Директна демократија кратенка од заклучувањето и закрепнувањето на економијата

поднесена во ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 15 мај 2020 24 Коментари

извор: fvvd.nl

Директната демократија е решението од сегашниот хорор во кој холандската влада ја втурна нашата земја. Тоа е форма на демократија во која народот директно ги избира своите претставници преку гласање преку Интернет (обезбедено). Гласани се лица со реорганизација и лидерски квалитети. Лицето со најмногу гласови ја освои министерската функција. Истото важи и за премиер.

Законите мора да бидат ревидирани и презентирани на луѓето во јасна едноставна терминологија за одобрување или неодобрување. Законите добиваат датум на истекување и може да бидат изгласани или автоматски да се обноват кога истекува тој датум. Останува добар закон. Исчезнува лош закон.

Може да се изгради директна демократија додека сегашната власт сè уште е таму. Тоа е паметна форма на отпор што може да стане конкретна веднаш. Тивка и брза револуција. Вие не чекате за избори, туку организирајте ги вашите избори директно на Интернет.

Може да стане конкретно веднаш, затоа што ги одржувате постојните социјални структури непроменети, но ги заменувате лидерите преку гласање преку Интернет. Куклите од круната ги заменуваат менаџери од народот.

Постојат системи за гласање кои обезбедуваат безбедност и кои можат да управуваат со избори за кандидати. Би било идеално да го направите ова преку blockchain или преку линк до вашиот DigiD, но бидејќи не треба да очекуваме дека актуелната влада ќе соработува, можеме сами да го организираме тоа. FVVD веќе ја обезбедува платформата за ова (www.fvvd.nl).

Писмото подолу детално го објаснува и е синџирско писмо што можете да го испратите директно до вашите пријатели или познаници:

Здраво,

Накратко за сегашната влада и за „интелигентното заклучување“ за кое зборувавме.

Постепено, во мојата област, сè повеќе луѓе почнуваат да гледаат дека владата сака да го промени општеството како целина. Тој „интелигентен заклучок“ полека ќе се претвори во постојан, каде што треба да ја откупи својата слобода. Новата нормала станува метар и пол од општеството и сами треба да платите за тоа. Јас сум задоволен од тоа.

Слушајте, компаниите сега можат да ангажираат скапи консултанти за да добијат совети како да го постават својот бизнис на шест метри. Се обложувате дека има прилог на тоа; ценовна ознака за компанијата (затоа што најверојатно ќе треба официјално одобрување за мерки од 1,5 метар) и ценовна ознака за клиентот (затоа што некој ќе мора да го кашла тој задолжителен еден и пол метар и падот на приходот).

Веројатно е дека претстојната вакцина „ковид-19“ едноставно ќе стане задолжителна. Што мислиш за тоа?

Што мислите ... Освен прашањето дали таква вакцина е тестирана доволно темелно, и подеднакво за разлика од прашањето дали го сакаме или не тој уред и пол метар од општеството. Мислам дека Рут е непопустлив и тие навистина не ги слушаат луѓето што протестираат таму во Хаг.

Не знам што мислите за тоа, но технологијата веројатно ќе се користи за следење на сите тие мерки. Таа технологија и големите податоци само што ќе дојдат, затоа што има премногу компании што можат повторно да заработат интересна грицка. Или ја гледате поинаку? Мислам дека премногу луѓе веќе работат за големи компании кои обезбедуваат ИКТ решенија или за владини агенции кои обезбедуваат дека можат да продолжат да плаќаат за својот дом и да го одржуваат семејството. Тие луѓе може да видат дека нешто не е во ред, но кога станува збор за избор, повеќето луѓе избираат своја куќа и градина.

Вие и јас навистина знаеме како ќе изгледа ова ново општество. Медиумите и државата и натаму веруваат дека продажбата е неопходна и начинот на кој се воведува е чекор по чекор, така што масите продолжуваат да веруваат дека е навистина неопходно да се содржи вирусот корона. Не ме прави среќна.

Дали вие тоа го кажавте? Дека процесот ќе продолжи со движења на бранови од „затегнување на ременот“ до „само да ги споделите уздите“, а потоа да дојде следниот бран. После еден период на навикнување на еден и пол метри и малку повеќе простор за маневрирање, медиумите, експертите (производство на фигури на RIVM) и политичарите ќе ни покажат заживување на вирусот корона, по што ќе се претстави воведувањето на следниот дел од пакетот ќе биде прифатен од народот.

Па, не се сеќавам дали го кажавте тоа, но сè повеќе луѓе откриваат информации за тоа како се играме (за разлика од сите лажни вести). Можеме да откриеме многу за тоа колку се опасни вакцини, како патент на Мајкрософт сака да ни даде дигитален сертификат за вакцини, како Бил Гејтс инвестира во медиумите и индустријата за вакцини, како апликациите можат да се користат за да нè следи. Мислам дека брзо се наметнуваме во тотален дигитален систем за контрола. Мислам дека информациите се супер важни, затоа што ако не знаете каква опасност брзаат кон вас, не скокнувате на време. Сепак, мора да има следниот чекор. Мораме да излеземе со решенија.

Мислам дека ако вие и јас не сториме ништо, ќе се преселиме во општество во кое нема повеќе пари, општество каде апликациите, фотоапаратите и големите податоци знаат точно каде сме или дали имаме соодветна температура (нема ковид-19) и со кого сите комуницираме. Следниот чекор е да ги поврзете сите овие податоци со еден вид систем за оценување. Не го чекам тоа, зарем јас? Со или без доволен резултат, може или не можете да излезете надвор, со воз или во авион или слично. Тоа ќе биде лудница! Врската со сите тие податоци до можната дигитална марка и врската до вашата билансна дигитална банка е одлична забава. Еден вид отворен затвор.

Мислам дека сме возени во мрежа, а Кина дава пример за тоа како како држава можете да ги натерате луѓето да се придржуваат кон тоа. Не сакам да живеам во Кина. Кина исто така покажува како индивидуата која е во опозиција едноставно е изоставена. Тоа е автоматскиот ефект на таков систем. Или ја гледате поинаку? На крајот на краиштата, масите ќе му се поклонат повторно, делумно затоа што многумина во самите општества работат за делови од „системот“. Ако имате работа во ИТ и снабдувате софтвер за бази на податоци или снабдувате системи со фотоапарати, ако работите како истражен службеник или како полицаец, сепак ги избирате приходите. Така оди.

Неодамна некој рече: „Тогаш, јас го фрлам паметниот телефон за да излезам од системот“. Но, ние одиме во време кога учеството во општеството станува практично невозможно без digiD или без eHerkenning (за компании). Тоа е веќе случај. Истото ќе се случи и со новата технологија за корона. Ако го фрливте паметниот телефон, едноставно нема да можете повеќе да влезете во супермаркетот. Тогаш вие сте само прашкаста.

Мислите ли дека ќе дојде до тоа? Мислам дека така ... И, тогаш можете да преживеете само ако имате своја сопствена градина за распределување, но тогаш мора да земете и свое семе од тоа, затоа што таа самодоволност веројатно ќе биде забранета и на долг рок. Па, не знам за тебе, но немам време за тоа и не се чувствувам како тоа.

Мислам дека следниот чекор ќе биде дека веќе не треба да бидете на јавни места ако не сте имале вакцина. И дека „големите податоци“ веројатно ќе играат улога во тоа. Ако таквата апликација подоцна каже дека сте примиле вакцина, влезната врата на супермаркетите ќе ве пушти; во спротивно не. Во последната фаза, таквата апликација веројатно ќе биде заменета со дигитална карактеристика што е поврзана со вашето тело или нешто. Не знам, слушате дека Мајкрософт работи на тоа со патент или нешто друго (не е заговор, читам на страницата за патенти на Гугл). И, тоа ќе биде комплетно ако тие исто така го поврзат вашиот банкарски биланс со сето ова. Brrrr .. Наскоро нема да има бегство освен ако не изберете да живеете „во дивината“, но бај.

Можеме да викнеме што сакаме; можеме да врескаме дека не сакаме сè, но тоа е како плач во пустината. Мнозинството зависи од „системот“. Мислам дека е време да размислиме: Ако не можете да го победите тоа, приклучете се.

Мислам дека мора да излеземе со конкретни решенија што можат да ги прифатат и оние кои работат за „системот“. Ние мора да излеземе со конкретни и изводливи решенија што ќе обезбедат луѓето да не губат сигурност, но дека тие зборуваат. Сега сме целосно зависни од наметнатите одлуки одозгора. Сегашниот политички систем нè принудува да ги прифатиме тие одлуки без каква било форма на учество. Мислам дека тоа може да се направи поинаку. Тоа навистина треба да се промени сега. Тоа навистина ме изнервира.

Читав за можност лесно да ги свртам работите со истата технологија во денешно време, без ова да го свртам целото општество наопаку. Не бара големо народно востание или револуција. Секој може само да продолжи да го прави она што го прават. Јас би сакал да знам што мислите за тоа, затоа што секогаш го ценам вашето мислење.

Единствено што се менува е структурата на одлуките. Министрите и службениците кои сега известуваат за круната и спроведуваат закони без непосредна согласност од народот, мора да известуваат пред народот. Министрите треба да бидат заменети со директно избрани претставници на народот (кои навистина го претставуваат народот, а не круната). Тие ја нарекуваат директна демократија. Тоа дури го промовираше и Елон Муск (од оние автомобили Тесла). Тоа не е глупаво момче…

Ако тоа е можно преку директна демократија и ако може брзо да се воведе, мислам дека треба да почнеме да го правиме тоа и да го промовираме. Во таква директна демократија, народот ги избира народните претставници на Интернет. Така можете да станете кандидат сами или да предавате кандидати и системот на гласање обезбедува селекција и раст на поддршката. Нешто како системи за гласање, како што е Холандија, има талент и други ТВ-програми. Технологијата е таму. Она што го разбирам е дека е веднаш изводливо.

Така, директно избраните претставници треба да ги поедностават законите и да им ги претстават на луѓето на одобрување или преглед. Од илјадници закони, до јасност, од квантитет до квалитет. Директно учество на јавноста. Мислам дека е многу паметно.

Можеме да почекаме додека задолжителните закони за вакцинација не дозволат да избереме да ја земеме вакцината или да одиме во дигитален затвор или да можеме да го искористиме моментот. Мислам дека треба да ја искористиме оваа криза за да се случи промената. Променете го начинот на кој сакаме! Директната демократија може да ја замени постојната структура на моќ преку систем за гласање преку Интернет во рок од неколку месеци. Па: Конечно нешто конкретно наместо сите оние волнени идеи низ Интернет.

Јас навистина сакам да знам што мислите за тоа! Мислам дека сега е време да се создаде поддршка за ова. Ајде да зборуваме за тоа лично. Можеме да го изградиме како што сите го направивме Фејсбук голем. Вие само го сторите тоа со споделување ... истакнувајќи луѓе околу вас. Затоа мислев дека ќе стапам во контакт со вас.

Погледнете овде, тука е добро објаснето: https://www.fvvd.nl/ и можете веднаш да потпишете петиција што покажува дека навистина сакаме да го направиме тоа заедно. Тоа треба да оди само вирусно ако ме прашате.

Па, можам да го слушнам од вас.

Честитки
(ПС можеби идеја: испратете ја оваа е-пошта до другите наши пријатели)

Постојат многу прашања за тоа како ќе работи таков политички систем, но суштината е:

 1. дека може да се спроведе брзо
 2. дека тоа е најлоша форма на демократија
 3. дека можете повторно да го направите финансискиот систем цврст

Вториот може да се направи, на пример, со воведување дигитален гулдер (и можеби хартија). Тој гулден потоа е опфатен со стандард кој тековната амортизација на парите контраакти. Таа врска го формира новиот „златен стандард“. Тоа може да биде физичко злато или може да биде биткоин. Можете брзо да создадете дигитални пари и врската со биткоин (како „златен стандард“) исто така е брзо воспоставена. Следното секогаш важи за сè: луѓето избираат.

Мнозинството одредува! И тоа е убавината на директната демократија. Директната демократија никогаш не би била можна порано, затоа што едноставно ќе траеше премногу време. Со денешната технологија, можете брзо да им кажете на луѓето. Со помош на апликација и притиснете копче, вие гласате за кандидат и со едно притискање на копче ги одобрувате или одбивате предлозите.

"Да, но тоа не е можно, законодавството е премногу комплексно за тоа и има премногу закони за тоа!Точно и тоа е токму она што треба да се промени. Новите лидери затоа мора да бидат во можност да го поедностават, да комуницираат јасно и да го убедат народот. Мнозинството е секогаш одлучувачко.

Оставете да пропадне, размислете за тоа, но не одвојте премногу. Треба брзо да излеземе од сегашната состојба и треба брзо да ги отстраниме луѓето што не владеат сега од зградата. Прочитајте повеќе натаму www.fvvd.nl и поставете ги вашите прашања под „прашање и одговор“.

„.. И ако го олесните ова, вашите деца ќе бидат следни“

изворни фотографии: https://www.facebook.com/Nantes.Revoltee/photos/

Тагови: , , , , , , , , , , , , ,

За авторот ()

Коментари (24)

Trackback рачно | Коментари RSS наслови

 1. SalmonInClick напиша:

  АНП: Анкета: VVD расте на 43 места преку пристапот до корона

  Гласачите го ценат пристапот до владеењето на короната, што особено обезбедува поддршка на најголемата коалициска партија ВВД, според последното истражување на И & О Истражувања. Либералната партија може да смета на 43 виртуелни места, додека сите други партии се заглавени под 16 места.
  https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/binnenland/peiling-vvd-groeit-naar-43-zetels-door-corona-aanpak/ar-BB146PUE

  • Мартин Vrijland напиша:

   АНП Johnон де Мол ... сигурна анкета или пропаганда? Сè повеќе време да се докаже спротивното.

   • SalmonInClick напиша:

    не треба да се верува на целиот систем на гласање кога велат 43 места само претпоставуваат дека можат да го добијат бројот на места на 43. Повеќето жители на Мадурадам сè уште веруваат во процесот на гласање и гласачката кутија.

    Па, можам да ви кажам од сигурен извор дека постои измама во гласачките кутии и дека не е подобра од просечната република за банани. АНП исто така е вклучена во пребројувањето на гласовите

    „Општините ги префрлаат вкупно брзите броеви на АНП (Алгемајнен Недерлендс Персјурс). Врз основа на овие цели на гласање, НОС ќе ги претстави прелиминарните резултати вечерта на денот на изборите “.

    „Општинските власти ги додаваат резултатите од избирачкото место. Тие го прават тоа врз основа на официјалните извештаи на избирачките места. Резултатите се вкупно со помош на алатка за пресметување (претежно избори за софтвер за поддршка), како на партиско, така и на ниво на кандидат “.
    https://www.kiesraad.nl/verkiezingen/gemeenteraden/uitslagen#timeline-minor-event-164003508-1242824934

    https://www.rtlnieuws.nl/nederland/politiek/artikel/223651/zo-werkt-het-softwaresysteem-dat-onze-stemmen-telt

   • Сонце напиша:

    Мислам дека Мол е сè уште пријател или барем деловен партнер на Берлускони. Масоните меѓу себе, колективно градат светла иднина за себе и за своите браќа, а не за човештвото.

    • SandinG напиша:

     Избегнувајќи го тоа добро кабалисти, познато е дека Берлускони е член на злогласната ложа на ПИИ. Истата ложа што беше вклучена во планирањето на операциите „Гладио“ во Италија, во кои беа убиени десетици луѓе под маската на „Црвените бригади“. Тие секогаш знаат како правилно да ги пакуваат и продаваат вообичаените осомничени.

     • Riffian напиша:

      Масонеријата е осудена на западното општество

      Многу важни носители на одлуки во Западот, политичари, економисти и воени офицери се или членови на тајно општество или имаат влијание и честопати доминираат такви членови ... Ова е истата глобалистичка сатанска структура што ја откриваме во некои ложи на масонството, како што е ПИО Ложа вклучена во аферата Калви во Италија во раните седумдесетти години - тајност, дуплитност, вежбање на непотребно влијание, инфилтрација, корупција на службените лица и, кога е потребно, се чини, дури и атентат.
      https://www.henrymakow.com/2016/01/Freemasonry-has-doomed-western-society.html#sthash.9nnq1e52.dpuf

     • SandinG напиша:

      Избори?! Само изгаси го, Тролонгрен повторно го доби вкусот

      Кабинетот (vd Koning): не може да се исклучи одложување на изборите заради коронавирус

      „Гласањето по писмо е исто така„ теоретски разбирливо “, вели Олоннгрен“. хахахаха
      https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/artikel/5130286/kabinet-uitstel-verkiezingen-briefstemmen-niet-uitgesloten

      Патем, прочитајте го извештајот на Судот на ревизијата за домови без природен гас, за што се направи неред Тролонгрен. Можеби ќе чини нешто ... доволно пари се плаќаат даночните пари во Мадурадам

      Во сегашната форма, Програмата за соседства без природен гас не придонесува доволно за целите на министерот за внатрешни работи и односи со Царството (БЗК) да ги направи населбите без природен гас. Министерот за внатрешни работи и односи со Царството изрази очекувања што не можат да бидат исполнети.
      https://www.rekenkamer.nl/onderwerpen/verantwoordingsonderzoek/nieuws/2020/05/20/aardgasvrije-wijken-te-hoge-verwachtingen-gewekt

     • Анализира напиша:

      кажи ми .. тоа само продолжува. Од гасот, зарем тоа не смее да се смее?

      Министерот Олонгрен испитува еден и пол метарски гласачки кутии
      Пандемијата COVID-19 во моментов не е причина да не бидат во можност да ги организираат или одложат парламентарните избори во 2021 година, но може да предизвикаат гласачката кутија да изгледа поинаку. Министерката Кајса Олонгор за внатрешни работи напиша во писмото до парламентот во петокот дека го истражува ова. Ова не се однесува само на изборите во Претставничкиот дом, туку и на изборите за островотскиот совет на Свети Евстатиј и некои општински гласачки кутии што ќе се одржат во втората половина на 2020 година.

      Министерството за внатрешни работи ќе развие сценарио за тоа како треба да изгледаат изборите доколку треба да се прилагоди гласачката кутија. Ова на пример може да биде редизајн на избирачките места. Министерот Олонгрен исто така споменува можност за гласање по писмо, ако навистина нема друг начин. На ова додава дека тајноста и слободата на гласање не можат да бидат заштитени, како и со нормално гласање на локацијата.
      https://www.nu.nl/coronavirus/6036016/minister-ollongren-onderzoekt-15-meterstembusgang.html

 2. guppy напиша:

  Доколку сакате да бидете лидер на голема група, тоа го правите без камата, а не за (дигитална) валута. Штом се приближат парите, работите одат наопаку. Сегашните влади се преправаат дека не заработуваат многу, но преку задната врата е сосема друга приказна.

  Давањето на бесплатни пари на луѓето нема да помогне ниту, парите даваат енергија каде што се троши времето. Како млади следбеници, тие ќе врескаат за повеќе.

  Сè што е во овој универзум расте бесплатно и законите на природата се исти за секого. Повеќето од хуманоста и нејзините водачи ги заменија овие закони со законите за его.

  Секој на овој свет има право да поседува и да култивира заговор земја. Willе има толку многу храна што има премногу и никој нема да оди гладен.

  За економски раст не треба да се сечат шуми. Ако сакате да одите во друга земја, склучувате договор да разменувате некое време. Економскиот раст е срање, економски раст е себичност.

  Во интерес на сите е дека ова продолжува да работи, затоа што знаеме што ќе се случи ако се откажеме од тоа.

  О срања ова се случи пред 😉

 3. Danny напиша:

  Мислам дека ова е извонредна идеја. Те молам, поддржувај ја сето тоа.

  Имате две прашања:
  Не можете ли да го примените овој систем за директна демократија преку референдуми?
  И, како можете да бидете сигурни дека овој систем е сигурен и не манипулира?

  Јас, исто така, не сум во прилог на дигиталните пари или натамошната дигитализација на општеството воопшто.
  Може ли овој систем да се примени и на поанганозен начин?

 4. marcos напиша:

  Сите добри и вредни набудувања во коментарите. Сепак, дали има реакции или писмото како што е напишано во овој напис и дали писмото е веќе копирано и препратено на другите? Ако имате други предлози или во врска со писмото или да стигнете до целната група, не двоумете се да ги споделите. Ова е мала активност и бидејќи вирусот се шири експоненцијално, оваа порака исто така може да се шири експоненцијално. Многу одговори на други (контролирани страници) покажуваат дека чувствата на цревата кај многумина сакаат да се променат. Затоа сега е време да ја фатиме оваа група од другите канали. Копирањето на писмото и распределбата со прашањето за понатамошно споделување, е еден начин. Слично на тоа, „другиот весник“ беше дистрибуиран на денот на ослободувањето, што беше дури и печатена верзија. Искрено се надевам дека 930 лица што ја потпишаа петицијата исто така го копираа ова писмо и го дистрибуираа на другите.

  • Мартин Vrijland напиша:

   Се согласувам, сега е навистина време да преземеме акција и да ја промовираме активно. Ние не излегуваме од ова само со тоа што ќе одговориме на статиите, туку навистина ги охрабруваме луѓето.

 5. Иднина напиша:

  Само ставете го тука, седите со вашиот химеричен ефект, но веќе го знаевте тоа. Погледнете подолу.

  Патотен вакцина против коронавирус https://patents.justia.com/patent/10130701 за Атенуираниот Коронавирус да се користи како вакцина. Паметен протеински химера https://patents.justia.com/patent/8828407 Глава на Кимера, лаво, тело, коза, опашка од змеј „Таа-коза“ буквално значи „Зимска сезона“, како Јарец, Сатурската коза на зимата; Химера е смртоносно животно создадено од други животни, што е точно вакцина.

  Освен тоа, Гилеад е повторно нешто шифрирано од хебрејски. Се чини дека значи следново.

  Гилеад (е креатор на ремдививир, вакцината според која Трамп сака 300 милиони вакцини донесени од војската. Значи, вие сте мачката, затоа што ништо не е тестирано, и секако не направено со најдобри намери. Погледнете го името на компанијата. а се однесуваат подолу.

  Грамада на сведок халади, име кое е еквивалентно на Галеид на хебрејски јазик. И двајцата ја обележаа сцената на значајност помеѓу Јаков и Лаван. Битие 31:47 (не треба да ги советува луѓето во Библијата, туку да толкува)

  Папата Френсис Енциклик Лаудато Си (наставни ливчиња) повикува на колење на 6 милијарди луѓе;

  Индивидалниот хендикеп се соочува со лице во лице со заговор толку монструозно што не може да верува дека постои. Содомит, Федофил, масонец од 33 степени. Ј Едгар Хувер, директор на ФБИ.
  Што заговор?

  Алтер е местото каде што сакаат да ве земат, а не да се оженат.

  Па лесно е да се види колку се злобни тие луѓе, ако можете да ги наречете така.

  Извор theocsark101.

 6. marcos напиша:

  Исто како што е објавено и дистрибуирано „Де Андре Канр“ како печатена копија во Холандија, во Германија е објавено и весник во кој може да се прочита опозиција за тековните мерки.

  види https://jimdo-storage.global.ssl.fastly.net/file/d1f86eb0-fa6b-4b76-b38f-f601c46f8e77/03_Widerstand_2020_05_01_klaus_doerr.pdf

  Ширењето на ваков вид вести сигурно ќе им помогне на повеќе луѓе да искусат помал притисок од врсниците кога ќе ги видат нивните чувства на цревата потврдени во поголема мера отколку што првично мислеле. Секако, ова може да биде канал за заробување на оваа група луѓе, но има нешто живо кај растечката група на луѓе. Затоа сега е неопходно да се промовира иницијатива за директна демократија кај поголема група на луѓе. Ова бара секој што го чита ова да го копира писмото и да го проследи до, на пример, 10 адреси во вашиот примарен круг со прашањето дали сакаат да го препратат и писмото. Кога тоа се случи, станува експоненцијален раст на свеста за промена / алтернатива како директна демократија. Запознаеноста е првиот чекор кон дејствување на луѓето, како што ќе докажат многу на пазарот.

  Замислете ве, копнежот назад кон старата нормалност повеќе не треба да е возможен затоа што тој систем овозможи можност да го маневрира општеството во ситуација во која сме сега. Затоа ве молам ставете ја оваа мисла надвор од вашиот ум. Затоа, изборот е да се прифати новото нормално што сега можеме да го сретнеме и читаме во мобилниот телефон или да прифатиме алтернатива и да бидеме танчер број 5, 15, 500, 50000 или 1 милион „како да се создаде движење“.

  Преземете мала акција денес и видете колку луѓе можете да ги достигнете. Направете го тоа за помладата генерација и нивните идни деца и внуци !!! Значи: https://www.fvvd.nl

 7. SandinG напиша:

  ff за јасност

  Кој ги потпишува законите и кралските декрети?
  Законодавните предлози прифатени од парламентот и кралските декрети се потпишани (контра-потпишани) од кралот, а потоа и од одговорниот министер или државен секретар. Потоа стапуваат на сила. Контра знакот покажува дека не е кралот, туку министерот кој е (политички) одговорен

  https://www.kabinetvandekoning.nl/veelgestelde-vragen/wie-tekent-de-wetten-en-koninklijke-besluiten

  Вили Тог го стори тоа повторно ...

  • Сонце напиша:

   Точно, дека тие многу паметно се вклучени во уставот, советувани од истите момци секако.
   Тие треба едни на други и да работат заедно, но на обичните луѓе не им е кажано тоа секако. тие имаат посебна силна врска едни со други.
   Каде е едно, другото е. Сè уште е убаво како крал да не плаќате даноци, апрецијација на капиталот и моќта, а исто така и вашата функција наследна. Нема потреба да се аплицира за подобро кандидатите да не останат шанси. Потоа, исто така, охрабрени да одлучуваат назначувања според кои номинираните се всушност негов агент, му служат. кој го контролира кралот во таква ситуација? Затоа има толку многу обожаватели на портокал. Па, се плаќа да биде обожавател на портокал. Портокаловиот период беше политичка партија, која тие исто така паметно се оддалечија, така што кралот ќе биде непристрасен. Што и да е ?? . Феудалниот систем во 21 век. Ослободете се од тоа. Потпишете ја петицијата сега!

 8. Закана од бомба напиша:

  Навистина, ова ќе биде брз начин за интервенција - доколку се пронајдат доволно поддржувачи. И мислам дека е потребно повеќе од наведената цел на петицијата.

  Факт е дека истото се заснова на појавата на ко-одлука. Во секој случај, демократијата секогаш го угнетува малцинството кое не го снаоѓа својот „пат“. Покрај тоа, директната демократија е исто така опасна ако медиумите не се неутрални. И второто не е случај во Холандија.

  Илустрација за тоа како работите можат да тргнат наопаку може да се види во серијалот „Орвил“ сезона 1 епизода 7. Само затоа што е серија „главен поток“ не значи дека не може да содржи корисна порака…

  Јас, исто така, се сомневам дека електроенергетската машина ќе соработува во секој случај ако се земат доволно гласови, но добро. Не е застрелан, секако, не е во ред. Сепак, чудно е да се потпише петиција. Сеуште е чувството дека признавате дека луѓето имаат моќ над вас и дека не можете да сторите ништо без нив. Ако признаете дека, зошто луѓето би одговориле на вашата петиција… ..

  • Мартин Vrijland напиша:

   Петицијата не е ништо повеќе од истражување за тоа колку луѓе се подготвени да започнат и да покажат своја посветеност. Секако, му се претстави на неајмн од сегашната политика, но со доволно потпишување тоа е сигнал за: „И сега заминуваме“ кон сегашниот политички поредок.

   Првото нешто што треба да се направи, е силно ревидирање на она што е на цевката. Тоа е незгодно затоа што ја исклучувате зависноста на луѓето во исто време, но сега е или никогаш и ќе видиме колку луѓе се подготвени навистина да одат на дното за промена

   Можете да спречите да тргне наопаку. Пример: задолжителна вакцинација. Да претпоставиме дека мнозинството сака задолжителна вакцинација затоа што тие биле под влијание на медиумите, па дури и верувале дека е добро. Тој закон е во спротивност со уставот. Тој устав има некои основни правила засновани на слобода и право на самоопределување. Затоа, не треба (што се случува со сегашното законодавство) да донесувате закони што го поткопуваат или се обидуваат да го заобиколат уставот (заснован на човековото основно право).

 9. marcos напиша:

  За оние кои читаат заедно и навистина сакаат промена за нашите деца и нивните деца. Веројатно сте ја потпишале петицијата, но тоа не значи дека е промената. Дали сте подготвени да направите нешто, а не само да споделувате статии и видеа што се повеќе или помалку, само потврда за она што е веќе познато. Дали е можно да се даде „движење“ уште една материја преку, на пример, да се постави видео-разговор во кој работите може веднаш да се дискутираат и каде, на пример, поделиме задачи за да правиме вистински работи што предизвикуваат реална промена. Или има други предлози за постигнување поголема целна група. Има многу храбри луѓе (вклучувајќи го и Мартин) прикажани во видеата кои имаат храброст да ги именуваат работите. Време е да се пресликуваме пред тие луѓе и да го заземеме мечот. Тие заслужуваат поддршка и тоа бара да се остави пасивниот став. Затоа, предлагам да направите видео разговор, но прашања од z2:
  * кои се подготвени да учествуваат
  * има и други предлози

  ќе прочитаме какви се реакциите

  • Мартин Vrijland напиша:

   Јас навистина се надевам дека луѓето ќе преземат иницијатива. Видео разговорот може да биде малку непрактичен, затоа што мора да бидете истовремено на Интернет, но можете да создадете движење со тоа што ќе застанете и ќе давате јасни изјави. Вие навистина можете да направите видео и да го објавите овде. И, секако, не се свртуваме кон државната армија за социјални медиуми (исто така наречена „трола армија“). Донесе идеи и особено конкретно дејствување.

   Важен почеток ќе биде ако луѓето започнат да ја делат веб-страницата и навистина се обидат да ги убедат другите.

  • Камера 2 напиша:

   @Marcos

   Звучи одлично, ние не сме непријатели на народот како што се опишани под сталинското владеење.
   Ние „сме“ луѓе. Значи, не треба да одиме на гулагот и да не се плашиме од тоа, ние сме со народот за народот
   Повторно крајно рафинирано е дека сте човекот-омразен ако не сакате да носите маска, повторно под маската на непријателот на народот, тие размислувале за тоа тогаш под Сталин и сега на светско ниво. Се надевам дека луѓето ќе излезат со иницијативи. Getе ги натерате против нив, па прво подигнете ја свеста, изложби на медиуми и сл., Имате мојот глас

   Лицето кое ги прави свесни луѓето не е непријател на народот, туку е „пријател на народот“, не според Гулагот
   https://nl.wikipedia.org/wiki/Goelag

   • marcos напиша:

    Некои од читателите нудат предлози за постигнување поголема публика или примери на активности што можат да се повторат за да се прошири публиката. Повторно, споделување на наоди на Интернет не придонесува за постигнување на целта на директната демократија. Како пример, се повикувам на страниците што редовно ги посетувам http://www.fvvd.nl Дали има повеќе кои го прават ова? Постојат читатели кои се вклучуваат во активности надвор од Интернет за промовирање на свеста за концептот на директна демократија и поврзаната страница. Ако е така, споделете го тоа и другите веројатно ќе го преземат. Гледам дека бројот на луѓе што потпишаа е 1181 (благодарам однапред за оваа акција) и дека сигурно мора да биде многу пати поголем. Како што напишав порано, сега е време затоа што парите за зачувување се намалуваат. Луѓето имаат чувства на цревата и бараат алтернатива. Може ли некој да се сети на нараквиците на Ленс Амстронг? Zoiest исто така фатен на многу пати повеќе од претходно проценетите. Слаткото би било исто така сугестија, но сигурен сум дека меѓу 1100 луѓе што се потпишале има дефинитивно подобри идеи. Оставете ги другите да го слушнат.

 10. Бертушјансен напиша:

  Знаете што се случи со ал-Кадафи? Поставете своја валута и единствените што се достигнати се истомисленици, за да ги убедите луѓето на кои им давате цврста основа изјавувајќи дека куќата во која живеат се нивна сопственост станете или е и прогласете ги без долгови.Јас сум надвор од ФБ и треба да има повеќе, успех со компанијата.

Оставете Одговор

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина