Детски е едноставно да се предвиди иднината ако гледате низ сценариото: да станете Нострадамус

поднесена во ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 20 јануари 2019 6 Коментари

извор: youtube.com

Иако предвидувањето на иднината се чини дека е нешто за луѓето како Нострадамус со многу познавање на астрологијата, речиси секој може да ја предвиди иднината откако ќе видите како функционира играта. За почеток, сега е доста тешко да се филтрира вистината на срање, бидејќи се чини дека тајните служби не само што имаат мејнстрим медиуми во својот џеб, туку и практично целиот алтернативен медиум. Тоа значи дека кога барате информации за историски настан, најверојатно ќе ви биде презентирана алтернативна верзија која ја критикува главната верзија, но сеуште е димензија на чад.

Контролираната опозиција е важен дел од принципот на зачувување на луѓето преку критики во кои сте изградиле двојно дно. Експлозивот го креваш во таа двојна почва, ако опозицијата има доволно големо следење. Затоа, потребно е јасно размислување и посебно независност. Ако направите нешто, направете го тоа што е можно помалку според увидите на другите, но направете го тоа што е можно повеќе. Не земајте ништо неселективно и сметајте ја логиката. Особено е препорачливо да се изучува историјата и религиозните дела, за да се открие дека нашата реалност се чини дека е контролирана според сценариото. Откако ќе го препознаете тоа сценарио, вие сами стануваат Нострадамус.

Откриена фалсификување на историјата

Не само што откривате, преку проучувањето на историјата, дека она што Џорџ Орвел го опиша во својата книга како практики на Министерството за Вистината, веќе децении се практикува; Исто така, откривате дека светот е тајно контролиран од луѓе на одредена линија на крв кои можат да дејствуваат како бизнисмени, но всушност се преправаат. Историјата е на склопување и континуирано се прилагодува за да го задржиме нашиот поглед на Trumanshow светоглед.

Истражувач Мајлс Матис се појавува не само за талентиран реалистичен сликарски портрет, туку и за извонредно свеж начин за истражување на историски факти врз основа на генеалошки истражувања. Ова значи дека тој ги исцрпува сите достапни архиви на интернет до потеклото на одредена личност, со цел да може да ги разоткрие историските врски. Интересните документи што тој ги напишал за ова се свежи и даваат пример за тоа како треба да научите да ја земате предвид лажната игра што ја игра "Министерството за вистината" во таквото истражување. Затоа, особено препорачувам да се започне со документот за еврејската елитна лоза на Адолф Хитлер (види овде) и документот за семејството Рокфелер (види овде), но всушност треба да ги проучите сите. Тоа трае само неколку дена. Крстот од овој последен документ може да се најде подолу и е корисен за развој на вашите капацитети на Нострадамус:

Значи, накусо, истите семејства го владеат Западот повеќе од 1500 години. На
Рокфелери беа кралеви во 400AD, и тие се уште се кралеви. Ништо не се менува, освен формата и обемот на кон.

Симулацијата

Ако сте ја проучувале теоријата на симулација опишана тука на страницата, можеби сте откриле дека ова всушност не е теорија, туку факт. На експеримент со двојни прорези покажува дека е потребен набљудувач пред светот да се материјализира за тој набљудувач. Важно е добро да се разбере овој принцип. Набљудувачот тогаш е надвор од овој материјализиран свет. Ние можеме да го дефинираме тој набљудувач како "душа" или што сакаме да го наречеме. Тоа е она за што многумина мислат дека се реинкарнира и верниците на различни религии веруваат дека тоа оди во рајот или во пеколот. Дека надворешниот набљудувач е, како што беше, оној што седи на каучот со контролорот во рака и материјализираниот свет е она што го гледате на екранот кога ќе ја играте вашата Playstation игра. Така е и оној што ги донесува одлуките. Изворниот код на програмата ги одредува можностите. Овие можности се фиксирани во законите поврзани со симулацијата на универзумот. На пример, ние се занимаваме со природни закони како што се гравитацијата или брзината на светлината и стануваат постари, можеме да се разболиме или да умреме. Тоа се правилата на играта.

Покрај тоа, забележавме дека тоа е симулација со повеќе играчи. И во симулација на повеќе играчи мора да внесете некои правила во изворниот код на програмата. Облакната платформа на Google за игри на зголемена реалност исто така направи таква назнака за програмерите. Google го нарекува облак сидро; квантната физика покажува дека во нашата симулација важи и таков договор, кој всушност е идентичен со сидровиот метод на Google: квантната заплетканост. Квантното заплеткување осигурува дека објектот е секогаш и секаде набљудуван од сите играчи на истото место. На пример, една планина за сите во играта може да биде на истото место и да има вистинска форма за набљудувачите од секој агол.

Квантното заплеткување во квантната физика значи дека кога, на пример, се материјализираат два пара фотона (со набљудување) секогаш ја преземаат спротивната позиција и насоката на ротација. Ако превртите една честичка, и другата честичка ќе се сврти; иако светлинските години се отстранети од другата честичка. Локацијата затоа нема никаква улога и ограничувањето на брзината на светлината одеднаш повеќе не постои. Ајнштајн тврди дека треба да има еден вид на задната врата, што би предизвикало комуникација. Ова е добро познат принцип на црвчина. Па, ако тоа е едноставно дупка податоците поток е или она што ние сега го нарекуваме "облакот", тогаш може да се направи откако ќе се замисли да се (и можат да бидат наведени на wormhole идеја за ѓубре). Ако ние, сепак, се изјасни во нашата 3D перцепција, сепак, ќе мора да се справи со ограничување на брзината на светлината (како што соопштува податоците во "облакот" преку фибер оптика и ласерска светлина да се продолжи), но ние ќе 4D мислам, тогаш тој "облак" е насекаде присутен во исто време.

Да претпоставиме дека сте биле на 2D се и јас би 3D од сферата на вашиот авион падна, што би го направил хронолошки следење на појавата на точка (од нула), се поголем линија; проследено со помала линија на точка која одеднаш исчезна. Сепак, сферата е веќе над вашето ниво и исто така под вашето ниво. Хронолошки го доживувате набљудувањето, додека сферичната форма е всушност постојана (секогаш присутна) во 3D. Значи, ако ние додадеме 4e димензија на нашиот модел, тогаш тоа е, како што беше, "облакот" кој е присутен насекаде.

Ако во играта на мултиплеер играч А во Јапонија предметот се врти, играчот Б во Канада исто така треба да го види на екранот. Квантната заплетка се објаснува со сеприсутен проток на податоци. Мислевме дека тоа време (брзината на светлината), ограничувачки фактор е нашиот 3D, но тоа е затоа што не може да се согледа од областа (која секогаш беше таму), а само хронолошки перцепција на појавата и исчезнувањето направи лента. Локацијата и брзината на светлината, па не смета во 4D и секогаш насекаде присутната поток во која сите прашање се уште е во изворниот код на суперпозиција.

Концептот на суперпозиција од квантната физика е исто така корисен за учење да се разбере. Суперпозицијата најдобро се опишува како "сите можни опции што програмата има во неа". На пример, ако репродуцирате игра за играње и ако сте некаде во град, можете да го користите контролорот за да дозволите куклата на екранот да ја стартувате, да скокаат, да вртат или да направат комбинација од сето тоа и многу повеќе. Софтверот може да ги пресмета сите овие можности и затоа сите овие можности се во изворниот код. Суперпозицијата е всушност дефиниција за сите тие можности. Тоа е играчот кој го прави изборот и дека она што се појавува на екранот доаѓа од "суперпозиција". Дека она што се материјализира на екранот е одлучено од играчот (оној со контролорот во рака, а не кукла на екранот). Суперпозицијата (изворниот код) има секој можен резултат од тој избор. Ако одлучите да се вртите круг, софтверот ќе дозволи сликата на екранот да излезе од суперпозиција, која е дел од тоа вртење.

Па ние сигурно може да се каже дека квантната физика е јасен показател (ако не и "крајниот доказ) на идејата дека јас и ти (обновување симулација на животот што го доживуваат како Придонес играчи во мулти- плеер игра).

Закон за слободна волја

Откако ќе дојдеме до заклучок дека живееме во симулација, можеме да заклучиме дека сé уште мора да има важен договор во играта. Тој договор е она што се нарекува и "законот за слободна волја" од многу луѓе. Ако градите симулација и дизајнирате кукли во таа игра што се програмирани да следат точно одреден пат низ играта, тогаш имате детерминистичка игра. Тогаш исходот е всушност веќе фиксен. Играчите немаат избор, како што беше. Куклата во играта ги прави претходно програмираните избори. Тоа е дефиницијата на филмот. Тогаш, всушност, нема симулација. Истекува како што е претходно утврдено. Тогаш тоа нема да биде симулација. Симулацијата секогаш служи за тестирање на учесниците. Ова значи дека учесниците мора да имаат слобода на избор, да проверат кои избори прават и кои резултати ќе произлезат. На кратко: симулација без слободна волја би била детерминистичка и на тој начин би можела подобро да се нарече филм. Затоа слободната волја е од суштинско значење. Бесплатно ќе треба да постои ако живееме во симулација. Исто така е од суштинско значење да се инсистира на тоа дека играчот со контролорот во својата рака ја поседува таа слободна волја. Куклата на екранот се движи само преку оваа игра врз основа на неговите или нејзините избори и тие избори не се детерминистички, но врз основа на слободна волја. Душата, набљудувачот, има слободна волја.

Не-играчки карактери

Дали ќе направиме сериозна работа за отстранување на фалсификувањето на историјата како што е Мајлс Матис го прави тоа, тогаш можеме да дојдеме до откритието дека постојат одредени крвни линии што владеат со светот. Се чини дека овие крвни линии се, како што беа, не-плеер карактери во симулацијата. Овој термин може да бара некое објаснување, но всушност може да се каже дека ако градителот на играта сака да постигне одреден исход без да ги лиши играчите (душите) на слободна волја, постои само еден начин да се постигне ова. Тој може да ги стави играчите во играта кои се директно раководени од себе. Можете да го споредите ова со претходно програмирани кукли во играта што можете да се судрите во игра со Playstation, на која можете да добиете инструкции, на пример. Во играта Playstation овие карактери можат да бидат јасно препознаени. Програмер на игра со повеќе играчи би можел да избере да ги направат овие кукли како сите други кукли во играта. Тие изгледаат како аватари на другите играчи. Тие можат да се обидат да влијаат на играчите во играта и да испратат одредена насока. Тие можат да ги хранат со информации или со нивните околности, па "надвор од суперпозиција" дека се подготвени да направат избор што градителот на играта најмногу би сакал да го види.

Значи, ако ние аристократските крвни линии кои се кријат зад имиња како Рокфелер и многу други ќе го сметаат како знаци не-играч ", кои се контролирани од страна на градител на игра, тие се како што беа на кукли во играта се обидуваат влијае на изборот на другите играчи. Душата на контролорот прави избори врз основа на она што го гледа на екранот и таа перцепција може да биде многу водечка и привлечна. Нашата перцепција, на пример, е онаа на економскиот систем што нè прави зависни од пари. Не-играчките ликови, исто така, се обидуваат да влијаат на играчите со сите видови на религии и образовни системи. Градителот на играта се чини дека прави се од себе да испрати играчи одредена насока. Тој се обидува да сфати филмска сцена, како што беше, но во исто време да продолжи да се придржува кон законот за слободна волја.

Сценариото

Во претходните статии јас често споменав дека можеме да препознаеме јасна скрипта. Таа скрипта е видлива и во религиозните текстови, а особено во нивните пророштва. Вие не само што станете иден индикатор, туку треба да направите некои напори. И затоа тој напор се состои од проучување на есхатологијата. Тоа е доктрината која ги споредува пророштвата на различните религии во врска со таканареченото "крајно време". Ако ова го објасните во прилог на политичките случувања што ги гледаме, тогаш сè во светската политика е всушност прилагодено на исполнувањето на тие пророштва. Не е за ништо што има толку многу војни на Блискиот Исток, и со добра причина САД вложуваат милијарди во Израел и, всушност, ја раководат целата светска политика околу Ерусалим.

Ќе пронајдеме дека светските лидери, луѓето во првите позиции во бизнисот, политиката, банки, универзитети и името така натаму, се всушност не-плеер карактери, кои се контролирани од страна на градител, ние може да се открие дека тие имаат посебен скрипта следете. Тие се обидуваат да постигнат резултат што градителот на симулацијата би сакал да го види без да го наруши законот за слободна волја.

Цел на симулацијата

Но, каква е целта на оваа симулација? Ако градителот на симулацијата сеуште се обидува да постигне одреден исход, тој можеби и напишал филм. Очигледно е намерата колку што е можно повеќе играчи да ја играат играта. Според тоа, симулацијата мора да ги интересира што е можно повеќе души за да ја одигра играта. Ако сакате оптимално да ги користите овие души, тогаш мора да ги убедите дека тоа е симулација во која се применува законот за слободна волја. Инаку не можете да ги наведуваш на вашата игра. Не можете да ги убедите да учествуваат. Тогаш тоа ќе стане затвор за душа, како што беше.

Се чини дека целта на симулацијата се состои од што е можно повеќе брави на душите. Тогаш, се разбира, доаѓаме до фундаментални прашања како што се: од каде доаѓаат тие души? Кои се копчињата надвор од оваа игра? Каде се тие? Што е "надвор" оваа симулација? Кој е градител на оваа симулација? Кој исход би сакал да види дека тој ги ставил толку многу не-играчи во игра? И многу други прашања.

Ова се многу корисни прашања, кои веројатно веќе ги одговорив во неколку статии. Дозволете ми сега да се ограничи на посакуваниот исход. Според мое мислење, одговорот лежи во креативната моќ на душата. Постои нешто моќно во таа душа. Играчот на копчињата може да ги има истите способности како градителот на играта. Сепак, како играчи се повеќе се идентификуваат со куклата во играта, тие имаат тенденција да ги заборават овие способности. Тие, како што беа, станаа прецизно идентификувани како ограничен аватар во играта (човечкиот аватар).

Ако почнеме да го препознаваме сценариото, можеме да откриеме дека се чини дека намерата човекот станува "бесмртна". Овој "вечен живот" може да се најде не само во религиите, туку и во трансхуманизмот и стремежот за сингуларност. Таа сингуларност е, како што беше, спојување со АИ (вештачка интелигенција). Се чини дека градителот на оваа симулација (форма на АИ) сака душите да се спојат со АИ. Според тоа, се чини дека силите што играат дух треба да сакаат да се стават во функција на програмерот: доброволно, бидејќи законот за слободна волја останува. Според тоа, оваа симулација служи за целите на примамливоста и насочувањето на играчите на таков начин како да влијаат на не-играчките знаци, дека тие се целосно во служба на програмерот. Се чини дека ние се чини дека се интегрира, каков што е, во вирус систем со креативни капацитети. Некој ја напиша оваа симулација за да нѐ направи крајно подготвени слепи висат креативни теми, кои доброволно танцуваат на неговите цевки.

Предвиди ја иднината

Сите погоре треба да доведат до важен увид дека можеме да ја предвидиме иднината. Нострадамус главно го засновал ова на своето астролошко знаење. Таа астрологија која сама по себе е исто така показател дека живееме во симулација, во која може да се препознае одреден изворен код. На пример, би било точно дека можете да го изберете вашиот аватар врз основа на родното место, времето и датумот и дека положбата на ѕвездите (заедно со наследни фактори) ги одредува карактеристиките на избраниот аватар. Кога сте родени, вие изберете (изберете ја вашата душа) од аватарот (телото во кое ја играте оваа симулација).

Меѓутоа, најзначајното знаење е тоа знаење кое може да се добие од напорите на не-играчките ликови; луѓето на врвот на моќната пирамида. Сепак, неопходно е да ги преземете проблемите за да ја разоткриете фалсификувањето на историјата и да откриете кои се оние кои се обидуваат да го донесат исходот во име на градителот на оваа симулација. Покрај тоа, мора да научите да откриете дека религијата е важен дел од сценариото што ги следат овие (не-плеерски) играчи.

Сепак, јасно е дека живееме во време кога ние не сме само затворени од страна на мејнстрим медиумите и главните книги за историја. Алтернативните медиуми се главно во рацете на таа група и се обидуваат да шират лажни информации. Затоа е доста тешко да се научи да се препознае сценариото, но не и невозможно. Со тоа да направите некои напори, лесно можете да станете Нострадамус. Сепак, мора да се види низ целата игра.

Влијаат на исходот

Доаѓаме за да сфатат дека ние се занимаваат со законот - услов за симулација - слободната волја мора секогаш да се применува, тоа значи, така што играчот може да се направи избор, кои отстапуваат од "контрола" на аватари во играта контролирана од градителот. Меѓутоа, со цел ефективно да влијае на исходот од симулацијата, треба да се одржи будење на милијарди играчи. Намерно не го нарекувам будење на милијарди луѓе, бидејќи човекот-аватар е во ова објаснување, само кукла на екранот; материјализираниот човек како резултат на перцепцијата од душата. Поентата е затоа што душата мора да се разбуди. Душата не смее да се изгуби во аватарот. Душата не смее да се идентификува со тој аватар. Ако се будат милијарди души, сценариото ќе се распадне. Можеби затоа е многу поважно да се работи на ниво на душата. Ако за момент претпоставиме дека би можеле да ги имаме истите "програмски квалитети" на ниво на душата како градител на оваа симулација, тогаш еден добар хакер може да направи секаква разлика и наскоро ќе биде надминат. Да се ​​продолжи.

Листа на изворни линкови: milesmathis.com

Тагови: , , , , , , , , , , , , , , ,

За авторот ()

Коментари (6)

Trackback рачно | Коментари RSS наслови

 1. JHONNYNIJHOFF@GMAIL.COM напиша:

  Предвидување на иднината е крајот на казина!

 2. Џејкоб книга дрво напиша:

  Здраво Мартин многу добро напишано Јас сега разбирам зошто никогаш не сум му верувал на супервизорот

 3. Сонце напиша:

  Да, станува јасно дека историјата дека ние сме со векови измамени лажни, неточни, е дека ние се контролирани од нив ништо на обичните луѓе, Холанѓанецот има. Она што со векови маскирале со однесување како Холанѓанецот. Приватни, тие се, едни под други, многу различни. Повеќе не можам да кажам за тоа, бидејќи за жал сме во тивка диктатура. Во секој случај, вистинската историја мора да се реконструира со вистински факти, само затоа што тоа влијае на легитимитетот на нашите директори. Дали тие имаат право да владеат со нас и дали можат да го објаснат нивното богатство, кои тајни не ни се раскажуваат, до кој степен тоа влијае на интересите на обичните луѓе итн.

  Дека живееме во матрица е јасна и за жал не можеме да ја избегнеме. Масовно будење на душите е, секако, опција, почнувајќи, но тоа не го менува статус кво во кое живееме. Постапувајќи сам, акција, всушност може да ја промени матрицата, статус кво. На крајот на краиштата, да бидеме искрени, не можеме да одземеме статус кво, само со мисли, со тоа што ќе бидеме разбудени. Затоа, јас сум за промена на режимот, за република, вистинска демократија, вистинска слобода на изразување, итн Ова може да се демонстрира само масовно секој ден како луѓе итн Се разбира, тоа мора да се направи легално, бидејќи тие не се чека за промена на режимот. Има малку или никаква солидарност од Холандија за Yellow Vestjes, едноставно се игнорираат. Каде е меѓународната солидарност на Холандија? Не само затоа што промената на режимот во Франција не му одговара на Холандија? Каде се Амнести интернешенел и Хјуман рајтс воч зошто не протестираат против кршењето на човековите права на превозниците на Геле Вестје? Да, тогаш знаете дека двете организации припаѓаат на оние кои имаат интерес за статус кво.

  Имам сочувство за Жолта Вестје.

 4. SalmonInClick напиша:

  Двајца мора да ги прочитаат статиите за да знаат што нè очекуваат и идни генерации ако не направиме навремено прилагодувања

  Во книгата Хенри Кисинџер наречен "брилијантен и provocative..difficult за разрешување", Жак Атали потврдува дека банкарите Илуминатите наметнуваат одбивни "Храбар нов свет" на човештвото, еден разведен од добрина, вистина или реалност.

  Во футуристички неговата книга, А Кратка историја на иднината (2006) Илуминатите еврејски инсајдерски Жак Атали зборуваше за третиот свет орди потресе Западот.

  "Уште побројни маси ќе се фрлат на портите на Западот. Тие веќе се бројни стотици или илјадници секој месец; таа бројка ќе се зголеми на милиони, а потоа и на десетици милиони ".

  САД ќе бидат најпопуларните дестинации и "За дваесет години, шпанска и афро-американско население ќе биде мнозинство во САД".

  Атали, исто така, предвидуваше држава за надгледување каде што "нашите и-телефони испраќаат податоци до НСА", а христијанството е спротивно на исламот. Јасно е дека Атали не бил визионер. Тој имал пристап до планот.

  "Во иднина, општеството сака да оди колку што може да се дислоцира репродукцијата и сексуалноста. Сексуалноста ќе биде кралството на задоволство, репродукција на машините. "

  Идните генерации "ќе бидат човечки артефакт, во вештачка матка, која ќе биде однапред избрана. На тој начин човечкото суштество ќе стане трговски објект "."

  Тој има напишано ook блескав сметка на Карл Маркс, тврдејќи дека Маркс беше слободна marketeer кои биле наклонети капитализмот како отскочна штица за неговите комунистички идеал и предвиде глобализацијата како што го знаеме денес (т.е. за Новиот Светски Поредок).

  Културата со доминантна медиум ќе создаде егзоцентрично население кое ќе биде лојално само на себе.

  НАДЗОР

  Атали слика слика од надгледувачко општество кое ќе го направи штази.

  Дури и нашите машини за перење ќе се заговараат против нас, додека пакувањата на прехранбени производи, облека и предмети за домаќинството ќе станат "комуникативни".

  Ќе живееме со неверодостојно роботи.

  Домашните роботи ќе станат универзални во секојдневниот живот. Тие ќе бидат поврзани со мрежи со висок излез во номадска сеприсутност. Тие ќе функционираат како домашна помош, како СИДА за хендикепираните или постарите, како работници и како припадници на безбедносните сили. Особено, тие ќе станат "чувари".

  Сите наши податоци ќе бидат собрани од јавни и приватни безбедносни фирми. Главната форма на надзор ќе биде преносните уреди за забава. Ембрионот на ова денес е iPhone кој испраќа податоци до НСА.

  "Единствениот номадски објект ќе биде трајно следен. Сите податоци што ги содржи, вклучувајќи слики од секојдневниот живот на сите, ќе бидат складирани и продадени на специјализирани бизниси и на јавна и приватна полиција.

  Од страна на 2050, овие машини ќе се развиваат во она што Attali ги нарекува машини за само-надзор што ќе им овозможат на сите да ја следат нивната усогласеност со нормите.
  https://www.henrymakow.com/attali.html
  https://www.henrymakow.com/insider_reveals_21st_century_i.html

 5. SalmonInClick напиша:

  Мојата последна порака не е помеѓу коментарите?

Оставете Одговор

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина