Дали и ти си глупав?

поднесена во ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 2 септември 2019 7 Коментари

извор: tenor.com

Дали и ти си глупав? Што е со? За едноставниот факт дека скоро сите околу вас сè уште веруваат дека политиката е сигурна работа. Луѓето навистина сериозно мислат дека постои демократија. Па можеби ќе помислите:Па, јас верувам и тоа. Можеби не оди секогаш како што треба, но ние навистина живееме во демократија". Може ли тогаш да ве замолам да продолжите да ја лепите главата во мек топол песок со остатокот од Холандија? Или, сепак, прочитате малку подалеку, поради вашата незадржлива iosубопитност?

Навистина е време да го видиме светот таков каков што е. Вашиот поглед на светот е целосно обоен. Од колевка до „овде и сега“ вие сте програмирани со светоглед што не е во ред. Ова започнува со вашите родители кои сами се програмирале и го пренеле вашето програмирање до вас. Дури и да беа можеби бунтовници против нивната традиционална црква или политичка партија. Можеби тие самите се префрлија од PvdA во Groenlinks или беа вистински хипици.

Целиот живот сте биле програмирани со светоглед што е определено со едукација, медиуми, музика, филмови, списанија, радио, интернет, Фејсбук и слично. Ако сега размислите:Да, тоа има смисла. Сите живееме во ист свет, така што сите гледаме помалку или повеќе исти работи. Најмногу од различен агол; ако сте родени во друга земја, но сите ние живееме во ист свет". Можеби е време да видите дека сè што вашите апчиња и уши го апсорбирале во текот на животот, го одредува само релативно мала група. Можеби милиони луѓе работат за тој мал клуб, но тие милиони луѓе зависат од нивната работа и сите тие работат на толку мал дел што не ја превидуваат големата слика. Но, пред сè, тие самите биле програмирани уште од рана возраст дека не знаат подобро и, како и вие, веруваат во оваа колективна лажна реалност.

Веројатно, исто така, верувате дека кралските куќи немаат што да кажат. "Кралските куќи се само церемонијални. Тие имаат важна маркетинг функција, затоа што понекогаш одат на трговска мисија во друга земја и потоа земаат менаџери од големи компании да се вратат со големи зделки. Тие се многу важни во ова. Тие всушност се многу корисни за нашата земја.„Дали добро го опишав твојот имиџ на холандското кралско семејство? Ако сте жена, можеби сте навикнале да сонувате за Пепелашка и принцот на белиот коњ, а вашата мајка можеби гледаше златен превоз и Ден на принцот на ТВ со чаша портокалова горчина. Може ли уште еднаш и повторно да го пријавам следново? Вие сте програмиран со слика што е целосно во спротивност со реалноста.

Секој агент, адвокат, војник, државен службеник, судија, министер, вонреден истражен службеник (БОА) - и така натаму - се колне на верност во круната. Така кај кралското семејство. Чиј потпис има според секој закон? Да, тоа на кралот. "Да, но тие закони се донесуваат преку демократски процеси и многу се дискутира за тоа и на крајот ќе дојдете до нешто што е договорено според договорот меѓу најголемите политички партии. И тие партии го претставуваат гласот на народот по резултатите од изборите". Сè уште верувате во тоа, нели? Колку години имаш Колку влади сте виделе досега? Но, вие сепак верувате во тоа?

Дали верувате дека дискусиите за радио и телевизија, како на пример со Јерон Паув, Ева inekинек или ДВДД, се целосно автентични? Вие не верувате дека ова може да доведе до малку водство? Сигурно знаете дека тие луѓе на маса не се на мисија таму и дека дискусијата е само таму за да се поддржи појавата на критика или да се сврти дискусијата од вистинското клучно прашање?

Ние сме многу рафинирани, морам да признаам. На пример, знаев од подемот на Форумот за демократија на Тиери Баудет (ФвД) дека ова е добро образована пион за моќ. Некој што би можел да има многу веродостојна опозиција. Кога гледате програма за дискусија на ТВ, навистина мислите дека е автентична и дека конечно постои некој кој се осмелува да направи сериозни критики. Не да ми ги погодува градите, туку само ти го кажувам ова како илустрација. На крајот на краиштата, јас предвидував дека подемот на ФВД беше само и имал за цел да ги поништи критиките во општеството, со тоа што ќе се поврзат со „правилното, размислување за заговор, национализмот и непријателството на жената“, а потоа ќе ја стават бомбата во воздух. за активирање на дното. Во моментов го гледаме истиот процес ширум светот. Прочитајте претходно овој напис темелно

"Сосема убаво Вријланд, целата таа критика, но што треба да правиме тогаш?„Ако ме прашате и да започнам со тоа, време е кога навистина почнувате да гледате дека вашата слика на светот е само целосно надворешна слика во боја: програмирана слика. "Да, добро и !? Јас живеам на овој свет, така што има смисла?„Да, има смисла, затоа што сите сме поминувале на програмирање. Дали тоа значи дека е добро? "Да, но не сакам да бидам ниту уверувач. Дозволете ми да продолжам да учествувам со останатите!„Може, но имате впечаток дека светот добро напредува? Не зборувам за оние убави забави што ги посетувате во текот на летната сезона и тој убав празничен 2 недели и сето тоа пиво и такво. Зборувам за глобалниот тренд во однос на плаќање данок, животна средина, војни, болести и така натаму. Дали мислите дека работите се одвиваат добро и дека Холандија е секако убава земја со прилично убава структура.

Да, можеби сте во тој систем на верување: „Ние Холанѓаните ја имаме скоро најдобрата патна мрежа во цела Европа. Имаме многу добри правила за, на пример, градежни работи, имаме добри мрежи за социјална сигурност и одлично ниво на квалитет на грижа. Ние сме добри меѓународни претприемачи и политиката и сметководството се одлични". Јас навистина не очекувам (ако мислиш така) дека воопшто завршивте тука на страницата, но може да бидете тој читател. Истите луѓе кои навистина веруваат во ова, најчесто имаат најголема тешкотија во исполнувањето на крајот и многумина во Холандија страдаат од антидепресиви, но гордоста да се признае дека нешто не е во ред некаде може да биде доказ за „најидеалните робови“. И покрај тоа што исцрпувањето е близу: продолжуваме да мавтаме со портокалови знамиња на Денот на принцот и продолжуваме да веруваме во системот што става толку многу напрегање врз нас.

Најкраткото резиме што можам да ви го дадам, за што можеби ќе треба да го пронајдете до вас, е:

Вашиот поглед на светот е обоен од мала група која има моќ над целото образование и медиуми и го држи илузијата за избор на слобода под името демократија. Политичарите се добро обучени актери кои знаат да одговорат на потребите и вкусовите на општеството. Медиумите можат да ги обојат овие вкусови и да помогнат во категоризирање на истите. Медиумите и социјалните медиуми се таму за да ја водат вашата перцепција и гласањето не е ништо повеќе од мерка за тоа колку ефикасно функционираат техниките на влијание. Социјалните медиуми ги следат и цела армија „прилагодувачи“, кои веројатно би биле со право на Инофизилер Митарбејтер во поранешниот ГДР. Реакциите на Фејсбук и Твитер често се контролирани од таа армија, која се крие зад себе длабоки профили. Вашата слика за светот е обоена со полно работно време од страна на медиуми, списанија, радио, ТВ, филмови, музика, итн. Liveивеете во едно колективна Труманшоу; лажна реалност.

"Едноставно не верувам во Vrijland таму. Тоа е премногу песимистично за мене. Вие нема да ми кажете дека толку многу луѓе учествуваат во лагата". Тие луѓе не знаат дека соработуваат, затоа што тие пополнуваат само многу мала под-област и никој од нив не ја надгледува големата слика. Ако навистина би отишле подлабоко во тоа (на пример преку написите на оваа веб-страница), тогаш ќе откриете дека вашиот поглед на светот е во голема мера неточен. Внимавајте, затоа што може да бидете привлечени во безбедносните мрежи на заедницата за вистини. Малиот блок на моќ што го контролира светот има и опозицијата во џеб. "Најдобар начин да се контролира опозицијата е да го води самиот себеДали е нивно кредо. Јас го опишав тоа, меѓу другото овој напис.

Ако имате проблем да ги прочитате статиите под сините врски (тие се само 4), тогаш доаѓаме до прашањето како треба да го видиме светот. Како се гради реалната реалност ако заклучокот е точен дека цело време сме биле чувани во еден вид сон во светот? Напишав неколку написи на таа тема, но најновите ќе ги најдете под насловот „Информации за заштеда на живот за вашиот тековен живот“ и под овој линк. Би сакал да ти кажам дека вложувам секаков труд да го истакнам ова за тебе без никаков интерес. Дури и многу ме чинеше во животот. Не стои никаква религиозна мотивација (верувам дека религијата е контрола на умот) и не стои финансиска мотивација зад неа. Ова го правам затоа што мислам дека тоа е навистина единствениот начин за промена. Затоа, прочитајте ги статиите под сините врски и дозволете ми да слушнам што мислите.

Тагови: , , , ,

За авторот ()

Коментари (7)

Trackback рачно | Коментари RSS наслови

 1. Дик Клајн Оонк напиша:

  Друг јасен добар напис, Мартин, можам да се согласам целосно со него. Затоа споделено на Твитер и ФБ.

 2. Willem S напиша:

  Демократијата е измама.

 3. marcos напиша:

  Можеби е добро прво да се признае дека исто како и во Велика Британија, нашата форма на држава не е демократија, туку уставна монархија. Кралот / кралицата има улога во тоа. Добар пример е во Велика Британија каде Johонсон наводно побарал парламентарна суспензија. Дали е оваа ситуација или дали ова сценарио е обоено за нас? Може да биде дека уставот е имплементиран таму каде што таканаречениот Совет на Прими одлучи да го суспендира парламентот. Ова е пореално сценарио од она за кое се презентираме.
  Можеби не толку колку што Мартин го опишува целиот театар совршено, но сепак ……. Мислев дека тоа е пример во кој сите сме претставени со слика што понекогаш може да биде невистинита.

  • Мартин Vrijland напиша:

   Тоа е сапун сад.
   Погледнете кој седи на престолот во Брисел (внесете 'Урсула' во полето за пребарување на оваа веб-страница).
   Аристократијата владее и се крие зад појавата на демократија (очигледни противречности) што ги продаваат медиумите (пропагандните машини) и актерите што ние обично ги нарекуваме „политичари“.
   Brexit беше инициран само за да му покаже на остатокот од Европа дека антиглобализацијата води кон мизерија и финансиска казна и да ја донесе фунтата и еврото на исто ниво.
   Играта се игра некое време: за кредибилитет.
   Nsонсон може некое време да биде тврдокорен.
   Тоа не е ништо повеќе од глума.

 4. guppy напиша:

  Она што го прават секој пат е да фрлаат топка со надеж дека ќе ја прифатиме. Ние толку многу прифативме во последните генерации што сега живееме во нееднаков и неправеден свет.

  Сè додека војниците (продавајќи грчки за душа) сè уште се борат за нивниот (верски) крал, војната ќе продолжи да постои. Овие се жртви кои произведуваат негативна енергија. Повеќе не учествувате во комеморативни ритуали, фокусирајќи ја вашата енергија на овде и сега.

  Трикот (заблудата) за кој се залагаме заглави во минатото. Тоа се нарекува грев, грев на времето

 5. Willem S напиша:

  Па, дека сме демократија во која веќе не верувам веќе долго време, живееме во криминална држава.

Оставете Одговор

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина