Дали започнаа рациите? Психоланс веќе доби зелено светло во 2018 засновано на случајот Елс Борст / Барт ван У.

поднесена во ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 12 ноември 2019 24 Коментари

извор: rtvdrenthe.nl

Секој што се сеќава на убиството на поранешниот министер Елс Борст и сè уште не бил свесен за концептот на ПсиОп во тоа време, можеби бил многу импресиониран. Борст беше убиен од „збунет човек“. Барем ќе потраеше некое време пред НФИ воопшто да знае дека има кривично дело, и покрај тоа што Борст беше пронајден во базен со крв. Ние сме само на време овде, затоа што сè што знаеме за таков случај се приказните и сликите во медиумите и сега знаеме дека, на пример, Персервиријата на Алгемајн Недерлендс (АНП) е во рацете на производителот на телевизија; некој со студиски студиа и милијарди на својата банкарска сметка. И, така не можете да кажете со сигурност дека ваквиот случај на убиство не бил составен како филмско сценарио за да ги подготви луѓето за нови полициски мерки на државата.

Op Март 11 2014 Напишав на ова издание на Елс Борст: „Но, внимавајте, затоа што пред да го знаете тоа, ГГД е на вашиот праг за присилен приемЗабележете дека Д за „услугата“ сега е заменет со кратенката со З за „грижа“. Во 2018, она што го предупредував веќе беше реализирано. Затоа е исклучително интересно да се открие кој случај се споменува во министерскиот документ што ги објавува овие мерки? Точно да, тоа на Елс Борст и нејзиниот наводен убиец Барт ван У.

Сега ќе речете:Да, но Барт ван У е осуден, со години бил во затвор за 8 и добил ТБС со задолжителен третман, така што е навистина точно". Карактеристика на PsyOp е дека целата игра се игра од А до Ш во соработка со политика, правда и медиуми; вклучително и медиумски спектакл околу таквата тужба. Само тогаш луѓето ќе бидат воведени во режим на прифаќање за воведување на нешто што нормално не би го прифатиле, но сега прифаќаат како „неопходно“. Во PsyOps, максимата е секогаш 'Проблем, реакција, решение„аплицираше, што значи дека се создава проблем со поголемо социјално влијание за да се испровоцира реакцијата на големо огорченост и емоција преку медиумите и политиката, а потоа да се воведе решение кое отсекогаш било на полицата. Значи, ако можете да ги убедите луѓето дека „збунет човек“ го уби Елс Борст, имате совршено алиби да ги заклучите збунетите луѓе. Дали Барт ван У. беше лик во сценариото PsyOp што требаше да го подготви ова законодавство? Па, јасно е кажано конечниот извештај смени лица во тим со збунето однесување од Министерството за здравство, благосостојба и спорт:

Поради овие заложби, ова писмо е упатено и до Горниот дом и долниот дом. Неодамна добивте привремен извештај од г-дин Хоекстра за мерките за подобрување по истрагата за случајот Барт ван У.

извор: rtvdrenthe.nl

И што друго е во тоа писмо? Писмото всушност им наредува на сите региони на ГГЗ да го набават психолансот. Специјално опремениот автомобил за да собере „збунети луѓе“. Таквиот психоланс обично има заслепени прозорци и ги има сите расположиви средства во кабината за да се врзува некого безбедно. Логично, можеби мислите, затоа што таквото збунето лице би можело да се бори. По случајот „Ане Фабер“, сите беа потполно убедени да ја воведат оваа психоланса, а случајот „Тјес Х.“, исто така, придонесе за имиџот дека нашата земја е полна со збунети луѓе. И во двата случаи предвидував дека ќе се работи за расчистување на дисиденти од општеството со тоа што ќе им дадам стигма на „збунетата личност“.

Писмото од министерството содржи нешто извонредно и предвидува ново законодавство за задолжителен прием. Ве молиме, прочитајте го делото подолу и запомнете дека во неговата книга 1984 Georgeорџ Орвел зборува за „забавата“ што се превртува на значењето на зборовите. Тој го нарекува овој „нов говор“ (исто така наречен „двоен говор“). Секогаш е впечатливо што е избран зборот „грижа“, за нешто од што, ако погледнете во ваква институција ГГЗ, прилично малку со грижа, но особено со „затвор при администрација на лековимора да направи Ова е она што авторите на извештајот вклучуваат, меѓу другото, како совет во тоа писмо:

Траектории каде што веднаш посакувано и можно е поголема врска се: закони за присилна грижа, затоа што овие се во фаза на имплементација и ја одредуваат организацијата на грижа за важен дел од целната група.

Има колку што едноставно мора да има законодавство за задолжителен прием (затоа што имплементацијата веќе ја достигна фазата на спроведување - накратко: тоа веќе се случува без закон) Тоа потсетува на тоа сметка од Едит Шиперс против што изготвив петиција според претходниот кабинет повеќе од пет илјади пати беше потпишан Имено, тој предлог-закон значеше дека луѓето чие опкружување чувствувале дека можат да бидат збунети, би можеле да бидат подигнати од психолансот без интервенција на судија или психијатар, а 18 часа може да бидат фрлени во ќелија за набудување (со можност за администрирање „ лекови ”). Тој закон во тоа време сè уште не беше донесен, но навестувањето во ова министерско писмо е јасно дека навистина е планирано да се има тој закон таму. И, така ни требаа неколку PsyOp-jes за да ги внесат луѓето уште повеќе во режимот на прифаќање. Исто така, тие вработени во ГГЗ секако мора да бидат убедени дека ако дојдат со психологија, веројатно ќе биде добро за нешто.

Секако, се работи за дефиницијата за 'збунета личност'. Кога некој е збунет човек? Дали е тоа само кога ќе убиете една млада жена, која ќе помине само на велосипед на велосипедска патека на ANWB и ќе ја фрлите преку оградата на некогашната воена база за да ја закопате, ископате и ставите во автомобилот на мајка ви транспорт за да го погребате повторно? Дали е тоа кога случајно прободете пешаци од кучиња затоа што добивате задачи од демони? Или, исто така, сте збунета личност ако евентуално имате нарушување на спротивставеното востание и вашето мислење се разликува од мислењето на државата?

Она што ги убеди луѓето се екстремните случаи што ги видовме во медиумите; оние случаи за кои претпоставувам дека може да бидат психолошки операции (PsyOps). Како и да е, практиката е кога законодавството објавено во министерското писмо е скоро време, вашите најблиски можат да се јават кај психолансот и да кажат дека можеби сте збунети. Тогаш може да ве однесат без интервенција на судија или психијатар. Врзаните теми на семејството медиуми на Руинварлд веќе ги поставија темелите за отстранување на прагот за да се има налог за пребарување. Тогаш, може да ве однесе, исто како и „таткото на духови“ на „семејството духови“ и да бидете затворени за набудување.

За среќа, сето тоа се случува многу клинички. Ниту еден од вашите соседи нема да се жали. На крајот на краиштата, изгледа како брза помош, автобусот што ќе го собереш. Има заслепени прозорци и уредно сте врзани. Можеби ве слушнале дека малку се борите, но и вашите соседи се подготвени преку медиумите и нема да бидат изненадени. "Отсекогаш сте имале некои необични идеи„Тие ќе кажат. Во една статија од ГГЗ институција Мондријајан од Херлен го гледаме следново за начинот на кој се транспортирате како потенцијално збунето лице (забележете дека сè уште не е утврдено, но едноставно може да бидете или ќе бидете збунети).

Психолансот е елаборат на задачата што општините ја имаат дадено од владата за да реализираат правилно работен пристап за 1 октомври 2018 во однос на целната група „Луѓе со збунето однесување“.

Соодветен превоз е неопходен затоа што луѓето кои не сториле кривично дело не припаѓаат во полициско возило. Покрај тоа, брза помош често не е неопходна во овој случај. Со користење на соодветен превоз, овие луѓе се транспортираат професионално на безбеден, пријатен, не-стигматизиран начин. Доделена е субвенција за пилот соодветен превоз од ZonMW за времетраење од една година. Во овој период, ќе се следи колку често и кога се користи соодветен превоз.

Во една статија од РТВ Дренте од 14 август 2019 гледаме дека психолансот се возат многу често. Од каде доаѓаат одеднаш сите тие збунети луѓе? Во секој случај, веќе откривме погоре дека се отвори тенџере за субвенции за тоа, така што се чини дека има стимулирачки ефект. Психолансот се повлече скоро 2018 пати во 900, и очигледно тоа беше малку борба. Но, како што споменавме, веќе сме програмирани преку медиумите со имиџ дека агресијата во општеството се зголемува. На пример, минатата недела видовме дека агресијата против младинскиот персонал за нега ќе се зголеми. Дали е тоа можеби не само знак дека има зголемен ужас од она што го доби толку убавата орвелска титула „грижа“? Дали сме сведоци на чисти рации во ГГЗ и кампови за превоспитување зад една убава влезна врата наречена „грижа за младите“ (види овде)?

Сепак, полицијата мора редовно да му помага на психолансот. Потоа, агент вози заедно за безбедноста на вработените. Во втората година што трае психолансот, може да се забележи мало зголемување на агресијата. „Ова е секако и затоа што возиме повеќе, но полицијата знае и каде да не најде“, објаснува Хендрикс.

Во поранешниот Советски сојуз, луѓето кои се спротивставија на идеите наметнати од државата се нарекуваа дисиденти. Приказната за „семејството на духови“ на Руинерволд веќе доведе до стигматизација на луѓето кои не се согласуваат со методот на образование од страна на државата. Овие се луѓе кои веруваат во духови и луѓе кои имаат своја градина за распределување. „Таткото на духовите“ беше секташки според оваа (многу веројатно) приказна за ПсиОп. Ние веќе можеме да ја видиме подготовката на општеството овде. Популацијата повторно се обликува во режимот на прифаќање. Државата сака да ги пријавите соседите. Тоа можат да бидат луѓе со „девијантно однесување“. На пример, во иднина може да не се согласувате со часовите за едукација во основно училиште, каде на вашето дете му се предава дека тој или таа не е момче или девојче, но сепак може да го избере полот. „Фамилијата на духови“ од Руинорволд, ПсиОп, веќе ја создаде стигмата дека кога ќе ги извадите своите деца надвор од училиште, вие сте потенцијално збунет човек што ги „затвора своите деца“. И, ако сте потенцијално збунети, психолозата наскоро може да ве однесе без правни пречки.

Дали сме сведоци на расчистување на дисиденти под маската „потенцијално збунети“ и „грижа“? Јосиф Сталин лесно се смее во својот гроб и ќе ја пофали холандската држава за бруталниот начин на кој успеа да го продаде ова на својот народ. "Транспортиран на безбеден, пријатен, не-стигматизиран начин, професионално". Гулагот се врати, но во јакната „грижа“. И вработените во ГГЗ? Да, тие исто така треба да ја платат хипотеката. Тие не се мешаат во прашањето зошто некој треба да биде подигнат. Somethingе биде потребно за нешто и оние собрани „збунети лица“ наскоро ќе бидат смирени кога ќе ја донесат својата прва инјекција. "Работата е работа, парите се пари, ако не го сторам тоа, некој друг ќе сака". Бефехл е бефел.

Купете ја сега новата книга „Реалноста како што ја перцепираме“, откријте ги сите слоеви на измама и измама и исто така пронајдете го опишаното решение.

купи сега

Листа на изворни линкови: mondriaan.eu, rtvdrenthe.nl

Тагови: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

За авторот ()

Коментари (24)

Trackback рачно | Коментари RSS наслови

 1. Чекина напиша:

  Што всушност се случило со тоа „семејство на духови“ на Раунерволд. Беше одлична возбуда за некое време и потоа ништо повеќе. Поправено од лицето на земјата ??

 2. SalmonInClick напиша:

  Отсекогаш сум велел дека менталитетот без напорна моќ е длабоко апсорбиран од просечниот жител на Мадурадам ... Колските тресет, каде биле повторно сите тие концентрациони логори?

 3. guppy напиша:

  Разменети се Исток и Запад. Theидот падна пред 30 години, но време е повторно да се подигнат wallsидовите. Погледнете ја Америка, видете источна Европа и овој пат западните луѓе се кур. Како што често пишувате, создавате проблем со бегалците и луѓето врескаат по wallsидови и не сфаќаат дека theидовите ве заклучуваат. Размислете затоа Трамп сака да го купи Гренланд, да изолира сè, да не е можно повеќе бегство. Игри со глад, реалното шоу.

  • Сонце напиша:

   Исток беше експеримент од момчињата кои забележаа дека чистиот социјализам не работи за да се задржи обичното население. За да продолжат со настапи, момчињата се преправаа дека Исток паднал. Глупости, чад и огледала. Момчињата се исто така уште на Исток. Падот на Истокот беше чисто наменет за постигнување спојување помеѓу два различни системи, капитализам и социјализам, со момците на врвот координирани убаво едни со други. Исток и Запад голем гулаг.

   • SalmonInClick напиша:

    сонце, нема да ми кажете дека „експертната фаза“ 11 / 9 / 1989-9 / 11 / 1989 на експериментот беше насочена и беше целосно 'распаднато' за повторно да го подигнете. Ах беше тотално заборавен, на крајот на краиштата, ние сме се опседнати со Политбирото во Брисел.

    Дамите и господа од сценариото сакаат да вртат улоги на моменти. Ја задржува целата работа возбудлива, зарем не? Инаку, ви е опседнато со студена војна која едноставно не сака да се загрее ... 😀

    ps: Дали датотеките СТАСИ на почетокот на 1990 не беа натрупани високо во Берлин за на крајот да бидат дигитализирани? ... Времето сè уште не беше зрело, тој период сега се чини дека пристигна [Herausnehmen und test]

 4. SandinG напиша:

  Случајот е смртен, можеби е јасен ... Транскултурна позадина никогаш порано не сум слушнал за сите 😀 Сметот наскоро ќе треба да го исцеди сите слоеви на населението, отпорот мора да биде скршен

  - Портпарол на Велџит за РТВ Ост изјави дека осомничениот сторител бил во кривичниот оддел на клиниката и се здобил со психијатриски третман. Тој треба да биде од затвор.

  Клиниката лекува пациенти со транскултурна позадина.

  https://www.nu.nl/binnenland/6010708/twee-medewerkers-gewond-bij-steekpartij-psychiatrische-kliniek-in-overijssel.html

  • Мартин Vrijland напиша:

   Heroepvoedingskampen, преведен од машина за превод на вести Georgeорџ Орвел, сега се нарекува: Транскултурна психијатриска нега

   Леле! И сите вработени се убедија дека обезбедуваат навистина добра грижа. Убави извештаи и групни дискусии со менаџерите.
   Ако некој се лути на сето тоа превоспитување, ние велиме „вие само треба да одите во мирна просторија“.
   Садизмот спакуван како грижа.

   „Па тато, дали се грижевте за сите оние прекрасни луѓе на работа денес? Дали убаво ја подготвивте нивната пилула мешавина? “

   Не е загриженост, тоа е затвор. На дебелите челични врати има брави. Тоа е затвор (повторно ќе го повторам). Погледнете го за тоа што е: тоа е затвор. Камп за едукација. Тоа е она што во нацистичка Германија беше наречено во концентрациониот логор „40 / 45“, но потоа и во уреден гриж. Тоа е она што во Советскиот Сојуз го нарекоа „гулагот“. Постојат дисиденти под наслов „психијатриски пациент“.

   • Мартин Vrijland напиша:

    Покрај тоа, тие се уредно клинички направени слики од фотоапарати, кои веројатно се рангирани за да создадат впечаток дека се работи за многу слатки и човечки.
    Пропагандата се нарекува тоа.

    • SandinG напиша:

     Погледнете го YT каналот и видете кога беа поставени неодамнешните слики оваа недела. Постои контролирана офанзива во медиумите да се обои во перцепцијата на лековерните овци.Службата (судски институции) е таму за да го заштити добриот граѓанин од што било што отстапува од статус кво или. стандард.

     тука уште едно меко парче, каде луѓето дури и не се мачеа да ставаат име под тоа. Ова тогаш мора да помине за новинарството, кој ги снабдува овие типови парчиња? минус „правда“ и „безбедност“ можеби ...
     https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4919976/fout-op-fout-gemaakt-gemaakt-rond-philip-o-de-man-die-joost

 5. Мартин Vrijland напиша:

  Навистина ... повторно е прекрасна приказна дека просечната маса за појадок ќе ја прифати и верува дека холандскиот народ пие кафе, неселективно, затоа што новинарството и така ќе биде вистина ... „Тие сигурно не го прават тоа“

 6. SandinG напиша:

  Тој е координиран и можам да го демонстрирам преку едноставни хронолошки пребарувања. Започна пред повеќе од 6 години под водство на VVD членот Opstelten

  Прием на збунети лица
  https://www.youtube.com/channel/UCZ5lmOVegLely0tKZyrKoPA

  Преклопното однесување на тимот за префрлување
  https://www.youtube.com/channel/UC39wGu0xTzjSEh8cPLV8HCw

  https:// http://www.youtube.com/user/VNGemeenten/search?query=verward
  https:// http://www.youtube.com/user/legerdesheils/search?query=verward

  Отворање на симпозиумот 30 / 09 / 14 Прием на збунети лица;
  „Тоа е можно!“ Од министерот И. Остелтен

 7. Зошто сакаш да го знаеш ова? напиша:

  Можеби тоа е веќе познато на многумина, но за мене беше ново: точките за контакт за збунетите лица се веќе отворени!

  https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/meldpunt-verwarde-personen/

  Ловот на вештерки од 21 век е отворен! Овие сеуште се локални иницијативи за да можеме полека да се навикнеме да внимаваме едни на други и да ги пренесуваме меѓусебните однесувања кон владата. Ако тоа е новиот стандард, тогаш секако ќе добиеме национално централизиран број.

  https://nos.nl/artikel/2252260-landelijk-telefoonnummer-voor-meldingen-verward-gedrag.html

  Нека започна ловот 🙂

  https://youtu.be/JEd7N1HSY3c

  • Камера 2 напиша:

   @ Зошто сакате ...
   Благодарам eeеисиј Христос за коментарот, неразбирливо е, се надевам дека е шега.

   Но, Хо !!!

   Можеби можеме масовно да го наведеме Остелтен како збунета личност.
   И така, има неколку ;-), Nieuwkerkje и die Nek etceeeteraaa ...

   Знам дека не треба да го користиме тој систем, но јамата што ја ископаа е дозволено сами да паѓаат во нив, тоа еден ден ќе им се случи на внуците кои одеднаш се будат.

Оставете Одговор

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина