Изјава против локален полициски службеник во случајот на Роми и Савана

Иако полицијата во врска со медиумите навистина го дадат својот максимум Роми и Савана очигледни одговори во Роми и Савана прашање, а особено впечаток дека работите се толку добри како решени, тоа апсолутно не е случај. Момчето кое би го убило Роми Ниубербург е познато од страна на медиумите, а потоа доаѓа приказна во која е ставена слика на психопатско момче. Тоа е приказна напишано во НЛП стил, каде што не е даден доказ. Наводниот сторител во Савана Декер ќе биде на сликата за безбедносни камери, но ако завршиш мешани слики покажи во медиумите и истото го покриваш со НЛП приказна, тогаш знаеш дека мнозинството од публиката верува во тоа. Без (неверојатни) слики, приказната ќе изгледа целосно неверојатно. Секогаш има две приказни во медиумите независно, со цел пред се да се инсистира дека работите треба ништо да се направи со едни со други. Ова е глупост, затоа што ако девојката околу 1 17: 00 часот попладне е пронајден мртов, а другиот се уште недостасува во тоа време, е тоа доволна причина за алармирање на килибар и голем пребарување со кучиња трагачи и хеликоптер. Аргументот дека полицијата не знаат каде да се погледне е бесмислено, бидејќи секогаш постои достапни директно од стрелките на телефон опција. Од приказната во медиумите сега е јасно дека таа ќе го има со неа.

Бидејќи постојат веќе неколку години е проблематично gadfly независни медиуми и независни алтернативни медиуми, само оди да се испита и да се затоа што тоа лице, пишува под името Мартин Vrijland, но не запре (и покрај намерно шири клевети и клевета од страна на државните mederwerker Јероен Висока Weij и повеќе веб-сајтови кои ги презеле), таа и понатаму останува тешко да се шири такви приказни uncriticised. Написите на Мартин Vrijland брзо се читаат 100.000 пати на 1 ден во овој тип на настанот. И по неколку дена се прошири речиси половина од Холандија. Тоа веројатно е причината што дури и еден локален полицаец од Ховелакен морал да го нападне овој писател. Тој го стори тоа со наведување дека ќе сторам клевета и клевета со пишување за ова прашање. Погледнете подолу.

Секој што ме следи подолго време знае дека сум во 2013 за Anass Aouragh напиша убиство и намерно избрал псевдонимот писател Мартин Vrijland, затоа што веќе забележав дека имало X број на сајтови, кои беа зафатени со структурно секој што се осмелил да го критикува официјалното предавање во мејнстрим медиумите, направете чаша помала. Овие сајтови целосно ќе те запалат и во мојот случај, исто така, направија повици за да го дознаам моето вистинско име. Исто така, направија отворени повици да ги пренесат негативните информации за мене за нив. Веб-страниците го фрлија целиот интернет полн со неоснована клевета и клевета на мојата адреса и направив декларација во 2013. Иако поднесов обемна досие со доказ за клевета и клевета за време на декларацијата и фактичката декларација траеше многу часови, никогаш повторно не слушнав за декларацијата. Јас дури и не добив никакво пишување или каква било друга реакција. Телефонските повици до полициската станица каде што поднесов жалба беа отфрлени со коментарот "сеуште е под проценка". Имам може да се покаже дека сето ова клевета и клевета дојде од државниот службеник Јероен Хоегевеј, па дури и го објави својот национален пасош. Тоа не помогна. Ништо не се случи со декларацијата и денес целиот интернет е полн со негативни неосновани приказни. Тоа, се разбира, има ефект. Не само што е штетно за мојот приватен живот, но исто така значи дека никогаш повторно нема да може да најдам редовна работа. Пребарување на Google веднаш ќе застане потенцијален нов работодавач. Покрај тоа, нови следбеници на мојата веб-страница сè уште се бомбардирани со овие текстови. Фејсбук страница е поставена дури и за ова.

Ова е причината зошто овој Фејсбук пост од агент Ерик Клуинхар во случајот Роми и Савана е дополнително наполнет. Агентот дава веќе неоснована клевета и клевета онлајн, уште еден дополнителен импулс. Иако ништо не се случи со претходната декларација и веројатно никогаш нема да се случи, продолжувам да се борам за правото на слобода на изразување. Иако сè уште постои официјално во Холандија, јасно е дека државата применува секакви софистицирани методи за да ги направи сите што сеуште се осмелуваат да ја изразат критиката малку помала. Вие едноставно предизвикувате сериозно оштетување на лицето, така што никој нема да се осмели да го искористи правото на слобода на изразување. Забелешката на агентот Клуинхар е исто така многу штетна, особено затоа што вели дека сум клевета и клевета. Ова додека не направам ништо друго освен да се фокусирам на критички опишувајќи го случајот на Роми и Савана, а не да го смачкам или да победувам некој во него.

Во мојот прв телефонски разговор со полицијата беше објавено дека не можам да поднесам извештај против агент. Потоа служев жалба. Не беше до минатата недела тој телефонски контакт беше направен со мене. За време на тој разговор беше објавено дека можам да поднесам извештај во секој случај. Оваа недела беше единствената можност да ја објавам оваа изјава, но бев придружен со следниов текст:

Значи јасно беше направен обид малку да се минимизира работата. Јас го сфаќаат сериозно, сепак, затоа што верувам дека државата не треба да се посветат клевета и навреда против своите граѓани за спречување на слободата на говорот и јас, исто така, ќе продолжи на овој и на старата декларација сериозно. Затоа и одговорив како што следува:

Добар ден, господине,

Клеветата и клеветата против мојата личност беше извршена на 13 јуни 2017 во општина Нијкерк, онлајн на страната на Фејсбук на агентот на заедницата Ерик Клуинхар.
Ќе најдете копија од ова под оваа врска:
Иако агентот не го користи прекарот на мојот полн писател "Мартин Vrijland", но само името Мартин, јасно е дека тој зборува за мене. Ова е, меѓу другото, очигледно и од реакциите на сите луѓе кои одговорија на ова. Снимката на реакциите на временската линија во времето може да се најде во ова видео.
Во моето мислење, доволен доказ дека се обврзува г-дин Kluinhaar клевета и навреда, затоа што спомнав дека сум објавуваат статии кои се полни со клевета и навреда. " Оттука, тој буквално ме обвинуваат за нешто што нема правосилна пресуда се укажува на тоа дека го предавам клевета и навреда. Ова значи дека моите статии и мојата работа се претпазливо и јавно осудени на Фејсбук. Без никаква пресуда или јасно предупредување на мојата адреса, јас ќе бидам јавно обвинет за клевета и клевета. Ако, на пример, бев осуден за клевета и клевета, тој со право би направил извештај. Сега тоа не е случај, сепак, ниту добив предупредување или показател во која насока на полицијата и судството, ми е јасно дека ова (како социјалните медиуми објавување) погрешна и дека тоа влијае на моето име и репутација.
Претходно во 2013 поднесов извештаи до полицијата за онлајн клевета и клевета на мојата адреса против сите видови на веб-сајтови кои го направија ова и сеуште имаат интернет. Никогаш не сум слушнал ништо за оваа (многу детална и детална) декларација. Дури ни писмо што ќе каже дека декларацијата не се обработува. Можам да замислам дека ова не се случило, бидејќи јас бев многу веројатно да може да разберам дека оваа клевета и клевета дојдоа од лице кое работел за националната влада. Но, тоа не го менува фактот дека ова е сосема неточно. Оваа декларација треба, се разбира, да се подигне и да се реши. Затоа, се чини дека моето име може јавно да се размачка, без да се спротивстави. Можеби ова е затоа што пишувам критични статии кои се "непожелни" од калибар. Тоа не го одвлекува вниманието од фактот дека преку таквиот срам и клевета ми е засегнат целиот приватен живот и никогаш нема да најдам нормална работа во општеството. Тоа е ефектот на клевета и клевета. Фактот дека г-дин Kluinhaar дава таков коментар е дополнителен поттик за мојата сега веќе извалкана онлајн репутација.
Дури и ако коментарите објавени или коментирани од г-дин Kluinhaar се изменети или отстранети, може да се каже дека ова е онлајн доволно долго за да му наштети на мојата репутација. Мислам дека затоа е важно оваа декларација да се евидентира и сериозно да се третира.
Со почит

Горенаведениот текст беше обработен во декларацијата што ја испратив на лицето за контакт по потпишувањето. Јас, исто така, испратив видео од временската линија на г-дин Клуинхар со снимање на пост вклучувајќи ги и сите реакции. Бев, се разбира, подготвен за отстранување на овој пост или реакциите подолу. Овие реакции, исто така, се чини дека се дело на професионални "тролови".

Според тоа, се чини дека државата користи методи за сузбивање на критиките за официјалното читање во медиумите, кои се сосема несоодветни и штетни. извршил клевета и навреда онлајн тече искрено надвор од контрола и луѓето ги користат овие неосновани приказни практично секој пост на Фејсбук. Ова секогаш мора да се отстрани од реакциите на мојата временска рамка, која за среќа не сите се соочуваат со овие лаги, но дури и ако луѓето делат нешто од мене, тие се бомбардирани со овие текстови. Затоа, клеветата и клеветата на мојата личност од овој вработен во државата Џероен Хоегевеј (и неговите вработени) имаат многу широк спектар и многу негативен ефект. Затоа е важно што повторно го пријавував овој пат. Овој пат против агентот. Продолжувам да се борам за вистината и против Макијавели методи изгледа дека медиумите го користат.

Затоа решив пред неколку години да се борат и затоа што сите овие клевета и навреда ми го уништи приватни и финансиски целосно, ве повикувам да ме поддржи. Ова може да се направи со пристапување на оваа страница од € 2 месечно или со еднократна донација. Можете да ги зачувате сите статии во случајот Роми и Савана под овој линк повторно прочитајте добра содржина, за да можете да разберете зошто продолжувам да го разгледувам овој случај. Важно е да го сторите тоа, бидејќи е време луѓето да не се отпуштаат од приказните и дека во меѓувреме државата Проблем, реакција, решение се пробиваат сите видови на нови закони, кои заземаат се повеќе и повеќе слободи. Овој случај, исто така, се чини дека го исполнува овој максимум. Затоа прочитајте ги најновите статии во овој случај. Токму затоа што е толку важно што медиумите не можат да носат ништо, но некритички, важно е дека критика од народот и понатаму постои. И покрај сета клевета и клевета на мојата адреса, сакам да продолжам. Бидејќи критичното звук останува неопходно во отворено општество; затоа што мора да се води слобода на говорот и затоа што и вие го имате ова право; Затоа се повикувам на вашата поддршка. Стани го тоа тука член од € 2 месечно или направете го тоа еднократна донација.

Тагови: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

За авторот ()

Коментари (8)

Trackback рачно | Коментари RSS наслови

 1. мозокот напиша:

  Тоа е комплимент за вас, вашата работа, дека одредени органи имаат внимание за вас. Тоа значи дека работите важна работа. Инаку, тие целосно ќе ве игнорираат.

 2. SandinG напиша:

  Од време на мојот престој во Холандија научив една работа: "Повеќето луѓе се молчи, едно лице е чин."

 3. Камера напиша:

  Мора да се каже дека тоа е одвратно дека граѓаните се преземени од страна на некои соседството застапник шегуваш.
  Но, ние не смееме да заборавиме дека луѓето од медиумите предавство Опрема како DWDD, Jinekshow, паун и сопруг (уредник) апсолутно свесни и ја играат играта и затоа соучесници во задушување на слободата на луѓето и новинарството.

 4. Нотис напиша:

  @Martin и @Allen Тоа се базира на сите овие господари дури и не се земе во предвид на нормите на учтивост и само да започнат свој Посланието до ретровизори:

  "Здраво господине" господарат над сè, но вие не се започне со Здраво, здраво Да тоа изгледа .. :) ???? итн
  Каква учтивост никогаш не научил?

  Не сега ќе видите се повеќе и повеќе: морални стандарди, деградација и корито Евтини неред на ТВ погоре, но како еден гледа на интернет, Faecesbook, Twittwittwittwiter итн

  Нема точна пофалба, адреса насловот на писмо, па и пошта (затоа што пошта = писмо !!!) е:

  "Почитуван господине" или "Почитувана г-ѓа"

Оставете Одговор

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина