Зошто ниедна земја во светот не се жали на огромната потрошувачка на енергија на Биткоин

поднесена во БИТКОИН, ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 30 ноември 2017 17 Коментари

Cryptocurrency како (особено) bitcoin користат многу електрична енергија! Тоа е толку многу што ја надминува потрошувачката на енергија во целите земји. Биткоинското рударство користи повеќе енергија отколку земјите како што се Ирска и Нигерија. На 28 ноември, веб-страницата Naturalnews.com ја претстави енергетската потрошувачка на биткитен на сите земји во светот (види овде). Само во последниот месец, потрошувачката на енергија на биткитенското рударство е зголемена за 27,8%. Ова значи дека тоа нема да биде долго пред производство на битките и зголемувањето на вредноста ќе троши повеќе енергија отколку најголемата економија во светот. Во моментов, bitcoin троши повеќе енергија од 12 држави во САД. Во оваа статија ќе стане јасно зошто тоа не е проблем за ниту една земја и како таа енергија може да се генерира. Слушаме многу за CO2 стапало, но кога станува збор за битката, никој не се жали.

Дали таа потрошувачка на енергија треба само да се направи со убава дигитална монета која се зголемува во вредност, така што раните инвеститори лесно можат да станат милионери? Не. Ако сте мојот претходен напис за bitcoin уште еднаш се чита добро, тогаш bitcoin е за многу повеќе од пари. Финансиска вредност е само слатко јаболко со кое пчелите се привлечени кон кошницата. И откако пчелите се заведени во кошницата, таа кошница расте во огромно гнездо, навидум богато со мед. Пчелите во кошницата можат да живеат прекрасно слатко. Тоа е очигледна реалност. Вистинската реалност е дека биткоин (и друга криптовалентност базирана на истиот "изворниот код") се врти околу АИ (вештачка интелигенција) и светски контролен систем преку АИ. Тоа е затоа што изворниот код на bitcoin, како што беше, ја формира матичната клетка на биткоин ДНК. Биткитен блоковите се, како што беа, матичните клетки и блокчејнот, како што е, врската која ги поврзува клетките во развој. Значи, што треба да се формира "тело"? Клетки кои се развиваат од ДНК код на матични клетки (изворен код на криптоцентност). И да се создадат оние "дигитални крипто-вакуумски клетки" ви треба капацитет за пресметка. Овој капацитет за пресметка го обезбедуваат рударите. Ова се компании и поединци кои инвестираат во колку што е можно повеќе компјутерски капацитети (или: колку што е можно поголем број компјутери). Но, за мед ти треба гладни купувачи на мед. Тоа ја зголемува вредноста. Тоа е обичниот народ. Честите луѓе треба да ги видат придобивките од тој вкусен сладок мед и да купат битковини. Ова е начинот на кој креирате побарувачка и на тој начин создавате потреба да инвестирате повеќе во помали (создавање) биткоини. Со дозволување на побарувачката да расте побрзо од производството, создавате зголемување на вредноста.

Ајде да го кажеме овој начин: биткоин се врти околу колку што е можно повеќе компјутерска моќ што е поврзано преку мрежа. Во мојот претходен напис сте ја нашол врската помеѓу (крипто) валута рударство, податоци за рударство и АИ. Го прочитавте роботот Софија од лабораторијата на д-р АИ. Доаѓа Бен Гоерцел и дека постои врска помеѓу АИ, роботот Софија и центарот за податоци на Палантир во Саудиска Арабија. Биткоин затоа е главно за собирање компјутерска моќ, надзор (сè и секого) за информации и вештачка интелигенција. Во тој контекст, јас ќе продолжам да се осврнувам на филмот Трансценденција, бидејќи јасно покажува како АИ може да стане попаметен од луѓето. На овој начин може да се збогати, со собирање на знаење за сè и за сите, на пример, за да може да прави прогнози за инвестиции. На овој начин може да се збогати и да изгради повеќе компјутерски капацитет и да добие повеќе компјутерски капацитет преку синџирите во blockchain. Нека сето тоа знаење, исто така, е многу корисно ако сакате да направите социјални, социјални и економски предвидувања на поединци, соседства, земји, континенти и целиот свет. И со сето тоа акумулирано капитал и сето тоа акумулирано знаење во реално време, исто така можете да ги претворите организациите во вашата рака и да ја насочите перцепцијата на луѓето. Можете да го направите она што медиумите веќе го прават за политичарите и државите. Можете да го направите она што филмот "Wag кучето" го прави, но на голема и фино мешана скала. Можете да инфилтрирате ботови на социјалните медиуми за да влијаете врз мислењата на луѓето, можете да притиснете рекламирање каде и да посакате. Можете да направите лажни вести или "вистински вести". Дали е тоа премногу далеку во твоето гледиште? Потоа подобро да прочитате Либел или Линда.

Биткоин и други криптоваленции затоа се врти околу моќ и контрола. И таа контрола е контролирана од АИ систем на блокчајни мегакомпјутери. Во мојот прва статија за биткитен што сѐ уште живеев под претпоставка дека квантните компјутери би можеле да претставуваат закана за безбедноста на криптовалунтот. Тоа беше малку наивна мисла. Со оглед дека сите главни играчи во тек и финансиските пазари во голема мера се седи во Bitcoin и крипто валута, мрежата АИ прво ќе застане во линија за да имаат моќ компјутери достапни за суперкомпјутери и квантните компјутери да се подобри. Дека АИ зад крипто-толеранцијата ќе помине низ неа singularity.io да создаде сопствен сајбер-простор во кој ќе ја смета човечката комуникација како "не е премногу паметна" и ќе ги реши комплексните математички проблеми во мрежата на АИ (blockchain). Биткоин е медот на АИ-чудовиште кое го гради своето гнездо во светот и ќе ги уништи сите. Луѓето како Елон Муск (Тесла Топман, читај: DARPA) обидете се да не убедите дека мораме да се поврземе со АИ пред да биде предоцна. Мораме, како што беше, да спречиме АИ да не надмине и да не елиминира со додавање на нашиот компјутерски капацитет како "добри ботови" на мрежата. Оттука и развојот на мозочната врска преку компанијата Елоновиот Неуралинк. На тој начин AI го создава проблемот во максимумот "Проблем, реакција, решение'. Реакцијата мора да биде олабавена од работи кои ќе ги натера луѓето малку да се плашат од АИ. На пример, робот на Софија Софија еднаш се пошегува дека тие се хуманост сакаше да го уништиНо, можеби за прв пат го малку повеќе непријатни црти треба да се сретне со AI, пред да продолжи кон регулаторните и соединување. Решението е, се разбира, фузија со AI и AI како функција на на човечката моќ (на влезот луѓе преку податоци за рударство, и читање на следниот прилив на мисли преку невролошки врска).

Бев со право испрати неколку забелешки за Ахиловата пета на АИ. АИ не работи без мрежа и без моќ. Да, кога зборуваме за потрошувачка на енергија на битката, мораме да кажеме: потрошувачка на енергија на АИ. Биткоин е АИ. И не, ние не зборуваме за АИ што вози самиот автомобил или роботи убијци кои пукаат луѓе врз основа на нивната сопствена проценка. Не, ние зборуваме за АИ што сè и секого 24 × 7 следи насекаде и има целосна однесувањето и предвидливо модел на сè и секого (од поединци за земји) и АИ што е побогат од најбогатата земја во светот, а со тоа и моќта има најбогата земја во светот.

Но, зошто земјите како САД ќе толерираат такви ВИ? Вие само ќе дознаете дали ќе откриете дека душа затвор / виртуелна реалност што ние го нарекуваме нашиот универзум и сферата што ја нарекуваме нашата земја, отсекогаш била водена од форма на АИ. Јас го нарекувам тоа Луциферна моќна структура. Оваа структура на моќ досега се манифестира преку политичка, финансиска и верска структура. Најновиот gadget е всушност најстариот gadget: AI. На Luciferian демонската сила со која се уредува светот е форма на АИ и ние треба да се спојат (се логирате) со AI да служат како војници за тоа супер АИ во слој (димензија) што за нас досега е невидлив. Но, може да ја прескокнете оваа визија или да ја фрлите во ѓубрето. Јас само го поставив за момент бидејќи тоа е моето гледиште. Може да го најдете тоа како смешно како што било друго од мојата уста. Сепак, јас се напомене тука дека големиот архитект влече зад сцената преку општества и аристократските крвни линии, жиците (господар градител на тајните друштва), веќе антички градител на оваа матрица. Оваа реалност ја доживуваме од нашите био-аватари; дека она што го нарекуваме човечко тело. АИ ќе нè отстрани понатаму од нашиот оригинал. Но, тоа е настрана.

Назад кон ахиловата пета на битката (читај: од АИ). За да стане супер-Пи е потрошувачката на енергија на суперкомпјутери и центри за податоци кои се потребни за да се зголеми на АИ, па толку голема како што е опишано во првиот став. И потрошувачката на енергија на АИ, исто како и неговото богатство, ќе стане најголема во светот. Тоа е предвидување за кое можете да ме наградите со 1 bitcoin кога излегува. Оваа потрошувачка на енергија не е само исклучително штетни за животната средина, но ако сакаме да се бориме на АИ се сите, ние треба тоа и велосипеди со бонсек на центри на податоци и на снабдување мора да виде преку (што е, патем, не совети, но "пословична мисла"). Можеме да го извлечеме воздухот од АИ со отстранување на напојувањето или саботирање на мрежите. Тоа може да биде дека AI таму станува попаметен и дека AI може да биде со користење на знаење развиен од страна на луѓето (или е дека човечкото знаење право од АИ?). Таа има и тоа се чини дека потрошувачката на енергија на центри за податоци и компјутерски АИ најде нова форма со користење на принципот на Large Hadron Collider (ЦЕРН) технологија. Тешко е во вести или именуван во алтернативни медиуми, имено техниката на "протонот зрак" предизвикување протон судири со брзина на пристап на светлина, која сега може да испорача сите 362 МЈ. Ова одговара на количината на енергија на 77,4 kg од TNT експлозив (види овде пораката на веб-страницата на ЦЕРН).

Значи, ако сте во можност да снабдите толку многу джали во секунда, имате излез на енергија во вати (= J / s). Единственото нешто што е потребно за стабилно производство на енергија е стабилен проток на протонски греди и судири кои 362MJ ги обезбедува. Значи, ако можете да репродуцирате стабилни судири секоја втора година, имате потенцијална излезна енергија од 362 MW / s. Тоа е конвертиран 362.000 kW / s; така што од 'на минута' до 'на час', што е 362.000 x 60 x 60 = 1.303.200.000 kW на час. Една година има 8.760 часови, така што снабдувањето со енергија може да биде 475.668.000.000 kWH / Y. Тоа се однесува на енергетските потреби на Франција и Јужна Кореја (види овде) за една година. Дали ова пребарување на енергија би била вистинската причина за изградбата на Large Hadron Collider во ЦЕРН? Сè што е потребно е стабилизирање на снабдувањето со протонски зрак.

Можеби сум сосема погрешно, но сакав да го споделам со вас. Ако енергијата во иднината на АИ веќе не е проблем, што е со Ахиловата пета на АИ? Тогаш останува само мрежата. Но, ако таа мрежа се движи во просторот и сателитски комбинација со 5G и оптички мрежи ќе се формира густа мрежа, саботажа нема да биде многу повеќе од бодвам за AI. Се разбира, исто така, соларната енергија станува подобро преку реплицирање и подобрување на природата преку нанотехнологијата, но сончевата енергија, ветерот, нуклеарни или јаглен растенија некогаш ќе испорача масивни енергија на АИ. Дали е ова (LHC енергија опција) можеби зошто се жалат нема светски лидер или било која земја во врска со заканата на потрошувачката на енергија на Bitcoin (т.е. АИ)? Едно е сигурно: Незнаењето не е блаженство.

Листа на изворни линкови: naturalnews.com, web.cern.ch

Тагови: , , , , , , , ,

За авторот ()

Коментари (17)

Trackback рачно | Коментари RSS наслови

 1. SandinG напиша:

  Со IPv6, паметна прашина (chemtrails), IoT итн. АИ секогаш ќе има насоки, може да се развива (програмирање) или. реплицирај. Најважното прашање е што се случува кога станува збор за заклучокот дека човештвото не е од дополнителна вредност и / или претставува закана за АИ / Земјата?

  • SandinG напиша:

   Мора да се види: Лабораторија за истражување на воздухопловните сили сугестивни пораки, сатанско црвено прави добро ????

   Др. Clarise Стар, заменик-шефот Секторот за технологии и генетиката Центарот за применета со 711th на ефикасноста на човекот крило AFRL и нејзиниот тим се користат biosurveillance, следната генерација секвенционирање и други иновативни техники за да се скрши убие биолошки синџир. Нивната цел е да се задржи Airmen - и на крајот сите нас - безбеден (не) од микробиолошки закани (Chemtrails, вакцинации, итн.)

 2. SandinG напиша:

  Јасно е дека елитата не е најдобра кај нас, ни ја дадоа јажето со кое полека се задушуваме. Покрај тоа, тие имаат биохемиски средства за контрола на човештвото и го намалуваат, доколку е потребно

  ДАРПА, Билдерберг итн. Финансиерот на Палантир Питер Тил повторно е дискредитиран:

   • SandinG напиша:

    "... Но, ако таа мрежа се движи во вселената и ја комбинира сателитската комуникација со 5G и оптичките мрежи за да создаде густа мрежа".

    Тука го имате одговорот + последните вести за 5G (приказната ЕК), очигледно е во брзање

    https://www.nu.nl/gadgets/5028851/nederlandse-luchtmacht-krijgt-eigen-satelliet.html

    • Ибери напиша:

     "На тула 2 ОДРЕДЕНА ќе се користат за собирање на информации за непријатели на бојното поле." .. Во моментов има многу "непријатели" надвор на повисоко ниво, кои не сакаат да се предадат и да соработуваат со агендата. Играчка неупатени маси ќе бидат во можност да се купи и продаде, но тоа е исто така многу голем дел од таа маса што ќе се добие акции од ништо паметни да се направи сериозни "роднини". Всушност, многу ресурси треба да се искористат за да се запре тоа што се одвива. Знам една работа што ја прават.

  • Мартин Vrijland напиша:

   @SandInOgen

   Интересно е тоа што Корбет го нарекува DNS blockchain. Тоа изгледа како убаво решение, но кому му ја пренесуваме моќта на управување со адресите? Вие претпоставени: на АИ

   • SandinG напиша:

    SHA-256 е член на SHA-2 криптографски хаш функции дизајнирани од страна на NSA <-
    SHA се залага за безбеден хаш алгоритам. Криптографски хаш функции математички операции работат на дигитални податоци; со споредување на пресметаниот "hash" (излез од алгоритам) до позната и очекувана вредност, лицето може да го одреди интегритетот на податоците. Еднонасочниот хаш може да биде генериран од било кој дел од податоците, но податоците не може да се генерираат од хаш.

    SHA-256 се користи во неколку различни делови од мрежата на Биткоин:

    Рударството користи SHA-256 како алфаритам за доказ за работа.
    SHA-256 се користи за создавање на битката безбедност и приватност.

 3. Danny напиша:

  Она што ми е чудно е што Мартин Vrijland пишува статија за битката и дека еден ден подоцна и пишувањето на мејнстрим медиумите (АД, РТЛ, НУ) ќе биде за мене или за нешто.

 4. mec напиша:

  За среќа, една утеха, најмногу од сите оние зло begeertevol алчен моќ-гладни елита Сатурн глупо кои се продаваат во нивните души, ќе треба да се подготви за својата смртна постела да остане свесна состојба во Кама-Loka и на тој начин се создаде свој пеколот x 1000 ... нема Девачан за нив.

  За повеќе rottere nisperos следува потоа Avici, што е најниско пеколот каде што повеќето безживотно и најмногу и скапани бездушни ќе се движи меѓу нив тајната 8ste атмосферата (на планетата на смртта), како и нивната крајна дестинација ќе биде и каде дури и нивниот дух ќе помине низ уништувачот.

  Тоа екипаж, кој оваа маса изгледа како зборува животни, и самите се на повеќето животински и примитивни, и да ја зачуваат својата моќ човештвото на сметка ќе се задржи што е во нивниот принцип 4de, сега сите на помош на сите технолошки работи на АИ, па тие се толку заинтересирани за да го ебам душата на земјата и "вечен" размислува да паразитираат човештвото дека тие треба да се мисли ... зајак куп неуспех, заостануваат се.
  Сè е различно и ништо не е она што се чини, а тоа се однесува и на оние на власт. Таа група на мостови кои мислат дека можат да ја сопрат еволуцијата на умот и да размислуваат и да ја градат сопствената болна иднина за да го овековечат своето лошо его.

  Па, сакам да видам преглед на превезот пред нив ... Иднината на човечкото суштество е дека ние ќе се спиризираме се повеќе и повеќе и телото ќе стане се повеќе реферифицирано и префинето и на крајот ќе се раздвоиме.

  • Мартин Vrijland напиша:

   Смешно е што "тие" им даваат на луѓето иста иднина. Тогаш изливањето се нарекува "единственост".
   Единственото нешто што му е потребно му е будење на нејзиното вистинско суштество и битие; и тоа не е во ова тело и во овој симулативен засолен затвор. Знаејќи кој си гарантира дека ќе го доживееш квантното заплеткување на твојата душа со нејзиниот оригинал. Тоа е единствениот начин да се промени. Во исто време, ние не треба да презираат дека во овој "пекол на земјата" ќе ја освоиме битката кај клубот "Луцифер". Ние само можеме да се осигураме дека ние не си дозволиме да се рециклираме во овој затворен затвор. За тоа прво треба да го видите.

  • Ибери напиша:

   "... иднината на човештвото е дека ние секогаш ќе духовно значење се повеќе и телото станува потенка и повеќе софистицирани и е на крајот ќе disembodying." За "маж" или, за секс (црвена пилула киднапери) и роб ( сино-pilnemers) во градот Вавилон систем и сигурно не за обожавателите на сликата АИ тие ќе се подигне на Бога.

 5. mec напиша:

  На крајот на периодот / циклус што ние сега се наоѓаме во, Кали-југа, сегашноста човечката раса ќе се направи патот за нова раса на луѓе кои ќе се доверат на земјата. Исто како што Atlantean направи простор за нас, оваа нова раса на човештвото во иднина ќе биде телепатско и повеќе spiritualized и многу повеќе интелигентни како што сме сега. Како и содржини кои нема да се остави простор за пример лагата (тоа е малку тешко да лежи на Telepath) Гледам сите нивни напори, како нивниот последен агонија на преживување и АИ тие нема да донесе спас во крајна линија, поради колективниот дух ги гради своите возила / blauwdruk..en што не е овде на земјата. Смешно е дека благодарение на нивното учење она што не да се направи, со тоа што постојано од нивната моќ-гладни лоши избори. Пеколот на тоа е всушност нивниот една голема тајна Отворениот Универзитет тука на земјата, каде што од страна на учење, страдањето и обиди и грешки ќе се добива помудар. Интересно време живееме сега, сè дојде во забрзувањето ... десно и погрешно

Оставете Одговор

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина