајот еден
  Вистински референдум ќе се одржи во согласност со вистински демократски и социјалните права, јас не знам што навистина е вистинскиот избор помеѓу демократска и социјална (гледано) како што се појавува да биде и слаби системи, но тоа се чини дека е неизбежен исход кога еден системите манипулираат и влијаат, бидејќи некој има скриена агенда кон можното nwo. Или тоа може да има втора опција која се сака да се разбуди во светот преку шок доктрини на оставка и мирување, барем тоа важи и за голем дел од кои се уште се во состојба на старите bewustheids. Стариот риба менталитет од претходната ера пред 2012 сега сме во следните години Водолија, па време е да се разбудиме. Со дарот на свеста, можно е да се избере акција, ако некој е свесен за или станува дел од врската со колективната креативна моќ на Het Collectief. Заедно го создаваме овој свет. Време за акција! Време за референдум?

 2. ElveTwelve напиша:

  Здраво Мартин, Ви благодарам, Добредојдовте назад! Бевте пропуштени на конференцијата "Отворено умот"

  > 333

 3. ElveTwelve напиша:

  реакција флејта приказна владејачката Rutte Грција

  Флерт приказна ??? Целата ЕУ со нејзиниот "просперитет на работа раст и мир беше и никогаш не е" малку пиво "банкари флерт приказна! За среќа, Грците сè уште имаат топки за името на животното со негово име. nl Изнудување од страна на меѓународните банки со "ликвидни политики" преку експоненцијално зголемување на каматните долгови со пари што едноставно се "изнемоштени" [што не се опфатени со нешто] што се наплаќаат на компјутер. Продолжете со вашата приказна за флејта. Премиер премиер! Оди до дното на тули!

 4. ElveTwelve напиша:

  Патем, кога направив сини понеделнички книги во средно училиште, секогаш постоеше еднаков кредит на дебит. Книгите не треба да бидат различни,

  тие само го задржуваат канонот двојно сметководство и можеме да го видиме фиксниот. Реалниот збор редовно се решава преку мали групи како што се бибердер. провизија од триста ГХ-самити итн

  Банките имаат долгови, па ние всушност сме доверители, а не должници

  целокупната вредност на долгот треба да биде во наши раце во форма на огромен луксуз, не толку, туку повторно со елитата на банките и политичките директори кои живеат во "Саус и Браус".

  Тие ги одредуваат книгите

  [објаснување на еден духовен сметководител добредојден ;-)]

  • ElveTwelve напиша:

   http://www.truth-out.org/news/item/26112-an-economic-hit-man-speaks-out-john-perkins-on-how-greece-has-fallen-victim-to-economic-hit-men

   "[Задолжените земји] стануваат слуги на она што го нарекувам корпораториуми ... денес имаме глобална империја, а тоа не е американска империја. Тоа не е национална империја ... Тоа е корпоративна империја, а големите корпорации владеат ".

   И еднаш [тие] беа обврзани со тој долг, ќе се вратиме, обично во облик на ММФ - а во случајот на Грција денес, тоа е ММФ и ЕУ [Европската унија] : зголемување на даноците, намалување на трошењето, продажба на државниот сектор за комунални услуги на приватни компании, работи како енергетски компании и вода системи, транспортни системи, приватизација Оние, и во основа да стане роб на нас, на корпорации, на ММФ, во твојот случај во ЕУ, и во основа, организациите како што се Светската банка, ММФ, ЕУ, се алатки на големите корпорации, она што јас го нарекувам "корпораториада".

   И пред да го вклучиме случајот со Грција, да разговараме малку повеќе за начинот на кој функционираат економските хит луѓе и организациите како ММФ. Спомнавте, или се разбира, како одат во нив и работат во масовен долг, парите одат и потоа одат директно назад. Вие исто така спомнавте во вашата книга овие премногу оптимистички прогнози за раст кои биле продадени на реалноста.

   Токму така, ќе покажеме дека ако овие инвестиции се направени во работи како што се системите за електрична енергија кои ќе растат со феноменално високи стапки. Фактот на ова прашање е кога ќе инвестирате во овие големи инфраструктурни проекти, гледате економски раст, но поголемиот дел од тој раст го одразува богатото станување побогато и побогато; тоа не го одразува мнозинството луѓе, а ние го гледаме тоа во САД денес.

 5. ZerotheHero напиша:

  "Ако навистина одиме во бизнисот, можеме да заклучиме дека на Грција намерно му се помага на Филистинините. Претходно објаснив дека Грција е силно поврзана со Русија. Руската православна вера ги наоѓа своите корени во грчката православна вера. Всушност, станува збор за старото римско царство или Византиската империја. Финансиската состојба на Грција изгледа катастрофална. Европа сака само Грција да добие поддршка (поголем долг) ако Грција направи уште поголеми кратења ".

  Што бараш кај Мартин? Ова не е затоа што Грција има силни врски со Русија и "Khazar мафија" сака да се одмазди за Бог знае што, но тоа е како дијалектички параван користи за да личат на транзицијата на БРИКС NWO спонтано и логично. Со други зборови, Европа е намерно уништена, така што Западот се чини лошо и Истокот е добар. Нема да има спас од Путин или од Кина или некој, а политичкиот референдум нема да работи ниту поради тоа што глобалистите едноставно нема да дозволат тоа ако не им помогне на нивните планови. Како што можете да видите, ElveTwelve оди тука со голо очи во западната и источната парадигма. Она што се случува тука е едноставно промена на сликата. Лажна дистрибуција за да му даде корисен идиот на жртвени јагниња, на Запад и на NWO новото лице и да даде чиста чеша, на исток.

  http://redefininggod.com/2015/07/globalist-agenda-watch-2015-update-56-propaganda-vs-reality-examining-globalist-whackadoo-paul-craig-roberts-dialectic-nonsense/

  "Значи, каков вид" американски империјализам "ја има Светската банка? Погледнете што тогашниот шеф на Светската банка зборуваше за назад во 2011 ...

  Светскиот поредок што е "мултилатерален", а не унилатерален? "Утре во кое земјите во развој имаа поголема моќ", не Вашингтон? Еј, почекај една минута ... не е ли тоа токму детето на Новиот светски поредок на кој зборуваат БРИКС? намигнување

  А што е со ММФ? Каков вид на иден свет тие зборуваат? ...

  Шефот на ММФ зборува за "повеќе мултиполарниот свет", а не за униполарен? И таа зборува за потребата на ММФ да ја отслика таа мултиполарност во управувачката структура? Еј, почекај една минута ... "мултиполарен" ... не е ли за кој вид на светски поредок Путин зборува? ...

  Како овие двајца горчливи непријатели ...

  ... злото Лагард и месијанскиот Путин, зборувајќи за движење кон ист вид на Нов светски поредок? Ако мислите дека момците како Пол Крег Робертс, тоа не прави многу смисла, не? Тежок * t никогаш не. "

  (PS-6 јули 2015) - Западниот печат систематски ја игнорира грчката пречка до БРИКС. Прочитајте ја оваа статија од Блумберг и видете како се вртат работите. Се сомневам дека ги чуваат работите под обвивки, со цел да ја максимизираат вредноста на шок кога ќе се префрли. Се чини дека дури и "нуро хеџ" го прави тоа: ЕЦБ да ја одржи Грција на чекање до среда Кога Balyasny гледа немири На сцена BRICS беше толку впечатлива што оставив коментар под него.

  (PS-6 јули 2015) - не е погодно ...

  > дека вонредниот самит на Еврозоната беше закажан за вторник (затоа нема да се меша со Самитот на БРИКС во средата)?

  > дека ЕЦБ и коментаторите "гледаат грчки банки кои се соочуваат до среда [денот на БРИКС самитот] без поголема помош"?

  > дека целиот Сириза наспроти Тројката драма е извлечена во текот на изминатите неколку години пред кулминирањето со грчкиот референдум само 3 дена пред самитот на БРИКС?

  Тоа се некои чудни случајности, не мислите ли?

  Како што реков толку многу пати, ова е само глобалистички театар, и тие го пишуваат сценариото за двете страни. G7 се глобалисти кои носат црни маски; G5 (BRICS) се глобалисти кои носат бели маски. И сите тие припаѓаат на G20, економскиот управувачки комитет на вистинскиот Нов светски поредок. "

  Ние навистина се измамени ...

  http://www.alt-market.com/articles/2626-the-us-and-eu-will-collapse-regardless-of-economic-contagion

  Банката на федерални резерви знае дека единствените работи што ќе запрат американските пазари се бесплатни пари и слепи. Кога нема слободни пари и дека исчезнува верата, тогаш ќе имаме епска катастрофа на наши раце. Глобалистите во рамките на Банката на федерални резерви знаат ова, и тие го сакаат ова - барем, тие сакаат контролирана верзија на ова. Елитите Потребно падот на сегашните САД е одличен економски ресет. Ова е следниот чекор во планот за вкупна глобална економска централизација.

  Ова не е за зараза. Не постои такво нешто. Тоа е изговор, жртвено јагне со цел да го одвлече вниманието од вистинскиот проблем. Ова е за заеднички напор во изминатите децении од страна на интернационалистите да ги манифестираат западните култури во позиција на ранливост. Кога луѓето се слаби и уплашени, тие стануваат податливи. Социјалните промени за кои никогаш не би помислиле дека се можни денес се многу можни утре во средината на кризата. Верувам дека сега го гледаме почетокот на следната голема криза, а основите на економијата го поддржуваат мојот став. Кога целиот европски систем е поврзан со низата на долгот на пазарот, нешто ќе се распарчи. Нема враќање од таква состојба. Постои само патеката напред, а патеката напред не е пријатна или удобна и не може да се игнорира.

  Не можеме да заборавиме дека кризата само по себе е одвраќање. Без оглед на болката што ја правиме утре, или следниот ден, или следната деценија, сетете се на кој беше причината за тоа: меѓународните банки и нивните глобалистички политички колеги. Без оглед на тоа што се случува, никогаш не би сакал да прифати централизиран систем. Без разлика колку е разумно или рационално може да звучи поради теророт на фискалната неизвесност, никогаш не му го дава ѕверот она што го сака. Одбијте да се согласите со дијалектиката. Ова е единствената шанса што ја оставивме да се вратиме на вистинскиот просперитет. Откако ќе ја преминеме линијата во царството или во меѓународната институционализирана меѓузависност, ние никогаш нема да знаеме просперитет или слобода повторно.

  • Мартин Vrijland напиша:

   Во големата слика потполно се согласувам со вас, но за да го ставам сето тоа во статија на 1, бев малку предалеку. Се разбира, Русија и Кина се исто така во НВО (стариот светски поредок / Сатурн култ) колење игра.

 6. Фримен напиша:

  Тие одат (планетарни колонијалисти) наскоро ќе не одржи референдум или дозвола (знаејќи дека тоа ќе почне да работи во еврозоната зборуваше и, секако, ако тие не се во состојба да го контролираат хаос благодарение на луѓето во Европа се повеќе во ЕУ евра се гледа негативно, а ќе се прошири свест во однос на плановите на Редот), бидејќи тие сметаат дека нивната пропагандна кампања во Грција дека мнозинството од населението би имало манипулирање и JA би гласале Сепак, тие беа разочарани. Се чини дека не можеме да се движиме, се чини дека нема излез за заложник човештвото, а сепак постои можност да се избегне модерното ропство од тој поредок? Тоа е да се организираат масовни будење и протестите во главниот град да покажат политичка скокање дигалки на колонизаторите дека ние не гласаат за нацистички ЕУ, а ние нема да се толерира.

  Референдумот во Грција олабави нешто, тоа беше победата на народот за терористичките и манипулативните кампањи на униполарно-новиот светски поредок. Тие се преселат својата база на моќ од запад кон исток, што не е шминка, таа и понатаму останува да се подготви истиот редослед кој мисли дека конците со планот да се направи човештвото нивните робови.

 7. Фримен напиша:

  http://thebricspost.com/tsipras-speaks-with-putin-following-no-vote/#.VZyoSmeJjIW..

  "Економскиот центар на планетата се префрли. Постојат нови сили што се појавуваат, кои играат поважна улога геополитички и економски. Меѓународните односи се повеќе се карактеризираат со мулти-поларитет ", рече Ципрас.

  Мултиполарниот NWO (повеќе правичен) на BRICS наспроти монополскиот NWO (далеку помалку праведен) на нацистите од Белата куќа.

  • Фримен напиша:

   Јужна Европа (лево) ќе дојде под финансиско влијание на БРИКС, со други зборови, проект на ЕУ нацистичка лансиран од страна на Bilderberg и сродните групи, заоѓа, а тоа е зошто САД почнува да се закануваат сега во насока на Русите поради грчкото прашање, тие не само што го губат трпението, туку почнуваат да сфаќаат дека губат.

 8. ElveTwelve напиша:

  сега почнува да работи.

Оставете Одговор

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина