Директна демократија кратенка од заклучувањето и закрепнувањето на економијата

поднесена во ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 15 мај 2020 24 Коментари

извор: fvvd.nl

Директната демократија е решението од сегашниот хорор во кој холандската влада ја втурна нашата земја. Тоа е форма на демократија во која народот директно ги избира своите претставници преку гласање преку Интернет (обезбедено). Гласани се лица со реорганизација и лидерски квалитети. Лицето со најмногу гласови ја освои министерската функција. Истото важи и за премиер.

Законите мора да бидат ревидирани и презентирани на луѓето во јасна едноставна терминологија за одобрување или неодобрување. Законите добиваат датум на истекување и може да бидат изгласани или автоматски да се обноват кога истекува тој датум. Останува добар закон. Исчезнува лош закон.

Може да се изгради директна демократија додека сегашната власт сè уште е таму. Тоа е паметна форма на отпор што може да стане конкретна веднаш. Тивка и брза револуција. Вие не чекате за избори, туку организирајте ги вашите избори директно на Интернет.

Може да стане конкретно веднаш, затоа што ги одржувате постојните социјални структури непроменети, но ги заменувате лидерите преку гласање преку Интернет. Куклите од круната ги заменуваат менаџери од народот.

Постојат системи за гласање кои обезбедуваат безбедност и кои можат да управуваат со избори за кандидати. Би било идеално да го направите ова преку blockchain или преку линк до вашиот DigiD, но бидејќи не треба да очекуваме дека актуелната влада ќе соработува, можеме сами да го организираме тоа. FVVD веќе ја обезбедува платформата за ова (www.fvvd.nl).

Писмото подолу детално го објаснува и е синџирско писмо што можете да го испратите директно до вашите пријатели или познаници:

Здраво,

Накратко за сегашната влада и за „интелигентното заклучување“ за кое зборувавме.

Постепено, во мојата област, сè повеќе луѓе почнуваат да гледаат дека владата сака да го промени општеството како целина. Тој „интелигентен заклучок“ полека ќе се претвори во постојан, каде што треба да ја откупи својата слобода. Новата нормала станува метар и пол од општеството и сами треба да платите за тоа. Јас сум задоволен од тоа.

Слушајте, компаниите сега можат да ангажираат скапи консултанти за да добијат совети како да го постават својот бизнис на шест метри. Се обложувате дека има прилог на тоа; ценовна ознака за компанијата (затоа што најверојатно ќе треба официјално одобрување за мерки од 1,5 метар) и ценовна ознака за клиентот (затоа што некој ќе мора да го кашла тој задолжителен еден и пол метар и падот на приходот).

Веројатно е дека претстојната вакцина „ковид-19“ едноставно ќе стане задолжителна. Што мислиш за тоа?

Што мислите ... Освен прашањето дали таква вакцина е тестирана доволно темелно, и подеднакво за разлика од прашањето дали го сакаме или не тој уред и пол метар од општеството. Мислам дека Рут е непопустлив и тие навистина не ги слушаат луѓето што протестираат таму во Хаг.

Не знам што мислите за тоа, но технологијата веројатно ќе се користи за следење на сите тие мерки. Таа технологија и големите податоци само што ќе дојдат, затоа што има премногу компании што можат повторно да заработат интересна грицка. Или ја гледате поинаку? Мислам дека премногу луѓе веќе работат за големи компании кои обезбедуваат ИКТ решенија или за владини агенции кои обезбедуваат дека можат да продолжат да плаќаат за својот дом и да го одржуваат семејството. Тие луѓе може да видат дека нешто не е во ред, но кога станува збор за избор, повеќето луѓе избираат своја куќа и градина.

Вие и јас навистина знаеме како ќе изгледа ова ново општество. Медиумите и државата и натаму веруваат дека продажбата е неопходна и начинот на кој се воведува е чекор по чекор, така што масите продолжуваат да веруваат дека е навистина неопходно да се содржи вирусот корона. Не ме прави среќна.

Дали вие тоа го кажавте? Дека процесот ќе продолжи со движења на бранови од „затегнување на ременот“ до „само да ги споделите уздите“, а потоа да дојде следниот бран. После еден период на навикнување на еден и пол метри и малку повеќе простор за маневрирање, медиумите, експертите (производство на фигури на RIVM) и политичарите ќе ни покажат заживување на вирусот корона, по што ќе се претстави воведувањето на следниот дел од пакетот ќе биде прифатен од народот.

Па, не се сеќавам дали го кажавте тоа, но сè повеќе луѓе откриваат информации за тоа како се играме (за разлика од сите лажни вести). Можеме да откриеме многу за тоа колку се опасни вакцини, како патент на Мајкрософт сака да ни даде дигитален сертификат за вакцини, како Бил Гејтс инвестира во медиумите и индустријата за вакцини, како апликациите можат да се користат за да нè следи. Мислам дека брзо се наметнуваме во тотален дигитален систем за контрола. Мислам дека информациите се супер важни, затоа што ако не знаете каква опасност брзаат кон вас, не скокнувате на време. Сепак, мора да има следниот чекор. Мораме да излеземе со решенија.

Мислам дека ако вие и јас не сториме ништо, ќе се преселиме во општество во кое нема повеќе пари, општество каде апликациите, фотоапаратите и големите податоци знаат точно каде сме или дали имаме соодветна температура (нема ковид-19) и со кого сите комуницираме. Следниот чекор е да ги поврзете сите овие податоци со еден вид систем за оценување. Не го чекам тоа, зарем јас? Со или без доволен резултат, може или не можете да излезете надвор, со воз или во авион или слично. Тоа ќе биде лудница! Врската со сите тие податоци до можната дигитална марка и врската до вашата билансна дигитална банка е одлична забава. Еден вид отворен затвор.

Мислам дека сме возени во мрежа, а Кина дава пример за тоа како како држава можете да ги натерате луѓето да се придржуваат кон тоа. Не сакам да живеам во Кина. Кина исто така покажува како индивидуата која е во опозиција едноставно е изоставена. Тоа е автоматскиот ефект на таков систем. Или ја гледате поинаку? На крајот на краиштата, масите ќе му се поклонат повторно, делумно затоа што многумина во самите општества работат за делови од „системот“. Ако имате работа во ИТ и снабдувате софтвер за бази на податоци или снабдувате системи со фотоапарати, ако работите како истражен службеник или како полицаец, сепак ги избирате приходите. Така оди.

Неодамна некој рече: „Тогаш, јас го фрлам паметниот телефон за да излезам од системот“. Но, ние одиме во време кога учеството во општеството станува практично невозможно без digiD или без eHerkenning (за компании). Тоа е веќе случај. Истото ќе се случи и со новата технологија за корона. Ако го фрливте паметниот телефон, едноставно нема да можете повеќе да влезете во супермаркетот. Тогаш вие сте само прашкаста.

Мислите ли дека ќе дојде до тоа? Мислам дека така ... И, тогаш можете да преживеете само ако имате своја сопствена градина за распределување, но тогаш мора да земете и свое семе од тоа, затоа што таа самодоволност веројатно ќе биде забранета и на долг рок. Па, не знам за тебе, но немам време за тоа и не се чувствувам како тоа.

Мислам дека следниот чекор ќе биде дека веќе не треба да бидете на јавни места ако не сте имале вакцина. И дека „големите податоци“ веројатно ќе играат улога во тоа. Ако таквата апликација подоцна каже дека сте примиле вакцина, влезната врата на супермаркетите ќе ве пушти; во спротивно не. Во последната фаза, таквата апликација веројатно ќе биде заменета со дигитална карактеристика што е поврзана со вашето тело или нешто. Не знам, слушате дека Мајкрософт работи на тоа со патент или нешто друго (не е заговор, читам на страницата за патенти на Гугл). И, тоа ќе биде комплетно ако тие исто така го поврзат вашиот банкарски биланс со сето ова. Brrrr .. Наскоро нема да има бегство освен ако не изберете да живеете „во дивината“, но бај.

Можеме да викнеме што сакаме; можеме да врескаме дека не сакаме сè, но тоа е како плач во пустината. Мнозинството зависи од „системот“. Мислам дека е време да размислиме: Ако не можете да го победите тоа, приклучете се.

Мислам дека мора да излеземе со конкретни решенија што можат да ги прифатат и оние кои работат за „системот“. Ние мора да излеземе со конкретни и изводливи решенија што ќе обезбедат луѓето да не губат сигурност, но дека тие зборуваат. Сега сме целосно зависни од наметнатите одлуки одозгора. Сегашниот политички систем нè принудува да ги прифатиме тие одлуки без каква било форма на учество. Мислам дека тоа може да се направи поинаку. Тоа навистина треба да се промени сега. Тоа навистина ме изнервира.

Читав за можност лесно да ги свртам работите со истата технологија во денешно време, без ова да го свртам целото општество наопаку. Не бара големо народно востание или револуција. Секој може само да продолжи да го прави она што го прават. Јас би сакал да знам што мислите за тоа, затоа што секогаш го ценам вашето мислење.

Единствено што се менува е структурата на одлуките. Министрите и службениците кои сега известуваат за круната и спроведуваат закони без непосредна согласност од народот, мора да известуваат пред народот. Министрите треба да бидат заменети со директно избрани претставници на народот (кои навистина го претставуваат народот, а не круната). Тие ја нарекуваат директна демократија. Тоа дури го промовираше и Елон Муск (од оние автомобили Тесла). Тоа не е глупаво момче…

Ако тоа е можно преку директна демократија и ако може брзо да се воведе, мислам дека треба да почнеме да го правиме тоа и да го промовираме. Во таква директна демократија, народот ги избира народните претставници на Интернет. Така можете да станете кандидат сами или да предавате кандидати и системот на гласање обезбедува селекција и раст на поддршката. Нешто како системи за гласање, како што е Холандија, има талент и други ТВ-програми. Технологијата е таму. Она што го разбирам е дека е веднаш изводливо.

Така, директно избраните претставници треба да ги поедностават законите и да им ги претстават на луѓето на одобрување или преглед. Од илјадници закони, до јасност, од квантитет до квалитет. Директно учество на јавноста. Мислам дека е многу паметно.

Можеме да почекаме додека задолжителните закони за вакцинација не дозволат да избереме да ја земеме вакцината или да одиме во дигитален затвор или да можеме да го искористиме моментот. Мислам дека треба да ја искористиме оваа криза за да се случи промената. Променете го начинот на кој сакаме! Директната демократија може да ја замени постојната структура на моќ преку систем за гласање преку Интернет во рок од неколку месеци. Па: Конечно нешто конкретно наместо сите оние волнени идеи низ Интернет.

Јас навистина сакам да знам што мислите за тоа! Мислам дека сега е време да се создаде поддршка за ова. Ајде да зборуваме за тоа лично. Можеме да го изградиме како што сите го направивме Фејсбук голем. Вие само го сторите тоа со споделување ... истакнувајќи луѓе околу вас. Затоа мислев дека ќе стапам во контакт со вас.

Погледнете овде, тука е добро објаснето: https://www.fvvd.nl/ и можете веднаш да потпишете петиција што покажува дека навистина сакаме да го направиме тоа заедно. Тоа треба да оди само вирусно ако ме прашате.

Па, можам да го слушнам од вас.

Честитки
(ПС можеби идеја: испратете ја оваа е-пошта до другите наши пријатели)

Постојат многу прашања за тоа како ќе работи таков политички систем, но суштината е:

 1. дека може да се спроведе брзо
 2. дека тоа е најлоша форма на демократија
 3. дека можете повторно да го направите финансискиот систем цврст

Вториот може да се направи, на пример, со воведување дигитален гулдер (и можеби хартија). Тој гулден потоа е опфатен со стандард кој тековната амортизација на парите контраакти. Таа врска го формира новиот „златен стандард“. Тоа може да биде физичко злато или може да биде биткоин. Можете брзо да создадете дигитални пари и врската со биткоин (како „златен стандард“) исто така е брзо воспоставена. Следното секогаш важи за сè: луѓето избираат.

Мнозинството одредува! И тоа е убавината на директната демократија. Директната демократија никогаш не би била можна порано, затоа што едноставно ќе траеше премногу време. Со денешната технологија, можете брзо да им кажете на луѓето. Со помош на апликација и притиснете копче, вие гласате за кандидат и со едно притискање на копче ги одобрувате или одбивате предлозите.

"Да, но тоа не е можно, законодавството е премногу комплексно за тоа и има премногу закони за тоа!Точно и тоа е токму она што треба да се промени. Новите лидери затоа мора да бидат во можност да го поедностават, да комуницираат јасно и да го убедат народот. Мнозинството е секогаш одлучувачко.

Оставете да пропадне, размислете за тоа, но не одвојте премногу. Треба брзо да излеземе од сегашната состојба и треба брзо да ги отстраниме луѓето што не владеат сега од зградата. Прочитајте повеќе натаму www.fvvd.nl и поставете ги вашите прашања под „прашање и одговор“.

„.. И ако го олесните ова, вашите деца ќе бидат следни“

изворни фотографии: https://www.facebook.com/Nantes.Revoltee/photos/

Тагови: , , , , , , , , , , , , ,

За авторот ()

Коментари (24)

Trackback рачно | Коментари RSS наслови

 1. SalmonInClick напиша:

  АНП: Анкета: VVD расте на 43 места преку пристапот до корона

  Гласачите го ценат пристапот до владеењето на короната, што особено обезбедува поддршка на најголемата коалициска партија ВВД, според последното истражување на И & О Истражувања. Либералната партија може да смета на 43 виртуелни места, додека сите други партии се заглавени под 16 места.
  https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/binnenland/peiling-vvd-groeit-naar-43-zetels-door-corona-aanpak/ar-BB146PUE

  • Мартин Vrijland напиша:

   АНП Johnон де Мол ... сигурна анкета или пропаганда? Сè повеќе време да се докаже спротивното.

   • SalmonInClick напиша:

    не треба да се верува на целиот систем на гласање кога велат 43 места само претпоставуваат дека можат да го добијат бројот на места на 43. Повеќето жители на Мадурадам сè уште веруваат во процесот на гласање и гласачката кутија.

    Па, можам да ви кажам од сигурен извор дека постои измама во гласачките кутии и дека не е подобра од просечната република за банани. АНП исто така е вклучена во пребројувањето на гласовите

    „Општините ги префрлаат вкупно брзите броеви на АНП (Алгемајнен Недерлендс Персјурс). Врз основа на овие цели на гласање, НОС ќе ги претстави прелиминарните резултати вечерта на денот на изборите “.

    „Општинските власти ги додаваат резултатите од избирачкото место. Тие го прават тоа врз основа на официјалните извештаи на избирачките места. Резултатите се вкупно со помош на алатка за пресметување (претежно избори за софтвер за поддршка), како на партиско, така и на ниво на кандидат “.
    https://www.kiesraad.nl/verkiezingen/gemeenteraden/uitslagen#timeline-minor-event-164003508-1242824934

    https://www.rtlnieuws.nl/nederland/politiek/artikel/223651/zo-werkt-het-softwaresysteem-dat-onze-stemmen-telt

   • Сонце напиша:

    Мислам дека Мол е сè уште пријател или барем деловен партнер на Берлускони. Масоните меѓу себе, колективно градат светла иднина за себе и за своите браќа, а не за човештвото.

    • SandinG напиша:

     Избегнувајќи го тоа добро кабалисти, познато е дека Берлускони е член на злогласната ложа на ПИИ. Истата ложа што беше вклучена во планирањето на операциите „Гладио“ во Италија, во кои беа убиени десетици луѓе под маската на „Црвените бригади“. Тие секогаш знаат како правилно да ги пакуваат и продаваат вообичаените осомничени.

     • Riffian напиша:

      Масонеријата е осудена на западното општество

      Многу важни носители на одлуки во Западот, политичари, економисти и воени офицери се или членови на тајно општество или имаат влијание и честопати доминираат такви членови ... Ова е истата глобалистичка сатанска структура што ја откриваме во некои ложи на масонството, како што е ПИО Ложа вклучена во аферата Калви во Италија во раните седумдесетти години - тајност, дуплитност, вежбање на непотребно влијание, инфилтрација, корупција на службените лица и, кога е потребно, се чини, дури и атентат.
      https://www.henrymakow.com/2016/01/Freemasonry-has-doomed-western-society.html#sthash.9nnq1e52.dpuf

     • SandinG напиша:

      Verkiezingen?! Gewoon uitstellen, Trollongren heeft de smaak weer te pakken

      Kabinet (vd koning): uitstel van verkiezingen vanwege coronavirus niet uitgesloten

      “Ook stemmen per brief is ‘theoretisch denkbaar’, aldus Ollongren.” hahahaha
      https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/artikel/5130286/kabinet-uitstel-verkiezingen-briefstemmen-niet-uitgesloten

      Lees trouwens het rapport van de Algemene Rekenkamer inzake aardgasvrije woningen, wat een teringzooi heeft die Trollongren er weer van gemaakt. Het mag wat kosten…er wordt genoeg madurodam belastinggeld doorheen gejaagd

      Het Programma Aardgasvrije Wijken draagt in de huidige vorm onvoldoende bij aan de doelstellingen van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) om wijken aardgasvrij te maken. De minister van BZK heeft verwachtingen gewekt die niet kunnen worden waargemaakt.
      https://www.rekenkamer.nl/onderwerpen/verantwoordingsonderzoek/nieuws/2020/05/20/aardgasvrije-wijken-te-hoge-verwachtingen-gewekt

     • Анализира напиша:

      zeg ho eens even..het gaat wel gewoon door. Van het gas af, moet dat niet lachgas zijn?

      Minister Ollongren onderzoekt anderhalvemeterstembusgang
      De COVID-19-pandemie vormt momenteel nog geen reden om de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 niet te kunnen organiseren of uit te laten stellen, maar kan wel zorgen dat de stembusgang er anders uit gaat zien. Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken schrijft vrijdag in een Kamerbrief dat ze hier onderzoek naar doet. Dit geldt niet alleen voor de Tweede Kamerverkiezingen, maar ook voor de verkiezingen voor de eilandraad van Sint Eustatius en enkele gemeentelijke stembusgangen die in de tweede helft van 2020 gaan plaatsvinden.

      Het ministerie van Binnenlandse Zaken gaat een scenario uitwerken voor hoe de verkiezingen eruit moeten gaan zien als de stembusgang moet worden aangepast. Dit kan bijvoorbeeld een herinrichting van stemlokalen zijn. Minister Ollongren noemt ook de mogelijkheid van briefstemmen als het echt niet anders kan. Hier voegt ze wel aan toe dat dan het stemgeheim en de stemvrijheid niet even goed kunnen worden beschermd als bij de normale manier van stemmen op locatie.
      https://www.nu.nl/coronavirus/6036016/minister-ollongren-onderzoekt-15-meterstembusgang.html

 2. guppy напиша:

  Доколку сакате да бидете лидер на голема група, тоа го правите без камата, а не за (дигитална) валута. Штом се приближат парите, работите одат наопаку. Сегашните влади се преправаат дека не заработуваат многу, но преку задната врата е сосема друга приказна.

  Давањето на бесплатни пари на луѓето нема да помогне ниту, парите даваат енергија каде што се троши времето. Како млади следбеници, тие ќе врескаат за повеќе.

  Сè што е во овој универзум расте бесплатно и законите на природата се исти за секого. Повеќето од хуманоста и нејзините водачи ги заменија овие закони со законите за его.

  Секој на овој свет има право да поседува и да култивира заговор земја. Willе има толку многу храна што има премногу и никој нема да оди гладен.

  За економски раст не треба да се сечат шуми. Ако сакате да одите во друга земја, склучувате договор да разменувате некое време. Економскиот раст е срање, економски раст е себичност.

  Во интерес на сите е дека ова продолжува да работи, затоа што знаеме што ќе се случи ако се откажеме од тоа.

  О срања ова се случи пред 😉

 3. Danny напиша:

  Мислам дека ова е извонредна идеја. Те молам, поддржувај ја сето тоа.

  Имате две прашања:
  Не можете ли да го примените овој систем за директна демократија преку референдуми?
  И, како можете да бидете сигурни дека овој систем е сигурен и не манипулира?

  Јас, исто така, не сум во прилог на дигиталните пари или натамошната дигитализација на општеството воопшто.
  Може ли овој систем да се примени и на поанганозен начин?

 4. marcos напиша:

  Сите добри и вредни набудувања во коментарите. Сепак, дали има реакции или писмото како што е напишано во овој напис и дали писмото е веќе копирано и препратено на другите? Ако имате други предлози или во врска со писмото или да стигнете до целната група, не двоумете се да ги споделите. Ова е мала активност и бидејќи вирусот се шири експоненцијално, оваа порака исто така може да се шири експоненцијално. Многу одговори на други (контролирани страници) покажуваат дека чувствата на цревата кај многумина сакаат да се променат. Затоа сега е време да ја фатиме оваа група од другите канали. Копирањето на писмото и распределбата со прашањето за понатамошно споделување, е еден начин. Слично на тоа, „другиот весник“ беше дистрибуиран на денот на ослободувањето, што беше дури и печатена верзија. Искрено се надевам дека 930 лица што ја потпишаа петицијата исто така го копираа ова писмо и го дистрибуираа на другите.

  • Мартин Vrijland напиша:

   Се согласувам, сега е навистина време да преземеме акција и да ја промовираме активно. Ние не излегуваме од ова само со тоа што ќе одговориме на статиите, туку навистина ги охрабруваме луѓето.

 5. Иднина напиша:

  Само ставете го тука, седите со вашиот химеричен ефект, но веќе го знаевте тоа. Погледнете подолу.

  Патотен вакцина против коронавирус https://patents.justia.com/patent/10130701 за Атенуираниот Коронавирус да се користи како вакцина. Паметен протеински химера https://patents.justia.com/patent/8828407 Глава на Кимера, лаво, тело, коза, опашка од змеј „Таа-коза“ буквално значи „Зимска сезона“, како Јарец, Сатурската коза на зимата; Химера е смртоносно животно создадено од други животни, што е точно вакцина.

  Освен тоа, Гилеад е повторно нешто шифрирано од хебрејски. Се чини дека значи следново.

  Гилеад (е креатор на ремдививир, вакцината според која Трамп сака 300 милиони вакцини донесени од војската. Значи, вие сте мачката, затоа што ништо не е тестирано, и секако не направено со најдобри намери. Погледнете го името на компанијата. а се однесуваат подолу.

  Грамада на сведок халади, име кое е еквивалентно на Галеид на хебрејски јазик. И двајцата ја обележаа сцената на значајност помеѓу Јаков и Лаван. Битие 31:47 (не треба да ги советува луѓето во Библијата, туку да толкува)

  Папата Френсис Енциклик Лаудато Си (наставни ливчиња) повикува на колење на 6 милијарди луѓе;

  Индивидалниот хендикеп се соочува со лице во лице со заговор толку монструозно што не може да верува дека постои. Содомит, Федофил, масонец од 33 степени. Ј Едгар Хувер, директор на ФБИ.
  Што заговор?

  Алтер е местото каде што сакаат да ве земат, а не да се оженат.

  Па лесно е да се види колку се злобни тие луѓе, ако можете да ги наречете така.

  Извор theocsark101.

 6. marcos напиша:

  Zoals in Nederland “De Andere Kranr” als gedrukt exemplaar is verschenen en verspreid, is er ook in Duitsland een krant verschenen waarin een tegengeluid is te lezen over de huidige maatregelen.

  види https://jimdo-storage.global.ssl.fastly.net/file/d1f86eb0-fa6b-4b76-b38f-f601c46f8e77/03_Widerstand_2020_05_01_klaus_doerr.pdf

  Het verspreiden van dit soort nieuws zal er zeker aan bijdragen dat meer mensen minder last gaan hebben van peer pressure wanneer zij hun onderbuik gevoelens bevestigd zien in een grotere omvang dan zij in eerste instantie dachten. Natuurlijk kan dit ook weer een kanaal zijn voor het afvangen van deze groep mensen, echter er leeft wel iets onder een groeiende groep mensen. Daarom is het nu noodzakelijk om een initiatief van directe democratie onder een grotere groep mensen bekendheid te geven. Dat vraagt van een ieder die hier mee leest om de brief te kopieren en door te sturen naar bijvoorbeeld 10 adressen in je primaire kring met de vraag of ook zij de brief willen doorsturen. Wanneer dit gebeurd wordt dit een exponentiele groei aan bekendheid van een verandering / alternatief als directe democratie. Bekendheid met is de eerste stap naar actie van de mensen, zoals vele marketeers zullen kunnen beamen.

  Let wel, het terugverlangen naar het oude normaal zou niet meer mogelijk moeten zijn simpelweg omdat dat systeem de mogelijkheid heeft geboden om de samenleving in een situatie te manouvreren waarin we ons nu bevinden. Dus zet deze gedachte alstublieft uit uw hoofd. De keuze is derhalve het accepteren van het nieuwe normaal waarmee we nu kennismaken en kunnen lezen in de msm of een alternatief omarmen en danser nummer 5, 15, 500, 50000 of 1 mln van “how to create a movement” te zijn.

  Doe een kleine actie vandaag en zie hoeveel mensen u kunt bereiken. Doe het voor de jongere generatie en hun toekomstige kinderen en kleinkinderen!!! Dus: https://www.fvvd.nl

 7. SandinG напиша:

  ff voor de duidelijkheid

  Wie tekent de wetten en Koninklijke Besluiten?
  Wetsvoorstellen die door het parlement zijn aanvaard en Koninklijke Besluiten worden door de Koning en daarna door de verantwoordelijk minister of staatssecretaris mede-ondertekend (gecontraseigneerd). Daarna treden zij in werking. Het contraseign toont aan dat niet de Koning maar de minister (politiek) verantwoordelijk is

  https://www.kabinetvandekoning.nl/veelgestelde-vragen/wie-tekent-de-wetten-en-koninklijke-besluiten

  dat heeft Willy tog maar weer lkkr voor elkaar…

  • Сонце напиша:

   Precies, dat hebben Zij met elkaar heel slim in de grondwet laten opnemen, geadviseerd door dezelfde jongens uiteraard.
   Ze hebben elkaar over en weer nodig en werken ook samen maar dat wordt de gewone bevolking natuurlijk niet verteld. zij hebben een speciale sterke band met elkaar.
   Waar de een is, is de ander. Toch lekker als koning geen belasting betalen, kapitaalsvermeerdering en macht, en ook nog je functie vererfbaar. Solliciteren hoeft niet waardoor betere kandidaten geen kans krijgen. Dan ook nog bevoregd om benoemingen te beslissen waardoor de benoemden feitelijk zijn agent zijn, dienstbaar aan hem zijn. wie controleert de koning in zo’n situatie? Daarom zijn er zoveel oranje fans. Tja het loont om oranje fan te zijn. Vroeger was oranje een politieke partij wat ze ook heel slim hebben gedaan afgeschaft zodat de koning onpartijdig zou zijn. Of dat zo is?? . Feodale stelsel in de 21e eeuw. Weg ermee. Teken de petitie nu!

 8. Закана од бомба напиша:

  Dit zou inderdaad een snelle manier zijn om in te grijpen – mits voldoende medestanders gevonden worden. En volgens mij is daar meer voor nodig dan het gestelde doel van de petitie.

  Feit is wel dat ook dit zich weer baseert op de schijn van meebeslissen. Democratie onderdrukt hoe dan ook altijd de minderheid die niet zijn “zin” krijgt. Daarnaast is directe democratie ook gevaarlijk als de media niet neutraal is. En dat laatste is in Nederland nou niet bepaald het geval.

  Een illustratie van hoe het mis kan lopen is te zien in de serie “The Orville” seizoen 1 aflevering 7. Dat het een “main stream” serie is betekent niet dat er geen nuttige boodschap in kan zitten…

  Ook ik betwijfel of de machtsmachine zo maar gaat meewerken als er voldoende stemmen voor opgaan, maar goed. Niet geschoten is zeker mis. Toch voelt het raar, een petitie tekenen. Het is toch het gevoel dat je erkent dat men macht over je heeft en je zonder hen eigenlijk niets kan. Als je dat toegeeft, waarom zou men dan gehoor geven aan je petitie…..

  • Мартин Vrijland напиша:

   De petitie is niets meer dan een peiling van hoeveel mensen er bereid zijn zelf aan de slag en zelf inzet te tonen. Die wordt natuurlijk aan neiamdn uit de huidige politiek aangereikt, maar bij voldoende ondertekening is het een signaal van: “En nu wegwezen” richting de zittende politieke orde.

   Het eerste wat er natuurlijk moet gebeuren is een keiharde herziening van wat er op de buis getoond wordt. Dat is lastig, want je neemt mensen tegelijk hun verslaving af, maar het is nu of nooit en we zullen zien hoeveel mensen bereid zijn om echt tot de bodem te gaan voor verandering

   Je kunt voorkomen dat het mis gaat. Voorbeeld: verplichte vaccinatie. Stel dat een meerderheid verplichte vaccinatie zou willen, omdat ze nu eenmaal door de media beïnvloed zijn en er zelfs in zijn gaan geloven dat dit goed is. Die wet druist in tegen de grondwet. Die grondwet kent enkele basisregels gebaseerd op vrijheid en recht op zelfbeschikking. Je mag dus geen (wat met de huidige wetgeving wel gebeurt) wetten aannemen die de grondwet (gebaseerd op humaan grondrecht) ondermijnen of proberen te omzeilen.

 9. marcos напиша:

  Voor degene die hier meelezen en daadwerkelijk een verandering willen voor onze kinderen en hun kinderen. Waarschijnlijk hebben jullie de petitie getekend, maar dat wil absoluut niet zeggen dat dat de verandering is. Zijn jullie bereid daadwerkelijk iets te doen en niet alleen artikelen en videos te delen welke min of meer alleen een bevestiging zijn wat eigenlijk al bekend is. Is het mogelijk om “de beweging” wat mer inhoud te geven door bijvoorbeeld het opzetten van een videochat waarbij dingen direct bespreekbaar gemaakt kunnen worden en waarbij we bijvoorbeeld taken verdelen om daadwerkelijk dingen te doen welke de echte verandering in gang doet zetten. Of zijn er andere suggesties om een grotere doelgroep te bereiken. Er zijn in de videos vele moedige mensen (inclusief Martin) getoond die het lef hebben om dingen te benoemen. Het is tijd dat wij ons gaan spiegelen aan die mensen en de handschoen mee op gaan pakken. Zij verdienen steun en dat vereist het verlaten van de passieve houding. Ik geef dus als suggestie aan om een video chat te doen, echter z2 vragen:
  * wie zijn er bereidwillig om mee te doen
  * zijn er andere suggesties

  we lezen wel wat de reacties zijn

  • Мартин Vrijland напиша:

   Ik hoop inderdaad dat mensen initiatief gaan nemen. Een video-chat is misschien wat onpraktisch, omdat je dan gelijktijdig online moet zijn, maar je kunt wel een beweging creëren door zelf op te staan en duidelijke statements te maken. Je kunt inderdaad een video maken en deze hier posten. En dan richten we ons natuurlijk even niet tot het staats social media leger (ook wel ‘trollenleger’ genoemd). Kom maar op met ideeën en vooral concrete actie.

   Een belangrijke begin zou zijn als mensen de website gaan delen en echt proberen bij te dragen anderen te overtuigen.

  • Камера 2 напиша:

   @Marcos

   Klinkt super, wij zijn juist geen vijanden van het volk zoals men dat onder Stalins bewind omschrijven.
   We “zijn” het volk. Wij moeten dus niet naar de goelag en hoeven daar niet bang voor te zijn, wij zijn met het volk voor het volk
   Ook weer uiterst geraffineerd is dat je een mensenhater bent als je geen mondkapje wilt dragen, weer onder het mom van vijand des volks, ze hebben er goed over nagedacht toen onder Stalin en nu op wereld niveau. Hoop dat er mensen met initiatieven komen. Je zal hunnie tegen hunnie krijgen dus eerst bewustmaken, exposen van de media etc, mijn stem heb je

   Een mens die de medemens bewust maakt is geen vijand des volks maar “vriend des volks” , dus niet naar de Goelag
   https://nl.wikipedia.org/wiki/Goelag

   • marcos напиша:

    Iemand van de lezers bog suggesties om een grotere doelgroep te bereiken of voorbeelden van activiteiten die herhaald kunnen worden om de doelgroep breder te maken. Nogmaals het delen van findings op het internet draagt niet bij voor het behalen van de doelstelling van directe democratie. Als voorbeeld verwijs ik op de sites welke ik regelmatig bezoek naar de http://www.fvvd.nl Zijn er meer die dit doen? Zijn er lezers die activiteiten buiten het internet om doen om de bekendheid met het concept directe democratie en de bijbehorende site te promoten. Zo ja, deel het en andere kunnen het waarschijnlijk overnemen. Ik zie dat het aantal mensen die getekend hebben op 1181 staat (alvast bedankt voor deze actie) en dat moet dus zeker vele malen hoger. Zoals ik al eerder schreef, dit is het moment omdat peer presure aan het wegvallen is. Mensen hebben onderbuik gevoelens and zoeken naar een alternatief. Kan iemand zich nog de polsbandjes van Lance Armstrong herinneren? Zoiest sloeg ook vele malen meer aan dan op voorhand ingeschat. Ook zoets zou een suggestie zijn, maar ik weet zeker dat er onder de 1100 mensen die getekend hebben vast en zekerveel betere ideeen ziijn. Laat het anderen horen.

 10. Бертушјансен напиша:

  Jullie weten hoe het met al-Qadhafi afgelopen is ?Ivm eigen munteenheid opzetten en de enige die bereikt worden zijn gelijkgezinden , om mensen over de streep te trekken geef je ze vaste grond onder de voeten door te verklaren dat het huis waarin ze wonen hun eigendom word of is en verklaar ze schuldenvrij .Ik ben van FB af en dat zouden er meer moeten doen , succes met de onderneming .

Оставете Одговор

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина