Внукот на Грета Тунберг излезе дека е изумител на ефектот на стаклена градина и намалување на популацијата преку еугеника

поднесена во ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 18 ноември 2019 8 Коментари

Ако некој одеднаш привлече толку многу внимание и е зголемувањето на starвездата на светската сцена, тоа обично не е случајно. Исто така, во случајот со шведската клима и активистка за животна средина, Грета Тунберг, се чини дека претходеше правилно планирање на ова. Нејзината мајка, Малена Ерман, победи во финалето за учеството на Шведска на натпреварот за песна на Евровизија во 2009 и со тоа стана познато лице, што е корисно ако вашата ќерка изгледа како вас, а подоцна треба да стане светска starвезда. Тајната промоција веројатно веќе започна таму.Можете да одговорите на прашањето дали мајката Малена навистина може да пее толку добро (види овде) Сепак, многу поинтересно е да се проучи семејството Тунберг и ќе откриете дека предметите CO2, „глобалното затоплување“ и „намалување на популацијата“ потекнуваат од истата фамилија.

Грета Тунберг (родена во 2003) според Википедија далечна втора братучетка на Саван Август Аррниус. Нејзиниот татко Саванте Тунберг, актер, го носи името на Саван Архениј. Аррниус се смета за првиот научник што го опиша т.н. ефект Аррниус, природно подобрување на глобалното затоплување преку зголемување на испарувањето на водата и јаглерод диоксидот (CO2) од морето заради намалување на рефлексивноста. Тој предвиде дека зголемувањето на CO2 во атмосферата предизвикува зголемување на температурата на Земјата. Според него, удвојувањето на CO2 би било во корелација со затоплување од 4 до 6 степени, што било предизвикано од сончевата топлина за 2 / 3e дел и CO1 за 3 / 2e дел. Ова го толкувале истражувачите како Килинг како ефект на стаклена градина предизвикана во целост од CO2. Значи, може да се каже дека темата е прилично во семејството.

Svante Arrhenius е роден во Гут Вик, во близина на Упсала, син на Сванте Густав и Каролина Тунберг Аррниус. Се чини дека Грета не е далечна братучетка, туку директна внука. На Википедија не се вели дека Саван Архениј исто така се оженил со Тунберг. Нејзиното име беше Каролина Кристина Тунберг. Ова е видливо од сè уште видливите резултати од пребарувањето од Google. Меѓутоа, ако кликнете на самата врска, содржината е слична myherading.com да се прилагоди во однос на она што резултатот од пребарувањето сè уште покажува (види слика од екранот подолу). Се чини дека малку се замаглува со педигре и се чини дека името Тунберг всушност може да биде директно поврзано со овој основач на глобално затоплување, Саван Архениус. Забележително е и тоа што Саван веројатно се оженил во семејството (од страната на неговата мајка). Таквиот инцест е обично нешто што го гледаме со стари благородни линии на крв (како на пример во мојата книга наречен) Меѓутоа, ако има негодување со семејни дрвја, тогаш директното педигре не може да се докаже повеќе, но семејната врска е неоспорна.

Svante Arrhenius бил вклучен во еугеника и бил член на управниот одбор на Шведското друштво за расна хигиена. Интернет-страницата eugenicsarchive.ca го наведува следново за ова:

Архниеј се вклучил во движењето еугеника со тоа што се придружил на Шведското здружение за расна хигиена, група која се фокусирала на истражување и промовирање на придобивките од контролираната репродукција кај луѓето (Broberg & Roll-Hansen, 2005). Ова општество е формирано во 1909 во обид да се популаризира еугеника и да се охрабрат промените во политиката за промовирање на еугеника (Bjorkman & Widmalm, 2010). Аррниус не само што беше член; тој беше на одборот за општеството (Broberg & Roll-Hansen, 2005). Општеството одржа предавања и им подели на еугените памфлети на јавноста, но затоа што за нив беше нелегално да дискутираат за кој било метод на контрола на раѓањето, за групата се сметаше дека има ограничено влијание во целина (Broberg & Roll-Hansen, 2005).

Архниеј се вклучил во движењето еугеника со тоа што станал член на Шведското здружение за чистота, група која се фокусирала на истражување и промовирање на придобивките од контролираната човечка репродукција (Broberg & Roll-Hansen, 2005). Ова здружение е основано во 1909 во обид да се популаризира еугеника и да се поттикнат измените во политиката за промовирање на еугеника (Bjorkman & Widmalm, 2010). Аррниус не само што беше член; тој беше на одборот на здружението (Броберг и Рол-Хансен, 2005). Здружението одржа предавања и дистрибуираше про-еугени памфлети на јавноста, но затоа што беше нелегално да се дискутира за кој било метод на контрацепција, се сметаше дека групата генерално имала ограничено влијание (Broberg & Roll-Hansen, 2005).

извор: artnet.com

Затоа, дедо-гратка на Грета бил висок врв. Околу 1900, овој Svante Arrhenius се вклучи во основањето на Нобеловиот институт и придружните Нобелови награди. Во 1901 тој беше - и покрај силното спротивставување - избран за член на Кралската шведска академија на науките. До крајот на животот, тој ќе остане член на Нобеловиот комитет за физика и де факто член на Нобеловиот комитет за хемија. Тој ја искористи својата влијателна позиција да организира Нобелови награди за своите пријатели (Jacејкобс ван Хаф, Вилхелм Оствалд и Теодор Ричардс) и се обиде да ги запомни од неговите непријатели (Пол Ерлих, Волтер Нернст, Дмитриј Менделеев). Исто така, тој доби Нобелова награда во 1903 и така, самиот се награди, затоа што беше вклучен во поставувањето на институтот што ги доделува наградите. Значи, науката тогаш беше за фаворитизам, а не за содржина.

Интересно е што во неколку публикации се дискутира дека глобалната приказна за затоплување е за воспоставување на светска влада и намалување на населението. Напишав за тоа во мојот последен напис (види овде). Во овој напис Публицистот Брендон Смит, исто така, појаснува дека манифестот од генералниот секретар на ООН од 90 покажува дека глобалното затоплување е измислено за да се исплаши светската популација и потоа да се изврши агенда. Во својата статија, тој исто така убедливо докажува дека таа агенда е и за намалување на популацијата. Па, таа точка на агендата може да се проследи и на пра-дедо на Грета.

Значи, ако Грета Тунберг дува толку високо од кулата што треба да ја послушаме повеќе на науката за глобалното затоплување со CO2, сега се чини дека таа теорија се чини дека потекнува директно од нејзиниот (многу веројатно) прадедо и од истиот прадедо измамник кој се доделил себеси и неговите пријатели Нобелова награда. Ова е кажување за начинот на кој многумина научници се наметнуваат настрана кога го критикуваат официјалното читање на глобалното затоплување како резултат на CO2.

Во мојата нова книга ќе добиете јасен преглед на сите слоеви на измама и измама. Исто така, покажува како тој нов систем за контрола на светот ќе се расплетува на ниво на ДНК и преку интерфејси мозок-компјутер. Книгата не е копија од книгите на Дејвид Ике и нема никаква врска со рамни земја или влекачи. Сепак, книгата дава важен преглед на тоа како се структурираат програмските слоеви и како можат да се разберат. Бидејќи книгата може да се прочита за еден ден и доаѓа со конкретно решение, многу е лесно да се дистрибуира на семејството и пријателите. Време е да преземеме акција и затоа е време да ја промовираме книгата. Вие исто така ја поддржувате мојата работа со купување на книгата.

или донирај

Листа на изворни линкови: myherading.com, alt-market.com, eugenicsarchive.ca

Тагови: , , , , , , , , , , , , , ,

За авторот ()

Коментари (8)

Trackback рачно | Коментари RSS наслови

 1. SalmonInClick напиша:

  Сето тоа е комунизам преку задната врата, каде масата или она што останува од тоа остава контрола / моќ на среќните неколкумина под маската на „климатските промени“.

  „Зар не е единствената надеж за планетата дека индустријализираните цивилизации пропаѓаат? Зарем не е наша одговорност да го донесеме тоа? “- Морис Стронг, основач на Програмата на ООН за животна средина

  „Појавата„ екологија “или нашата цивилизација ... неизбежно ќе имаат повеќе политички последици. Можеби најважната од нив ќе биде постепена промена во статусот на Обединетите нации. Неизбежно, таа мора да претпостави некои аспекти на светската влада. “- Михаил Горбачов, држава на светскиот форум
  https://www.henrymakow.com/2019/09/climate-change-hidden-agenda.html

  По „падот“ на Советскиот социјализам, Горбачов беспрекорно дипломирал на позициите на моќ над суверените влади. За време на администрацијата на Клинтон, тој живеел во Президио во Сан Франциско *, само што летал на зелениот крст на витез на Малта на неговата резиденција. Неговата улога со ООН ја промовира новата религија на НВО „Зелена“, омилена од страна на ООН за масите. Заедно со ликови како Морис Стронг и Ал Гор, Горбачов ја подготви „Земјата повелба“ наменета да ги замени Десетте заповеди.
  https://www.henrymakow.com/the_top_secret_gorbachev_files.html

 2. Мартин Vrijland напиша:

  Семејството исто така?

  https://pbs.twimg.com/media/EE3O70VW4AEaJku.jpg

  • Мартин Vrijland напиша:

   Адам Вајшауп исто така е фамилија или е тоа лажни вести?

   https://pbs.twimg.com/media/EE3O70YWwAEyzFb.jpg

   • Мартин Vrijland напиша:

    Тунберг е познато семејство на масони. Предок на нејзината мајка беше природен филозоф (социјален инженер) од упсала, кој има врски со основачот на баварската илуминација Адам Вајсшаут.

    Вака известува оваа страница. Itе го објавам некое време, но секако дека никогаш не може да се проследи. Во секој случај, името се појавува во истата книга, но дали тоа вели дека сè е можеби далекусежно.

    https://bluntforcetruth.com/news/must-read-greta-thunberg-pushed-to-prominence-by-antifa-parents-and-soros-connections/

    • SalmonInClick напиша:

     Да Гота и околината се интересно место за одредено семејство .. Саксе-Кобург и Гота (Виндзор), па може да видите како повторно функционираат линиите ..

     Малиција Втори ќе бидат капитени од реномираниот јахтман, Борис Херман и Пјер Касираги, внук или починатиот принц Раниер III и актерката Грејс Кели. Бродот, исто така, некогаш беше наречен Едмонд де Ротшилд, по финансискиот барон и основач на флота на јахти за трки. Неговата изградба чини нагоре или 4 милиони евра.
     https://www.rt.com/news/465501-greta-thunberg-hates-you/

     добро, вообичаените осомничени, не можете да го избегнете ...

     • SalmonInClick напиша:

      затоа слушајте особено на овој кловн Гота, колку виолетова е во спротивност убаво со позадината 😀 Виолетова дожд или дали владее во секој случај 😉

 3. SandinG напиша:

  и видете како една статија се појавува на trollensite страницата истовремено, за да се повлече целата работа назад во смешна и да се манипулира со пребарувањата:

  Дали Грета Тунберг е патник на време?
  Понеделник, ноември 18 2019 15: 04

 4. Мартин Vrijland напиша:

  Можете да кажете по број на пати дека една ваква статија е споделена и бројот на посетители дека тој никогаш не се зголемува значително над просекот, што е индикација дека Фејсбук едноставно го филтрира (не покажува на временската рамка на пријателите). Затоа, тој е едноставно капсулиран и никој не може да го види. Слобода на изразување, но потоа вклучена.

Оставете Одговор

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина